Dagboek 2014

 
 
 
 

31-12-2014

Wij zijn er klaar voor, vanmorgen met heel veel moeite toch de bossen weten te bereiken.
Arme Haasje zakte helemaal weg in de sneeuw, ongelooflijk dat er hier zo'n pak ligt en de sneeuw wil nog even geen afstand van ons nemen.
Maar het was de moeite waard de meisjes zijn dik tevreden en zijn weer helemaal "schotvast" want tijdens de wandeling naar de bossen werd er hier al volop vuurwerk afgestoken.... niet interessant volgens de teckeldames.
 
Wij wensen iedereen een hele fijne jaarwisseling en hopelijk gaan we met z'n allen een heel fijn en vooral gezond en zonnig 2015 tegemoet.
Hartelijk dank voor alle mooie en lieve kaarten.... tot volgend jaar!!
 
 
 

 

30-12-2014 

Oh Oh die sneeuw..... we zijn al  twee dagen niet naar de bossen geweest en de dames zijn duidelijk verveeld en eigenlijk mis ik het ook!!

Gisteren en vanmorgen was de sneeuw veranderd in een ijslaag en om dan vier teckels aan te lijnen dat lijkt me niet verstandig, in principe lopen ze netjes mee tot aan de bossen maar sneeuw zorgt er wel voor dat de dames extra extra vrolijk zijn en ik zie me al schuiven!!

Ook is er zout gestrooid en als de pootjes nat worden krijgt het zout alle kans om tussen hun teentjes te gaan zitten en dan gaan de dames op hun ruggetjes liggen met hun pootjes in de lucht (ik spreek uit ervaring) en helaas kan ik wel een teckel tillen maar vier neeeeee!!

Dus verplicht binnen blijven en af en toe wordt nu de tuin gebruikt als racebaan. Voordeel voor de meiskes is dat ze nu van alles aangeboden krijgen zodat ze zich kunnen vermaken.

Voor deze gelegenheden heb ik altijd wel wat nieuw speelgoed liggen en natuurlijk is een gedroogd runderoor ook perfect om ze even bezig te houden.
En we hopen natuurlijk dat we morgen de bossen weer onveilig kunnen maken!! 
 
Verder is het bezoek van Tsion (Baboo) en zijn broertje Chaviv even uitgesteld vanwege het weer, het is toch een behoorlijke reis en het is natuurlijk ook leuk als de jongens even lekker naar buiten kunnen om met hun moeder, zusje en de tantes uit hun dak te gaan.
Dus we moeten nog even geduld hebben, natuurlijk zijn we heel benieuwd hoe het met Tsion gaat, hij kwam  hier terug als een veel te mager (6,2 kilo) teckeltje en weegt nu 11,4 kilo en heeft gelukkig echt zijn "forever" plekje gevonden.
Natuurlijk zal ik van het mooie tweetal foto's maken!
 
 
27-12-2014
Wij raken ingesneeuwd..... Vannacht is het gaan sneeuwen en nu twee uur 'smiddags sneeuwt het nog, zojuist hoorde ik via de radio dat de treinen en bussen niet rijden vanwege de grote hoeveelheid sneeuw.
Vanmorgen ben ik natuurlijk al vroeg wakker gemaakt door de dames, sneeuw vinden ze fantastisch en ze stonden te popelen om naar buiten te gaan.
Gelukkig maar,  er ligt teveel sneeuw om naar de bossen te gaan, ik ben zojuist even te voet boodschappen gaan doen, laarzen aan natuurlijk.
Dat viel niet mee het troitoir was geen optie want of je zakte tot je enkels in de sneeuw of je gleed uit op die gedeeltes die door ijverige mensen waren "" ontsneeuwd".
Ik ben benieuwd hoeveel sneeuw er nog bijkomt.... er lijkt de komende uren nog geen eind aan te komen dus de handdoeken blijven voorlopig standby zodat ik de dames droog kan maken voordat ze met hun besneeuwde lijfjes de kamer inschieten.
 
 
 Die blik en de stand van Haasjes oortjes dat beloofd wat!!
 
 
 
 
 
 En ja hoor racen!
 
 
 
 
 Geweldig toch!!!
 
 
 
 23-12-2014
 
 
Hiep Hiep Hoera Willemientje vandaag 6 jaar!!
En dat moet gevierd worden natuurlijk dus we hebben heerlijk gewandeld... we hebben gezongen voor Willemien en dat zorgt hier altijd voor grote vrolijkheid... tijdens het zingen jankt Haasje heerlijk mee en Willemien gooit zich op haar rug en begint met haar pootjes de maat te slaan geweldig die teckels!!
Natuurlijk is er lekkers en omdat het speciaal voor Willemien is trakteert ze alle dames op drumsticks... ze is er dol op en natuurlijk een eitje gewoon simpel maar wel het allerlekkerste volgens onze jarige job.
 
En wie jarig is moet wel even poseren 
 
 
  22-12-2014
Even tijd genomen om de mail door te kijken en warempel een lief berichtje uit Friesland met mooie foto's van Guusje (Babiche) ons pupje dat als laatste een baasje kreeg en nu een heerlijk leventje heeft!
Morgen gaan we Willemientje in het zonnetje zetten, we vieren haar verjaardag dus ze gaat heelijk verwend worden voor zover dat nog kan!!
  
 
 21-12-2014
Eindelijk daar zijn we weer..... we zijn nog steeds flink rond aan het kijken om een warm en gezellig onderkomen te vinden voor ons en de meiskes, er staat natuurlijk genoeg te koop maar ik wil graag een "klik" met een huis en tot nu toe heb ik dat nog niet gehad dus we blijven stug doorzoeken.
Dit kost natuurlijk flink wat moeite en vooral tijd maar nu de feestdagen in aantocht zijn gaan we het even rustig aan doen. Morgen ga ik de laatste hond een kerstoutfit aanmeten en dan heb ik weer wat tijd om het jaar te overdenken en te "chillen" met de dames.
Natuurlijk hebben de teckels en ik elke dag het weer getrotseerd en kwamen elke dag weer terug met vieze schoenen en 4x4 modderpootjes en vieze modderbuiken. Er zijn dames bij die dat niet genoeg vinden en gewoon toch nog in een plas duiken of in iets anders en dan heb ik het natuurlijk in de eerste plaats over Willemientje.
 
 
Haze heeft voor de eerste keer een ATV-dag opgenomen, Wil was thuis aan het werk en ze had zich heerlijk tegen hem aangenesteld terwijl ik al vrolijk riep dat we gingen "hossen" in de bossen keek ze me aan met een blik van "je bent niet wijs" om zich vervolgens om te draaien en een diepe zucht te slaken haha!!
Ze weigerde van de bank te komen en dit is echt de allereerste keer dat een van de dames gewoon echt niet mee wil.
Ik heb haar maar achtergelaten en kwam er tijdens de wandeling achter hoe stout die kleine meid kan zijn, we hebben heerlijk relaxed gelopen en zelfs Willemien liep nu voorop.
Willemien raakt altijd van streek als een van de dames achter blijft en gaat dan zitten wachten, je ziet dan haar tweestrijd.... ze ziet mij doorlopen en eigenlijk wil ze graag mee maar ze wil ook niemand achterlaten en dat is dus in 99% van de gevallen Haasje!!
 
Vanmorgen ben ik al vroeg vertrokken om naar Haasje (Bardot) te gaan kijken. Haasje doet het heel goed op de training en vandaag zouden ze een filmpje maken van haar.
Dus om 10.00 uur stond ik in Vught op een lekker nat veld en na even wachten ja hoor... daar kwam ze aan samen met haar bazinnetje.
Wat een leuk weerzien en wat een herkenning. Haasje lijkt echt op Soiree ook in haar gedrag. Buiten dat werd ik met een vrolijk gejoel begroet en dat doet je natuurlijk heel goed!!
 
 
Het  was een feest om Haas bezig te zien... wat een klein dapper ding!!
 
 
 
Geweldig!! 
 
 
 

 
 En om de zondag nog mooier te maken stond er bij thuiskomst een heerlijk walnotentaart op me te wachten, Mies kan heel goed bakken en heeft deze vanmorgen samen met Doedeltje afgegeven, dank je wel Mies!!
 
 
 
02-12-2014
Eindelijk weer een update.... het is enorm druk hier, ons huis stond te koop en we hebben enorm veel belangstellenden over de vloer gehad, het ging allemaal veel sneller dan ik gedacht had. In deze tijd staan huizen toch een behoorlijk tijdje te koop en ik had dus verwacht dat het misschien wel een jaartje zou kunnen duren, niet dus het is verkocht en dat betekent dat we op zoek zijn naar een nieuwe woning met een lekkere ruimte voor de meiskes en natuurlijk bossen op loopafstand dat is een "must".
 
Ondertussen hebben we ook bezoek gehad van Moosje en Lobke die beiden strak in het pak moesten, nu fijn geplukt zijn en dus netjes aan het kerstdiner kunnen deelnemen.
 
Het bezoekje van Chaviv en Tsion (Baboo) hebben we even uitgesteld, toen Moosje kwam bleek al gauw dat Soiree heel lekker ruikt op dit moment vooral voor reutjes en om toch een gezellige middag te kunnen hebben zonder dat Soiree in de "vlekken" schiet komen ze gewoon op een andere keer.
Soiree is de belangstelling van reuen nu even beu en vanmiddag heeft ze voor de eerste keer gebromd naar een al te opdringerig ventje en dat had effect.... goed zo Soiree!!
 
Ik zal proberen om de site toch een paar keer in de week bij te werken het is voor mij ook zo'n mooi geheugensteuntje zeker voor wat betreft de lieve en soms stoute streken van de dames.
  Moosje en zijn mamma Cacao wat een mooi plaatje zo samen
 
 
 
 
17-11-2014
Het was een hele drukke week, veel teckeltjes in model gebracht, natuurlijk heel goed voor Soiree gezorgd en voor de andere meiskes, vier verjaardagen in een week en ons huis staat "te koop" en in een week vier belangstellende op bezoek gehad.
Dat kost natuurlijk tijd en dus zijn de updates er bij in geschoten.
Met de dames gaat het goed en Soiree is vanaf vandaag van een anorexia teckeltje in een keer omgeslagen naar een "schrokop".
Als dit een schijnzwangerschap is verslaat ze mamma Cacao met glans, ik dacht dat Cacao vreslijk last had van haar schijnzwangerschap maar Soiree slaat alles.
 
 
 Maar vandaag is er dan een ommekeer (wel hopen dat het zo blijft natuurlijk) ze heeft vanavond na haar portie vlees nog gebedeld om meer en zojuist heeft ze nog een drumstick met smaak verorberd.
Ze is plots ook weer vrolijk en volgt me weer kwispelend door het hele huis.
De afgelopen weken bleef ze gewoon in de kamer liggen, ze hield me wel in de gaten maar lopen nee hoor!
Ik ben opgelucht en blij dat ze weer onze vrolijke Soiree is.
 
Ook met de andere meiskes gaat het prima, Haze is natuurlijk altijd druk met ondeugend zijn en de clow uit te hangen, Cacao is mijn stabiele teckel, ze komt vaak even bij me liggen en legt dan haar hoofd in mijn nek ze voelt precies elke stemming aan en weet hoe ze daar mee om moet gaan dus eigenlijk is Cacao een gevoelig teckeltje.
Willemien zorgt ervoor dat alle meiskes veilig zijn en blijft keer op keer wachten als Haasje weer eens een ommetje maakt tijdens onze wandelingen. Dus een heerlijk stel helemaal op elkaar afgestemd!! 
 
 
We hebben ook nog bezoek gehad van Haasje (Bardot) helaas voor haar was Soiree niet in de stemming om te spelen maar gelukkig hebben we dan altijd nog Cacao en de tantes.
Haasje is geplukt en zit nu weer strak in haar pak en wat is het een heerlijk vrolijk en ongecompliceerd teckeltje.
 
 
Zaterdag komt Moosje (Boes) hij komt voor zijn twee plukbeurt en we zijn benieuw of hij gegroeid is en hoe het met hem gaat.
 
 
Volgende week komt Lobke met haar baasjes en we verwachten een bezoekje van Chaviv samen met zijn nieuwe broer Tsion (Baboo). Het is weer even geleden dat ik de jongens heb gezien, natuurlijk wordt ik regelmatig op de hoogte gehouden hoe ze het maken maar het is toch wel fijn dat je ze even ziet en kunt knuffelen!!
 
 
 Cacao nodigt Soiree uit voor een spelletje!!
 
 
  10--11-2014
Helaas gaat het niet zo voorspoedig met de zwangerschap van Soiree.
Omdat ze bijna al het voedsel weigert en echt gewoon niet goed in haar "velletje"  zit ben ik toch maar met haar naar de dierenarts gegaan en is er een echo gemaakt.
We hebben geen pupjes kunnen spotten dus de conclusie is tot op heden een zwaar geval van schijnzwangerschap, inclusief met ochtendmisselijkheid en alles wat bij een drachtigheid kan horen.
Omdat het echo-apparaat van de dierenarts al een oud "besje" is hebben we wel besloten om deze week nog even af te wachten hoe het gaat met de "groei" van Soiree's buikje en mocht deze blijven toenemen gaan we eind deze week nog eens een echo maken, dit om echt uit te sluiten dat ze niet drachtig is vooral omdat Soiree weinig eet en toch een bol buikje heeft.
 
Natuurlijk kan ik met haar naar een gespecialiseerde kliniek gaan maar heb besloten om dit niet te doen het komt Soiree niet ten goede en we gaan zorgen dat ze voldoende afleiding krijgt zodat ze weer gauw haar vrolijke zelf is, want dat ze last van haar hormonen heeft dat is een ding dat zeker is.
     
    Soiree Le Grand Coeur
 
 
28-10-2014
En weer twee dagen verder.... gelukkig waren het rustige dagen met rustige wandelingen.
Het enige waar ik nu op moet letten is dat Soiree niet lastig gevallen wordt door grote c.q. lompe honden die met hun volle gewicht op haar springen.
En dat zijn er nogal wat, het valt me nu op dat heel veel mensen er geen rekening mee houden als je een hond aan de lijn hebt, sterker nog ze koppelen hun hond gewoon los als die al te enthousiast wordt bij het zien van vier teckels.
Heel vervelend want dan moet ik me schrap zetten om zo'n wildebras op te vangen en te voorkomen dat zo'n hond met volle vaart en zo'n 40 kilo op een teckeltje springt.
Normaal is dat niet zo'n probleem, de dames staan hun "mannetje" maar op een of andere manier zijn ze nu nieuwsgierig naar Soiree en dat kan natuurlijk even niet.
 
Ze is nog steeds rustig in huis... Mamma Cacao waakt over haar meiske!!
 
Cacao heeft even de ringtraining van Soiree overgenomen en laat zich van haar beste kant zien hahaha!!
 
Vanmorgen is gebeurd waar ik altijd zo bang voor was... Haasje is in de bossen meegenomen door een mevrouw die dacht dat ze verdwaald was!
Lief bedoeld maar Haasje verdwaald nooit en weet precies waar ik ben!
Mies en Doedeltje kwamen me vanmorgen tegemoet gelopen en terwijl ik Doedeltje aan het knuffelen was is Haasje de struiken ingedoken, ik heb nog even met Mies staan praten en vervolgens liepen we met z''n allen dieper de bossen in.
Nog geen vijf minuten later merkte ik al dat Haasje niet volgde en normaal zou ik even kijken en doorlopen maar ik had zo'n raar gevoel, sterker nog ik zei tegen Mies.... als ze haar maar niet meegenomen hebben.
Nog geen twee minuten later ging mijn telefoon en ja hoor, een vriendelijke meneer melde dat zijn vrouw een teckeltje meegebracht had en of dat ik haar eigenaar was!
De mevrouw die haar meegenomen had woont aan de rand van het bos op nog geen vijf minuten van het pad waar ik stond met de meiskes.
Gelukkig wilde ze haar even komen brengen en binnen een paar minuutjes kwam ze er aan met Haasje, terwijl ze me zag koppelde ze Haasje los en die kwam natuurlijk met een rotvaart op ons afgestoven.
Mevrouw heeft het heel goed bedoeld en ik kan me er iets bij voorstellen, Haasje is op haar afgestapt ze heeft Haze geaaid en dan begint Haasje met haar oogjes te rollen, te kletsen etc etc. Ze had even om zich heengekeken maar zag niemand en heeft Haze de lijn aangedaan van een van haar honden en heeft haar zo meegenomen, wel onder protest van Haze natuurlijk die is gewend om haar eigen plannetjes te maken en nu moest ze mee.
Bij mevrouw binnen werd onze Haze met haar normaal grote mondje een bang en onzeker teckeltje en zelfs de honden van mevrouw konden haar niet op haar gemak stellen.
Pfff ben blij dat ze terug is al heeft dit avontuur al met al niet langer geduurd dan zo'n 10 tot 15 minuten toch leek het een eeuwigheid.
Conclusie.... in het weekend wanneer het zo druk is in de bossen gaat onze kleine meid aan de lijn, kan ze weer lekker boos worden!!
 
  Stoute Haze.....
 
Dat was schrikken!!
 
 21-10-2014
Noodweer in Waalre en een boze Haze!!
 
Vanmorgen werd ik al heel vroeg wakker gemaakt door de dames om 06.00 waren ze al helemaal wakker en dat betekent dat ik het bed uit mag.
Ik heb het een half uurtje kunnen rekken... maar omdat ik dan toch niet meer kan slapen ben ik om 06.30 uur fris en vrolijk aan deze dinsdag begonnen.
Soiree begon meteen te dansen van vreugde want onze kleine meid heeft honger als een leeuw dus ze was al op en neer aan het spurten naar de keuken om me duidelijk te maken dat ze echt niet meer kon wachten.
Dat is natuurlijk een mooi teken aan de wand en het wachten is nu of ze volgende week dezelfde tekenen gaat vertonen als haar mamma Cacao en tante Haasje.
Cacao  en ook Haasje wilden in de derde week van hun dracht NIET eten, we noemde dat altijd de "augurken" week!!
Niet dat ze augurken te eten krijgen hoor, maar in deze week wordt er van alles uit de kast getrokken om te kijken waar we de a.s. mamma blij mee kunnen maken.
Dus even afwachten wat Soiree gaat doen!!
 
Vanmorgen was het weer al niet zo best, donkere wolken en een flinke wind.
Omdat ik vanmiddag geen tijd had voor de dames vond ik dat we toch even naar buiten moesten voor een "frisse neus".
Haasje aarzelde al om mee te gaan ze heeft echt een gruwelijke hekel aan regen en ze keek me aan met zo'n blik van "weet je zeker dat we het droog houden??".
Ja hoor Haas... we lopen maar een uurtje volgens de de buienradar moet dat kunnen!!
Niet dus.... of eigenlijk wel ware het niet dat ik onderweg de smaak te pakken kreeg en vond dat we er best nog een half uurtje aan vast konden plakken.
Dat was fout.... heel fout, dat laatste half uurtje kregen we de volle lading.... flinke dikke druppels en een geweldige wind die zorgde dat alle druppels ook raak waren.
Haze keek me aan met een vernietigende blik... ze was boos.... heel boos.
Sorry Haas..... !!
 
 
19-10-2014
En alweer zondagavond!! Wat hebben we dit weekend geboft met het weer.
Hier was het zonnig en lekker warm dus we hebben heerlijk gewandeld.
Cacao'tje heeft aan de lijn gelopen nadat ze ons de stuipen op het lijf had gejaagd door gewoon een uur lang in haar eentje door de bossen te struinen.
Over een tijdje mag ze weer los tenminste zodra het uitdunnen van de bossen klaar is en al het "wild" weer tot rust is gekomen.
De ogen van Haasje zijn weer helemaal normaal.... ik wilde haar eigenlijk aan de lijn houden om te voorkomen dat ze met het hars van bomen in aanraking zou komen, maar ik heb mezelf een plezier gedaan en haar gewoon los laten lopen.
Onze diva Haze kan nl. luidkeels haar ongenoegen kenbaar maken als het haar niet zint hahaha.
Ik heb wel besloten om haar nog even niet te plukken zodat eventuele hars niet meteen in aanraking komt met haar huid en daar is onze Haas natuurlijk weer heel blij mee.
 
Soiree eet nog steeds als een wolfje... ze heeft de hele dag honger en kijkt me ook de hele dag aan met naar mijn idee hele treurige ogen.
In huis is ze heel stil... ze komt alleen van haar plek als ik opsta want ze volgt me overal, gelukkig ben ik niet zo'n "zitter" dus krijgt Soiree beweging genoeg en natuurlijk gaan we nog steeds elke dag zo'n twee uur wandelen.
Nog een dag of 10 afwachten, toen Cacao 3 weken drachtig was wist ik voor 98% zeker dat ze pups zou gaan krijgen dus ik hoop dat ik dat bij Soiree ook kan zeggen.
Mocht er teveel twijfel zijn dan laten we een echo maken maar dat kan pas bij zo'n vier weken dracht dus ons geduld wordt nu even op de proef gesteld.
 
17-10-2014
Het blijft druk hier... iedere keer als ik plannen maak om alles in huis eens even aan te pakken komt er weer wat tussen en gisteren was dat Cacao.
Ik had haar lekker losgelaten in de bossen maar ik had al geschreven dat ze topfit is.
Dat heeft geresulteerd dat mevrouw op jacht is gegaan, nadat ze woensdag een konijntje had gevangen gingen bij haar alle remmen los.
Ik zag haar door de bossen schieten met een snelheid die ik al een tijdje niet meer bij haar had gezien en dan bedoel ik echt heeeeeel snel.
We hebben een uur op haar gewacht maar Cacao kon er geen genoeg van krijgen dus besloot ik om de andere drie dames naar huis te brengen en daarna terug te keren om Cacao te overtuigen snel terug te komen.
En dat is een hele onderneming want Haasje en zeker Willemien weigeren om mee te lopen als we niet compleet zijn.
Dus alle meisjes aan de riem en dan gaat het met een slakke-gangetje huiswaarts en natuurlijk ook nog onder luid protest van Haasje.
Onderweg kwam ik de schaapherder nog tegen en we maken vaak een praatje... hij kent ons viertal goed en heb het even uitgelegd waarom ik met drie dames naar huis ging.
Achteraf was dat maar goed want na de dames veilig thuis gebracht te hebben ben ik heel snel weer terug gegaan en ja hoor binnen 5 minuten zag ik haar, ze zat voor het hek waar de schapen staan op haar gespierde billetjes rustig te wachten totdat ze opgehaald zou worden onder het wakend oog van schaapjes en herder.
Ik weet nu ook waarom Cacao dit gedrag vertoont (natuurlijk buiten het feit dat ze een jachthond is) , vandaag met meerdere hondeneigenaren gepraat die me allemaal vertelde dat hun honden zo druk zijn in de bossen dus niet alleen Cacao heeft er last van, het komt waarschijnlijk doordat ze aan het kappen zijn in de bossen en dan schiet het wild in paniek van links naar rechts.
Dus voorlopig einde oefening voor Cacao zodra er weer rust is in de bossen mag ze de schade inhalen.
 
Terug van boodschappen en dan krijg je bij de voordeur al een warm welkom!
 
Helaas voor Willemientje is er maar plaats voor drie dus de volgende keer moet ze net een tikje sneller zijn!
 
 
 16-10-2014
Vandaag precies weer een weekje thuis... en wat een drukte, natuurlijk moest alles weer opgeruimd worden en ik had nogal wat afspraken staan die ik na moest komen.
Sinds vandaag heb ik gelukkig weer wat overzicht en rust.
De meisjes komen niets tekort, Soiree is wat rustiger in huis en bedelt om eten, dat heeft ze nog nooit gedaan, maar natuurlijk ben ik gefocust op veranderingen en het kan van alles zijn, haar loopsheid is ten einde en tijdens de loopsheid was ze een slechte eter dus misschien is ze nu gewoon haar schade aan het inhalen, we moeten nog een week of twee afwachten.
Hoe rustiger Soiree wordt, hoe meer energie Cacao krijgt, gisteren is ze drie kwartier op "jacht" geweest!!
Natuurlijk jaagt Cacao altijd wel maar ze is altijd in mijn buurt maar gisteren heb ik echt op haar moeten wachten en dat is heel lang geleden.
Uiteindelijk ben ik aangelopen en terwijl ik richting uitgang bos liep kwam ze als een dolle aangerend met haar buit!
Ze had een konijntje gevangen tenminste dat mag ik aannemen want ik zag dat deze niet helemaal compleet meer was en ik heb een fobie voor "dode" beestjes dus ik heb haar prooi niet meer geïnspecteerd.
Haasje had een paar weken geleden last van ontstoken oogjes, ik heb ze behandeld met een zalfje van de dierenarts en binnen een paar dagen was het weg, tijdens het weekje Duitsland heeft ze er ook geen last meer van gehad en warempel nu na een week thuis zag ik gisteren dat haar oogjes weer helemaal rood werden en vandaag een randje van korstjes om haar mooie kijkertjes.
Ik heb een klein vermoeden, mijn allereerste teckel heeft daar ook eens last van gehad en dat bleek een allergie. Omdat zij nog nooit ergens allergisch voor geweest was vroeg de dierenarts of we iets "nieuws" in huis hadden en dat was zo nl. een kerstboom.
Ze bleek allergisch te zijn voor het hars wat uit zo'n boom komt en laat Haasje nou iedere keer onder de hars uit de bossen komen.
Ze is dan helemaal plakkerig en je ruikt de sterke lucht van de hars.
Dus wat is wijsheid..... aanlijnen natuurlijk en dat zal onze "kleine" niet leuk gaan vinden.
 
Moeder en dochter altijd bij elkaar!!
 
12-09-2014
Een prachtige zondag vandaag.... we zijn er lekker op uit getrokken en zijn halverwege Doedeltje en Mies tegengekomen... wat een feest!
Het resultaat is altijd hetzelfde, kleine Doedel komt op me afgestormd en springt als een kleine kangoeroe tegen me aan en dan krijg je een heel modderig pak!!
Maakt me niet uit hoor, ik omarm Doedel met alle liefde modder of geen modder.
De dames hadden er zin in vanmorgen dus we zijn wat langer weggebleven, ondanks dat het bos heel vochtig is maakt zo'n najaarszonnetje alles goed.
Vooral Cacao is in topvorm, gisteren hebben we zeker een kwartier op haar moeten wachten voordat ze uitgerend was... ook binnen is ze constant in de weer, ze heeft geholpen met snoeien in de tuin en loopt de hele dag met een rubberen kip achter me aan.
Morgen mag ze nogmaals de training van Soiree overnemen, dit houden we zo totdat we weten of Soiree pupjes gaat krijgen.
 
 
09-09-2014 
Weer terug in Nederland na een weekje Duitsland!!
Soiree heeft haar liefde ontmoet ze hebben heel veel gespeeld en na een paar dagen is er een dekking geweest, of er nu pupjes gaan komen dat is afwachten, over een paar weken weten we meer en tot die tijd zorgen we er natuurlijk voor dat Soiree in topvorm blijft en gaan we gewoon door met onze dagelijkse wandelingen zodat de teckels hun vrolijke zelf blijven.
 
De eerste 3 dagen hebben we doorgebracht op het schiereiland Priwall waar we met onze meisjes een bungalow bewoonde die pal aan de Oostzee grensde dus dat was helemaal top en we hebben heerlijke strandwandelingen kunnen maken.
 
Omdat Soiree nog niet helemaal dekrijp was hebben we de dagen erna met de meisjes nog in een hotel gezeten en dat was een belevenis op zich!!
Normaal valt dat niet mee, een hotelkamer en vier teckels, maar dankzij de hoteleigenaar hebben wij het er heerlijk gehad, de meisjes waren overal welkom, in het restaurant, in de ontbijtzaal ze werden overal van harte welkom geheten.
 
Haze en Cacao hebben heel veel harten laten smelten, terwijl Haze al haar trucs liet zien om iedereen voor zich  te winnen ging Cacao tot grote hilariteit van iedereen op haar rug met haar pootjes omhoog op het gangpad liggen snurken hoe relaxed wil je ze hebben!!
 
Soiree ging ieder dag op bezoek bij haar liefde om te kijken hoe de stand van zaken was en die was 'savonds doodop van al het spelen met haar Casanova en Willemien was natuurlijk gefocust op al het eten wat daar geserveerd werd en die lag stilletjes onder de tafel te wachten of er iets haar kant op zou komen.
 
Al met al was het een leuke maar wel vermoeiende reis, in totaal bijna 1400 km afgelegd en helaas vooral op de heenweg vertraging gehad door files.
 
Al met al zijn we gruwelijk verwend geweest en iedereen daar heeft zijn uiterste best gedaan om het ons naar de zin te maken.
De manager is zelfs 'savonds om 21.00 uur de keuken ingedoken om voor ons een warme maaltijd te bereiden omdat ik al die tijd met Soiree op pad was.
 
Normaal gesproken moet je in een hotel extra betalen als je met een hond overnacht en in eerste instantie werd ons dat natuurlijk ook medegedeeld.
Bij het afscheid werd ons verteld dat we NIETS voor de teckels hoefden te betalen en dat als we in de toekomst terug zouden komen we van Harte Welkom zouden zijn en dat ze ook dan geen enkele vergoeding zullen vragen voor ons viertal...... fantastisch gewoon.
 
Kust veilig..... dus lekker los!!
 
 
30-09-2014
We moesten even wennen dat er vier in plaats van 5 teckeltjes rondlopen, Willemientje heeft toch even getreurd maar vandaag was ze weer haar eigen ik en heb ik gelukkig kunnen voorkomen dat ze in de bossen ergens in ging liggen rollen.
Vreemd is dat ze toen Lester hier was helemaal niet op zoek was naar nare luchtjes tijdens het wandelen, haar aandacht was helemaal op Lester gericht.
 
Gisteravond is Cacao meegeweest naar de ringtraining omdat Soiree loops is!
Cacao vond het leuk om even alleen mee te gaan en vooral in het begin van de training moesten we erg om haar lachen, in plaats van rustig mee te lopen was Cacao vrolijk aan het huppelen maar bleef me wel netjes volgen.
Je kunt dan toch zien dat het voor haar niet vreemd is, al is de training voor haar al zo'n twee jaar geleden, ze liep alle figuren keurig mee.
Ook konden we zien dat Cacao'tje echt een klik heeft met pupjes, er liepen twee pupjes mee en Cacao was erg geïnteresseerd en superlief voor het kleine grut.
Nou ja, als alles goed gaat met Soiree dan wordt Cacao natuurlijk oma en kan ze haar hartje ophalen.
Vandaag geen foto's gemaakt, maar we hebben wel wat foto's toegestuurd gekregen!!
Ook van Oh Oh Margot zijn er nieuwe foto's binnen maar helaas kan ik ze niet downloaden naar de site, ik heb geen idee waarom het niet lukt maar zal het zeker proberen uit te zoeken.
 
 
29-09-2014
Het is even stil hier.... zojuist is Lester weer opgehaald door zijn baasjes.... en wat is het fijn om te zien dat hij door het dolle heen was toen hij ze weer zag.
Ik heb hem verschillende keren vrolijk gezien maar nu was hij werkelijk aan het joelen... zooo blij, en de baasjes waren ook dolblij om hun "Lesje" weer te zien.
Dat geeft mij een heel goed gevoel, zo is het goed Lester gaat naar "zijn" familie en zo hoort het!
De enige die niet zo blij is is Willemientje maar haar heb ik getroost met een heel lekker bot en morgen mag ze zwemmen dat zal haar "liefdesverdriet" zeker verlichten.
 
Nu gaan we ons voorbereiden op de kennismaking van Soiree met haar aanstaande en dat brengt natuurlijk ook weer wat drukte met zich mee.
 
Tot ziens Lester, wat was je een charmante en lieve logee!!
 
 
 
 
27-09-2014
Weekend.... en dan nemen we natuurlijk ruim de tijd om te "teckelen".
Dat doen we natuurlijk altijd wel, maar in het weekend neem ik eens een andere route in het bos, of we lopen een stuk met Mies en Doedeltje, kortom we doen dan eventjes iets anders.
Ook was de start van de wandeling vandaag anders.... Haasje moest de laatste dagen aan de lijn blijven omdat haar oogleden wat rood zagen en ik een klein vermoeden had dat dat aan het zwemmen lag. Dus als ik haar de laatste dagen riep om te gaan wandelen dan bleef Haasje uit protest in haar bedje liggen. Ik had al van alles geprobeerd om Haasje naar de hal te lokken maar onze diva bleef gewoon liggen.
Gisteren was Wil thuis en dus liet ik Haze gewoon liggen en riep dat ik met 4 teckels ging lopen omdat Haasje geen zin had!!
Dus alles aangelijnd en nog geen Haze, ik opende de voordeur en opeens een luid gejank..... natuurlijk Haasje, ze was in de veronderstelling dat ik haar natuurlijk steeds maar opnieuw zou uitnodigen om mee te gaan en haar snoepjes en knuffels zou geven.
Dat was even een hele grote schrik voor onze Haas.... ze wist niet hoe snel ze mee moest lopen nog helemaal ontdaan dat ik van plan was haar thuis te laten.
Vandaag geen problemen meer dat onze Diva in haar bed bleef.
 
Morgen of overmorgen wordt Lester weer opgehaald, we hebben echt van hem genoten, het is een leuke, lieve en spontane teckel met een heel groot hart.
 
 
26-09-2014 
De laatste vakantiedagen van Lester zijn aangebroken, dus vond ik het tijd voor een echte familiefoto en dat valt natuurlijk niet mee. Probeer maar eens 5 teckels op een keurig rijtje te krijgen!!
Maar het is gelukt.... ik heb ze vanmorgen flink moe gemaakt, aangelijnd en een mooi plekje uitgezocht en nu heb ik ze alle vijf op een rijtje!!
 
Ze kijken echt van "wat is hier de bedoeling" haha!!
  
 
25-09-2014
Heerlijk herfstweer vandaag en een gezellige wandeling.
Vanmorgen lekker gelopen met de roedel hoewel we nog steeds niet naar het ven gaan om te voorkomen dat Haasje er in plonst.
Het gaat goed met haar oogjes, maar dat komt natuurlijk ook omdat Haas keurig blijft zitten als ik haar oogleden inzalf.
Als ik het flesje pak gaat Haasje keurig zitten en met wat wattentips kan ik heel nauwkeurig de zalf aanbrengen. Natuurlijk vertel ik tegen Haasje niet dat het zalf is..... nee ik zeg iedere keer weer dat we wat mascara op gaan brengen en dat ze er daarna prachtig uitziet en volgens mij gelooft ze me echt want onze Haas blijft als een echte dame zitten en zo kan ik er rustig voor zorgen dat alles op de juiste plek terechtkomt.
De liefde van Lester en Willemien is voor eeuwig, het is aandoenlijk om te zien hoe Willemientje opbloeit als Lester met haar speelt of bij haar gaat liggen.
Natuurlijk is Lester ook lief voor de andere meiskes dat zit duidelijk in zijn aard het is een echte gentleman en is lief voor mens en dier.
 
Vanmiddag uitrusten in de tuin
 
 
 
24-09-2014
Een hele snelle update vandaag omdat ik zo dadelijk toch graag even wil gaan paardrijden, Wil is vanavond de oppas!
Het gaat prima met onze logee..... hij is nog steeds verliefd op Willemien, vanmorgen al heel vroeg waren ze elkaar alweer het hof aan het maken.
 
 
 
23-09-2014
Gisteren met Haasje bij de dierenarts geweest voor haar oogjes, we zijn er niet uitgekomen wat het nu precies is en denken beide dat het ofwel door het zwemmen komt of dat ze in de bossen door een of andere plant/struik is gestruind waar ze niet tegen kan.
Haar oogjes zelf zijn perfect alleen haar oogleden zijn wat dik en rood dus nu een zalfje voor 5 dagen en dan moet er verbetering zijn.
Ik heb ook besloten om haar even aan de lijn te houden om te voorkomen dat ze een duik gaat nemen en dat vindt onze Haze niet zo leuk natuurlijk.
 
Dus vanmorgen Haasje aan de lijn, en de wandeling is nu ingekort tot 1,5 uur omdat ze het zooooo vervelend vind.
'sMiddags wordt er nu druk in de tuin gespeeld en vooral Willemien is helemaal in haar element, ze is nl. verliefd en wel op Lester.
Sinds vanmorgen zijn ze onafscheidelijk en spelen ze aan een stuk door, dus ik denk dat Willemien nu aardig wat onsjes gaat verliezen, ik heb haar nog nooit zo actief gezien.
Dat geldt natuurlijk ook voor Lester, wat een energie die twee!!
 
Lester..... ik vind je lief!!
  
 
Owwww
 
 
22-09-2014
Een echte herfstdag vandaag, zojuist terug uit de bossen en omdat de wind vrij spel had tussen de bomen werden we bekogeld door eikels die met een rotvaart uit de bomen naar beneden kwamen en ik kan je vertellen dat het heel pijn doet als je geraakt wordt.
Gelukkig ben ik de enige die geraakt is en hadden de teckels er geen last van.
 
Haasje's oogjes zijn een beetje ontstoken, haar oogleden zien erg rood dus ga ik vandaag even met haar naar de dierenarts en dat is voor het eerst (buiten de keizersnede van Haas) dat een van de dames iets heeft waar ik geen raad mee weet.
Het zou kunnen dat het door het zwemmen komt en dus hebben we het ven gelaten voor wat het is en ben ik met vijf droge en schone teckels thuisgekomen vandaag en ik moet zeggen dat dat ook weleens fijn is voor de verandering.
Natuurlijk heeft Haze hevig geprotesteerd dat we met een boog om het ven liepen en ze nam dan ook heel eigenwijs de benen en bleef zo'n 10 meter voor het ven staan om duidelijk te maken dat ze echt wel zin had om een duik te nemen, gelukkig heb ik haar aan kunnen lijnen en onder een dik protest zijn we verder gelopen.
Nu zijn de dames en heer in de tuin en om het zwemmen te compenseren hebben ze allemaal een mergpijpje gekregen dus weer een tevreden roedeltje.
 
Arme Haze die niet mocht zwemmen en strakjes even mee mag naar de DA!
 
Lester vind zo'n beloning geweldig!!
  
 
Cacao laat het zich smaken!
21-09-2014
Het heeft flink geregend vanmorgen, nu is het droog en over een uurtje gaan we weer op pad, tenminste als de teckels wakker willen worden.
Gisteravond zijn we met Soiree en Lester op bezoek geweest bij mijn zus, de andere drie meiskes zijn thuisgebleven die waren nog moe van de wandeling dus de jongste twee mochten mee.
Lester en Soiree deden het prima samen op de achterbank van de auto, het was zo lief om te zien, daar zaten broer en zus netjes op hun billen door het raampje te turen.
Voor mijn zus was het ook leuk om Lester te zien, zij is meegeweest toen Cacao ging kennismaken met vader van haar eerste nest. Ik weet nog hoe zenuwachtig ze was en hoe spannend ze het allemaal vond.
Dus de beide teckels zijn gisteren aardig verwend en hebben met zijn tweetjes nog even heerlijk kunnen rennen en spelen.
Het was een lange dag voor ze en terwijl we zaten te eten zag ik bij beide teckels de luikjes dichtgaan!! Hoe prachtig is dat twee heel tevreden pupjes van twee jaar.
 
20-09-2014
Een hele lange wandeling vandaag!!
Omdat ik al twee dagen aangevallen wordt door pitbull-muggen bij het ven had ik besloten om het ven niet te gaan bezoeken, ondanks dat ik er me op gekleed had, dus t-shirt met lange mouwen,  trokken de muggen zich er niets van aan en staken gewoon door het shirt heen.
Gevolg een wandeling bezorgde me zo'n 15 muggenbeten.
Ondanks het weer had ik gisteren gewoon een regenjas aangetrokken om de muggen te weren, gevolg ik had het heel warm en de muggen staken gewoon in mijn hals, hoofd en handen dus slimmerdjes zijn het.
 
Dus ik had besloten.... geen ven vandaag maar dan wel een nieuw stuk bos om het leuk te houden en dat ging een beetje fout ik had een verkeerde afslag genomen en kwam in plaats van Waalre in Valkenswaard uit en dat was niet de bedoeling.
Gevolg een hele lange wandeling terug en waar kwamen we uit.... ja hoor bij het ven hahaha!!
En als de teckels dit eenmaal zien dat kan je moeilijk nee zeggen, dus ben ik door de knietjes gegaan en hebben ze toch nog even heerlijk van het water kunnen genieten.
Weer een paar bulten rijker zijn we daarna naar huis gegaan en nu liggen de teckels als de hele middag bij te komen van de wel heel lange wandeling.
Met Lester gaat het heel goed, hij geniet zichtbaar van de wandelingen maar af en toe heb ik toch het idee dat hij zijn baasjes mist dan komt hij even op mijn voeten liggen en krijgt hij een extra knuffel.
Favoriet van Lester is Soiree af en toe racen ze heerlijk met zijn tweetjes door de tuin en ook in de bossen lopen ze gezellig naast elkaar.
 
Moeder en zoon!
 
19-09-2014
Het gaat prima met onze logee, hij is echt heel lief en slaapt 's avonds heerlijk bij de meisjes, ik heb hem nog niet een keer gehoord dus slaapt hij heerlijk door totdat ik opsta.
Voordat ze eten krijgen zet ik de achterdeur open zodat degene die wil even naar buiten kan terwijl ik me ga douchen en aankleden.
Standaard gaat Haasje altijd met me mee, haar vaste plek is de badmat of ze duikt even bij Wil in bed totdat ik klaar ben.
Dan is het tijd voor ontbijt en hier worden de teckels als eerste bediend en dat weten ze, terwijl ik eerst 4 maar nu 5 bakjes eten klaarmaak zitten alle teckeltjes keurig in de keuken te wachten, de oudste krijgen als eerste hun bakje en dat zijn dus Willemien en Cacao en daarna volgt de rest. Dit is zo'n routine geworden dat ieder gewoon keurig op zijn/haar beurt wacht en ook Lester had dit heel snel door.
Ik heb nooit geen problemen dat ze in elkaars bakje duiken en er wordt ook niet geschrokt, dus ze zijn welgemanierd onze dames en heer.
Daarna duiken de dames ofwel op de bank of zoeken een ander comfortabel plekje om nog even een dutje te doen oftewel "uit te buiken" normaal doet Soiree hier aan mee maar nu Lester er is gaan ze met zijn tweetjes buiten spelen.
Een mooi moment voor mij om even op te ruimen.
 
Vandaag zijn we al om 09.00 uur de bossen ingedoken, het had hier gisteren flink geregend dus ik was al voorbereid op 5 hele vieze teckels en ik had me niet vergist.
Nog even zwemmen natuurlijk en daarna weer door het zand en de diverse plassen dus toen we thuiskwamen had ik 5 modder-hondjes, alles zat onder en dan zit er maar een ding op en dat is een paar handdoeken en meteen door naar de tuin om te drogen terwijl ik halsbanden, tuigjes en riemen even in een sopje zet!
Als alles droog is kan ik de laatste modder uit hun vachtjes borstelen en ook Lester laat dit keurig doen, hij ziet hoe de dames rustig blijven zitten en volgt gewoon hun voorbeeld.
Dus een mooi moment om hem even mee te nemen naar de trimsalon, de bedoeling was om even zijn pootjes te plukken zodat er niet zoveel zand in blijft hangen, maar hij bleef zo braaf zitten dat ik ook zijn oortjes even heb gedaan en ook de allerlangste haren zijn nu ook uit zijn vacht geplukt. Eigenlijk was het niet echt nodig maar ik kon me niet inhouden.
 
 
Samen met zijn zusje
 
 18-09-2014
Sinds gisteravond hebben we een logee, Lester (Brun) pupje van Cacao uit haar eerste nest, dus een broertje van Soiree is nu bij ons voor een korte vakantie.
Nadat hij gisteren gebracht was door zijn baasjes heeft hij even een uurtje moeten wennen en dat is een compliment naar zijn baasjes, hij heeft even bij de deur staan wachten of zijn baasjes terugkwamen en daarna nog eventjes aan het raam gestaan!!
Gelukkig liet hij zich afleiden door een lekker bot en daarna ging hij toch even serieus aan de slag om de kennismaking met de dames te hernieuwen.
Dit is echt voorspelbaar en ik wist al wat er ging komen hahaha.... Willemien maakte hem snel duidelijk dat het "not done" is om aan haar achterste te snuffelen. Ze laat alle honden die dat doen behoorlijk schrikken Willemien is hier helemaal niet van gediend en dat laat ze weten ook. Andersom vind Willemien wel dat ze iedereen mag besnuffelen, we noemen haar dan ook de "man" in huis!
De kennismaking met Haasje gaat ook altijd hetzelfde, Haasje laat meteen weten dat zij hier in huis de "supernanny" is en dat zij bepaalt wanneer er gespeeld wordt en hoe lang, nee onze Haze laat zich beslist niet op haar "kop" zitten.
Cacao is altijd de rustige factor, ze bekijkt alles en denkt er het hare van, maar vanmorgen tijdens de wandeling naar de bossen loopt zij langs haar zoon en geeft hem af en toe een geruststellende lik, zo lief is ze!!
Soiree is gewoon haar lieve zelf, speels en vanmorgen nog voor het ontbijt liep ze al met Lester in de tuin met een bal te spelen!
Lester heeft het nu prima naar zijn zin, hij is met ons zo'n 2,5 uur in de bossen geweest, heeft gezwommen en ook nog gespeeld met andere reuen.
Als we een logee hebben test ik ze altijd even uit en Lester heeft de test met glans doorstaan, ondanks dat hij met 4 dames loopt accepteert hij andere reuen (gecastreerd/ongecastreerd) helemaal en blijft zijn lieve zelf.
Voor zijn eigen veiligheid heb ik in de bossen zijn riem vastgemaakt aan Willemien en dat werkt prima. In het ven heb ik hem aan Soiree vastgemaakt want Willemientje wil wel in het water maar tot zekere hoogte.
Lester lijkt qua gedrag heel veel op Soiree en het was geweldig om te zien hoe die twee genoten daar in het water.
Hij is inmiddels helemaal op zijn gemak en heeft vanmiddag samen met de dames genoten van een flinke eendenborst!
Dus baasjes, geniet van jullie vakantie... Lester maakt het prima!
 
Prachtig ventje!!
 
14-09-2014
Fijn weekend, vanmorgen zijn we alweer vroeg op pad gegaan en het weer blijft heel mooi dus het zwemmen is een vast onderdeel nu.
Dat zal wennen zijn als het weer gaat omslaan, de dames zijn het normaal gaan vinden om elke dag even in het ven te kunnen duiken.
 
Willemientje heeft het gepresteerd om voor de derde keer deze week als een stinkdiertje uit de struiken te komen en dat betekent het record wassen, 3x is ze deze week na de wandeling in het bad beland.
Als beloning mag ze de komende dagen even NIET los van de lijn en dat is voor Willemien als voor mij wel een straf.
Ze vind het beneden haar waardigheid als ze aan de lijn moet blijven en daarbij is ze van alle dames aan de ene kant de makkelijkste want ze loopt nooit weg, is altijd in mijn buurt en houd alle meiskes bij elkaar, maar aan de andere kant is ze de meest eigenwijze, als Willemien links wil dan wil ze ook ECHT links en zal ze haar hele gewicht in de strijd gooien om mij en de lijn naar links te trekken.
Nou ja, we zien wel hoe het gaat deze week!!
 
Verder krijgen we deze week Lester (Brun) te logeren en we zijn erg benieuwd of hij zijn mamma en kleine zus Soiree herkent. Vooral Lester en Soiree waren als pup onafscheidelijk, Lester was de grootste van het nest en Soiree de kleinste. Waar Soiree was zag je Lester en vice versa, hij was dol op zijn zusje en zij op hem.
Dus ik voorzie een heel warm welkom en we zullen zorgen dat hij een hele fijne vakantie krijgt.
 
Onafscheidelijk!
 
 
  
12-09-2014
We zijn weer helemaal gewend thuis en natuurlijk mogen de meisjes elke dag nog even zwemmen in de vennen, het weer is nog steeds mooi en zolang het kan gaan we er van profiteren.
Helaas heeft Willemientje het rollen in diverse "smerige" zaakjes weer opgenomen en heeft ze deze week al twee keer kennisgemaakt met het bad.
Ach ja, misschien mist ze het zeewater en heeft ze dat zo gecompenseerd.
In ieder geval is het natuurlijk niet zo prettig als je een stinkbommetje mee naar huis moet nemen, buiten het feit dat je iedereen die je tegenkomt moet waarschuwen dat ze haar niet moeten aaien om te voorkomen dat ze er een paar "stink"handjes aan overhouden.
De echte Willemien-fans zijn op de hoogte van haar eigenaardige trekje en roepen al op afstand  "is het veilig" voordat ze Willemien even knuffelen.
 
Willemientje zit even te weken!!
 
Rustig wachten op het drogen!
 
Ook Cacao even in bad... was eigenlijk niet nodig maar ze bleef maar om me heen springen dus een "bad op verzoek"
 
Even een badjasje aan!
De pagina "baasjes" is voorzien van de nieuwste foto's
 
 
08-09-2013
Weer thuis.... !!
We zijn een paar dagen met de meisjes naar de Belgische kust geweest om zeker Soiree eens kennis te laten maken met de zee.
Door alle drukte vorig jaar is het er steeds maar niet van gekomen maar eindelijk hebben we de tijd genomen om met ons viertal op avontuur te gaan en de Belgische kust is bij uitstek geschikt om met de dames een korte vakantie te vieren.
Het was er heerlijk, de temperatuur was goed en de dames hebben zich heerlijk uit kunnen leven, Soiree was tijdens de vakantie hyper-actief ik denk dat het door de weidsheid van het strand en de zee kwam. Ze had moeite om stil te staan en probeerde ook nog alle meeuwen te verjagen... en ja dan ben je wel even bezig natuurlijk.
De grote zee had een enorme aantrekkingskracht op haar en we hebben haar daarom toch maar aan de lange lijn gehouden. Even geprobeerd om haar vast te koppelen aan Cacao maar ze trok Cacao constant mee de zee in en daar was haar mamma niet zo van gecharmeerd.
Ook de duinen waren voor haar heel spannend dus een dubbele reden om haar aan de riem te houden.
Volgende keer gaan we weer eens proberen of ze los kan, de andere meiskes doen het super goed aan zee maar die hebben dan ook al als pupje kennisgemaakt met het zoute water.
Op het vakantiepark hebben ze zich keurig gedragen, ook als we een hapje gingen eten aan de boulevard gingen de dames rustig onder de tafel liggen.
Ze hadden veel bekijks en we hebben vaak even moeten stoppen omdat mensen toch even wilden kijken en knuffelen.
Zaterdag hebben we nog even gewandeld met Lobke en haar baasjes die even naar het strand kwamen om ons te begroeten en het was geweldig hoe Lobke met haar mamma Haze speelde en rende.
Gisteren zijn we op weg naar huis op bezoek geweest bij Lobke en we zijn gruwelijk verwend door haar baasjes, de meiskes konden heerlijk los in de tuin en wij zaten in het zonnetje van al het moois om ons heen te genieten.
Lobke is een kleine prinses, ze woont op het Belgische platteland en buiten haar hebben haar baasjes ook nog ezeltjes, ganzen, katjes, duifjes en geiten en natuurlijk een hele mooie vijver waar vooral Haze zo'n drie keer een bad heeft genomen.
Het is daar een waar paradijs voor al die diertjes en zo mooi om te zien!!
 
Wachten op het "vrouwtje"
 
 
Bij Lobke gearriveerd!!
 
Haasje helemaal op haar gemak
 
Een dikke knuffel voor Soiree
 
Wat een ruimte!!
 
 
24-08-2014
Soiree heeft gisteren een heerlijke verjaardag gehad, we zijn begonnen met een lekker verjaardagsontbijtje en daarna zijn we drie uur naar de bossen geweest, we hebben gerend en gespeeld en natuurlijk mocht Soiree de route bepalen en kwamen we uit bij het ven waar de dames hebben gezwommen. Op de terugweg kwam Doedeltje haar jarig zusje feliciteren en dat is altijd een feest op zich natuurlijk ook Doedels zus Beebob was erbij dus GROOT feest daar tussen het hoge gras.
Thuisgekomen wachtte een lekkere snack en hebben ze even een dutje gedaan en dat was maar goed ook want het begon enorm te onweren en dat ging gepaard met een paar fikse buien.
In de loop van de middag klaarde het weer op en hebben we met z'n allen nog heerlijk in de tuin gezeten, Soiree heeft gespeeld met haar nieuwe piepkip en ze had nog een stoomboot gekregen met geluid, maar helaas voor haar vond Haze deze wel heel interessant en om te voorkomen dat Soiree ermee aan de haal ging besloot Haasje om met stoomboot in haar "prinsessen"bed te duiken zodat ze hem goed kon bewaken.
Gelukkig vind Soiree het niet zo erg, ze is heel makkelijk en vermaakte zich prima met haar nieuwe kip.
Natuurlijk mochten de verjaardagfoto's niet ontbreken dus ook Soiree kreeg netjes lintjes om haar oren geknoopt en poseren is voor haar geen probleem ze sprong vrijwillig op de tuinbank en Voila dit is het resultaat!!
 
Jarig Jobje
 
 
Nog eentje op de tuintafel.... ook geen probleem een echt fotomodel
 
Have Fun kleine meid!!
 
17-08-2014
Zondag.... een dag van rust!! nee hoor, alles draait hier gewoon door, vanmorgen waren de dames heel vrolijk, zo vrolijk dat ik al om 08.30 uur richting bossen ben gegaan!
Ik ben druk aan het trainen met Soiree om haar te leren echt op commando te komen en niet achter leuke konijntjes te hollen.
Ik ben zeer tevreden, tot nu toe luistert ze perfect en dat is voor mij en voor mamma Cacao heel prettig.
Ik heb Soiree een beetje verwend en als ze een konijntje ruikt of ziet dan wil ze het spoor volgen wat natuurlijk normaal is tenslotte is een teckel een echte jachthond.
En als ik haar roep dan moet ik dat toch wel drie of vier keer doen voordat Soiree ook echt naar me toekomt.
Ik noem dat altijd "jeugdige overmoed" maar Soiree'tje wordt over een paar dagen 2 jaar en ik moet haar nu toch echt als een volwassen teckel gaan zien en niet meer als mijn "pupje".
Maar ze doet het heel goed en tot nu toe heb ik NIETS te klagen!
 
Bij alle dames heb ik flink getraind om te zorgen dat als er iets gebeurt en ik roep dat ze dan ook echt reageren en komen.
Dat betekent niet dat ik om de "haverklap" naar de meiskes roep.... ik laat ze lekker door het bos lopen en spoortjes volgen en ze kennen de diverse routes die ik loop dus ze komen om de paar minuten even bij me kijken.
En ik heb Willemientje natuurlijk, Willemien geeft altijd keurig aan als er iets aan de hand is of als een van de dames te ver afdwaalt een echte hulp is onze oudste.
 
Als ik aan het lopen ben dan hoor en zie ik alles, vaak niet bewust maar het is een soort van routine geworden, dus ik hoor mensen en honden al van verre aankomen, verder kan ik heel goed inschatten of honden willen spelen of dat ze op oorlogspad zijn, zijn ze op oorlogspad dan wil ik de dames bij me hebben zodat ik in kan grijpen mocht dat nodig zijn.
 
Als ik mensen en vooral kinderen hoor dan richt ik mijn aandacht vooral op Haasje, Haasje vind kinderen heel leuk en gaat als een speer hun richting op om ze ofwel op te vrolijken ofwel een harstilstand te bezorgen.
In principe is het niet erg als ze dat doet maar ik houd wel in mijn achterhoofd dat ze haar mee kunnen nemen, dus in geval van Haze ga ik ALTIJD kijken.
 
Dus voorlopig trainen we verder met Soiree zodat ze in ook in "alle" situaties naar me toe komt.
 
 
14-08-2014
Het weer speelt ons parten vandaag.... af en toe een beetje zon maar voor het merendeel flinke buien en af en toe een flinke klap onweer!
Vanmorgen hebben de dames uitgeslapen, daarna even geholpen in de tuin en de planning was om 14.00 uur richting de bossen te gaan want volgens de buienradar zou het dan droog zijn. Dus ik vond dat ik de tussentijd maar goed moest besteden en Willemien was weer toe aan een metamorfose, dus hup samen met haar de trimsalon in.
Ik had Willemientje geplukt en ze zag er weer prachtig uit dus van de tafel en Willemien was zo blij dat ze klaar was dat ze de tuin in spurte en naar ik dacht meteen naar binnen want de achterdeur stond open. Ik heb nog even de trimsalon opgeruimd en ben door de regen naar binnen gerend, deur dicht en stofzuiger aan.
De dames hadden heel goed door dat het "hondenweer" was en hadden allemaal een fijn plekje opgezocht om een dutje te doen tenminst dat dacht ik ... totdat ik een vreselijk gehuil hoorde en het duurde even voor ik me realiseerde dat dat geluid door Willemien geproduceerd werd.
Al die tijd dat ik bezig was heeft onze Willemien waarschijnlijk aan de achterdeur staan brullen maar door het geluid van de stofzuiger heb ik het niet gehoord en daar stond ze dan, drijfnat en behoorlijk overstuur.
Terwijl ik haar nog zo gezegd had dat ze niet in bad hoefde... nou ja, eigenlijk heb ik niet gelogen het is een flinke douche geworden.
Ik heb natuurlijk Willemien meteen in een grote handdoek gerold en als troost iets lekkers gegeven en daardoor ook een beetje mijn schuldgevoel gesust.
Dus geen foto's gemaakt vandaag maar er zijn weer een heleboel foto's gemaild.
 
12-08-2014
Heerlijk zo'n weekje, vanmorgen om 09.00 uur al met de dames op stap in de hoop dat we geen picknickers tegen zouden komen voordat ik weer mijn excuses aan moet bieden.
Echt heel fijn gewandeld, buiten twee oudere dames die keurig op een bankje zaten met hun handtasjes op schoot was het bos uitgestorven.
De handtasjes heb ik goed kunnen omzeilen, ik weet niet of Haasje ze gezien had maar heb op tijd besloten om voor de dames af te slaan diep het bos in en warempel Haasje volgde zonder dat ik in moest grijpen, pfff  't mag een wonder heten!!
De dames waren top-fit vandaag er stond een stevige wind en dat vonden ze wel lekker geloof ik, ze hebben echt geen moment stil gestaan en heerlijk geravot en natuurlijk gezwommen.
Doordat we zo vroeg zijn gegaan betekent dat wel dat de dames 'smiddags na hun dutje weer klaar zijn voor de volgende ronde, normaal kunnen ze dan in de tuin hun energie kwijt maar het weer werkte niet echt mee.
Dus tijd om mij te helpen in het huishouden, vooral Cacao heeft haar uiterste best gedaan. Terwijl ik bezig was het vloerkleed op te frissen besloot zij om vooral mij een wasbeurt te geven, mijn oren zijn nog nooit zo schoon geweest!
Natuurlijk werd er flink gepoetst, ik zag regelmatig mijn stofdoek voorbij komen dus het is hier vandaag extra extra schoon.
 
 
 Soiree heeft nog wel even buiten gespeeld, ze kan zich prima in haar eentje vermaken al wat ze nodig heeft is een doos, en natuurlijk haar tunneltje!
 
 
Blij met een doos!
 
En een puddingbakje!!
 
 
 
11-08-2014
Ja... de drukte even voorbij en deze week geen afspraken, tenminste tot nu toe nog niet want je weet het hier maar nooit.
Alleen een bezoekje aan de kapper want daar is nog geen tijd voor geweest!
De meisjes doen hun ding en zijn beurtelings lief, speels en ondeugend.
Ik dacht dat Haasje weer op het goede spoor zat maar daar heeft ze vandaag een andere wending aan gegeven.
Toen we vandaag richting huis liepen besloot ik een ander pad te nemen, het was een prachtig stukje waar we door liepen en het eindigde op een open stuk waar bankjes stonden zodat je even kan rusten en van het uitzicht genieten.
Daar zat een familie die dat plekje uitgekozen had om even een hapje te eten en laat Haasje dat nu heel interessant vinden.
Ik wist wat er ging gebeuren en ik riep haar bij me maar Haze had helaas de familie al in de peiling.
Dus daar ging ze op een holletje natuurlijk, ze scheerde rakelings langs me heen en recht op haar doel af en dat was de enige heer die daar zat.
Helemaal gecharmeerd van Haasje begon hij haar te aaien terwijl zijn vrouw voor hem een broodje smeerde en een eitje pelde.
Haze had dat eitje natuurlijk allang geroken en ik kneep mijn tenen al bij elkaar.
Hopla in een oogwenk zat Haasje op zijn schoot en meneer voelde zich de koning te rijk terwijl hij tegen mij vertelde dat hij haar zo leuk en lief vond gaf zijn vrouw het eitje aan hem en hap het eitje belande bij Haze in haar bekkie.
Helemaal verbouwereerd keek meneer hoe kleine Haasje een heel ei naar binnen werkte.
Natuurlijk excuses van mijn kant en gelukkig kon hij er om lachen, helaas zal Haze waarschijnlijk door deze gelukte actie de volgende keer weer niet te houden zijn.
 
En wat hebben we allemaal gedaan:
 
Even zwemmen in het ven
   
 
Kuilen graven
 
En flink moe zijn
 
08-08-2014
Het is hier heel vervelend weer  en we zijn vandaag maar even naar de zandbak geweest tussen de buien door. De dames hebben daar flink hun graaf-spieren getraind en Haasje was vandaag superbraaf!
Dat was gisteren wel anders... ze had weer een echte teckeldag een keer in de paar maanden heeft onze Haze last van diva-gedrag en gisteren was het weer zover!
We hadden al zo'n dik uur gelopen en talloze malen op Haasje moeten wachten omdat ze iedere hond ging begroeten of die nou wel of niet geïnteresseerd was, dat maakt Haasje niet uit, ze gaat erop af en blijft net zolang kletsen totdat ofwel baas ofwel hond gaat reageren.
Als ik haar roep dan kijkt ze me heel brutaal aan, draait haar hoofd weg en gaat gewoon door waar ze mee bezig is.
De andere meiskes herkennen dit gedrag van haar en doen hun uiterste best om heel braaf te zijn en te luisteren, we lopen dan ook stug door en laten Haasje zogenaamd aan haar lot over.
Normaal gesproken komt ze dan met haar dikke kontje achter ons aan gerend maar gisteren bleef ze maar talmen, dus we moesten terug om haar op te halen en haar aan de riem te doen. Zeker omdat Willemientje van streek raakt als ik doorloop zij houdt namelijk de groep graag bijeen.
Zodra ik haar aangelijnd heb plant Haze haar billen in de grond en weigert een stap te zetten, ik heb het dan zo'n beetje gehad en ben niet van plan om haar te dragen dus ik loop gewoon aan waardoor Haasje zeker een of twee meter met haar achterste over de grond schuift. Iemand die haar en mij niet kent zou denken dat ik haar mishandel.
Maar het is de enige manier om haar mee te krijgen als ze zo'n bui heeft, ik heb van alles geprobeerd, zingen, fluiten, rennen maar nee hoor als Haze haar bui heeft wil ze persé de leiding hebben en gedraagt ze zich als een verwend klein prinsesje!
Vervolgens besluit ze toch maar haar vier pootjes te gebruiken en loopt nuffig aan de lijn mee wel onder protest dat dan weer wel.
Vervolgens heb ik haar na een half uurtje weer losgelaten en mevrouw dook meteen het donkere bos in waarschijnlijk om wraak te nemen.
Dus daar gaan we weer ik houd mijn ogen en oren open maar doe of er niets aan de hand is en we lopen weer door.
Na zo'n 10 minuutjes hoor ik haar achter me aankomen en met een rotvaart passeert ze ons om recht op een groep van zeker 6 pittbulls af te stormen die bij een ven zaten samen met hun bazinnetje.
Mijn hart op hol en mijn benen ook, want je weet natuurlijk niet of deze bull's het bezoek van Haasje op prijs stellen.
Gelukkig hoorde ze de paniek in mijn stem en bleef ze op zo'n 10 meter van het groepje staan ook ik blijf dan staan en zeg dan heel zachtjes Haasje kom hier... kom maar gauw!!
Je ziet haar dan aarzelen.. ze wil eigenlijk stout zijn maar toch werd ze onzeker door die starende groep (en ik ook natuurlijk maar dat weet Haasje niet).
En Pfff Haasje besluit toch maar om rustig om te draaien en naar mij toe te komen.
En dan begint alles opnieuw... weer aanlijnen.... weer protest!
 
Gelukkig was vandaag alles vergeten en was Haasje weer haar vrolijke zelf en kwam ze keurig als ik haar riep dus hopelijk hebben we het diva-gedrag weer gehad voor de komende tijd!
 
 
En we hebben nieuwe foto's gehad van Guusje (Babiche) die lekker met zijn bazinnetje op vakantie is, wat is hij mooi uitgegroeid en wat lijkt hij op zijn zusje!
 
Samen een dutje met nichtje Isis... sweet dreams
 
Een prachtige plek tussen het groen en de honden mogen er los wat wil je nog meer!
     
05-08-2014
Een vlugge update.... vanmorgen met de dames op pad geweest, de temperatuur was goed, niet te warm maar warm genoeg voor een frisse duik!!
 
Moeder en dochter wachten op Haasje die achter een konijntje aanzit
 
Soiree is weer helemaal haar oude zelf, wat het geweest is... een raadsel gelukkig heeft het maar een dagje geduurd en nu haalt ze de schade in!
 
Ze heeft ontdekt dat ze kan duiken!!
 
Knap van Soiree want de boomstam drijft dus dat is balanceren!
 
Nog even en dan kan ze gaan "duiken met sterren"
03-08-2014
Het was een hectische week dus geen tijd om de site bij te werken en zelfs geen tijd om naar de kapper en tandarts te gaan, ik ga mijn uiterste best doen om in ieder geval deze week mijn haar te laten doen dat scheelt 'smorgens weer een heleboel ergernis!
Dan kun je beter een plukvacht hebben zoals de meiskes hun haar zit altijd goed!
Natuurlijk is er deze week wel tijd gemaakt voor de dames en ze komen niets tekort, elke dag een boswandeling met zwempret en als het niet al te warm is ook nog even flink graven in Waalres grootste zandbak.
Wil werkt veel thuis dus aan personeel voor de dames ook geen gebrek.
 
Vandaag is Soiree niet echt lekker en dat wil wat zeggen ze zijn hier altijd superfit.
Vanmorgen wilde ze niet eten en de hele dag is ze al sloom en een beetje humeurig.
Soiree'tje is nooit humeurig en ik heb haar op willen vrolijken met een lekkere mergpijp maar zelfs daar wilde ze zich niet aan wagen.
Op dit moment ligt ze in het prinsessenbed van Haasje te slapen en dat is op zich al heel verwonderlijk want dat heeft ze nog nooit gedaan, Soiree ligt altijd in mijn buurt of dat nu gemakkelijk of ongemakkelijk ligt!
Haasje zit me nu aan te kijken want zij vind dat er NIEMAND gebruik mag maken van haar bed en ik denk ook dat ze vind dat ik Soiree moet verwijderen, maar helaas Haas we laten haar lekker liggen en hopen dat ze snel weer haar grappige zelf is.
 
Komende week is ook nog heel druk en dan komt er een heerlijke relaxte week aan dus daar gaan we extra van genieten
  
Foto's van afgelopen week!
 
Op weg naar een frisse duik
 
  
 
Op weg naar de overkant
 
Haasje jaagt op vissen
 
Ik ben moe en het is warm
 
Even bijkomen
 
Haasje met Cacao's verjaardagskado
 
Soiree en Cacao vinden de verpakking veel leuker
 
28-07-2014
Gisteren zijn we op bezoek geweest bij Baboo en zijn grote broer, we hebben een heerlijke en zonnige dag gehad en zijn heel hartelijk ontvangen en verwend!
We zijn om half 10 vertrokken en waren pas weer om 17.00 uur weer thuis, het was niet de bedoeling om zo lang te blijven maar het was erg gezellig en Cacao, Haasje en de jongens hebben zich heerlijk vermaakt.
Wat was het een feest om de jongens bezig te zien en Baboo was in de korte tijd dat ik hem niet gezien heb veranderd in een mooie 9 kilo zware teckel die het reuze naar zijn zin heeft.
Cacao en Haasje hebben zich keurig gedragen, van Cacao wist ik dat wel maar bij Haasje moet je dat altijd even afwachten ze deelt namelijk graag de lakens uit.
Maar buiten het feit dat ze af en toe streng naar de jongens keek en hun botjes onder haar hoede nam heeft ze geen gekke streken uitgehaald pff!!
Soiree en Willemientje had ik thuisgelaten en vooral Soiree liet gisteren blijken dat ze daar niet mee eens was door mij het eerste uur vreselijk te negeren dus mijn pupje van bijna 2 jaar heeft ook echte teckelstreken.
De volgende keer mag ze mee heb ik beloofd!
 
De eerste minuten... even kijken waar we zijn beland! 
 
Cacao vind zo'n grote tuin wel leuk!!
 
En natuurlijk houden de jongens van voetbal!
 
Mooi span!!
 
Het was warm dus er was heel attent gezorgd voor een ijsje op het terras
 
Let op de boom..... hier heb ik zooo om gelachen!! 
 
 
Wat was je braaf Haas!!
 
26-07-2014
Omdat we morgen op pad gaan hebben we vandaag Cacao's verjaardag gevierd, de dames hebben zich vanmiddag kostelijk vermaakt met nieuw speelgoed en natuurlijk waren er lekkere hapjes een soort van teckel-tapas!
Ik heb genoten van onze gekke meiden en hun vrolijkheid!
 
Ja Cacao een beetje versiering hoort erbij!
 
Gelukkig kan ze er ook om lachen!
 
Knap meisje!!
 
 
 
 
 
Natuurlijk ook een nieuwe frisbee voor Soiree
25-07-2014
Weer tijd voor een update, de dames vermaken zich opperbest, de laatste dagen hebben in het teken gestaan van wandelen met verkoeling zoeken in het ven.
Maar niet voordat ik een onderzoekje heb gedaan naar de waterkwaliteit natuurlijk, bij zulk warm weer is er altijd kans op blauwalg in het water, zeker als we het hebben over "stilstaand" water.
Gelukkig kwam ik de "boswachter" tegen en die heeft me helemaal gerust kunnen stellen, het ven wat ik altijd uitkies voor de meiskes is goed in evenwicht en er groeien diverse planten die het water zuiveren daarbij is het ook een behoorlijk diep ven en mocht er ondanks dat toch blauwalg voorkomen worden er op tijd waarschuwingsborden neergezet.
Niet dat dat voor ons nodig is want gelukkig herken ik het wel als er alg aanwezig is alleen wist ik niet in hoeverre het gevaarlijk was voor de honden als je het met het "blote oog" nog niet kunt waarnemen.
Dus Hierperdepiep er kan gezwommen worden en dat is voor de meiskes met dit weer het toppunt van geluk!!
 
Zondag is Cacao'tje jarig dus ze zal getrakteerd worden op een heerlijk verjaardagsmaaltje (natuurlijk doet de rest met haar mee) en gaan we op haar verjaardag een bezoekje afleggen bij Baboo en zijn broertje, Haasje onze supernanny gaat ook mee tenslotte heeft zij een grote rol gespeeld bij het opvoeden van de jongens en bovendien is Cacao'tje erg op Haze gesteld.
 
Ik weet dat het goed gaat met de jongens, er is over en weer regelmatig contact maar het is natuurlijk heerlijk om die twee in levende lijve te zien en mee te maken.
Baboo lijkt het erg goed naar zijn zin te hebben ook al is er nog wel wat werk aan de winkel voordat hij helemaal goed in zijn velletje gaat zitten, maar zijn huidige bazinnetje geeft hem liefde en aandacht en heeft ontzettend veel geduld het enige wat er nog nodig is is tijd om alle wonden te helen.
Dus hou je vast jongens.... zondag wordt speel en knuffeldag!!
 
Geen foto's van de meiskes deze keer, maar wel van Haasje (Bardot) die gisteravond hier is geweest om geplukt te worden, Haasje gaat vandaag op vakantie naar de zee en moest natuurlijk even "strak" in het pak!
 
Daar is ze dan... Haasje maakt me altijd blij!!
 
Oh Haasje wat lijk je op Soiree en wat ben je een heerlijke knuffel!
 
Nieuwe foto's van Lobke die een dagje doorgebracht heeft op de boot! Ook al zo'n "bofhondje"
 
Heerlijk toch!
 
 
20-07-2014
Het is de afgelopen twee dagen behoorlijk warm geweest dus we zijn vanmorgen fijn vroeg naar de bossen geweest, na twee dagen in het zwembadje waren de dames dol enthousiast toen ik mijn wandelschoenen ging halen!!
Vooral Soiree heeft behoefte om te rennen en te dollen dus die had er een flinke vaart in.
Cacao past zich aan haar tempo aan maar Willemien en Haasje trappen daar niet in en proberen uit alle macht om Soiree te remmen zodat ze hun tempo overneemt.
Meestal grijp ik in maar vandaag werd het Soiree vergeven dat ze af en toe in de riem ging hangen, gisteren zag ik al dat ze wat energie teveel had.
De heenweg ging prima... maar een uur heen betekent natuurlijk ook een uur terug en het laatste half uurtje van de terugweg was heel zwaar voor de dames, warm gerend en gesnuffeld kwamen ze tot het besef dat ze dorst hadden en dat het wel erg benauwd was.
Helaas de meiskes moesten toch terug en dragen is natuurlijk geen optie.
Vooral Soiree had het zwaar die had zowat de hele weg gerend en gespeeld!
Thuisgekomen vlogen ze op hun waterbak en was het leed snel geleden.
Het ven hebben we expres links laten liggen, het is geen stromend water en de kans dat er met deze hitte blauwalg gevormd is is groot dus voorlopig wordt er alleen thuis gezwommen.
 
Deze blik bij Soiree betekent dat ze de gekke 5 minuten gaat krijgen
 
En ja hoor.....

 
Gekke meid
 
 
 
Klaar voor de volgende actie!
 
 
18-07-24
Het is heel warm, dus we nemen het ervan en vandaag gaan we dus niet wandelen maar zwemmen!!
De dames vermaken zich achter in de tuin en het zwembad mag met dit weer natuurlijk niet ontbreken, het is een dag vol waterpret!!
 
Haasje voorop!
 
Ja Haas we hebben duikbommetjes!!
 
En natuurlijk een zwemmend kippetje!
 
Daar gaat Soiree
 
 
Heerlijk!!
 
 
Soiree met badmuts!!
 
 
17-07-2014
Het weekje vakantie zit er alweer bijna op... wat gaat dat snel en wat hebben we veel gedaan!!
Ik weet nu zeker dat vakantie vieren niet aan mij besteed is, in plaats van eens lekker een boek ter hand te nemen of gewoon te niksen heb ik de hele boel aan kant gemaakt, dus alles in huis blinkt je tegemoet en ook de meiskes blinken.... ik heb Haasje geplukt en heerlijk gewassen en daar was Haasje niet blij mee!
Haze is het enige teckeltje hier wat echt kan mokken en dan bedoel ik FLINK mokken.
Ze heeft er helemaal geen zin in om geplukt te worden en dat laat ze duidelijk blijken!
Als ze op tafel staat kijkt ze me verwijtend aan, ga ik aan de slag dan kijkt ze beurtelings naar het plafond om dan dramatisch haar blik weer naar mij te wenden, als ik het niet opgeef dan slaakt ze echt een verveelde zucht en gaat erbij liggen.
Prima vind ik dat totdat ik haar buikje en pootjes moet doen dan moet Haasje echt even gaan staan en dan begint onze drama-queen weer helemaal van voren af aan en krijg ik constant weer haar verwijtende blikken. Al die tijd zorgt ze ervoor dat ik me een heel slecht mens voel en dat is precies wat Haasje wil!
Eenmaal klaar neemt Haasje wraak, de andere teckels willen haar troosten maar krijgen alleen maar een grauw/snauw van haar, op hoge pootjes loopt ze naar haar bed (wat overigens niet eens haar bed is maar wat ze gewoon heeft toegeëigend) en ploft er verontwaardigd in.
Als ik haar even wil kriebelen en knuffelen draait ze zich echt van me af en dat houd onze Haas een paar uurtjes vol... ik wordt even volkomen genegeerd.
Maar als het etenstijd is komt mevrouwtje natuurlijk wel en dan vergeeft ze me.
Tot de volgende dag..... want ik was nog niet klaar, ik vond dat Haasje ook nog eens een bad nodig had, en Haasje had dat heel goed in de smiezen, ze zag dat ik de deur van de trimsalon openmaakte en weg was ze.
En dan is het zaak om Haasje te vinden.... ze kan overal zitten die kleine meid... in ieder geval niet boven want ik was zo verstandig geweest om de deur van de hal dicht te houden.
Dus de hele tuin nagekeken niets.... dan binnen checken en ja hoor Haasje lag in een hoek zogenaamd onzichtbaar te zijn.
Dus in bad weer met alle blikken.... maar dan ga ik föhnen en dan is Haasje heeeeel vrolijk, dit vindt ze geweldig en ze wringt zich in allerlei bochten om onder de warme föhn te blijven, het is een gekke meid onze Haze.
Helaas moesten we daarna naar de Dierenarts voor een enting en daar ging mijn goede naam weer..... Haze was NOT AMUSED en nu ligt ze weer in haar prinsessenbed en mag ik wachten tot ze me vergeven heeft.
 
Verder is onze meiske ook nog echt een killing-machine, buiten het feit dat ze dit seizoen al vier vogeltjes en een konijn te grazen heeft genomen vond ik haar vandaag met een muis!
 
Haasje..... nee!!!!
 
 
Nou als ik geen muizen mag pakken ga ik nu achter de mieren aan!
 
 
15-07-2014
We hebben een weekje vakantie... en dat hebben we gisteren dubbel en dwars gevierd de dames en ik.
Buiten dat we naar de bossen zijn geweest zijn we ook gaan zwemmen, hebben de meiskes gespeeld met de honden van de uitlaatservice en zijn we naar "hun" zandbak geweest dus zeker een halve dag gedold en gerend en dat was genieten zowel voor hun als voor mij ik wordt helemaal blij als ik alle dikke billetjes de lucht in zie gaan en zie hoe leuk de dames omgaan met andere honden, ze zijn alleen maar uit op lol maken en gaan kleine ruzietjes keurig uit de weg. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze "de kaas van hun brood laten eten" zeker niet, maar het blijft altijd bij een kleine correctie en "thats it".
Thuis vermaken ze zich met fruit uit de tuin, Haasje heeft besloten om elke dag een fruitsalade te maken en is druk met het plukken van peren en het rapen van pruimen.
Vervolgens neemt ze van haar buit een klein hapje om deze vervolgens mee te nemen naar haar "bed" en ze daar te verstoppen!
Soiree en Willemien zijn niet zo gek op fruit maar Cacao vind het heerlijk, dus Cacao'tje houd Haasje goed in de gaten en zodra ze haar bed verlaat duikt Cacao erin om Haasjes goed bewaarde fruitsalade lekker op te peuzelen.
 
Eindelijk poseert Willemientje!!
 
 
 
En nu richting ven
 
 
13-07-2014
Gisteren heeft het weer zo wat de hele dag geregend en omdat ik nog steeds erg veel last had van mijn aanvaring met een ijzeren trap hebben we het rustig aan gedaan, de meiskes hebben zich geamuseerd in de tuin als het heel eventjes droog was en ik had gezorgd voor flinke kluiven zodat ze wat afleiding hadden.
 Ik heb zelf bijna niets gedaan, ik had het plan om naar een verjaardag te gaan maar met hoofdpijn en een dik verkleurend hoofd heb ik daar maar van afgezien en heb 'smiddags geprobeerd om een kleine siësta te houden en dat wil wat zeggen want dat komt in mijn agenda nooit voor!!
Vandaag heb ik de schade dubbel en dwars ingehaald, vanmorgen zijn we al om 09.00 uur richting bossen getogen en het was heerlijk, de dames waren super fit en gedreven en Cacao heeft geen moment stil gestaan. We hebben vandaag ook Doedeltje weer gezien en dat is altijd feest, alleen de begroeting al duurt minstens een kwartier en als de gemoederen bedaard zijn kan ik eindelijk Mies begroeten.
Als ik met Mies aan het praten ben dan krijgen we altijd bezoek van andere honden die even aan komen lopen want Mies heeft altijd worst op zak, de regelmatige bezoekers van het bos weten dat en elk hondje wat bij haar komt krijgt natuurlijk een stukje.
Dat zorgt altijd wel voor hilariteit want iedere hond moet natuurlijk ook weer begroet en besnuffeld worden door alle teckeltjes en zij vinden dat zij ook iedere keer als er uitgedeeld wordt recht hebben op een deel.
Ik zie zo de kilo's op Willemientjes en Haasjes billen vliegen dus bij het avondeten heb ik daar maar even rekening mee gehouden.
Al met al zijn we drie uur onderweg geweest en vanmiddag waren onze meiskes heel moe!!
 
Teckel-tuin!
 
Hahahaha!!
  
11-07-2014
Het heeft toch weer even geduurd voordat ik aan een update toekwam, ik heb een kleine aanvaring gehad met een ijzeren trap waar ik onder gebukt stond en die niet opzij wilde gaan toen ik omhoog kwam. Gevolg sterretjes, bult op mijn hoofd en ondanks een ijszak toch de volgende dag hoofdpijn, licht misselijk en de bult had zich uitgebreid zodat ik een soort van waterhoofd had.
En dat allemaal omdat ik op tijd wilde zijn voor de halve finale Nederland-Argentinië die ook voor ons niet al te best eindigde.
En het weer werkte ook niet echt mee, we zijn een keer echt zo nat geworden dat je de dames en mij zelve uit kon wringen, dit is me door de meiskes flink kwalijk genomen, ze houden wel van water maar niet als het uit de hemel komt stromen en dat had ik moeten weten natuurlijk.
 
Maar ja, ik heb het goed gemaakt, we zijn een dag thuis gebleven en daar waren de meiskes me wel dankbaar voor ze hadden geen zin om weer eens flink te douchen haha.
 
Gisteren en vandaag zijn we natuurlijk wel geweest en vooral vandaag hadden de meiskes er zin in, er hing (volgens hun dan) een heerlijk "wild" luchtje in de bossen en ze waren dan ook zeer alert op geluidjes en sporen.
Het is altijd een heel leuk gezicht als de dames zich zo uitsloven, alles is spannend en interessant en het maakt de wandeling extra leuk.
 
Er is nog steeds overleg m.b.t. Baboo, hij heeft het prima naar zijn zin in België en het ziet er naar uit dat dat ook zijn vaste plekje blijft, natuurlijk is er nog wat werk te verzetten voor zijn huidige bazinnetje, dat kan natuurlijk ook niet anders, het manneke moet nog wat dingetjes leren maar met de tijd zal alles beslist goed komen en zal ook Baboo'tje een prachtige maar vooral evenwichtige teckel worden daar heb ik alle vertrouwen in.
Over een paar weken ga ik op bezoek en kan ik hem en zijn broertje eens stevig knuffelen.
 
Eventjes droog, maar Cacao vertrouwt het weer niet helemaal
 
05-07-2014
Spannend... de Tv staat aan en het is 1-0 voor Argentinië tegen België op dit moment.
Ik hoop dat de Belgen dit goed gaan maken met een tegen-goal en het liefst twee stuks!!
 
We hebben hier de hele dag buien gehad en zijn vandaag sinds lange tijd niet naar de bossen geweest, tussen de buien door hebben we ons vermaakt in de tuin en voor de rest zijn de dames heel lui!
 
Ik heb Soiree deze week geplukt en ze is helemaal zomer-klaar op haar voorbeentjes na, toen kwam er bezoek dus de beentjes worden morgen mooi in model gebracht en dan is onze kleine meid weer helemaal in model!
 
Soiree poseert graag!!
 
Wat een lekker koppie heeft ze!!
 
 
Oww wat ben ik lui!!
 
01-07-2014
Eindelijk weer even tijd genomen voor een update... een nieuwe maand en ik ga proberen om de site weer regelmatig bij te houden met alle avonturen van de meiskes en natuurlijk niet te vergeten al onze pupjes bij hun baasjes!
We zijn hier de laatste tijd druk bezig geweest met Baboo en het gaat nu prima met hem, sinds korte tijd logeert hij bij iemand die ik 100% vertrouw en die hem verder begeleid om een fijne teckel te worden, Baboo heeft een zacht karaktertje maar was erg onzeker en in de war.
De meiskes en ik hebben onze uiterste best gedaan om hem vertrouwen en rust te geven en nu wordt daar natuurlijk op ingehaakt en gaat het elke dag een stukje beter met hem.
Ook qua gewicht is hij met sprongen vooruit gegaan, hij is ondertussen meer dan twee kilo aangekomen en dat is hem aan te zien, hij ziet er heel goed uit en door alle goede zorgen krijgt hij ook nog eens een prachtig vachtje!
Over een tijdje gaan we rustig bekijken of Baboo blijft en tot die tijd hebben we natuurlijk regelmatig contact en overleg om de laatste probleempjes te laten verdwijnen.
 
Dus nu weer volop tijd voor de dames en die gebruiken we natuurlijk optimaal.
Ze zijn niets tekort gekomen, maar hun wandelingen waren afgestemd op Baboo en ik was wat vaker alleen op stap met het ventje om te zorgen dat hij ook zonder de dames de wereld aan zou kunnen.
 
Lady's Day
 
Nou ja Lady???
 
Heerlijk weertje, dus lekker te water
 
 
Cacao vind het heerlijk
 
Prachtig stuk natuur en heerlijk rustig
 
En natuurlijk zoeken moeder en dochter het weer hogerop
 
 
18-06-2014
Vanmorgen een hele fijne boswandeling gemaakt, Baboo doet het zo goed dat hij vandaag even los mocht, wat een feest voor hem hij heeft heerlijk gespeeld met een Labrador geweldig leuk om te zien, als toetje heeft hij op weg naar huis nog even gespeeld met een 16 weken oud pupje.
Wat een verschil van spelen, met de Labrador was hij een echte puber die aan het spelen was, op volle snelheid en met het pupje was hij lief en voorzichtig, als ik hem riep was hij in een paar seconden bij me... daar kunnen mijn dames nog iets van leren!!
 
06-06-2014
Weer even een update.... dacht even dat de rust was wedergekeerd maar als je van teckels houd dan is er altijd wel weer iets!!
Sinds kort is Joep (Baboo) door omstandigheden weer onder "moeders" vleugels, de bedoeling is dat Baboo hier tijdelijk is, Baboo is nu 9 maanden oud en ontzettend lief, een beetje onzeker en hij moet wat op gewicht komen.
Dus voorlopig blijft hij nog even, hij is al fijn mee naar de bossen geweest en vooral Soiree is erg van hem gecharmeerd. Het is een teckeltje die een zachte hand nodig heeft om zijn onzekerheid voorgoed te laten verdwijnen en we hebben al wat stappen in de goede richting gedaan.
Vandaag zijn we met de plaatselijke honden- uitlaatservice meegelopen en dat is een hele happening 6 honden van haar en 5 teckels van mij, Baboo was even onder de indruk maar toen ik hem de vrije hand gaf duurde het nog geen 5 minuten of hij liep heerlijk tussen de meute, geweldig leuk om te zien en de moed van een echte teckel.
Totdat we een echt "I love you forever" plekje hebben gevonden blijft hij lekker hier en kan hij rollen en dollen met zijn moeder en de meiskes.
 
  
En natuurlijk mag Lobke niet ontbreken op de nieuwe folder van haar baasjes!
 
Danny en Katrien de baasjes van Lobke hebben een nieuwe winkel geopend waar ze hun eigen handgemaakte confituren, kruiden en dranken verkopen!
Gefeliciteerd met jullie prachtige zaak!

29-05-2015
Hemelvaart.... en het weer was prima voor ons!!
Na een paar drukke dagen inclusief een dagje ziekenhuis gisteren gaan we weer normaal doen, hoop ik tenminste!
Met Wil gaat alles goed, de cyste is in grootte aan het afnemen dat betekent waarschijnlijk dat zijn lichaam het zelf gaat oplossen en dat is een hele opluchting want we zitten niet te wachten op een operatie dus goed nieuws voor ons!
Ik heb ondertussen weer heel wat foto's gekregen van onze pups die natuurlijk deze fase allang achter zich hebben gelaten maar voor ons blijven ze "onze pups".
De foto's ga ik morgen op de site zetten dat is beloofd, ik moet eerst ruimte maken op de site want ik ben erg slecht in het wegdoen van oudere foto's, daardoor loopt de site iedere keer vol en kan er niets meer bij dus morgen moet ik oudjes verwijderen en dan heb ik weer plaats voor recente foto's.
 
 
En goed nieuws.... Haasje (Sneeuwwitje/Bardot) heeft haar uiterste best gedaan om haar eerste diploma binnen te halen en we zijn reuze trots op haar!
 
8 maanden oud (bijna negen maanden) en die kleine meid heeft haar eerste jachtopleiding met groot succes afgerond
Dit betekent niet dat kleine Haas gaat jagen... maar zo'n cursus is ideaal om een teckel te leren gehoorzamen en te zorgen dat eventueel jachtinstinct onder controle blijft.
Fijne bijkomstigheid is natuurlijk dat teckels zo'n cursus heel leuk vinden dat kun je ook zien aan de cijferlijst van Haasje
 
 
Met hele mooie punten
 
Goed gedaan kleine Haas we zijn SUPER trots op jou en jouw bazinnetje!
 
 
 
24-04-2014
De dames hebben ons weer fijn beziggehouden.... helaas heeft het babyvogeltje het niet gered... dacht dat ik een veilig plekje gevonden had is die kleine gewoon weer teruggekeerd naar onze tuin. Helaas had ik dat te laat in de gaten en ik vond haar dood in de tuin met een schuldige Soiree.
Ik weet niet of Soiree ook daadwerkelijk het beestje aan haar eind heeft geholpen de andere dames liepen er natuurlijk ook rond maar Soiree stond boven het lijkje en keek heel schuldig!
Wil heeft tenslotte het beestje opgeruimd... ik heb daar zo'n moeite mee, begraven is geen optie want de dames hebben een geweldige neus en dan kunnen we aan de gang blijven dus helaas werd het de kliko!
Dacht dat we het gehad hadden nee..... de volgende ochtend begon het opnieuw nog een vogel uitgevlogen en ook deze was niet sterk genoeg om te vliegen.
Dus drama.. de dames in alerte staat en ik in alle staten.
Binnenhouden bij de dames is er niet bij dus ik besloot de kleine op het afdak van het kachelhout te zetten en de meiden op het terras te houden. Het terras is omheind inclusief poortje om eventuele pupjes in de gaten te kunnen houden als ze buiten spelen.
Wat dacht je binnen een half uurtje zag ik plots de vogel op het terras gelukkig bovenop het hondenhokje dat gaf mij de kans om een nieuwe reddingspoging te doen.
Daarmee bezig ging de bel en de leverancier van het vlees voor de dames kwam onze diepvries vullen.
Gelukkig had deze meneer heel veel verstand van vogels en zag meteen dat het hier om een jonge Kauw ging terwijl ik dacht dat het jonge spreeuwtjes waren.
Even overlegd en de lieve man stelde voor om de kleine mee te nemen hij zag dat het beestje verzwakt was en we hebben wat brood in melk gedoopt en dat werd gretig naar binnen gewerkt. Dus een mooi doosje gezocht en nu wordt die kleine veilig verzorgd en waarschijnlijk tam gemaakt. Dat is stukken beter dan de kliko pfff.
 
En vanmorgen precies 1 jaar nadat ik Doedel aan Mies heb afgestaan liep ik met de dames het bos in en nog geen 5 minuten later zag ik Doedel die in volle vaart op ons afstevende.
Nu zie ik Doedel zeker 1x in de maand omdat Mies regelmatig uit België met Doedel naar "onze" bossen komt maar dan zie ik ze halverwege mijn wandeling op de parkeerplaats!
Dolblij waren we natuurlijk even geknuffeld en even gewacht... ik dacht dat Mies vlakbij zou zijn!
Na een kwartier begon ik me toch zorgen te maken... geen Mies te zien en ik hoorde haar ook niet roepen of fluiten naar Doedel.
Ik ben toen met de meiskes en Doedel richting parkeerplaats gelopen waar de auto van Mies staat ondertussen speelde Doedel volop, maar ik zag ook dat ze af en toe om zich heen keek of ze Mies kon spotten.
Eenmaal bij de auto aangekomen ging Doedel mooi bij haar auto staan, ze weet precies welke het is en na zo'n 10 minuten kwam Mies.
Gelukkig had Mies zich niet al teveel zorgen gemaakt ze had al zo'n idee dat Doedeltje op jacht was naar mij.
Dus Mies werd nu uitgebreid begroet door Doedel en Doedeltje is net ze blij met Mies als met mij en dat doet je hart wel goed!!
 
Daar komt de kleine meid!!
 
 
Oh wat ben ik gelukkig
 
Even knuffelen met Soiree
 
Ja dit is Doedels auto!
 
20-05-2014
Het gaat prima hier... de dames genieten van het mooie weer!
Vandaag heb ik ze flink in de gaten moeten houden, we hebben een vogelnest in onze schoorsteen en vandaag zijn de kleintjes uitgevlogen, ze zijn goed geland alleen het weer opstijgen is voor hun wat lastiger.
In eerste instantie had ik niets in de gaten behalve dat Haasje vanmorgen niet wilde eten ze moest en zou naar buiten... dus Haasje haar zin, bakje op de aanrecht en zij spurte met haar dikke billetjes de tuin in.
Ik was wat aan het rommelen in de keuken en ik hoorde wel helel rare geluiden... ik kon ze niet echt thuisbrengen en ben even gaan kijken en ja hoor...... Haasje had zo'n kleintje gespot en maakte het kleine ding het leven behoorlijk zuur. Het vogeltje was echter niet helemaal hulpeloos en iedere keer als Haze dichterbij kwam hakte ze met haar babysnavel flink richting Haasje.
Gelukkig was ik er op tijd bij en bleek Haasje toch niet zo'n killer te zijn als ik had gedacht dus samen met Wil een veilig plekje gezocht voor de baby buiten onze tuin wel te verstaan.
Vanmiddag kwam Lobke een van de pupjes van Haze voor haar tweede plukbeurt, terwijl ik haar aan het plukken was hoorde ik weer een flink kabaal in de tuin... en ja hoor of het hetzelfde vogeltje was.... geen idee, maar er was er weer eentje gespot, Haasje en Soiree waren druk bezig om de baby te vertellen dat het wel hun tuin was.
Dus voor de tweede maal een plekje gezocht pfff!!
 
Klaar voor de start... Lobke ligt rustig te wachten
 
Na het plukken mag Lobke even in bad!!
 
 
Helemaal klaar, even laten keuren door Cacao
 
 
 
16-05-2014
Ja hoor we zijn er weer, weer even tijd voor een snelle update!!
Het was een hectisch weekje precies een jaar nadat Wil last kreeg van zijn alvleesklier waren er weer klachten en dat monde heel snel uit in een onhoudbare pijn.
Dus dat is een weekje ziekenhuis geworden waar ze constateerde dat de alvleesklier geprikkeld was en er een cyste zat.
Gelukkig waren we er op tijd bij voordat het escaleerde en door een weekje rust in het ziekenhuis is de pijn nu onder controle en mocht Wil vandaag naar huis.
Besloten is wel dat hij nog een ingreep krijgt om te kijken of ze de cyste kunnen verwijderen en natuurlijk om de oorzaak hiervan te achterhalen.
Ons is verzekerd dat het om een kleine ingreep gaat dus dat geeft goede moed.
Verder is hier alles rustig, Soiree is nog niet loops en dat komt nu toch wel goed uit want als het zover is zullen we toch een flinke reis moeten maken en Wil wil persé met ons mee.
De meiskes zijn blij dat het baasje er weer is, vooral Haasje en Willemien miste hem, ik noem die twee dan ook onze bankhangers.... Wil zit meestal op de bank met zijn laptop en die twee houden hem altijd gezelschap, eentje links en eentje rechts!!
Door al dit gedoe loop ik natuurlijk achter met van alles en nog wat, en zodra ik tijd heb zal ik een update maken van onze pupjes bij hun baasjes.
Maar een foto ga ik nu al neerzetten, ik kreeg vandaag een foto toegestuurd van Teun (Bonjour) hij is ons allereerst geboren pupje en een volle broer van Soiree en dat is te zien.
 
Het is een plaatje!!!
 
 
11-05-2014
MOEDERDAG!!
 
En hier lopen natuurlijk ook twee moedertjes rond dus we zetten Jolie Cacao en Haze even (ondanks het weer) in het zonnetje!
We hopen dat al onze pupjes vandaag extra lief zijn geweest en hebben natuurlijk even aan ze gedacht.
 
Jolie Cacao, moeder van Nelson, Lester, Teun, Jolie, Safran, Soiree, Guus (Friesland), Bickel, Haasje, Joep, Bodhi, Moos, Brandal en Guus (Zuidland)
 
 
Haze, moeder van Iggy, Lobke, Jet en Margot
 
10-05-2014
Wat een weertje het heeft hier de hele dag geregend en flinke buien ook nog!
Dus ik ben druk aan het klussen geweest en de meiskes hebben zich verveeld!
Tussen de karweitjes door heb ik geprobeerd om ze naar buiten te krijgen en heel even met ze in de tuin te spelen, nou dat was iedere keer van korte duur 5 minuten spelen en daar kwam weer een emmertje water naar beneden.
Dus vandaag zijn we niet op pad geweest, gisteren en eergisteren hebben we al een behoorlijk nat pak gehaald.
Zojuist heb ik nog even binnen wat ballonnen opgeblazen zodat de dames even een nieuw spelletje hadden, ze vinden het allemaal leuk behalve Willemien, Willemientje heeft een hekel aan harde geluiden en ze weet dat die ballonnen gaan knallen dus ze ging gepikeerd op de bank bij het baasje liggen en gaf me af en toe een zeer verontwaardigde blik.
Daarna een lekker bot en nu liggen ze tevreden te dutten.
 
Vanmorgen was het nog even droog!!
 
Gisteren voor afleiding gezorgd in de grote zandbak dichtbij de bossen, terwijl we daar waren begon het flink te spetteren, enige optie is vlug de bossen in want de bomen werken als een paraplu
 
Willemien vond dat ze nog niet vies genoeg was!
 
En ja hoor.... Soiree doet lekker mee
 
 
Heerlijk zo'n modderbad
 
Vies genoeg Soiree???
 
07-05-2014
En het is alweer woensdag, de dames hebben een mooie nieuwe vloer in hun kamer en we zijn de laatste hand aan het leggen zodat alles netjes in de verf zit.
Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat het wordt heel mooi!
Ondertussen gaan we tussen de buien door toch naar de bossen en vanmorgen hebben we het droog gehouden op een paar kleine spettertjes na. Het voordeel van dit weer is dat de bossen helemaal van ons alleen zijn, geen wild te zien, geen jagers, geen wandelaars alleen de teckels dus lekker relaxed lopen.
Toen we thuiskwamen besloot ik even een knotwilg uit de tuin om te zagen... de knotwilg had het loodje gelegd en er was geen hoop meer voor de boom.
Tussen de buien door heb ik hem eerst gesnoeid en toen van boven naar beneden in stukken gezaagd.
Natuurlijk had ik hulp van de dames.... Soiree was al bezig om de wortels uit te graven en de snoet van Haasje zat iedere keer aardig dicht bij het zaagblad.
Dus toch maar besloten om de dames even binnen te zetten, het moet wel veilig blijven voor ze.
De klus was geklaard en er kwam een flinke bui aangedreven dus heel vlug naar binnen gerend en toen ik even een kopje koffie aan het maken was zag ik dat we een teckel miste en raad eens...
 
Hier zit ik dan helemaal alleen met een natte pruik!!
 
 
04-05-2014
Zondag, eigenlijk rustdag maar wij klussen gewoon door!! De kamer van de meiskes is bijna af en a.s. woensdag komen ze een nieuwe vloer leggen en dan is alles weer tiptop in orde en we zijn al weer druk met onze slaapkamer!!
 
Natuurlijk is er wel ruim de tijd genomen om met de dames op pad te gaan en na twee uurtjes bossen ben ik ook nog even naar de grootste zandbak van Waalre geweest en ze hebben hun hartje opgehaald, ik werd er gewoon heel vrolijk van!!
 
 
Even wat zand lozen!
 
03-05-2014
Vandaag hebben we heerlijk gewandeld.... Doedeltje gezien en geknuffeld en vanmiddag hebben we bezoek gehad van Moosje (Boes) het rustigste manneke uit het tweede nestje van Cacao.
Wat een enorme vent is het al, 8 maanden en een flinke kerel met voor mij zo'n bekende trekjes en precies zo lief als mamma Cacao.
Natuurlijk is hij in de trimsalon geweest begeleid door Hanneke en Guido!
Moos was heel braaf en ik had niet anders verwacht, even wat getrek met de pootjes toen de Uggs eraf werden gehaald en een klein beetje protest toen de gordijntjes van zijn oren werden geplukt maar..... een zalmsnoepje doet wonderen!
 
En natuurlijk ook zijn mamma begroeten
 
 
 
  01-05-2014
En het is mei..... we zijn benieuwd wat mei voor ons gaat brengen, normaal gesproken zou Soiree deze maand loops gaan worden, maar het is een teckel dus je weet het maar nooit!
We wachten rustig af wat ze voor ons in petto heeft ons jongste meiske!!
 
In ieder geval hebben we wel een heel mooi geboortekaartje mogen ontvangen uit België, het baasje en bazinnetje van Lester (Brume....nestbroertje van Soiree) hebben een zoontje gekregen en het is een heel bijzonder en lief kaartje geworden!!
  
Hanne, Nik en Lester van Harte Gefeliciteerd met Finn
 
Hanne en Lester
 
 
 
28-04-2014
We zijn nog steeds druk aan het klussen.... maar we zien nu resultaat en het wordt prachtig, nog even doorzetten en met een week of drie hebben de meiskes een prachtige kamer waar ze vertoeven als ik even niet in de gelegenheid ben om ze bezig te houden.
Ook onze slaapkamer krijgt een nieuw kleurtje etc.
Maar vandaag even de aandacht verlegd naar Bickel (Bonsoir) ons eerstgeboren pupje uit het tweede nest van Cacao.
Bickel kwam voor zijn eerste plukbeurt en het was geweldig om hem na al die tijd te zien, hij was uitgegroeid tot een flinke teckel oooh wat gaat dat snel.
Op tafel was hij lief en zonder problemen liet hij alles over zich heen komen!!
Na de plukbeurt mocht hij natuurlijk even met de dames spelen dat is altijd feest natuurlijk!!
 
24-04-2014
Geen ongelukjes vandaag,,,,, hoewel!!
Cacao heeft niets overgehouden van haar zwemavontuur, vandaag zijn we weer naar het ven geweest, ik was nieuwsgierig of ze er nog in zou duiken!
Natuurlijk zijn we deze keer aan de veilige kant gebleven... dat is de kant van het ven waar een soort van strandje is en waar de dames zo het water in kunnen lopen zonder dat ze geremd worden door takken, en ander natuurgeweld!!
Zonder schroom liep Cacao'tje meteen het water in gelukkig, het was in ieder geval een les voor mij om alle dames goed in de gaten te houden ook onze lieve Cacao!!
 
Vandaag was Soiree ondeugend, na de wandeling had ik de dames een flinke kipkluif beloofd
en bij thuiskomst dus de kluiven gepakt en toen telefoon, bakje met kluiven even op de tuintafel gezet en even gezellig gekletst.
 
Na het gesprek trof ik Soiree boven op de tuintafel aan, het bakje was helemaal leeg en Soiree helemaal vol!!
 
 
23-04-2014
Een klein ongelukje vandaag.......
Vanmorgen is Cacao in het ven verstrikt geraakt in wat takken, omdat we normaal aan de andere kant van het ven gaan zwemmen heb ik nooit problemen gehad maar ik wilde het ven eens van de andere kant bekijken.
Terwijl ik lekker even was gaan zitten om naar de meiskes te kijken is Cacao tussen wat takken die in het water lagen gezwommen en is vast komen te zitten, er had zich een flinke tak door haar tuigje geboord.
Ik had haar vandaag een tuigje aangedaan omdat ik in sommige gebieden Soiree niet los durf te laten omdat ik een vermoeden heb dat de wilde zwijnen biggetjes hebben en ik niet weet hoe Soiree hier mee omgaat.
Dus als Cacao en Soiree een tuigje aanhebben kan ik ze mooi met elkaar verbinden zonder dat ze in hun hals gehinderd worden, Cacao blijft bij me in de buurt dus Soiree dan ook.
Dat is Cacao bijna fataal geworden, ik zag haar tussen de takken maar wist niet dat ze vast zat, nadat ik een paar keer geroepen had zag ik pas dat er wat mis was, Cacao gaf geen krimp maar aan haar ogen zag ik dat ze op het randje van een paniekaanval zat.
Dus volop in de benen.... al rustig pratend tegen Cacao'tje om te zorgen dat ze niet ging spartelen en misschien kopje onder zou gaan.
De schade..... ik lekker nat en Cacao een klein schrammetje op haar buik dus we hebben geluk gehad.
Conclusie: Ik check voortaan het ven en haar tuigje... voordat we op pad gaan zal ik zorgen dat haar tuigje zo afgesteld is dat er geen ruimte is voor takken of andere gevaarlijke zaken.
Natuurlijk houd ik de meiskes altijd in de gaten ze krijgen de vrijheid maar wel onder mijn vleugels een ongeluk zit in een klein hoekje dat blijkt wel weer.
Toen we terug liepen naar huis week Cacao geen moment van mijn zijde.... ze was erg geschrokken (ik ook natuurlijk) en vanmiddag heb ik haar maar eens extra verwend!!
 
Soiree natuurlijk bezig met haar Frisbee!!
 
 
 
20-04-2014
1e Paasdag... en we hebben het klussen gelaten voor wat het is en een dagje vakantie genomen. Vanmorgen ben ik met de meiskes naar de bossen geweest en ze hebben het heerlijk gehad, het was nog niet al te druk.
Op eerste Paasdag is er altijd een route uitgestippeld voor de kleintjes en zijn er eitjes verstopt,  dus om te voorkomen dat de dames met de eitjes aan de haal gaan ben ik al vroeg met ze op pad gegaan.
Ze hebben heerlijk in het ven gezwommen en toen we richting huis gingen kwamen we bij een ven wat ik eigenlijk zoveel mogelijk vermijd.... ven is een te chic woord voor eigenlijk een modderbad.
Helaas te laat de dames hadden de plas gezien en voor ik een kik kon geven werd er gas gegeven en stonden de meiskes in de modder.
Deze modderplas was ook nog eens helemaal bedekt met kikkerdril en tot mijn verbazing zag ik Cacao met smaak alle dril naar binnen werken. Het leek wel of ze aan de sushi zat en ze kon er geen genoeg van krijgen.
Heel even flitste het door me heen dat ze er misschien ziek van zou kunnen worden maar nu uren later is er niets aan de hand dus een beetje dril kan geen kwaad.
Vanmiddag hebben we de dames alleen gelaten en zijn Wil en ik bij Doedeltje en Mies op visite geweest. Dat was een groot feest van herkenning, in eerste instantie werd ik begroet en dat duurt even, Doedel moet geaaid en geknuffeld worden ze springt en rolt van blijdschap over de grond... en toen zag ze Wil staan. Er wordt beweerd dat hondjes hun baasjes na een tijdje vergeten nou Doedel in elk geval niet dat was dubbel feest voor de kleine meid en het prikte weer even achter mijn ogen.
Toen we weer naar huis gingen was Doedeltje helemaal gekalmeerd en dan zie je dat ze bij Mies helemaal haar plekje gevonden heeft ze gaat keurig bij het hek zitten en we kunnen met een gerust hart de poort opendoen terwijl ze ons kalmpjes nakijkt als we vertrekken.
 
 
Dit is toch niet te geloven.. Willemientje duwt haar teckelhoofd helemaal in de modder
 
 
19-04-2014
Wij wensen iedereen hele fijne paasdagen toe en hopen dat alle teckeltjes een extra eitje krijgen!!
En wat is Pasen zonder een Haasje!!
 
 
 
17-04-2014
Wil en ik zijn druk in de weer om klusjes in en rond het huis op te knappen, soms blijven die dingen liggen omdat je andere zaken belangrijker vind maar ze moeten wel gebeuren.
Natuurlijk helpen onze dames druk mee vooral Haasje bemoeit zich overal mee en weet ons haarfijn te vertellen dat zij het zoveel beter kan en je ziet haar druk in de weer met ons gereedschap. Soiree helpt mee alles op te ruimen ze vind overal wel een klein hebbedingetje wat echt niet weggegooid mag worden want Soiree'tje kan hier echt nog wel wat mee!
Ook het aanleveren van poetsdoekjes e.d. is haar wel toevertrouwd!
Tussen de bedrijven door hebben we even tijd genomen om Haasje junior te plukken, het was haar eerste plukbeurt en ze deed het fantastisch...
Haasje was niet nerveus vond het plukken heel normaal en tot onze hilariteit dutte ze soms gewoon in, hoe relaxed kun je zijn.
Haasje heeft natuurlijk een fantastisch baasje die haar met heel veel liefde opvoed en begeleid en dat zie je in alles terug. Onze kleine (Bardot) Haas is een heerlijk teckel geworden die vrijwel alles leuk vind en ik vond het heerlijk om even met haar bezig te kunnen zijn.
 
15-04-2015
Zo daar zijn we weer met het laatste nieuws!!
Het is heel druk de laatste tijd maar vanaf vandaag gaan we weer lekker relaxed doen... mag ik hopen.
Zondag zijn we naar de hondenshow in Antwerpen geweest met Soiree.
Dat is heel anders dan in Nederland, hier is het streng georganiseerd en wat een schok daar in België, ik weet niet waar dat nu precies aan ligt en of het alleen bij de teckels zo'n chaos was maar het was even aanpassen.
De keurmeester was een Ierse dame die alle ingeschreven teckels moest keuren en dat betekende dat ze per teckel zo'n minuutje de tijd nam ik stond versteld!
Ik had Soiree ingeschreven in de "open" klasse en dat betekent dat ze het op moet nemen tegen de honden die qua leeftijd al een stukje verder zijn.
Helaas is ze geen nummero 1 geworden maar ze heeft toch een mooie derde plaats gekregen wat ook teleurstellend was dat je geen keurrapport krijgt met op- cq aanmerkingen dus dergelijke shows laten we voortaan aan ons voorbij gaan.
Al met al zien we dit als een prima oefening ondanks alle hectiek blijkt Soiree'tje bom-proof te zijn en deed ze precies wat ze moest doen zonder in de stress te schieten!!
 
Na het lopen stel ik me netjes voor aan de keurmeester dit is een echte Soiree-actie
 
Job zit erop weer veilig in mijn armen!
 
 
10-04-2014
Ondanks het grillige weer hebben wij ons toch ontzettend vermaakt, we gaan echt elke dag lopen in de bossen en de dames zijn top-fit.
Buiten dat we het erg leuk vinden om "wild" te spotten en lekker te zwemmen hebben we ook kennisgemaakt met wat kleiner "wild" en dat vonden onze meiskes niet zo leuk.
We liepen over een pad en ik zag in de verte een flinke zwarte vlek, ter plekke aangekomen  zag ik dat de vlek bewoog en bij nader onderzoek was het een enorme berg met de grootste zwarte mieren die ik ooit gezien heb.
Helaas voor de meiskes die zeer geïnteresseerd de bewegingen volgde waren de mieren erg dapper en vielen als eerste Willemientje en Haasje aan.
Gevolg twee springende teckels die er alles aan deden om van de mieren af te komen.
Cacao en Soiree hadden nu snel in de gaten dat ze erg voorzichtig moesten zijn maar konden het niet laten om toch even te snuffelen waarna ze even flink bij de neus werden genomen.
Gelukkig was het ven dichtbij en we zijn er als dolle honden naar toe gerend om de laatste mieren van de vachtjes te spoelen.
Voorlopig laten we dit pad even links liggen haha!!
Vandaag heb ik Soiree weer even mooi gemaakt voor de volgende show en waarschijnlijk houden we er dan even mee op en gaan we met z'n allen van de komende zomer genieten.
Zo zie ik Soiree het liefst... ze heeft een voorkeur voor ballen en niet te vergeten frisbees!!
 
 
07-04-2014
Het waren drukke dagen, nu we besloten hebben om Cacao niet te laten dekken neem ik  even de tijd om alles op te ruimen en alle klusjes in huis te doen. Natuurlijk is het nu even druk in de trimsalon met alle teckeltjes die geplukt moeten worden en Soiree moet weer even show-klaar gemaakt worden voor haar volgende optreden.
De teckels gaan 'smorgens al vroeg met me naar de bossen om hun energie kwijt te kunnen en natuurlijk zoek ik het zo uit dat we weinig reutjes tegenkomen, Cacao zit nu op het punt van haar loopsheid dat ze erg aantrekkelijk is voor ze. Het is zo erg dat ik haar nu niet los wil laten lopen want sommige reuen kunnen zeer hardnekkig zijn.
Zo ook hun eigenaren... het is al eens voorgekomen dat ik een reu tot tweemaal toe naar de eigenaar heb gebracht met het verzoek om hem even aan te lijnen en wat schetst mijn verbazing ben ik al op weg naar huis komt dezelfde reu weer aangerend.
Omdat ik geen zin had om 2 kilometer terug te lopen met een reu die tot het agressieve toe een van de dames wil dekken heb ik de reu aan een boom gebonden en ben wel netjes teruggelopen naar de eigenaar om hem te vertellen waar hij zijn hond kon ophalen, het was niet mijn bedoeling om de reu te straffen, maar met vier teckels aan de lijn richting huis en een doldwaze reu die er constant tussen springt en zijn tanden laat zien gaat me iets te ver.
 
Vandaag werd ik attent gemaakt op een foto van Soiree die gemaakt is door een fotograaf op de tentoonstelling in Eindhoven, wat leuk om je eigen teckel zo terug te zien!
 
 
  
  
02-04-2014
Een nieuwe maand en nieuwe beslissingen...
Cacao's loopsheid is nu in volle gang... maar ze gaat deze keer geen pupjes krijgen.
We laten haar gewoon even rustig aan doen en hopen dat ze deze keer niet weer ontzettend schijnzwanger wordt.
Dat betekent dat het eerstkomende nestje van Soiree zal zijn (als alles goed gaat natuurlijk).
De a.s. pappa is weer gekozen en als het zo ver is gaan we weer met z'n allen op reis voor twee afspraakjes en een korte vakantie!
Ik heb vandaag een begin gemaakt om Haasje te plukken en ze is bijna klaar, nog even de puntjes op de ï zetten en Haze kan weer lekker rollebollen.
Normaal pluk ik de teckels altijd meteen door totdat ze er piekfijn uitzien... maar Haze gaat dramatisch op tafel liggen en kijkt me aan met heel beschuldigende ogen... natuurlijk wil ze liever met de rest van de dames in de zon spelen.
Buiten dat vinden de andere dames het leuk om allemaal even te komen kijken hoe het gaat en dan wordt onze kleine Haas wel heel erg verontwaardigd.
Resultaat alles is geplukt op haar dikke billetjes en haar hoofdje na toen vond ik het welletjes.
Dus morgenvroeg loopt er een heel raar Haasje in de bossen!!
 
 
30-03-2014
Alles is rustig hier, Cacao heeft alle symptomen van een loopsheid maar.... geen uitvloeiing.
Ook de belangstelling van reutjes wordt niet door haar op prijs gesteld.
We hebben besloten om het gewoon maar af te wachten en geen actie te ondernemen.
Verder heeft ze er weinig last van al wordt ze wel constant besnuffeld door de andere meiskes.
Helaas voor de mensen die op de wachtlijst staan die moeten of geduld oefenen of ze kunnen natuurlijk kontakt opnemen met een andere (goede) kennel!
 
Dus het zou zomaar kunnen dat Soiree eerder dit jaar een nest gaat krijgen dan Cacao, officieel zou Soiree eind mei loops gaan worden maar bij de teckeldames weet je het nooit, Cacao is normaal gesproken maar eenmaal in de 11 á 12 maanden loops en deze keer was ze een stuk vroeger dan anders, misschien heeft het met de rare en zachte winter te maken!
We wachten rustig af wat onze meiskes voor ons in petto hebben!
 
Natuurlijk gaan we gewoon door met de dagelijkse dingen, lekker naar de bossen en met dit weer mogen de wandelingen naar het ven niet ontbreken... de dames stormen met vol enthousiasme het pad in naar de vennen en binnen een paar seconden hoor je een flinke plons ... zo'n mooi gezicht!!
 
Na de wandeling besloten we om lekker van het zonnetje te genieten
 
 
Willemientje
 
 
28-03-2014
De loopsheid van Cacao is na twee dagen gestopt.... alle tekenen waren aanwezig incl de daarbij behorende uitvloeiing maar na twee dagen NIETS meer.
Ik heb nog even gewacht om te kijken of de loopsheid alsnog door zou zetten en natuurlijk gecheckt of er iets anders aan de hand is, maar niets Cacao is vrolijk, speelt en eet goed gelukkig.
Het enige wat we kunnen doen is rustig afwachten wat de natuur en Cacao voor ons in petto heeft.
 
 
25-03-2014 
En alweer goed nieuws..... na alle mooie resultaten van Soiree op de hondenshow heeft Cacao besloten dat het tijd is voor een serieus afspraakje voor haar met de reu van haar dromen... Cacao is loops!!
Eind volgende week staat haar eerste afspraakje gepland en ik weet bij voorbaat al dat Cacao'tje dit super vind, vorige keer hoefden we niet eens aan te bellen... Cacao liep al joelend op de voordeur af!
Als alles goed gaat betekent dit dat we in juni pupjes krijgen en dat is natuurlijk heerlijk.... echte zomerpupjes!
En dat betekent ook dat Supernanny Haze weer aan het werk kan en dat Soiree haar familie sterk uitgebreid gaat worden.
Willemien zal haar taakjes ook weer serieus op gaan nemen dus werk aan de winkel!
Natuurlijk is het zwaarste werk voor Cacao maar haar kennende doet ze het allemaal op haar slofjes en wij helpen haar een handje!!
 
  
22-03-2014
Vandaag met Soiree naar de show in Hazerswoude geweest, het was de moeite waard en we zijn blij met het resultaat:
 
1e plaats Uitmuntend en ...... res. C.A.C.I.B.
 C.A.C.I.B. is een afkorting uit het Frans voor Certificat dÁptude au Championnat International de Beauté, ofwel het Internationaal Kampioenschap
 
Dat heeft ons meiske dus heel goed gedaan!!! We zijn supertrots!!!
 
 
Dank je wel Louise Kerkmeester voor het voorbrengen van Soiree!!
 
 
  20-03-2014
 
 
 16-03-2014
Een snelle update.... het zijn drukke dagen gisteren was het ruiterdag voor de kinderen/volwassenen met een beperking en daar was ik het jurylid.... en vandaag is het ruiterdag voor de andere kids dus zal ik ook vanmiddag jureren dat betekent even wat minder tijd voor "hondse" zaken!!
Ondertussen heb ik weer wat mooie foto's mogen ontvangen van de pupjes bij hun baasjes en die zal ik morgen of dinsdag op de site zetten! Baasjes erg bedankt het blijft zo leuk om te zien dat het goed gaat zowel met jullie als met onze pupjes!!
 
 
de dikke billetjes zijn van onze oudste "Willemien"
 
 
 
 
 11-03-2014 tweede update
Omdat het vanmiddag nog zo'n fijn weer was en het morgen een drukke dag is voor ons plaats ik vandaag nog even de foto's van de spelende meiskes... ondanks dat ze vanmorgen al flink gespeeld, gezwommen en gerend hadden in de bossen ging de pret (na een dutje en een snackje) gewoon verder in de tuin!
 
 
Soiree wil haar speeltje eigenlijk niet kwijt!
 
Speelgoed toch maar even aan de kant
 
 
En wie ligt er weer op tafel......
 
Heerlijk zo'n zonnetje....
11-03-2014
Het is echt voorjaar, iedereen is druk in de weer met huis en tuin, wij ook natuurlijk maar niet zonder tijd te maken voor de teckels.
Zondag hebben we weer even geknuffeld met Doedeltje.... het was weer een paar weken geleden en ik kon de verleiding niet weerstaan om haar even te zien. Het ging prima, deze keer was ze natuurlijk heel blij om me te zien maar gelukkig was ze niet helemaal op mij gefocust en had ook aandacht voor de andere dames en met name voor Willemien waar ze mee opgegroeid is.
Nu kunnen we er weer even tegen en het is zo fijn dat Mies Doedel meeneemt naar "ons" bos zodat we haar regelmatig kunnen zien.
We wachten nog steeds op de loopsheid van Cacao, ze geeft alle signalen, plasjes, snuffelen etc. en ook andere honden zijn erg in haar geïnteresseerd... maar de natuur laat zich niet dwingen dus Cacao doet rustig aan!
Ondertussen blijf ik oefenen met Soiree en vooral omdat ze het echt heel leuk vind even een op een alle aandacht daar wordt Soiree erg vrolijk van en ze doet zoooo haar best.
Vanmorgen nog maar even foto's gemaakt van de pret die de dames hebben in het bos!
 
 
en floep het water in!
 
 
Wat ziet Soiree???
08-03-2014
De zon heeft ons de hele dag verwend en vanmorgen is Wil voor de eerste keer na bijna een heel jaar ziek/revalideren met ons mee geweest naar de bossen!
We hebben natuurlijk ons tempo wat aangepast en de toeristische route gelopen zodat hij af en toe kon uitpuffen op een bankje... maar het begin is er en de dames vonden het geweldig dat hij mee liep.
Omdat de wandeling wel wat korter was dan normaal hebben we ze bij thuiskomst getrakteerd op een flinke drumstick, dus heerlijk buiten in het zonnetje kluiven en daarna hebben we met z'n allen gespeeld en getuinierd!
Morgen krijgen we nog zo'n heerlijk zonnetje en ga ik met de meiden naar het grote ven zodat ze eens flink kunnen duiken!
  
 
 
06-03-2014
Wat een fijne dag... vanmorgen al vroeg met de dames op pad heerlijk was het!!
Gezellig in het zonnetje en het hele bos was voor ons alleen, we hebben zelfs geen wild gezien alles was in diepe rust!
Vanmiddag hebben we lekker in de tuin gerommeld en ik heb natuurlijk geweldige hulp... vooral Soiree helpt erg graag mee, als ik aan het vegen ben plant ze haar achterste natuurlijk juist op de bij elkaar geveegde rommel zodat ik haar altijd moet afleiden wil ik het kunnen opruimen!
Cacao en Willemien zoeken echt de zon op om even bij te bruinen en staan alleen op om een nog warmer plekje te zoeken.
En Haasje??? Haasje beraamt natuurlijk allerlei plannetjes om ondeugende streekjes uit te halen, helaas voor Haze zie ik aan haar houding en oogjes wat ze van plan is!
 
Vanmiddag hebben we ook nog bezoek gehad speciaal voor Cacao en Soiree, Florence en haar ouders willen graag een teckelpupje en dit is natuurlijk een mooie gelegenheid om even kennis te maken met moeder en dochter zodat ze weten hoe hun karakter is en hoe de meiskes er uit zien.
Dus even alle aandacht voor de dames en dat vinden ze altijd leuk!
 
 
01-03-2014
Een nieuwe maand de lente komt steeds dichterbij!!
En in Brabant staat alles in het teken van carnaval... de optocht kwam vandaag door de straat en natuurlijk zijn de dames er als "de kippen bij".
Ze wilden allemaal voor het raam, je kunt meteen zien wie het meest nieuwsgierig is en wie natuurlijk de beste zitplaats heeft gereserveerd!!
 
Correctie.... de beste plek had Cacao die zat heerlijk op mijn schoot!!
 
28-02-2014
Vanmorgen even een teckeltje geplukt en vanmiddag natuurlijk weer met de meiskes naar de bossen en dat was heel hard nodig!!
Ze zijn super fit de laatste weken en genieten zichtbaar van de zon die af en toe schijnt.
Ook zijn ze nu meer en meer in de tuin te vinden en de racebaan die ze gemaakt hebben wordt ijverig gebruikt.
Nu Cacao en Soiree met glans geslaagd zijn voor het oogonderzoek zijn we plannen aan het maken voor de toekomstige nestjes.
Voor Cacao is besloten om het nest van vorig jaar te herhalen, ik heb haar pupjes kunnen volgen (dankzij de regelmatige foto's en mailtjes van de huidige baasjes) en het zijn stuk voor stuk prachtige gezonde en lieve teckels geworden!!
En natuurlijk speelt ook mee dat Cacao echt verliefd was!!
 
Voor Soiree hebben we ook al een hele mooie, gezonde en natuurlijk versgevoerde reu op het oog!!
 
Nu gaan we rustig afwachten op de loopsheid van de dames.... mijn vermoeden is dat Cacao als eerste loops gaat worden en dat zou geweldig zijn dan kan Soiree nogmaals meehelpen met het opvoeden van de pupjes voordat ze zelf moeder gaat worden.
 
 
 
En ja hoor we zijn weer terug van de oogarts.... ze hebben beide goedgekeurde glimmers!!!!
En niet onbelangrijk de oogarts was zeer gecharmeerd van ons duo ze hebben haar helemaal ingepakt met hun keurige gedrag op tafel en hun lieve karakter
 
 
 
26-02-2014
Een vroege update.... vandaag ga ik met Soiree en Cacao naar de ECVO oogarts!
Beide dames zijn helemaal vrij verklaard van PRA door middel van een gen-test in Duitsland maar voor de oogziekte cataract worden ze jaarlijks onderzocht, dat is nog niet mogelijk via een gen/dna test.
Voor Soiree is het haar eerste keer... maar natuurlijk gaat mamma Cacao mee en zal haar laten zien dat je netjes stil moet blijven zitten.... al heb ik in Soiree alle vertrouwen dat ze het rustig zal ondergaan.
 
De oogjes van Soiree worden onderzocht!!
 
Evenals de prachtige kijkers van Cacao
 
Haze en Willemien blijven thuis!!
 
24-02-2014
In Waalre is het vandaag LENTE en dan neem ik de tijd om met de dames uitgebreid op pad te gaan!!
Vanmorgen hebben we met z'n allen wat gerommeld in huis, lekker met de achterdeur open zodat de meiskes in en uit konden vliegen!! Nou en dat hebben ze gedaan, ze zijn de laatste dagen echt heel actief er wordt gespeeld en gerend en helaas is er vanmorgen ook een hele diep kuil gegraven onder de appelboom, er stond geen naamkaartje bij, maar ik heb een klein vermoeden!!
 
Niet alleen de meiskes hebben de lentekriebels ook in het bos zie je nu heel veel wild, gisteren heb ik een groep van 6 reeën gezien en dat was notabene om 10.00 uur 'smorgens. Normaal gesproken zie je ze alleen in de hele vroege ochtend of tegen de schemering.
Vandaag tegen het middaguur weer drie reeën, ze hadden mij ook gezien en bleven stokstijf staan.... ik dacht dit is mijn kans om een foto te maken en in de paar seconden dat ik mijn telefoon pakte en weer opkeek waren ze verdwenen.
Het rare is dat je ze niet hoort, je zou verwachten dat je geritsel van bladeren en geknak van takjes zou moeten horen maar niets van dat alles. Alleen aan Cacao kan ik zien welke kant ze opgerend zijn!!
Verder was ik heel dicht bij een groep wilde zwijnen... ik hoorde ze stommelen en knorren.
Als ik dat hoor dan ga ik natuurlijk niet kijken... het zijn hele schuwe beesten en ik zou niet graag de confrontatie met ze aangaan zeker niet met de dames in het kielzog!!
Dus maar even veel geluid gemaakt en Haasje bij me geroepen voordat zij zich netjes gaat voorstellen aan zo'n meute knorrepotten!!
 
 
 
21-02-2014
Eindelijk droog...... vanmiddag konden we gelukkig naar buiten, er zijn vanmorgen enkele flinke buien gevallen en ik was al bang dat het zo de hele dag door zou gaan.
Om half twee klaarde het hier gelukkig op en dat werd hoog tijd want de dames hebben echt de lente in de bol!!
Cacao heeft de pup-kriebels, ze bemoeit zich steeds meer met Soiree.... als Soiree in de tuin is geweest dan wordt ze bij binnenkomst door Cacao gecontroleerd en zo nodig gewassen!
Gisteravond heeft Cacao alle oortjes schooongemaakt.... en zo ziet Soiree er tiptop uit.
 
Vandaag had ik geen zin om Haze te heropvoeden en heb ik haar in de bossen meteen losgelaten, we hebben flink doorgestapt en de dames waren binnen mum van tijd nat en modderig.
Als we beginnen met de wandeling willen ze sommige plassen nog weleens ontwijken maar dat duurt niet zo heel erg lang en dan wordt er gerend en gesprongen en dan maken de plassen niets meer uit, sterker nog het wordt dan een sport om er zo hard mogelijk door heen te rennen met Willemien voorop!!
Want Willemien houdt van water..... tenminste vies water!!
 
En Haasje???? Haas was SUPER braaf zo braaf dat ik het niet vertrouwde en ik haar eens goed bekeek, ze had de hele weg niet gekletst, ze stapte keurig mee en bleef gewoon op het pad.
Opeens viel het me op dat haar kwebbeltje er wel heel raar uitzag en ja hoor.... Haasje had een speen gevonden en besloten dat die van haar was.
Dus onze kleine meid heeft een dikke twee uur met een speen in haar mond rondgelopen en natuurlijk moest het ding mee naar huis!!
Ze heeft de speen geen seconde losgelaten en dat ze geen krampen in haar kaken heeft gekregen verbaasd me ten zeerste!!
 
Ondanks (dankzij) al haar streken zijn we toch erg blij dat ze bij ons woont!! 
 
 
20-02-2014
Hoe gaat het met Haasje en haar streken???
Gisteren had ik besloten om Haze eens aan de lijn te houden, ze is al zo'n twee weekjes flink ondeugend dus tijd om de touwtjes aan te halen!!
Haasje begon in de bossen aardig te mokken toen ze merkte dat ik niet van plan was om haar los te laten en dat uit zich door heeeeel langzaam te lopen zodat de lijn strak gaat staan en ik een tikje verzet ga voelen.
Na een paar minuten kreeg ze het door "vrouwtje gaat me NIET loslaten" toen ze eenmaal normaal mee ging lopen ben ik even voor haar gaan zingen en fluiten en daar wordt onze Haas heel vrolijk van, ze begint dan lekker om me heen te dansen en vergeet dat ze stout moet doen!!
De hele wandeling was ze plots braaf, vrolijk en meegaand.
Toen maakte ik een fout....... ik heb haar losgemaakt en dacht dat het nu wel goed zou gaan!!!
NEE dus....... we waren al op weg naar huis en Haze  nam de beentjes en met een flinke plons dook ze het ven in!!
Normaal gesproken is dat niet zo'n ramp.... maar de meiskes weten in welk ven ze mogen spetteren en daar viel dit ven buiten.... dit ven was een smerige vieze modderpartij en daar zie ik de dames liever niet in zwemmen!!
Dus Haasje heeft me "beet genomen" en zo mocht ik naar huis met een dwergteckeltje dat niet meer te herkennen was ze leek echt op een mini-biggetje!!
Haze heeft duidelijk het voorjaar in haar bolleke en ik ga het lopen aan de lijn even herhalen!!
 
Cacao is er moe van!! 
 
 
 
18-02-2014
De twee dagen zijn omgevlogen.... en Haasje jr. heeft het prima naar haar zin gehad.
Wat een energie heeft zo'n 5,5 maand oude pup.... maar wat is het leuk geweest!!
Haasje jr. is een geweldig meiske..... ik zie heel veel trekjes van Soiree... lief, meegaand en ze luistert ontzettend goed!!
Het baasje van Haasje doet met haar een jachttraining en dat is te merken in de bossen loopt ze vrolijk met ons mee en ik hoef haar maar te roepen en ze komt keurig bij me!!
Ze heeft Wil helemaal om haar pootjes gedraaid en voor rust kruipt ze lekker bij hem op schoot, voor aktie komt ze naar mij toe of nodigt een van de dames uit tot een spelletje.
Haze sr. heeft even gemokt dat er weer een logeetje was maar speelt nu volop met haar naamgenootje, tenminste zolang zij de spelregels mag bepalen.... het is een dame hoor!!
Soiree zal Haasje zeker gaan missen... wat heeft ze gespeeld met haar.... gisteren was ze eigenlijk doodop en toen moesten we nog naar de ringtraining... thuisgekomen viel ze als een blok in slaap, kleine Haasje ook trouwens, toen we thuis kwamen probeerde ze nog even Soiree tot een spelletje te verleiden maar ons kleine meiske was zoooo moe dat ze gewoon omviel.
Ik heb ze lekker bij me genomen en binnen een paar minuutjes lagen de dametjes heerlijk in dromenland!
Nu zit ze lekker bij me, zojuist lekker gegeten en strakjes gaat ze weer naar haar eigen huis en haard!!!
 
Natuurlijk hebben we haar even weer laten wennen aan borstelen, kammen en her en der heb ik de langste haartjes weggeplukt!!
Je kunt zien dat ze een top-vachtje heeft en over een paar weekjes mag ze voor het eerst helemaal geplukt worden!!
 
 
Haasje in de bossen, blijft keurig zitten als je het vraagt
 
 
 
16-02-2014
Het is feest hier..... Haasje jr. blijft twee daagjes logeren!!
Ons "sneeuwwitje"(Bardot) is voor twee daagjes bij ons en ligt op dit moment bij Wil op de bank te "knorren".
Haasje is nu 5 maanden en een geweldig leuk meiske.... Soiree kan haar hartje ophalen want die houdt er wel van om lekker wilde spelletjes te doen.
Inmiddels is ze ook al geaccepteerd door haar mamma Cacao en opperhoofd Willemientje... de enige die nog een beetje moet ontdooien is onze eigen Haasje.
Haasje is een beetje jaloers maar dat trekt wel bij (ik spreek uit ervaring) en we zijn vanmiddag natuurlijk met z'n allen naar de bossen geweest. Haasje jr. luistert geweldig goed en blijft keurig bij de roedel.
Helaas kunnen we dat van Haasje sr. niet zeggen die was weer een andere kant opgelopen.
Toen we naar huis gingen begon ze weer te talmen en ik liep stug door... op een gegeven moment heb ik de hele roedel aan de riem gedaan en stonden we rustig te wachten tot Haze zich bij ons zou melden.
Maar nee..... de telefoon ging en een mevrouw aan de lijn die even melde dat er een teckeltje genaamd Haze bij haar kinderen in de bolderkar gesprongen was, de kindjes een beetje in paniek omdat Haasje meteen alle gezichtjes begon te wassen. Mevrouw had haar opgetild en netjes langs de kar gezet waarop Haze gewoon weer in de kar sprong!!! Of ik haar maar even op wilde halen!!
Nou dat was zo gepiept want wij stonden op een pad nog geen 25 meter van haar af!!
Dus de bocht om en daar zat ze tussen twee kindjes in de bolderkar met een gezicht van "ik wil ook zo'n kar".
Ik zou onze Haze voor geen miljoen willen missen maar soms maakt die kleine meid het me wel heel erg moeilijk!!
Vandaag weer ontzettende leuke foto's gekregen van onze pups bij hun baasjes.... ik ga ze dinsdag allemaal op de site zetten..... morgen hebben we het nog even druk met Haasje en Haasje, ringtraining etc.
Maar dinsdag is beloofd!!
 
 
  
Soiree en Haasje jr. ze lijken heel veel op elkaar!
Het wachten is op Haze!!
Mamma Cacao voorop!
 
 
14-02-2014
Happy Valentine's Day en Terror Haze!!
Vanmorgen kregen we al een leuke foto van Haasje (Bardot) om ons een Happy Valentine's Day te wensen dat was een leuk begin van de dag!!
Vanmorgen heb ik besloten dat Haze even op Bootcamp moest!!
Ik had al een paar keer gemeld dat onze kleinste pepermuntjes in haar oren had en het ging van kwaad naar erger!! Nou staat Haasje wel bekend om haar "Diva" gedrag maar ze brengt het op zo'n leuke manier dat het haar meestal vergeven wordt, dus dan haal ik mijn schouders op en laat ik haar meestal haar gang gaan.
Vaak als ik haar gedrag negeer trekt dit weer bij en wordt ze weer ons lieve "dwergje".
Maar de laatste week heeft ze ontzettend geprofiteerd.... met het gevolg dat ze gisteravond probeerde om alles naar haar "pootjes" te zetten en dat resulteert dat iedereen (incl. ikzelf) wordt gebombadeerd tot personeel!
Als ik niet ingrijp dan pakt ze gewoon al het speelgoed af van de andere meiskes..... wil bediend worden met etenstijd en dat houdt in dat mevrouwtje op de bank blijft liggen als het eten in de bakjes wordt gedaan en ze verwacht dan dat wij haar eten komen brengen.... idem dito met het uitdelen van snackjes!
Als ik daar NIET intrap komt ze op "hoge pootjes" aangelopen en pakt gewoon het snackje van Soiree af!!
En dat doet ze zo snel dat we even verbijsterd zijn!
In de bossen gaat ze gewoon door met haar gedrag..... als ik linksaf wil, wil Haasje rechtsaf en als ik haar bij me roep blijft ze staan duwt haar kleine pootjes in het zand en kijkt me aan met een blik alsof ze wil zeggen "Ik laat me niet commanderen".
Ik reageer door gewoon mijn pad te vervolgen en dan trekt Haze vanzelf bij maar de laatste dagen bleef ze steeds langer en langer talmen. Willemientje raakt van de wijs want die wil graag de roedel bijeen houden dus die blijft halverwege al twijfelend staan want aan de ene kant wil ze Haasje niet alleen laten maar ze wil ook bij mij zijn.... wat een dilemma!!
Dus.... vandaag heb ik het lef gehad om haar na haar eerste weigering om te luisteren aan de lijn te kluisteren....
pfff dat was niet wat onze kleine Haze verwacht had ik gooide zo haar snode plannetjes om!!
Uit protest besloot Haze op haar dikke billetjes te gaan zitten en NIET mee te lopen, helaas voor haar billetjes vrouwtje liep door!!!
Na 1,5 meter liep ze al mee maar onder protest ze begint dan te "kletsen" en loopt net ietsjes langzamer dan wij en zo probeert ons meiske het tempo te bepalen!!
We hebben ons er niets van aangetrokken en zijn in ons eigen tempo blijven lopen..... Haze heeft het echt wel een kwartiertje volgehouden maar gaf het uiteindelijk op.
Thuisgekomen had ik het allerliefste teckeltje van de hele wereld, mevrouwtje bleef keurig wachten tot ik de modder verwijderd had!! Liep keurig mee naar de keuken voor haar snackje en toen ik daarna boven de was aan het strijken was kwam ze heel gezellig bij me zitten..... nu ben ik weer haar "baasje" en behoor ik niet langer tot "het personeel".
Wat een streekjes en wat een superslim teckeltje ik weet het natuurlijk maar bij Haasje moet je alert blijven haha!!
 
Dus dit geeft duidelijk aan dat teckels superslim kunnen zijn..... Haasje weet precies hoe ze het aan moet pakken en maakt plannetjes!!!
 Dus het oordeel is ze doet het met "Voorbedachte Rade". 
 
 
13-02-2014
We zijn weer helemaal bekomen van alle drukte van de show en zo!!
De dames zijn helemaal happy en ik ook!!
De afgelopen twee dagen hebben we weer flink genoten van het weer het leek wel voorjaar en daar hebben we fijn gebruik van gemaakt en de wandelingen waren qua km even lang maar we hebben meer tijd genomen om eens lekker te spelen!!
 
 
 
 
2,5 uur bossen was niet genoeg dus er werd 'smiddags nog even flink geraced in de tuin met Cacao voorop zij is van alle teckels echt de allersnelste
 
Moeder en dochter
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-02-2014
Zondag..... show achter de rug en vanmorgen uitwaaien!!!
En dat was nodig, toen ik gisteren thuiskwam was Cacao door het dolle heen, Soiree werd door haar besnuffeld, gewassen en uitgedaagd voor een spelletje..... Mamma Cacao had haar erg gemist!!
Soiree wilde maar een ding.. eten en slapen, vooral slapen!!
Onze kleine meid was heel moe en ik heb haar gisteravond niet meer gehoord en Cacao (die altijd bij mij slaapt) heeft de hele nacht bij haar Soiree gelegen!!
Vanmorgen waren ze helemaal uitgeslapen en klaar voor actie en dat hebben ze dubbel en dik gehad, ondanks het weer zijn we naar de bossen getogen en de meiskes hebben zich heerlijk uitgesloofd!!
Haasje raakt de pepermuntjes in haar oren maar niet kwijt en besloot vanmorgen om even mee te doen met een clubje mensen die druk hun spieren aan het trainen waren op het veld!!
Ik zag ze al van verre staan en ja hoor Haasje ook, ze waren druk in de weer met rek- en strek oefeningen en daar ging Haze ondanks mijn geroep stortte ze zich midden in de groep, begon mee te springen en als er maar iemand durfde te bukken werden hun oren gewassen.
Gelukkig weet Haasje het altijd zo te brengen dat iedereen oh en ah roept, ze gooit al haar charmes in de strijd en krijgt daardoor altijd haar zin!!
En ik, ik wacht dan maar even, roepen heeft geen zin!!
 
  Nog wat foto's van de show!! De keurmeester bekijkt haar staartaanzet en alle wervels worden geteld!!
 
Even kijken naar de voorbenen en borst!
 
Ook haar gang wordt beoordeeld!
 
 
 08-02-2014
Hoera.... het was een lange dag maar de moeite waard!!
Soiree is vandaag 1e geworden en we zijn "Apen"trots!!
Dank je wel Louise Kerkmeester (vice kampioen junior handling)
voor het voorbrengen van Soiree en natuurlijk omdat je zooo lief voor haar was!!
 
Soiree op tafel onder het kritische oog van de keurmeester
 
  
07-02-2014
Trieste dag...... ik had zo graag vanmorgen even met de dames naar buiten gewild.
Hier regent het konstant dus een flinke wandeling zit er niet in en morgen is de show dan hebben de dames ook al pech!!
Nou hopelijk is het niet voor niets, Soiree is er klaar voor en nu maar hopen dat ze niet al te erg onder de indruk is van al die drukte morgen en keurig haar rondjes loopt.
Maar zo als het er nu uitziet gaat ze het prima doen, vandaag heb ik nog even alles nagekeken en hier en daar nog wat weggeplukt, oortjes schoongemaakt en nog even geoefend op tafel (eigenlijk niet nodig want ze gaat zelf al helemaal goed staan) maar check, check en dubbel check!!
Hoe het ook gaat morgen.... Soiree doet het fantastisch, ze doet haar uiterste best om mij te pleasen maar vind ondertussen alle aandacht heel leuk en zelfs het gefrutsel aan haar vacht, oortjes, etc, vindt ze prima.
En de andere meiskes... die willen natuurlijk ook even op tafel, even kammen en vooral knuffelen en iets lekkers!!
 
We zijn er klaar voor!!
 
 03-02-2014
En weer geluk vandaag, hoewel het koud was en er een paar handschoenen nodig waren hebben we er weer van genoten, tenminste de dames. Haze en Willemien waren vandaag door het dolle heen en hadden vast perpermuntjes in hun oren of ze hadden saampjes afgesproken om me gewoon te negeren!!
Normaal vind ik het prima als ze netjes meelopen aan de riem tot aan de bosrand, daar mogen ze los en dan mogen de dames zelf bepalen wat ze gaan doen.
Behalve.... als er vijanden aan komen en een daarvan is Doris een heidewachtel die het voorzien heeft op Haasje. Ze heeft inmiddels Haze al drie keer aangevallen en tot nu toe was ik er altijd op tijd bij en vandaag toen we richting huis liepen zag ik in een flits Doris over het pad rennen... ik heb heel vlug gekeken waar Haasje uithing en haar bij me geroepen, maar in plaats van te komen bleef mevrouw gewoon staan!!
Doris had Haasje nog niet gezien maar Willemientje besloot om eens flink te gaan blaffen naar Doris en ja hoor Haze werd gespot!!
Gelukkig heeft Doris wel respect voor Willemien en kreeg ik de tijd om Haasje aan te lijnen en bij me te houden !! Dus het was even spannend.
Voor mij toch geen reden om de dames allemaal aan het lijntje te houden, ik ben van mening dat ze allemaal lekker moeten kunnen rennen en dollen maar dan graag zonder pepermunt in de oortjes!!
 
Vanmiddag besloot ik om maar even op te warmen in bad en raad eens!!!
 
Ja hoor Haasje komt even protesteren......
 "jij ligt lekker in bad terwijl ik de was heb gesorteerd, het toiletpapier op maat heb gemaakt, etc.. pfff"
 
 
 
Kom je eruit???
 
 
 02-02-2014
 
Een prachtige dag... de zon schijnt heerlijk en vanmorgen hebben we er dan ook fijn van genoten!!
We zijn als vroeg op pad gegaan en de dames hebben de longetjes uit hun lijf gerend!!
Bij het ven heb ik even in moeten grijpen want ze zouden er zo ingeploft zijn, maar hoe lekker het ook was er lag wel een dunne ijslaag op en dat betekent dat het water flink koud is en de dames zijn allemaal geplukt dus de kans dat ze tot op hun huid nat worden is nu wel groot, dat was een kleine teleurstelling.
Als de adrenaline van de meiskes wat gedaald is gaan we naar de open vlakte waar ze heerlijk kunnen snuffelen en spelen en waar ik dan even met Soiree ga oefenen voor de show.
Tot nu toe kon ik overal oefenen behalve op de open vlakte... daar lopen nl. wildspoortjes en Soiree heeft dan de neiging om me te volgen maar wel met haar neus over de grond en dat willen we dus niet.
Maar ik heb volgehouden en vandaag liep ze met haar neusje prachtig omhoog en liet zich niet afleiden door de lekkere luchtjes!! Ook de andere dames hebben nu door dat het niet leuk is om met z'n allen mijn benen te volgen haha!!
Vanmiddag heeft Soiree voor de laatste maal op de trimtafel gestaan en heb ik de laatste puntjes op de ï gezet, we zijn nu helemaal klaar!
Toen Soiree op de trimtafel stond realiseerde ik me hoe snel de tijd gaat, ze is alweer bijna 17 maanden en wat heb ik getwijfeld tussen de twee teefjes uit het prachtige nest van Cacao.
Jolie en Soiree leken heel veel op elkaar, Soiree was ietsjes kleiner en een beetje timide!
Maar ze waren beide goed gebouwd, hadden een mooie vacht en een heel lief karakter.
De doorslag was het feit dat we tijdens de geboorte van de pupjes in eerste instantie dachten dat het bij 1 meiske zou blijven, na 5 pupjes ging Cacao heerlijk liggen slapen en leek het dat het daarbij zou blijven.
Ik heb Cacao mee naar buiten genomen om even te plassen en heb meteen alles opgeruimd en verschoond zodat ze heerlijk kon gaan genieten van haar kroost.
Buiten heb ik haar buikje nog even gecontroleerd en kwam tot de ontdekking dat er waarschijnlijk nog een pupje zou komen.
En dat was zo..... na een dikke twee uur kwam daar Soiree...... het enige pupje dat in de avond geboren is en de kleinste van allemaal, ze kwam met haar pootjes eerst en het was tevens het pupje waarbij ik even moest helpen omdat Cacao het heel druk had met de andere vijf pupjes.
Dat heeft de doorslag gegeven, dus mijn uiteindelijke beslissing is daarop gebaseerd, ik zag haar als een kadootje van Cacao en ik heb tot op heden met volle teugen genoten van onze kleine meid.
 
Terug in de tijd.... Soiree 6 weken oud, op de tuintafel
 
Lekker in het zand gespeeld!
  
Uitrusten bij tante Willemien!
 
26-01-2014
Zo we nemen weer even de tijd voor een update.... Vanmorgen hebben we drie uur in de bossen gezworven, waaronder 1 uurtje samen met Doedeltje!!
Vaste prik als ik Doedel tegenkom zit ik meteen onder de modder, wat is die kleine meid altijd blij om ons te zien en vice versa natuurlijk.
We wachten nu wel weer een paar weken voordat we nog eens kontakt zoeken met haar want vanmorgen wilde Doedel persé mee met ons en heb ik haar een paar keer terug moeten brengen naar Mies.
Toen dat eindelijk gelukt was besloot notabene Willemien om achter Doedel aan te gaan... nee Willemien is Doedel niet vergeten ze zijn tenslotte samen opgegroeid. Dit is trouwens wel de eerste keer dat dit gebeurd en ik heb alleen de verklaring dat ik Doedel teveel aandacht heb gegeven en teveel geknuffeld.
Dus nu ga ik even afstand houden totdat bij ons en bij Doedel de gemoederen weer bedaard zijn.
 
We zijn nog volop aan het oefenen voor de show... en met resultaat, kleine Soiree loopt geweldig, vindt het leuk en ik begin er ook lol in te krijgen!!
Nu ben ik geen grote fan van showen maar ik vind het wel belangrijk dat als je een nestje wilt dat de dame in kwestie gekeurd wordt op haar exterieur!!
Voor de rest wordt ze natuurlijk getest in Wageningen waar ook een ECVO oogspecialist haar praktijk heeft.
Natuurlijk moest er geplukt worden, ze moet strak in het pak en op een paar kleinigheidjes na is Soiree showklaar.
 
Strak in het pak
  
Zojuist kwam via de app deze foto van Haasje (Bardot) binnen..... ze geniet zichtbaar van haar zondagmiddag!!
 
 
22-01-2014
Het is koud, maar vooral nat!!
Dus vandaag hebben we een luierdag, geen hossen in de bossen gewoon lekker chillen en de dames liggen lekker te knabbelen op een bot!
Ik heb me gisteren tijdens het paardrijden een beetje geblesseerd, omdat het gisteravond flink koud was in de manege-bak waren de paarden erg fris!! En dat betekent dat (vooral de merrie die ik berijd) flink stout was!
Ik merkte op stal al dat ze er erg veel zin in had, ze was rusteloos en ook met opstappen kon ze nauwelijks stilstaan!! Voor het minste sprong  ze opzij en probeerde in volle galop de bak door te sprinten!
Nou houd ik wel van een uitdaging en ik vind dat je zo'n paard de gelegenheid moet geven om haar energie kwijt te kunnen dus werd er een flinke galop ingezet en moest ik mijn beste beentje voor zetten om haar bij me te houden, gevolg was dat ze prachtig ging lopen de beentjes gingen flink van de vloer haha!!
Maar vanmorgen werd ik wakker met het gevoel dat er ergens in mijn rug iets verschoven is... vandaar ook de rustdag, morgen zal het wel weer beter gaan.
 
En de meiskes..... die vinden het prima, ik heb ze beloofd dat we morgen extra lang gaan.
Soiree zit in het ritme van het showen, tot nu toe zet ik haar elke dag even op tafel maar vandaag was dat er niet van gekomen. Tot mijn verwondering stond de kleine meid op een gegeven moment toch op tafel??
Kleine Soiree was via de stoel op tafel gesprongen en stond daar in alle pracht helemaal in stand, wat een lekkere meid is het toch, meteen maar even geborsteld en haar verteld dat we zo blij zijn met haar!!
 
Het zit in de familie.... kleine Haasje (Bardot) ook al op tafel!!
 
19-01-2014
Zo, dit weekend is helemaal besteed aan de dames, eerst lekker hossen in de bossen en gisteren na de wandeling Cacao geplukt en gewassen en vandaag..... ja hoor Haasje was weer aan de beurt!!
Het plukken van Cacao is geen probleem met 1,5 uur waren we klaar. Maar Haasje.... ze loopt gezellig mee naar de trimsalon wil dan meteen iets lekkers (wat ze natuurlijk krijgt) en dan op tafel vind ze het de eerste drie kwartier nog leuk, maar dan speelt de Diva op!
Ze begint te draaien, te praten en als dat niet helpt gaat ze op haar rug liggen en maait ze met haar pootjes, ze doet alles om te zorgen dat ik even met haar speel of iets lekkers uit mijn zak haal.
Ze had geluk vandaag.... haar vachtje was niet helemaal plukrijp en ik heb haar lijf dus gestript en wel haar hoofdje en baard flink bijgewerkt!
Daarna lekker in bad en even de föhn erop en mevrouwtje ziet er weer tiptop uit.
Daarna loopt ze als een koningin rond en alle andere meiskes worden bij binnenkomst een beetje bebromd, Haze verwacht met respect behandeld te worden en het blije maar drukke gedoe van Willemien en Cacao viel niet bij haar in goede aarde, ze loopt dan echt alle dames brommend voorbij en gaat voor Wil staan met een blik van "Hoe vind je me?"
 
Flinke pruik op Haze's hoofd
 
Zo'n lieve blik!!
 
Maar pas op ik ben de kleinste van het stel maar heb wel het grootste mondje
 
18-01-2014
Ja daar zijn we weer.... tijd voor een update!!
Ik ben nog flink aan het oefenen met Soiree en ze doet het werkelijk fantastisch het is echt een natuurtalent.. ze vind het leuk en ze wordt verwaand!!!
Zodra ik zeg dat we even netjes gaan lopen komt ze naast me staan en dan moet ik even zeggen dat ze zo knap is en dat ze het geweldig doet, dat is voor Soiree het startsein om haar beste beentje voor te zetten en heel erg op me te letten om maar geen fouten te maken het is een geweldig lief meisje!
Bij Cacao en ook bij Haasje moest ik altijd fluiten of zingen en daar ben ik echt niet goed in, maar wel goed genoeg voor de dames ze deden dan alles voor me, bij Soiree is alleen fluisteren al voldoende om haar aandacht bij me te houden.
Verder zijn er geen gekke dingen gebeurd (wonder boven wonder) het lijkt wel stilte voor de storm!!
Natuurlijk gaan we iedere dag op pad ik zou niet durven om het over te slaan dan zouden de teckels wel heel teleurgesteld zijn.
Dus hier is alles goed in het weekend krijgen Haasje en Cacao hun APK keuring (plukken/wassen etc.) en dan zijn ze allemaal weer piekfijn en gladjes!!
 
Deze blik van Cacao betekent dat ze binnen een paar seconden de gekke 5 minuten krijgt!!
Ik kan haar lezen, eerst kijkt ze uitdagend als er niemand op reageert dan trekt ze even een flinke sprint door de huiskamer met wat jolige bokken en dan maar hopen dat er iemand mee gaat doen.
 
 12-01-2014
Vandaag hebben we uitgeslapen..... en dat is echt een unicum...
De meiskes (behalve Haasje) en ik houden ervan om de dag vroeg te beginnen! Maar gisteren kon ik de slaap niet vatten ondanks dat ik heel veel schaapjes heb geteld, het heeft niet geholpen.
Uiteindelijk toch ingeslapen en vanmorgen gewoon om 6 uur wakker maar alle dames waren nog aan het knorren!!
Dus besloten om toch nog even te soezen en we werden pas om 8 uur wakker!
Als we wakker zijn dan zijn we ook wakker en staan we meteen op, de dames krijgen hun ontbijt en gaan even naar buiten om vervolgens allemaal een plekje te zoeken om nog een klein dutje te doen totdat ik met mijn ochtendritueel klaar ben.
Haasje is echt erg.... die wil meteen naar het ontbijt naar haar baasje (die wel van uitslapen houd) en duikt dan heerlijk onder het dekbed om er pas uit te komen als ik haar kom halen.
Haze is zelfs zo erg dat ze gewoon blijft liggen ook als Wil opstaat en het is weleens gebeurd dat ik haar vergeten was totdat ik de dames verzamel om naar buiten te gaan en erachter kom dat mevrouwtje nog heerlijk in ons bed ligt.
Vandaag hebben we natuurlijk weer de bossen onveilig gemaakt en daarna heb ik Willemientje getrimd!!
Willemien heeft een hele dikke en vooral harde vacht en ze heeft echt een hekel aan plukken.
Nee, ze verzet zich niet maar kijkt me de hele tijd verwijtend aan, maar de klus is geklaard en Willemien kan straks gewoon lekker in de sneeuw dollen zonder dat ze last krijgt van ijs dat in haar vacht blijft hangen.
 
Vanmorgen wist ze nog niet dat ze in de trimsalon zou belanden!
 
 
En helemaal klaar!
 
Ze heeft een prachtig hoofd!
 
07-01-2014
Niet elke dag een update op dit moment... het is druk druk druk!!
Ik ben weer met de ringtraining begonnen samen met Soiree. Het is een goede oefening voor ons allebei en zo neem ik ook de tijd om eens iets alleen met onze jongste telg te doen.
Soiree voelt zich heel veilig tussen haar mamma en de tantes maar alleen is ze toch een beetje onzeker dus de ringtraining zal haar goed doen.
Ze deed het prima, nu is Soiree een heel makkelijk meiske en erg gericht op mij dus het komt helemaal goed.
Het in "stand" staan op de tafel doet ze heel keurig en ook het betasten door een voor haar onbekende vind ze niet vervelend dus al met al SUPER!!
Het lopen langs andere "grote" honden vindt ze nog een beetje eng dus vanmiddag heb ik dat even geoefend en ik zal er de komende weken extra aandacht aan geven zodat onze kleine meid ook daar geen problemen mee heeft.
En na al dat werk is er natuurlijk een beloning.... voor allemaal (ook voor mij)!!
 
Wat prachtig is dit....
 
05-01-2014
Het beloofd een druk 2014 te worden pas vandaag weer even de tijd genomen voor een update.
We zijn het jaar goed begonnen, lekker moddertrappen in de bossen met de meiskes en met Doedel!!
Ik was heerlijk aan het wandelen en plots komt er met een rotvaart een teckel op me af aan haar gejoel kon ik al horen dat het Doedeltje was.
Nou dan zit ik binnen een paar minuten onder de modder!! Ik stond precies bij een waterplas die op een flinke sloot leek, Doedel maakte het niet uit en die nam de kortste weg door de plas en met een flinke sprong probeerde ze in mijn armen te springen.
Het leek of ik een modderbad had genomen.... maar ach dat neem ik haar niet kwalijk zoveel enthousiasme en blijheid dan kan wat modder me echt niet deren.
Ik heb haar uitgebreid een gelukkig 2014 geknuffeld en na een paar minuten kwam Mies aangewandeld.
Doedel had het goed gedaan met de jaarwisseling en was helemaal schotvast volgens Mies.
Nou dat klopt, al mijn meiskes kunnen wel tegen een beetje vuurwerk gelukkig.
Het fijne is dat Doedel heel blij is om me te zien maar dat ze altijd gewoon lekker meeloopt als Mies richting auto gaat, ze is zo gewend aan haar nieuwe plek en daar ben ik ontzettend blij mee.
Ik heb geen tijd gehad voor foto's maar ik heb er wel een paar ontvangen van Haasje junior!
Haasje zit op pupcursus en zowel zij als haar baasje zijn super enthousiast!
 
Gekke Haas!!
 
Lief!!!
  
 
03-01-2014
Ja hoor, we zitten weer in ons ritme.... vandaag is het heel druk geweest maar op het einde van de dag was er toch nog tijd om met de meisjes naar de bossen te gaan.
Ze hadden er zin in!! Wat heerlijk is het toch om de teckels te zien rennen en springen. We kunnen echt iets van ze leren, ze zijn iedere dag weer zo blij als we gaan en ze genieten echt van het moment zonder dat ze zich zorgen maken over morgen, overmorgen of volgende week.
Dus eigenlijk had ik geen voornemen voor 2014 maar ik ga proberen iets van de teckels over te nemen en meer van fijne momenten te genieten zonder aan mijn agenda te denken.
 
Moeder en dochter