Dagboek 2015

 
 
31-12-2015
De laatste update van dit jaar, een heel druk maar fijn jaar. Natuurlijk was het nest van Cacao'tje en Tony wel een hoogtepunt. Drie teefjes en vier reutjes en allemaal zijn ze met hun mooie billetjes in een warm nestje terechtgekomen. Dat geldt zeker voor de drie dametjes die alle drie bij een pupje van Haze zijn gaan wonen hoe speciaal is datt!!.
Natuurlijk ook de verhuizing toen de pupjes een dikke drie weken oud waren en het wennen en vinden van onze weg in Grathem.
 
Wel toch het gemis van de maandelijkse wandeling met Mies en Doedeltje maar gelukkig is er telefoon en heb ik regelmatig even contact om er zeker van te zijn dat het met beide goed gaat en zodra het voorjaar wordt ga ik nog eens een wandeling maken met ze.
 
Een nieuw roedellid onze kleine Mon Ami die nu al helemaal ingeburgerd is en zijn plekje tussen de meisjes heeft gevonden dat is natuurlijk ook een mooi hoogtepunt en we hebben er geen spijt van hij wind ons allemaal om zijn zwarte pootjes.
 
Vanavond krijgen we visite dus de dag staat in het teken van hapjes maken, wandelen en een beetje opruimen, af en toe knalt het hier al maar gelukkig zijn de dames schotvast en ook Mon Ami reageert er niet op dus dat is een hele geruststelling.
 
Allemaal heel erg bedankt voor alle lieve kaarten en de mails die we zo af en toe krijgen over het wel en wee van onze pupjes daar zijn we erg blij mee en natuurlijk ook trots.
 
Wij wensen al onze teckeltjes en hun baasjes een heel fijn en gezond 2016 met heel veel lieve en gekke teckelstreken
 
Even rusten het wordt nog een lange avond!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen 
 
23-12-2015
Bijna Kerst maar vandaag is het al feest Willemien is jarig en ze wordt al 7 jaar.
Natuurlijk heb ik voor haar gezongen en dat stelt ze (ondanks dat ik een verschrikkelijke zangstem heb) zeer op prijs, een klein dansje erbij en Willlemien rent meteen naar de keuken want ze denkt dat deze gekkigheid beslist wat oplevert.
Nou gelijk heeft ze vanmorgen haar lievelingsmaaltje en dat zijn drumsticks en kippenvleugeltjes dus Willemien was in haar element. Daarna hebben we een hele lange wandeling gemaakt en bij thuiskomst in plaats van een hondensnoepje een lekker bot.
Vanavond een gewoon maaltje en nu als extra een runderoor en dat is natuurlijk voor alle teckels want wie jarig is trakteert.
Ik zie dat Willemien erg geniet als alle aandacht op haar gericht is en ik realiseer me dat ik soms wat meer aandacht aan onze oudste moet besteden, het schiet er weleens bij in omdat Willemien een heel makkelijk meisje is ze vindt alles goed, houd buiten de dames en jongeman goed in de gaten samen met mij natuurlijk en ik hoef haar nooit te roepen ze is altijd in mijn buurt.
Haar enige ondeugd is dat ze weleens ergens in gaat liggen rollen en spritsen steelt maar verder mag ik heel dankbaar zijn dat Willemien zo'n makkelijk meiske is en de beste roedelleidster die je je maar kunt wensen.
Dus Willemien van Harte Gefeliciteerd en we zijn ontzettend blij met je!!
 
 
20-12-2015
Over een weekje vieren we kerst en het was dus hoog tijd om het huis te versieren. Omdat ik een vermoeden heb dat Haasje een lichte allergie voor hars heeft heb ik besloten geen boom te zetten maar her en der wat mooie kersstukken, kransen en lichtjes te plaatsen cq op te hangen.
Dus gisteren al heel vroeg met ons roedeltje op weg gegaan voor een flinke wandeling zodat ik 'smiddags alle tijd had om gezellig met de buurvrouw naar de kerstmark te gaan en inkopen te doen.
We hebben flink gelopen en Mon Ami loopt vrolijk mee een wandeling van twee uurtjes is geen enkel probleem en hij staat samen met Soiree al eerste in de startblokken zodra ik mijn jas ga halen.
Ons ventje luister al heel aardig en ook het trekken aan de lijn wordt steeds minder. Ik moet natuurlijk nog vaak even corrigeren maar zeker op de terugweg als de ergste energie weggevloeid is loopt hij heel fijn langs me en is het woordje "nee"  voldoende om hem bij de les te houden.
Op de heenweg neem ik hem het trekken ook niet al te kwalijk, hij is nu zeven maanden en een beetje aan het puberen dus wacht ik met commando's tot we op de terugweg zijn omdat hij dan alles zoveel beter oppikt en ik het niet allemaal om de vijf minutern hoef te herhalen.
Ik heb nog niet echt vervelende puberstreken gezien bij maar ik merk wel dat Willemientje anders met hem speelt. Was ze eerst heel voorzichtig en zorgzaam nu worden de spelletjes wat wilder/lomper en lijkt het of ik twee reutjes in huis heb.
Ik heb altijd geroepen dat Willemien de man in huis is en als ik haar zo zie met Mon Ami heb ik gewoon gelijk. Ook het snuffen aan haar acherste wordt niet meer getolereerd en Willemien maakt Mon Ami keurig duidelijk dat dat
"Not Done"  is.
 
Ik heb 'smiddag heel gezellig gewinkeld en ik had alle tijd we hebben gezellig koffie gedronken en toen we uiteindelijk wilde gaan afrekenen kwam de buurvrouw aanlopen met een Kerstpak voor Mon Ami. Nu ben ik echt geen voorstander van kleding voor honden maar de buurvrouw was helemaal enthousiast ze wilde heel graag dat "mooie" zwarte manneke in dat rode pakje zien dus ik ben door de knietjes gegaan.
Vanmiddag heb ik Mon Ami dus in het pak gehesen en hij had er geen enkel probleem mee schoot met pak en al de tuin in dus heb hem maar snel even ontkleed. Als de buurvrouw een kerstborreltje komt drinken mag hij het pakje nog even aan.
Soiree vond het kerstpak ook reuze interessant dus zij mocht ook even en dan zie je onze dame als een waar fotomodel evven showen. Dus de eerste foto is van een kerstvrouw ipv kerstman.
 
 
Afbeelding invoegen
 
12-12-2015
Gisteren een hele dag regen gehad ik had nog even de hoop dat het toch wel droog zou worden maar nee niet dus.
Ik heb de dames en heer binnen moeten vermaken, ze spelen wel met elkaar maar toch weten ze me er iedere keer bij te betrekken. Ik hoor bij de roedel dat is duidelijk en dus moet ik meespelen anders geven ze het na zo'n 10 minuten alweer op. Dus dan duik ik de kasten in en vind altijd wel iets waar ik ze blij mee kan maken. Een balletje in een sok, een sok met een knoop erin, een oude das, allemaal spullen die ik niet meer gebruik maar voor de teckels is dat altijd weer iets nieuws en dus feest want alles mag kapot. Een kartonnen doos erbij en lege flesjes en we kunnen een heel parcour uitzetten.
Toch gaat er niets boven een flinke wandeling dat is iets waar ze echt hun hartje op kunnen halen en wat ervoor zorgt dat ze hun energie op een fijne manier kwijt kunnen en daar kan het binnen spelen niet tegenop.
Daarbij had ik de loodgieter nog over de vloer, er kwam iemand om de CV-ketel na te kijken en onderhoud te plegen en alsof het nog niet genoeg was liep het water van het bad van de meisjes niet weg en de loodgieter had all alles geprobeerd dus moest er iemand komen met een camera die van binnen de leiding kon bekijken. Dus al die mannen aan het werk in de stromende regen alles stond op zijn kop en de teckels wilde maar een ding ..... spelen en rennen. Helaas werd ontdekt dat de leiding van het bad een zgn. loze leiding is die niet is aangesloten op het riool en dat we dus een compleet andere of nieuwe afvoer moeten aanleggen.
Voor ons niet zo'n leuk nieuws dat betekent weer klussen, maar alles zal wel goed komen en ik heb besloten dat ik de meisjes/jongen in ons eigen bad ga badderen alleen heb ik ze dat nog niet verteld!
 
Morgen zal Wil de honeurs waarnemen en ga ik op de manege jureren en natuurlijk alle paarden begroeten en knuffelen. Dus ik hoop dat we morgenvroeg nog even kunnen uitwaaien voordat ik vertrek!
 
Gisteren nieuwe foto's gekregen van Iggy, Iggy is het enige reutje uit het nest van Haasje en ook hij lijkt sprekend op zijn moeder!
 
Afbeelding invoegen
 
Precies dezelfde blik!! 
Afbeelding invoegen
 
Lotje, Jet en Pup zijn op de gevoelige plaat gezet. Een bakje vol teckelgeluk!
Afbeelding invoegen
 
09-12-2017
Wat een bof het zonnetje heeft hier de hele dag geschenen. Wil had een vrije dag en was een beetje aan het klussen, Haasje gaf aan dat ze bij "haar" baasje wilde blijven, dus ik ben met vier teckels op pad gegaan en dan profiteer ik er van dat Haasje er niet bij is en gaan we nieuwe routes lopen.
Haze houd nu eenmaal niet van nieuwe routes ze weet dat zo'n wandeling weleens een uurtje of wat kan uitlopen en voor haar is een wandeling van 1,5 uur prima maar het moet echt niet langer duren want dan is onze kleine Haas niet te genieten.
Dus de paden op de lanen in zonnetje op onze bollen en de dames en heer helemaal in hun element.
Ze hebben wel twee uur aan de lijn moeten lopen want dat is wel de consequentie als we nieuwe paden bewandelen maar eenmaal terug in Grathem ben ik wel met ze naar de velden gegaan en mochten ze toch even lekker los om hun laatste energie eruit te rennen.
Vanmiddag hebben ze heerlijk liggen dutten en dan kan ik met een gerust hart andere dingen doen tenminste wel met Haze in mijn kielzog want zij is dan van mening dat het haar beurt is qua het krijgen van aandacht.
Deze week probeer ik zoveel mogelijk alles af te werken in huis morgen komt de loodgieter even naar het bad van de dames kijken want het water loopt er even hard uit als dat het erin gaat en ik heb alle teckels beloofd dat ze in bad gaan voordat de feestdagen beginnen.
 
Langzaam aan druppelen er foto's binnen van onze pups (die eigenlijk geen pups meer zijn) die al aardig in de kerststemming zijn.
 
 Oh Oh Margot en Trudy hebben vandaag hun kerstpak aangemeten gekregen!
Afbeelding invoegen
 
 
 Morisson (Courage) het kleinste manneke uit Cacao's nest is aardig gegroeid
Afbeelding invoegen
 
 En ook hij is pas getrimd dus klaar voor de feestdagen
Afbeelding invoegen
 
Vanmiddag in de velden Mon Ami ziet een paar ganzen!!! 
Afbeelding invoegen
 
Maar ze komen als ik roep ..... gelukkig
Afbeelding invoegen
08-12-2015
Een heerlijke dag die we al heel vroeg begonnen zijn, 06.15 waren we klaarwakker tenminste mijn roedeltje en vnl. Soiree. Ze begon de dag door bovenop me te springen en dan trommelt ze met haar pootjes op mijn lijf terwijl ze probeert kleine hapjes uit te delen richting mijn neus.
Nou wat doe je dan ...... ik kan gaan mopperen ........maar ik begin ook graag de dag vroeg dus heb maar geroepen dat ik wakker ben en dat ik voor hun ontbijt ga zorgen. Daar worden de meisjes en onze casanova altijd heeeeeeel vrolijk van en er wordt gesprongen en gedansd terwijl ze naar de tuindeur rennen om vlug even een plas te doen.
Dat gaat in een moordend tempo ze zijn zo snel terug dat ik hun bakjes nog niet gevuld heb, gelukkig zijn ze netjes opgevoed en ze weten dat je pas eten krijgt als je een zithouding aanneemt dus dan zitten er 5 teckels keurig op een rijtje in de keuken. Degene die het allerbraafst is krijgt als eerste te eten en heel vaak zijn dat toch mijn oudste meisjes Willemien en Cacao.
Het ontbijt is in een paar seconden op en dan spoed de roedel zich richting bank om met een duik een lekker plekje te zoeken om "uit te buiken".
Tijd voor mijn koffie en een boterham daar begin ik de dag mee meestal ga ik dan even kijken of er mail is en volgt er nog een tweede kopje koffie. Dan ben ik weer topfit en Haasje en Mon Ami staan dan al onder aan de trap want ik ga douchen en aankleden en zij vinden dat ik dat niet alleen kan en willen dus mee.
Omdat we nu een open trap hebben draag ik die twee naar boven een zachte landing op de overloop en de twee racen richting slaapkamer om even rond te neuzen. Ondertussen ben ik in de badkamer en ik hoor Haasje kletsen tegen Mon Ami en af en toe hoor ik hoe ze hem corrigeerd als hij wat al te dol doet (volgens Haasje dan) alle deuren staan open en ja hoor daar komt onze diva de badkamer ingestormd met Mon Ami als aanhangseltje. Stiekem kijk ik hoe Haasje met Mon Ami omgaat en ik sta versteld hoe lief ze voor hem is, wel op haar manier natuurlijk, hij moet wel luisteren naar haar.
Vandaag heeft ze Mon Ami duidelijk gemaakt dat als je tegen de rieten wasmand springt deze omrolt en dat ze dan samen de was kunnen sorteren. Dus ik zie ons ventje met een sok door de badkamer lopen en Haasje heeft een handdoek te pakken. Gelukkig wordt er niets opgegeten en een zacht "nee" mijnerzijds voorkomt dat ik straks sokken zonder hakken heb.
Een leuk begin van de dag en ze houden me lekker bezig maar ik geniet van hun streken en hun blijheid dus al met al beginnen mijn dagen altijd met een glimlach!!
 
 Even buigen voor Hare Majesteit
Afbeelding invoegen
 
Haasje!!!!! je vergeet een sok
Afbeelding invoegen
 
 Een kus van Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
 Een nieuwe foto van Floortje (Cést la Vie)
Afbeelding invoegen
 
En Lotje (Coquette) samen met Jet wat een mooi span
Afbeelding invoegen
06-12-2015
Het heeft even geduurd maar weer eens een update, eindelijk kan ik de rust vinden om er eens voor te gaan zitten!
Hier gaat alles zijn teckel-gangetje, het gaat prima al is Soiree een beetje verkouden geweest na een duik in het ijskoude water! Cacao had ook een duik genomen maar zij is pas getrimd dus haar vachtje is zo weer droog. Voor Soiree was dat even anders zij is nog steeds niet geplukt en heeft op dit moment een hele dikke vacht en dan duurt het lang voordat ze weer droog is gevolg dat ze een paar dagen flink heeft geniesd, gelukkig geen koorts of andere nare verschijnselen al vond ik haar wel rustig. Ze at gewoon was op zijn tijd speels en heeft gewoon vol enthousiasme al niezend mee gewandeld wel aan de riem omdat ik wilde voorkomen dat ze nog een keertje het ruime sop zou kiezen.
Alles is met een sisser afgelopen ze niest niet meer het is gewoon een heel sterk meiske!
 
Mon Ami doet het ook prima het gaat zo snel. Hij is nu al echt een jongeman, de puptijd is voorbij al is hij natuurlijk in zijn mooie koppie nog steeds pup, zijn uiterlijk veranderd nu van baby naar jongeman.
De dames zijn dol op hem en voeden hem keurig op dat wil zeggen dat hij gecorrigeerd wordt als hij tijdens het spelen wat al te lomp te werk gaat. Hij zal straks,, mede dankzij de meiskes, een keurige reu gaan worden die hoffelijk met de dames omgaat.
Het trekken aan de lijn is nu merendeels ook onder controle, het eerste kwartier van de wandeling is hij nog fris en enthousiast en laat ik hem lekker zijn gang gaan daarna neem ik even de leiding en herinner ik hem eraan dat trekken niet zo leuk is voor zijn mede-wandelaars en vaak na een of twee correcties loopt hij keurig aan de lijn waarna hij beloont wordt en ik hem loskoppel zodat hij al zijn energie er uit kan rennen. Tot nu toe luistert hij heel goed, zodra ik hem roep komt hij keurig bij me terug ik sta versteld!!
 
Vandaag ben ik op bezoek geweest bij Odie (Cartouche) en wat was het leuk om een van Cacao'tjes pupjes terug te zien. Odie is echt een kind van zijn moeder en heeft haar lieve karakter en ook de "looks" een stevig gebouwd ventje die in een heel warm gezin is terechtgekomen.
 
Morgen gaan we de eerste voorbereidingen doen voor de kerstdagen en in het weekend ga ik weer eens richting Brabant en naar de Manege om een wedstrijd te jureren en even bij te kletsen.
Na de feestdagen wil ik een bezoekje brengen aan Morisson en Lodewijck die ook niet al te ver weg wonen het lag eigenlijk in de bedoeling om dit in november te doen naar het is er gewoon niet van gekomen.
 
Op bezoek bij Odie
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami wordt groot
 Afbeelding invoegen
 
Soiree met een dikke jas aan 
Afbeelding invoegen
 
Een perfecte kerstkaart Mister (Charmeur) onder de kerstboom!!
Afbeelding invoegen
 
  
10-11-2015
De tijd vliegt voorbij.... Mon Ami is bijna 6 maanden oud en gisteren hebben we bezoek gehad van de Raad van Beheer... alles klopte dus nu is het wachten op  zijn stamboom met nieuw NHSB-nummer.
Gelukkig heb ik het nieuwe nummer al doorgekregen en heb hem meteen ingeschreven voor zijn eerste show, we gaan in januari naar Eindhoven dus we kunnen ggelukkig nog even oefenen Ami mag nog wat meer zelfvertrouwen krijgen in de ring. Hij is niet bang maar wel nieuwsgierig en als hij iets wil bekijken dan gaat hij op zijn billetjes zitten en neemt de tijd en dat mag natuurlijk niet hij moet zijn rondjes lopen zonder de rem aan te trekken. Het komt goed, zes maanden is voor mij nog steeds pup en we nemen gewoon de tijd om hem in zijn eigen tempo uit te laten groeien.
De loopsheid van Cacao'tje loopt op zijn eind en al met al is het me mee gevallen en ben ik blij dat ik Mon Ami gewoon thuis heb gehouden. Natuurlijk heb ik extra op moeten letten maar ook hier helpt het als de meisjes/jongen hun energie kunnen lozen door lekker buiten bezig te zijn dus ik heb geen last gehad van een dol reutje die piepend en blaffend zijn zin wilde krijgen. Nu hopen dat het zo blijft in de toekomst!
 
We genieten nog elke dag van het lekkere weer en de dames rennen wat af, gisteren zorgde Haasje wel voor een verassing. Haas loopt lekker los tijdens de wandeling of eigenlijk als ik eerlijk ben dwingt ze me vaak om haar los te maken omdat mevrouwtje er heel goed in is om de handrem aan te trekken als ze aan de lijn loopt. Ik kan natuurlijk eigenwijs zijn en haar gewoon aangelijnd mee laten lopen maar haar Diva-gedrag kennende houd Haasje dit heel lang vol en dat gaat dan weer ten koste van de rest die hun tempo steeds aan moeten passen aan haar dus ze gaat lekker los.
 
Toen ik haar gisteren riep om weer richting huis te llopen kwam ze netjes aan lopen en ging keurig voor me zitten omdat ik dat niet zo gewend ben van haar beloonde ik dit gedrag door haar even over haar bolletje te aaien en ik voelde dat haar vachtje helemaal aangekoekt was door iets heel smerigs. Een blik op mijn handen en de geur vertelde me genoeg Haze had zich in een diaree-achtig iets gewenteld en ik had het nu aan mijn handen. Gruwend ben ik naar huis gelopen heb alles inclusief alle lijnen in een emmer met dettol gegooid en Haasje mocht linea recta het bad in.
Ik ontdaan maar onze Haze niet ze bleef keurig met haar vieze hoofd en lijf in bad zitten en ook tijdens het wassen keek ze me trimfantelijk aan nee...... Haasje valt niet snel van haar voetstuk.
 
Blijft een stouterdje
Afbeelding invoegen
 
Ochtendritueel van Mon Ami
Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
  
 
06-11-2015
Goedemorgen..... wij doen het rustig aan, tenminste er hoeft even niets. Cacao'tje is nog steeds loops en ik heb het redelijk goed onder controle.
Het enige nare is dat ik vooral Cacao in de gaten moet houden dus als ik naar boven wil of even naar buiten dan gaat ofwel Cacao ofwel Monami even met me mee.
Gelukkig beginnen we nu aan haar laatste week en dan is het voor ons wachten op de volgende ronde.
Monami doet het prima en a.s. maandag komt de Raad van Beheer een bezoekje brengen en zijn chipnummer aflezen zodat hij ingeschreven kan worden in het Nederlandse Stamboek.
Wat ons betreft heeft hij de inburgerings-cursus goed gedaan en wordt onze kleine Duitse man nu een Nederlander.
Hij gaat ook zijn eerste showtje lopen in januari en we zijn ontzettend benieuwd hoe hij het gaat gaat doen.
Voorlopig blijven we naar de ringtraining gaan want dat heeft hij nog even nodig, Monami heeft een zacht karakter en is heel speels maar als er op de training wat voorvalt dan trekt onze man de handrem aan en moet ik alles op alles zetten om hem weer op zijn beentjes te krijgen.
Hij loopt mee totdat we in een bepaalde hoek komen waar een tijdje geleden twee honden vreselijk ruzie hebben gemaakt, Ami is een echte teckel en die hebben een geheugen van een olifant dus juist in die hoek gaat de rem erop.
Gelukkig hebben we nog even en het komt wel goed ik zet niet teveel druk op hem en probeer het zo leuk mogeijk te houden.
 
Gisteren hebben we een nieuwe route gelopen en dan blijkt dat ik soms even vergeet dat Monami een reutje is ik heb natuurlijk al zo lang alleen maar dames dat ik er niet zo bij stil sta.
Op het nieuwe pad groeide nl. het onkruid welig inclusief brandnetels. De dames ontwijken ze zoveel mogelijk en blijven mijn pad volgen maar Monami springt natuurlijk van links naar rechts en kwam zo in aanraking met de vervelende netels. En daar plots zat onze casanova enigszins van zijn stuk gebracht dat zijn kroonjuweeltjes in aanraking waren gekomen met een heeeeeel vervelend iets.
In eerste instantie had ik het nog niet zo in de gaten wat er nu aan de hand was totdat ik hem zag zitten en hij duidelijk een blik wierp op waar hij echt last van had.. Dus ik heb hem maar een stukje gedragen tot daar waar het veilig was. Gelukkig maakte Ami er niet zo'n al te groot drama van en zolang als we in beweging waren was er niets aan de hand als we stil stonden kon je aan hem zien dat het toch wel prikte en controleerde hij of alles wel oké was.
"s Middags mag hij altijd even apart mee samen met een van de meiskes zodat ik wat extra aandacht aan hem kan besteden en hem kan leren dat hij aan de lijn niet mag trekken dat komen als ik hem roep ALTIJD  iets leuks oplevert en de dames helpen hier enorm. Ze weten dat er altijd wel een verassing in mijn jaszak zit en worden rijkelijk beloond als ze luisteren en Ami heeft dit al heel goed in de peiling  maar eerlijk gezegd zie ik wel verschil tussen de dames en onze heer. Ami is echt aanhankelijk en tot op dit moment luistert hij enorm goed hij houd me ook echt in de gaten en wordt de afstand tussem hem en mij te groot komt hij automatisch terug  ik hoop dat het zo blijft hahaha.
 
Heerlijk even los!! 
Afbeelding invoegen
 
Neem ik een duik of houden we het droog??
Afbeelding invoegen
 
Soiree is een grote hulp bij het in stand staan!! en zorgt ervoor dat Ami zich helemaal op zijn gemak voelt op tafel
 
Afbeelding invoegen
 
31-10-2015
Het is nog heel vroeg.... Ami heeft me deze morgen al vroeg wakker gemaakt..
Voor het eerst heeft hij de nacht in een gesloten bench doorgebracht en dat heeft toch wel wat gepiep tot gevolg gehad. Gelukkig maar hele zachte piepjes en ze duurde ook maar kort maar nooit leuk natuurlijk.
 
Mon Ami is een heel relaxt en lief manneke en een simpel nee is genoeg om hem te corrigeren dus hij heeft vanaf dat we hem opgehaald hebben geoon lekker bij de meisjes gelegen ook ''snachts.
Maar... Cacaco is loops en is nu in de fase dat haar hormoontjes met haar een spelletje spelen... ze wil pupjes en dat laat ze duidelijk merken.
Dus nu volgt er een week die bol staat van de hormonen en natuurlijk reageert Mon Ami daarop. Het zat in de planning om ons manneke een dikke week te laten logeren bij mijn zus maar tot nog toe heb ik de zowel Cacao als Mon Ami aardig onder controle, het vergt natuurlijk wel wat creativiteit en oplettendheid dus de komende week focus ik me op de twee die zo "in love" zijn en probeer ik Mon Ami gewoon thuis te laten.
 
Hoe dichter de dag van zijn kleine vakantie naderde hoe erger ik het vond om hem nu met 5,5 maand te verplaatsen. Omdat de regels van importeren van een hond zijn verscherpt is hij natuurlijk wat later in huis gekomen en dat merk je toch. De hechting heeft wat langer geduurd en nu is hij in de fase dat hij erg hangt zowel aan mij, de dames en aan Wil en dan zouden we hem opeens moeten verplaatsen daarbij zijn we druk aan het trainen en zou hij twee lessen gaan missen en dat speelt ook een beetje mee alhoewel het gemis natuurlijk voorop staat.
 
Dus er volgt een periode van alertheid, het wegvloeien van energie speelt een belangrijke rol dus er zal volop gewandeld worden en 'snacht zal Ami in een gesloten bench slapen. Nou is dat niet zo erg want hij heeft de hele grote bench van de pupjes ter beschikking en daar passen met gemak acht pupjes in dus voor hem is het een kleine villa.
En natuurliijk heb ik de hulp van Haasje zij speelt met liefde als scheidsrechter en dat gaat haar heel goed af dus voorlopig zetten we ons beste beentje voor en proberen we onze roedel gewoon compleet te houden.
 
Even wennen op de trimtafel
 
Afbeelding invoegen
 
Klimmen en klauteren 
Afbeelding invoegen
 
 
 
Willemien heeft ontdekt dat viooltjes een heerlijk toetje zijn
Afbeelding invoegen
 
27-10-2015
 
Een lange tijd was het stil dus tijd voor een update...
 
Het gaat goed hier, Mon Ami groeit als kool en sinds kort loopt hij gewoon een grote ronde met ons mee.
Dat scheelt enorm in tijd want het koste me 'smorgens zo'n twee uur met de meisjes en dan nog een uurtje met Mon Ami  en 'savonds nog een klein rondje dus de updates zijn er aardig bij ingeschoten.
Maar het is voor een goed doel Mon Ami wordt een prachtig kereltje die perfect in ons dames-roedeltje past en het allerbelangrijkst hij heeft een super lief karakter en we kunnen hem niet meer missen.
Af en toe moet ik wel even quality time met Soiree inlassen want zij was natuurlijk altijd de jongste in huis heeft er af en toe wat moeite mee dat ik voor een goede socialisatie ons manneke eventjes apart meeneem en natuurlijk elke week met hem naar de ringtraining ga dat is iets wat ik natuurlijk altijd met Soiree heb gedaan en heel lang heb volgehouden omdat ze het zo zo leuk vond.
Als Mon Ami strakjes heel goed presteert op de training ga ik het even afwisselen en mag Soiree ook af en toe weer mee.
 
Afgelopen zaterdag hebben Danny en Katrien samen met Lobke en Floortje Grathem aangedaan en hebben we gezamenlijk een fijne wandeling gemaakt. Lobke heb ik al vaker teruggezien maar Floortje niet meer sinds haar vertrek dus dat was een feestje. Ze lijkt erg op Soiree ook qua karakter dezelfde lieve uitstraling en natuurlijk een heel mooi meiske!!
 
Ondertussen is Cacao'tje loops geworden twee maanden eerder dan in de planning zat en dat betekent dat ze geen afspraakje gaat krijgen en we rustig gaan wachten op haar volgende loopsheid en natuurlijk de loopsheid van Soiree dus het zou kunnen zijn dat we volgend jaar twee nestjes gaan grootbrengen!
 
 
Los lopen en luisteren gaat prima voor de zekerheid wel vastgemaakt aan Soiree
 
 Afbeelding invoegen
 
Samen met Cacao genieten van het zonnetje
Afbeelding invoegen
 
Het gaat snel je ziet hem groeien! 
Afbeelding invoegen
 
 
 
Wandeling met Danny en Katrien alleen Haasje ontbreekt die besloot op het laatste moment dat ze bij het baasje op de bank wilde vertoeven
Afbeelding invoegen
 
Hier nog zo'n kleine bankhanger Haasje (pup van Cacao) maar vernoemt naar onze supernanny Haas 
Afbeelding invoegen
02-10-2015
Oktober.... wat gaat het snel!! We hebben nog heerlijk weer al voel je 'smorgens en 'savonds dat we nu toch echt richting herfst gaan. We genieten de laatste dagen echt van het nazomer weer en maken dus mooie wandelingen. Ik ga nu wel in twee groepjes Mon Ami is nu echt te zwaar om te dragen en vooral Cacao en Soiree willen graag tempo lopen en moeten echt hun energie kwijt kunnen door even flink te rennen en te springen en met de kleine Mon Ami op mijn arm loopt dat toch niet zo lekker.
Dus ik ga 'smorgens al vroeg op pad met Cacao'tje en Soiree even dauwtrappen met moeder en dochter en dat is ook voor mij genieten want ik houd zelf ook van een flink tempo.
Bij thuiskomst neem ik even een kopje koffie, krijgen de dauwtrappertjes een lekkere snack en dan ga ik met Willemien, Haasje en Mon Ami. Deze wandeling wordt echt aangepast aan de pup-pootjes van ons ventje, Haze en Willemien hebben daar totaal geen probleem mee dat zijn echte snuffelaartjes en heel nieuwsgierig dus kijken en snuffelen vinden ze het allerleukst dus dat komt nu even goed uit.
Met de andere pupjes gaat het prima alleen kleine Lotje gaat nu met haar bazinnetje op cursus want ze schijnt nogal te trekken aan de lijn, ik hoop dat ze het op kunnen lossen en dat onze dame haar tempo wat terugdraaid bij het wandelen.
 
Zet je beste beentje voor Lottepot
Afbeelding invoegen
 
Mooie Trudy weegt al meer dan 8 kilo dus een echte KANJER
 Afbeelding invoegen
 
Floor is gek op water (nou dat heeft ze vast van Cacao)
Afbeelding invoegen
 
Odie en Niels twee hele dikke vrienden
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk kan ik het niet laten.... nog even een kiekje van onze "Loverboy
Afbeelding invoegen
 
 Wil gaat werken dus even afscheid nemen van zijn "voetbalmaatje"
Afbeelding invoegen
 
29-09-2015 
Eindelijk weer een update, het is erg druk geweest en we hebben hard gewerkt... de tuin is bijna klaar en we hebben een feestje gegeven voor alle mensen die ons zo goed hebben geholpen tijdens de verhuizing en die Wil hebben geholpen in de drie weken dat ik bij Cacao en de pups was en Wil in het nieuwe huis bezig was.
Het feest was een groot succes mede dankzij onze nieuwe buren die voor al het eten hebben gezorgd en het zo perfect gedaan hebben, zelfs de aankleding en bloemetjes komen op hun conto geweldig wat hebben we gebofd met zulke fijne mensen en we hebben nu echt het gevoel "thuis" te zijn.
De meisjes hebben het ook prima naar hun zin buiten de wandelingen wordt er druk gespeeld met Mon Ami en de kleine man geniet met volle teugen van alle aandacht die de dames hem geven hij is al 2,6 kilo aangekomen en heeft deze week al zijn pootje opgetilt tijdens het plassen en ik heb hem natuurlijk bejubeld wat leuk om nu eens een reu op te voeden en wat ziijn we al aan hem gehecht.
Gisteren is de uitslag van hat laboratorium door de dierenarts even op de mail gezet, hij wist dat ik met spanning op de uitslag zat te wachten. Ik heb Mon Ami laten testen op het bruine-gen en natuurlijk op PRA-crd ook had ik een DNA-profiel aangevraagd.
 
De uitslag had niet beter kunnen zijn.... Mon Ami heeft het bruine-gen dat betekent dat hij buiten black/tan ook choc/tan vererft en hij is ook nog eens helemaal vrij van PRA-crd dus dat was heeeeel goed nieuws.
Er zijn weer foto's van onze pupjes binnengedruppeld en morgen ga ik ze verzamelen en op de site zetten... het belangrijkste is dat het allemaal goed met ze gaat.
 
Even poseren
Afbeelding invoegen
 
 Even kletsen met Wil
 Afbeelding invoegen
 
Mannen onder elkaar
Afbeelding invoegen
 
  
 Cacao heeft een nieuwe schapenvacht gekregen en ze is er dol op
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Slaapkoppen 
 Afbeelding invoegen
 
Haasje is ook gek op Mon Ami maar het speelgoed wordt niet gedeeld 
 Afbeelding invoegen
 
Willemien is gewoon verliefd en een beter dieet is er niet ze is al 500 gram kwijt omdat ze de hele dag achter Mon Ami aan rent
 Afbeelding invoegen
 
Helaas de tuin ligt nog steeds open een grote zandbak.... maar het goede nieuws is dat het water niet meer blijft staan dus dat vinden de tecekls natuurlijk heerlijk geen natte voeten meer al geldt dat niet voor Cacao want die plonst zo in het water geen probleem voor Cacao'tje.
Morgen komen ze een container brengen zodat we wat overbodig zand kunnen afvoeren en dan eindelijk wordt de tuin een tuin in plaats van een geweldige grote zandbak cq. modderbak voor de teckels.
Het gat heel goed met de meisjes en nog beter met Mon Ami, hij krijgt enorm veel aandacht.Cacao en Willemien spelen volop met hem en voeden hem meteen op, Haasje natuurlijk ook maar dan op "Haasjes" manier en dat is spelen maar wel op haar voorwaarden....... houd Mon Ami er andere opvattingen op na dan wordt hij meteen bebromd door tante Haze en Mon Ami vindt het allemaal prima en leuk, een heel ongecompliceerd teckeltje die zo langzaam aan mijn hart begint te veroveren. Wil is gek op hem onze enige teckelvent wordt door hem vaak opgepakt om samen even voetbal te kijken en Ami ligt dan heerlijk tegen hem aan en geniet!
 
Ondertussen wordt ik op de hoogte gehouden van het "wel en wee" (of eigenlijk geen "wee" daar heb ik tenminste nog niets van gehoord) van de pupjes die nu een sprintje gaan maken richting pubertijd en daar genieten wij dan ook weer van, het leuke is dat we nu zelf ook een pup aan het opvoeden zijn dus alles is zo herkenbaar en natuurlijk zie ik ook weer trekjes terug van hun mamma Cacao!
 
De kids hebben een pyamadag en Odie past zich helemaal aan 
Afbeelding invoegen
 
Mister gaat elke dag mee naar het "werk" en daar wordt je moe van!!
Afbeelding invoegen
 
In al zijn glorie wacht Mister tot hij aan de beurt is
Afbeelding invoegen
 
 
 
Beetje tenissen
Afbeelding invoegen
 
Beetje relaxen hahaha
 Afbeelding invoegen
 
 
Personal begeleiding
Afbeelding invoegen
 
Lobke (pupje van Haasje) en nu zus van Floortje
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami helpt flink mee met opruimen in de tuin  
Afbeelding invoegen
 
En groeit als kool
Afbeelding invoegen
We zijn nog steeds druk bezig, morgen nog een paar uurtjes en dan zijn wij klaar en kan de loodgieter maandag zijn best gaan doen... er komt nu schot in de zaak ofwel tuin, als alles volgens plan verloopt dan kunnen we na maandag alle geulen dichtgooien en wordt het tijd om alles op te gaan bouwen. Wat zal dat een opluchting zijn de dames en heer natuurlijk vinden die zandhopen geweldig en racen wat af, helaas vergeet ik vaak de deur dicht te doen en racen ze vanuit de tuin door de kamer met hun modderpootjes. Dat vergt nogal wat poetswerk en wat ben ik nu blij met een tegelvloer!!
Natuurlijk ga ik trouw elke dag even met de meiskes en Mon Ami op pad. Ami gaat gewoon twee uurtjes mee al draag ik hem wel hele stukken en ook dat gaat wat moeizamer ik merk dat hij flink in gewicht toeneemt en omdat ik een arm nodig heb om de dames in te tomen heb ik maar een arm over om Ami te dragen dus komende week ga ik splitsen dan mogen Soiree en Cacao twee uur mee (deze twee zijn het energiekst) en daarna ga ik een ronde maken met Haasje, Willemien en Mon Ami.
Het gaat overigens prima met hem het is een bedaard manneke even spelen even lopen en hij is tevreden en natuurlijk wordt hij beziggehouden door de dames die regelmatig even met hem spelen tot nu toe is het een makkie!!
Hij is al volledig zindelijk en meldt zich keurig als hij naar buiten moet behalve als het regent dan wil hij plots niet meer dan moet ik hem echt oppakken en samen even naar buiten (echt des teckels) de dames gaan dan ook liever niet maar die kunnen het prima ophouden en als de nood te hoog is gaan ze regen of geen regen en dat zal Ami nog moeten leren.
Buiten gaat het ook steeds beter al gaat hij nog regelmatig even zitten als hij iets ongewoons ziet en dan is aan mij de schone taak om hem weer op de been te krijgen, snoepjes willen weleens helpen en anders even door de knieën zodat ik even zijn aandacht kan vragen en meestal is het dan opgelost.
Luisteren doet hij prima hij gaat al keurig zitten als ik daarom vraag en ook staan en vooral dat laatste is belangrijk want hij gaat samen met mij in december naar de show en daar mag hij niet gaan zitten maar keurig meelopen en vooral staan.
Ik ben hem al aan het leren om op tafel te staan en daar had hij wat moeite mee maar Soiree is een waar showteckeltje en zij doet allles braaf voor en ja hoor Ami volgt. Maandagavond gaan we voor de eerste keer naar ringtraining ben zeer benieuwd hoe hij dat gaat vinden.
 
Ondertussen speelt Haasje weer padvindster... ja hoor ze heeft gisteren voor de tweede maal een pad opgegeten en heeft daar nog zeker 1,5 uur last van gehad... ze bleef schuimbekken en speekselen uiteindelijk heb ik haar bekje maar gespoeld maar dat hielp niet echt ik heb nu een middeltje wat onmiddellijk werkt en dat is karnemelk ik had zelf een glas ingeschonken en heb het Haze voorgehouden en warempel ze likte het helemaal leeg en daarna was er niets meer aan de hand ze was de vieze smaak kwijt dus we hebben weer wat geleerd tenminste ik .... ik vrees dat Haasje het niet leert ze is naarstig op zoek in de tuin en ik hoop zo dat nu alles open ligt de padden een ander onderkomen zoeken!!
 
Even wennen op tafel
Afbeelding invoegen
 
Wat een hoogte
 Afbeelding invoegen
 
En mooi staan!!
Afbeelding invoegen
 
Even oefenen maar belangrijk is vooral lol maken
Afbeelding invoegen
 
 
Helaas niet elke dag een update wegens "werk in uitvoering" Wil moet natuurlijk gewoon werken en maandag moet alles in de tuin uitgediept zijn want dan komt de loodgieter. Buiten dat hij de buizen en put in de tuin gaat maken zal hij ook het bad voor de meisjes aansluiten en zorgen dat ze natuurlijk ook warm water hebben en dat is eigenlijk niet zo'n goed nieuws voor onze teckels wat dat betekent dat ik ze eens lekker ga badderen ook Mon Ami zal dan zijn eerste bad gaan krijgen ben heeeeel benieuwd.
Het gaat prima met onze vent hij is aardig ingeburgerd, is volop aan het wisselen en wordt al; een beetje stout!! Ja hoor ik zat erop te wachten en heb gisteren en vandaag toch een paar keer NEE moeten roepen, gelukkig luistert hij goed en probeert een gehoorzame teckeljongen te zijn.
De meisjes zijn erg blij met hem, er wordt volop met hem gespeeld vooral Willemientje en Cacao zijn druk in de weer om Mon Ami een afgetraind lichaam te bezorgen. Haasje heeft hem gisteren weer eens een dagje genegeerd maar vandaag was ze weer heel lief voor hem, ze heeft de hele wandeling naast hem gelopen en als hij ging zitten omdat hij iets "engs" zag bleef ze rustig bij hem staan en werd hij even getroost.
Gisteren is Mon Ami op zijn hoofje gevallen.... ik had hem op mijn arm en Cacao maakt even een rare bokkesprong eerst links en toen rechts om mijn benen dus ik zat aardig klem in haar lijn. Terwijl ik bukte om de lijn te ontwarren nam Ami een sprong en kwam op zijn hoofd terecht.... ik schrok me een hoedje en Ami natuurlijk ook. Het ging behoorlijk hard en ik denk dat hij eventjes sterretjes gezien heeft. Ik neem het mezelf erg kwalijk en vanaf vandaag heeft onze man des huizes een tuigje in plaats van een halsbandje om, zo kan ik een lus om mijn arm maken en mocht hij nog eens willen springen dan bungelt hij gewoon aan het tuigje aan mijn arm.... een helmpje had ook nog gekund natuurlijk.
Gelukkig heeft hij er niets aan overgehouden al heeft hij zeker 10 minuten zijn kopje onder mijn jas gehouden heel strak tegen me aan lag daar onze pup.
Vandaag liep hij weer gewoon mee en ook tijdens het dragen geen spoor van paniek pffff ben blij dat hij er niet angstig van geworden is.
Hij gaat wel regelmatig zitten en dan krijg je hem echt niet vooruit vaak is dat als hij gewoon rond wil kijken of iets nieuws ziet ik hoop dat hij de komende weken gewoon kijkt en lekker doorloopt dan hoef ik niet iedere keer de meisjes af te remmen, maar ja het is natuurlijk nog een pup dus we passen ons een beetje aan. Volgende week mag hij voor het eerst mee  naar de ringtraining dan kan ik meteen zien hoe hij met andere honden omgaat en hoe stoer Ami is!!
 
Willemien is gek op hem
Afbeelding invoegen
 
 De dames houden hem in beweging
Afbeelding invoegen
 
 En hij groeit als kool 
 
Afbeelding invoegen
 
We zijn druk in de weer, de tuin moet echt voor de winter zo goed als klaar zijn dus we maken nu een beetje vaart. De flinke buien hebben ons geleerd dat de kleigrond moeite heeft om al het water op te nemen gevolg is dus een terras wat in een zwembad veranderd.
Nu zijn we dus bezig om drainage buizen te leggen, tenminste wij zijn aan het graven en dat valt niet mee in die zware klei, over een dikke week komen ze de pijpen aanleggen en een put slaan.
 
Met Mon Ami gaat het prima, hij loopt al lekker mee aan de lijn en gisteren is hij meegegaan met alle dames, een stukje lopen en een stukje dragen. Hij geeft prima aan als hij moe is, Ami gaat gewoon zitten en geeft een piepje zo weet ik dat meneer gedragen wil worden. Wil hij weer lopen dan piept hij ook even en voila dan mag hij weer mee lopen.
Ik heb wel gemerkt dat hij andere honden heeeeel spannend vind aan de ene kant wil hij erheen maar hij is er ook een beetje bang van dus eerst stormt hij vijf meter vooruit en dan bedenkt hij zich, gaat zitten en begint vreselijk te piepen. Als hij in de roedel loopt negeert hij andere honden en loopt gewoon netjes mee dus ik ga eerder dan gepland met hem naar de ringtraining zodat hij kan wennen aan andere honden en dat hij leert dat hij het soms zonder de dames moet oplossen.
 
De meiskes zijn in ieder geval dol op hem, ze spelen allemaal met hem al moet ik onze kleine Haas af en toe corrigeren omdat ze hem voor zich alleen wil hebben en zich ertussen wurmt als een van haar zussen met Ami aan het spelen is. Ze weet het onze kleine meid, ik hoef alleen maar haar naam te noemen en ik zie haar ondeugende ogen meteen op me gericht. Haasje krijgt nu wel heel veel beweging en ik hoop dat ze nu een paar onsjes gaat afvallen want ondanks dat haar eten gehalveerd is heb ik het idee dat haar dikke billetjes gewoon dik blijven. Maar nu rent en speelt ze en ze heeft het erg druk om op haar manier Ami op te voeden.
 
Ami is deze week ook naar de dierenarts geweest, we hebben een beetje bloed laten afnemen voor DNA-onderzoek zodat we kunnen controleren of hij vrij is van de erfelijk oogziekte PRA en of hij in het bezit is van het bruine-gen dat zorgt dat hij eventueel in de toekomst de papa kan worden van mooie bruine pupjes!
Ondanks dat hij nog een pupje is gaf hij geen kik toen de dierenarts bloed aftapte uit zijjn halsje!
 Dus spannend we moeten even wachten op de uitslag!
 
We hebben een foto gekregen van onze Jet met Lotje (Coquette) wat een prachtig stel  
Afbeelding invoegen
 
En Haasje (Bardot) is naar de kapper geweest. Ze is nu twee jaar maar heeft volgens mij een eeuwige pup-blik
Afbeelding invoegen
 
Haasje en Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
En lekker slapen bij Soiree 
 Afbeelding invoegen
 
Lekker los in het lange gras 
Afbeelding invoegen 
 
En Wil helpen in de tuin..... er moet flink gegraven worden
 Afbeelding invoegen
 
Lief!!!
Afbeelding invoegen 
 
 Afbeelding invoegen
 
  
 
 
 
Met de dames en natuurlijk onze heer gaat het prima, Mon Ami loopt al lekker mee aan het riempje en heeft helemaal zijn plekje gevonden hier. Zels Haasje die in het begin zo sceptisch was is helemaal gek op hem, 'smorgens na het eten gaan Haze en Ami meteen naar buiten waar ze nu samen een racebaan hebben aangelegd en dan wordt er gas gegeven. Wel moeten we Haasje even afremmen als een van de andere meiskes ook even met hem wil spelen want onze kleinste dame wil hem helemaal voor zichzelf en dat betekent dat ze een etiket op Ami heeft geplakt met gereserveerd!
 
Ami heeft een fijn karakter, groot incasserings vermogen en gelukkig precies zoals de meisjes een groot hart!
 
Cacao die zo dol is op pasta deelt gewoon met haar vriendje
Afbeelding invoegen
 
Ook Willemiien vindt hem helemaal leuk 
Afbeelding invoegen
 
Echte mannen onder elkaar Ami is gek op Wil en kent het geluid van de auto al
Afbeelding invoegen
 
Het regent hier al de hele dag.... heel jammer want ik had vandaag nog graag met de meisjes en met Mon Ami naar buiten gewild. Gisteren heb ik onze kleine man alleen meegenomen aan het lijntje en het lopen ging redelijk natuurlijk heel veel snoepjes in mijn zak dat dan weer wel!
Nu woont hier een stukje verder Sem en Sem is een hele lieve maar ontzettend grote Berner Sennen die ook nog lekker jong en onstuimig is en daar kwam ik aan met Mon Ami. Ik heb hem toch maar even opgepakt normaal doe ik dat niet maar lieve Sem was dolenthousiast en het leek erop dat hij zich van vreugde bovenop de kleine man zou gaan storten.... arm ventje is zich helemaal wezenloos geschrokken en wilde daarna echt niet meer lopen dus dan maar even veilig op de arm en even doorgelopen naar de weg en hopla daar was hij even afgeleid door wat fietsers en het verkeer.
Terug naar huis weer lekker laten lopen en toen we achter het huis bij de wei aankwamen zag ik dat hij een echt teckelkaraktertje heeft hij was van plan om de wei in te duiken tussen de paardjes en toen ik hem tegenhield met de lijn kreeg ik even reuze verzet, hoofdje schudden pootjes in het zand (waar ken ik het van). Maar niet toegegeven en ben rustig blijven staan totdat hij bedacht dat het zo wel heel saai werd en toen weer lekker mee liep tot de plek waar hij Sem had gezien en toen was het weer afgelopen hij ging weer zitten!! Een goed geheugen dus!! Nou ja morgen gaan we het weer proberen.
Nou zou het natuurlijk veel makkelijker gaan als ik een van de dames mee zou nemen maar ik kies ervoor dat hij zelfstandig alle nieuwe dingen ervaart en zo kan ik natuurlijk ook precies zien wat hij in zijn "mars" heeft.
 
Vandaag weer foto's van onze pupjes die ontzettend groeien en hun gebitjes zijn druk aan het wisselen allemaal stappen richting de pubertijd Oh Jee!!
 
Zo leuk om te zien twee Le Grand Coeur teckeltjes die samenwonen Jetje en Lotje op hun troon 
Afbeelding invoegen
 
 
Morrison ons kleinste manneke... wat ben je gegroeid vent!!
Afbeelding invoegen
 
Mooi toch!!
 Afbeelding invoegen
 
Lodewijck gaat bijna op vakantie heerlijk naar zee!! Geniet ervan manneke!! 
 Afbeelding invoegen
 
En nattuurlijk Mister die zijn bazinnetje flink helpt op haar werk! 
 
Afbeelding invoegen 
 
 Nou Mister nog even sorteren!!
Afbeelding invoegen
 
 
 
En een foto van Haas (Bardot) het enige meisje uit het tweede nest van Cacao en Tony  ik wordt alrijd vrolijk als ik haar zie
Afbeelding invoegen
 
 
 
Eigenlijk is het hier elke dag verwendag maar vandaag even extra in de "spotlights"Soiree geboren 23-08-2012
 
 Afbeelding invoegen
09-08-2015
Weer eens het wel en wee van Le Grand Coeur....
Wat is er zoal gebeurd!!
Haasje was een hele week stout en dus heb ik gisteren besloten om met de dames een hele grote NIEUWE route te lopen en moest Haasje thuisblijven. Ze deed of het haar niet deerde maar toen ze in de gaten kreeg dat het menens was en ons de hoek om zag gaan heb ik haar toch wel even horen protesteren. We hebben heerlijk gelopen we zijn naar de haven gegaan en dat is toch zo'n 1,5 uur heen dus ook 1,5 uur terug. De dames lopen dit zonder enige moeite en het was heerlijk om het tempo erin te kunnen houden zonder dat onze kleine Haze de rem aantrekt of iedereen wil begroeten of luidruchtig protesteert dat ze verankerd is aan de lijn!
Aan de andere kant heb ik wel een schuldgevoel en dat is natuurlijk precies waar Haasje altijd op inspeelt ze is niet de jongste van het stel maar wel de kleinste al heeft ze een enorm groot mondje!!
Bij terugkomst werden we wel uitbundig begroet ze heeft samen met Wil gewerkt in de tuin terwijl wij zo'n 3 uurtjes onderweg waren. Dus even geknuffeld, gevraagd of ze BRAAF was geweest en de meisjes voorzien van vers koel water en een snackje.
Daarna ben ik boodschappen gaan doen de dames lagen heerlijk te dutten en dat is voor mij relaxt winkelen... ik doe dat het liefst op zondagmiddag, voor een supermarkt moet ik naar het volgende dorp, dus ik probeer 1x in de week voorraad in te slaan zodat we even vooruit kunnen.
Bij terugkomst een verbijsterde Wil..... terwijl iedereen lag te slapen vond Haasje dat het geen pas gaf dat ik alweer weg was en heeft een manier gevonden om in een hoekje het hekwerk in de tuin zo te verbuigen dat ze er tussendoor kon glippen, gelukkig is Wil gewend dat Haze zich overal mee bemoeit en die vond het verdacht stil, overal gezocht binnen, in de garage in de keuken geen Haas.... plots hoorde hij in de verte een teckeltje blaffen en hij wist meteen wie het was Haasje!!
Er loopt langs ons gebied maar een weg en gelukkig ligt die een beetje van ons huis af... voordat ze die bereikt had was ze al opgevangen door een meneer die achter het weiland woont vandaar de herrie ze zette het meteen op een keffen want opgepakt worden door een vreemde dat zint onze koningin niet... gelukkig is het allemaal goed afgelopen en Wil was erg opgelucht, gisteravond even een bedankje afgegeven aan Haasjes redder en morgen wordt alles Haze-proof gemaakt.
 
Vandaag was het een beetje feest, Mister (Charmeur) is op bezoek geweest en we hebben een heel gezellige middag gehad, ondanks dat zijn bazinnetje door haar rug was gegaan hebben we toch een stukje gewandeld.
Mister is enorm gegroeid en is op weg om een geweldige leuke, lieve en mooie teckelvent te worden!!
 
 
Even op de foto met mamma Cacao
Afbeelding invoegen
 
Zoenen met Soiree
Afbeelding invoegen
 
Wedijveren om aandacht 
Afbeelding invoegen
 
Gewoon mooi zitten zijn
 Afbeelding invoegen
 
 
En Lot is in het nieuw gestoken dus even poseren!!
Prachtig
Afbeelding invoegen
 
 
 
04-08-2015
UPDATE... de dames vervelen zich... gisteren was het hier 33 graden dus we hebben geen wandeling gemaakt, dat is te warm het asfalt is bloedheet en ik noem mijn dames altijd kleine buikschuivertjes en teckelbuikjes zitten tamelijk dicht bij de grond dus ze hebben wat eerder last van de warmte.
Vandaag heeft het hier bijna de hele dag geregend dus daar werden ze ook niet vrolijk van.
Gisteren heb ik even met Mies gebeld om te infomeren hoe het met haar en Doedeltje gaat en over een week of wat gaan we weer eens samen een flinke wandeling maken, het zal een feest zijn om Doedel weer eens te mogen knuffelen.
We zijn druk in de tuin bezig en er heeft een ware kaalslag plaatsgevonden, de planten die we wilden laten staan bleken toch half gewurgd door onkruid en klimop dus er blijft niet veel over. Helaas... maar dan maken we er een mooie fruittuin van en beginnen we gewoon opnieuw.
Morgen gaan we al vroeg op pad want in de loop van de dag loopt de temperatuur op hoewel Cacao het geen probleem vind die is een paar dagen geleden onder het wandelen het kanaal ingedoken, ze is natuurlijk een hele goede zwemster maar het kanaal is een aangelegd iets en heeft een betonnen rand van zo'n meter hoog dus er induiken is prima maar ze wist niet dat ze er niet zelf uit zou kunnen klimmen... gelukkig had ze een tuigje aan en toen ze erachter kwam dat ze er niet uit kon klimmen en voordat ze in paniek zou raken heb ik haar er vlug uit kunnen trekken. Nu eens afwachten of ze nogmaals een duik gaat nemen!!
 
Oh  en wat ook belangrijk is het internet werkt sinds het weekend weer normaal, er zijn dagen bij geweest dat ik om de paar minuten opnieuw moest inloggen om een verbinding tot stand te brengen dat lijkt nu verleden tijd, tenminste dat hopen we maar.
Ook mijn telefoon doet het weer.....  ik kon niet bellen en als ik gebeld werd moest ik zorgen dat ik snel achter in de tuin of op het weiland ging staan omdat anders de verbinding doorlopend verbroken werd maar gisteren en vandaag heb ik gewoon weer volop SEVRVICE dus we gaan de goede kant op.
Morgen zal ik dus in alle rust alle mailtjes kunnen beantwoorden!
 
Er zijn weer foto's van de pupjes binnen gekomen en natuurlijk is er dan meestal wel een verhaaltje bij, het valt me op dat de pupjes zowel qua karakter als ook qua groeifase een beetje gelijk op gaan en het is enorm leuk om te horen wat voor streekjes ze uithalen er zit zoveel herkenning in!
 
Morisson op de puppy-cursus 
Afbeelding invoegen
 
En daarna op het allerfijnste plekje in slaap vallen
Afbeelding invoegen
 
Odie gaat op vakantie maar mag natuurlijk nog geen uren lopen dus wordt er even geoefend met de draagtas zo te zien heeft hij er weinig moeite mee 
Afbeelding invoegen
 
 Floortje en Lobke worden al echte zusjes
Afbeelding invoegen
 
29-09-2015
Alles valt een beetje op zijn plek.... morgen ga ik aan de zolder beginnen even lekker soppen en zorgen dat alles fris is. De dames helpen lekker mee dus dat schiet goed op (niet dus)!! Ik heb nu ook mandjes boven neergezet de overloop en slaapkamer zijn gigantisch dus ze kunnen ook daar hun energie kwijt als ik boven ben. Natuurllijk kan ik ze ook beneden laten maar ik vind het gewoon gezellig om af en toe een teckelsnuit te aaien of even met ze te spelen en dat geld natuurlijk ook voor de meisjes ze zijn heel braaf beneden maar dan slapen ze alleen maar of ze liggen te wachten totdat ik weer naar beneden kom.
Zo snijd het mes aan twee kanten... ze hebben afleiding en het maakt het opruimen en poetsen een stuk gezelliger.
 
Gisteren zijn we naar het eerstvolgende dorp gelopen, het was een flinke wandeling maar zo weten we meteen wat er zoal speelt in de omgeving.
We hebben alleen maar velden gezien.... asperges, mais, aardappelen, aarbeien, frambozen etc. we liepen van het ene veld naar het andere.
Het viel me op hoe netjes alles er bij ligt, ook de boerderijen zien er spik en span uit! Mooi landelijk gelegen en keurige tuinen en grasvelden er omheen.
Maar al dat moois staat wel voor grote schuren en ik kan wel raden wat daarin zit... de grote vrachtwagens waren me al opgevallen en ook de geur, al dat moois herbergt waarschijnlijk ook grote opslagplaatsen van kippen!!
Ik heb geen deur open gezien maar kan me wel een voorstelling maken en dat is natuurlijk niet zo'n leuk idee.
Ik weet natuurlijk waar al die kipfiletjes in de supermarkt vandaan komen maar ik let er altijd wel op dat een kip ook een kip-waardig bestaan heeft gehad voordat ze in de vitrine belanden. 
Waarschijnlijk gaat het hier om scharrelkippen maar om rond te scharrelen in een enorme schuur in plaats van lekker buiten op een veld waar er hier zoveel van zijn lijkt me toch een enorm verschil.
 
Vandaag mocht ik de tol betalen....... omdat we op vreemd terrein waren heeft Haasje gisteren de hele weg aan de lijn moeten lopen.
Al met al liep ze lekker mee, misschien was ze bang dat ik haar bij de kippetjes zou achterlaten!!
Maar vandaag zette ze dus de rem erop nog voordat we de bocht om waren voelde ik de lijn weer strak staan.. ik kijk niet eens om ik weet dat het Haasje is.
We zijn gewoon doorgelopen maar ik ben wel meteen het natuurgebied ingegaan en daar mag ze los!!
Ik heb het op weten te lossen door even op een grote boomstam te gaan zitten en daar kwam ze aan, even lekker bij me genomen en mevrouw was weer helemaal happy. De boomstam nog even gebruikt als evenwichtsbalk voor Haasje en Soiree en zie daar Haasjes staartje gaat op en neer ze begint te rennen en te rollen en is zomaar vergeten dat ze een pet-humeur had.
 
We krijgen nog steeds leuke berichtjes van ons 7-tal en het is ongelooflijk hoe hard dat ze groeien!! Waarschijnlijk hebben de baasjes dat ook gedacht toen de pupjes hier waren en nu sta ik aan de andere kant en heb hetzelfde gevoel!
 
Floortje op bezoek bij de geitjes in haar achtertuin 
Afbeelding invoegen
 
Lotje met Jet en Pup
Afbeelding invoegen
 
Mister krijgt een helmpje
Afbeelding invoegen
 
Odie met Oscar (ik smelt nog steeds voor zijn ogen)
Afbeelding invoegen
 
Trudy gebruikt haar baas als slaapbank
Afbeelding invoegen
27-07-2015
Hiep Hiep Hoera Cacao is vandaag jarig en dat hebben we vanmorgen uitgebreid gevierd met een XXL-wandeling, niet helemaal droog gehouden maar de dames (inclusief Haasje) hadden de LOL-pet op en hebben heerlijk gerend!
Thuisgekomen wel allemaal een handdoek nodig natuurlijk en vanmiddag de laatste klei verwijderd.
Zojuist een heerlijk diner voor de jarige en haar zussen en vanavond krijgen ze nog een lekker bot!
Cacao geniet duidelijk van de extra aandacht en wij genieten van onze JARIGE JOB!!
 
Gefeliciteerd Cacao'tje 
Afbeelding invoegen
 
26-07-2015
De dames zijn voor het eerst alleen geweest in het nieuwe huis, ik had gisteren een vakantiedag, tenminste zo voelde het!!
We hebben hele lieve buren en die vonden dat ik een leuk dagje verdiend had dus gistermiddag ben ik met de buurvrouw heerlijk wezen shoppen en heeft ze me wegwijs gemaakt in het Limburgse land, terwijl wij aan het flaneren waren heeft Wil op de meisjes gepast en is onze buurman de keuken ingedoken en heeft gezorgd dat we gisteravond konden genieten van een heerlijk diner!
Dit was voor ons meteen een mooie test hoe de dames zich gedragen in het nieuwe huis als we er niet zijn, we waren niet al te ver weg (maar dat wisten zij natuurlijk niet) en Wil is tijdens de avond toch even stiekem gaan kijken/luisteren.
Perfect hebben ze het gedaan toen we thuiskwamen lagen ze heerlijk te slapen en waren volkomen op hun gemak.
 Trots op mijn meiskes!!
 
Morgen is er feest, Cacao is jarig en dat gaan we natuurlijk uitgebreid vieren dus dat wordt een extra lange wandeling en een extra ritje naar de slager!!
 
Met de pupjes gaat alles goed ik zie op de foto's hoe hard ze groeien het gaat supersnel, binnenkort zullen hun tandjes gaan wisselen en we hopen dat ze niet op al te gekke dingen gaan kauwen!!
 
Lotje en Jet samen even chillen
Afbeelding invoegen
 
Mister doet het prima op vakantie!! 
Afbeelding invoegen
 
Niels is een weekje op kamp geweest en ik denk dat Odie hem gemist heeft 
Afbeelding invoegen
 
Ja hoor BIG smile 
Afbeelding invoegen
23-07-2015
Een paar dagen druk geweest, we hebben even tijd genomen om alles boven echt in orde te maken en natuurlijk vergen onze meisjes ook tijd, we zijn ook druk met nieuwe routes uit te stippelen en dat is natuurlijk feest!! Nieuwe luchtjes en niet te vergeten nieuw "wild" en de onzekerheid van hoelang de wandeling gaat duren want mijn coördinatie is niet al te best!
Gelukkig heb ik altijd een vast gegeven.... het kasteel en de kerk van Grathem zijn niet te missen dus dat is mijn baken en dat heeft mij en mijn dames al meermalen gered.
Ik moet natuurlijk altijd zelfverzekerd overkomen, de dames lopen prima mee maar Haasje pikt alle signalen op en als zij in de smiezen krijgt dat ik me even moet oriënteren dan is het "kassa". Ze kijkt me aan met een blik van "je bent de weg kwijt" en meteen daalt Haze's humeur en voel ik de weerstand om mee te lopen want Haasje weet dat ze op onbekend terrein aan de lijn moet blijven en daar is mevrouw het helemaal niet mee eens.
Dus dat wordt weer druk op de lijn, ze probeert om het tempo drastisch te verlagen terwijl ik even flink door wil lopen om er achter te komen of we op de "goede" weg zijn.
Vandaag viel het gelukkig mee en zag ik al snel herkenningspunten pfff Haasje mag los en dan is haar tempo en humeur opperbest.
 
Met onze pupjes gaat het SUPER!!! We zijn blij dat ze het zo goed doen en natuurlijk zijn ze allemaal met hun kontjes in een fijn warm nest geland!!
 
Jetje en Lot wat een mooi stel samen
Afbeelding invoegen
 
Odie, je lijkt wel pas gepoetst wat een glans!! 
Afbeelding invoegen
 
Mister krijgt op vakantie zijn eerste zwemles 
Afbeelding invoegen
 
Oh Oh Margot, Trudy en Tooske 
Afbeelding invoegen 
 
 
 
Iedereen druk aan het werk en Floortje (C ést la Vie) neemt een kleine siësta
Afbeelding invoegen
 
 
 
19-07-2015
Het weekend loopt al weer ten einde.. de dagen vliegen om. Vandaag weer druk aan het klussen geweest maar ook een heerlijke wandeling gemaakt met de meiskes. We hebben het niet helemaal droog gehouden maar zijn ook niet door en door nat geworden en de dames vonden het gespetter niet erg dus we zijn gewoon doorgelopen.
Helaas moesten we de velden mijden want her en der staan er koeien, ik neem aan dat ze binnenkort weer verdwenen zijn maar of het dan verstandig is om over de velden te gaan??? Willemien is nl. gek op vlaai en dan bedoel ik koeienvlaai. Niet om te eten maar om heerlijk in te rollen dus ik denk dat we voorlopig onze route anders indelen.
De meisjes zijn op het moment heel braaf, ze helpen druk mee in huis en als ik op mijn knieën zit om even een schroefje aan te draaien holt Cacao naar me toe om vlug mijn oren te wassen, Haasje probeert in mijn nek of op mijn schoot te klimmen en Willemien en Soiree staan erbij en kijken ernaar hahaha!
Lief zijn ze en ik zou ze voor geen goud kunnen missen en ik denk dat dat ook geldt voor de baasjes van onze pups!
Lotje met haar al 14 jaar oude zus Lady
Afbeelding invoegen 
 
Mister is op vakantie dus dan lig je op een luchtbed
 Afbeelding invoegen
 
Niels gaat een weekje op kamp en zal zijn vriendje dus even moeten missen
 Afbeelding invoegen
 
Trudy maakt het wel erg bont!!! Ze heeft het slaapzakje van Oh Oh Margot ingepikt
Afbeelding invoegen
 
 
 
16-07-2015
Geweldige dag de dames hebben zich prima vermaakt en ze zijn nu nog druk in de tuin aan het hollen en dollen.
De tuindeuren staan met goed weer altijd open en daarvoor hebben we een hordeur en die is nodig ook. Nadeel van landelijk wonen  zijn de insecten en vooral muggen. Wil heeft er nooit geen last van maar ik des te meer, regelmatig sta ik onder de muggenbulten en dan spreek ik niet over 2 of 3 maar laatste had ik op een been 17 steken opgelopen. Als we 'savonds buiten zitten dan moet ik gewoon een lange broek aantrekken anders ben ik voer voor de muggen.
En dan hebben we natuurlijk nog de padden daar ben ik nog steeds niet aan gewend al wordt het wel wat minder nu de tuin een beetje braak ligt door het snoeien en kappen. Als er weer een of twee padden in de tuin zijn dan komen ze standaard 'savonds voor de hordeur zitten en laten de meisjes nu heel goed weten hoe ze die open moeten maken we hebben al een keer een pad in huis gehad en een tweede keer daar zit ik echt niet op te wachten  dus daar zoek ik nog een oplossing voor!!
Voordeel is dat het hier heerlijk rustig is geen verkeer je hoort enkel de ganzen die elke avond even op de wei een werkbespreking hebben, af en toe gehinnik van de paardjes langs het huis en nu heel even staan de koeien in de wei achter onze tuin. Prachtig om te zien en de geur valt ontzettend mee al zouden sommige wel een badje kunnen gebruiken.
De mensen zijn vriendelijk en hier maken ze nog tijd om even een praatje te maken. Door het wandelen ben ik al behoorlijk bekend en wordt ik vaak aangesproken met de vraag of ik achter het kasteel woon. Dat is echt dorps ik ken ze niet maar ze kennen mij of tenminste de teckels wel.
Morgen gaan we verder met de bovenverdieping, de kasten worden geleverd dus ik kan gaan inruimen buiten nog wat kleine klusjes en dan is de bovenverdieping zo goed als klaar.
 
Ondertussen groeien en bloeien onze pupjes bij hun nieuwe baasjes, de meeste zijn bij de dierenats geweest voor hun 12 weken enting en hebben allemaal complimenten gekregen en daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.
Alle baasjes zijn enthousiast over hun pupje en daar doen we het voor!!!
 
Morrison  
Afbeelding invoegen
 
Met het konijntje wat hij meegenomen heeft uit het nest onafscheidelijk! 
Afbeelding invoegen
 
Mister ligt heerlijk te slapen tijdens een etentje en volgens mij zie ik ook bij hem het "konijntje"
 
 
Trudy en Oh Oh Margot wat een plaatjes 
Afbeelding invoegen
 
Floortje en Lobke wat leuk om twee van onze pupjes samen te zien (Lobke is een kleintje van Haasje) 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Twee prachtige meiskes (Louise met Floortje)
Afbeelding invoegen
 
 14-07-2015
Gelukkig een vrij droge dag vandaag. en natuurlijk hebben we daarvan geprofiteerd, heerlijk gewandeld en uitgewaaid.
de dames hebben zich keurig gedragen zelfs Haasje gedraagt zich de laatste dagen als een MODEL-teckel. Nu even afwachten hoelang ze dat vol gaat houden want uit ervaring weer ik dat binnenkort het duveltje weer naar boven komt.
Onderweg hebben we kunnen genieten van een koppel zwanen samen met hun kinderen, vlug een foto gemaakt van dit prachtig gezinnetje. Helaas konden we er niet te dicht bijkomen want terwijl moeder zwaan en haar kinderen aan het ronddobberen waren hield vader zwaan keurig de wacht, als we te dichtbij kwamen begon hij vreselijk te blazen. Dus we hebben ze zoveel mogelijk met rust gelaten.
 
Soiree is helemaal happy, ze wordt nu weer goed verzorgd door Cacao, haar oortjes worden weer schoongemaakt, na ieder plasje wordt ze gecontroleerd en Soiree vind het heerlijk, het is zo aandoenlijk om die twee samen te zien en ondanks dat Soiree al bijna drie jaar is blijft ze haar moeders "meisje".
 
En de pupjes groeien en groeien.... het worden nu echte teckeltjes en ze maken het prima. We krijgen regelmatig een update en zo kunnen we lekker mee genieten.
 
 
 
Mister maakt kennis met de trampoline!
Afbeelding invoegen
 
Lotje ligt heerlijk te chillen bij haar "oudste" zus!!
Afbeelding invoegen
 
 
Cacao en Soiree hebben zich in het allerkleinste mandje gepropt 
Afbeelding invoegen
 
 
 Onafscheidelijk!
Afbeelding invoegen
 
 
 11-07-2015
Weekend en daar hebben we van geprofiteerd, vanmorgen om 07.00 uur samen met de meisjes opgestaan lekker rondgehobbeld in mijn pyama of wat daar voor door moet gaan, meestal gewoon joggingbroek en T-shirt. Dus dames eten, ikzelf even koffie en een broodje, nog een koffie en samen met de teckels de tuin in, koffie op dan lekker douchen.
De dames liggen dan even in de tuin drie op hun teckelbuikje en Willemien ligt altijd uitgebreid op haar rug, liefst in het zonnetje.
Als ik na het douchen de kamer inloop worden de dames actief, ik wordt overal gevolgd en vooral Soiree kijkt me altijd doordringend aan, ze willen een wandeling... ik weet het.
Tja wat doe je dan.... gewoon riempjes pakken, schoenen aan en vier teckels blij maken. Die blijheid werkt aanstekelijk gaandeweg wordt ik steeds vrolijker en af en toe fluit ik even een klein liedje tot groot vermaak van Haasje die rond mijn benen begint te dansen en vreselijk gaat kletsen.
Mooie begin van een zaterdag dus!
 
De pupjes mogen ook niet klagen die worden aardig in de "watten gelegd!
 
Trudy speelt met een mossel
Afbeelding invoegen
Morrison wordt op handen gedragen
 Afbeelding invoegen
 
Mister moe van alle avonturen 
Afbeelding invoegen
 
Lodewijck weet perfect waar hij moet gaan liggen om zoveel mogelijk vitamine D op te doen 
Afbeelding invoegen
 
En Moos.... onze pup uit het vorige nest van Cacao en Tony. Moosje was tijdens de vakantie van zijn baasjes op vakantie bij Oma. Hoe leuk Oma's ook zijn niets is fijner dan de armen van je eigen baasje!
Afbeelding invoegen
 
 10-07-2015
Geen foto's vandaag, waarschijnlijk heb ik mijn limiet weer overschreden dus zal ik morgen wat foto's gaan verplaatsen zodat ik de nieuwe foto's van de pupjes weer op de homepage kan zetten.
Morgen weer een update!!
 
 
 09-07-2015
Wat een dag, af en toe regen nog even gemaild met het baasje van Trudy die op vakantie zijn in Cadzand en zij vertelde dat het daar hoosde.
Ik was in de veronderstelling dat het hier wel op zou klaren en heb de meisjes aangelijnd en de "stoute"schoenen aangetrokken.
Grote plannen had  ik, een nieuwe route zouden we gaan lopen en de dames hadden er zin in.
Na zo'n half uurtje kwam ik in een prachtig gebied met een kanaaltje en een hele mooie bosrijke omgeving de meiskes vrolijk aan het huppelen inclusief Haasje en toen begon het te HOZEN!!!
Binnen een mum van tijd waren we kletsnat en zelfs mijn schoenen liepen over en dan begint het gedoe.... Haasje houd helemaal niet van regen, de rest ook niet maar zij gaat protesteren en dan voel ik de lijn strak staan haar tempo valt terug en ze wil in staking.
Ik wil natuurlijk met een rotgang richting huis maar onze kleine diva wil niet, ze wil schuilen en kijkt me boos aan!
Ik heb haar regelmatig verteld dat ik het "weer" niet kan regelen en toch geeft ze mij de schuld.
Wijsheid in zo'n geval is toch gewoon doorlopen, ik mopper niet en probeer de vaart erin te houden, zodra we thuis zijn gaat Haasje zitten en wacht ze op een lekkere dikke handdoek en zodra ze die ziet dan is het weer goed dan is ze weer mijn llieve meisje en vergeeft ze me!!
 
Verder ben ik druk geweest met het mailen/bellen van de baasjes van de pupjes, op een of andere manier (ik weet nog steeds niet hoe) zijn de labeltjes met chipnummers verwisseld, ik ben er nu uit en dankzij de lieve hulp van eenieder komt het nu heeamaal goed en heeft volgende week iedereen de nummers die bij hun pupje horen.
Dank jullie wel voor de snelle oplossing!
  
Er zijn weer nieuwe foto's van de pups!!
 
Lieve Flloor
 Afbeelding invoegen
 
Alleen maar ruiken hoor!!!
Afbeelding invoegen
 
Het eerste mergpijpje voor Lotje em dat is genieten, Jetje heeft zich verstopt achter de bloemetjes
Afbeelding invoegen
 
Trudy in het natte Cadzand was even de oren van haar baasje
Afbeelding invoegen
 
 Wat een plaatje dei Morrison
Afbeelding invoegen
 
 
 
06-07-2015
Hele fijne dag vandaag, we zijn weer op pad geweest, vanmorgen was het nog niet al te warm dus schoenen aan, riempjes aan en hopla de paden op de velden in en de dames hadden er enorm zin in. Ik heb vooral Cacao'tje moeten intomen ze is superfit en heeft het eerste stuk flink aan de lijn getrokken ze bleef maar dansen en springen het lijkt of ze de afgelopen weken energie heeft opgebouwd en dat moet er nu uit.
Soiree doet jolig met haar moeder mee en Haasje en Willemien proberen het bij te houden maar wel onder protest, vooral Haasje probeert iedereen te overtuigen dat haar tempo het juiste tempo is maar nu mag Cacao'tje het tempo bepalen en moet Haasje zich even aanpassen.
 
Het baasje van Mister heeft met pech onderweg gestaan een lekke band was de oorzaak en ze moest samen met Mister op hulp wachten, dus op de tussenberm met links en recht het verkeer wat voorbij komt razen, maar onze stoere jongen keek niet eens op en was totaal niet onder de indruk. Tijdens het wachten heeft hij zich vermaakt in het hoge gras en was de gaten die waarschijnlijk door muisjes waren gemaakt uit gaan diepen.
Trots zijn we zo'n manneke wat gewoon stabiel blijft en zich nog vermaakt ook.
 
En zo lig je in de berm
Afbeelding invoegen
 
 En gewoon een dutje doen tijdens het winkelen
Afbeelding invoegen
 
 
 
05-07-2015
Zondag en rustdag tenminste dat was de planning, natuurlijk doen we daar niet aan en we hebben vanmorgen flink getuinierd, de bomen zijn gerooid maar de stronken moeten natuurlijk ook verwijderd worden en dan heb je al die wortels die kriskras door de tuin zijn uitgelopen. Voorlopig zijn we nog wel even bezig.
Gelukkig helpen de dames mij volop ze zijn een kei in snoeien, graven heb ik ze afgeleerd dus dat moeten we nu zelf doen.
Vanmiddag heb ik Soiree geplukt, ze liep al zo'n twee weken half geplukt rond dus vandaag de grand finale en ze ziet er weer picobello uit.
Verder hebben we gespeeld, in de namiddag koelde het wat af en de dames hebben heerlijk gerend en gestoeid.
Cacao doet het prima nu ze is weer vrolijk en aanhankelijk en daagt me vaak uit voor een spelletje.
Met de pups gaat het goed en morgen plaats ik weer nieuwe foto's maar vandaag is mamma Cacao aan de beurt.
 
 Een Haasje En ze blaft niet!!
Afbeelding invoegen
 
Heerlijk rennen Cacao
Afbeelding invoegen
 
 
8 Dagen na het vertrek van haar laatste twee pupjes en ze is gewoon weer in topvorm 
Afbeelding invoegen
 
04-07-2015
 
 
Het blijft warm... het zwembad staat klaar voor de dames maar ze geven er nu de voorkeur aan om gewoon in de kamer op de tegels te gaan liggen ze hebben er nu echt last van en zijn aardig loom.
Gisteravond waren ze wel actief, onze nieuwe buren kwamen op bezoek en dat vinden de meiskes altijd leuk. Bezoek moet begroet en besnuffeld worden de blote benen worden keurig van zonnebrand ontdaan door Haasje dus altijd een warm welkom hier.
Ze hadden een fles bubbels meegebracht om te toasten en terwijl ik lekker zat te genieten sprong er een dikke kikker uit de tuin gevolgd door Haasje, hij belande precies onder mijn stoel en in een opwelling stond ik binnen een halve seconde bovenop mijn stoel, ik moet nog erg wennen aan kikkers en padden en helaas vinden ze onze tuin heel gezellig.
Gelukkig namen de buren het goed op maar helaas durfde ik niet van mijn stoel te komen de kikker bleef gewoon zitten. De buurvrouw had er minder problemen mee en die heeft hem uiteindelijk van het terras de tuin ingejaagd en ik kon weer gaan zitten.
Na wat hapjes en drankjes en volop aan het praten met de visite wijst de buurvrouw naar Haasje en zegt dat ze een pad aan het opeten is.
Nu heeft Haasje al een paar keer met padden gespeeld maar opeten???
En ja hoor Haze had een hele pad ingeslikt en na zo'n tien minuten kwam die weer retour, terwijl ik opstond zag ik dat Haasje hem weer greep en ja hoor mevrouw at hem voor de tweede keer op deze keer werd er druk gekauwd zodat hij niet weer retour kon komen.
 Wonderlijk genoeg is Haasje niet ziek geworden, ze heeft heerlijk geslapen en vanmorgen gewoon ontbeten of er niets aan de hand was.
Gelukkig is haar maagje getraind door het vers voer maar dit voer was wel SUPER vers.
 
  Trudy en Margootje aan elkaar gewaagd
 Afbeelding invoegen
 
 
Moe van alles en dan even lekker tegen je grote broer aan liggen 
Afbeelding invoegen
01-07-2015
De eerste dag van een nieuwe maand en wat is het warm pfff. Wij zijn vanmorgen al heel vroeg onze ronde gaan doen en eindelijk weet ik een perfecte plek waar de dames kunnen zwemmen, natuurlijk weet ik prachtige vennen te liggen alleen dan moeten we echt een flinke afstand afleggen en met dit weer lijkt me dat niet zo verstandig.
Op de terugweg kwamen we een lieve mevrouw tegen die ons een heel mooi plekje heeft gewezen waar de meiskes zo het water in kunnen duiken dus morgenvroeg wacht ze een verrassing.
In huis zijn we nog druk bezig maan het ziet er naar uit dat dat de vloeren morgen klaar zijn en dan kan ik aan de slag natuurlijk want morgen worden de vloeren op de 1e verdieping geschuurd en we hebben een open trap naar beneden dus ik vrees het ergste!
Waarschijnlijk is er morgen een dagje geen update wegens drukke werkzaamheden maar dat halen we later wel weer in.
 
In ieder geval doen de pupjes het heel goed en krijg ik leuke appjes, mails en foto's en vandaag is het precies een week geleden dat Trudy en Odie opgehaald werden.
 
Ik denk niet dat dit de bedoeling is Odie!! 
Afbeelding invoegen
 
Odie had  naast het matje geplast ... dus wat doet z'n baasje dan.
Nou weet hij waar hij moet mikken en hoeveel koekjes dat oplevert hahaha
 
Afbeelding invoegen 
Lodewijck gaat prima om met het bezoek!
Afbeelding invoegen
 
Oh Lodewijck je hebt het prima voor elkaar 
Afbeelding invoegen
 
30-05-2015
Vandaag hebben we bezoek gehad van Bodhi (Brume) uit Hoorn. Baasjes en Bodhi waren in Limburg op vakantie dus dan ga je op zijn minst even bij mamma Cacao langs. Wat leuk om hem te zien... Bodhi wordt 1 septembr 2 jaar oud en is ook een kind van Cacao en Tony.
Hij was ons grootste reutje en dat heeft hij gehandhaafd het is een imposante teckel geworden met een leuk karakter en de mooie donkere chocoladekleur van zijn vader.
Ik zag trekjes van Cacao maar zag er ook zeer zeker zijn vader in terug. Hij hoefde hier niet te wennen en liep rustig rond tussen zijn tantes, halfzusje en mamma.
Majra en Wim bedankt voor jullie bezoek en wat hebben jullie het goed gedaan met Bodhi het is een heerlijke teckel!
 
Tijdens het bezoek waren ze boven bezig met de vloeren, een verdieping is nu bijna klaar alleen de afwerking nog helaas had ik er geen rekening mee gehouden dat zo'n vloer ook geschuurd moet worden dus er wachte me toch een verassing. Dus even flink gepoetst en toen aan de slag gegaan om de 1e verdieping helemaal te ontruimen want daar gaan ze morgen aan beginnen.
Alle spullen die we morgen nodig hebben beneden neer gezet want morgen mogen we niet naar boven en dat betekent geen bad of douche en dat met dit warme weer!! Gelukkig is het maar voor een dag als alles goed gaat komen ze donderdag weer schuren en de vloer leggen en dan wordt het natuurlijk weer poetsen, bedden in elkaar zetten etc. in het weekend wil ik toch even op kastenjacht zodat we strajes alle dozen kunnen uitpakken en we niet meer alle spullen uit dozen moeten trekken.
 
En de pupjes.... tot nu toe alleen maar goede berichten en daar wordt je dan weer helemaal Happy van, ook Lotje heeft haar eerste prooi gevangen een naaktslak van zo'n 10 cm. brrr!!
 
Morrison gaat al mee op de fiets dat is natuurlijk geweldig, ze maken grote stappen onze pupjes nog geen week bij hun nieuwe baasjes en het loopt al aan lijntjes het plassen/poepen doen ze voornamelijk al buiten en sommige gaan ook al mee op de fiets! PUPS ik ben TROTS op jullie!
 
 Wat leuk om je terug te zien!!
Afbeelding invoegen
 
Morrison op de fiets!! 
Afbeelding invoegen
 
En Lotje aan het chillen 
Afbeelding invoegen
29-06-2015
Het is gelukt ik heb uitgeslapen.. werd wel om 06.00 uur wakker maar heb me omgedraaid en plots was het 07.15!!
Toen maar vlug opgestaan, vandaag zouden ze al vroeg beginnen met de vloeren en ontvangst in pyama is een beetje raar natuurlijk.
Cacao heeft nog een nachtje doorgebracht in het mandje wat bij de ren stond ze is haar pupjes nog niet vergeten. Wel heeft ze nu de rust gevonden om een paar keer per dag op mijn schoot te kruipen dan wil ze graag weer even geaaid en geknuffeld worden dus goede hoop dat ze vanavond weer haar plekje op gaat eisen.
Het wordt een hectisch weekje en ik zal blij zijjn als het weekend is en ik alles op kan ruimen en een plaatsje kan geven. Ik snak naar een beetje regelmaat ook voor de meisjes natuurlijk zodat ze gewoon elke dag twee uurtjes mee kunnen aan de andere kant maakt het deze week niet veel uit want het wordt waarschijnlijk te warm om lange wandelingen te maken. Wil werkt zoveel mogelijk thuis zodat ik ondanks de werklui toch even met ze kan gaan lopen.
 
 
De pupjes doen het goed, behalve dat Lotje vandaag in de vijver is gevallen en dat niet heel erg leuk vond en ze heeft bij het wandelen gegild zodra het riempje werd gebruikt, halsbandje vindt ze prima maar zodra ze het riempje voelt gaat het mis. Voor degene die dat probleem ook hebben......
Gewoon even optillen... zo kunnen ze hun nieuwe omgeving even vanaf een vertrouwde arm bekijken en op de terugweg lekker op de grond zetten dan zal het wel goed komen.
Een ander hondje erlangs wil ook nog weleens helpen.
Wat beslist niet werkt is trekken aan het riempje... dat maakt de boel erger en dan krijg je paniek en verzet.
Let op het zijn teckels dus altijd slimmer zijn en alles uit de kast halen om ze te laten lopen. Ik heb heel wat afgedanst, gezongen en gefloten! Ook een speeltje wil nog weleens helpen dan zijn ze afgeleid van dat nare riempje.
 
Stoer hoor Odie!! 
Afbeelding invoegen 
 
Odie schijnt graag speelgoed te verzamelen, ook is het een echte tuinier vooral snoeien gaat hem goed af!! Hoe zou dat nu komen!!
 
Afbeelding invoegen
 
 Mister heeft een nieuw vrienjdje!!
Afbeelding invoegen
 
 
 
28-06-2015
De day after.... Gisteravond dacht ik UITSLAPEN!!
Vanmorgen al om 05.00 uur wakker en mijn oren op scherp maar geen geluid allleen kleine droomgeluidjes van mijn eigen dames, Haasje lag pal tegen me aangeplakt, rekte zich even uit, zuchte even en besloot door te slapen.
Ik slaap nog even op de bank, morgen komen ze boven alle vloeren egaliseren en ik vind het gewoon niet prettig om over het cement te lopen en tussen dozen etc.
Dus nog een weekje, morgen komt er een ploeg mannen om de vloeren te egaliseren en de komende week zal het cement voorzien worden van mooie nieuwe vloeren.
Dus nog een weekje afzien en dan heerlijk in mijn eigen bed.
De dames vinden het prima, sliep eerst alleen Cacao'tje bij mij nu schaart ook de rest zich om mij heen. Gelukkig hebben we een enorme bank en met een beetje inschikken lukt het nog wel even.
Ik ben enorm verwend met berichtijes over onze kroost, ze hebben het allemaal super gedaan en voelen zich al aardig thuis op hun nieuwe plekjes.
Een hele geruststelling en zo leuk om foto's te krijgen van ons "gouden nestje".
Ook Floortje en Lotje die als laatste vertrokken zijn hebben zich goed aangepast en er hebben zich geen echte drama's voltrokken buiten het feit dat Trudy gisteravond in paniek was omdat er een slak op haar neus zat vastgeplakt en ze kreeg hem er niet af hahaha.
Gelukkig heeft ze een koelbloedig baasje en die heeft hem toch maar verwijderd, ik ben ook niet echt verbaasd dat het nu juist Trudy overkomt ik heb het gevoel dat we nog heel wat van haar gaan horen.
 
Trudy
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Morrison
Afbeelding invoegen
 
 Lodewijck
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Mister
 
Afbeelding invoegen
 
 
 Lotje
Afbeelding invoegen
 Met zusje Jet aan het spelen (Jetje is een pupje van Haasje)
Afbeelding invoegen
 HOERA HAASJE IS JARIG
 
 
 
  
19-04-2015
Het weekend zit er alweer bijna op en nog geen pupjes voor Cacao! Ze neemt rustig haar tijd en schommelt vrolijk door.
Het wandelen zit er sinds vandaag niet meer in, haar buik nadert de grond en op de heenweg loopt Cacao het vuur uit haar sloffen om vervolgens op de rem te gaan en dan moeten we op de terugweg om de twee passen stoppen.
Dus vandaag nog een poging gedaan vooral omdat Cacao'tje zo graag wil wandelen maar morgen moet ze echt met de tuin genoegen nemen.
Verder is ze heel vrolijk en vandaag heeft ze me al tot twee keer toe uitgedaagd tot een spelletje ze verveeld zich natuurlijk en is gewend om elke dag lekker rond te rennen met de rest van de dames.
Dus we hopen dat het niet al te lang meer gaat duren maar het zou zomaar kunnen dat de pupjes dinsdag op de verjaardag van Haze geboren worden dat zou een feest zijn! 
 
 
Gelukkig heeft ze nu gezelschap van Haasje, ik moest constant mijn best doen om Haze mee te krijgen naar de bossen maar ze is vastbesloten Haasje wil bij Cacao blijven en
Haasjes Wil is Wet hahaha.
 
 
 Cacao gaat voor perfectie...... dus nog even geduld!
 
 
 
 17-04-2015
Nog steeds alles prima in orde.... de pupjes van Cacao zitten veilig en lekker warm in haar overvolle buikje, we hebben een heel rustige nacht gehad en Cacao heeft me pas om 05.30 uur gewekt om een plas te doen en dat is heeeeel fijn want de afgelopen nachten heeft ze me weleens 3x wakker gemaakt.
We zijn samen nog even op de bank gekropen Cacao lekker dicht tegen me aangeplakt en toen voelde ik hele sterke bewegingen van de pupjes.
Ze waren ofwel aan het voetballen of hadden een knalfuif?
Het blijft bijzonder en heel mooi om dit mee te maken.
Verder hobbelen we door de dag heen, Cacao volgt me overal en zij wordt weer gevolgd door haar kleine meid Soiree dus de hele dag een kleine polonaise!
 
 Ja Soiree je blijft haar kind! 
 
  
 15-04-2015
Het gaat prima, Cacao is vrolijk, gisteren zag ik haar op een holletje de kamer invliegen (nou ja vliegen) met een enorm flostouw in haar mond die werd even "mores" geleerd.
Ze rust natuurlijk regelmatig, slapen kun je het niet noemen want ze houd me de hele dag in de gaten, zodra ik ga zitten is ze bij me, dan moet ik even haar buikje aaien en natuurlijk even haar rugje en oortjes kriebelen want daar kan Cacao'tje nu zelf niet meer bij.
We gaan nu aftellen maar zoals het er nu uitziet plakt Cacao er nog een paar daagjes aan en daar zijn we heel blij mee want dat betekent dat er weer sterke pupjes geboren gaan worden met mooie gewichtjes.
Dus we genieten nu van het zonnetje en Cacao's vrolijkheid!
 
 Ik kan rustig een dutje doen,  Soiree let  wel even op
 
  
  
 
13-04-2015
Jaaaa de zon is er weer, ondanks slechte vooruitzichten hebben wij een hele mooie dag gehad en dat komt hier heel goed uit want Cacao is niet meer zo mobiel dus nu kan ze heerlijk een beetje in de tuin rondscharrelen alles in haar eigen tempo en wanneer ze daar zin in heeft.
Het gaat goed met haar, ze heeft wel echt drie dagen achter de rug waarin het even wat minder ging, het eten ging slecht en ze was erg stilletjes.
Gisteravond zag ik haar langzaam aan uit haar dipje klimmen en tegen 21.00 kwam ze voor me staan dan volgt er een enkele "woef" en dat betekent dat Cacao'tje iets wil en dat was eten. Voor mij een hele opluchting en natuurlijk heb ik even wat voor haar gemaakt, ook vanmorgen heeft ze gewoon normaal haar bakje leeggegeten en de rest van de dag heeft ze kleine "tapas" hapjes gehad ik heb geleerd de goden niet te verzoeken, bij de eerste weerstand die ze vertoond om iets op te eten weet ik dat ik niet moet "pushen" dat maakt de zaak alleen maar erger. Dus Cacao krijgt alles wat ze zo nodig heeft alleen wanneer zij daar zin in heeft en gedoseerd.
Met de dag zie ik haar groeien en ze gaat nog steeds op haar rug liggen om haar buik te laten zien maar ze is topzwaar en ze rolt zo weer op haar zij een kleine tuimelaar dus.
Haze onze supernanny ligt constant bij Cacao, gisteren heb ik mijn uiterste best moeten doen om haar mee te krijgen voor een  wandeling en dat betekent dat ik de eerste minuten haar af moet leiden dus dan loop ik te fluiten en te zingen want daar wordt Haasje heel vlug en vrolijk van het staat alleen een beetje raar natuurlijk maar daar trekken we ons niks van aan!
 
   
 11-04-2015
Wie had dat gedacht gisteren een heerlijke zonnige dag 23 graden op de teller en vandaag kil en nat.
 Gelukkig heb ik vanmorgen wel een rondje kunnen maken met Cacao, haar buikje is behoorlijk vol en sinds een paar dagen kan ik de pupjes voelen.
In het begin voelt het of ze heel voorzichtig bezig zijn met de schoolslag, je voelt en ziet kleine golvende bewegingen, nu worden de slagen krachtiger en je ziet en voelt ze nu ook vaker.
Dus eigenlijk zijn ze aan het oefenen voor hun zwemdiploma en ik ben bang dat ze volgende week flink gaan duiken. 
 
 Voor Cacao wordt het nu wat zwaarder, de rondjes gaan niet verder dan het kerkplein, de eerste minuten wil ze nog huppelen maar dan beseft ze zelf dat dat geen verstandig besluit is en past ze haar tempo aan.
Ze eet goed mits ik om de twee dagen voor een ander smaakje zorg, de afgelopen twee dagen was ze gek op kip en dan zie je haar enthousiasme ineens afnemen dus zojuist bij de kip wat kalkoen geserveerd en wat denk je .... de kip wordt zorgvuldig aan de kant geschoven en de kalkoen ging er gretig in dus ofwel verwend ofwel last van hormonen??
dat maakt me eigenlijk niet uit als ze maar alles binnen krijgt wat ze nodig heeft en als ze het ook nog lekker vind ben ik helemaal tevreden.
 
 
 
 09-04-2015
Hier gaat alles goed.. we genieten vandaag van het zonnetje en dat komt goed uit want Cacao groeit nu wel heel hard en verder dan het park komen we nu niet meer het wordt te zwaar voor haar en de andere dames hebben hun tempo behoorlijk aan moeten passen.
 
 
 Vanavond na het eten gaat Cacao lekker op de bank en ga ik even met de rest naar de bossen. Cacao eet nog goed en haar maaltjes worden iets kleiner maar ze krijgt wel 4x per dag zodat ze niet zo'n overvol gevoel krijgt. Haasje vindt dit helemaal niks en kijkt me verwijtend aan dat Cacao zomaar extra eten krijgt, ook als er een snackje uitgedeeld wordt en Cacao even iets anders krijgt omdat ze sommige dingen niet meer lekker vindt merkt Haze dat op!! Ik vermoed dat ze een notitieblokje heeft en er alles in noteert om strakjes een keer wraak te nemen!
 
 
 Soiree kijkt vol belangstelling waar de billen van Haasje naar toe gaan
  
 
 
06-04-2015
De Paasdagen zijn omgevlogen... we hebben 1e paasdag genoten van een heerlijk zonnetje en zijn druk geweest met nog wat opruimen. We hebben gisteren alleen een kleine wandeling gemaakt want op 1e paasdag zijn de bossen overbevolkt er wordt altjd een mooie wandelroute uitgezet en voor de kleintjes is er natuurlijk een parcourtje uitgezet waar ze eitjes kunnen rapen.
Uit ervaring weet ik dat ik dan de bossen even moet mijden, de dames zijn gespecialiseerd in het opsporen van eitjes en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Dus wandeling aangepast en met alle dames incl. Cacao gewoon lekker een uurtje rondgedwaald.
 Ik heb de afgelopen dagen geprobeerd om een ritme in de wandelingen te brengen nu een route van twee uur te ver is voor Cacao'tje.
Dus 'smorgens een uurtje met alle vier, 'smiddags een extra uurtje met Haze en Soiree want dat zijn de jongste en hebben de meeste energie, na het eten nog een rondje park met Willemientje en Cacao.
Nou dat vonden de dames helemaal geen goed idee, Haasje en Willemien willen niet meelopen als Cacao niet van de partij is .......... je bent teckel of niet!!!
Gevolg is dat ik het allemaal omgegooid heb, ik ga nu 2x met alle dames en 1x met jongste Soiree. Zij heeft het echt nodig ik heb geprobeerd het op te vangen door met haar in de tuin te spelen maar ze mist het rennen!
  
Spelen in de tuin! 
   
 
 Dus vanmiddag samen met mij op pad,  Wil past op de rest en bij thuiskomst zie je dat onze  paashaas  Pasen verward met Kerst
 
 
 
  
 04-04-2015
Paaszaterdag is goed besteed, ik heb vandaag de serre ontruimd en er een mooi kamertje voor Cacao gemaakt.
Natuurlijk heb ik heel veel hulp van de meiskes, vooral Haasje poetst mee, wil elk kussentje en speelgoedje goedkeuren terwijl Soiree het een heel goed idee vind zo'n uitgeruimde serre ze vind het een prima fitness-ruimte en is de hele dag al aan het oefenen.
Ook Cacao werd er erg blij van, ondanks haar flinke buik is ze speels en probeert me telkens te verleiden tot een spelletje dus al met al schiet het dan lekker op.
Dus we zijn nog niet helemaal klaar maar alles is schoon, de werpkist staat, de warmtelamp hangt en is gecheckt en het gezellig maken doen we morgen, want ondanks drukke bezigheden gaan de wandelingen hier altijd voor!  
 
 Normaal plaats ik geen "buik" foto's maar voor deze maak ik een uitzondering..... met zo'n flinke buik zo vrolijk en speels en ze springt ondanks het extra gewicht nog lekker rond!
 
 
 
 
  01-04-2015
1 April en Cacao heeft de eerste 6 weken erop zitten... het gaat super goed, ze is fit en vrolijk en super aanhankelijk...
Vanmorgen hadden we visite en ik geloof dat ze constant om knuffels heeft gevraagd!
Haar buikje heeft veel weg van een ballon die elke dag een beetje verder opgeblazen wordt, gelukkig is Cacao'tje topfit en rent en springt nog steeds!
Ze krijgt nu ook een extra maaltje per dag... en na twee keer wist ze het al en komt ze zich keurig bij me melden de slimme meid!
 
Even een kleine siësta natuurlijk samen met Soiree 
   
 
 
 30-03-2015
We hebben gisteren de hele dag regen gehad en dus zijn we niet naar de bossen geweest.
Dat betekende wel dat ik af en toe de dames moest vermaken, ze zijn dan wel met z'n viertjes maar ze wachten op de een of ander manier altijd op een startsein van mij om te gaan spelen.
Dus dan lig ik hier af en toe op de vloer tot hilariteit van de dames want die vinden dat helemaal geweldig.
Zijn ze eenmaal warmgedraaid dan hebben ze me niet meer nodig en vermaken ze elkaar!!
 
Vanmorgen was het droog dus nog even de buienradar gecheckt en voor Waalre gaf die keurig aan "de komende twee uur geen regen"!!
Perfect de dames ingesnoerd en lekker de schade inhalen,
Het liep allemaal lekker, Cacao was blij en heeft een half uur met haar dikke buikje lopen huppelen en ook de rest was dik tevreden.
Tegen de tijd dat Cacao echt moe begon te worden kwam er ook een hele donkere wolk aandrijven, dus de dames aangespoord om richting huis te gaan, maar dan gaan ze talmen, nog even hier snuffelen, nog even twee stoere teckelmannen begroeten etc. etc
Terwijl ze daar mee bezig waren ging Cacao al liggen, die had het even gehad dus een sprint zat er vandaag niet in terwijl die hard nodig was want  we waren nauwelijks de bossen uit en het begon te gieten, binnen korte tijd waren we drijfnat en of het niet genoeg was kregen we als toetje ook nog een hagelbui!
 
Arme Cacao ze was al moe en dan krijgt ze ook nog een koude douche.
 
 
 
 Vanaf morgen ga ik de wandelingen aanpassen i.p.v. twee uurtjes gaan de dames nou 's morgens 1 uur, dan ga ik 'smiddags een extra "ren je rot" uurtje doen met Haze en Soiree en na het avondeten mogen Willemien en Cacao nog eens mee voor een rustig rondje park.
En nu maar hopen dat we beter weer krijgen!
 
 
  28-03-2015
De dagen vliegen voorbij en je ziet Cacao'tjes buik groeien, ze is ontzettend vrolijk en blijft iedereen uitnodigen om haar buik te aaien en dat betekent dat ze de helft van de dag op haar rugje doorbrengt.
Niemand ontkomt eraan.... ze is erg trots op haar dikke buikje!!
De voorbereidingen zijn al gedaan, alles is in huis voor moeder en pupjes en eind volgende week gaan we de werpkist zetten en de serre zo inrichten dat Cacao haar eigen kraamkamer heeft!
Wil heeft gisteren gezorgd dat de diepvries goed gevuld is natuurlijk met een flinke variatie zodat we Cacao's eetlust ook op het einde van de dracht kunnen prikkelen.
 Haasje was zo lief om mee te helpen ze is volop in training om straks haar belangrijke taak als SUPER-nanny weer op zich te nemen!!  
 
 Daar gaat Haasje..... de verpakking van het vlees kan nog weleens van pas komen
 
 
 En hoe vervoer ik zo'n tas???? Nou gewoon je hoofd door het handvat 
 
 

 23-03-2015

Wat een prachtige dag vandaag, vanmorgen zag je dat het gevroren had en was het heel fris maar in de loop van de dag kwam er een zonnetje en heb ik met de dames een heerlijke wandeling gemaakt!

We hebben onze wandeling nu een beetje aangepast en dat ging prima, iets minder kilometers gemaakt maar dan gaan we op het einde wel even naar de grote zandbak. Vooral voor Haasje en Soiree is dat belangrijk want die moeten kunnen rennen en dat kan daar natuurlijk prima.
 
Vanmorgen ben ik met Willemientje en Soiree naar de dierenarts geweest, Willemien moest een cocktail enting en rabiës en Soiree had nog een herhalingsenting tegoed.
Wat een verschil met drie weken geleden toen ik met Haasje en Soiree ben geweest, Willemien straalt zoveel rust uit zelfs als een wachtkamer vol zit met poezen grote en kleine honden gaat Willemien gewoom zitten, liefst in het midden van het gangpad zodat ze rond kan kijken en dan zie je "Zen".
Soiree is natuurlijk de jongste en speels en toen ze samen met Haasje in de wachtkamer was was het een drukte van belang, ze proberen met andere hondjes te spelen en te snuffelen en kunnen dan echt een beetje alle aandacht naar zich toe trekken.
Willemien wordt altijd vol bewondering bekeken, ze zit als een blok en laat zich niet van de wijs brengen, Soiree past zich dan helemaal aan en gaat gewoon rustig naast haar grote zus liggen, prachtig om te zien dat onze "oudste" alles onder controle heeft.
 
  Natuurllijk was alles volgens de dierenarts tiptop in orde en kregen de dames een 10plus!!
 
 Cacao doet het prima en heeft sinds vandaag weer een ENORME trek ze eet weer alles (behalve pens en pensstaafjes natuurlijk) en ze is erg vrolijk en speels het lijkt wel of ze zich verheugd op haar pupjes.
 
 Cacao laat zich niet tegenhouden door haar buikje en als ze even bezig is houden de andere meiskes de wacht!

  
 Haze.....wind!!
 
 
 21-03-2015
En alweer twee dagen voorbij, Cacao'tje heeft de helft van haar dracht erop zitten en het gaat goed, vandaag heb ik besloten om de wandelingen iets aan te passen. Cacao loopt lekker mee en het eerste half uur springt en dolt ze om dan toch de rem erop te zetten en netjes achter me te gaan lopen, braaf volgt ze dan mijn spoor!
 We krijgen problemen als we hondenvriendjes tegenkomen,  Cacao gaat al liggen als de boeven vol enthousiasme aan komen rennen en dat is natuurlijk reuze slim want zo  beschermt ze haar buik maar als ze het rennen en spelen van de rest ziet gaat het toch kriebelen en wil ze graag meedoen.
Maar...... Cacao heeft al een buik en dat is snel, bij haar vorige dracht begon haar buikje pas bij zo'n 5 weken voorzichtig dikker te worden maar nu kun je er niet omheen het is al een flink buikje.
Gevolg van al haar inspanningen zijn dat ze op de terugweg moe is en we toch vaak een pauze moeten inlassen.
Thuisgekomen laat ik Cacao dan even rusten en daarna krijgt ze een hapje te eten maar vandaag is het de tweede keer dat ze dan echt misselijk wordt met alle gevolgen van dien.
Dus we maken nu de wandelingen korter en kijken even of dat Cacao zich dan prettiger voelt, twee uur is natuurlijk behoorlijk zeker voor een drachtig teefje.
  
 
17-03-2015
 Eindelijk daar zijn we weer, drie weken stilte op de site maar we hebben niet stilgezeten, bijna alles is opgeruimd en ingepakt, de laatste klusjes in huis zijn gedaan zodat we t.z.t. alles in goede staat kunnen achterlaten. 
 
En natuurlijk wil ik graag klaar zijn voordat de pupjes van Cacao geboren zullen worden want ja hoor Cacao'tje is drachtig.
De pupjes zullen als alles goed gaat in de week van 23 april geboren gaan worden en ze zijn natuurlijk meer dan welkom.
   
Met Cacao gaat alles goed, ze heeft al een klein buikje en de zoals ik het altijd noem "augurkenweek" is achter de rug.
Dat betekent dat ze weer gewoon normaal eet en ik geen rare dingen hoef uit te halen om haar blij te maken.
Het enige wat ze nu echt weigert te eten is pens en pensstaafjes als ze die alleen al ruikt kijkt ze me vol walging aan en vlucht ze weg.
We gaan haar er dus niet mee plagen en laten de pens maar achterwege, bij haar vorige dracht heeft ze dit gedrag ook vertoont en dat ging weer over toen de pupjes geboren waren.
Verder is ze vrolijk en laat aan iedereen die binnenkomt haar buikje zien, ook ik moet er aan geloven,  iedere keer als ik haar passeer moet ik haar even knuffelen.
We wandelen nog elke dag twee uurtjes alleen is het tempo een beetje aangepast omdat onze drachtige dame veel tijd nodig heeft om te snuffelen, haar neus maakt overuren! 
 
 
 Ook wordt Soiree nu af en toe door Cacao tot de orde geroepen, Soiree is gewend om gewoon lekker bovenop haar moeder te springen en dat vind Cacao'tje nu echt niet meer grappig, dan wordt er door moeders even gemopperd naar haar al volwassen pup.
Gelukkig is Soiree een slim teckeltje en behandeld ze Cacao met respect zoals het hoort, tenslotte is Soiree volwassen (al zien wij dat vaak nog anders).
 
Cacao na de wandeling... een beetje moe en even geen trek in haar bot 
 
     
 
 
    27-02-2015

We hebben ons weer herpakt tenminste ik..... de meisjes hebben het verdrietige nieuws natuurlijk niet zo meegekregen.

Ze genieten van alle wandelingen en natuurlijk hebben we met goed weer ook een paar keer een bezoek gebracht aan de hele grote zandbak waar we langs komen als we naar huis gaan.

Met Cacao gaat alles prima, ze is vrolijk en speels en eet als een wolfje!

Vandaag heb ik samen met Soiree en Haasje een bezoek gebracht aan de Dierenarts. Haasje moest een rabiës-enting en Soiree kreeg haar jaarlijkse cocktail.

Ze werden vrolijk begroet.... de dames hebben er dan ook geen probleem mee en lopen altijd kwispelend de praktijk in.

De dierenarts die de dames normaal altijd onderzoekt en ze dus ook door en door kent was er niet maar haar vervangster werd even enthousiast begroet.

Ze wilde graag beginnen met Haasje, dus hopla Haze op tafel en ik een schietgebedje want met Haasje weet je het maar nooit.

We babbelde wat en ondertussen werd Haasje onderzocht, hart/longen check.... tandjes check.... oortjes check... en mevrouwtje stond erbij alsof ze dit dagelijks onderging een waar model stond daar op tafel met een lieve blik en ook toen de enting gezet werd vertrok ze geen spier!!

Dus de dierenarts was heel tevreden... Haasje was een heel gezond, mooi en sterk teckeltje maar bovenal goed opgevoed en zo lief!!
Ik stond versteld geen streekjes, geen gerol met de ogen of geklets als er naar haar hartslag geluisterd moet worden.
 
Dus Soiree op tafel..... en het onderzoek begint van voren af aan, Soiree is natuurlijk een heel braaf meisje zeker op tafel ze verzet geen voet en ik hoef haar niet eens vast te houden ze blijft als een huis staan!
Terwijl de dierenarts naar haar hartslag staat te luisteren zie ik haar ogen groot worden en zie een erg verschrikte blik.... en ik weet het.... het heeft niets met Soiree te maken maar natuurlijk Haze!!!!!
Haze ligt voor de deur op de grond met haar pootjes omhoog te kwetteren en met haar oogjes te rollen de dierenarts krijgt zowat een hartaanval want die is in de veronderstelling dat er iets mis is gegaan door het enten!!
Ik kijk haar rustig aan en stel haar gerust terwijl ik uitleg dat dat typisch Haas-gedrag is.... ze vond alles leuk maar nu is de aandacht gericht op Soiree en daar was ze het niet mee eens..... gevolg "De Kleine Komedie"!!
 
  
 Ondertussen heeft Tony's eigenaresse een reconstructie gemaakt van de verschrikkelijke gebeurtenis,  in het verhaal staat ook vermeld dat ik samen met Cacao''tje op bezoek was, Tony  heeft Cacao die middag  gedekt en vandaag zouden we teruggaan voor  een  tweede dekking helaas heeft het zo niet mogen zijn.
Mocht de dekking resulteren in pupjes dan zijn het voor ons pupjes met een extra "gouden" randje!
  
  
 13-02-2015
En weer een fantastisch zonnetje vandaag... helaas geen brave Haze.
Vanmorgen om half zes was Haasje al klaar wakker en besloot om Cacao eens uit te dagen. Cacao lag nog heerlijk in dromenland maar Haze was echt van plan om niet op te geven.
Slaapdronken het licht aangemaakt en zag dat het nog heel vroeg was, ik was Haasjes streken beu en riep NEE HAAS!!
Dus voor vandaag was de toon gezet en Haasje was hevig verontwaardigd dat ik tegen haar geroepen had.
Dat betekende dat ze al mokkend in haar bedje dook en later niet naar de keuken kwam om haar ontbijt op te eten.
Ik ging haar vriendelijk haar ontbijt brengen maar Nee.... mevrouw wilde het niet en ze draaide haar hoofdje van me af.
Toen Wil een haf uurtje later opstond riep hij Haasje gaf haar het ontbijt en jawel hoor ze begon meteen te eten.
Dus ik wist het al Haasje zint op wraak en dat bleek tijdens onze wandeling.
Mokkend liep ze mee tergend langzaam, ik was blij dat het niet al te ver is naar de bossen, eenmaal daar heb ik haar losgekoppeld en daar ging onze Diva ze schoot meteen de struiken in en was van plan om verstoppertje te spelen.
Ik ben stug doorgelopen en zag haar af en toe van links naar rechts sprinten.
Gelukkig heb ik Willemien, zij geeft perfect aan waar Haasje is zo kan ik haar negeren zonder dat ik haar echt uit het oog verlies.
Gelukkig kwamen we de uitlaatservice tegen en dat hielp enorm, Haasje vindt al die honden reuze interessant en zo vergat ze dat ik een heel naar mens ben!!
De weg terug was ze weer lief en helemaal opgevrolijkt.
Helaas voor haar had ik vandaag gepland om Soiree en Haasje te plukken, Soiree had ik als voor onze wandeling geplukt maar Haasje moest nog gedaan worden dus het was pluktijd voor onze Diva!!
De eerste 20 minuten gingen heel goed en toen was mevrouw het beu...
Maar ik ben trots op mezelf... ik hield stand en alle verwijtende blikken ten spijt heb ik gewoon doorgewerkt.. dus Haze is van voor tot achter helemaal geplukt HOERA!!
Volgens mij was Haasje ook trots op mij want na de plukbeurt was ik ineens haar GROTE vriendin en nam ze zelfs een beloning van mij aan! 
 
Wat een verschil... ze lijkt nu 1000x liever!! 
 

 

    12-02-2015

Het was een heerlijke dag vandaag, tijdens het wandelen werden we getrakteerd op een zonnetje, en de dames waren SUPER braaf, zelfs Haze liep lekker mee en buiten dat ze af en toe honden plus hun eigenaren ging begroeten kwam ze meteen weer achter ons aan als we doorliepen.

Ik kreeg een beetje een lente-gevoel en besloot vandaag om de boel de boel te laten en Cacao en Willemientje een schoonheidsbehandeling te geven!

 Cacao weer helemaal geplukt en dat is een makkelijk klusje want ondanks dat ze het een vervelend klusje vind kan ik op haar volledige medewerking rekenen!
 

Ook Willemientje kan er weer even tegen, voor Willemien is de trimtafel geen straf ze weet dat zo'n behandeling rijkelijk wordt beloond!

 
 

09-02-2015

Ja hoor daar zijn we weer... alles is geregeld voor het nieuwe huis, tenminste de papierwinkel is klaar om doorgestuurd te worden naar de notaris dus we kunnen nu gewoon doorgaan met opruimen en dat is een (voor mij tenminste) nare klus.
Ik wil graag onnodige zaken wegdoen en dat betekent dat ik moet gaan sorteren. Natuurlijk zitten er een hoop spulletjes bij waar ik al jaren niet naar gekeken heb maar die allerlei herinneringen naar boven brengen.
Spulletjes van ouders en schoonouders, het zadel van Douwe en natuurlijk hoofdstel en andere dingen waar ik natuurlijk niets meer mee doe, dus verstand op NUL en wegdoen!!
 
 Ik heb mezelf opgelegd dat ik per dag twee dozen moet doornemen en dan ben ik over een week of twee wel klaar... zal heel blij zijn als alles gepakt/gezakt is.
Gelukkig zorgen de dames voor de nodige afleiding, ze zijn hun vrolijke zelf en dagelijks gaan we op pad om te zorgen dat ze hun energie kwijt kunnen en natuurlijk geniet ik van hun gekke capriolen
 
Ondertussen is ook Cacao loops geworden dus dat worden spannende tijden, Haasje is nu heel druk in de weer om de hele dag Cacao met alle zorg te omringen en dat betekent dat ze pal tegen Cacao gaat liggen als deze een lekker plekje heeft gevonden en dan wordt Cacao'tje ook nog eens flink door haar gewassen en gecontroleerd!!
Ja die Haze houd graag alle touwtjes in handen!! 
 
 
Dat dat ook weleens verkeerd uit kan pakken bleek vandaag tijdens de wandeling.... er liepen twee flinke jachthonden los in de bossen beide reuen en die kwamen natuurlijk nieuwsgierig de meiskes besnuffelen.
Natuurlijk werd uiteindelijk het lekkere luchtje van Cacao door hun ontdekt alleen ze wisten niet bij welk meisje het luchtje hoorde en laat Haasje nu helemaal naar Cacao ruiken dus Haasje was het "Haasje".
Een van de heren dook bovenop haar en daar kwetsen ze het ego van onze Haas natuurlijk enorm buiten het feit dat Haasje maar zo'n 6 kilo weegt en de reu was er toch eentje van zo'n 30 kilo!!
Gelukkig waren Willemien en ik in de buurt de reu was al van zijn stuk gebracht door Willemien die duidelijk maakte dat je niet met een van haar zusjes moet gaan sollen, dus ik kon hem rustig aan zijn halsband van Haasje afhalen.
En Haasje??? dankbaar??? Nee met een hoop geblaas en gebrom en met haar staartje stijf in de lucht vertrok, verbolgen en in haar eer aangetast!
 
 
 Thuis wordt Willemien toegelaten in het prinsessenbed, hoewel Willemientje wel op haar hoede blijft
Je kunt gaan liggen  Willemien ze maakt vandaag een uitzondering!
 
 
 
 
 
27-01-2015
Eindelijk weer eens de tijd genomen voor een update, we hebben waarschijnlijk onze nieuwe woning gevonden, nog even de bouwkundige keuring afwachten als deze een goede uitkomst heeft gaan we de koopakte tekenen.
Gelukkig, het viel niet mee er staan natuurlijk heel veel huizen te koop en dat maakt het gewoon niet makkelijker. 
Nu we niet meer hoeven te zoeken ben ik aan het opruimen, de zolder is als allereerste aan de beurt en dat is een hele klus want daar staan nog dozen vol met spullen die uit ons eerste huis zijn meeverhuisd.
Ik kom nu spulletjes tegen waarvan ik het bestaan helemaal vergeten was dus dat wordt uitzoeken en beslissingen nemen wat gaat mee en wat gaat weg.
Gelukkig helpen de meiskes mee, ze steken overal hun teckelneusjes in en vooral Haze is een ster in het openmaken van dozen en als ik niet oplet pakt ze de boel ook wel even uit!
Vandaag hebben we het wat rustiger gedaan, natuurlijk gaan we elke dag naar de bossen maar soms (zoals vandaag) zit er geen limiet aan de tijd en laat ik de dames beslissen wanneer we naar huis gaan!
 
Ze hebben er zin in!! 
 
 
 
 
 Rennen en spelen... !
 
  
Gekke meiden
  
 
 08-01-2015

Een vrije dag genomen.....

Gisteren ben ik met de dames op pad geweest en heb ik ze getrakteerd op een wandeling van een dikke twee uur en als toetje ben ik met ze naar onze "grote" zandbak geweest.

Ik was in eerste instantie een beetje teleurgesteld want de helft van de zandbak was wit en bevroren en ik dacht eigenlijk dat de dames zich niet zouden kunnen vermaken.

Nou ik had me vergist de dames zijn helemaal uit hun "bolletjes" gegaan, dan kan ik echt van ze genieten, ik zoek een lekker plekje en laat de dames hun gang gaan.

De foto's spreken voor zich!!

 
Hopla daar gaan ze 
 
 
 
Haasje deed even niet mee, ze had het te druk met mijn handschoenen
 
  
 
 Ondanks de bevroren toplaag wisten de meiskes toch een heel mooi gat te graven
 
 
 05-01-2015
Een nieuw jaar ligt voor ons, we zijn erg benieuwd wat 2015 voor ons in petto heeft.
Ik heb mijn eerste kadootje al gehad, gisteren ben ik op bezoek geweest bij Tsion (Baboo) en zijn broer Chaviv en voor mij was dat een kleine feestje, wat zijn de jongens leuk en wat is Tsion een prachtige vent geworden.
11,4 kilo Schoon aan de haak en heel fijn om te zien dat hij het zo naar zijn zin heeft.
 
Ik had een hele serie foto's gemaakt vooral toen de jongens even naar buiten zijn geweest maar helaas die zijn op een of andere manier niet goed gelukt, het was natuurlijk koud en ik was me meer op de teckels aan het focussen dan op het nemen van foto's. Dus hieronder een mooi foto van Tsion, helaas geen actie-foto van de twee samen maar toch een foto die heel speciaal is!
 
 
 Die blik naar zijn bazin is goud waard!!
 
 
   
Natuurlijk zijn de dames elke dag naar de bossen geweest en we zijn een van de weinigen want we komen bijna geen andere wandelaars tegen.... soms is dat wel prettig zeker nu want ik begin te geloven dat we op dit moment in het koudste plekje van Nederland wonen. De paden in de bossen zijn sneeuwvrij maar wel flink bevroren dus ik als tweebenige moet heel goed opletten.
De dames hebben het goed naar hun zin door de kou zijn ze heeel actief en kleine Haze is ontzettend braaf de laatste tijd maar dat komt natuurlijk ook omdat ze geen mens of dier tegenkomt en zich vooral met ons bezighoudt.