dagboek 2016

 
 23-12-2016
 
 HOERA WILLEMIEN 8 JAAR
 
Afbeelding invoegen
 
Vandaag vieren we de verjaardag van Willemientje onze oudste en natuurlijk onze roedelleidster en dat is een grote verantwoordelijkheid.
Willemien is door de jaren heen onbetwist de teckel die alles in haar pootjes houd ze regeert op een rustige lieve manier en valt eigenlijk qua karakter niet zo op.
Maar Willemien zorgt ervoor dat alle teckels veilig zijn en sust kleine binnenbrandjes zonder ook maar te grommen.
Mocht ze echt boos zijn dan krijgt haar doelwit even een tik met haar voorpoot en dat is voldoende .
Dus vandaag zetten we haar extra in het zonnetje, mijn grote hulp en oudste meiske!!
 

 12-12-2016
Weer even tijd genomen voor een update.
Het is druk bij Le Grand Coeur, ik was bezig om de site helemaal aan te passen en ben al goed op weg. Op de homepage vind je het laatste nieuws, dat blijft even staan en dan verhuist het naar dagboek 2016, ook volgend jaar zullen we dit blijven doen om ruimte te creëren.
Dus mocht je terug in de tijd willen dan kun je gewoon een kijkje nemen in de dagboeken.
 
Ondertussen is precies 5 maanden na de geboorte van haar pupjes Soiree loops geworden en dat zorgt ervoor dat we het een stukje drukker hebben. Mon Ami luistert prima maar Soiree ruikt natuurlijk heerlijk en draait maar al te graag rondjes om hem heen. Dat betekent dat ik vooral Soiree een beetje in de gaten moet houden want Mon Ami is natuurlijk hevig verliefd maar reageert alleen maar als Soiree hem uitnodigt dus op zich prima alleen Soiree nodigt hem uit als ik heel eventjes uit het zicht ben het is een heel slim meiske.
Gelukkig heb ik een heel goed gehoor (tenminste waar het de teckels betreft) en ben op mijn hoede natuurlijk.
Ik zal blij zijn als het weer voorbij is en ik gewoon zonder na te denken en te plannen gewoon de dagelijkse dingen kan doen.
 Om het voor Mon Ami toch leuk te houden gaat hij nu twee keer per dag met mij op pad, 'smorgens mag hij met Willemientje, Doedeltje, Cacao en Soiree mee en 'smiddags loopt hij samen met Haasje en Lilou zo kan hij lekker uitwaaien en heeft hij ondertussen een six-pack en een top-conditie.
 
Haasje vindt het heerlijk, ze kan Mon Ami en Lilou lekker commanderen en speelt onderweg duidelijk de baas dus een win-win situatie, iedereen blij en ik mag eten en snoepen wat ik wil want de calorieën vliegen eraf.
 
Nog maar een krappe twee weken tot aan Kerst, dan nieuwjaar en dan vliegen we 2017 in, we zijn erg benieuwd wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. In ieder geval beginnen we goed, eind februari komen ze een nieuwe keuken plaatsen dus voor die tijd zal hier nog wat te klussen zijn, volop werk voor electriciën, loodgieter en stucadoor. Maar..... we hebben natuurlijk hulp van zeven handige teckels!!
 
Doedeltje is helemaal ingeburgerd en voelt zich echt op haar plek
Afbeelding invoegen
 
 Onze Mon Amour!!!!
Afbeelding invoegen
 
 En Haasje bemoedert nog steeds Lilou
Afbeelding invoegen
 
 
03-12-2016
 
Ik ben druk bezig met de site, het merendeel van de foto's van onze pupjes en hun baasjes zijn al verplaatst naar de pagina baasjes.
Ik heb afgesproken met de provider van de site dat ik de Home-page gebruik voor de update en daarna de foto's een ander plaatsje geef anders gaat het bezoeken van de site teveel MB's kosten.
Dus ik heb me voorgenomen om de homepage nu elke maand te verversen en maandelijks de foto's te verplaatsen. Omdat ik niet al te veel wil verwijderen zijn er nu dagboeken per jaar opgenomen.
 
Ondertussen gaan de teckels natuurlijk voor, vanmorgen ben ik al vroeg op pad gegaan met de dames Willemien, Doedel, Cacao, Soiree en onze heer Mon Ami.
Nu ze niet zo vaak in de tuin verblijven vanwege het koude en soms er natte weer maken we echt elke dag een fikse wandeling zeker 2 uur en soms nog meer en als we thuiskomen is het tijd voor de teckels die niet meegeweest zijn en dat waren vandaag Lilou en Haasje.
 
Het was vandaag Haasje's middag, ze mocht de route bepalen en ik was verbaasd dat ze meteen de route nam die ze weleens met Wil en de buurman loopt en dat is linea recta richting het dorp en naar het terras op het dorpsplein.
Ik heb haar haar gang laten gaan ik was een beetje nieuwsgierig.... en ja hoor ze liep parmantig het terras op ofdat ze er dagelijks zit.
Nou weet ik dat ze altijd wat lekkers krijgt en Haasje dacht natuurlijk dat ik ook wel eventjes zou gaan zitten maar helaas dat zat eigenlijk niet in mijn planning.
Maar Haasje had geluk toen we op het terras stonden kwamen Sint en zijn Pieten de hoek om en ze liepen meteen het terras op, even was het chaos...Haasje vond het helemaal geweldig danste op de Goed Heiligman af en schoot onder zijn rokken. Lilou was eerst even ontdaan door al dat zwarte pieten plezier en dook vervolgens maar achter Haasje aan dus twee teckels onder de rok van Sint!!
Gelukkig won de nieuwsgierigheid van Lilou het en binnen een paar seconden kwam ze toch even kijken en hopla daar was de eerste pepernoot en voor Lilou was het ijs gebroken en sprong ze van Piet naar Piet.
Ondertussen probeerde ik toch maar om Haasje naar me toe te halen en Sint het wat makkelijker te maken maar Haasje is Haasje en zij vond dat er toch wel iets meer aan te pas moest komen dan een paar pepernoten ik hoorde haar kwebbelen onder de rokken en heb uiteindelijk toch maar een rukje aan de riem gegeven sorry Haas!!
 Gelukkig kwamen er al veel kindjes richting de Sint en dat is een mooie afleiding, Haasje en Lilou kregen volop de aandacht en hebben heel wat kusjes en aaitjes gehad.
Dus voor Haasje was de dag geslaagd en Lilou is door alle drukte en poeha helemaal vergeten om te schrikken of misschien was ze dat ook wel niet van plan!!
 
Na de pepernoten ook van de "huis" Sint een klein kadootje!!
Afbeelding invoegen
 
Lekker tegen mamma Soiree aan en uitrusten
 
 Afbeelding invoegen
 
 
 18-11-2016
Weer eens tijd voor een update, we hebben natuurlijk niet stilgezeten de dagen vliegen voorbij en ondanks alle regen gaan we gewoon op pad.
Lilou is een beetje aan het baby-puberen, wat heeft onze kleine meid een energie we zijn er druk mee.  Elke dag ga ik s'morgens met de volwassen teckels op pad en 'smiddags ga ik apart met Lilou en Mon Ami. Lilou loopt nu gewoon mee als ik alleen met haar ga en Mon Ami smeekt 'smiddags om mee te mogen hij kan zijn vriendinntje echt niet missen dus hij loopt een keertje extra. Haasje krijg ik niet mee ze heeft een hekel aan regen en storm en zodra ik mijn jas aantrek vlucht ze richting bank om zich tegen Wil aan te nestelen dus ze mag het baasje gezelschap houden onze kleine diva.
 
We zijn ook een beetje aan het klussen, binnenkort komt er een nieuwe keuken en we willen graag de rest ook een beetje restylen en de teckels helpen natuurlijk druk mee. Vooral Lilou is "Kippetje de voorste" als ik aan het klussen ben, ze pikt mijn schuurpapier, doekjes en schoenen en alles wordt zorgvuldig opgeborgen in de bench.
Dat is natuurlijk wel makkelijk als we iets kwijt zijn dan hoeven we alleen maar in de bench te kijken en voila al onze spulletjes liggen netjes bijeen.
 
Tussendoor worden de teckels een voor een onderhanden genomen ik wil ze graag allemaal voor december geplukt hebben zodat ze netjes zijn met de feestdagen en ze ook niet al teveel modder mee naar binnen brengen als we terugkomen van de wandelingen.
 
Doedel voelt zich helemaal thuis, ze geniet volop van de wandelingen en nu ze de omgeving kent mag ze lekker los en dat is de hemel voor Doedel.
Vandaag heb ik haar ook los laten lopen tussen de velden in, het weidse uitzicht werkt bij de andere teckels als een rode lap, ik laat ze daar normaal nooit los want al die ruimte wordt benut en ze schieten van links naar rechts maar Doedel heb ik zelf helemaal opgeleid en met haar heb ik 1,5 jaar getraind dus vandaag mocht ze ook daar los en ja hoor mijn training is ze niet vergeten het ging prima!
 
Ja hoor lekker tussen de velden, Doedel geniet
Afbeelding invoegen
 
Even een foto maken, Mon Ami blijft keurig staan en Lilou denkt pfff ik heb het te druk
 Afbeelding invoegen
 
 
Doedel is helemaal gepimpt en al klaar voor de feestdagen
Afbeelding invoegen
 
en ook Mon Ami is er klaar voor
Afbeelding invoegen
 

 
08--11-2016
Een droge dag en vanmiddag af en toe een zonnetje dus mooi weer om Cacao, Soiree en Lilou eens op de foto te zetten.
Ik heb het al vaker geprobeerd maar een pupje van vier maanden een lange tijd stilzetten dat is wel wat moeilijk natuurlijk, ik wil haar niet al teveel dwingen ik vind de pup-periode heel belangrijk en probeer zoveel mogelijk stress te vermijden en van alles een spelletje te maken zodat Lilou het straks ook nog leuk vind om eens te poseren want ze gaat natuurlijk ook nog eens naar de hondenshow en ik heb al te vaak bange teckeltjes zien lopen met hun staartjes tussen hun beentjes en tot nu toe is dat bij mij nooit gebeurt en zal ook nooit gaan gebeuren ze moeten het leuk vinden en anders doen we het gewoon niet.
Maar het is gelukt en ze vond het echt leuk dankzij heel veel snoepjes en complimentjes.
 
Voila drie generaties
Afbeelding invoegen
 
 En samen met Oma Cacao
Afbeelding invoegen
 
Een knuffel van Mamma Soiree
Afbeelding invoegen
 
en vice versa, Soiree geniet er duidelijk van
Afbeelding invoegen
 
Saampjes poseren
Afbeelding invoegen
 
En even ondeugend afsluiten hahaha 
Afbeelding invoegen
 
07--11-2016
Een echte herfstdag en we zijn vandaag niet op pad geweest. De teckels moeten het doen met de tuin en binnen spelen, het regent al de hele dag en niet zo'n beetje het zijn echt forse buien.
Ik probeer nu even een update te schrijven en ze zitten allemaal om me heen. Spelen is leuk maar de teckels vinden dat ik mee moet doen en dat laten ze weten ook, ze zijn verwend en hopen dat ik de spelletjes verzin en meestal gaat dat ook zo maar ik had vandaag andere plannen en ben flink aan het opruimen.
Dus helaas lieve roedel jullie zullen elkaar moeten vermaken.
Ik heb echt een beetje de pest in als ik niet met ze op stap kan, ze drentelen in huis om me heen en dan voel ik me schuldig omdat ze zich klaarblijkelijk enorm vervelen. Enfin zo dadelijk krijgen ze hun diner en later een bot om te knagen en vanavond ga ik me beslist even met ze bemoeien.
 
Doedel is helemaal op haar plek, ze past zich prima aan en ook met Haze gaat het nu goed gisteren lagen ze zowaar samen op een kussen dus nu maar hopen dat het zo blijft. Het ligt niet helemaal aan Doedel en ook niet helemaal aan Haasje. Doedel is een serieus teckeltje terwijl Haasje een enorme clown is en ook nog eens de diva uit kan hangen, dat betekent dat ze de rest probeert te commanderen, hun speelgoed afpakt en ook nog weleens wil brommen. De roedel en ik nemen dit niet serieus en we halen gewoon onze schouders op en gaan verder maar Doedel neemt het erg persoonlijk en wil dus even heftig reageren en dat is iets wat we hier niet willen.
Het is in de eerste week dat Doedel hier was 2x voorgevallen en bij de tweede keer heb ik beide dames gecorrigeerd en sindsdien is het rustig en gaat het beter.
Eerste negeerde ze elkaar volkomen maar nu liggen ze samen op een kussen, samen op de bank en ik voer ze terwijl ze zij aan zij staan. Ik heb ze ook met zijn tweetjes meegenomen om te wandelen zodat ze ook buiten samen zij aan zij moeten lopen en ik denk dat het goed heeft geholpen er is geen spanning meer.
 
En ondertussen is Haasje mijn grote heldin want ze heeft deze week een enorme spin gevangen en opgegeten!!
Ik zag dat ze aan het snuffelen was en iedere keer een paar pasjes naar voren zette, ik ging even kijken wat Haasje aan het doen was en ja daar zag ik een grote dikke zwarte spin en ik heb echt een fobie voor spinnen. Met kippenvel ben ik op een stoel gesprongen en ja hoor ik zag Haasjes pootjes op de spin en even later at ze hem op. Gruwelijk natuurlijk maar wel een redding voor mij want ik was waarschijnlijk voorlopig niet van de stoel gesprongen dus dankjewel Haasje!!
 
En Lilou groeit als kool en haar gebit lijkt echt op een fietsenrekje, her en der mist ze tandjes en zie je ook nieuwe tanden doorkomen. Ze heeft er weinig last van en eet er niet minder door, het gaat zo snel ze is alweer 4 maanden oud en vol energie maar ook zeer aanhankelijk ze kan heerlijk met haar hoofdje in mijn nek gaan liggen slapen en net als oma Cacao vindt ze het heerlijk als ik met haar al zingend door de kamer dans.
 
De draagzak gebruik ik niet meer we zijn Lilou aan het voorbereiden om wat grotere afstanden te lopen dus 'smorgens ga ik met de volwassen tecckels zo'n 2 uurtjes lopen en blijven Lilou en Haasje thuis en 'smiddags ga ik met Lilou en neem ik vaak Mon Ami en ook Doedel nog eens mee want die staan meteen paraat als ik Lilou aanlijn en dan lopen we toch zo'n drie kwartiertjes. Haasje gaat af en toe ook mee maar dat laat ik wijs aan Haasje zelf over want als je Haasje dwingt om mee te lopen dan wordt het geen vrolijke wandeling voor de rest want ze heeft enorme goede remmen en kan heeeeeel boos kijken.
 
Doedel en Lilou
Afbeelding invoegen
 

 
01-11-2016
November alweer, de feestdagen komen dichterbij en binnenkort gaan onze dames en heer poseren voor de jaarlijkse kerstkaart. Het is een soort van traditie geworden, we doen het al jaren en ondanks inernet gaan wij gewoon kaarten maken en versturen.
Dus de teckels moeten er allemaal piekfijn uitzien natuurlijk en daar ben ik nu druk mee bezig, Soiree wordt nog eventjes gestript, Doedeltje is al helemaal klaar, Willemien is ook al geplukt en ook Lilou heeft haar eerste plukbeurtje gehad. Nou ik heb haar meer gestript, het bovenvachtje ging echt verkleuren en het haar werd dof dus plukrijp en daar heb ik maar even gebruik (misbruik) van gemaakt en haar op de trimtafel gezet.
Ze vond het leuk.... helemaal geen paniek, gewoon los op tafel en ze vond alles best, af en toe een snoepje en mevrouwtje was helemaal happy.
Dat heeft ze waarschijnlijk van mamma Soiree die vind het ook leuk op de trimtafel en ook op shows gaat ze gewoon netjes staan en laat ze zich keurig betasten door de keurmeester dus nu maar hopen dat ook Lilou dit leuk gaat vinden.
 
Doedeltje is helemaal ingeburgerd, het lijkt of ze niet weg geweest is, ze vindt de wandelingen geweldig en ook in huis speelt ze met de meisjes en met Mon Ami.
Haasje en Doedel zullen nooit echte vriendinnen worden maar ze respecteren elkaar, tenminste Doedel respecteert Haasje en Haasje is natuurlijk gewoon Diva Haasje en die zal nooit veranderen maar dat willen we ook eigenlijk niet.
 
Ach de lange haren zijn eraf, ze is volop aan het wisselen. maar ze zal altijd onze "kleinste" blijven
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Spelen met Doedel
Afbeelding invoegen
 
Ze is Mon Ami aan het uitdagen, let op het pootje
Afbeelding invoegen
 
Lekker voetballen
Afbeelding invoegen
 
 Haas....... heb jij dat gat gegraven??
Afbeelding invoegen
 
Ik??? NEEEEEEE ik was het beslist NIET
Afbeelding invoegen
 25-10-2016
Gelukkig, ik ben grotendeels weer hersteld van de griep en nu maar hopen dat ik genoeg antistoffen heb aangemaakt voor de komende 10 jaar.
In bed duiken dat gaat natuurlijk niet dus we zijn gewoon doorgegaan maar de wandelingen waren toch een stukje korter en 'smiddags even een dutje op de bank en dan word je natuurlijk lekker warm gehouden door de teckels.
 
Doedel doet het heel goed, ze begint nu een aardige conditie te krijgen en vanmorgen heeft ze twee uur gelopen en gerend zonder enige moeite. Ze past zich goed aan en daagt nu af en toe uit om te spelen. Dus het gaat de goede kant op, haar oogjes glimmen weer en vanmiddag heb ik haar toch maar geplukt ze ziet er nu weer uit als een echt teckeltje.
 
Lilou , Juliëtje en Elliot zijn vandaag 16 weken en Heidi vertelde vandaag dat Juultje haar eerste tandje heeft verloren dus voor mij een mooie gelegenheid om ook eens in Lilou's bekje te kijken en ja hoor ook zij heeft een tandje verloren rechtsboven zit een kuiltje en ik kan haar nieuwe tandje al voelen. Dat wordt werken voor de tandenfee.
We genieten volop van Lilou, ze is echt een heel vrolijk teckeltje, wel een beetje ondeugend maar ze wordt door alle teckels in de watten gelegd ze zijn echt gek op haar en ik ook natuurlijk.
De laatste dagen neem ik haar apart van de rest mee, ik merkte dat als ze met de roedel meelloopt dan is ze vol bravour maar zo alleen dan vind ze sommige dingen toch een beetje raar dus we zijn haar nu aan het trainen om zelfstandig te zijn en niet afhankelijk van mamma, oma of bodyguard Mon Ami.
 
 
Lilou 16 weken
Afbeelding invoegen
 
Soiree....... wwaar kijk je naar??
Afbeelding invoegen
 
En ook Mon Ami ziet iets??? 
Afbeelding invoegen
 
Maar natuurlijk Lilou is gek op pakketjes
Afbeelding invoegen
 
Doedeltje op de trimtafel morgen nog even haar tandjes schoonmaken en dan kan ze er weer even tegen
Afbeelding invoegen
 
Morgen de foto van het eindresultaat!!
Afbeelding invoegen
 
22-10-2016
Een korte update ... ik heb de griep!! en dat is zeker meer dan 10 jaar geleden dat ik dat heb gehad. Het voelt of mijn hoofd als boksbal is gebruikt en ik heb zelfs mijn toevlucht genomen tot een paar paracetamolletjes en dat wil wat zeggen want ook dat is jaren geleden.
Maar ik wil op de been blijven, de teckels willen graag naar buiten dus het wandelen gaat door al heeft Wil vanmiddag de wandeling met Lilou even overgenomen. Tenminste hij heeft Doedel en Lilou meegenomen naar de kermis en Doedel liep goed mee maar Lilou heeft hij de hele weg moeten dragen. Bij mij  loopt de kleine meid te rennen en te spelen maar bij Wil heeft ze konstant de rem aangetrokken.... arme Wil.
 
Met Doedel gaat het goed, ze begint zich te ontspannen en loopt lekker mee met de rest. Vanmorgen was er wel een kleine strubbelling met Haasje maar daar had ik al op gewacht. Ik wist dat dit ging gebeuren.
Haasje is een echte diva en ze is hier niet de roedelleidster maar vind wel dat ze Willemientjes secretaresse is en soms als Haasje met haar verkeerde pootjes uit bed is gestapt loopt ze op stijve pootjes en star staartje iedereen te commanderen en als ze niet luisteren wil mevrouw ook nog weleens nippen.
De rest van de Roedel reageert er gewoon niet op maar Doedel vond dat ze Haasje even op haar plaats moest zetten. Ik heb het heel even aangezien om te kijken of Haasje zich overgaf en toen ingegrepen. Haasje trok zich netjes terug en Doedel werd even door mij gecorrigeerd. Ook al sta je in je recht ik accepteer het niet als er tandjes worden gebruikt. Hopelijk een lesje voor Haas en ook voor Doedel.
 
Verder doet Doedel het prima, ze begint zich steeds meer te ontspannen en heeft vanmiddag met Cacao gespeeld, Cacao heeft haar uitgenodigd voor een spelletje en ja hoor Doedel ging er op in leuk om te zien en Cacao is hier echt de allerliefste dus we zijn heel trots op haar actie.
 
Vanmiddag even in het zonnetje op de foto, Doedel doet het zo goed dat ik haar volgende week ga plukken en ook even haar tandjes schoon ga maken al die brokjes hebben zijn sporen nagelaten.
 
Lilou een beetje ondeugend.,,, maar een hele vrolijke pup
 Afbeelding invoegen
 
 
18-10-2016
 
Afbeelding invoegen
 
WELCOME HOME DOEDELTJE!!
 
19-10-2016
Doedel heeft heerlijk geslapen, ze is duidelijk aan het wennen. Onbekende geluiden zijn nog even eng en ze heeft een beetje diaree maar dat komt omdat we niet wisten welke brokjes ze kreeg. Nu ben ik anti-brokken maar om de overgang voor Doedel wat makkelijker te maken had ik toch brokjes gehaald en die heeft ze gisteren gegeten maar helaas toch diaree.
Dus vandaag heb ik besloten om Doedel maar weer te laten wennen aan vlees dus ze heeft vandaag gewoon met de rest meegegeten en dat was LEKKER. Wel geef ik haar kleinere porties verdeeld over de dag ik ben haar als het ware af aan het spenen van de brokjes.
Vanmorgen is ze mee geweest met Mon Ami, Cacao en Soiree en ze vond het geweldig ze heeft duidelijk genoten van de wandeling ook al hebben we een paar buien gehad.
Bij thuiskomst lekker drooggemaakt en samen met Lilou een middaghapje.
Ze begint zich nu aardig thuis te voelen, was het gisteravond nog wat veel al die teckels vandaag ligt ze gewoon tussen de roedel op de bank dus ze past zich best wel snel  aan en daar zijn we erg blij mee. Doedel was altijd een HIGH sensibel teckltje en dat is ze nog maar met de juiste aanpak komt het helemaal goed en we hebben Wil natuurlijk, Doedel is gek op Wil en vice versa Wil is wat rustiger dan ik en dat is precies waar Doedel zich helemaal in kan vinden. En Wil...... die vindt het heerlijk dat Doedel weer terug is, zijn ziekte was toendertijd de reden dat ik Doedel bij Mies heb geplaatst gewoon omdat Doedeltje met haar zachte en slimme karakter het gewoon niet aankon dat ik op rare tijden weg moest naar het ziekenhuis en vooral dat het niet ging om een paar weken maar het in totaal een vol jaar geduurrd heeft.
Dus we zijn weer compleet zo voelt het tenminste!
 
Ik hoor toch duidelijk paarden briesen
Afbeelding invoegen
 
De beste afleiding is Lilou  
Afbeelding invoegen
 
Net als vroeger....warm en veilig bij Willemien 
Afbeelding invoegen
 
 
Vanmiddag is Doedeltje weer thuisgekomen Mies is in Maart plotseling overleden en de bedoeling was dat Doedel natuurlijk meteen weer naar huis zou komen helaas nam het verhaal een andere wending maar eindelijk vanmiddag was het zover de kleine meid is weer terug en we zijn heel erg blij. Ze is altijd op de site blijven staan omdat we niet echt afstand hadden gedaan.
Pleun heel erg bedankt dat je Doedel weer terug hebt gebracht, we gaan goed voor haar zorgen!!
 
Na een hernieuwde kennismaking een fijn plekje zoeken!! 
Afbeelding invoegen
 
Ja hoor ik voel me thuis!!
Afbeelding invoegen
 
 
 
17-10-2016
Alles gaat hier weer gewoon als vanouds, Mon Ami heeft niets aan zijn avontuur overgehouden en is weer vrolijk. Ook aan de lijn kun je niet merken dat hij even een akelig moment heeft gehad en zijn gedrag naar andere honden is ook niet veranderd hij blijft dezelfde lieve reu.
Lilou was vandaag heel ondeugend, als ik haar roep dan kijkt ze me aan om vervolgens de andere kant op te rennen, dan weer te wachten en zodra ik haar weer roep dan zet ze het weer op een rennen. Ze is me duidelijk aan het uitdagen en ik reageer er gewoon niet op natuurlijk. Als ze niet komt dan doe ik netjes de achterdeur dicht en dan zie ik een beteuterd koppie.... helaas Lilou niet gelukt. Ze is natuurlijk niet ons eerste pupje en die teckels zijn superslim dus ik reageer er gewoon niet op en dat vindt Lilou niet leuk, twee minuten later hoor ik dan een piepje bij de achterdeur en springt ze in mijn armen om vervolgens heel veel kusjes uit te delen..... heerlijke teckelpup!
 
Vandaag natuurlijk zoals beloofd de nieuwe foto's die we binnen hebben gekregen.
 
Floortje (C"est la Vie) wat een mooi meisje of eigenlijk zijn het twee mooie meisjes
Afbeelding invoegen 
 
 
 
Juultje (zusje van Lilou) fijn aan het strand  samen met haar familie, ik zie haar gewoon groeien en het wordt een prachtige teckeldame
 
 Afbeelding invoegen
 
Lief toch!!
Afbeelding invoegen
 
En kleine Lot (Coquette) houd siësta! 
Afbeelding invoegen
 
 
16-10-2016
Ik heb zojuist het stukje van 14-10 teruggelezen en wat als een mooie dag begon werd echt een nachtmerrie.
Ik ben met de dames en Mon Ami op pad gegaan richting De Peel, om 09.00 uur vertrokken en we amuseerden ons prima, lekker weer, opgewekte teckels die het helemaal naar hun zin hadden.
We kwamen bij een bruggetje dat toegang gaf tot velden en een paar boerderijen dus het bruggetje over en plots sprong er een enorme hond tussen mijn teckels in een flits merkte ik op dat het een flinke reu was en die storte zich meteen op Mon Ami, we hebben hem niet gehoord en ook niet aan zien komen hij was er opeens.
Snel nam ik alle riemen in een hand en probeerde de reu tegen te houden, ondertussen was Mon Ami in paniek en begon uit alle macht aan de riem te trekken en heel snel vloog zijn halsband over zijn oren en daar ging hij als een speer de aspergevelden in en de reu ging er meteen achteraan.
Ik probeerde er ook achteraan te gaan maar dat lukt natuurlijk niet zo best zeker niet met drie dames die ook een beetje in paniek zijn. Ik zag heel in de verte nog een schim van Mon Ami en de reu en toen niets meer.
Ik heb de dames even gerustgesteld en heb geroepen en geroeen. Na een tijdje kwam alleen de vervelende reu terug en begon mijn dames lastig te vallen, hij had een soort van wurgketting om en die heb ik maar gebruikt om mijn dames veilig te stellen en dat koste heel wat kracht ik geloof dat ik hem ook nog een flinke schop in zijn zij heb gegeven maar ik weet niet of hij raak was in ieder geval was hij heel even ontdaan en heb ik hem de struiken in gewerkt en flink geroepen dat was het keerpunt, hij bleef staan dus ik heb me zo groot en dreigend mogelijk gemaakt en ben nogmaals op hem afgelopen en dat werd hem iets te veel dus hij nam het hazepad godzijdank want van mijn kant was het pure bluf!!
 
Maar Mon Ami was verdwenen en als een teckel een spoortje vind en hij gaat er vandoor dan maak ik me niet zo'n zorgen maar een teckel in paniek doet rare dingen en ik wist niet of de reu hem alsnog had kunnen bijten.
Dus even met de dames rondgelopen en natuurlijk roepen en roepen. De dames waren ook een beetje overstuur dus ik heb mijn jas uitgetrokken trui en Tshirt uitgedaan en T-shirt bij het bruggetje neergelegd dat was het punt waar hij vertrokken was voor de zekerheid ook mijn trui in het aspergeveld neergelegd en heel snel zijn we naar huis gelopen/gerend.
Wil op de hoogte gebracht, Amivedi  ingelicht, de dierenambulance gebeld en de politie en heel snel met hulp van Wil flyers gemaakt en dat alles heeft nog geen half uur geduurd en toen vlug de auto gepakt en terug naar de plek. Natuurlijk weer rondgelopen en geroepen maar niets. Toen ben ik alle boerderijen afgegaan en ja hoor een boer had hem gezien hij was richting de camping gerend (ik wist niet eens dat er een camping was) maar hij heeft me de weg gewezen, ondertussen nog even de postbode aangehouden en gevraagd of hij op wilde letten en ook een auto van DPD pakketdienst tegengehouden die richting de boerderijen ging allemaal een flyer.
 
Toen naar de camping gelopen daar bij de receptie een flyer afgegeven en op diverse plekken wat opgehangen. Ondertussen rondgevraagd en ik kreeg hulp, er was een groepje mensen die de hele middag hebben rondgelopen en uitgekeken naar Mon Ami en een meneer was zo aardig om de hele middag met zijn auto rond te rijden.
Maar niets geen Mon Ami.
Na een paar uurtjes ben ik snel weer naar huis gereden en heb Soiree opgehaald ik hoopte dat zij misschien een spoortje zou oppikken deze keer niet met de auto maar ik heb dezelfe weg met haar gelopen als die we 'smorgens hadden afgelegd en ondertussen was het al over vieren, het werd koud en ik dacht maar een ding HIJ moet echt voor de avond gevonden worden anders wordt de kans dat hij heelhuids thuiskomt wel heel erg klein.
Om half vijf ging de telefoon een meneer genaamd Gerben aan de lijn die me vertelde dat Mon Ami bij hem was.
Wat een opluchting ik had kunnen juichen en huilen tegelijk ik was even compleet de weg kwijt!! Gerben is een fokker van hele mooie New Foundlanders en ik wist zijn naam niet maar ik ben er heel vaak met de teckels langsgelopen het is niet ver van ons huis.
Mon Ami is daar het erf op gelopen en hij heeft hem opgevangen en omdat hij fokker is heeft hij een chipzoeker en zo wist hij heel snel mijn naam en telefoonnummer. Mon Ami had geen betere landingsplek uit kunnen zoeken, vlak bij huis en hij is geweldig opgevangen en goed verzorgd ze hebben hem laten drinken en hij heeft snoep gehad en toen ik met Soiree binnen kwam lag Mon Ami er prinsheerlijk bij wel ontdaan en ontzettend stijf maar geen wonden.
Ik ben iedereen heel dankbaar zowel Gerben alsook Lilian van Amivedi en de mensen van de camping.
Mon Ami heeft er niets aan overgehouden, hij heeft gisteren een rustdag gehad en vanmorgen heeft hij gewoon weer meegelopen, wel weer een tuigje aan en drie keer gecheckt of hij er niet uit kon glippen.
LUCKY ME en LUCKY Mon Ami ik wens dit niemand toe!!
 
Morgen maak ik tijd voor leuke verhaaltjes en de mooie foto's die ik van onze familie-teckeltjes heb gekregen!!
 
HOME SWEET HOME
 
 Afbeelding invoegen
 
Maar Mon Ami kwam niet terug\
14-10-2016
Een hele vroege update, Lilou heeft me vanmorgen al om half zes wakker gemaakt ze MOEST plassen en dan sta je op want het gaat zo goed ze was al zindelijk maar heel soms had ze een ongelukje en dat is verleden tijd. Ze geeft nu perfect aan wanneer ze naar buiten moet en gaat netjes voor de deur staan. Als ik de deur open doe spurt ze naar buiten en doet meteen haar ding dus dat betekent dat ze erge HOGE nood heeft.
Dus ik had heel graag blijven liggen maar nood is nood dus de deur open en de tuin in. De rest van de teckels ging vanmorgen vrolijk mee en na wat gescharrel vlug weer naar binnen en hopla de keuken in want het zal vast wel etenstijd zijn.
Vanmorgen heb ik het maar zo gelaten, allemaal een bakje vlees en ik een boterham en dan valt er niet meer te slapen, tenminste voor mij niet want ik ben klaarwakker. De rest zoekt een warm plekje en gaat lekker nog een dutje doen wat een heerlijk leven.
Ik klaag beslist niet ik ga me wassen en aankleden en heb vanmorgen al gezorgd dat het avondeten zo goed als klaar is. Wil werkt vandaag thuis en het beloofd een mooie dag te worden dus zolang het nog kan ga ik met de snelle ploeg op stap om in De Peel rond te neuzen en te kijken of het er ook gescikt is voor een meer winterse waneling.
Het weekend beloofd heel mooi weer, morgen gaat het 17 graden worden en zondag 21 dus Lilou gaat ook mee op de GROTE TOUR, nog wel de draagtas mee maar lekker hollen en dollen.
Gisteravond heeft ze zich prima vermaakt in de badkamer en slaapkamer, Soiree "moet" altijd mee als ik in bad ga en terwijl Lilou bij Wil lag ben ik met haar naar boven gegaan. Een luid gejamer van beneden wat Lilou vind dat ze ook het recht heeft om mee te gaan badderen. Dus Wil heeft haar maar even naar boven gebracht.
Feest dus voor moeder en dochter, terwijl ik het bad vol laat lopen rennen de twee dames lekker rond in de slaapkamer en er wordt druk gespeeld met sokken en alles wat ze nog meer kunnen vinden.
 
Daar komt ze aan 
Afbeelding invoegen
 
Samen op het matje maar dat duurt niet lang!!
Afbeelding invoegen
Kom maar Lilou dit kun jij ook  
Afbeelding invoegen
 
En ja hoor even oefenen en het lukt
Afbeelding invoegen
 
13-10-2016
 
Feest vandaag is het echt feest, Odie is weer thuis, een beetje ontdaan nog maar dat is niet gek natuurlijk als je vanaf zondag in een kliniek ligt, je niet lekker voelt en waarschijnlijk ook een beetje heimwee hebt naar je eigen familie.
De baasjes zijn dolblij dat hij er weer is en wij ook, een zucht van verlichting, het blijft toch een Le Grand Coeur pupje en dan maak je je toch een beetje bezorgd.
Maar eind goed al goed hij ligt lekker warm en veilig op de bank, helaas wel met een paar hechtingen maar met een dag of wat zal hij vast weer vrolijk rondspringen.
 
In plaats van een draadje aan de binnenkant heeft hij er nu een aan de buitenkant maar we weten nu wel dat de koorts niet kwam van een restant wat is blijven zitten en dat is natuurlijk een hele opluchting
Afbeelding invoegen
 
 Hopelijk is hij weer snel op zijn pootjes. aan zijn baasjes zal het niet liggen
 Afbeelding invoegen
 
Omdat we zo blij waren heb ik de teckels meegenomen om heerlijk uit te waaien en dat wordt erg op prijs gesteld, we hebben De Peel weer onveilig gemaakt, na het verdwalen vorige week was ik nu voorbereid en we hebben heerlijk gelopen en vooral de roedel vind dit fantastisch, nieuwe paden, nieuwe geurtjes het maakt ze alert, en vooral snel. Ze rennen van geur naar geur al merk ik wel dat Mon Ami Lilou mist op de verre wandelingen. Als we thuiskomen wordt ze als eerste begroet en gaat hij met haar de tuin in om nog eens flink te spelen en te rennen, niet moe te krijgen die kleine man.
 
Zo..... ik ben weer thuis ..... bij Lilou
Afbeelding invoegen
 
En de kleine meid blijft netjes bij Mon Ami liggen ook al snurkt hij!!
Afbeelding invoegen
 
12--10-2016
Er brand een kaarsje voor Odie (Cartouche) op dit moment wordt hij geopereerd en hopelijk krijgen we snel goed nieuws.
Odie is zondag opgenomen in de kliniek nadat hij zaterdag een draad had opgegeten en zich duidelijk niet goed voelde. Hij is vanaf zondag al daar en ze hoopte dat de draad op een natuurlijke manier zijn lichaam zou verlaten en daar had het ook alle schijn van tot gisteravond, er kwam koorts opzetten en nu ligt hij op de operatietafel.
Zulke dingen gebeuren, Odie is een beetje dom geweest en soms lopen dingen niet goed af en moet er ingegrepen worden daar kun ja als baasje helemaal niets aan doen het is een ongeluk. Wij wachten af en wensen Odie"s baasje veel sterkte en hopelijk krijgen we vandaag prachtig nieuws en kan Odie gaan herstellen, hier draaien de duimen volop!!
 
Afbeelding invoegen
 
En GOED NIEUWS tijdens de operatie is er niets meer gevonden en ze hebben gelukkig zijn darmen niet open hoeven te maken. Waarschijnlijk hebben zijn darmen toch ietwat schade opgelopen en vandaar de koorts (maar dat is natuurlijk wel giswerk) in ieder geval krijgt hij nu een infuus en antibiotica en als alles goed gaat mag hij morgen naar huis en dat zal een hele opluchting zijn voor zijn baasjes want er gaat niets boven je eigen plekje bij je eigen familie.
 
 
 
11-10-2016
Vanmorgen al heel vroeg even gewandeld met de hele roedel en dat zijn er dus 6, de wind was erg koud dus we hebben het rondje bepertkt gehouden want Lilou is vandaag 14 weken oud maar dat is nog veel te klein voor een flinke wandeling.
Bij thuiskomst even wat drinken en plof kleine Lilou installeerde zich bij Oma Cacao.
 
Eventjes warm worden
Afbeelding invoegen
 
Willemien zorgt dat de kleine meid zowel links als rechts een kacheltje heeft
Afbeelding invoegen
 
Lilou wordt echt al een flink meisje en ze is ook nog eens reuze slim, gisteren was de waterbak leeg en omdat die te zwaar is om mee te nemen besloot de kleine meid om er maar eens flink met haar pootjes in te gaan krabben zodat Wil en ik gingen kijken wat er nu aan de hand was..... en daar stond ze oogjes omhoog en dan weer naar beneden naar de waterbak want die moest echt gevuld worden.
Omdat Lilou nogal eens ging pepen als ze me niet zag heb ik vandaag de hele bovenverdieping onderhanden genomen en gelukkig het was een hele tijd stil, na zo'n anderhalf uur toch gepiep heel even en het was weer stil. Toen ik kort daarna naar beneden ging lag ze op de derde tree van de trap te slapen.
Dat was even schrikken, mijn teckels kunnen prima traplopen alleen hier in Grathem hebben ze het nooit gedaan en dat vind ik prima zo want we hebben hier een open trap en als een van de teckels niet goed oplet ben ik toch bang dat ze een flinke duikeling maken. 
Dus nu mag ik Lilou gaan leren dat het niet zo'n goed idee is om de trap te nemen.
 
Vanmiddag zijn we verder gegaan met het winterklaar maken van de tuin
Afbeelding invoegen
 
 
 
09-10-2016
Zondag laat in de middag, we zijn op pad geweest en alle teckels zijn tevreden, zojuist hebben ze hun buikjes gevuld en nu liggen ze lekker warm verspreid door het huis en zo heb ik dus even tijd voor een update.
 
Gisteren hadden we een soort van burendag, we hebben met z'n allen gezorgd dat het binnenhof er weer piekfijn uitziet en als iedereen even meehelpt is dat goed voor de sfeer onderling en is de klus ook zo geklaard. Wij wonen achter een kasteel in wat vroeger een hele grote hoeve was en de hoeve is nu opgedeeld in 9 woningen die allen utkomen op een hof en dat hof moet onderhouden worden.
Natuurlijk worden de bomen etc. bijgehouden door een tuinman maar een paar per jaar worden de handen uit de mouwen gestoken en wordt er gezamenlijk "schoongemaakt" dus al het onkruid en mos tussen de stenen is nu weg en het ziet er piekfijn uit.
Lilou heeft ook meegeholpen, ze vond het geweldig. Eerste natuurlijk met iedereen knuffelen en daarna eens fllink rennen en kennismaken met Sep. Sep is een Berner Sennen en super lief, in eerste instantie waren ze beide een beetje bang van elkaar maar ik ben er even bij gaan zitten en heb Sep de gelegenheid gegegven om rustig aan Lilou te snuffelen en het ijs was gebroken. Dus die twee zijn nu dikke vriendinnen.
Daarna heeft Lilou kennisgemaakt met Bente en Herre, dit zijn de jongeste bewoners en vooral Bente (6 jaar oud) was niet meer weg te slaan bij Lilou. Dus iik heb haar het riempje gegeven en Bente mocht Lilou het hele hof laten zien, ze straalde en Lilou liep parmantig mee ofdat ze elkaar al jaren kende.
Dus aankomende week ga ik met Lilou een uurtje op visite bij Bente en ze verheugt zich hier al enorm op.
De rest van de roedel is gewoon binnen gebleven anders was er van helpen niets gekomen en ook Lilou heb ik later in haar mandje gelegd, ze was helemaal op en viel meteen in slaap.
 
Het hof
 
Afbeelding invoegen
 
en het kasteel
Afbeelding invoegen
 
 
De dames hadden er zin in!!
 
Afbeelding invoegen
 
Haasje vond het te koud!!
Afbeelding invoegen
 
Na de wandeling... plof op de bank
Afbeelding invoegen
 

 
07-10-2015
Het is koud wat een omslag van het weer en ik heb besloten om de teckels "winterklaar" te maken, Soiree, Mon Ami en Haasje zijn al geplukt en volgende week krijgen Cacao en Willemien een "grote beurt".
Tegen de tijd dat het echt fors koud gaat worden is hun vachtje weer wat voller maar nog niet zo lang dat evt. sneeuw aan hun pootjes en buik kan blijven hangen.
Ik ben ook begonnen om het winterritme erin te brengen, de teckels zijn met dit frisse weer zelf ook een stuk "frisser" dus de ochtendwandeling duurt nu echt een dikke twee uur met veel speel- en renmomenten zodat ze hun energie goed kwijt kunnen. Dat geldt tenminste voor Willemien, Mon Ami, Soiree en Cacao.
Haasje en Lilou blijven thuis want Haas wil liever niet langer dan een uur en Lilou mag natuurlijk nog niet zo ver lopen en zo lang in een draagtas vind ik nu een tikje te koud dus zij mogen in de middag mee voor de VIP wandeling, vaak loopt  Mon Ami  ook nog eens mee want die kan Lilou (en mij) niet missen.
  
De "zomeravond" wandeling rnaar de aspergevelden doen we nu niet meer omdat het al vroeg donker is en in plaats daarvan spelen we gewoon binnen. Na het eten en de afwas wordt er gefeest, plat op de grond met ballen, flostouwen en natuurlijk de piepende kippen en de teckels vinden het heerlijk en ik stiekem ook. Natuurlijk probeer ik dan Mon Ami en zeker Lilou wat dingen bij te brengen en spelenderwijs gaat dat zoveel beter als dat je er te erg op gespitst bent.
Daarna krijgen ze allemaal een snack en gaan we met z'n allen tevreden bankhangen, vaste prik, Wil in de luie stoel en ik op de bank met een tevreden roedel en dan voel ik me echt "rijk".
 
Onze "dame in de dop"  natuurlijk bijgestaan door haar eigen bodyguard
 
 
Afbeelding invoegen 
 
 
 
 
 
06--10-2016
Er is een nieuwe pagina Stress bij honden (geschreven door Mw. Clara ten Oever) in dit artikel legt zij uit hoe stress zijn weerslag kan hebben op de hond en hoe je daar het beste op kunt reageren. Het is duidelijk geschreven en het is precies hoe ik met mijn roedel omga, heel weinig correcties, gun ze de tijd (zeker pupjes) om aan alles te wennen, maar ben wel duidelijk in het stellen van grenzen, dus een fijne leidraad voor hondenbezitters.
 
In de roedel zie ik dat de teckels bij onrust of stress signalen afgeven en ook dat ik vaak niet veel hoef te doen. Omdat ze in een roedel leven lossen ze het gelukkig vaak zelf op en ik probeer zo min mogelijk in te grijpen, als ze geruststelling nodig hebben komen ze ofwel naar mij of ze gaan naar Willemien en dat is natuurlijk prachtig om te zien en bovenal werkt het.
Dat is natuurlijk de kracht van de roedel, maar ook als je maar een hond in huis hebt is er een roedel tenminste in de ogen van de hond, alle gezinsleden maken deel uit van "zijn/haar" roedel.
 
 
 
05-10-2016
Oktober en gisteren dierendag, dan doen we niets extra's want het is hier gewoon elke dag dierendag. De teckels komen altijd op de eerste plaats, pas als zij verzorgd en tevreden zijn ga ik me bezighouden met huis en tuin. Dat kan natuurlijk ook niet anders want met een pup van 13 weken en een jonge reu zoals Mon Ami moet je er echt voor zorgen dat de roedel hun energie kwijt kan en natuurlijk geldt dat ook voor de volwassen teckels, de andere dames willen toch ook wel elke dag een flinke wandeling maken, ik loop natuurlijk al jaren met ze en merk dat ik het ook mis als ik eens niet in de gelegenheid ben wat trouwens zelden vookomt ik plan gewoon elke dag tijd in om lekker naar buiten te kunnen.
Eergisteren heb ik me tijdens de wandeling een beetje vergist, we wonen hier nu een jaar en buiten het gebied om Grathem heen was ik erg nieuwsgierig naar "De Peel" wat ontzettend mooi is maar waar ik me nog niet aan gewaagd heb omdat het toch wel een flink stuk lopen is.
Maar ik heb de stoute schoenen aangetrokken, het was lekker weer en ik ben met de snelste teckels op pad gegaan en vreselijk verdwaald. Ik heb eindeloos gelopen, tenminste zo leek het en het was prachtig maar een stemmetje in mijn hoofd riep maar steeds dat ik de verkeerde kant op ging. Uiteindelijk heb ik me maar georiënteerd met Google-maps en ja hoor ik was heel ver van Grathem. Ik had nog maar een optie en dat was de instructies van Google opvolgen en die stuurde me naar de snelweg en daar zag ik de wegwijzers staan en die heb ik dus maar gevolgd, overigens niet via de snelweg natuurlijk.
Maar ik moet zeggen "De Peel" is prachtig en ik ga zeker binnenkort terug maar dan goed voorbereid zodat ik niet weer verdwaal.
De teckels hebben er niets aan overgehouden buiten dat ze 'savonds om 19.00 uur al op de bank lagen te snurken en dat gewoon tot de volgende morgen.
 
Prachtig  
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami wil slapen maar Lilou wil hem toch echt tot leven wekken
Afbeelding invoegen
 
 
Gisteren heb ik geprobeerd de tuin winterklaar te maken en ben begonnen met snoeien, ik werd heel goed geholpen door Lilou en waar Lilou is is ook Mon Ami dus aan belangstelling en hulp geen gebrek.
 
Afbeelding invoegen
 
Ze wordt met de dag sterker en ...... nieuwsgieriger
Afbeelding invoegen
 
En een foto van vandaag.... na de wandeling.... even genieten van de zon
Afbeelding invoegen
 

29-09-2016
De dagen vliegen voorbij en Lilou wordt al een echt teckeltje. Gisteren waren we bij de dierenarts voor de 12 weken enting en ook Mon Ami mocht mee voor een herhalingsenting en natuurlijk een gezondheidscheck.
Omdat Mon Ami altijd bij mij voorin zit had ik besloten om Lilou toch maar op de achterbank in de bench te zetten voor haar eigen veiligheid en die van ons natuurlijk.
Lilou was er niet mee eens, zodra ik het deurtje sloot begon onze sopraan te zingen dus snel de auto gestart en weer verhaaltjes verzinnen, als ze mijn stem hoort wordt ze stil maar zodra ik zwijg begint mevrouw weer aan haar aria's. Ik vermoed dat ze dat van haar oma heeft geërfd, Cacao had dat ook, bench prima maar hij moest wel open blijven.
Gelukkig is Lilou in huis best braaf, ze heeft tot nu toe nog nooit ergens aan geknaagd dus van mij hoeft ze dan ook niet in de bench, probleem opgelost en in de auto maak ik haar voortaan gewoon veilig vast aan haar tuigje.
De dierenarts was zeer tevreden zowel Mon Ami als Lilou zien er prima uit en hebben geen problemen dus hopelijk hoeven we volgend jaar pas weer terug.
Gisteravond heeft Lilou heerlijk met de sproeier gespeeld, de tuin was kurkdroog dus het was hard nodig. De kleine meid is gek op water en heeft ons getrakteerd op een waar waterballet ik zal morgen kijken of ik het filmpje op de site kan krijgen want het is zo grappig om te zien. Daarna natuurlijk wel een nat en modderig pupje maar daar hebben we handdoeken voor en natuurlijk droogt de rest van haar vacht op mijn schoot brrr.
 
Vandaag nieuwe foto's gekregen van Juultje die heeft een flinke wandeling gemaakt aan zee, wat heerlijk als je in de buurt woont ik ben gek op de zee en op Juultje natuurlijk
 
Afbeelding invoegen
 
Lief zo samen en wat een stevige pootjes heeft de kleine meid
 Afbeelding invoegen
 

Lilou in het herfstzonnetje
Afbeelding invoegen
 
25-09-2016
We genieten van het prachtige herfstweer en dan kan ik soms wat al te ondernemend zijn. Tijdens de wandeling zag ik een prachtige akker pas omgeploegd en nog niet ingezaaid dus het kon geen kwaad om daar even met de teckels gebruik van te maken. De eerste meters gingen prima maar daarna zakte we helemaal weg in het zand.  De boer had zijn best gedaan om de zware klei te veanderen in een mooi en mul veld en ik zag Willemien helemaal wegzakken tot haar schouders, de rest is wat minder van gewicht maar ook Mon Ami zakte erin tot aan zijn knietjes.
We hebben de hindernis toch maar genomen het is natuurlijk een perfecte workout zowel voor mij als voor de teckels, ze vonden het spannend en zelfs Haasje had er lol in.
Vandaag hebben we onze eerste oogst uit eigen tuin geplukt, we hebben twee oude appelbomen geplant en die hebben heel erg hun best gedaan en voor heel wat appels gezorgd. Dat hadden we niet verwacht zeker niet omdat ze er nog zo kort staan maar waarschijnlijk hebben de oudjes het naar hun zin en dus heb ik vanmorgen al vroeg met de teckels de eerste oogst binnengehaald en verwert tot appelmoes, appelcompote en appeltaart en we zijn nog niet klaar want er hangen nog heel veel appels te wachten tot ze geplukt worden dus deze week gaat de rest eraf en ga ik in ieder geval nog wat appeltaart maken woor buurman René dat heb ik beloofd en natuurlijk krijgen de paarden elke dag ook wat appels.
 
Lilou en de rest hebben het prima naar hun zin, elke dag wandelen en verder is het weer zo goed dat de hele dag de tuindeuren open kunnen zodat ze naar believe binnen of buiten kunnen zijn. Er wordt volop gespeeld zeker met de kleine meid ze is 'savonds rond 20.00 uur zo moe dat ze op een kleine plaspauze na gewoon doorslaapt tot de volgende morgen.
Morgen zijn de pups een kleine beetje jarig 12 weken oud wat is het snel gegaan en wat worden ze snel groot, Lilou krijgt nu echt een teckelhoofdje en ook haar tot nu toe wat krullerige vacht begint te veranderen in een mooi stevig vachtje. Woensdag mag ze nog eens mee naar de dierenarts voor de laatste enting en deze keer gaat Mon Ami met haar mee ze gaan samen op de achterbank (wel beveiligd natuurlijk) en ik hoop dat ze niet weer gaat zingen anders kan ik de hele weg weer kletsen, fluiten en meezingen.
 
Gisteren nog maar een keer buiten gegeten mischien is het de laatste keer dit jaar
Afbeelding invoegen
 
Soiree kijkt alleen maar hoor hahaha
Afbeelding invoegen
 
Het wordt echt al een teckeltje 
Afbeelding invoegen
 
 
Juliëtje samen met Mr Robert, wat een heerlijk bed en heerlijke teckeltjes
Afbeelding invoegen
 
20--09-2016
We zitten niet stil.... Soiree is intussen geplukt, we wandelen zoveel mogelijk nu het weer zo meewerkt en natuurlijk zijn we druk met het opvoeden van en spelen met Lilou.
Ach opvoeden, dat is een groot woord, de roedel neemt het meeste werk op zich, ik hoef alleen licht te corrigeren als Lilou haar tandjes in kabels of iets anders gevaarlijks zet en het woordje nee wordt door haar gerespecteerd  ze luistert er prima naar. Ook dat heeft ze waarschijnlijk doorgekregen van de roedel nee wordt hier niet zo vaak gebruikt maar is wel "heilig" en ik hoef het echt niet hard te roepen ze luisteren gewoon.
Hopelijk blijft het zo, Lilou is vandaag 11 weken en er zal vast nog een tijd komen dat ze me op de proef gaat stellen maar voorlopig hebben we daar nog geen last van en misschien lijkt ze op Soiree die was als pup (en nu nog) super makkelijk.
 
Dus voorlopig gaat alle vrije tijd naar de roedel en doordat Mon Ami nog erg jong is speelt hij regematig met Lilou en zo kunnen beiden hun energie kwijt.
Het enige wat Lilou nog echt moet leren is het alleen zijn en daar bedoel ik mee dat ze zonder mij moet kunnen zijn. Ik merk dat als ik boven ben of even de post ga halen dat ze begint te piepen, ondanks dat ze veilig is in de roedel hangt ze erg aan mij dus de komende tijd zal ik daar extra aandacht aan besteden.
Haasje is de laatste tijd SUPER fiit en bemoeit zich de hele dag met mij, met Lilou, en met Mon Ami. Ze daagt regelmatig onze jongeman uit en Mon Ami vind dat reuze leuk helaas wordt hij soms al te enthousiast volgens Haasje en dat wordt afgestraft met een flinke snauw van onze supernanny, soms vraag ik me af of ze hem uitdaagt om hem eens lekker de les te kunnen lezen.
Mon Ami voegt zich helemaal naar de dames als hij een uitbrander krijgt van Haasje zie je zijn snuit betrekken en dan kan hij echt verwonderd zitten kijken hij snapt niet waar hij het aan verdiend heeft en ik dikwijls ook niet. Maar een extra aai over zijn bol en Ami is weer helemaal blij gelukkig.
 
Soiree weer helemaal piekfijn
Afbeelding invoegen
 
 
 Soiree leert Lilou hoe een frisbee werkt
Afbeelding invoegen
 
Knuffelen met mamma
Afbeelding invoegen
 
Soiree iis altijd in de badkamer te vinden als ik in bad ga en nu liggen er twee op de mat
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
18--09-2016
We boffen.... heerlijk weer en een fijne temperatuur. Gisteren zijn we met Lilou  naar de markt geweest en ook nog wat wezen shoppen, op de heenweg zat ze op mijn schoot in de auto en ze heeft toch nog heel even gezongen, gelukkig was het zo over en jet begint te wennen.
Het winkelen was een hele onderneming, Lilou liep mooi mee maar om de 10 meter was er wel iemand die haar even wilden aaien en knuffelen. Dus af en toe nam ik haar maar op de arm anders waren we gewoon niet verder gekomen. Lilou vond het in het begin een beetje spannend maar ze past zich enorm snel aan en vond alle aandacht wel leuk. Als ze moe wordt dan gaat ze gewoon op mijn voeten zitten en dat betekent dat ze even gedragen wil worden.
Ook op jet terras had ze volop de aandacht dus de middag vloog om en ze was doodmoe bij thuiskomst.
Ze groeit maar door en ze eet alsof ze de hele dag op de bouw werkt. Ze weet precies wanneer iedereen een snackje krijgt en uit welke kastje deze komen, dan springt en piept ze alsof ze weken niet gegeten heeft. Ook de kleine snoepjes die ze krijgt als we iets nieuws gaan oefenen worden NOOIT afgeslagen.
Rond 20.00 uur 'savonds zijn haar batterijtjes helemaal leeg, er wordt hier dan ook druk gespeeld, Als Mon Ami ligt te slapen dan speelt Soiree met haar, Oma Cacao doet ook een duit in het zakje en Haasje leert Lilou hoe ze peren en appels van de boom kan plukken en dat je er leuk mee kunt spelen en er ook gewoon een hapje van kan nemen.
 
Op deze foto zie ik toch echt trekjes van Soiree
Afbeelding invoegen
 
Klein brutaaltje!!
Afbeelding invoegen
 
Ze wordt steeds knapper
Afbeelding invoegen
 
Een neiuwe foto van Lobke, ze komt rechtstreeks van de trimster 
Afbeelding invoegen
 
En ook Floor moest eraan geloven en is in haar hemdje gezet
Afbeelding invoegen
 16-09-2016
De temperatuur is een stuk aangenamer nadat we gisteravond een flinke onweersbui hebben gehad. We hebben vanmorgen ons hartje opgehaald en hebben ruim 2,5 uur gelopen tenminste Mon Ami, Soiree en Cacao. De rsst bleef bankhangen bij Wil.
Cacao heeft bijna 2 uur gerend, het laatste half uur was ze echt moe en zijn we even op een bankje gaan zitten zodat ze even tot rust konden komen.
Thuisgekomen rechtstreeks naar de waterbak en toen naar het snackkastje ze vonden alle drie dat ze iets verdiend hadden. Meteen daarna ben ik nog een rondje gaan doen met Lilou en Mon Ami. Mon Ami bruist natuurlijk van energie en die kan na een flinke wandeling nog wel een rondje, daarbij is het voor hem een goede oefening want Ami is aan de lijn vooral voorwaarts gericht hij wil kilometers maken en door Lilou wordt hij gedwongen om rustig te lopen en af en toe te spelen. Ik moet zeggen dat dit prima werkt, voorheen had Ami de blik op oneindig en nu is hij afgeleid door de kleine meid. ze bijt in zijn oren. gaat aan zijn halsband hangen en hij vindt het prachtig, op het einde van de wandeling ga ik even op het gras zitten en voorheen ging Mon Ami langs me zitten, gewoon wachten totdat ik weer zou gaan lopen. maar nu speelt hij met Lilou en dat is precies waar ik op hoopte.
 
Het gaat prima met de teckelbende en Lilou wordt in de watten gelegd, Haasje speelt weer de supernanny en probeert Lilou op haar manier op te voeden en dat is alles doen wat Haasje doet en vooral goed naar tante Haze luisteren en haar als een prinses behandelen.
Soiree speelt met haar dochter en houd haar in de gaten. Mon Ami waakt als een bodygard, Willemien zorgt voor rust en Cacao is gek op haar klendochter en Lilou weer op haar.
 
Vandaag hebben we foto's gekregen van Juliëtje oftewel Juultje, ze is al echt gegroeid en haar baasjes zijn heel blij met haar. Dat maakt ons natuurlijk weer enorm blij want dat betekent dat Juultje echt haar plekje heeft gevonden.
 
Mooie Juultje
Afbeelding invoegen
 
Even mee op de fiets
Afbeelding invoegen
 
 En in dromenland
Afbeelding invoegen
 
 
Mooi toch !!!
Afbeelding invoegen
14-09-2016
Toch een update, we leven hier volgens een tropenrooster, er wordt 'smorgens al heel vroeg gewandeld en dan gaan Cacao, Mon Ami en Soiree met me mee.
Zij hebben het meeste behoefte aan beweging, Haasje en Willemien passen ervoor die blijven liever uitslapen en Lilou is te klein dus die mag 'savonds met me mee.
Sinds gisteren heeft Lilou een tuigje wat past, het lopen aan het halsbandje leverde nogal wat problemen op het lijntje belande constant tussen haar voorbeentjes.
Lilou is erg enthousiast als ze mee mag en ze springt van links naar rechts en dan is een tuigje toch net iets handiger,
nou heb ik hier genoeg tuigjes liggen maar ze waren allemaal te groot en gisteren kreeg Lilou post, een enveloppe met daarin een mooi klein tuigje en ja hoor het past.
Het tuigje is gedragen door een mooie teckelman die er uitgegroeid is en zo krijgt het tuigje een tweede leven en Lilou kan lekker springen.
 
Ik heb vandaag Soiree geplukt, morgen nog even haar achterbeentjes en dan zit ze weer strak in haar mooie pak, al dat haar was natuurlijk heel warm, na haar dracht werd ze niet echt plukrijp maar ik heb het er toch maar op gewaagd, hier en daar was haar ondervacht nog erg dun maar binnen een week of wat zie je daar niets meer van, Soiree is opgelucht en ik ook. Al ziet ze er grappig uit met al dat haar toch zie ik haar liever in de korte coupe.
 
Lilou staat stoer te wezen met haar tuigje
Afbeelding invoegen
 
Cacao vanmorgen na de wandeling, het is toch zo'n heerlijke teckel
Afbeelding invoegen
 
En als je mamma geplukt wordt mag je zelf ook even op tafel, beetje kammen, oortjes schoonmaken en knuffelen
 Afbeelding invoegen
 
Gisteravond na de wandeling vond ik onze "kleinste" in diepe slaap naast de waterbak
Afbeelding invoegen
12--09-2016
 
Wat een warmte Pfff. Ik ben zojuist even met de teckels een stukje gaan lopen want Mon Ami zat vol energie en lag zielig voor de poort, dus schoenen aan en gaan. Het werd een korte ronde van zo'n dik half uur want het was nog heel erg warm. Nu ligt hij uit te puffen.
Ik heb vandaag het bad voor de tecckels maar weer van zolder gehaald en opgezet., heel leuk voor Lilou want die was dol enthousiast over het grote zwembad.
We laten het de komende dagen nog even staan zodat ze haar hartje kan ophalen. Grappig om te zien dat ze de zwemvliezen heeft van Oma Cacao en mamma Soiree.
Helaas vind ze het ook erg leuk om na het bad door het zand te rennen en daarna weer in het bad te duiken dus ik ben bang dat het zemnad al vlug een zandbodempje gaat krijgen.
Ook vind ze het leuk om met haar natte lijfje tegen een van de andere teckels te gaan liggen, vooral Cacao vindt dat niet zo lekker.
Lilou groet als kool en krijgt steeds meer uithoudingsvermogen, ik heb haar de afgelopen dagen ook een keer per dag alleen meegenomen en zonder al de teckels doet de kleine meid het ook prima. Als ze iets nieuws ziet dan kijkt ze even om vervolgens weer lekker mee te lopen. Ze is een opgewekt teckelmeisje die vrijwel alles leuk vind ze begint steeds beter te eten en dat si duidelijk te zien. Snacks vind ze helemaal geweldig ze neemt het aan en stormt ermee weg om een veilig en rustig plekje te zoeken om het op te peuzelen, vooral een pensstaafje is voor haar helemaal het einde!!
 
Lekker plonzen
 
Afbeelding invoegen
 
Lekker nat bij Oma
Afbeelding invoegen
 
 
 
Nou vooruit dan!!
Afbeelding invoegen
 
Een handdoekje en het zonnetje dan ben je zo weer droog
Afbeelding invoegen
08-09-2016
Gisteren naar de dierenarts geweest voor de tweede enting en op de heenweg weer een prachtig concert gehad van Lilou.
Als ik met de teckels in de auto reis hebben ze een tuigje aan zodat ik ze kan vastklikken met hun eigen autogordel en mocht er onderweg iets gebeuren dan worden ze niet gelanceerd. Het tuigje voor Lilou is nog te groot dus had ik de bench maar weer in de auto gezet zodat ze veilig zou zijn. In de bench zetten is geen enkel probleem tot ....... het deurtje dichtgaat en dat vind onze kleine niet zo leuk en als Lilou iets niet leuk vind dan krijg ik dat te horen.
Dus op de heenweg moest ik weer verhaaltjes vertellen, zingen etc. om haar af te leiden. De mede-weggebruikers hebben vast gedacht dat ik een beetje van het "padje" was.
 
Maar goed nieuws, Lilou was flink aangekomen en dat is ook te zien, de assistente riep al meteen bij binnenkomst "Wat is ze gegroeid".
Ze heeft zich verder keurig gedragen, geek kik gegeven bij de enting en het lichamelijk onderzoek. Volgens de dierenarts ziet ze er prima uit en heeft ze zelfs een klein laagje puppy-vet. Ik houd haar voorlopig nog op 4 maaltjes per dag in ieder geval tot de 12 weken enting. Ik merk dat ze 'savonds rond half negen achter Soiree aan gaat lopen om een slokje te bemachtigen maar Soiree heeft geen melk meer en laat het niet meer toe dus dan gaat de slimme kleine meid voor de koelkast zitten om te vertellen dat ze een beetje honger heeft. Ze krijgt dan van mij nog een beetje vlees en dat weet ze.
 
Vol energie
Afbeelding invoegen
 
Haar grootste Fan Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
 Hij is haar Guardian Angel
Afbeelding invoegen
 
Vanmorgen op pad met Soiree, Cacao en Mon Ami, op dit punt mogen ze gaan racen en dat weten ze!!
Afbeelding invoegen
06-09-2016
 
 
Wat een prachtig weer en we vermaken ons prima, Lilou is bijna de hele dag buiten en haar dutjes worden vergeten. Soms neem ik haar even bij me zodat ze tot rust kan komen. De wereld is leuk en spannend en Lilou geniet er ten volle van. Een paar keer per dag neem ik de tijd om naar haar gekke capriolen te kijken het is een meiske vol levenslust en tijdens het rennen maakt ze rare sprongetjes. Soiree houd haar pup goed in de gaten en meerdere keren per dag speelt ze met Lilou, ze begint zich echt te ontspannen en ik krijg mijn "oude" Soiree weer terug.
Morgen ga ik met Lilou naar de dierenarts voor haar enting en deze keer zijn we maar met z'n tweetjes, ik ben erg benieuwd hoeveel ze is aangekomen, ik heb haar expres niet meer gewogen we laten ons verassen.
Gisteren en vandaag hebben we foto's gekregen van Lobke (Aagje) en Floor (Cést La Vie) ze zijn met hun baasjes op vakantie geweest en zo te zien zijn ze niets te kort gekomen.
 
Natuurlijk een eigen sofa
Afbeelding invoegen
 
Lekker wandelen
 
Afbeelding invoegen
 
 
Dan slaap je natuurlijk in bed
Afbeelding invoegen
 
en wordt je extra vertroeteld 
 Afbeelding invoegen
05--09-2016
We beginnen onze dagelijkse routine weer op te pakken, vannacht is het prima gegaan, Lilou heeft niet meer in de bench geslapen ze wil er niet meer in en een mandje dicht bij mij werkt prima, de kleine meid slaapt nu de hele nacht door en als ik haar zo laat mogelijk even laat plassen hoor ik haar pas om 06.30 uur dus ik ben dik tevreden.
Lilou mocht vanmorgen weer mee met de wandeling, ze kent de voortekenen al, loopschoenen aan betekent wandelen en ze staat kwispelend tussen de volwasen teckels om  te melden dat ze heel graag mee wandelt.
Ze springt en rent aan de riem, alles is speelgoed, een blaadje, takje wat grassprieten alles is leuk. De kleine verbruikt heel wat energie en dus moet ze af en toe in de draagtas en daar is ze toch eigenlijk niet mee eens. De eerste minuten stampt ze met haar achterpootjes uit frustratie maar even een hand van mij om haar gerust te stellen en dan wordt ze weer kalm todat mevrouw vindt dat ze genoeg gerust heeft en dan begint ze de samba te dansen.
Het is een heerlijk teckeltje, ze wordt nu wat rustiger nu ze haar energie buiten kwijt kan en ze begint eindelijk flink te eten. Lilou was het pupje dat gewoon geen tijd nam om samen met Juliëtje en Elliot te eten, ze nam twee hapjes en weg was ze weer ze had het druk druk druk.
Nu krijgt ze haar maaltje tussen de roedel in en mijn dames en heer vinden etenstijd geweldig. klokslag half vier zit de hele roedel kwispelend in de keuken en daartussen vind je nu kleine Lilou ook met een zwaaiend staartje.
Als de roedel aanvalt dan doet Lilou haar uiterste best om het tempo van eten bij te houden, dat lukt natuurlijk niet dus help k haar af en toe een beetje en vandaag had ze helemaal haar bordje leeg en wilde ze nog een beetje. Je ziet haar nu mooier worden ze krijgt nu puppyvet en dat maakt haar een mooi stevig pupje.
Daarbij heeft ze haar persoonlijke bodygard in teckelpersoon Mon Ami. Hij is helemaal gek op haar en houd haar constant in de gaten, als ze een snackje krijgt gaat hij erbij zitten en schermt haar af voor de dames want die willen het snackje nogal eens afpakken.
Als er gespeeld wordt houd hij in de gaten of de dames niet al te wild met haar omgaan, zodra dat gebeurt en Lilou piept een keertje gaat hij ertussen staan. Een echte heer onze Mon Ami.
 
Vanmorgen hebben we een mailtje ontvangen dat Elliot een prima nacht heeft gehad, hij heeft heel even gepiept maar dat was maar zo'n twee minuten. Gelukkig maar ik ben hier erg blij mee het betekent dat hij zich thuis voelt en dat is een goed gevoel.
 
Wandelen en buiten in de tuin daar maak je Lilou echt blij mee
Afbeelding invoegen
 
Baasje werkt soms thuis en dan houd Cacao hem gezelschap
Afbeelding invoegen
 
De spulletjes van de pups heb ik opgeruimd en daarhoort deze knuffel eigenlijk ook bij, de knuffel wordt "Lady"knuf genoemd en we hebben haar gekregen van de baasjes van Jetje (pupje van Haze). De knuffel is vernoemd naar een mooi en lieve blonde Labrador "Lady". Helaas is Lady overleden maar de knuffel ligt van het begin tot het eind bij de pupjes we houden haar in ere. Soiree mocht de knuffel nog even lenen omdat haar pupjes vertrokken. Zodra ze haar niet meer nodig heeft wordt "Ladyknuf" weer veilig opgeborgen
Afbeelding invoegen
 
04-09-2016
De eerste dag dat Lilou in haar eentje de roedel bezighoud met pup-capriolen. Laten we vooral afgelopen nacht niet vergeten pfff dat was er een.
De ren is opgeruimd maar ik heb de puppy-bench laten staan als slaapplek voor Lilou. Nou dat heb ik geweten, Lilou viel gisteren rond 23.00 uur in slaap en ik heb haar zachtjes in de bench gelegd, Soiree wilde graag bij haar slapen dus heb ik het deurtje maar open laten staan en voor de zekerheid maar weer een bed op de bank gemaakt voor het geval dat.
Nou dat geval dat kwam er, om 02.00 uur kabaal, Lilou wilde persé bij haar mamma drinken en dat mocht van Soiree een klein toetje daar is niets mis mee, maar Lilou wilde er een nachtelijk diner van maken en daar was Soiree het niet mee eens, dus ze ging de bench uit, Lilou erachteraan en ik heb moest daar natuurlijk een stokje voor steken, dus Lilou opgepakt en in de bench gezet, deurtje dicht natuurlijk en daar was onze kleine het helemaal niet mee eens, ze besloot een concert ten beste te geven en heeft het heel lang volgehouden. Ik heb voet bij stuk gehouden en uiteindelijk is ons nachtegaaltje in slaap gevallen en ik ook. Vanmorgen heb ik haar om 07.00 uur wakker moeten maken want zo'n nachtelijk optreden kost heel veel energie
. Nou maar afwachten wat Lilou voor vannacht in petto heeft.
 
Vanmorgen heeft het flink geregend, maar vanmiddag klaarde het op, dus tijd om Lilou kennis te laten maken met Grathem en omstreken. De roedel aangelijnd en ook Lilou halsbandje en lijntje en omdat ze nog te klein is om kilometers af te leggen heb ik een draagzak meegenomen.
Wat heeft de kleine meid genoten, verkeer was geen probleem en ze heeft kennisgemaakt met de paarden, kippetjes, kalkoenen, getijes en Lama's. Ze vond alles reuze interessant en heeft geen enkel moment een stapje terug gezet ze wilde met alle diertjes kennismaken en had de tijd van haar leven.
De draagzak vond ze maar niks, op de heenweg heb ik verschillende malen een flink protest gehad maar gelukkig was ze op de helft van de wandeling toch een beetje moe en accepteerde ze het dat ze soms even gedragen werd.
 
Even oefenen
Afbeelding invoegen
 
Hallo mag het dak eraf??
Afbeelding invoegen 
 
Tussen het wandelen en spelen doet Lilou een dutje bij tante Haas
Afbeelding invoegen
 
of bij Oma Cacao
Afbeelding invoegen
 
Of gewoon lekker bij Soiree
Afbeelding invoegen
 
Nelson en Elliot
Afbeelding invoegen
 
Juliëtje wordt even gewogen
Afbeelding invoegen
 
 
 
 
28-06-2016
Alles is nog rustig hier. Met Soiree gaat het goed al wil ze niet meer zo ver van huis.
Sinds gisteren wil ze nog wel een stukje over het terrein lopen maar zodra ik aanstalten maak om de weg over te steken zet ze de rem erop. Cacao'tje vergezeld haar altijd en die draait keurig met Soiree mee en zo gaan we dan maar weer terug, ook al wil ik het wandelen dan de andere kant (richting kasteel) verlengen dan heeft onze mamma in spé dat heel goed in de smiezen en ook daar wordt er geremd, Soiree ik snap het je bent heel duidelijk niet te ver van huis.
De melklijsten van Soiree zijn niet meer gespannen en voelen nu soepel zoals het hoort, ik ben de laatste tijd eiwitten aan het tellen en het heeft resultaat gehad. Ik maakte me toch wel enigszins zorgen om de enorm gespannen melklijsten van Soiree en dat is natuurlijk niet zonder reden een melklierontsteking of mastitis is denk ik een nachtmerrie voor iedere fokker, het kan enorm pijnlijk zijn en ernstige gevolgen hebben voor het teefje en daar zitten we beslist niet op te wachten.
 
Ook met Cacao gaat het goed, al is ze nu wel schijndrachtig dus ondanks dat ze geen pupjes gaat krijgen zwangert ze gewoon mee met Soiree.
Soiree ligt nu wat vaker in de werpkist en Cacao brengt haar regelmatig een bezoekje, dan zie ik moeder en dochter samen liggen wat een band hebben die twee geweldig om te zien dat Cacao zo mee leeft.
 
Sinds gisteren heeft Soiree een beetje puf-momentjes dan zie je dat ze het even zwaar heeft waarschijnlijk is haar lichaam bezig zich voor te bereiden op wat komen gaat en ook de pupjes helpen nu een handje mee. Ze duiken duidelijk richting haar liezen en vanmorgen zag en voelde ik zowel recht als links een drukte van belang in Soiree's buik.
Dus ik denk dat de pupjes hun kastjes hebben opgeruimd en hun koffertjes gepakt klaar om te vertrekken en de wijde wereld in te gaan.
Het zal vandaag waarschijnlijk nog niet gaan gebeuren maar ik neem aan dat Soiree ook niet wacht tot het weekend.
We zijn klaar voor de geboorte van de pupjes, alles staat klaar, het huis is aan kant en nu neem ik de tijd om foto's na te kijken, wat kan weg en wat beslist niet om zo ruimte te scheppen voor nieuwe foto's van Soiree's eerste nest.
 
En natuurlijk vond ik daar nog wat foto's van Soiree als pupje even terug in de tijd
 
Soiree 14 dagen oud 
Afbeelding invoegen
 
zes weekjes en alles aan het ontdekken 
Afbeelding invoegen
 
25-06-2016
Zaterdagmiddag en even tijd genomen om de site te updaten!!
Het schiet op voor Soiree ze gaat aan haar laatste week beginnen en de pupjes waren vanmiddag spelletjes aan het spelen in haar buik. Drie dagen geleden kon ik voor het eerst beweging voelen tenminste als ik er even de tijd voor nam. Het waren kleine golfjes die ik kon voelen als ze 'savonds bij me op de bank lag te slapen. Intussen zijn het geen golfjes meer maar echte flinke bewegingen. Heel af en toe ga ik er even voor zitten om die momentjes even mee te pikken, het gaat nu zo snel dat ik gewoon de tijd even stil zou willen zetten.
Het is wel een drukte nu, het wandelen neemt nogal wat tijd in beslag want Mon Ami is natuurlijk nog een "jonge god" en die kan zijn energie niet kwijt in een rondje van zo'n 20 minuten dus die neem ik samen met Willemien mee voor zo'n anderhalf uur.
Bij thuiskomst houd ik de wandelschoenen aan en neem ik Soiree en Cacao mee voor een aangepaste wandeling (en als Lady Haze zin heeft gaat zij ook mee).
Omdat Soiree het nu wat moeilijker krijgt herhaal ik de laatste kleine wandeling nog zo'n 2x.
Tussendoor maak ik maaltjes voor Soiree, ze krijgt de hele dag door wat kleine hapjes haar buikje zit een beetje in de weg em ook had ze een probleem met haar melklijsten die enorm aan het vollopen waren. Gelukkig kreeg ik goed advies van Soiree's schoonmamma die me op de inname van dierlijke eiwitten wees, dus die zijn nu drastisch verlaagd. Arme Soiree kan bijna een heel 11-tal voeden en ik vermoed dat ze gewoon een klein nest gaat krijgen. Zeker weet je dat nooit maar vergeleken met mamma Cacao heeft Soiree een bescheiden buik.
We laten ons verrassen, .de kleintjes zijn meer dan welkom!!
 
Dus aankomende week aftellen en duimen voor een rustige bevalling voor Soiree!
 
 Soiree neemt op tijd haar rust maar spelen doet ze nog echt een paar keer per dag!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
 Lekker slapen en Mon Ami waakt
Afbeelding invoegen
 
 Morisson (Courage) had een speelmiddag gehad en dan moet je even poseren!!
(Morisson is het mooie bruine manneke tweede rechts)
Afbeelding invoegen
 
Zo lief twee Grand Coeur'tjes Lobke en Floor!!
Afbeelding invoegen
 
En Odie Cartouche) is op de foto gezet samen met broer Oscar)!!
 Afbeelding invoegen
 
 
17-06-2016
Vannacht hebben we heerlijk geslapen. Vanmorgen werd ik al wel heel vroeg wakker gemaakt door Cacao ze had honger VRESELIJK en moest plassen.
Nou ben ik gelukkig gewend om heel vroeg op te staan, ik denk dat dat is blijven hangen na het allereerste nest dat we kregen. Pupjes worden nu eenmaal wakker bij het ochtendgloren en blijven liggen is geen optie want hun stembanden werken perfect.
Ik vind het eigenlijk ook wel prettig om zo vroeg op te staan, het lijkt of de wereld heel even van ons alleen is en zeker als je een blik werpt over de velden.
Dus samen met Cacao'tje naar buiten en daar liet ze zien dat ze aan de beterende hand is, als vanouds schakelde ze van versnelling 1 naar 5 en hopla daar ging ze.
De afgelopen weken kneep ik mijn tenen bij elkaar als ze erg vrolijk werd maar vanmorgen heb ik haar eventjes laten gaan en het deed Cacao'tje goed, oortjes vrolijk, staartje kwispelend en dat maakt mij erg blij, even enthousiast komt ze weer naar mij toegerend en ik heb me voorgenomen om niet iedere pas die ze maakt te observeren.
Gisteren hebben we een laatste check gedaan bij de behandelend Dierenarts en hebben we d.m.v. een echo gekeken of alles goed was in haar buik.
Gelukkig zag alles er prima uit en dat was voorlopig (tenminste dat hopen we) het laatste bezoek.
 
Morgen gaan Wil en ik een beetje rommelen in de kamer en een mooi en rustig plekje zoeken voor de werpkist, Soiree is al zeven weken drachtig dus nog twee weekjes voordat we de pupjes verwachten. Ze heeft haar eetpatroon drastisch gewijzigd gelukkig. Haar zgn. augurkenweek heeft ze verlengd tot twee weken dus we hebben echt twee weken geschipperd om voldoende gezonde maatjes naar binnen te krijgen. Nu wil ze de hele dag eten ze heeft enorme honger al heeft ze wel haar voorkeuren en slim als ze is probeert ze nog steeds de allerlekkerste maaltjes te krijgen.
 
De buren zijn een paar dagen op vakantie geweest in de "Heimat" van Mon Ami. Ze hadden een souvenir voor hem meegebracht .... "Bratwurst"
Heel lief en leuk.... een jaar geleden toen we hier kwamen wonen vertelde de buurvrouw nog dat ze niet zo van honden hield. Ondertussen kent ze ze allemaal en vooral de buurman en Mon Ami zijn dikke vriendjes. Ik moet er vaak om grinniken de buurman praat zelfs af en toe Duits tegen hem om er zeker van te zijn dat Mon Ami alles verstaat.
En andersom is Mon Ami ook gek op hem.... als hij de garagedeur open hoort gaan dat scheurt hij naar de poort om even te kletsen met de buurman.
 
Afbeelding invoegen
 
 
 Natuurlijk zijn we verwend met nieuwe foto's van onze teckelpups die natuurlijk al helemaal volwassen zijn maar voor mij eeuwig pup zullen blijven
 
Lotje komt de afwas doen
Afbeelding invoegen
 
En kleine Jet is waarschijnlijk net te laat
 Afbeelding invoegen
 
Floortje wordt op handen gedragen
 
 
 
 
 Afbeelding invoegen
 
En Jolie geniet van het zonnetje 
Afbeelding invoegen
 
16-06-2016
Goed nieuws!!! Ik heb vandaag Cacao laten onderzoeken en we weten eindelijk wat er speelt.
Het heeft even geduurd want de klachten waren van dien aard dat je zou denken aan een hernia maar dat was het ook weer niet helemaal, ze was niet verlamd, liep soms wankel en soms weer niet, had moeite met druk zetten als ze zich moest ontlasten, ik zag vooral dat haar pootje links wat zwakker was dus eigenlijk ga je van het ergste uit en het ergste voor Cacao zou toch een hernia zijn.
Na een grondig onderzoek van rug, poten en nek kwamen we niet echt verder ze vond alles niet pijnlijk en was soepel ook de reflexen werkte prima en toch als je haar op de grond zette zag je dat ze niet goed liep. Weer op tafel en even dat gedeelte onderzoeken wat we nog niet hadden gehad haar staart.
En ja hoor een reactie dat vond Cacao niet zo prettig.
Voor alle zekerheid zijn er foto's genomen, van rug, pootjes, nek. Niets te zien behalve een perfecte ruggengraat die er gewoon als nieuw uitzag en dat schijnt toch een unicum te zijn want vaak kun je toch kleine beschadigingen zien die in de loop van de tijd optreden, niets van dat alles Cacao's ruggengraat ziet er als "NIEUW" uit.
Ook foto's van beide pootjes gaven aan dat dat allemaal perfect is.
Daarna foto's gemaakt van het laatste ruggenwerveltje en staartje en na echt goed kijken konden we een ienemienie vernauwing zien en dan moest je echt heel goed kijken. Op de foto zag je ook dat er wat vocht zat. Voor de zekerheid nog een foto genomen van hetzelfde gebied extra scherp stellen natuurlijk en ja hoor hetzelfde beeld dus bingo dat moet het zijn ook gezien de reactie van Cacao op het pijnlijk plekje.
Conclusie er zit een ontsteking en waarschijnlijk heeft ze die opgelopen na haar avontuur daarna is deze gaan herstellen en heeft de rare sprong naar een vllieg ervoor gezorgd dat de boel weer ging escaleren dus er zit een nieuwe ontsteking op "oud zeer".
 
Dus eigenlijk is dit goed nieuws, de ontsteking zal nu worden bestreden met een paar dagen Prednison om te zorgen dat het helemaal opgeruimd wordt.. Ze hoeft geen benchrust mag wandelen (rustig aan natuurlijk) en mag gewoon lekker los in huis en tuin en dat is heeeel goed nieuws voor Cacao.
En ik ga even rustig ademhalen, ik heb een moeilijke beslissing moeten nemen en die heeft voor heel wat slapeloze nachtjes gezorgd en ik zal nooit echt zeker weten of het een juiste beslissing was ook al probeert iedereen je gerust te stellen blijft er altijd twijfel.
  
We gaan in ieder geval genieten van de dracht van Soiree en strakjes zullen we Cacao zien rondhuppelen met haar kleinkinderen
 
 
Komt goed Cacao!!!
 Afbeelding invoegen
 
En als Cacao even afwezig is is er altijd wel iemand anders om even mee te zwangeren!
Afbeelding invoegen
 
 
12-06-2016
Slechte tijden bij Le Grand Coeur.....
Helaas hebben we de dracht van Cacao moeten laten afbreken. Een dikke twee maanden geleden heb ik al eens beschreven hoe Cacao een blessure had opgelopen het herstellen daarvan is goed gegaan en Cacao leek weer helemaal opgeknapt. Een flinke sprong naar een vlieg was de oorzaak dat Cacao weer last kreeg van haar rug of van haar linkerpootje dat is tot nu toe nog onduidelijk. Wel was voor mij duidelijk dat als we haar dracht door zetten er grote kans is dat Cacao te veel belast gaat worden en het de zaak gewoon erger maakt. Dus een hele zware beslissing maar wel een beslissing pro Cacao.
Gelukkig zat ze nog in de eerste fase van haar dracht dat is een hele kleine troost en binnenkort gaan we natuurlijk wel een specialist raadplegen om in kaart te brengen wat er nu precies aan de hand is. Tot die tijd wordt Cacao met alle zorgen omringd.
Natuurlijk zorgen we ook uitermate goed voor Soiree die op dit moment de eerste 6 weken dracht erop heeft zitten en die een prachtig buikje begint te krijgen.
Volgend weekend gaan we de werpkist zetten zodat Soiree naarmate haar dracht vordert er comfortabel bij ligt en vast kan wennen aan de plek waar ze haar pupjes de eerste weken samen met mij gaat verzorgen.
 
 
 
07-06-2016
Pfff het is erg benauwd en voor de drachtige meisjes een beetje ongemakkelijk dus zijn we vanmorgen al heel vroeg naar buiten geweest om de zinnen te verzetten. Niet te ver want gisteren gaf Soiree aan dat het hard werken is met deze temperatuur.
We zijn naar het weiland van boer Theo gelopen dat is een enorm stuk grasland wat nog niet "Koe" geschikt is gemaakt en daar staat het gras zo'n beetje kniehoog maar wel met een mooi pad ertussen.
De dames en Mon Ami helemaal blij en als kleine hertjes hupte ze door het mooie gras en tot genoegen van iedereen (behalve Haasje die houdt niet zo van verassingen die ze niet zelf creëert) stond het gras in een laagje water wat nog niet weggezakt was dus splahs splash.
Nadeel is dat je ware teckel monsters mee naar huis neemt maar dat weegt niet op tegen het plezier wat zelfs Cacao en Soiree met hun buikjes in wording eraan beleven en het is natuurlijk ook een mooie manier om te zorgen dat ze niet overhit raken.
 
Nu liggen de dames half binnen half buiten zo kunnen ze alles in de gaten houden terwijl ze een siësta houden.
 
Zo dadelijk ga ik ze verassen met een vers runderbot zo hebben ze vanmiddag ook wat te doen en hopelijk blijft het vanavond droog dan kunnen we nog een rondje maken.
 
Samen zwangeren!! 
Afbeelding invoegen
 
Gistermiddag vond ik deze twee op de tuintafel Soiree in diepe slaap en Mon Ami op wacht al vallen ook zijn luikjes bijna dicht
Afbeelding invoegen
 
 
05--06-2016
Wat hebben we een heerlijke dag gehad!!! Vandaag geen regen en dat is voor de verandering heel fijn. Wel tropisch warm en een beetje benauwd.
Ik had dat al zo'n beetje verwacht en ben vanmorgen al heel vroeg gaan wandelen met Soiree en Mon Ami, Haasje en Willemien lagen nog te slapen en bleven gewoon liggen en Cacao wilde wel graag mee maar ze is 'smorgens een beetje misselijk, ik voer haar op dit moment wat later dus zij moest even thuis blijven maar natuurlijk wel met de belofte dat ze later op de dag als haar eten wat gezakt was ook even mee op pad mocht.
 
Soiree eet nu wat beter het was de afgelopen week even afzien voor ons, ze luste bitter weinig en iedere keer als ik weer iets nieuws verzonnen had werd het wel gegeten tot de volgende dag dan weigerde ze het gewoon weer.
Gelukkig wijst ze nu niet alles meer af en 'smorgens heb ik helemaal geen probleem meer als ik haar ontbijt gewoon in een bakje doe en het haar tijdens de wandeling geef, soms moet je creatief zijn en het werkt prima kleine Soiree eet heel goed mits ik haar ontbijt serveer op een leuke landweg of midden in het weiland.
 
En natuurlijk was er vandaag protest van Haasje, Slim als ze is had ze al snel door dat de dames qua eten een echte VIP-behandeling krijgen en dat wil Haasje natuurlijk ook. Normaal staat ze als eerste in de keuken om te kijken wat ik voor ze klaarmaak maar vandaag.... nee hoor de bakjes stonden klaar, vier teckels in de keuken maar geen Haasje.
Een paar keer geroepen maar geen enkele reactie!!! de tuin doorgelopen en rondgekeken geen Haasje. Uiteindelijk zag ik haar midden in een haagje zitten met verwijtende ogen en dat is een typische wraakactie van Haas. Om haar weer vrolijk te krijgen heb ik maar toegegeven en hebben alle teckels een extra extra lekker dineetje gekregen Haasje weer vrolijk en wij ook.
 
Ik wil ik wil ik wil een VIP-behandeling 
Afbeelding invoegen
 
Tropisch warm dus Cacao doet het rustig aan
Afbeelding invoegen
 
 
 
 Drie op een rij
Afbeelding invoegen
 
Genieten van een melkijsje
 Afbeelding invoegen
 
 03-06-2016
 
Hier gaat alles goed, Soiree's buikje gaat zich nu echt ontwikkelen en na een week van afwegen wat Soiree zou willen eten gaf ze vanmorgen aan dat de zgn. augurkenweek erop zit en dat ze zich wel wat beter voelt en dat ze heel misschien toch wel mee gaat eten met de rest van onze teckels.
Natuurlijk probeert ze wel af en toe een extra snackje te krijgen en vind ik haar regelmatig voor de "snack-kast" want hoewel ze deze week vrijwel alles "vies" vond was ze niet vies van snackjes en heb ik haar natuurlijk wat vaker verwend tot ontzetting van de rest.
 
 
31-05-2016
 
HOERA !!!!!!!!!!!!
 
Wij verwachten pupjes.
Soiree en Mr. Beluga gaan ervoor zorgen dat Cacao Oma wordt, vandaag heeft een echo bevestigd wat ik al dacht onze jongste spruit wordt moeder.
We hebben er lang op moeten wachten maar als alles goed gaat worden de pupjes begin juli geboren.
 
Afbeelding invoegen 
 
Soiree
Afbeelding invoegen
 
 Mr. Beluga (Absolute Originals) met dank aan Naomi (AO) voor haar lieve begeleiding!!
Afbeelding invoegen
 
 
22-05-2016
Wat een weekend... gisteren een prachtige dag en vandaag tenminste vanmiddag giet het gewoon.
Gelukkig zijn de teckels gisteren tot laat buiten geweest en buiten de dagelijkse wandeling hebben ze zich nog  heerlijk uit kunnen leven in de tuin. Vanmorgen hadden we geluk en konden we ook nog wat kilometers maken en nu liggen ze de hele namiddag te dutten met soms een kleine uitspatting van Haasje en Mon Ami die zo af en toe samen een sprintje maken door de kamer.
Met Soiree gaat alles goed als ze drachtig is dan zitten de eerste drie weken erop. Ze eet goed en is vrolijk al slaapt ze wel iets meer en merk ik dat ze tijdens de wandelingen nu op de terugweg gas terugneemt.
Maar ze kan natuurlijk ook gewoon schijnzwanger zijn hoewel deze dan anders verloopt dan de vorige keer.
De vorige keer was ze depressief, sloom en wilde ze niet eten alleen als we naar buiten gingen leefde ze op. Nu is dat tegengesteld, ze is vrolijk en speelt maar buiten is ze wat rustiger. Ook werd ze vandaag onrustig toen we andere honden tegenkwamen en daar trekt onze kleine meid zich normaal niets van aan.
Nou nog een weekje geduld dan weten we meer.
 
Ik heb honger maar de bediening is hier hopeloos!!! 
Afbeelding invoegen
 
Ik heb ook dorst maar nog steeds geen bediening
Afbeelding invoegen
 
 
Een nieuwe foto van Lobke, ik denk dat zij ook niet bediend wordt want wie gaat haar speeltje nu even gooien???
 
 
 
 17-05-2016
 
HOERA Mon Ami is vandaag 1 jaar geworden!!
 
Hij is uitgegroeid tot een heel lief en zachtaardig manneke die vertroeteld wordt door de dames maar ook regelmatig in het "ootje" wordt genomen.
Natuurlijk is hij ook weleens ondeugend maar dat hoort bij zijn leeftijd en het ras natuurlijk.... het is een teckel.
Mon Ami kan met alles en iedereen goed overweg ook andere reutjes zijn geen probleem ik heb hem nog nooit boos gezien en hij doet zijn uiterste best om de meisjes te vertroetelen en een braaf ventje te zijn.
We kunnen hem niet meer missen en gaan vandaag zijn allereerste verjaardag vieren met iets lekkers en natuurlijk een fijne wandeling!!
 
Afbeelding invoegen
 
Dapper ventje!!
Afbeelding invoegen
 
Alvast een flinke omhelzing van Soiree 
Afbeelding invoegen 
 
16-05-2016
 
En ja hoor het pinksterweekend zit er weer bijna op, ondanks de slechte voorspelling viel het hier best mee. We hebben heerlijke wandelingen gemaakt en vandaag ben ik met Willemien, Soiree en Mon Ami eens naar het "stilte"gebied geweest, daar kom je gewoon niemand tegen en het is een prachtig natuurgebied waar ze heerlijk los kunnen gaan.
 Het stiltegebied eindigt bij het kanaal en daar kunnen de teckels ook nog lekker los daar loopt een prachtig "race"pad waar ze flink snelheid kunnen maken en vooral Soiree en Mon Ami schakelen daar van versnelling een naar versnelling vijf. Willemien blijft altijd bij mij in de buurt en zo kwamen we met z'n tweetjes langs een paar vissers die samen aan het ontbijten waren het zag er gezellig uit, harde broodjes, koffie en ....... Willemien natuurlijk. Als Willemien eten ziet of ruikt is ze erbij.
Ik ging er maar snel naar toe en de heren vonden de blik van Willemien wel lollig. Ik heb even een praatje gemaakt en gevraagd of ze al iets gevangen hadden. Ja hoor er werd een emmer naar me toe geschoven en daar zwom een klein visje in, tenminste ik zag het visje een paar seconden totdat de "kop" van Willemien in de emmer dook en het visje weg was.
Oeps.... gelukkig zagen de vissers er de humor van in en ik heb excuses gemaakt voor Willemien die zomaar hun waarschijnlijke dinér naar binnen had gewerkt.

Cacao had ik niet meegenomen, ze is helemaal opgeknapt en fit maar doordat ze het de laatste tijd wat rustig aan heeft moeten doen is ze een beetje te erg gespitst op springen en rennen en daar vind ik het nog te vroeg voor ze blijft nog even aan de lange lijn en als het strakjes wat warmer is en Cacao dus wat rustiger mag ze weer eens een lekker sprintje trekken.
Als Cacao niet mee gaat dan gaat Haasje ook niet mee, ze zijn onafscheidelijk die twee moedertjes.
Maar toen we terug waren uit het "stilte"gebied heb ik drie teckels bij Wil gelaten om uit te puffen en ben meteen met Cacao en Haasje op pad gegaan, Haasje lekker los en Cacao nog even aan de lijn en ook die twee vonden het heerlijk en voor dat ik het wist waren we toch zo'n 1,5 uur onderweg geweest. Dus al met al heb ik de hele voormiddag gewandeld en heel wat kilometers afgelegd.
 
"s Middags even boodschappen gedaan, meestal weet ik Wil daarvoor te strikken maar soms als er voorraad aangelegd moet worden dan ga ik zelf.
Ik wordt altijd uitgezwaaid en weer hartelijk ontvangen bij thuiskomst.
 
Ga je echt????
Afbeelding invoegen
 
Ooooh je ben er weer!! 
Afbeelding invoegen
 
Haasje rust lekker uit en haar persoonlijk page wacht op haar commando's
 Afbeelding invoegen
 
13-05-2016
Bijna pinksterweekend en helaas zullen we hier weinig van de zon kunnen genieten de vooruitzichten zijn niet zo best.
Daarom hebben we er vandaag extra van genoten, in de ochtend zoveel mogelijk gedaan zodat ik vanmiddag vrij had voor de teckels.
Ik heb Soiree helemaal geplukt fijn buiten op de tuintafel terwijl de rest zich er  natuurlijk lekker mee bemoeide.
Soiree is op dit moment heel actief ze speelt de hele dag met Mon Ami en is ook super aanhankelijk. Zodra Mon Ami even bij me komt zitten is ze er als de kippen bij om zich er tussen te wringen ze wil me op dit moment even niet delen.
 
Cacao doet het super, de laatste week van haar loopsheid is aangebroken en ze is heel vrolijk, ze loopt de hele dag met haar kip te gooien en ook stoere spelletjes met Willemien en Mon Ami gaat ze niet uit de weg. Ik ben blij dat ze weer helemaal de oude is.
 Nu nog een paar dagen opletten ze is nog steeds erg gecharmeerd van Mon Ami en ze nodigt hem af en toe uit met amoureuze bedoelingen en is zo slim om dat te doen als ze denkt dat ik even afgeleid ben.
 
Het was vandaag echt te warm voor een lange wandeling dus ben ik met ze naar een groot weiland gelopen, tenminste met Soiree en Mon Ami de rest koos ervoor om gewoon lui in de zon te blijven liggen lekker bij het baasje en ik weet dat zodra ik mijn hielen heb gelicht ze het baasje aan gaan kijken met trieste ogen om zo op iets lekkers getracteerd te worden, kleine slimmerikjes.
 
 
Soiree duwt Mon Ami gewoon weg om heel dicht bij me te kunnen zijn! 
Afbeelding invoegen
Haasje was heeeel braaf vandaag en ze ging eens rustig zitten zonder te kletsen dus een foto-moment 
Afbeelding invoegen
 
 

Mister (Charmeur) nu 1 jaar oud
 Afbeelding invoegen
10-05-2016 
En weer eens een update!!
We zijn nog steeds druk, nu de tuin klaar is zijn we begonnen om in huis alle klusjes te doen en Wil is druk met schuren en schilderen. Ik help her en der een beetje mee en ben natuurlijk degene die alles weer stofvrij maakt. Een vervelende klus maar het moet natuurlijk wel gebeuren dus de schouders eronder!! Langzaam krijgen we alles graag zoals we het willen.
 
Willemientje heeft ervoor gezorgd dat ik mijn vingers bezeerd heb. Ik stond buiten een praatje te maken en had mijn vingers om de garagedeur toen Willemien met haar 12 kilo tegen de deur aansprong en Hopla mijn vingers ertussen.
Dat deed even gemeen pijn en ik heb er nu nog een beetje last van maar het zij Willemien vergeven natuurlijk ze wilde gewoon naar binnen en had geen flauw benul wat ze had aangericht.
Helaas liep Soiree half geplukt rond en mijn wijsvinger is nu pas zover genezen dat ik de klus af kan maken.
 
Soiree is ondertussen loops geworden en ook Cacao besloot dat het haar tijd was, dus twee loopse dames en een leuke jonge "man ïn the house"  dan krijg je het druk en wel heel druk. Mon Ami was hevig verliefd maar ik heb mijn plannen een beetje bijgesteld en dus mocht Mon Ami alleen maar verliefd zijn en verder NIETS.
Ik had voor Cacao Mr Beluga in gedachten (een zoon van Tony, de pappa van haar vorge twee nestjes) maar Cacao was nog niet volledig hersteld van haar blessure en dus heb ik besloten dat Soiree haar afspraakjes mocht overnemen. De bedoeling is dat we (als Soiree drachtig is)  een pupje gaan houden en dan is het niet verstandig dat dit pupje familie is van Mon Ami.
Dus Soiree heeft twee afspraakjes gehad (half geplukt) met deze mooie reu en alles is perfect gegaan nu is het afwachten of ze drachtig is, over zo'n drie weken zullen we het weten dus we wachten rustig af.
Dat betekent dat Cacao deze zomer geen pupjes gaat krijgen (sorry Cacao je wilde zo graag) maar misschien wel Oma wordt.
 
We wachten rustig af wat Soiree in petto heeft!!
Afbeelding invoegen
 
 En nog wat foto's van onze pups bij hun baasjes ze zijn nu 1 jaar oud!!
 
Lieve Floor (C'est la vie)
Afbeelding invoegen
 
Floor samen met Lobke (kleintje van Haze) gaan even winkelen
 Afbeelding invoegen
 
Mister (Charmeur) ligt heerlijk te slapen in een restaurant
Afbeelding invoegen
 
Morisson (Courage) op zijn verjaardag hahaha dat toetje
 Afbeelding invoegen
 
Trudy (Tony's Piaffe) dicht tegen het baasje aan 
Afbeelding invoegen
 
 
 
En kleine Lotje (Coquette) ook al in dromenland
Afbeelding invoegen
 
Odie (Cartouche) is op vakantie en zo te zien vindt hij dat helemaal niet erg 
Afbeelding invoegen 
 
 
 
 
23-04-2016
Alle pupjes zijn gisteren verwend en wij ook, wat een leuke en feestelijk foto's hebben we gekregen.
Omdat mijn feestweek nog niet voorbij is (morgen ga ik naar mijn kleine nichtje die haar eerste communie viert) zal ik volgende week een collage maken van alle feestvarkentjes.
Nu de tuin klaar is ben ik weer begonnen om de dames en natuurlijk Mon Ami te verlossen van een dik vachtje dus tussen de bedrijven door moeten ze even op tafel.
Mon Ami is in ieder geval zomer-klaar en Soiree bijna. Daarna is Haasje weer aan de beurt. Willemien is een paar weken geleden al in haar hemdje gezet dus die boft voorlopig.
Met Cacao gaat het goed, ze mag nog eventjes gezellig alleen met mij wandelen, nou ja wandelen het merendeel doet ze in volle galop ze is uitermate fit maar ik merk dat ze nog een beetje moeite heeft met wendingen dus de wandelingen worden wel wat langer maar voorlopig nog geen twee uur.
Dat betekent wel dat ik zelf heel wat kilometers afleg, de rondjes met Cacao zijn natuurlijk extra. Maar Cacao'tje vind het geweldig en dan is het goed natuurlijk ik zie haar genieten en zo hebben we saampjes wat quality-time.
 
Cacao mag even Haasjes Haas lenen
Afbeelding invoegen
 
 Strak in het pak
Afbeelding invoegen
 
Wordt je moe van 
Afbeelding invoegen
Helemaal uitgeput na het plukken
Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen
 
 
 
22-04-2016
 
We blijven in feeststemming, vandaag is het precies 1 jaar geleden dat Cacao'tjes "gouden nest" werd geboren. Wat hebben we  van ze genoten 7 prachtige chocolade bruine pupjes 4 knappe heren en 3 prachtige dames
. Ondertussen hebben ze allemaal een SUPER fijn leven bij hun nieuwe families en wij mogen gelukkig zo af en toe meegenieten.
 
Van Harte Gefeliciteerd
C'est la Vie (Floortje) Cartouche (Odie) Chique (Lodewijck) Courage (Morisson) Charmeur (Mister) Coquette (Lotje) en Tony's Piaffe (Trudy)
 
Afbeelding invoegen
 
 
21-04-2016
 
Hiep Hiep Hoera vandaag is het feest, Haasje is 5 jaartjes jong geworden
 
Vanmorgen zijn we natuurlijk vroeg opgestaan en heb samen met Haze een dansje gedaan alle teckels waren meteen klaarwakker, een extra lekker ontbijtje, eitje erbij en dan de fotosessie met de jarige en haar verjaarskado (een pluche Haas) het is traditie hier om elk jaar op hun verjaardag even een foto te maken en Haasje werkte wonderwel heel goed mee.
 Op dit moment heeft ze het druk om haar kadootje te bewaken NIEMAND mag er mee spelen het is haar kleine Haas!!
 
5 jaar
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
 
 19-04-2016
Een hele maand stilte op de site. Maar wij hebben natuurlijk niet stil gezeten en hebben in die maand heel hard gewerkt met als resultaat dat de tuin nu helemaal klaar is en we deze zomer dus met een gerust hart in het zonnetje kunnen gaan zitten.
Ondertussen hebben de teckels natuurlijk alles uit de kast gehaald om zo goed mogelijk mee te helpen en zonder hen was het waarschijnlijk wel een stuk sneller gegaan maar ook een stuk minder gezellig.
 
We hebben ons even zorgen gemaakt om Cacao'tje. Ze was samen met Soiree tijdens het wandelen met een rotgang achter een Haas aangegaan (een echte natuurlijk, niet onze Haas).
Ik stond perplex want we liepen op een soort van dijk en dat ging stijl naar beneden nu ben ik slecht in afstand/hoogte schatten maar het was denk ik toch een meterje of vier. Het kon ons tweetal niet deren ze vlogen naar beneden en binnen een mum van tijd zag ik nog maar twee kleine stipjes.
 
Natuurlijk heb ik dit weleens vaker meegemaakt en ik weet dat ik gewoon moet wachten en af en toe eventjes hun namen roepen. Na zo'n 10 minuten kwam Soiree terug maar zonder mamma Cacao en dat is op zich al bijzonder want Cacao neemt altijd Soiree op sleeptouw dus tijd om me even ongerust te maken.
Ik heb toch nog gewacht en haar naam geroepen maar ik zag en hoorde NIETS.
Dus er zat maar een ding op, naar beneden met bibberende knietjes want ik heb het niet zo op hoogtes en dit was ook nog eens ontzettend steil.
Gelukkig kon ik me her en der vasthouden aan bomen en struiken dus het ging wonderwel goed en ondertussen zag ik daar beneden Cacao zitten, een pootje omhoog en haar tuigje los om haar nek.
Eerst is er opluchting en ik ben even bij haar in het gras gaan zitten, haar pootje onderzocht op letsel of doorntjes maar niets gevonden haar tuigje weer netjes aangedaan en aangelijnd maar Cacao wilde niet lopen dus nogmaals alles nagekeken en op haar pootjes gezet en het ging ze mankte wel een beetje maar ze liep mee.
300 Meter en ze ging weer zitten, weer even gekeken en nogmaals geprobeerd om haar mee te krijgen en ja hoor Cacao liep en hoe verder we kwamen hoe beter ze ging lopen.
De volgende dag was het echt mis Cacao liep met een gekromd ruggetje en had duidelijk pijn dus de paniek sloeg toen wel een beetje toe, Cacao is oersterk en bij haar denk je niet zo gauw aan een hernia maar zoiets hoeft natuurlijk niet aangeboren te zijn Cacao's sterkte kan ook tegen haar werken en omdat haar tuigje los om haar nek bengelde heeft ze waarschijnlijk vast gezeten en heeft ze zich geforceerd om los te komen.
Dus op naar de dierenarts, die heeft haar onderzocht en was niet overtuigd dat het een hernia was, haar reflexen waren goed dus Cacao kreeg pijnstillers en verder vooral rust voorgeschreven. De eerste drie dagen was Cacao stil en rustig en had ze problemen om te plassen en ontlasten dus maar weer richting Dierenarts. Gelukkig is de Dierenarts een nuchtere man en normaal ben ik dat ook maar ik was ERG ongerust dus er werd een echo gemaakt om te zien of haar blaas overvol was en dat was gelukkig niet zo hij heeft (op mijn verzoek) nog even geleerd hoe ik haar blaas zou kunnen legen en (ook op mijn verzoek) twee klisma's meegegeven. Dit was op vrijdag en met het weekend voor de deur wilde ik niet weer verrast worden.
Gelukkig was het allemaal niet nodig, vrijdagnacht maakte Cacao me wakker en heeft een ware waterval uitgeplast. Vanaf dat punt ging het beter en beter met haar en had ik de grootste moeite om haar rustig te houden. Op dit moment gaat ze nog even apart mee wandelen ik neem geen enkel risico en ga het nu langzaam opbouwen, maar zo als het er nu uitziet heeft ze enkel wat  last van haar linker achterpootje, zo op het oog zie je niets aan haar maar ik hoor aan haar lopen dat ze onregelmatig loopt dus voorlopig krijgt ze de "VIT" (Very Important Teckel) behandeling.
 
Ik kan nog dagen typen Haasje is natuurlijk ook weer ondeugend geweest, ik heb een spinternieuwe stofzuiger en opeens was ik wat hulpstukken kwijt ik kon ze nergens vinden. Wat later loop ik de tuin in en zie ik Haasje zitten in een mooi gat tezamen met de ontbrekende stukken!!
 
Willemien is natuurlijk haar relaxte zelf en doet mannen-spelletjes met Mon Ami!!
 
Natuurlijk hebben we weer foto's gekregen!!
 
Deze is van vandaag, Lodewijck heeft zijn eerste plukbeurt gehad en hij heeft het super lief ondergaan
Afbeelding invoegen
 
Jetje op de uitkijk
 Afbeelding invoegen
 
 
 
 
 Lotje speelt kiekeboe
 Afbeelding invoegen
  
Het zit duidelijk in de famiilie, Haasje (Bardot) weliswaar een jaartje ouder maar ook zo'n schone slaapster
 Afbeelding invoegen
 
Soiree troost Cacao, het is nooit leuk als je geblesseerd bent
Afbeelding invoegen
 
 Mon Ami loopt meestal los behalve aan het kanaal want water kan hij niet weerstaam!
Afbeelding invoegen
 
Soiree is loops er kan gehuwd worden en we hopen op zomerpupjes 
Afbeelding invoegen
  
 17-02-2016
Zondag zijn Haasje en Margot geweest wat een feestje en wat een heerlijk teckelmeisje is Haasje (ze is vernoemd naar onze supernanny) en af en toe denk ik dat ze een paar trekjes van haar heeft overgenomen hoewel ze niet zo'n Diva gedrag vertoond als ons exemplaar!!
We hebben ervan genoten en zoals ik al voorspelde was Mon Ami erg gecharmeerd van Haas en dat resulteerde in een mokkende Soiree die haar kleine zus links heeft laten liggen terwijl ze normaal niet vies is van een potje sparren!!
Ik heb wel wat foto's gemaakt maar helaas zijn ze niet gelukt dus even een foto van Haasje lekker thuis op de bank.
 
Prinses-heerlijk 
Afbeelding invoegen 
 
Gisteren kreeg ik wat foto's en video's toegestuurd van de baasjes van Morisson (Courage) hij is mee op vakantie en geniet samen met hen van een flink pak sneeuw dus een geweldig bof-hondje
 
Afbeelding invoegen
 
 
En hier wordt ook druk gewandeld natuurlijk, gisteren en vandaag hebben we echt genoten. Het vriest weliswaar maar de zon is volop aanwezig en zelfs Haasje heeft het naar haar zin tijdens de wandelingen geen gemok en af en toe maakt ze rare bokkesprongen en sprintjes puur uit vrolijkheid en dat is voor mij en de meisjes heerlijk en dat betekent ook dat we meestal wat langer wandelen en dat is weer goed voor onze Diva die wel een paar onsjes wintervet mag verliezen.
 
Vandaag is Mon Ami precies 9 maanden oud en na de wandeling heb ik ze getrakteerd op een lekker bot en hebben we in de zon koffie gedronken en dat was heerlijk, gewoon dikke trui aan en een beschut plekje opzoeken
 
9 Maanden, wat gaat de tijd snel
Afbeelding invoegen 
 
Toch nog een puber
Afbeelding invoegen
 
Maar wel een heeeeele lieve
Afbeelding invoegen
 
Vanmiddag in de zon wordt even aan Mon Ami duidelijk gemaakt dat de bank gereserveerd is voor de dames 
Afbeelding invoegen
 
Een teleurgesteld ventje 
Afbeelding invoegen
 
Meer dan 2 uur gerend en gedold
This Girl is on Fire
 Afbeelding invoegen
 
 
 
13-02-2016
Morgen is het Valentijnsdag en wij krijgen bezoek van Haasje (Bardot) en haar baasje Margot.
We hebben elkaar al een tijdje niet gezien dus dat wordt weer even wennen voor de dames en natuurlijk gaan we kleine Haas extra extra knuffelen.
Haasje was het enigste meisje uit het tweede nestje van Cacao en Tony ze heeft zeven broertjes. Als kleine meid stond ze haar mannetje en ik heb haar natuurlijk gekoesterd ook al werd ze door haar broers ook in de watten gelegd. Een dapper meiske is het.
 
Met ons roedeltje gaat het heel goed al zijn we de regen wel een beetje beu. Gelukkig valt het de laatste dagen mee en weer of geen weer we trekken er op uit.
Haasje heeft er een gewoonte van gemaakt om thuis te blijven als Wil thuis is, zodra ik mijn jas aantrek dan springt ze bij hem op schoot en kijkt me brutaal aan of dat ze even duidelijk wil maken dat ze lekker op de bank blijft hangen en beslist geen zin heeft in modderpartijen. Ik laat het maar even zo zodra Wil er niet is staat ze wel als eerste bij de deur en gaat ze gewoon mee.
 
Mon Ami groeit als kool hij veranderd van een slungel in een hele mooie Adonis en is de schaduw van Soiree. Ook Soiree is erg van hem gecharmeerd en ik merk een lichte jaloezie als hij zijn aandacht op de andere dames richt dus dat wordt een mooie Valentijnsdag voor die twee tenminste als hij morgen niet verliefd wordt op Haasje hahaha.
 
Morgen een verslagje van het bezoek maar vandaag wat foto's van onze pups die al behoorlijk volwassen worden.
 
Trudy (Tony's Piaffe) onze flinke chcoladebol even poseren voor de foto
Afbeelding invoegen
 
  
Floor (Cést La Vie) en Lobke
Afbeelding invoegen
 
  
 Soiree roept Mon Ami
 Afbeelding invoegen
 
 
 
Ja Hoor Mon Ami je kan best door het raam naar binnen!!!
Afbeelding invoegen
 
 
 
 
 
 
Julia roept haar Romeo
Afbeelding invoegen 
 
Niet gelukt en daar ben ik toch wel blij om!!
Afbeelding invoegen
 
02-02-2016
Het is weer even geleden dus hoog tijd voor een update.
 
We zijn druk bezig geweest, er was een lekkage in het dak van de garage dus die heeft even in de stijgers gestaan, alles is gemaakt alleen nog even schilderen maar dat doen we in het voorjaar als het lekker droog is.
De heren dakdekkers kwamen natuurlijk af en toe koffie drinken en hun boterhammetjes eten, dat heeft ervoor gezorgd dat de teckels weer een aantal fan's erbij hebben. Ik sta iedere keer weer versteld hoe de meiskes en onze man het voor elkaar krijgen!!
En ik wordt gewezen op het feit dat ze wel heel slim zijn. Sinds we hier wonen heb ik ze geleerd om niet te blaffen als ze naar buiten of naar binnen willen vaak gaan ze gewoon voor de deur zitten en wachten tot ik reageer maar omdat het zo druk was zag ik het soms niet, nu hebben ze zichelf aangeleerd om te kloppen (dit tot grote hilariteit van de dakdekkers). Vooral Mon Ami is daar zeer bedreven in en je ziet regelmatig zijn pootje klop klop tegen de deur aan gaan.
 
Het gaat natuurlijk prima met ze, al schiet het wandelen er nu soms bij in, niet omdat ik geen tijd heb, ik neem er de tijd voor maar het is al zo'n drie dagen flink aan het regenen en de omgeving veranderd in een waar zwembad. Voor de meeste teckels geen probleem vooral Mon Ami trekt zich niets aan van wat regen, de dames vinden het niet leuk maar als we eenmaal onderweg zijn dan vergeten ze al snel dat ze nat worden. Behalve Haasje natuurlijk maar die laten we lekker thuis als het regent andders gaat ze alleen maar staken en dat is sneu voor de rest.
 
Gisteren ben ik met Cacao, Soiree en Mon Ami naar de oogspecialist geweest, de dames en natuurlijk onze heer krijgen jaarlijks een onderzoek om te kijken of hun prachtige kijkers in goede conditie zijn.
Als je wilt fokken is dit natuurlijk belangrijk en een vereiste. Er liggen vervelende oogaandoeningen op de loer die niet dmv een GEN-test gecontroleerd kunnen worden en dus worden de teckels elk jaar nagekeken.
Goed nieuws voor alle drie ze hebben prachtige mooie en gezonde kijkertjes.
 
Natuurlijk hebben ze met zijn drietjes de hele wachtkamer vermaakt en iedereen om hun pootjes gewonden. Het was een drukke bedoening in de kliniek en daar maken ze gretig gebruik van, ze gaan zich netjes voorstellen aan baasjes en hun honden en er was volop belangstelling voor ze, er werd druk met ze geknuffeld en ik kreeg te horen dat men diep onder de indruk was van hun lieve karakter en daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee.
 
Op tafel bij de oogarts bleven ze rustig zitten en kreeg hij hun volledige medewerking. Zelfs Mon Ami met zijn 8 maanden was de rust zelve terwijl dit voor hem toch het allereerste oogonderzoek is. Hij heeft natuurlijk een flinke knuffel gekregen.
 
Vorige week ben ik op bezoek geweest bij Lodewijck (Chique) en Trudy (Tony's Piaffe). Wat is het toch leuk om de pupjes in hun eigen omgeving te zien en even te knuffelen. Ze hebben beide een fijne plek gevonden de baasjes zijn enthousiast en vol verhalen over hun teckel.  Trudy leeft samen met Margootje (pup van Haasje) en dus werd er dubbelop geknufd. Oh Oh Margot is bijna drie jaar en het is een kopie van haar moeder inclusief alle streekjes hahaha.
 
Ondertussen heb ik een begin gemaakt om de hele site eens "onder handen" te nemen ik MOET gewoon wat foto's wegdoen en een nieuwe indeling maken. De beheerder van de site heeft me al een paar keer gewaarschuwd dat ik dik over mijn  toegestane ruimte ga dus ik heb nu een begin gemaakt.
De komende tijd kunnen er weleens rare "blancs" etc. ontstaan maar dat komt goed ik ben gewoon even  aan de site aan het werken en dat is niet mijn sterkste punt.
Ik heb heel wat foto's binnen gekregen maar helaas kan ik ze niet allemaal plaatsen omdat ze op een of andere manier gaan draaien al ik ze op de site wil zetten zodra ik de site klaar heb hoop ik dat het probleem is opgelost.
 
Maar natuurlijk wel wat foto's
 
Niels en Odie das pure liefde
 
Afbeelding invoegen 
 
 
09-01-2016
Een nieuw jaar en we zijn erg benieuwd wat dit jaar in petto heeft.
 
Met de roedel gaat het goed we hebben niets te klagen en we hebben een fijne jaarwisseling gehad de dames zijn allemaal vuurwerkproof en we weten nu ook dat Mon Ami helemaal geen problemen heeft met al dat geknal.
De dagelijkse wandelingen gaan gewoon door en tot nu toe hebben we geluk met het weer tweemaal een bui gehad en natuurlijk wel het schoonmaken van vijf teckels als we thuiskomen. De kleigrond is overal doordrenkt van het vocht en onze kleine buikschuivers nemen altijd een stukje limburg mee naar huis.
Mon Ami is een echte MAN hij maakt er geen probleem van als hij door plassen moet stappen sterker nog hij gaat er gewoon midden in staan spetteren dus bij hem ziit de modder vaak tot achter zijn oortjes.
Deze week heb ik hem voor het eerst geplukt en hij heeft het fantastisch gedaan op de trimtafel, als voorbereiding heb ik regelmatig de dames even gekamd en dan kwam hij er heel nieuwsgierig bij staan dus ook de kam door zijn vachtje en af en toe zo links en rechts wat haartjes weggeplukt dus het gepluk en getrek aan zijn vachtje was niet helemaal nieuw voor hem.
 
 
Onze kleine Casanova!
Afbeelding invoegen
 
 
 
Gisteren ben ik op bezoek geweest bij Morisson (Courage) inmiddels zijn onze pupjes al echte jongemannen en het is geweldig om te zien hoe het nest zich ontwikkeld maar ook hoe blij hun baasjes zijn met hun teckel.
Ik werd uitbundig begroet en de prachtige ogen van Cacao'tje keken me aan. Morisson was het kleinste pupje in het nest en is nog steeds de kleinste maar wat een ontzettend mooi manneke, blij en vrolijk liep hij door zijn huis en volgens zijn bazinnetje doet hij het erg goed en kunnen ze hem niet meer missen.
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen