dagboek 2018

15-01-2018
Alles slaapt .... de hele roedel is in diepe rust en ik profiteer daar even van dus tijd om de site eens bij te werken.
We zijn de laatste dagen echt veel buiten geweest, het is koud maar lekker droog dus we nemen ruim de tijd om lheerlijk uit te waaien en mooi plekjes op te zoeken die we de laatste tijd moesten mijden vanwege het hoogstaande water.
Het gaat prima met de dames en heer, Lilou en Willemien zijn een paar dagen geleden APK gekeurd bij de dierenarts en Lilou kwam er glansrijk doorheen alleen Willemientje stonk de laatste tijd uit haar bekje, ik had al tientallen malen haar tanden en kiezen gecheckt maar die zagen er prima uit, geen aanslag, geen tandsteen en toch kwam daar een onaangename geur uit haar bek.
Nu heeft Willemientje altijd wat ruimte gehad tussen haar voortandjes en juist daar is haar tandvlees wat teruggetrokken met het gevold dat er onder het tandvlees wat vuil zit en waar zich dat ophoopt komen natuurlijk bacteriŽn. We hebben afgesproken dat Willemientje volgende week maandag een roesje krijgt en dan zal alles schoongemaakt worden en als het nodig is zullen er misschien ook wat tandjes getrokken moeten worden.
Let wel dit heeft niets met voeren te maken, buiten dat ze eens een heel pak spritsen gejat heeft krijgt Willemien alleen maar vers voer en ook de snacks worden hier zorvuldig ingekocht. Dit is echt een genen kwestie precies zoals bij mensen de ene mens heeft tot op hoge leeftijd nooit geen problemen terwijl de ander niet zo gelukkig is en regelmatig in de tandartsstoel verblijft.
In ieder geval eet Willemien er niet minder om ze eet met smaak en liefst heel veel. Ik heb er wel last van natuurlijk want ze zal een roesje krijgen en ik ben haar een paar uurtjes kwijt.
Morgen ga ik met Mon Ami, Soiree en Lilou naar de oogspecialist, het is weer tijd voor de jaarlijkse controle en voor onze jongste zal dit de eerste keer zijn. Buiten de DNA-test op PRA worden ze ook op andere oogziekten gecheckt waar geen testen voor zijn dus we zijn zeker een middag "onder de pannen". Oh ja en Doedel mag ook mee, Doedeltje vind autorijden en dierenklinieken niet zo leuk ze is altijd een beetje bibberig dus als ik zo'n bezoekje af ga leggen dan is het tevens een mooie gelegenheid om Doedel te laten wennen.
 
De pups maken grote sprongen, pfff wat groeien ze en we krijgen regelmatig een update over hun "wel" en wee
 
Bell is een slimmerikje, als de vaatwasser klaar is gebruikt ze de deur als extra warm plekje 
Afbeelding invoegen
 
 Uitwaaiende Pixie heeft wat gespot
Afbeelding invoegen
 
Sorry Baas Erik ik heb niet gevraagd of ik deze mocht plaatsen...... maar jullie gezichtsuidrukking is hilarisch
Afbeelding invoegen
 
Toc nog een baby-teckeltje!!
Afbeelding invoegen
 
Soms kom je voor verassingen te staan, tenminste de teckels dan!!!
Er staat plotseling een hek!!
Afbeelding invoegen

 09-01-2018
Nog steeds lekker droog weer ik kan daar zo blij van worden het maakt de wandelingen een stuk aangenamer, dan letten we ook niet op de tijd en de roedel wordt daar dan weer erg blij van.
De meisjes waren gisteren door het koude oostenwindje topfit, ze waren echt aan het dansen aan de lijn en de "kopjes" gingen erop zoals ik dat altijd noem. Ik bedoel daarmee dat ze niet met hun neuzen over de grond gaan maar fier hun hoofden in de wind gooien en dat betekent dat ze energie in overvloed hebben. 
Na een uurtje is dat wel over en realiseren ze zich dat ze tot de jachthonden behoren en gaan de neusjes toch weer naar beneden. Soms schiet een van de teckels plots de struiken of de berm in en ik weet inmiddels dat er dan een holletje is van een veldmuis of dat er een molletje dicht aan de oppervlakte huist, dan wordt er even flink gegraven en mocht dat niet helpen dan trappelen ze met hun voorpootjes op de grond en warempel dat is een aangeboren truc om een muis uit zijn holletje te krijgen het werkt feilloos en nu ik dat weet probeer ik ze af te leiden want ik kan er niet echt aan wennen dat ze hun kaken in zo'n dierje zetten.
 
Met de pups gaat het geweldig, ik zie ze groeien. Guus en Bell hebben afgelopen zondag kennisgemaakt met de zee. Dat is natuurlijk geweldig water, ruimte en zand dat is Utopia voor honden (voor mij ook hoor ik vind zee en strand fantastisch).
 
Bell was een beetje onder de indruk van zo'n grote plas!
Afbeelding invoegen
 
Wat wordt je al groot!
Afbeelding invoegen
 
Lekker slapen bij zus Sjors hoe aandoenlijk is dit!!
Afbeelding invoegen
 
Zo te zien heeft Guus er zin in, kleine zeeman!!
Afbeelding invoegen
 
In het gezin van Guus zijn twee poezen tot nu toe hebben ze nog hun bedenkingen en willen ze niet echt in zijn buurt zijn maar Guus vind de meisjes wel erg leuk en als ze er niet op bedacht zijn krijgen ze Guusjes-kusjes.
Afbeelding invoegen
 
Cacao is altijd heel meegaand tijdens de wandelingen behalve als ze echt iets geroken heeft dan zet ze haar pootjes schrap en doet ze aan bodemonderzoek!
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk wordt ze geassisteerd door kleinkind Lilou 
Afbeelding invoegen
 
Doedel blijft ondertussen geduldig wachten!! 
Afbeelding invoegen
 
 
 07-01-2018
Yesssss....... eindelijk droog weer en hier genieten we van, koude wind maar dat kan ons niet deren we zijn de zondagochtend begonnen met een fikse wandeling compleet met handschoenen en dikke jas, voor mij wel te verstaan de teckels doen het met hun eigen vachtje en ook Soiree's vacht is weer lekker aangegroeid dus ook geen jasje meer voor haar.
 
We zijn nog steeds aan het rommelen in huis en tuin en de teckels steken natuurlijk overal hun mooie neusjes in en proberen mee te helpen, ik heb al flink opgeruimd en de eerste vracht is al door Wil weggebracht naar de kringloopwinkel zodat we er misschien iemand blij mee kunnen maken.
 
Deze week zijn alle kasten aan de beurt en dan ben ik waarschijnlijk klaar dus ga ik me bezig houden met wat schilderwerk en kleine klusjes waar ik een hekel aan heb maar die toch moeten gebeuren.
 
Het gaat prima met de roedel, Lilou is weer helemaal klaar met haar schijnzwanger zijn en bruist van energie, het is zo'n leuk meisje geworden en ze heeft een fantastisch blij karakter. Als ik even weg geweest ben, al is het maar een paar minuten, dan komt ze aangerend en dan zwiept haar hele achterste van links naar rechts en als je dan haar snoetje ziet dan is ze om op te "vreten".
Ze is echt mijn schaduw en als ik boven wat ga doen dan gaat ze natuurlijk mee vergezeld door Mam Soiree.
 
Soiree zoekt meteen een comfortabel plekje en je ziet haar genieten en 
Lilou besluit ook maar eens te gaan liggen maar ze houd me in de gaten!
 
 
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen
 


 
05-01-2018
Een heel nieuw jaar ligt voor ons en we hebben 2017 goed afgesloten met een heerlijk etentje samen met de buren en de teckels natuurlijk. Om 24.00 uur ben ik samen met de teckels naar het vuurwerk gaan kijken en het was erg leuk om te zien dat 6 teckels gewoon nieuwsgierig en rustig langs me stonden, de enige die er moeite mee had was jongste Lilou. Terwijl ze vorig jaar rustig meekeek was ze dit jaar nerveus en heeft ze zelfs binnengeplast, ik wijt het aan het feit dat ze schijnzwanger is (was) en ze waarschijnlijk vreesde voor haar denkbeeldige pupjes. Inmiddels voelt ze zich stukken beter en zijn haar melklijstjes weer normaal, eet ze weer alles, want dat laatste liet de laatste tijd wel te wensen over ze had duidelijk voorkeuren voor wat er in haar bakje kwam en als het haar niet zinde dan bleef haar bakje gewoon vol.
De laatste dagen hebben we tussen de buien door snel een wandelingetje moeten maken en eergisteren ben ik voor het eerst tijdens een wandeling omgedraaid om naar huis te gaan het regende en de wind was zo sterk dat de regen voelde als hagel. Dus het is even aanpassen voor mij en de roedel maar over enkele weken gaan we toch echt richting voorjaar.
De pupjes hebben hun eerste jaarwisseling meegemaakt en de meeste hebben zich niet druk gemaakt over een beetje vuurwerk.
 Ondertussen groeien ze allemaal flink en zijn ze op weg om straks flinke pubertjes te worden.
 
Guusje was wakker met oud/nieuw en was toch wel een beetje onder de indruk van het geknal
Afbeelding invoegen
 
Mooie jongeman, wat ben je gegroeid!!
Afbeelding invoegen
 
En ook Pixie groeit als kool!!
Afbeelding invoegen
 
Pixie blijft voor altijd de bijnaam Liefje houden
Afbeelding invoegen
 
Bell heeft met Oud/Nieuw een bot gehad dus die had geen tijd om zich druk te maken
Afbeelding invoegen
 
Nino met broer Frodo, hij heeft nog steeds zijn bijzondere Nino blik
Afbeelding invoegen
 
Hij ligt er Prinsheerlijk bij en heeft helemaal zijn plekje gevonden in Friesland
Afbeelding invoegen
 
En een nieuwe foto van Odie (pup van Cacao) die het beste plekje in huis heeft gereserveerd!
Afbeelding invoegen