Homepage 2020

 
17 mei 2020
 FEEST.... Vandaag is Mon Ami vijf jaar geworden
 Van Harte Gefeliciteerd lieve vent, we gaan je extra in het zonnetje zetten
 
Later vandaag meer …..
 
 

 
Zo even tijd om de site te updaten, de roedel ligt tevreden een dutje te doen. Heerlijk gewandeld, Mon Ami heeft getrakteerd op drumsticks en een extra pensstaafje dus hun dag kan niet meer stuk. Het is heerlijk weer, de tuindeuren staan open en wat denk je??? de teckels liggen nu allemaal binnen dicht bij mij en de PC. Ondanks de dutjes houden ze me altijd in de gaten ik denk dat ze elk moment van de dag weten waar ik ben en eigenlijk is dat niet zo gek want ik weet natuurlijk ook precies waar mijn boeven uithangen.
De laatste dagen hebben de dames gezwommen, ieder jaar weer een happening want zwemmen in de natuur doen we alleen maar zomers als de temperatuur aangenaam is. De teckels weten dat, ik heb ze geleerd dat zwemmen prima is maar alleen met toestemmiing, dit om te voorkomen dat ze in het najaar en winter ook het water induiken en ik dus elke dag met modderige monsters thuiskom. Met dit weer lopen ze zich op de terugweg weer lekker droog en bij thuiskomst hoef ik alleen maar even een borstel of kam door hun vachtjes te halen en ze zijn weer schoon en zandvrij daarbij zorg ik ook dat ze in een zomerpak lopen dus geen dikke vachten.
 
De Corona-maatregelen beginnen te wennen, al is het niet leuk natuurlijk Doudou wordt al ons Corona-pupje genoemd omdat zijn hele puptijd in lockdown valt. Gelukkig maakt dat hem niet minder enthousiast, hij wil graag kennismaken met andere honden en ook mensen vind hij leuk dus ik denk dan we geen inhaalslag krijgen het ziet er naar uit dat hij prima opgroeit. Dit is natuurlijk ook te danken aan de roedel en met name ook aan Mon Ami die enorm verguld is met Doudou. Hij let op hem en speelt en slaapt samen met de kleine man. Ik had dit eigenlijk wel verwacht maar je weet het natuurlijk nooit zeker, Mon Ami heeft een heel zacht karakter en ik heb hem nog nooit boos gezien. Doudou is ook heel lief maar een echte clown en hij staat zijn "mannetje". Waar Mon Ami alles afgeeft (zowel speelgoed als lekkers) aan de dames laat Doudou de dames versteld staan want als hij een speelgoedje heeft dan geeft hij dat niet zomaar aan de dames en dat geldt ook voor snackjes etc.
Daar hebben de dames even aan moeten wennen want Mon Ami behandeld ze als kleine prinsesjes en bij Doudou moeten ze alles uit de kast halen om hun zin te krijgen dus ik ben reuze benieuwd of dit zo blijft als onze kleinste volwassen wordt.
 
De eerste zwemsessie dus even aan de lijn om te kijken hoe groot het enthousiasme is
 
La Boheme mag los ze luistert prima
 
en daar gaat ze een echt waterratje
 
 Een lief moment tussen Doudou en Lilou
 
en als je echt rust wil dan doe je een dutje bij Cacao
 
Pirouette en Floor zijn naar de kapper geweest 
 
Het prachtige hoofd van Floor, ze lijkt hier heel veel op Cacao
 
Guus en baasje Manon gaan speuren dus opperste concentratie
 
Onze birthday boy 

 
 
26-04-2020
De wereld is nog steeds in de ban van het Corona-virus, vandaag was het de eerste dag dat ik er niet meteen aan moest denken, het besef kwam eigenlijk pas toen ik met de roedel op pad was en ik ingehaald werd door een clubje wielrenners die rakelings langs ons scheerde. Niet zo netjes natuurlijk er was genoeg ruimte dus benut die dan ook en houd gewoon netjes afstand. Ik kom niet zo vaak iemand tegen maar als dat het geval is zorg ik voor voldoende afstand desnoods steek ik even over dat kost geen enkele moeite.
Hopelijk gaan we de "goede" kant op en gaat het virus wijken zodat we de teugels kunnen vieren en iedereen gewoon hun familie kan bezoeken

 
De teckels krijgen er niets van mee, ze "vieren" elke dag en vandaag zijn ze druk geweest met het helpen van Wil die de twee teckel-chaletjes in elkaar heeft gezet en van een nieuw verfje heeft voorzien. De dames konden niet wachten tot hij klaar was ze worden druk bezocht de huisjes maar als de roedel er weer aan gewend is dan worden ze vooral gebruikt door Cacao en Lilou, deze twee dames liggen graag uit de zon.
 
Het gaat heel goed met Doudou, onvoorstelbaar hoe hard deze man groeit, vier maanden oud en al bijna 8 kilo zwaar, we zijn ontzettend benieuwd hoe groot hij gaat worden want als hij zo doorgroeit dan wordt het een gigantje. Doudou heeft een heerlijk karakter, wat een vrolijke teckel en ontzettend trouw vooral naar mij. Hij volgt me overal en ik heb steeds zijn volle aandacht ik hoop dat dat zo blijft dat is natuurlijk fantastisch als we op cursus gaan.
 
Het was gepland dat Mon Ami gecastreerd zou worden maar helaas kreeg ons manneke weer last van zijn rug en heb ik in overleg met de dierenarts besloten om hier even mee te wachten, intussen is hij weer behoorlijk opgeknapt maar we hebben geen haast.
 
Haasje moet weer geplukt worden, ze weet het en ik ben het weer een beetje voor me uit aan het schuiven altijd een uitdaging om de kleine Diva op tafel te hebben maar zodra ik even twee uurtje over heb is ze echt het "Haasje" . De kleine meid is wel wat veranderd na het overlijden van Willemientje, ze is een beetje socialer geworden en ligt graag bij Cacao en Soiree die ook regelmatig een lik van haar krijgen, helaas geldt dat niet voor de jongens en de jongste meisjes Lilou en La Bòheme die worden door onze koningin flink gecommandeerd maar gelukkig trekt de jeugd zich er niets van aan.
 
We zijn weer blij gemaakr met foto's
 
Marron is naar de kapper geweest en hij is prachtig
 
De vandaaltjes Guus en Kobus (geweldige foto)
 
Morrison uit het laatste nestje van Cacao alweer 5 jaar oud!
 
en ook zijn broer Mister (Charmeur) is 5 jaar geworden
 
Niet jarig maar wel heel blij Lobke (kleintje van Haasje)
 
en nog zo'n blij tweetal Floor en Pirouette
 
en Jetje, duidelijk een Prinses (zusje van Lobke en dus ook kindje van Haasje) 
 
Het mooie hoofd van Beer
 
Moe gespeeld La Bohème en Doudou

 

 
 
22 april 2020
Een echte feestweek.... na een prachtige en leuke verjaardag van Haasje vieren we vandaag dat het "gouden" nestje van Cacao en Tony vijf jaar is. We hopen dat het zevental ontzettend verwend gaat worden, wij zetten in ieder geval Cacao'tje een beetje in het zonnetje, het was haar laatste nest en ze heeft het geweldige gedaan een top-moedertje is het.
 
Mister, Lodewijck, Morrison, Odie, Lotje, Trudy, Floor en baasjes van
Harte Gefeliciteerd
 
Een nest met een "gouden" randje
 
Dikke buikjes en billetjes
 
De drie meisjes
 
en natuurlijk de jongens

 

 
21 april 2020
 
HIEP HIEP HOERA
 
vandaag is Haasje jarig, onze kleine Hazewinde is 9 jaar geworden en we hopen dat we nog heel veel jaartjes van haar mogen genieten.
Alle aandacht is vandaag voor haar, wat zal ze ervan genieten en wij met haar.
 
Lieve kleine Diva  
Van Harte Gefeliciteerd 
 

 
20 april 2020
We genieten van het mooie weer en proberen ons niet te laten leiden door het virus. Ik merk dat ik er iets makkelijker mee omga, ik houd netjes afstand maar ik heb gelukkig niet meer dat nare gevoel dat er constant een donkere wolk boven ons hangt.
Vooral in Brabant en Limburg zijn er veel slachtoffers en ik ben blij dat de besmettingen en opnames in het ziekenhuis wat afnemen en hoop dat de regering binnenkort de teugels wat kan laten vieren. Mijn haar zal er heel blij mee zijn, ik draag het altijd kort en ben gewend om het maandelijks te laten knippen, nog even en dan kan ik staartjes maken pfff .
Ondertussen is Doudou helemaal ingeburgerd en ook opgenomen in de roedel, de ouders dames waken over de kleine man en La Bohème speelt zowat de hele dag met hem. Ik moet Doudou er nu wel aan laten wennen dat ik ook weleens weg ben, door de lockdown ben ik er gewoon altijd en ik merk als ik even naar de postbus ga dat Doudou een beetje pieperig wordt dus daar hebben we toch wel een aandachtspuntje. Ik wil ook heel graag met hem en met La Bohème op les en ik had al contact gezocht om met ze onder begeleiding te gaan speuren maar dat moet nu even wachten ik hoop in ieder geval dat het nog wel deze zomer kan.
 
Het gaat goed met de roedel, al heeft niemand gesolliciteerd  naar de baan van Willemientje, soms probeert Haasje de lakens uit te delen maar buiten dat Haasje niet onpartijdig is is de kleine meid onvoorspelbaar dus zeker niet geschikt voor zo'n verantwoordelijke baan. Mon Ami is veel te zacht van karakter. de dames nemen een loopje met hem dus nu hoop ik  dat Doudou deze plek op gaat vullen.
 
Deze week zal Mon Ami onder het mes moeten, onze mooie man heeft de hele winter last van zijn rug gehad en is nog steeds een beetje stijf. Om te voorkomen dat Mon Ami de boel gaat forceren door verliefd te worden hebben we besloten om hem te laten castreren. Het was een zware beslissing maar we gaan hem niet inzetten als dek-reutje helaas. We vinden dat een dek-reu helemaal gezond moet zijn en Mon Ami heeft in de loop van de jaren toch wel wat ongemakjes gehad.
Daarbij heeft onze prins charming een oogje op de achterbuurvrouw een mooi Duits Herderinnetje en voor haar doet hij zijn uiterste best, dat resulteert in mooie dansjes voor de poort en voor de muziek zorgt hij ook zelf. Niet erg maar ook niet gezond voor zijn kwetsbare rug. Enfin woensdag is het zover en ik heb nu al een beetje buikpijn, het is geen grote ingreep maar ik ben geen ster in het wegbrengen van mijn teckels ook al is hij bij de dierenarts in uitstekende handen.
 
Morgen hebben we feest, onze Hazewinde wordt 9 jaar!!!!
 
Gisteren eens gaan kijken voor een geschikte plek om Doudou kennis te laten maken met water en de dames weten de beste plekjes
 
 
Natuurlijk gaat Cacao de kleine man begeleiden bij zijn eerste doop 
 
Moeder. oma, overgrootmoeder, Cacao wat ben je een geweldige dame
 
Mon Ami in rust!! 
 
Haasje is morgen jarig en heeft vandaag al getrakteerd op nieuw speelgoed
 
En daar worden de teckels heel blij van 
 
Kleine scheurneusjes!!
 
 
Onafscheidelijk
 

 

  
 
 

 15 april 2020
Bijna een maand stilte op de site en wat is er weer enorm veel gebeurd.
Iedereen is bezig met het corona-virus, wij ook natuurlijk. Wat een nare tijd niet alleen vanwege de lockdown maar zeer zeker voor de mensen die in het ziekenhuis verblijven en hun familie. Ook voor de mensen die kwetsbaar zijn is dit vast een stressvolle tijd en we proberen in onze omgeving zoveel mogelijk te helpen.
 
De roedel heeft geen notie van alle toestanden, ze genieten ervan dat zowel Wil als ikzelf wat meer tijd nemen om met ze bezig te zijn, de wandelingen zijn uitgebreid en vooral rustig, we vertrekken 'smorgens al heel vroeg en hebben geen enkele haast dus ze kunnen doen waar ze goed in zijn en dat is dansen en hun neusjes gebruiken.
 
Verder heb ik de tijd gehad om na het overlijden van Willemientje na te denken hoe we verder gaan en ofdat we überhaupt wel verder gaan met Le Grand Coeur.
Nou daar zijn we uit, Le Grand Coeur blijft bestaan en is ondertussen uitgebreid. In december is er een prachtig nestje geboren in Duitsland bij kennel Vom Roggenhof. We kennen elkaar al jaren en de pappa van Soiree woont daar nog steeds. Dus voordat Willemientje echt ziek werd was de beslissing al genomen alleen die kwam op losse schroeven te staan doordat we haar moesten laten gaan. Willemientje was in ieder geval op de hoogte ik had haar al een paar keer verteld dat er een leuk en mooi pupje zou komen en vooral dat het een reutje was iets waar Willemientje heel blij van werd.
Helaas heeft ze het niet mee mogen maken maar we troosten ons met het feit dat Doudou geboren is op haar verjaardag.
 
Dus hierbij stellen we voor
 
Doudou vom Roggenhof,
geboren 23-12-2019
Pup van Darios vom Roggenhof FCI x Mucke vom Roggenhof FCI
 
Slapen met Soiree
 
Samen met Mon Ami
 

 
Hij wordt door alle teckels gekoesterd
 
Een stevig ventje
 
Een beetje "Cacao" blik 
 
Goed in "gekke" bekjes trekken 
 
Blij als ik thuis kom
 
Alhoewel …. er zijn er meer en dan moet je plaats maken
 
Natuurlijk een foto van onze op een na jongste

 
 

 19 maart 2020
Ondanks de verdrietige toestand ivm het Coronavirus vieren we vandaag wel de verjaardag van Haasjes kindjes.
Ze worden alweer 7 jaar Hiep Hiep Hoera
Van Harte Gefeliciteerd Margootje, Iggy, Lobke, Jetje en baasjes.
 
 
 
Natuurlijk gaan wij Haasje vandaag nog meer verwennen ze mist nog steeds haar grote vriendin maar gelukkig wordt ze erg gesteund door Soiree en Cacao.
 
Wat het virus betreft... blijf zoveel mogelijk binnen, wij wandelen alleen met de honden en gaan wat boodschappen doen voor de rest vermaken we ons in huis en tuin. Veel sterkte allemaal en steun elkaar een beetje.
 
 
 
 
 
 
19 februari 2020
 
 
 
en er vallen hier dikke tranen. Gisteren is Willemientje ingeslapen en het kwam als een "donderslag" ik heb het er ontzettend moeilijk mee. We waren een tijdje terug al bij de dierenarts geweest omdat ze wat last had van haar linkeroogje na onderzoek bleek er niets mis te zijn met het oog zelf en omdat ze een tijdje daarvoor was aangevallen en gebeten door een hond dachten we dat het misschien een ontsteking zou kunnen zijn dus ontstekingsremmers en een pijnstillertje en fijn naar huis. Helaas werd de uitvloeïng erger en uiteindelijk verloor Willemientje ook wat bloed uit neus en oog. Dus afgelopen maandag naar de dierenarts en na mijn beschrijving van de sympthomen en een nauwgezet onderzoek werd hij wel heel ernstig en sprak zijn vermoeden uit …. een agressieve tumor en wel in de buurt van haar linkeroog om zeker te zijn besloten we dat ik de volgende dag met Willemientje terug zou komen zodat er onder narcose foto's en evt. een CT scan gemaakt kon worden. Helaas was het na het maken van de foto's al duidelijk dat de dierenarts gelijk had het bot van haar oogkas was al helemaal aangetast door de tumor oftewel het was bijna helemaal verdwenen. Een CT scan was niet meer nodig het was heel duidelijk hier zijn geen medicijnen voor en ook een operatie was uitgesloten. We hebben besloten om Willemientje niet meer wakker te maken en ze is gisteren heel rustig ingeslapen. Voor ons is het heel onwerkelijk en erg wennen we missen haar zo ontzettend ze was onze roedelleidster met een gouden hart en natuurlijk mijn oudste meiske.
 
 
 
 
Dag lieve Willemien we zijn trots dat je ons teckelkind was
 
 
 
 
 
 
 
 13 februari 2020
Het regent en de roedel is een beetje teleurgesteld want er vallen dikke druppels, we blijven dus even binnen.
Na wat "gepruttel" hebben de dames en heer een lekker plekje gezocht en doen ze een dutje... een mooi moment om even de site bij te werken.
Het gaat goed met de meisjes, zeker met La Bohème ze bruist van energie en is eigenlijk altijd wel in mijn buurt. De kleine meid wordt door alle teckels in de "watjes" gelegd en is de beste vriendin van Lilou die twee zijn onafscheidelijk. Mam Soiree speelt ook nog volop met haar jongste en het is mooi om te zien dat familiebanden er toch toe doen tenminste wel bij mijn dames.
 
De roedel heeft even moeten wennen aan een nieuw interieur, de oude bank moest echt vervangen worden en nu staat er dus een fraaie hoekbank. De roedel heeft meteen kennisgemaakt en er is plaats genoeg voor iedereen. Natuurlijk mag de roedel ook gebruik maken van de "nieuwe" bank ik vind het zelf heerlijk om 'savonds met z'n allen op de bank te "hangen" geflankeerd door een paar teckels.
 
Morgen is het Valentijnsdag en ik hoop dat ik mijn eigen valentijntjes kan trakteren op een mooie wandeling met een lekkere pauze zodat ze eens wat "grondwerk" kunnen doen (oftewel gewoon zand verplaatsen) dit vinden ze helemaal geweldig ik zoek ergens een boomstam om op te zitten en de teckels mogen hun gang gaan, ik verveel me nooit het is zo'n geweldig gezicht al die teckeltjes die helemaal opgaan in een voor hun zeer belangrijke taak. Het is weer even geleden dat we dat gedaan hebben we zijn zwaar afhankelijk van het weer en hier worden we nog al eens getrakteerd op "water" dus van ons mag het voorjaar worden zodat we onze routes weer eens kunnen uitbreiden en de roedel me weer eens fijn kan helpen in de tuin.
 
We zijn weer verwend met leuke foto's
 
Siësta voor Jet
 
Lobke (zusje van Jetje)
 
Marron was even een zee-hondje
 
De broertjes Guus en Kobus oftewel de "vandaaltjes" hoewel in deze pose vind ik ze meer de "Valentijntjes"
 
 
Bell heeft gevochten met een bakje yoghurt (het was wel een smakelijk gevecht) 
 
Soiree houd haar bank nog even vast
 
 
 
en La Bohème wil ook geen afscheid nemen
 
Uiteindelijk komt alles weer goed tis even wennen!!
 
Wij wensen alle Le Grand Coeurtjes en hun baasjes een hele fijne Valentijnsdag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2020
 
Hiep Hiep Hoera vandaag is La Bohème 1 jaar en natuurlijk feliciteren we Pablo, Marron, Guus, Kobus, Beer, Pirouette en Charlotte-Sophie met hun allereerste verjaardag.
 
En als je jarig bent moet er even geposeerd worden!!
 
en... is er een kadootje, na pup en puber bandjes een echte hunter voor onze kleine hunter precies zoals de rest van de roedel 
 
 
Natuurlijk heb ik alle foto's van Soiree's laatste nest doorgekeken en dat heeft wat tijd gekost want het zijn er heeeeel veel, wat een leuke weken waren het met 8 geweldig leuke, lieve en onstuimige pupjes.
 
Zooo lief en zoooo mooi
 
en met een fantastische moeder 
 
Kleine boeven die door de hele roedel gekoesterd werden
 
daar kun je alleen maar van houden
 
We gaan zo dadelijk eerst een fikse verjaars-wandeling maken en vanmiddag doen we een verdere update op de site, de PC is gisteren weer naar beneden gehaald zodat het wat makkelijker is om de site regelmatig bij te werken.
 
En … daar zijn we weer, de roedel ligt heerlijk op de bank na te genieten van een flinke wandeling, lekker droog deze keer maar wel een een hele koude wind dus we hebben er flink het tempo ingehouden zeker omdat Soiree na een plukbeurt in haar hemdje loopt. La Bohème is ook alweer geplukt en Willemientje is de volgende die een jasje gaat verliezen. Het lijkt ofdat de zachte winter er voor heeft gezorgd dat de dames zoveel eerder plukrijp zijn.
Oeps bijna vergeten te melden dat Haasje ook al geplukt is, deze keer mocht zij als allereerste en wonder boven wonder heeft ze meegewerkt en was ze in een plukbeurt helemaal klaar Hoera!!!
 
Ondertussen zijn bijna alle klusjes in huis klaar (we hebben het grondig aangepakt) en krijgen we volgende week nieuwe meubels, we zijn er aan toe de bank die zoveel teckels warmte en comfort heeft gegeven en waar ik menig nachtje op doorgebracht heb is helemaal op en we hopen dat het nieuwe exemplaar even comfortabel is, wat zeker is is dat hij groot genoeg is om alle teckels een plekje te geven want nieuw of niet de roedel gaat er gebruik van maken en nu hopen dat er ook plek is voor Wil en voor mijzelf.
 
De PC staat weer beneden, we hadden boven een kantoortje gemaakt en daar stond "ie" dan... maar helaas ongebruikt want alleen boven op de PC werken vind ik helemaal niet gezellig en de roedel is het daar helemaal mee eens dus nu zit ik weer fijn in de kamer tussen de teckels en dat voelt zoveel beter.
 
Ik heb vanmorgen allemaal leuke berichtjes mogen ontvangen van onze jarige (pups) jong volwassenen. Ze zijn stuk voor stuk echt jarig en wij genieten en vieren het een beetje met ze mee, we hebben zelfs een prachtige video van Charlotte-Sophie mogen ontvangen en nu moet ik toch echt eens gaan proberen om deze op de site te krijgen want hij is echt geweldig leuk.
 
 
  
 
 
Jarige Pirouette
 
Kobus en Guus... onze vandaaltjes die hier even laten zien dat ze perfect kunnen poseren
 
en natuurlijk jarige Beer vergezeld door Jetje (pup van Haas) en Lotje (pup van Cacao)
 
Marron met zijn prachtige uitstraling
 
en natuurlijk samen met zus Jip 
 
Pablo is voor zijn eigen jaarswisseling op beoek geweest bij de kapper