dagboek 2017

 
 Wij wensen iedereen hele fijne dagen!! 
Afbeelding invoegen 
 
 
31-12-2017
Soms moet je van alles en ik heb me voorgenomen voor 2018 om alleen gelukkig te MOETEN zijn en dat is niet moeilijk met zeven kleine kabouters om me heen.

De roedel heeft gisteren en vandaag al kennisgemaakt met vuurwerk en evenals voorgaande jaren trekken ze zich er niets van aan ze zijn schotvast. Dat betekent natuurlijk niet dat we ze alleen het nieuwe jaar in laten gaan. Standaard is dat we gewoon thuisblijven, de buurtjes komen lekker eten en daarna gaan we samen wat drinken op het nieuwe jaar, de oliebollen, appelbeignets en champagne staan al klaar, vanmiddag ga ik een lekkere amuse, voor- en nagerecht maken en de buurman zorgt voor een lekker hoofdgerecht en daar heb ik alle vertrouwen in want hij kookt fantastisch.
De teckels pikken hun graantje mee en zij zullen vanavond gaan genieten van een lekker bot. Ze liggen nu tevreden te dutten na een winderige wandeling.
Straks ga ik lekker uitgebreid in bad met mijn eigen badeendjes en dan zijn we er klaar voor.
Ik hoop dat iedereen vooral onze pupjes en hun baasjes een fantastische jaarwisseling hebben!
 
Afbeelding invoegen
 
Een mooie terugblik op een geweldig nest, wat hebben we van jullie genoten stuk voor stuk lieve gezonde pupjes en voor jullie de eerste jaarwisseling, we hopen dat er nog heel veel volgen.
 Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

29-12-2017
Brrr het is koud vandaag, we zijn natuurlijk wel op pad geweest maar ik kreeg het -ondanks het lopen van een flink tempo- niet warm. Dus we hebben het bij een uurtje gelaten. Vanmiddag kregen we regen en tot nu toe regent het nog steeds dus we hebben ons binnen vermaakt.
Vanmiddag heb ik Lilou netjes gemaakt, haar baard werd erg lang en vol en ook het haar op haar hoofd begon op een wilde pruik te lijken dus hopla op tafel en even bijwerken.  Een mooi moment om haar even te trainen in het netjes blijven zitten en staan, ik ben van plan om haar in het voorjaar haar eerste show te laten lopen.
Ik heb met Lilou wat langer gewacht want ze was echt een klein racemonster en hoewel ze goed luistert zag ik haar al door de ring vliegen nu ze wat ouder wordt heeft ze wat meer geduld en loopt ze netjes langs me als ik daarom vraag. Het netjes blijven staan op tafel en het overal aanraken is geen enkel probleem dus ze is er klaar voor.
Het trimmen ondergaat ze gelaten, af en toe een complimentje en natuurlijk de nodige knuffels en Lilou vind alles best, ze is net zo makkelijk op tafel als mamma Soiree en poseert ook nog eens netjes voor de foto.
 
Weer helemaal netjes
Afbeelding invoegen
 
Af en toe toch nog een puppie-blik
Afbeelding invoegen
 
Trots op mijn meisje!!!
Afbeelding invoegen


 
28-12-2017
En Kerst 2017 is alweer verleden tijd, we hebben het heel gezellig gehad en hebben kerstavond gevierd met familie.
Haasje heeft ons flink geamuseerd want ze is op dit moment top-fit vooral haar mondje maakt overuren en als we visite hebben haalt ze alles uit de kast om de clown uit te hangen, als dat onopgemerkt blijft dan begint te te kletsen en als we haar negeren dan zoekt ze gewoon een slachtoffer uit en tikt met een voorpootje op diens been, bij geen reactie worden de tikjes wat driftiger en begint ze te kletsen, ze houd pas op als ze aandacht krijgt.
Om haar stil te krijgen had ze van mij een runderoor gekregen maar ik had het kunnen weten als Haze op haar praatstoel zit dan praat ze ook met een runderoor in haar mondje. Heel komisch om te zien want met het runderoor in haar bekje gooit ze haar achterwerk van links naar rechts en lijkt het ofdat ze de salsa  danst.
Ook de andere teckels worden regelmatig door haar uitgedaagd vooral Lilou en Mon Ami zijn het "haasje" ze doet het wel op een lieve manier en vandaag heeft ze Cacao een hele goed wasbeurt gegeven. Terwijl ik dit aan het schrijven ben zie ik haar aan komen en ja hoor daar gaat de staart nog even en dan zit ze op mijn voeten te zingen.
 
We gaan dagelijks lekker naar buiten en de roedel geniet van de extra wandeltijd, nu de pupjes uitgevlogen zijn neem ik af en toe een onbekende route en dan lijkt de wandeling soms op een dwaling. We verkennen nieuwe plekken en de teckels genieten er echt van ze zijn snel en fit en natuurlijk nieuwsgierig en elke dag is een nieuw avontuurtje waarvan zij en ik van tevoren niet weten waar we naar toe gaan en hoe lang de route gaat duren.
Vooral voor Lilou is dit een mooie afleiding, ze is enorm schijnzwanger en onze vrolijke jongste is op dit moment een beetje pieperig, eet slecht en plakt enorm aan mij.
 
Waar ik ga is ....... Lilou!!
Afbeelding invoegen
  
Hup... de schoenen aan en gaan!! 
Afbeelding invoegen
 
Soiree'tjes vacht begint weer aardig te groeien maar vandaag toch nog voor de laatste keer bescherming aan!
Afbeelding invoegen
 
Hele mooie routes!!
Afbeelding invoegen
 
En Cacao vind altijd iets, vandaag had ze de keus uit een lege wijnfles of een klokhuis. gelukkig koos ze voor het laatste want wat ze onderweg oppikt MOET mee naar huis
Afbeelding invoegen
 
Ze heeft hem de hele route in haar bekje gehad en nu krijg ik hem!!
Afbeelding invoegen
 
Met Kerst hebben we nog foto's gekregen en lieve kerst en nieuwjaars wensen allemaal heel hartelijk bedankt we zijn er erg blij mee!!
 
Nino met grote broer Frodo, grote broer heeft even moeten wennen aan zo'n pup maar inmiddels liggen ze lekker samen te slapen.
Afbeelding invoegen
 
Merlot onze kleinste doet het prima!!
Afbeelding invoegen
 
En dit mooie manneke is Bickel, hij is een pup van Cacao en inmiddels vier jaar 
Afbeelding invoegen
  Bickel blaast even uit !! zware Kerst geweest!!
Afbeelding invoegen
 
Morrisson is natuurlijk ook een pup van Cacao dat spreekt voor zich!!
Afbeelding invoegen
 


  23-12-2017
Tijd voor een update, alles is klaar voor de feestdagen, altijd een hectische tijd de dagen voor Kerst maar het is gelukt we zijn er klaar voor.
Vandaag vieren we de verjaardag van Willemien. Onze oudste is 9 jaar geworden en terugkijkend is het omgevlogen.
Ik realiseerde me vandaag dat Willemien in al die jaren NOOIT een maaltijd heeft geweigerd of overgeslagen, ze is dan ook nooit ziek geweest zelfs niet eens een keertje misselijk en dat is een klein wonder want ze heeft de neiging om hele vreemde dingen die ze onderweg vind op te eten. Dus de conclusie is dat ze een maagje van beton heeft dat kan haast niet anders!!
Natuurlijk was haar bak vandaag flink gevuld en ook dat is niet zo moeilijk want Willemientje heeft geen voorkeur qua eten ze wil alleen gewoon heel veel!!
Dus wat tartaar, hart, lam en een eitje en vanavond als toetje een gedroogd kipfiletje.

 Lieve Willemien van Harte Gefeliciteerd van ons mag er nog zeker 9 jaar bij!!
Afbeelding invoegen
 
Ondertussen zijn de pupjes bij de dierenarts geweest en hebben ze hun 12 weken prik gehad, natuurlijk een gezondheidscheck en de weegschaal. Het gaat gewoon super met ze en de foto's spreken voor zich!!
 
Baasje van Merlot had de griep en dan is het heerlijk om getroost te worden door je eigen teckeltje!!
Afbeelding invoegen
 
Het gaat goed met de "kleine" meid!!
Afbeelding invoegen
 
En ook Bell was bij de dierenarts!!
Afbeelding invoegen
 
Gesteund door nieuwe zus Sjors en teckel Pelle (Pelle is de teckel van de dierenartsassistente en een beetje familie van Sjors en Bell)
Afbeelding invoegen
 
Pixie wordt volgens de dierenarts een flinkerdje. Ze is echte dikke vrindjes met kat Stanley
Afbeelding invoegen
 
Bodhi heeft even moeten wennen aan Misha maar zijn nu echte broertjes!!
Afbeelding invoegen
 
Een kerstgroet van Iggy (pup van Haasje)
Afbeelding invoegen

 
18-12-2017
De tijd vliegt, alweer bijna Kerst en ik heb een erg leuk maar druk weekend achter de rug. Zaterdag ben ik met de buurvrouw gaan shoppen, het is een soort van traditie geworden, sinds ik hier woon zijn we elk jaar vlak voor Kerst samen gaan winkelen. Heerlijk relaxed, even koffie drinken en voor de rest gewoon winkeltje in en winkeltje uit, eenmaal thuis zorgt ofwel zij ofwel ik voor het diner en maken we er een fijne avond van.

Natuurlijk ga ik niet zomaar weg, voordat ik ga heeft de roedel al een flinke wandeling achter de rug en liggen ze uitgeteld op de bank met iets lekkers samen met Wil die de honours 'smiddags waarneemt.
 
Morgen zijn onze pupjes 12 weken oud en waarschijnlijk gaan ze de dierenarts bezoeken voor hun 12 weken enting, tot nu toe krijgen we alleen maar blije en positieve berichten en volgende week gaan ze hun eerste Kerst beleven.
 
En er zijn weer nieuwe foto's.
 

 Guus doet het erg goed, hij doet zijn uiterste best op de pupcursus en heeft bezoek gehad van Bikkel. Bij het exportern van de foto is deze gekanteld en ik krijg hem met geen mogelijkheid recht!
Afbeelding invoegen
 

 
Bell en Sjors
Afbeelding invoegen
 
Wat een lekker snoetje!!
Afbeelding invoegen
 
Geen pup meer maar dit is "Jet" ze is een kind van Haasje en inmiddels alweer vier jaar
Afbeelding invoegen
 
De drie generaties, van links naar rechts Cacao, Lilou, Soiree
Afbeelding invoegen
 
Willemien en Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
En hier ben ik trots op Doedel samen met Haasje vroeger aartsvijanden en nu wel geen dikke vriendinnen maar soms betrap ik ze toch samen op de bank of in een mandje!! 
Afbeelding invoegen

 
 
 
13-12-2017
We hebben een beetje een overschot aan energie, de teckels en ik ook. Het weer is gewoon slecht en vandaag is het nog niet droog geweest. Positief is wel dat ik het hele huis een grondige beurt geef en helaas voor de teckels krijgen zij ook allemaal een "Kerst"beurt, Er wordt getrimd en netjes gemaakt en als toetje mogen ze ook nog allemaal in bad.
Jaa zelfs Haasje ziet eruit om door een ringetje te halen ik heb me niets aangetrokken van haar grollen en heb rustig doorgewerkt met als resultaat een mooie zelfs slanke Haasje die ontzettend blij is want ze weet dat ze voorlopig niet meer op tafel hoeft. Ze speelt en rent en kletst de hele dag en zoals Haasje is..... bij NIET reageren gaat ze gewoon op je voeten zitten en zingt ze totdat ze een knuffel krijgt.

We worden goed op de hoogte gehouden hoe het met onze pupjes gaat en ik zie ze groeien, pfff wat gaat dat hard, volgende week dinsdag zijn ze alweer 12 weken en stuk voor stuk hebben ze fijne baasjes en worden ze verwend en gewaardeerd!!  En dat wordt nu weer erg gewaardeerd door ons!!
 
Pixie vind de sneeuw geweldig
Afbeelding invoegen
 

Maar natuurlijk is even relaxen bij baasje Finn ook fijn
Afbeelding invoegen
 
Misha is helemaal gewend in Hoorn en ook Bodhi (Brume) begint het leuk te vinden dat hij een broertje heeft
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami maakt plukken een feest, onze jongeman vind het gepluk helemaal leuk en blijft keurig liggen

Afbeelding invoegen
 
Nee nog even de puntjes op de "i" Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
Oké.... en hij blijft keurig wachten
Afbeelding invoegen
 
Ik kan gewoon even koffie halen!!
Afbeelding invoegen
 
11-12-2017
Sneeuw.... en dat betekent dat we gewoon thuisblijven, geen wandeling voor de roedel want gisteren en ook vandaag ligt hier meer dan 10 cm en omdat we een beetje landelijk wonen zijn de wegen niet schoon. Daarbij is de roedel echt heel blij met de sneeuw en dat betekent LOL aan de lijn, vooral Lilou, Cacao en let op Willemien worden über vrolijk van het witte goedje, Mon Ami doet vrolijk mee met de dames dus lekker de tuin in dan ben ik gewoon veilig.
We hebben weer leuke foto's gehad van de pups, hun eerste sneeuw, ze genieten ervan en wij genieten mee met de sneeuw-pupjes.
Morgen gaan we ons bezighouden met de kerstversiering en natuurlijk zal er flink geholpen worden, als ik de dozen neerzet moet ik oppassen dat ze niet supersnel uitgepakt worden en ik hoop dat we morgenmiddag toch naar buiten kunnen.
 
Guusjes eerste kennismaking met de sneeuw go go go vent!!!
Afbeelding invoegen
 
En ook Sjors en Bell genieten ervan
Afbeelding invoegen
 
Staat je goed hoor Bell!!
Afbeelding invoegen
 
Nino een beetje weggezakt in de sneeuw, je bent gegroeid manneke!!
Afbeelding invoegen
 
Ja hoor daar is "ie" weer de speciale Nino-blik
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk Lilou en Mon Ami zijn trekken regelmatig een sprintje in de sneeuw
Afbeelding invoegen
 
Beter 3 koude pootjes dan 4 !!
Afbeelding invoegen
 
08-12-2017
We zijn lekker druk, het weer is bar en boos en we hebben gisteren maar een uurtje gelopen en vandaag helemaal niet.
We kregen vandaag flinke buien, sneeuw en ook nog hagel dus ik ben begonnen om de zolder op te ruimen en alles wat ik de afgelopen tijd niet gebruikt heb of niet gemist heb gaat weg en het geeft me een fijn gevoel niet meer iedere keer alles door je handen laten gaan, keer op keer schoonmaken omdat je het zonde vindt om weg te doen nee ik heb "korte metten" gemaakt.

Ik heb me voorgenomen om dat elke dag een paar uurtjes te doen en daarna zijn de teckels aan de beurt, Cacao heeft al een update gehad ze is helemaal klaar voor de Kerst, Willemien is ook netjes gemaakt, Soiree is bijna klaar op haar pootjes na die moet ik echt uitpluizen want ze is niet echt plukrijp dus doe ik ieder keer een stukje zodat ze geen hekel krijgt aan al dat gepluk.
En...... Haasje is geplukt, wel moeten we morgen nog even alles nalopen en de puntjes op de "i" zetten want ze stond pas laat op tafel en het wordt al snel donker. Ik pluk graag bij daglicht dan zie je precies wat je doet en dat is belangrijk bij een boven en ondervacht.

Het eerste half uur ging prima en daarna begon onze prinses er genoeg van te krijgen en precies zoals ik al voorspeld had zag ik haar mer haar ogen draaien een teken dat Haasje ongeduldig wordt. Ik heb er niet op gereageerd en Haasje was in de veronderstelling dat ik het niet zag dus dan gaat ze kletsen en kijkt ze me met rollende oogjes aan. Weer heb ik haar toneelspel genegeerd en dan gaat ze liggen, terwijl ik haar rug aan het plukken was rolt ze zich gewoon om, op haar rug en pootjes omhoog. Weer niet gereageerd tenslotte moet haar buikje ook gedaan worden dus dan pas ik mij gepluk gewoon aan. Weer rollen en nu ja hoor daar is haar ruggetje weer hahaha. Dus ze is helemaal geplukt, haar bovenvacht is eraf alleen morgen nog even alles nakijken en haar baardje nog netjes maken Pfff.
We vervelen ons niet en zo is het alweer bijna weekend en zijn de pupjes al een week (en sommige een paar dagen meer) aan hun nieuwe leventje begonnen. Het gaat allemaal goed, we krijgen regelmatig een update en mooie foto's en dat is natuurlijk helemaal geweldig.
 
Ook Merlot is een grote hulp bij het opzetten van de kerstboom
Afbeelding invoegen
 
En hoef je geen "boompje"op te zetten dan doe je gewoon de afwas
Afbeelding invoegen
 
En daar wordt je moe van..... zo Lief grote zus Sjors en kleine Bell
Afbeelding invoegen
 
Het dak van Haas is verdwenen!! 
Afbeelding invoegen
 
Lilou moet ook nog "Kerst" klaar gemaakt worden maar vandaag was ze weer even PUP
Afbeelding invoegen
 
En mijn eigen Soireetje ipv op bed te gaan liggen was ze vandaag weer lekker aan het spelen in de badkamer
Afbeelding invoegen
 


06-12-2017
Het gaat goed met de pups, ze raken al aardig ingeburgerd in hun nieuwe "thuis" ze beginnen nu pup-streekjes te krijgen en dat betekent dat ze zich op hun gemak voelen en voor ons is dat een teken dat het goed gaat.
Het opvoeden kan nu gaan beginnen en ze moeten leren dat sommige streekjes niet zo gewenst zijn, afleiden kan goed helpen en het woordje NEE hebben ze hier al geleerd.
Vanaf nu gaan de baasjes het wat drukker krijgen, pupjes zijn vindingrijk en alles is spannend en leuk.
 
Ik zit nog steeds in mijn pup-ritme en heb al twee dagen geroepen dat ik uit ga slapen maar iedere morgen wordt ik gewoon om 06.00 uur wakker en dan sta ik ook maar op, ik vind de vroege ochtend eigenlijk wel fijn, alles slaapt en het is nog donker ik ga even met de roedel naar buiten en dan krijgen ze hun ontbijt waarna ze ieder weer een warm plekje zoeken om nog even te dutten.
Dan is het voor mij tijd om even koffie te drinken, te ontbijten en te douchen en gaan we aan de dag beginnen. Vandaag heb ik Soiree geplukt, door de hormonen was haar kapsel kompleet ontploft en in plaats van een teckel begon ze op een poedel te lijken, het was een hele klus maar ze is op haar pootjes en een stukje rug na helemaal klaar dus met Kerst loopt ze er pico bello bij.
De volgende is Haasje (oef) ze heeft echt een flink dak op haar hoofd dus dat belooft nog wat, ze blijft wel netjes staan met plukken maar ze protesteert door enorm met haar ogen te draaien en te kletsen en als dat niet helpt gaat ze liggen of zitten juist als ik op dat plekje aan het plukken ben. Dus ik ben moed aan het verzamelen maar dat het deze week nog gaat gebeuren dat is zeker.
 
Wat ben je toch een schat Soiree, ze heeft gedurende de plukbeurt geen kik gegeven en geduldig alles ondergaan
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
En.... er zijn weer foto's van de pups!!
 
Pixie heeft van Sint een eigen stoeltje gekregen
Afbeelding invoegen
 
Ze begint ook een beetje ondeugend te worden en vooral de gordijnen zijn ERG leuk.
Hier even braaf bij baasje Finn
Afbeelding invoegen
 
En "grote" baas Erik
Afbeelding invoegen
 
Metr Guus gaat het ook goed, hij heeft een prima opleiding gehad als kartonversnipperaar en we zijn erg benieuwd wat hij van de kerstboom gaat vinden
Afbeelding invoegen
 
Samen met Deena in de tuin
Afbeelding invoegen
 
Sjors en Bell zijn wezen shoppen in winterwonderland
Afbeelding invoegen
 
Prachtig span!!
Afbeelding invoegen

05-12-2017
5 December dus Nederland viert de verjaardag van de Sint, vanavond krijgen de teckels allemaal iets extra's gewoon zomaar omdat ik van ze houd en omdat ze het gewoon verdienen.
Vandaag zijn ze heel geduldig geweest, ik ben de hele dag bezig geweest om alle pupspullen te wassen, alles schoonmaken en ook de slaapkamer en de badkamer zien er nu uit om door een ringetje te halen. Ik had tijdens het opgroeien van de pups alles wel een beetje bijgehouden maar er was ook heel veel blijven liggen omdat de pupjes natuurlijk altijd voorrang krijgen en als er tijd over was dan ging die tijd naar de roedel. Dus vandaag geen flinke wandeling maar ze hebben even meegeholpen in de tuin en vanavond gaan we lekker bankhangen met z'n allen.

Dus ik heb me niet verveeld vandaag en heb flink gas gegeven. Het blijft nog steeds een beetje onwennig en het zal vast nog een paar dagen duren voor mijn pupknop is omgezet.
 
De eettafel staat weer op zijn plek
Afbeelding invoegen
 
De pupspeeltjes zijn verzameld en schoongemaakt en ook de tuinset staat weer onder het prieel
Afbeelding invoegen
 
We gaan niet naar buiten Lilou!!
Afbeelding invoegen
 
Een nieuwe foto van Merlot, haar baasje is vandaag jarig.
Van Harte Gefeliciteerd Joyce namens ons allemaal wat een bijzondere dag om jarig te zijn!
Afbeelding invoegen
 
En een foto van Nino en Frodo die wel een heel lekker bed hebben.
Frodo moet een beetje wennen aan zijn nieuwe kleine broertje maar zo te zien zal het niet zo erg lang meer duren.
Afbeelding invoegen


04-12-2017
Puploos, Ollie is vandaag opgehaald en het is nu erg rustig, het is echt even wennen zonder de kleine man. Wat was het een mooi nest en wat waren de pups mooi, leuk en vooral stuk voor stuk grote knuffelkonten.
Ollie heeft zelfs tot het allerlaatste moment mijn nek en oren gewassen het was toch even slikken toen hij ging.
Ook Ollie gaat een mooi en fijn leventje tegemoet, het a.s. bazinnetje had zelfs vannacht slecht geslapen omdat ze Ollie vandaag zou ophalen, alles stond klaar voor de kleine man en ze had zich goed voorbereid dus dat gaat helemaal goed komen.

Nu is het afkicken van de zorg voor de pups, ik voel me een beetje onthand en ik mis de stampende pupvoetjes, ik kijk nog regelmatig om me heen en achter me als ik sta te koken omdat ik bang ben dat ik op een staartje of pootje ga staan. Geen gepiep van Ollie die voor de tuindeur zit omdat hij een plasje moet of gewoon even wil rennen.

Ik ben wel meteen na zijn vertrek weer met Soiree gaan lopen, ik kikker er altijd van op, gewoon lekker door de velden, de koude wind in je gezicht en een goed gesprekje met Soiree.
 
En wat opkikkeren betreft er waren vandaag weer leuke berichten over onze pups en daar worden we gewoon gelukkig van en heel trots omdat ze het gewoon erg goed doen, ze passen zich goed aan en dat betekent dat het stabiele teckeltjes zijn die met hulp van hun baasjes uitgroeien tot kanjers.

Zo dadelijk ga ik even lekker in bad liggen natuurlijk met 3 badeenden want Soiree en Lilou zijn normaal mijn vaste badeendjes maar de laatste tijd is Soiree natuurlijk bij haar pups gebleven en heeft Mon Ami stage gelopen, hij is vast en zeker van plan om zijn baan als badeend niet meer af te staan dus dat wordt een drukke boel in de badkamer.
 
Morgen ga ik beginnen om eens flink op te ruimen en een begin maken om de teckels een schoonheidsbehandeling te geven beginnende met Soiree want dat is heel hard nodig.
 
Nog even spelen met Lilou en Mam
Afbeelding invoegen
 
Soiree controleert of Ollie helemaal tip top schoon is 
Afbeelding invoegen
 
Een laatste kleine dut met mam en zus
Afbeelding invoegen
 
Lieve Ollie !! 
Afbeelding invoegen
 
En hij is opgehaald, ook oma Cacao mist hem en heeft rgelmatig nog in de bench gekeken dus die is snel opgeruimd
Afbeelding invoegen
 
Vandaag een video en mooie foto gekregen van Nino, hij is al aardig op zijn gemakje in Friesland en daar zijn we heel erg blij mee
Afbeelding invoegen
 
Merlot maakt kennis met de vijver, Poes Spat achter haar moet erg aan haar wennen, zo'n raar zwart meiske die wat later gewoon een duik heeft genomen 
Afbeelding invoegen
 
Ook Misha begint te wennen in Hoorn al houd broer Bodhi nog even wat afstand die moet nog even wennen aan de drukte van een pup 
Afbeelding invoegen
 
Ik negeer Misha gewoon!! 
Afbeelding invoegen
 
En Bell, die doet niet moeilijk hoor ze is een kei in het snoeien
Afbeelding invoegen
 
En zeg nou wat is er fijner dan bij de baas op schoot samen met zus Sjors!
Afbeelding invoegen
03-12-2017
En de naweeën... Een hele rustige nacht gehad, ben wakker geschrokken om 02.11 en alles was rustig, even opgestaan en bij Ollie gekeken die me vanuit de bench rustig aankeek om vervolgens een knorretje te laten horen en verder sliep.
Ollie heeft zich gisteren perfect gedragen, hij heeft gerend en gespeeld en vond het geweldig om heerlijk door het huis en de tuin te kunnen galopperen. De roedel werd er helemaal blij van. Dat blije gespring en gehol zorgde ervoor dat zelfs Doedel pup werd.

De tuin is geweldig volgens Ollie en hij vind de ene schat na de andere, een takje en een blaadje zijn echte prooitjes en als ik hem naar binnen haal dan mag het prooitje mee.

Ik was echt in de veronderstelling dat het vannacht wel een "dingetje" zou worden zo zonder broers en zussen maar gisteravond om 21.30 was zijn batterijtje helemaal leeg en ging hij uit zichzelf de bench in, binnen een paar minuten was hij vertrokken en vanmorgen om 06.00 uur kreeg ik pas een morgenstond serenade.

Ik ben meteen opgestaan en met de hele roedel blij achter me hebben we Ollie een zeer goede morgen gewenst, even opgepakt en geknuffeld, even mijn jas over de pyama en met z'n allen de tuin in. Daar stonden we dan in de regen, gewapend met schijnwerper want het was nog donker en ik wil natuurlijk wel kleine Ollie een beetje in de gaten houden.

Plasjes door de roedel en plasje door Ollie, de roedel rent snel naar binnen want het is tijd voor ontbijt maar Ollie vind het tijd om te spelen dus ik heb hem even 10 minuten zijn gang laten gaan. Daarna maar opgepakt voordat hij doornat zou worden en hij heeft keurig tussen de roedel zijn ontbijt opgegeten het was zo mooi om te zien die kleine pup tussen de "grote" teckels die allemaal ijverig hun bakje leeg eten. Nog even een beetje opvoeding tussendoor omdat Ollie de bakjes van de roedel wilde inspecteren en dat is natuurlijk "not done".
De roedel doet dat perfect er wordt even gegromd en Ollie doet meteen een stapje terug om zich vervolgens om te draaien en door de kamer te marcheren,
Mamma Soiree en supernanny Haasje hebben hem een uurtje bezig gehouden en ik zie de kleine man daarna hopla de bench in stappen en nu hoor ik hem snurken, helemaal relaxed op zijn rug met zijn pootjes omhoog.
 
Dus ik ben een bofferd, ik hoop dat Misha en Merlot ook niet al teveel gezongen hebben maar voor hen is het natuurlijk anders zij moeten wennen aan een heel nieuwe omgeving zonder een hele teckelroedel.
Morgen wordt Ollie opgehaald en daar ben ik blij om want een op een met zo'n pupje schept een band en die moet op tijd worden doorgesneden zowel voor Ollie als voor ons.
 
Vandaag gaan we natuurlijk nog even genieten van alle pupstreekjes en vooral het vrolijke gestamp van vier pup-pootjes op de tegels en de hele roedel die uitermate nieuwsgierig zijn acties volgen.
 
Dus een druk dagje denk ik, misschien heb ik straks nog even tijd voor wat foto's, zo niet dan wens ik iedereen maar vooral onze pupjes en hun nieuwe baasjes een hele fijne zondag met veel speelplezier.


02-12-2017
We blijven afscheid nemen, vandaag zijn Misha en Merlot opgehaald en intussen zijn ze veilig "thuis".
 
Misha woont vanaf nu in Hoorn en is het broertje geworden van Bodhi (pup van Cacao)
 Afbeelding invoegen
 
Merlot woont nu in Eindhoven en gaat zich voorbereiden op het werken in de dierenkliniek!
Afbeelding invoegen
 
Ollie is gewoon nog helemaal thuis al moet hij het nu wel in zijn eentje opnemen tegen mamma, oma, tantes en oom 
Afbeelding invoegen
 
En na het vertrek van pupjes gaan we ons afreageren, lekker windvangen !!
Afbeelding invoegen


Alleen Ollie loopt hier nog lekker rond, hij gaat maandag naar zijn nieuwe baasjes.
Ik ga nu hetzelfde meemaken als alle nieuwe baasjes want ik heb de ren ingekort en Ollie loopt nu gewoon in de woonkamer tussen de roedel.
De arena buiten is afgebroken dus Ollie heeft de hele tuin tot zijn beschikking en dat vind hij fantastisch hij is vanmiddag echt 1,5 uur buiten geweest, lekker rennen met de dames en met Mon Ami. Wat een energie heeft hij, nu ik de site aan het bijwerken ben is hij weer wakker geworden en gelukkig zijn er genoeg teckels die even met hem willen spelen. Natturlijk probeer ik hem ook even bij te brengen dat een poepje of plasje buiten altijd een feestje oplevert.

Vannacht zal hij in de bench moeten en het deurtje gaat dicht dus ik ga me voorbereiden op wat gezang.

Ik heb vandaag weer een leuke mail gehad over Guus. Guus heeft vannacht keurig doorgeslapen er is geen gezang of gepiep geweest dus ik ben enorm trots op hem en natuurlijk op zijn baasjes. Het gaat erg goed met Guus en hij is al wezen shoppen in de dierenzaak, heeft kennis gemaakt met zijn a.s. dierenarts en zijn bazinnetje heeft hem aangemeld voor de pupcursus. Dus er wordt tijd en energie ingestoken en dat is precies wat belangrijk is in de aankomende weken.
 
Ook Bell voelt zich prima in haar nieuwe thuis en ook zij is samen met baasjes en zus Sjors wezen shoppen en dat levert een paar prachtige foto's op.
 
Geweldig dit!!!
Afbeelding invoegen
 
Sjors en Bell wat een prachtig stel!!
Afbeelding invoegen
 


01-12-2017
En vandaag was het Bell's day, vanmorgen zijn haar baasjes haar komen halen en Bell was gewoon lekker relaxed.
Een beetje stil maar dat is natuurlijk normaal gedrag voor een pup die geen idee heeft wat er gaat gebeuren.
De reis voor Bell was prima voorbereid en ondertussen is ze al "thuis" in Rotterdam.
De eerste foto's van Bell zijn ook al binnen en ze heeft samen met nieuwe zus Sjors een "prinseswaardig" onderkomen en zo te zien bevalt het Bell wel.
 
Sjors vanmorgen onderweg om nieuwe zus Bell op te halen, Sjors is een halfzusje van Cacao en dat is te zien!!
Afbeelding invoegen
 
En ook Bell wordt gekoesterd
Afbeelding invoegen
 
Afscheid van Mam Soiree
Afbeelding invoegen

 En onderweg naar Rotterdam samen met "grote" zus!!
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk een heel warm nest
Afbeelding invoegen
 
En zo te zien helemaal op haar gemakje!!
Afbeelding invoegen
 
En nieuws over Guus, die heeft vannacht toch maar gezongen en geprobeerd om bij de baasjes in bed te belanden dus zijn baasje heeft de nacht doorgebracht met een hand in de bench, niet zo comfortabel maar volgens haar beter dan een pup die geen zangles heeft gehad.
Hopelijk gaat het vannacht beter.
Overdag vermaakt onze kleine man zich prima hij heeft dan ook twee kleine baasjes die het erg leuk vinden om hem bezig te houden en ik weet zeker dat Guus (onze vrolijke pup) dat heel erg op prijs stelt.
 
Lekker spelen met Guus 
Afbeelding invoegen 
 
Eigenlijk geen speelgoed nodig met zo'n mooie lange vlecht
Afbeelding invoegen
 
Nino is gisteren ook goed aangekomen en na de kamer en keuken te hebben geïnspecteerd, natuurlijk de hele lange reis naar Friesland en ontmoeting met "grote" broer Frodo vond hij het hoog tijd om de luikjes dicht te doen.
Afbeelding invoegen
 
 
30-11-2017
De grote dag voor Nino, zijn baasjes waren vanmorgen al heel vroeg vertrokken uit Friesland om hem op te halen dus hij had een lange reis voor de boeg, hij zal ondertussen wel in zijn nieuwe thuis zijn en waarschijnlijk heeft hij al kennis gemaakt met zijn grote broer teckel Frodo. 

We hopen dat hij het net zo goed doet als broer Guus en zusje Pixie want de eerste berichtjes zijn al binnen.
Guus heeft het gisteren heel goed gedaan hij was wel even beduusd maar na een uurtje vanuit zijn bench alles bekeken te hebben is hij toch lekker rond gaan stappen en heeft gespeeld. De tuin vond hij een beetje eng dus hij heeft keurig op het plasmatje geplast en gisteren maar een "ongelukje" gehad.

Pixie doet het ook prima en heeft kennis gemaakt met kat Stanley en ze doet haar uiterste best om dikke vriendjes met hem te worden. De nacht heeft ze rustig doorgebracht naast het bed van haar baasjes.
Dus allemaal fijne berichten daar worden we echt heel blij van.
 
Nino gaat vertrekken maar wel in een paar warme armen!!
Afbeelding invoegen
 
Echte liefde!!
Afbeelding invoegen
 
Pixie met kat Stanley hier kan ik echt van genieten wat een leuk plaatje
Afbeelding invoegen
 
Geweldig en zooooo typisch Pixie!!
Afbeelding invoegen
 
En met Kleine baas Finn
Afbeelding invoegen

29-11-2017
En dan is het zover, vandaag zijn Guus en Pixie opgehaald door hun nieuwe baasjes en als alles goed is gegaan zijn ze al veilig geland en hebben ze hun nieuwe thuis kunnen verkennen.
Ik ben vanmorgen al heel vroeg opgestaan en heb dus de pupjes weer wakker moeten maken dit is echt het eerste nest wat van uitslapen houd.
Dus vroeg ontbijt en dat is natuurlijk altijd een feest want onze pups houden van eten en dat is ook wel een beetje te zien.
Daarna even energie lozen zodat onze kleine verhuizers niet vol adrenaline de auto ingaan.
Het is allemaal heel goed gegaan onze twee pups hebben zich netjes gedragen en zijn rustig vertrokken op weg naar een nieuw warm mandje bij lieve baasjes.
 
Bij het vertrek was er niets te merken aan Soiree, maar straks kwam ze erachter dat haar pupjes niet terug zijn gekomen en werd er toch even pieperig gezocht, ik heb haar af kunnen leiden met een gedroogd runderoor en straks mag ze fijn bij me slapen.
Morgen gaan we afscheid nemen van Nino en daarna ga ik eens lekker met Soiree op stap.

 
Er werd meteen gekust.

Guus je bent een heerlijke zorgeloze pup met een heel fijn karakter het was me een genoegen om je negen weken onder mijn vleugels te hebben
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
En Pixie leek even onder de indruk maar toen ze vertrok liep ze kwispelend parmantig mee, jouw bijnaam was hier liefje omdat je gewoon een heel groot hart hebt je kon als de beste jouw broertjes en zusjes troosten als ze zich eens pijn hadden gedaan het ga je goed meisje!!
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
28-11-2017
Yes..... het was droog vanmorgen dus de pups konden lekker naar buiten en ze hebben genoten ze waren helemaal op hol!!
Vandaag is het de laatste dag dat we compleet zijn, de dierenarts(en) zijn vandaag geweest en alle pups hebben hun 9 weken enting gehad en zijn gecontroleerd. Alles was prima in orde hartjes, longetjes, bespiering, vacht etc het zag er allemaal prima uit, alleen bij Nino waren de balletjes nog niet ingedaald maar dat komt waarschijnlijk wel goed.
Dus tijd om afscheid te nemen en we zijn er nu klaar voor, de ren wordt te klein voor onze kanjers en het wordt tijd dat ze hun grenzen gaan verleggen.
Morgenvroeg zal Guus als eerste het spits afbijten, Guus onze vrolijke pup altijd goed in zijn velletje en niet snel van zijn stuk te brengen een heerlijk ventje en hij krijgt een heel warm mandje in Hoeven.
Morgenmiddag vertrekt Pixie naar Houten ook op haar wordt met smacht gewacht, Pixie is ondertussen zo gegroeit dat ze de jongens begint te evenaren dus een dametje wat stevig op haar pootjes staat, heerlijk kan zingen en ontzettend kan knuffelen.
 
Nog even met z'n allen!!
Afbeelding invoegen 
 Ollie en Nino ook kleine zwaargewichtjes
Afbeelding invoegen
 
Maar met stip de allergrootste is toch wel Misha op een onsje na bijna 4 kilo dus dit wordt een hele flinke teckel
Afbeelding invoegen
 
Flinkerdje blijft nog even tot zaterdag!!
Afbeelding invoegen
 
Merlot, Guus en Pixie vegen de vloer aan!!
Afbeelding invoegen

 
27-11-2017
Wat een natte dag en vreselijk koud. Het regende vanmorgen en het regent nog steeds. De arena van de pups staat onder water dus we hebben ons binnen moeten vermaken.
Pff dacht ik vanmorgen dat zal een lang dagje worden want zeven pups die gewend zjn om een paar keer per dag buiten te kunnen rennen en dollen die moeten nu in de ren bezig gehouden worden.
Maar.... het is gelukt ze hebben zich uitstekend vermaakt en ik ook.
Ze vinden het heerlijk om aandacht te krijgen en zodra ik de ren in ga wordt ik omringd door zeven springende pupjes die allemaal als eerste opgepakt willen worden, dus dan is het zaak om maar snel te gaan zitten dan kunnen ze allemaal even op schoot.
Ze hadden natuurlijk vandaag weer een doos die kapot mocht en we hebben gekegeld met lege flesjes, een sok met een balletje erin dat is fun en zo bedenk ik gedurende de dag steeds wat nieuws voor ze.
Ik merk dat ze hun aandacht wat langer op een speeltje kunnen houden, een week geleden fladderde ze nog van speeltje naar speeltje.
Helaas is het maken van foto's binnen niet zo gelukt, het is vrij donker weer dus de foto's waren ofwel wazig of te donker dus plaats ik vandaag wat foto's van het prille begin!!
 
Een paar minuten oud, Jolicoeur, ChouChou, Chapeau, Merlot, Mystique, Lilibelle, Bravoure en een hele trotse Soiree
Afbeelding invoegen
 
Hun eerste maaltje
Afbeelding invoegen
 
Even alleen, ik moest Soiree echt oppakken om een plas te doen ze was niet van plan om haar kleintjes alleen te laten
Afbeelding invoegen
 
3 dagen oud en nu morgen alweer 9 weken ongelooflijk hoe snel het is gegaan en hoe enorm ze gegroeid zijn ik ben enorm trots op Soiree en op de rest van de roedel ze hebben allemaal hun steentje bijgedragen om te zorgen dat de pups zorgeloos op konden groeien.
Afbeelding invoegen

 
26-11-2017
Zondag..... en toch weer een beetje gegroeid, ze hebben weer lekker buiten gespeeld en vanmorgen was het ook binnen feest want ik was al heel vroeg wakker. Ik dus..... de pupjes niet die werden pas wakker toen ik goedemorgen riep terwijl ik hun eten serveerde.
Eten... daar worden mijn pups blij van wat een genot om ze met smaak te zien smullen en het is iedere dag een verassing wat ik ga serveren natuurlijk.
De pups hebben al met van alles kennisgemaakt, rund, lam, kip en pens en alles is fantastisch want ik moet meermalen bijvullen.
Ze mogen nog steeds eten zoveel als ze willen, als ze genoeg hebben lopen ze vanzelf aan er is geen enkele pup die zich ziek eet. Ik denk dat als je op deze manier pupjes voert je hele makkelijke eters krijgt die ook nog eens willen delen als dat zou moeten.
Soiree is nu vrijwel de hele dag bij haar pups, het is of ze voelt dat ze binnenkort hun eigen leventje zonder haar gaan beginnen, ze speelt met ze, controleert ze en af toe deelt ze een kleine correctie uit als er eentje al te heftig reageert op broertje of zusje.
Ze wil haar pupjes zoveel mogelijk meegeven en af en toe krijg ik toch een kleine brok in mijn keel ik hoop dat ze zich er makkelijk in schikt als de pupjes uitvliegen tenslotte heb ik bij haar eerste nestje Lilou aangehouden maar nu vertrekken ze allemaal.
In ieder geval zal ik meteen als de laatste vertrekt zorgen dat ze een flinke afleiding krijgt en we gaan haar buitensporig verwennen.
Morgen nog een relaxte dag en dan begint een drukke week, dinsdag de dierenarts(en), woensdag worden Guus en Pixie opgehaald en zo zal er iedere dag een of twee pupjes vertrekken. Ollie blijft gelukkig iets langer dus dat is wel fijn!!
 
Vanmorgen na het ontbijt toch maar weer eens een doosje samen met mamma Soiree
Afbeelding invoegen
 
Je bent een ontzettende lieve mam Soiree
Afbeelding invoegen
 
Het doosje mocht ook mee naar buiten
Afbeelding invoegen
 
Quality time met Soiree
Afbeelding invoegen


25-11-2017
Zaterdag en een hele koude dag, de pups hebben vanmorgen wel een uurtje buiten gespeeld maar vanmiddag maar eventjes.
"s Morgens zijn de pupjes goed uitgeslapen en vol energie en dan blijven ze buiten ook aardig in beweging dus dat is makkelijk voor me, maar 'smiddags willen ze echt bezig gehouden worden dus dan moet ik wel even creatief zijn. Het is te koud om ze gewoon te laten zitten of liggen en daarbij zijn de pupjes natuurlijk reuze slim en als ze het koud krijgen dan krijg ik een orkest van een paar puppen en dat betekent dat ze echt naar binnen willen.
Dus vanmiddag heb ik ze maar een half uurtje bezig kunnen houden daarna begonnen Misha en Merlot te piepen en als je dan even goed kijkt zie je gebibber dus tijd om de warmte in te gaan. Binnen wordt er dan nog druk verder gespeeld en als ik in de ren ga willen ze allemaal even op schoot en moet er geknuffeld worden.
Niet lang daarna vallen de eerste pupjes in slaap en kan ik de huiskamer opruimen en poetsen en dat is hoognodig want de roedel gaat 'smorgens met me mee en ik kom sinds een paar dagen thuis met enorme modder-monsters. Natuurlijk maak ik ze schoon voordat ze de kamer in mogen maar er blijft altijd wel wat zand hangen dus de stofzuiger en de dweil maken overuren.
Vooral Soiree met haar lange en dikke vacht neemt heel wat zand mee, ik zal haar dan ook zo snel mogelijk plukken dat is een stuk prettiger.
De pups groeien nog steeds, ze eten als wolfjes maar ze bewegen nu ook wat meer dus het gaat nu wat langzamer en dat is maar goed ook tenslotte zijn het teckelpups en geen labradors.
Ik ga ze dinsdagmorgen voordat de dierenarts ze komt enten nog wegen en ik ben erg benieuwd waar de teller op blijft staan.
 
Ollie en Bell 
Afbeelding invoegen
 
Merlot
Afbeelding invoegen
 
Nino vind vast dat een regenjasje Bell goed zal staan 
(ps: ze mogen natuurlijk alleen met een plastic zak spelen als ik erbij ben)
Afbeelding invoegen
 
En..... ga ik de pupjes binnen zetten wacht daar supernanny Haze die vind dat ze de pups wat Haze-streken moet leren voordat ze vertrekken
Afbeelding invoegen

 
24-11-2017
Boeven zijn het onze pups en wat hebben ze een plezier, vandaag moest er niets en mocht (bijna) alles.
Geen druk meer voor de pupjes, ik ga ze alleen nog maar verwennen en zorgen dat ze hun energie kwijt kunnen.
Ondanks het weer gaan we naar buiten de arena leeft nog en ze geven zelf aan wanneer ze naar buiten willen en dan mag dat ook.
Ik blijf altijd wel in de buurt want de pups worden met de dag vindingrijker hoewel er vandaag geen ontsnap-pogingen zijn ondernomen ze hadden het prima naar hun zin.
Het is nu bijna 16.00 uur en dat is voor de pupjes etenstijd, meestal beginnen ze toch wel een kwartiertje daarvoor onrustig te worden maar nu liggen ze nog heerlijk te slapen.

Morgen gaan we het weekend weer in en voor bijna alle pupjes (behalve voor Ollie die blijft ietsjes langer) is dat hun laatste weekend hier, het zal raar zijn en ik denk dat ik volgend weekend een hele lange wandeling ga maken met de roedel om samen met hen af te kicken van negen weken zorgen voor Soiree'tjes zevenling.
De roedel is fantastisch geweest al die weken, ze hebben toch wat aandacht in moeten leveren en ze hebben zich zonder morren aangepast, we gaan het strakjes allemaal inhalen.
Ze zullen ook allemaal even een schoonheidsbehandeling krijgen, vooral mamma Soiree is er aan toe.
Dus plannen genoeg maar eerst nog even genieten van onze 3 meisjes en 4 jongens die allemaal heel mooi uitgegroeid zijn en stevig op hun pootjes staan zowel mentaal als fysiek.
 
Waarom een boodschappen krat ook wel "klapkrat" wordt genoemd wordt onderstaand haarfijn duidelijk gemaakt door de pups

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Nino weet precies hoe het werkt, helaas voor Guus 
Afbeelding invoegen
 
Misha komt even kijken of Guus nog helemaal intact is
Afbeelding invoegen
 
Pixie knabbelt op een blaadje
Afbeelding invoegen
 
Owww dat snuitje
Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen

 
23-11-2017
Vanmorgen was het feest, het was heerlijk weer met een zonnetje en totaal niet koud dus de pups hebben meer dan een uur buiten gespeeld.
Daarna dutten en dan weer even naar buiten en flink gas geven. Ondertussen kon ik wat blad opruimen in de tuin en af en toe een blik werpen op de pups en hun speelgedrag.
Helaas sloeg het weer om en kregen we een fikse hagelbui en die kletterde heerlijk op het dak van het prieel, heel even waren de pups afgeleid maar ook deze keer geen paniek en na 2 minuten waren ze weer gewoon aan het spelen.
Vanmiddag hebben we nog even bezoek gehad voor Merlot en ook toen zijn de pupjes tot 2x toe naar buiten geweest. De eerste keer heb ik ze waarschijnlijk ietsjes te vroeg naar binnen gehaald want eenmaal binnen kregen we een orkest van Pixie die toch echt nog even naar buiten wilde.
Guus is de eerste pup die ontdekt heeft hoe hij echt uit de arena kan ontsnappen, plots waren we 2 pupjes kwijt en ja hoor daar gingen ze de tuin in helemaal blij.
Natuurlijk heb ik ze teruggehaald Het is gewoon onmogelijk om zeven pups in de gaten te houden als ze door de hele tuin rennen dus ik houd ze nog maar even bij elkaar.
Helaas voor Guus die echt nog wat pogingen heeft gedaan en dat is natuurlijk teckelwaardig.
 
De kratjes blijven leuk
Afbeelding invoegen
 
Pixie en Ollie 
Afbeelding invoegen
 
Guusje toch!!
Afbeelding invoegen
 
Het mandje is nu weggehaald, de pups vonden het erg leuk om er stukken vanaf te knagen en ik was er niet gerust op!

Afbeelding invoegen

 
22-11-2017
 Alles ligt stil hier, behalve de teckels.
We zijn nu echt aan het aftellen en ik neem aan de a.s. baasjes ook.
De pups zijn vandaag veel buiten geweest want het regende zonnestralen. Ik ben met de roedel op stap geweest en heb de arena een beetje moeten verstevigen want de pups hebben een manier gevonden om er onder door te kruipen. Hoe..... gewoon flink kracht zetten met z'n allen en plat op hun buikjes eronderdoor kruipen.

De pups hebben nu allemaal een wandeling buiten gemaakt en dat bevalt ze prima dus eigenlijk gaan ze liever de wereld verkennen dan dat ze in de arena rondhuppelen.
Dat betekent dat ze volgende week er helemaal klaar voor zijn zo als het hoort.
Ik ga proberen om de wandelingetjes nog wat uit te breiden maar dan moet het weer wel een beetje mee werken, ik vind het geweldig om de pupjes zo stoer rond te zien stappen en alles is reuze interessant. Nu nog eens echt pal langs het verkeer om te kijken hoe stress-bestendig ze werkelijk zijn.
 
Vandaag hebben we de laatste portretjes gemaakt, volgende week dinsdag komt de dierenarts enten en krijgen ze een laatste gezondheidscheck en woensdag gaan de eerste twee pupjes ons verlaten en beginnen ze aan hun nieuwe leventje.
 
Lieve rustige Ollie met zijn bolle buikje
Afbeelding invoegen
 
Speelse Bell, ik ben blij dat ze een "grote" zus krijgt 
Afbeelding invoegen
 
Onze aller kleinste Merlot, zij is al heel close met haar baasje en ik weet zeker dat ze het prima gaat doen in de dierenartsenpraktijk
Afbeelding invoegen
 
Stabiele Misha, onze reus hij is tot nu toe echt de zwaarste teckelpup die we ooit hebben gehad
Afbeelding invoegen
 
Liefje Pixie.... qua karakter lijk ze erg op haar oma en dan bof je want dat is een heerlijke teckel
Afbeelding invoegen
 
En Nino...... met zijn zachte karaktertje weet hij me altijd om zijn pootjes te winden 
Afbeelding invoegen
 
En dan Guus.... echt de vrolijkste van het stel onze kleine clown
Afbeelding invoegen

 
 21-11-2017
De pups vandaag 8 weken oud, pfff wat is het snel gegaan, de ren is nu gevuld met zeven flinke pupjes die bruisen van energie.
Vanmorgen was het echt slecht weer, het heeft de hele ochtend gemiezerd en ik heb de pupjes wel even buiten gezet maar na 10 minuten wilde ze zelf naar binnen.
Slimme pupjes zijn het ze weten precies aan te geven wat ze willen en als het echt kil en nat is krijg ik een orkest en willen ze allemaal opgehaald worden en lekker naar binnen.
Vanmiddag ging het beter de wind ging liggen en het voelde een stukje warmer zo hebben ze toch een klein uurtje flink buiten kunnen dollen.
Morgen geeft de weerman een mooie dag aan dus dan ga ik verder met de wandelingetjes.

Soiree gaat nog een paar keer per dag met haar pupjes spelen en vaak houd ze ook nog samen met hen een kleine siësta in de ren.
Morgen gaan we natuurlijk weer de 8 weken portretjes maken en dat zal de laatste keer zijn want morgen over een week vertrekken de eerste twee pups naar hun forever home.
Het zal wennen zijn gelukkig vertrekken ze niet allemaal tegelijk zodat Soiree ook een beetje af kan kicken.
Het is ook goed hoor, de pupjes groeien er naar toe en wij ook.
Je merkt het aan alles, ze worden wat zelfstandiger, de poepjes en plasjes zijn nu echt minder frequent en meer voorspelbaar.
De plasmatjes liggen er nu alleen nog maar 'snachts en dat is maar goed ook want ze vinden overdag dat ze niet nodig zijn dus ik vond de laatste tijd alleen nog maar een uiteen gereten plasmat en een ren die bezaaid was met gewatteerde pluisjes. Dat krijg je met zeven pups niets is zo leuk als met z'n allen zo'n matje aan te vallen.
Ook het speelgoed gaat het nu ontgelden er zijn inmiddels al wat lieve pluche beestjes in de kliko beland als een pupje met iets speelt overleeft het speegoed dat best maar als er zeven pups aan trekken dan moet je als pluche heeeeel goed in elkaar zitten.
 
Toch nog even naar buiten 
Afbeelding invoegen
 
Sommige pups zoeken het hogerop 
Afbeelding invoegen
 
Binnen spelen is ook leuk 
Afbeelding invoegen
 
We gebruiken ze nog wel maar alleen 'savonds en 'snachts
Afbeelding invoegen
 
Bell is moe!! dus wij mogen genieten van haar dikke buikje
Afbeelding invoegen
 

 

20-11-2017
Pfff regen, regen en nog eens regen.
Het wordt een indoor-dagje en het gaat redelijk goed, de pupjes zijn gewend om eens lekker buiten te kunnen rennen en te dollen, ik heb ze vanmorgen een klein kwartiertje buiten gehad zodat ze even vaart konden maken en daarna weer vlug naar binnen want de wind is heel koud en de ondergrond van hun arena is ook erg nat.
Dus vandaag blijven ze verder binnen en het is aan mij en de roedel om ze bezig te houden zodat ze hun energie kwijt kunnen.
Onze geplande wandelingetjes zijn ook mooi in het "water"  gevallen.

Morgen zijn de pups 8 weken oud en gaan we ons echt klaarmaken voor het naderende afscheid. Er staan geen afspraken meer gepland alleen de dierenarts komt volgende week nog enten, ik heb ze vandaag weer gewogen en voor de laatste keer ontwormd.
Morgen ga ik per pup een mapje maken waar al hun eigen papieren in worden opgeborgen zodat we niets vergeten als we afscheid gaan nemen.

Ze worden groot en de komende dagen zullen we merken dat ze echt een op een aandacht nodig hebben en dus is negen weken voor een pup een mooi moment om afscheid te nemen zodat ze individueel veel meer aandacht krijgen dan nu.

Deze week gaan we zeker nog een rondje buiten maken zodat ieder pupje even dat gevoel van het lijntje ervaart en even kan rondkijken in de "grote" wereld.
De rest zal aangeleerd moeten worden door de a.s. baasjes, het is natuurlijk niet zo dat een pupje van negen weken al braaf meeloopt, ze zullen steeds iets nieuws ontdekken en zullen daar mee willen kennismaken. Dat is natuurlijk ook de bedoeling dus laat de pupjes lekker snuffelen en mochten ze ergens van schrikken blijf rustig staan en er mag gewoon getroost worden als ze echt overstuur raken.
 
Woensdag gaan we voor de laatste keer portretjes maken en dan is het cirkeltje bijna rond, het is een geweldig leuk en mooi nest dus als het kan gaan we deze combinatie nog eens herhalen.
 
Soiree is een speelse mamma!! 
Afbeelding invoegen
 
Grote zus Lilou is schijnzwanger en moedert de hele dag!
Afbeelding invoegen
 
Als de pupjes uitgevlogen zijn ga ik me weer helemaal op mijn eigen PUP richten en als alles goed gaat zal Lilou bij haar volgende loopsheid een afspraakje krijgen met Mon Ami.
Dat betekent dat Soiree oma wordt en Cacao Over-grootmamma
Afbeelding invoegen
 
Ze is niet meer weg te krijgen bij de pupjes!!
Afbeelding invoegen


19-11-2017
 Een zondag met een luchtje!!
Vanmorgen al vroeg op pad met de roedel en we hebben geboft het was droog en af en toe kwam de zon ons begroeten, het was wel ontzettend modderig en de Limburgse klei kan dan aardig glad zijn dus we moesten een beetje oppassen. Het enthousiasme was erg groot en ik was ietjes verder gelopen dan de bedoeling was, mijn klok gaf aan dat het de hoogste tijd was om richting huis te gaan tenslotte heb ik wel oppas voor de pupjes maar ik ben hun persoonlijke cateraar en daarbij was afgsproken dat het baasje van Merlot ons zou begeleiden bij een eerste wandeling.
Dus hopla ik besloot een afslag door de tuinderijen te nemen en BAH we kwamen terecht in een open getrokken akker die pas bemest was met gier.
We stonden er al helemaal in en de lucht was niet te harden dus dan ga je ofwel terug en hebt hongerige pupjes of je houd zoveel mogelijk je adem in en loopt zo snel mogelijk.
Dat laatste hebben we maar gedaan ik heb de vaart er flink ingehouden want vijf teckels die gek zijn op gier en af en toe een hap willen nemen en natuurlijk het liefst er eens lekker induiken die wil je zo snel mogelijk naar een schonere plek loodsen.
Enfin we hebben het gered al heb ik in de garage wel een paar teckels en mijn schoenen moeten schoonmaken, het was een snelle weg naar huis maar ik denk niet dat ik die nog eens ga nemen.
 
Vanmiddag was het dan zo ver, de eerste pupjes mochten mee voor een kleine wandeling, Merlot mocht met haar eigen baasje en Guus en Nino mochten met mij mee.
Eerste even veilig op de arm en rond kijken en al snel wilde ze op de grond, Nino en Guus zijn echte jongens en waren vol bewondering voor de auto's op de parkeerplaats.
De koeien stonden ook buiten en Annabel (zo is ze door mij gedoopt) vond de pupjes reuze interessant met grote ogen stond ze te kijken en te loeien.
Even was ik bang dat de pups zouden schrikken van dat geloei maar ze waren niet onder de indruk, Merlot en later ook Guus en Nino wilde graag onder de draad door om de wei in te duiken.
Al met al was het een succes, natuurlijk moesten Nino en Guus even wennen aan het lijntje wat hun toch beperkt in de route die ze het liefst zouden nemen en dat leide af en toe tot wat gekke bokkesprongen maar geen van de pups was overstuur of in paniek.
Morgen ga ik natuurlijk met de andere pupjes even naar buiten (als het droog wer is natuurlijk).
 
Guus wil persé de wei in
Afbeelding invoegen
 
Soms een kleine botsing
Afbeelding invoegen
 
Nino maakt kennis met Annabel
Afbeelding invoegen
 
Merlot met bazinnetje
Afbeelding invoegen
 
Buurman René wilde heel graag een stukje lopen met Nino
Afbeelding invoegen
 
Wat een enorme aantrekkingskracht hebben pupjes toch iedereen wordt er blij van
Afbeelding invoegen


18-11-2017
Zaterdag, altijd een druk dagje dus we zijn vroeg begonnen, tenminste ik dan want de pupjes hebben tot 07.00 uur geslapen, ik hoop dat ze dat voortzetten zodat de a.s. baasjes niet al te vroeg gewekt gaan worden.
Ze eten steeds meer, vanmorgen heb ik 2x bij moeten vullen en dat doe ik met liefde en plezier niets fijner als goede eters.
Na het eten gaan we natuurlijk gymen, gewoon lekker de arena in en racen. Vandaag heb ik ze getrakteerd op een blikken deksel, zo eentje die heel veel lawaai maakt als die op de grond komt en daar waren ze heel even van onder de indruk maar dan ook echt maar een paar seconden.
Ik denk dat ze mo zo vertrouwen dat als ze zien dat ik iets oppak ze het gewoon niet eng meer vinden ze gaan er in ieder geval vol voor.
Vanmiddag hebben we bezoek gehad voor Pixie, het is mooi te zien dat er op haar gewacht wordt en ze werd dan ook volop geknuffeld, ons liefje krijgt een fijn thuis en gaat een mooi leventje tegemoet dus ook haar kan ik straks met een goed gevoel meegeven.

Na het bezoek heb ik toch maar de jas aangetrokken (een hele dikke) en ben ik nog even met de roedel aan de haal gegaan, het was heerlijk we zijn lekker uitgewaaid en hebben zelfs de zon gezien. Soiree geniet zichtbaar van de wandelingen en ik van haar, ze komt weer aardig in model en ook haar vacht is aan het veranderen, het zal niet lang meer duren dan kan ik haar plukken en is ze weer mijn vertrouwde meisje.
 
Vandaag zijn de stambomen en de DNA certificaten gearriveerd, dus komende week ga ik voor elke pup een mapje maken dat ze straks gaan meenemen naar hun forever home.
 
Balonnen!!!
Afbeelding invoegen 
 
Geeft toch een flinke knal maar het deert ze niet
Afbeelding invoegen
 
De pups hebben ontdekt dat zo'n kratje diverse deurtjes heeft
Afbeelding invoegen
 
Bell staat hier gewoon even mooi te wezen
Afbeelding invoegen
 
Let op.........
Afbeelding invoegen
 
Krachtpatsertje, Pixie heeft de springveren van oma Cacao
Afbeelding invoegen
 
En ook haar lieve blik
Afbeelding invoegen
 
Ollie wil een knuffel en natuurlijk krijgt hij die!!
Afbeelding invoegen
 

17-11-2017
De dagen vliegen voorbij, elke morgen als ik de pupjes goedemorgen ga wensen zie ik dat ze voller en steviger zijn en dat laat je wel beseffen dat ze nog maar even hier zijn.
We gaan vanaf nu iedere dag zorgen dat ze gewend zijn aan rare geluidjes en vreemde voorwerpen.

De creche hebben we omgedoopt tot arena want als ik 'smorgens de pupjes buiten zet dan gaan ze in volle galop het is heerlijk om te zien hoe snel ze zijn en hoeveel plezier ze hebben. Ze hebben allemaal stevige stampertjes en die worden volop gebruikt af en toe lijken het mini-geitjes met hun gespring en gedol.

Elke dag probeer ik ze te verassen met iets nieuws en dat hoeft geen speeltje te zijn, ze waren vandaag dolgelukkig met een boodschappentas van AH en een krat van Jumbo.

Ook hebben ze vandaag kennisgemaakt met ballonnen. Ik vond het tijd om eens te kijken of ze schrikken van iets (voor hun) totaal onverwachts.
En ..... nee hoor ze hebben geen enkele schrikreactie gehad ze vonden het prachtig en ik heb me zowat "blauw"  geblazen.
Helaas kon ik de foto's van pups en ballonnen niet laden dus die komen morgen.

De pups zijn de hele dag in de weer, ze gaan nu 2x 45 minuten 'smorgens en een uurtje 'smiddags naar buiten en dan zijn ze helemaal tevreden, na het spelen gaan ze eten en daarna liggen ze in dromenland. "Savonds spelen ze in de ren en om 20.00 uur krijgen ze hun laatste hapje. Daarna gaan ze nog een uurtje uit hun "dak"  en daarna hoor ik ze pas weer de volgende morgen om 06.30 uur dus ik vind het voorbeeldige pupjes.
 
We zijn ook blij verrast met een kadootje voor de pups, de postbode heeft 7 prachtige knuffeltjes gebracht voor ieder pupje een.
Ze zijn gestuurd door Erik, Angela, Henry, Guus en Falk.
Guus (Babiche) woont bij Angela en Henry in Friesland en is een pupje van Cacao en de beste vriend van Erik.
Bij elk nestje sturen of brengen ze iets leuks voor de pups het is als het ware een traditie geworden dus alle pups krijgen straks hun eigen kadootje mee.
 
Er is echt aandacht aan besteed, ieder knuffeltje heeft een eigen naamkaartje! 
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk mogen we al het werk van Soiree niet vergeten, ze heeft het er druk mee om haar pupjes de teckel-etiquette bij te brengen
Afbeelding invoegen
 
Een fantastische mamma!!
Afbeelding invoegen
 
Ze houd van haar pupjes en haar pupjes van haar!!
Afbeelding invoegen
 
Na al dat buiten ronddollen zijn we uitgehongerd!! 
Afbeelding invoegen


16-11-2017
Helaas geen wandeling vandaag voor de pupjes, ik had het zo mooi gepland.
Meestal ben ik met de pups en de roedel zo'n beetje de hele ochtend bezig, de roedel moet een wandeling, de pupjes willen spelen, eten en de ren wordt 'smorgens grondig schoongemaakt en alle dekentjes en matjes worden verschoond en natuurlijk moet er ook gewassen worden. Na het middageten van de pupjes doen ze even een dutje en dan kan ik de kamer opruimen en het avondeten voorbereiden en om 14.00 uur ben ik klaar om me weer bezig te houden met ons zevental en dat zou betekenen dat ze vandaag getrakteerd zouden worden op een wandeling.

Het werd donker en binnen no time begon het te regenen, correctie te "gieten" dus daar ging mijn plan, morgen heb ik geen oppas dus dan kunnen we ook niet, zaterdag krijgen we visite dus het zal een zondag wandeling gaan worden en ik heb me voorgenomen dat als het droog is niet meer te wachten tot de middag maar meteen te gaan.
 
Gelukkig hebben we nog even de tijd, en kunnen we volgende week nog de hele week oefenen.
De pups hebben zich toch even buiten kunnen vermaken want het prieel is overdekt totdat de buien zo heftig werden dat ook de ondergrond van het prieel onderliep toen was het gedaan met de pret.
 
Even een doosje slopen
Afbeelding invoegen
 
Bell en Misha doen hun uiterste best!!
Afbeelding invoegen
 
Pixie komt eens poolshoogte nemen
Afbeelding invoegen
 
Het mandje is vol volgens Merlot
Afbeelding invoegen
 
Misha is moe en wil graag opgehaald worden 
Afbeelding invoegen
 
Als we zo kijken krijgen we vast iets lekkers!!
Afbeelding invoegen

15-11-2017
De pup-creche is echt een uitkomst ze willen erg graag naar buiten en vandaag heeft het zowat de hele dag geregend dus naar buiten kunnen en toch droog blijven is in de herfst natuurlijk heerlijk.
Helaas gold dat niet voor mijzelf en de roedel we zijn weer eens flink nat en modderig geworden, in het begin van de wandeling begon het te miezeren en de miezer sloeg al snel om in regen. Maar eenmaal op pad dan lopen we ook door, ik geloof niet dat het ooit voorgekomen is dat ik omgekeerd ben. Mijn stelling is dat je beter nat en vies kunt worden van een flinke wandeling dan van een klein stukje.
De teckels zijn er vol voor gegaan en dan ga ik gewoon mee.
 
Bij thuiskomst waren de pupjes net wakker dus precies op tijd voor een lekkere hap en daarna dollen in de creche.
Vanmiddag is het baasje van Merlot haar nog even komen knuffelen en ze heeft even meegekregen hoe dat gaat in zo'n puppy-creche.
Vandaag dus geen wandeling voor de pupjes, de weerberichten hadden droog voorspeld maar helaas. Nu maar hopen dat het morgen een beetje droog blijft zodat we de wereld van de kleintjes wat groter kunnen maken.
 
Natuurlijk hebben we vandaag de zeven weken portretjes gemaakt!
 
Eerst de dames!!
 
(Baby) Bell
Afbeelding invoegen
 
Pixie
Afbeelding invoegen
 
Merlot
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk de ...... mannen

Misha
Afbeelding invoegen
 
Nino
Afbeelding invoegen
 
Ollie
Afbeelding invoegen
 
En Guus
Afbeelding invoegen

14-11-2017
7 Weken alweer, vandaag zijn de pups dus weer een beetje jarig en dat hebben ze gevierd in hun eigen pup-creche.
Gisteren heb ik samen met Wil het prieel helemaal afgezet zodat de pups een beetje uit de wind en droog kunnen spelen.
We zijn nu erg afhankelijk van het weer en ik vind het belangrijk dat de zevenling elke dag toch even flink kan rennen en spelen in de buitenlucht.
In de kamer is het niet bij te houden, de zevenling kruipt overal onder en op dit moment tasten ze alles af met hun bekkies en om dan zeven pupjes in de gaten te houden is geen doen. Daarbij als ze eenmaal gewend zijn om vrij in de kamer rond te lopen dan willen ze niet meer in de ren en dat uiten ze luidkeels.
Dus dit is een mooie oplossing, ik helemaal tevreden en de pups en Soiree ook.

Soiree is sinds gisteren echt aan het opvoeden, bij haar vorige nestje heb ik haar nooit zien corrigeren maar dat waren maar drie pupjes en waarschijnlijk was het gewoon niet nodig. Nu zie ik haar kleine ruzietjes oplossen en Oh wee als de ruziemaker(ster) niet luistert dan volgt er een reprimande ze pakt de boef in het nekvelletje en deze wordt even buiten spel gezet.
Geweldig is dit niemand kan pupjes beter corrigeren dan hun eigen mamma, ikzelf corrigeer nooit bij de kleine pupjes, ik leid af en stuur een beetje en het echte opvoeden doet Soiree dus deze laatste twee weken zijn erg belangrijk de pupjes gaan nu van alles leren en worden door hun eigen moeder gesocialiseerd.
Morgen gaan we weer portretjes maken want dan is Wil thuis en een paar extra handjes zijn dan toch nodig.
 
Guus.....onze kleine clown
Afbeelding invoegen
 
De puppy creche en allemaal nog even krabbelen aan het halsbandje, Pixie (rose), Merlot (blauw) Bell (paars) Guus (geel) Nino (groen) Misha (rood) en Ollie (zwart)
Afbeelding invoegen
 
Baby Bell
Afbeelding invoegen
 
Rollenspel..... Pixie en Bell
Afbeelding invoegen
 
Dat mandje blijft favoriet (Merlot en Nino)
Afbeelding invoegen
 
Misha en krabbelende Ollie
Afbeelding invoegen

 Rennen...... (Nino)
Afbeelding invoegen
 
en Belle is een teckeltje wat gek is op speeltjes
Afbeelding invoegen

13-11-2017
Na een druk weekend is het eindelijk droog en konden de pupjes vandaag hun hartje ophalen in de tuin.
Ze worden echt sterk nu, ze racen achter elkaar aan en spelen volop.
Bij het naar buiten gaan krijgen ze weer hun halsbandje om en de eerste 5 minuten wordt er flink gekrabd om dat hinderlijke bandje af te krijgen, gelukkig duurt het maar even en dan zijn ze het vergeten en wordt er druk met elkaar gespeeld.
Dat is precies wat ik wil, als we deze week onze vleugeltjes uitslaan aan het lijntje wil ik dat ze niet afgeleid worden door dat halsbandje maar zich kunnen focussen op wat er gaat komen.

Wil was vandaag thuis dus ik ben vanmorgen in alle vroegte met de roedel op pad geweest, het was een beetje mistig en we zijn naar Bevers-land gelopen, deze route is favoriet bij de teckels het is een prachtig park waar ze allerlei luchtjes op kunnen snuiven en hun energie kwijt kunnen.
Bij thuiskomst zijn er dan natuurlijk weer de pups die aandacht nodig hebben dus we zijn er druk mee maar het is een fijne drukte als je ziet hoe de kleintjes genieten.
Morgen zijn ze zeven weken oud en ze groeien uit tot mooie, sterke teckeltjes waar we trots op zijn.
 
Het mandje wat ze vorige week met de foto's maken nog eng vonden blijkt een leuk speeltje te zijn en Pixie sprong er zo in
Afbeelding invoegen
 
En ook weer zelf eruit!! 
Afbeelding invoegen
 
Baby Bell gaat het ook proberen
Afbeelding invoegen
 
En het is haar gelukt samen met Merlot
Afbeelding invoegen
 
De jongens vinden het mandje niet interessant!!
Afbeelding invoegen
 
Die gaan liever op onderzoek uit!!
Afbeelding invoegen

12-11-2017
Gisteren is het gewoon niet gelukt om een stukje te schrijven en dat is de eerste keer in de prille leventjes van onze pups.
Ik heb een erg leuk weekend gehad en ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de lieve felicitaties.

De pupjes zijn geen pupjes meer het worden nu echt Pups.
Vanmorgen zijn ze weer eens gewogen en nogmaals ontwormd en de weegschaal bevestigde wat ik al dacht het gaat buitengewoon goed, de pups hebben dikke buikjes en dikke billetjes en sporten nu echt elke dag buiten ook al moet het soms tussen de buien door, nat of niet nat we gaan gewoon naar buiten nu. Natuurlijk blijf ik er altijd bij, als het guur weer is dan breng ik ze weer naar binnen zodra ze moe worden om te voorkomen dat ze teveel afkoelen. Tenslotte zijn ze dinsdag pas zeven weken.

Het vlees vliegt er nu door, vanmorgen heb ik flink het portie moeten verhogen want de eerste vleeshap was in een mum op. Ik voer de pupjes met z'n allen tegelijk gewoon van een groot puppy-bord en ze mogen naar behoeven eten, is het op dan komt er gewoon weer bij totdat elke pup zijn buikje vol heeft.
Ik ben van mening als je zo voert geen van de pupjes bak/voer-nijd krijgt, ze eten gezamenlijk en er wordt nooit gemopperd want er hoeft NIETS verdedigd te worden.
 
Sinds vandaag krijgen de pupjes als ze naar buiten gaan een halsbandje om zodat ze er aan kunnen wennen.
Later deze week komt daar natuurlijk een lijntje aan en gaan we avonturieren!
 
Ook al is het nat we gaan buiten sporten
Afbeelding invoegen
 
En..... animo genoeg
Afbeelding invoegen
 
Guusje krijgt al gespierde billetjes
Afbeelding invoegen
 
Pixie... een beetje verregend maar ze kan het hebben
Afbeelding invoegen
 
Merlot en Belle zijn slim zij sporten indoor!!
Afbeelding invoegen
 
Daarna weer lekker warm en droog uitrusten. (Guus)
Afbeelding invoegen
 
De postbode bracht een hele mooie tekening van Finn die echt aan het aftellen is tot Pixie komt.
We zijn er erg blij mee Finn, hij is prachtig!!
Afbeelding invoegen
 
En dit is Pixie, ze kan al zwaaien!!
Afbeelding invoegen
10-11-2017
Stuiterballetjes.... Owww de pupjes worden snel en de ren voldoet niet meer, ze hebben nu echt behoefte om buiten te rennen en te spelen maar vanmorgen was het echt bar en boos. Het heeft flink geregend en het voelde echt guur dus dan spelen we natuurlijk binnen in de ren. De pups willen dan wel bezig gehouden worden dus nemen we de tijd om spelletjes met ze te doen en ze een beetje aan het denken te zetten.

Vanmiddag mochten ze dan lekker naar buiten en dan zie je zeven teckelkontjes door de deur schieten om eens flink vaart te maken. Helaas begon het weer te regenen maar je bent teckel of niet dus de slimmerikjes weten al dat ze onder het afdakje droog blijven en je ziet dat ze probleemloos hun terrein verplaatsen naar het droge gedeelte.
 
Vanmorgen hebben ze me pas om 07.11 wakker gemaakt, dat is voor mij uitslapen het was wel even fijn.
Ik ben natuurlijk ook nog met de roedel op stap geweest of liever we zijn met z'n allen wezen modderstampen pff wat waren ze nat en modderig maar wel tevreden en gelukkig en daar doen we het voor.
 
Ik zal proberen om in het weekend netjes een update te doen maar we hebben in totaal 3 verjaardagen waaronder die van Wil en van mij. We vieren dit natuurlijk samen met de visite en de pupjes want jarig of niet de pups staan even numero 1.
 
Zeven pups dan is er altijd wel eentje die met je wil spelen!! (Guus en Ollie)
Afbeelding invoegen
 
Tja ..... dan gaat het weer regenen
Afbeelding invoegen 
 
Dan maar op het droge.... Guusje kijkt of de bui overwaait!!
Afbeelding invoegen

 

09-11-2017
Er zit vaart in... in de pupjes en in mij dan ook natuurlijk.
Ze moeten nu echt een paar keer per dag naar buiten. In de zomer kunnen ze gewoon een hele dag naar buiten maar nu is het s'morgens en ook na 15.00 uur echt te koud daar zijn ze toch nog een beetje te klein voor.
Over een weekje kan ik ze wat langer buiten laten en dan mogen ze ook twee aan twee mee aan het lijntje om op ontdekkingsreis te gaan samen met Soiree natuurlijk.
Dus de komende tijd zal ik echt een groot deel van de dag kwijt zijn met aandacht te geven aan de pupjes, natuurlijk ga ik mee als ze naar buiten gaan om te kijken of alles goed gaat en om te kijken of ze niet gaan rillen.
Gelukkig wordt ik goed geholpen door Lilou, Doedel en Soiree.

Cacao komt maar heel af en toe een kijkje nemen de pups hadden haar buikje behoorlijk toegetakeld dus ze is nu een beetje voorzichtig, zodra de pupjes de neiging krijgen om onder haar te gaan zitten dan is ze weg en ik geef haar geen ongelijk.
Haasje houd niet van dit weer en als ik buiten ben hoor ik haar spelen met het binnen speelgoed van de pupjes en ze probeert het nog steeds te stelen wat ik vind regelmatig wat in haar stoel (eigenlijk is het natuurlijk niet haar stoel maar ze denkt van wel).
Daarbij krijgen ze natuurlijk vijf maal per dag eten en dat levert natuurlijk weer de nodige poepjes en plasjes op die ook niet allemaal tegelijk geproduceert worden dus dat moet ook opgeruimd. Evenals de ren die zeker twee keer per dag opgeruimd en schoongemaakt wordt dus ik verveel me geen moment. Maar het laatste hapje krijgen ze nu om 21.00 uur, dan spelen ze nog heel even en daarna gaan ze tot de volgende morgen naar dromenland.
 
We hadden een zonnetje
Afbeelding invoegen
 
Grote hulp Lilou!! 
Afbeelding invoegen
 
Trouwe Nino !!
Afbeelding invoegen
 
Dit heeft Nino vast geërfd van Saoiree die is gek met haar frisbee 
Afbeelding invoegen
 
Merlot heeft nog een bloemetje gespot .... ze zal toch niet!!!!
Afbeelding invoegen
 
Pfff nee daar gaat ze
Afbeelding invoegen08-11-2017
En natuurlijk vandaag de zes weken portretjes van de pups die maar groeien en groeien, gelukkig zijn ze nog zo'n drie weekjes bij ons ik ga pas aftellen in de laatste week we willen nog zoveel met ze doen en ik ben nog lang niet uitgeknuffeld want dat is het allereerste wat ik doe als ik 'smorgens opsta, in pyama de ren in en dan komt er een storm van teckeltjes op me af die allemaal tegelijk even opgepakt willen worden dus dan doen we even een groepsknuffel!!
 
Vandaag eerst de jongens want die vonden een fotoshoot wel leuk!!
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
En de meisjes.... die wilde eigenlijk niet in een mandje dus dan maar even snel en dan weer lekker voetballen!!
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

07-11-2017
En alweer bezoek, maar nu van twee dierenartsen!!

De pupjes zijn vandaag voor de eerste keer geënt en natuurlijk helemaal nagekeken. Ze zien er goed uit en er is niets op aan te merken. Maar dat wist ik wel ze doen het uitstekend.
Ze houden stuk voor stuk van eten, drinken ondertussen ook hun aqua (water) en al die tijd is er geen enkel pupje geweest die aan de diaree is geraakt dus ze doen het prima op hun verse voeding.
Ze bruisen nu van energie en hebben tijdens het bezoek aardig gezongen, pfff wat een kabaal was dat.
Natuurlijk niet zo gek, de pups zijn een bepaald ritme gewend en dat is 'smorgens even naar buiten maar ook 'smiddags, lekker even rennen en spelen in de buitenlucht maar dat kon vanmiddag natuurlijk niet en daar was de zevenling niet helemaal mee eens.
De pupjes waren even stoer bij het enten als bij het chippen ik heb ze niet gehoord.
Merlot is door haar eigen dierenarts geënt en nagekeken en natuurlijk weer even geknuffeld het heeft zo zijn voordelen als je dierenarts-assistente wordt.
 
Vanmorgen heben de pupjes warempel tot 06.30 geslapen, deze keer was ik eerder wakker en voor het eerst heb ik het ontbijt geserveerd aan slaapdronken pups.
Vannacht ben ik wel een keer op moeten staan, de pups hebben gisteren met een kartonnen doos gespeeld en ik was vergeten  die uit de ren te halen, ik werd wakker van gekras van nageltjes over het karton.
Ik ben even blijven liggen maar ik hoorde ook wat geknaag dus hopla toch maar richting de ren en ja hoor..... in de doos lagen viijf pupjes heerlijk te slapen en twee pupjes probeerde het kartonnen dak te verwijderen zodat de slaapkoppen een soort van dakloos zouden zijn.
Ik heb de doos toch maar even weggehaald ik wilde er zeker van zijn dat ze hem niet zouden gebruiken als snoeppapier.
 
Allemaal hun eigen paspoortje
Afbeelding invoegen
 
En nu in diepe slaap (voor even dan)!!
Afbeelding invoegen

06-11-2017
Gisteren hebben we bezoek gehad uit Rotterdam. Al weken geleden is afgesproken dat een van de meisjes een soort van verjaardagskadootje zou gaan worden. Natuurlijk kende ik deze mensen een beetje want anders weet je niet of zo'n kado in goede aarde valt en ik was aardig overtuigd dat dat wel zo zou zijn.
De jarige job heeft gekozen en onze Lilibelle gaat bij ze in Rotterdam wonen, ze wordt hun tweede teckel want ze zijn al in het bezit van een prachtig teckeltje genaamd Sjors en die is ook nog eens familie van Cacao en om het lekker ingewikkeld te maken ook een halfzusje van Lilou (van vaders kant).
Lilibelle gaat Bell heten.
 
Dat betekent dat Jolicoeur naar Houten verhuisd waar al met smart op haar gewacht wordt, ze krijgt de leuke naam Pixie.
 
Morgen worden de pupjes geënt dus morgenvroeg gaan ze allemaal weer eens op de weegschaal en kunnen we zien wat al die vleeshapjes hebben veroorzaakt.
 
Lilibelle verhuisd naar Rotterdam en heet vanaf nu Bell
Afbeelding invoegen
 
Liefje Jolicoeur heet vanaf nu Pixie en verhuisd naar Houten
Afbeelding invoegen
 
Een paar keer per dag even naar buiten totdat we gaan liggen dan hup de warmte weer in
 
Nino
Afbeelding invoegen
 
Onze stoere reus met zijn warme hartje Misha!!
Afbeelding invoegen
 
05-11-2017
Van de regen in de drup!
Wat een raar weer vandaag, omdat we vanmiddag visite kregen ben ik vanmorgen al heel vroeg met de roedel op stap gegaan en we hebben het droog gehouden tenminste aan de bovenkant het had in de hele vroege morgen hard geregend en vooral Cacao en Lilou vinden het heerlijk om door de plassen te stampen dus we kwamen lekker modderig thuis.
Terwijl ik de teckels aan het droogmaken was hoorde ik de pupjes al piepen, ze zijn nu gewend om naar buiten te mogen en dat willen ze echt wel even duidelijk maken.
Heb heel even getwijfeld want het was natuurlijk ook flink nat op het terras, maar zeven teckelpupjes die naar buiten willen die houd je niet zomaar rustig dus..... hopla het terras op.
Vanaf vandaag weten de pupjes ook wat regen is,  ik had ze amper buiten of we kregen een buitje, gelukkig een kleintje en ik heb ze maar even onder het afdakje gezet.
Het mocht de pret niet drukken ze hebben lekker gespeeld en na een half uurtje heb ik ze weer naar binnen gebracht tenslotte zijn ze nog geen zes weken dus we laten ze rustig wennen aan de kilte.
 
Binnen hebben ze hun spelletje voortgezet, Lilou houd ze lekker bezig de kleine meid is een geboren moedertje.
Daarna een vleeshapje en een toetje van Soiree en dan zijn de pupjes helemaal tevreden en slapen zo'n twee uurtjes waarna alles weer van voren af aan begint, piepjes ..... we willen naar buiten.
 
Vanmiddag was er bezoek en Wil was een wandeling gaan maken met Doedel, Willemien, Haasje en Mon Ami, terwijl ik met de gasten aan het praten was valt er een enorme bui en ach gossie die hebben onze wandelaars natuurlijk kado gekregen. Het duurde niet lang of daar kwamen ze aan doornat. Voor drie teckels geen probleem maar Haasje was not amused dus die heb ik maar even opgetild en gezegd dat het beslist niet mijn schuld was maar van haar baasje. Zo ben ik er zeker van dat ze me niet de hele zondag verwijtend aan gaat kijken.
 
Doedel beschermt alle pupjes en stelt ze op hun gemak
Afbeelding invoegen
 
Wat komt er nu uit de lucht vallen (Lilibelle)
Afbeelding invoegen
 
Toch even een zonnetje!! Hoewel Joliceur de tunnel heeft gereserveerd das lekker droog
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami vind het welletjes, Merlot is ervan overtuigd dat hij een tepel heeft en hij heeft kennisgemaakt met de vlijmscherpe tandjes dus deze plek is nu gereserveerd voor onze man!!
Afbeelding invoegen
04-11-2017
Zaterdag en dat is hier altijd een druk dagje, maar vanmorgen ben ik na het verzorgen en spalen met de pupjes allereerst met de roedel op stap gegaan en natuurlijk mocht Soiree mee beloofd is beloofd.
Wat heeft ze genoten, ik heb de korste weg richting de velden genomen en de bedoeling was om haar daar lekker te laten dollen en dan weer huiswaarts te gaan maar Soiree was zo blij dat we daarna nog een flink stuk hebben gelopen. Het heeft haar goed gedaan even de neus in de wind en heel even geen pupjes.
Vanaf nu gaat ze weer meelopen we gaan het zo plannen dat we zorgen dat de pupjes goed moe zijn als we gaan dan dutten ze wel even, natuurlijk doen we dat alleen als Wil thuis is want geen haar op mijn hoofd die zeven pupjes alleen thuis laat.
 
De zeven smurfen krijgen elke dag meer energie en ik heb ze vandaag drie keer buiten gezet zodat ze lekker kunnen sprinten, de kleintjes genieten ervan en het is zo leuk om te observeren. Je kunt buiten perfect de kleine verschillen in de karaktertjes zien en de kleinste twee Merlot en Guus zijn echt de snelste met alles, ze stormen gewoon overal op af met Lilibelle in de achterhoede. Loopt het een beetje spaak dan incasseren de twee kleinste en lopen onverstoorbaar weer verder terwijl Lilibelle van streek raakt en die komt piepend op me af waarna ze even getroost moet worden.
Misha, Ollie en Jolicoeur bekijken eerst alles voordat ze erop afgaan en mochten ze onderweg twijfelen gaan ze weer even op hun billetjes zitten.
Bravoure loopt gewoon rustig overal op af soms kijkt hij mij aan om een bevestiging te krijgen dat alles goed is.
 
Bravoure gaat strakjes naar Friesland verhuizen, hij heet vanaf nu Nino en krijgt ook nog eens een mooie teckelbroer genaamd Frodo.
Afbeelding invoegen
 
Doedel gaat heel lief om met de pupjes ze is heel voorzichtig
Afbeelding invoegen
 
Een knuffel van Misha
 Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 
Ollie krijgt het een beetje koud dus weer tijd voor binnenpret
Afbeelding invoegen
03-11-2017
En weer een nachtje zonder Soiree, gelukkig ging het vandaag beter om 06.00 uur werd er gepiept en dat vind ik redelijk. Dus opstaan en allereerst de ren van plasjes en poepjes ontdoen even schoonmaken en dan is het tijd voor ontbijt. Dus dan is het 06.30 uur en dat houden we dus aan.
Vandaag zijn de pupjes twee keer naar buiten geweest vanmorgen en vanmiddag, iedere keer maar zo'n drie kwartier dan zie ik de eerste rillingen, dus hup weer naar binnen.
De pupjes vinden het heerlijk buiten ze rennen en spelen en ze hebben de eerste plasjes buiten gedaan.
De roedel vind het maar al te leuk, die spelen druk met de pupjes en Soiree houdt de wacht.

Vanmiddag heb ik wat melk weg moeten masseren bij Soiree, ze produceert nog best wat en omdat ze moeite heeft met al die tandjes wil ze eigenlijk niet meer voeden, heel soms mogen de pupjes nog even een toetje maar een volle maaltijd zit er niet meer in.
Dat hoeft natuurlijk ook niet, de pupjes worden gewoon gevoerd en mogen eten tot hun buikjes rond zijn dus voor de honger hoeven ze geen moedermelk en ze zijn oud genoeg om zonder te kunnen.

Soiree werd ook wel erg slank en je kunt daar niet tegen op voeren, je kunt kilo's voer geven maar dat kan haar lichaam niet verwerken en komt gewoon ongebruikt retour.
Dus nu krijgt ze wat minder eiwitten en wat meer koolhydraten zodat de melkproductie af gaat nemen en ze weer wat ronder gaat worden.
Morgen mag ze weer mee met de wandeling, we maken er geen twee uur van maar een klein uurtje moet gaan lukken.
 
Playing time
Afbeelding invoegen
 
Misha en Ollie onze zware jongens!!
Afbeelding invoegen
 
Bravoure en Merlot onafscheidelijk
Afbeelding invoegen
 
Jolicoeur en Misha
Afbeelding invoegen
 
Ollie (bijgenaamd Prinsje)
Afbeelding invoegen

02-11-2017
Een nacht voor de pupjes zonder hun mamma.
Soiree heeft vannacht niet meer bij de pupjes doorgebracht en dat is prima natuurlijk, de pupjes waren om 21.30 in diepe slaap en ik heb nog geprobeerd om ze even wakker te maken voor een vleeshapje maar ze waren te moe.
Helaas hadden de jongens vanmorgen om 04.00 uur honger en kwamen ze erachter dat hun mamma er niet was dus er was niets te eten. Dan gaan we maar een beetje jammeren, ik heb het even aangehoord en ben toen toch maar even gaan kijken, Misha en Ollie waren een beetje verdrietig en ik heb ze maar even bij me genomen, geen eten voor de jongens anders hebben we vannacht hetzelfde probleem, maar even geruststellen en binnen 5 minuutjes lagen ze weer te slapen. Om 05.00 kregen de meisjes ook een probleem dus ik was heel vroeg op, vlug een slokje bij Soiree en het was opgelost.
Ik ben wel opgestaan maar heb netjes gewacht tot 06.30 met het serveren van hun ontbijt.
 
Ze doen het goed en krijgen steeds meer energie dus vanmiddag hebben ze hun eerste outdoor training gehad en het was een groot succes. Merlot de kleinste van het stel liep gewoon naar buiten overtuigd dat haar niets kon gebeuren, ook Guus was heeeeeel erg dapper, Misha en Ollie vonden het even eng en gingen op hun billetjes zitten om het eens goed te bekijken.
Het suurde niet lang ze hadden zo door dat het wel erg leuk is buiten en dat ze eens flink konden rennen en spelen.
De hele roedel was erbij en die vonden het helemaal geweldig er werd druk gespeeld.
Als het weer het toelaat gaan we dit elke dag herhalen, ik zal wel moeten want de dames en heren hebben de smaak te pakken.
 
Ik wacht niet op jullie .... ik ga vast
Afbeelding invoegen 
En even kort door de bocht
Afbeelding invoegen

Daar gaan we dan!!
Afbeelding invoegen
 
Wat zijn we dapper
Afbeelding invoegen
 
Guus heeft vleugels!!
Afbeelding invoegen
 
Misha test de ondergrond
 Afbeelding invoegen
 
Moe maar voldaan zit lilibelle op haar dikke billetjes
Afbeelding invoegen
01-11-2017
De pupjes slapen minder en spelen meer, vanaf morgen gaan ze echt buiten spelen dus we hopen op mooi droog weer met een zonnetje.
Vandaag hebben ze een beetje mogen rondkijken en hebben we foto's gemaakt van ons zevental.
Ze hebben totaal geen last gehad van het chippen en de DNA afname en hebben gewoon lekker gegeten, dutjes gedaan en natuurlijk gespeeld.
Er is ook wat meer speelgoed en vooral de balletjes vallen in goede aarde. Ze hebben van a.s. baasje Finn een krokodil gehad en dat vinden ze helemaal geweldig die wordt van links naar rechts gesleurd en zal best nog eens in bad moeten.
 
Morgen gaan we eens kijken wat voor capriolen ze buiten uit gaan halen dat zal een dolle boel worden want de hele roedel gaat zich er natuurlijk mee bemoeien dus het wordt een waar teckelfeest.
 
Gisteren als eerste gechipt dus mag Guus nu ook als eerste!!
Guus groeit uit tot een makkelijk en vrolijk manneke is nooit boos en vind het heerlijk om op schoot te kruipen
Ik moet altijd glimlachen als ik hem zie
Afbeelding invoegen
 
Liefje Jolicoeur!!  Het woord liefje zegt het al het is gewoon een schatje en precies zoals Guus vrolijk en erg makkelijk ze vind alles goed.
Afbeelding invoegen
 
Mooie Ollie wordt een flinke teckel, Ollie heeft een rustig karakter, bekijkt eerst alles voordat hij erop af sprint.
Afbeelding invoegen
 
Misha, onze reus hij houd enorm van eten en zorgt dat kleine ruzietjes zo bijgelegd zijn!
Afbeelding invoegen
 
Merloooooootje, echt een meisje, ze weet wat ze wil en hoe ze dat voor elkaar kan krijgen een slimmerikje en dat moet natuurlijk ook want ze wordt dierenarts-assistente
Afbeelding invoegen
 
Bravoure met zijn super zachte karakter een echte beauty!!
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk Lilibelle, dol op speelgoed. Ik noem haar altijd Lilibille of Billy vanwege haar dikke billetjes
Afbeelding invoegen

 
 
 31-10-2017
Vandaag zijn de pupjes precies vijf weken oud en er was chips!!!

Vanmorgen ben ik erg vroeg opgestaan, de pupjes zijn toch nog niet helemaal gewend aan de wintertijd en vannacht heeft Soiree tot 04.00 uur bij ze geslapen en toen vond ze het welletjes. Even voor vieren heeft ze de pupjes gevoed, ik kan dat horen de pupjes drinken niet ze klokken de melk gewoon zo snel mogelijk naar binnen en kort daarna hoorde ik een licht piepje van Soiree en dat betekent dat ze uit de ren wil. Het poortje van de ren is gesloten, de pupjes zijn nu groot genoeg om over het opstapje te kukelen en om te voorkomen dat het zevental 'snachts een feestje geeft gaat het poortje gewoon dicht.
Dat betekent dat Soiree er ook niet uit kan dus ik heb haar maar even bevrijd en dan mag ze natuurlijk fijn even bij me liggen.
Helaas dachten de pupjes na hun nachtelijk geklok dat ze hun ingenomen calorietjes snel moesten verbranden en ik hoorde ze achter elkaar aan rennen. Ik heb geleerd om het gewoon te negeren en binnen 10 minuten is het dan ook over en gedaan en dromen ze waarschijnlijk over hun volgende maaltje.
 
Er was vanmorgen dus wel tijd om even met de roedel op stap te gaan voordat de mevrouw van de Raad van Beheer zou komen en daar heb ik geen spijt van, lekker vroeg, lekker koud, en de teckels lekker fris. Het was een heerlijke wandeling.
Mon Ami was even gestrest omdat we een kudde schapen moesten passeren. De vorige keer heeft onze man tegen de afrastering aangeplast en heeft een schok gekregen dus als hij nu een kudde ziet dan wijkt hij uit hij associeert de schok met de schaapjes.
 
Het chippen is goed gegaan, Guusje (ChouChou) mocht het spits afbijten en hij onderging het stoicijns net zoals alle andere pupjes ze zijn allemaal stoer en hebben geen piepje gegeven, ik ben erg trots op ze.
 
Morgen heb ik wat meer tijd en dan gaan we natuurlijk weer het wekelijkse portretje maken, als het lekker weer is gaan we dat eens in de buitenlucht doen.
 
Ik ga morgen ook even de tijd nemen om de a.s. baasjes wat info toe te sturen m.b.t. de pupjes tot nu toe was er even geen tijd maar het komt eraan!!
 
De schrik van Mon Ami..... of hij kan de waarschuwing lezen??
Afbeelding invoegen
 
Allemaal een chip!!!
Afbeelding invoegen
 
En dan mag je even troostdrinken!
 Afbeelding invoegen
 
Hoezo Chips.......??? Weet ik NIETS van
Afbeelding invoegen
 
Oma Cacao op bezoek maar alleen als de pupjes slapen, de pups hebben wat tandafdrukken achtergelaten bij oma en ze is nu een beetje voorzichtig.
Afbeelding invoegen
30-10-2017
Omdat de pupjes deze week grote stappen gaan maken zijn we vandaag maar meteen begonnen.
Ik heb vandaag de werpkist uit elkaar gehaald natuurlijk met hulp van zeven prachtige pupjes die om me heen sprongen en er helemaal blij van werden.
Nu staat er een grote bench waar ze met z'n allen in kunnen en er is evt. ook nog plaats voor Soiree.
De pupjes vonden het doordnormaal en al voordat de bench was ingericht met zachte kleedjes zaten er al een paar pupjes in wat een lol hebben ze, ze vinden alles leuk en schrikken nergens van terug.

De kaarten voor de reutjes zijn geschud en we weten nu welk reutje waar gaat wonen.
Voor Bravoure zijn we nog op zoek naar een liefhebbend baasje(s) die alle tijd en energie heeft om een pupje op te voeden.
 
Morgen komt de mevrouw van de Raad van Beheer DNA afnemen en worden de pupjes gechipt dus we gaan morgen even kijken hoe het zit met de stoerheid van onze pupjes en als het gaat zoals bij de andere nestjes zijn ze meestal veel stoerder dan ik.
 
Lilibelle vind de stevige billetjes van Misha (Mystique) om op te vreten.
Afbeelding invoegen

 
Ik ben gisteravond heel vaak gebeld en gemaild en voorlopig is Bravoure gereserveerd

Bravoure is een zachtaardige pup die enorm van knuffelen houd en verdient (net zoals iedere pup) iemand die tijd en aandacht aan hem kan besteden
Afbeelding invoegen
 
Bravoure
Afbeelding invoegen

29-10-2017
Een uurtje extra, de pupjes hebben zich er niets van aangetrokken, ontbijt is ontbijt en liefst gewoon om 06.30 uur en dat iemand de klok een uurtje terugdraait daar trekt ons zevental zich niets van aan. Ik vond het niet erg hoor ik ben een echt ochtendmens dus heb me er ook niets van aangetrokken en ben gewoon voor de pupjes en de roedel gaan zorgen. In de loop van de dag heb ik de tijden een beetje aangepast en hun laatste hapje krijgen ze vandaag ietsjes later.
 
De goodmorning foto van vandaag is van Guusje (ChouChou)
Afbeelding invoegen

Vandaag hebben de meisjes bezoek gehad, het was erg leuk en er is besloten dat een van de dames in Houten gaat wonen, welke dame dat gaat worden dat weten we nog niet want we verwachten nog bezoek en deze a.s. baasjes mogen als eerste hun keus maken.
Gelukkig zijn de dames aan elkaar gewaagd en ons bezoek vond zowel Lilibelle alsook Jolicoeur erg leuk dus welke dame het ook gaat worden zij zullen er erg blij mee zijn.
 
De roedel was vandaag wel een beetje hieperdepiep, na al het bezoek denken ze dat ze zich overal mee moeten bemoeien en vooral Haasje had weer stoute plannen maar gelukkig heb ik een soort van Haasjes-radar.
 
De a.s. baasjes van Misha (Mystique) hebben de nacht doorgebracht in Limburg en wel in een echte woonwagen, ik kreeg vandaag deze foto toegestuurd van Bodhi die de grote broer gaat worden van onze kleine man. Bodhi is bij ons geboren dus daar krijg je altijd weer een warm gevoel bij!!
 
Afbeelding invoegen
 
Lilou's hormonen spelen haar parten, ze wil constant bij de pupjes, poets ze en presenteert zelfs haar buikje zodat de pupjes denken dat ze ook melk op voorraad heeft.
Afbeelding invoegen
 


28-10-2017
Vandaag was er visite voor de pupjes en zowel de pupjes alsook Soiree bleven er aardig rustig onder.
Altijd spannend om mee te maken welke pupje zijn forever home gaat krijgen en er is gekozen, eigenlijk was er niet veel twijfel en dat is altijd een teken dat het helemaal goed zit buiten dat vind ik het ook erg leuk om te zien dat iemand zo blij is met hun gekozen teckelpup daar kan ik echt van genieten en dan weet je dat zo'n pupje meer dan welkom is.
Chapeau is officieel besproken en ook Mystique heeft een warm nest gevonden.
Dus voor nu hebben al vier pupjes kennis gemaakt met hun a.s. baasjes.
Het is me opgevallen dat veel plaatsnamen met een H beginnen, ChouChou verhuisd naar Hoeven, Chapeau naar Haaren, Mystique naar Hoorn en morgen krijgen we bezoek uit Houten.
 

 Chapeau verhuist straks naar Haaren en gaat waarschijnlijk Ollie heten
Afbeelding invoegen
 
Mystique gaat in Hoorn wonen en krijgt de mooie naam Misha, hij wordt het broertje van Bodhi
(Brume uit het tweede nestje van Cacao) 
Afbeelding invoegen

27-10-2017
Een druk dagje vandaag, de roedel heeft recht op een flinke wandeling zeker nu we een verliefd stelletje hebben, het is een mooie afleiding en we kunnen de opgebouwde adrenaline fijn weg laten vloeien dus we zijn al vroeg op pad gegaan.
Natuurlijk hebben we eerst gezorgd dat de pupjes verzorgd zijn voor we vertrekken.

Vannacht hebben de pupjes me een beetje wakker gehouden, de melk van Soiree is niet meer voldoende om ze de nacht door te krijgen met een voldaan gevoel dus we schroeven de vleeshapjes nu op naar 5x per dag en het laatste hapje krijgen ze dan zo laat mogelijk zodat ze niet wakker worden van een leeg buikje.

Wat een verschil met het vorige nestje van Soiree (3 pupjes) toen heeft ze haar pupjes tot zeven weken gevoed en heb ik alles op alles moeten zetten om ze aan hun vleeshapje te laten wennen. Moeders melk is natuurlijk het allerlekkerste.
 
Dus de meisjes en jongens krijgen tot aan hun 8e week 5 maaltijden per dag in de laatste week dat ze hier zijn wordt dat afgebouwd naar 4x en dat zal even doorgezet moeten worden door de a.s. baasjes totdat de pupjes zo'n drie maanden zijn.
 
Dit weekend krijgen de pupjes bezoek dus moesten we vandaag alle boodschappen doen en ook het baasje van Merlot is nog even komen kijken hoe dik de billetjes van haar meisje zijn geworden.
 
Goedemorgen Guusje (ChouChou)
Afbeelding invoegen 
 
Chapeau is ook wakker!!
Afbeelding invoegen
 
Lilibelle vind speelgoed geweldig op de achtergrond speel Joliccoeur met Merlot
Afbeelding invoegen
 
De lieve blik van Bravoure!! 
Afbeelding invoegen
26-10-2017
Het gaat nog steeds heel goed met de pupjes alhoewel vanmorgen de ren wel een beetje vies was. Ik was gisteravond vergeten extra matjes neer te leggen dus er wachtte vanmorgen een aardige verassing. Gelukkig is het zo opgeruimd, 'smorgens maak ik altijd de hele ren helemaal schoon, de werpkist wordt standaard verschoond en de pupjes worden gewogen. De pups hebben geen last gehad van het ontwormen en de vleeshapjes zijn vleeshappen geworden.
Soiree voed nog maar een paar keer per dag en het zijn echt toetjes haar melk is waarschijnlijk aan het teruglopen en ik zie haar af en toe ook verkrampen omdat de pupjes nu hele scherpe tandjes hebben.
S'nachts lag ze nog steeds bij haar pupjes maar vanmorgen om 04.00 uur is ze de ren ontvlucht en heeft heerlijk bij mij en Cacao geslapen langzaam is ze haar pupjes een beetje aan het loslaten.

Vanmiddag was Wil thuis en ben ik heerlijk met de roedel gaan uitwaaien, ik was er aan toe, ik zou echt de hele dag bij de pupjes willen blijven maar ik mis de wandelingen door de velden even nergens aan denken en genieten van de natuur en de teckels.
 
Thuis is het nu extra opletten, Lilou is loops en Mon Ami heeft liefdesverdriet, een paar keer per dag horen we zijn bas en trompettert hij de mooiste songs voor zijn grote liefde en Lilou vind het fantastisch en zingt af en toe even hard mee.
De kleine meid is beslist geen sopraantje ze heeft de bariton van haar Oma en is van mening dat ze best pupjes mag krijgen maar dat gaat nog even niet gebeuren hoezeer ze ook haar best doet om te laten zien dat ze heel goed is in het bezighouden en poetsen van haar kleine broertjes en zusjes. Sorry Lilou.... eerst maar eventjes uitzwaren en volwassen worden.
 
Schoone slaapster Lilibelle
Afbeelding invoegen
 
Bravoure
Afbeelding invoegen
 
Kleine Merlot slaapt graag uit maar heeft dan ook als laatste haar luikjes dicht
Afbeelding invoegen

25-10-2017
Sssst.... de pupjes slapen, het is dolle pret in de puppy-ren, met de dag worden ze sterker en willen meer spelen. Het is erg leuk om te zien hoe ze met elkaar omgaan.
Er word druk gekwispeld naar elkaar maar ook gepiept want de pupjes onderzoeken alles met hun kleine bekkies en dat betekent dat er weleens in oren en staartjes wordt gehapt en soms kan dat een beetje pijnlijk zijn met gevolg dat we af en toe een gilletje of gekrijs horen.
 
De roedel gaat nu regelmatig bij Soiree en haar pupjes op bezoek en vooral Willemien is gek op de pupjes ze gaat 'smorgens al meteen mee de ren in om de pupjes te begroeten.
Vanmorgen mocht ik toch echt als toiletjufvrouw aan de slag, Soiree is aan het afbouwen.
Ik had wel het geluk dat ze hun eigen matje hadden gebruikt of een beetje in de buurt van want een matje is niet meer genoeg.

De pupjes gaan niet op het matje als er reeds een of twee pupjes hun grote boodschap gedoneerd hebben, dan gaan ze wel in de buurt zitten maar niet op het al gebruikte matje. Dus vannacht krijgen ze extra matjes.
 
Ik heb ze zojuist ontwormd en dat ging heel snel, ik had meer protest verwacht maar niks hoor ze hebben het stoer ondergaan en er is zelfs geen druppel geknoeid of uitgeproest. Nou weet ik na al die pupjes wel hoe ik het aan moet pakken ik ontworm altijd als de pupjes uitgespeeld zijn en op het punt staan om in slaap te vallen dan even bij je nemen, alle druppels erin en meteen knuffelen en bij Soiree leggen dat gaat prima!!
 
Vanmorgen heeft de Raad van Beheer laten weten dat ze volgende week dinsdag de pupjes komen chippen er wordt meteen per pupje DNA afgenomen. Ik ben altijd blij als dat gebeurd is het is de eerste niet zo leuke ervaring voor de pupjes en hoewel het iedere keer weer meevalt vind ik het altijd een beetje naar.
 
De week daarop worden de pupjes geënt en krijgen ze hun eigen paspoortje, tjonge wat gaat het snel de komende tijd gaan ze heel veel leren en maken ze geen stapjes meer maar echte sprongen.
 
Doedel op bezoek, ze klopt eerst keurig aan!! 
Afbeelding invoegen
 
"smorgens gaat Willemien de pupjes controleren
Afbeelding invoegen
  
en houd ze lekker bezig terwijl ik hun ontbijt maak
Afbeelding invoegen
 
Oma Cacao maakt bliksembezoekjes want de pupjes willen steeds bij haar drinken en dat vind ze toch niet zo leuk
 Afbeelding invoegen
 
Supernanny Haze hoef je echt niet uit te nodigen die loopt gewoon in en uit
Afbeelding invoegen
 
Lilibelle is zo lief om haar speeltje met me te delen.
Afbeelding invoegen
24-10-2017
Hoera alweer een beetje jarig, de pupjes zijn vandaag vier weken oud.
Ze hebben vandaag hun eerste echte vleeshap gehad, ze hebben heel even gesnuffeld aan dat raars maar hebben met smaak hun bord leeggegeten. Dit heeft natuurlijk wel een consequentie en dat is dat ik vanaf nu waarschijnlijk tot toiletjuffrouw ben gebombardeerd. Zolang het om melk gaat ruimt Soiree alles op maar nu gaat ze het aan mij overlaten. Nou ja het hoort erbij en ik ben druk bezig met de plasmatjes en dat pikken ze heel snel op nu nog even leren dat ook de "grote" boodschapjes op het matje moeten belanden.

Vannacht heb ik redelijk geslapen er waren maar twee momentjes dat ik even moest helpen om ze weer bij hun mam in de werpkist te krijgen. Vanmorgen lag moeders in de ren met een paar van haar kleintjes en twee pups lagen op het kussen van Soiree. Ze gaan steeds minder gebruik maken van de werpkist, we laten hem nog even staan tot het weekend en dan krijgen de pups benches. 
Morgen ga ik ze ontwormen en dat zal me niet in dank worden afgenomen vermoed ik.

 Op dit moment is het slecht weer en we hebben geen oppas dus de roedel gaat zo dadelijk na het middagdutje van de pups helpen met spelen en opvoeden. Ik ga ook Doedel introduceren ze is zoo nieuwsgierig maar tot nu toe werd Soiree wat zenuwachtig van haar dus ik ga even de tijd nemen om het in goede banen te leiden.
 
De pupjes zijn tevreden en spelen steeds meer met elkaar, ik ga niet te vaak de ren in want dan rennen/glijden ze allemaal mijn kant op ze willen allemaal op schoot en alle buikjes moeten gekriebeld dus een paar keer per dag en voor de rest moeten ze leren dat ze met speelgoed en met elkaar en Soiree kunnen spelen.

We hopen dat het volgende week ook zacht weer is, als de pupjes vijf weken zijn mogen ze zo af en toe naar buiten. Bij de zomernestjes was dat makkelijk dan konden ze van 'smorgens tot laat in de middag buiten spelen lekker onder de parasol een dutje doen maar nu gaan we dat even aanpassen en zijn we echt van het weer afhankelijk.
De binnenren maken we zo groot mogelijk en natuurlijk mogen ze met slecht weer ook door de kamer rennen.
 
Natuurlijk heb ik vanmorgen foto's gemaakt
 
Kleine Merlot wordt een echt dametje, ze heeft haar vaste plekje al besproken bij de dierenarts en gaat haar assistente worden

Afbeelding invoegen
 
Lieve vrolijke ChouChou die zo mooi getekend is verhuisd straks naar Hoeven en gaat het trouwe vriendje worden van Deena, Jade, Dennis en Linda en gaat Guus heten
Afbeelding invoegen
 
De andere pupjes zijn voorlopig ook besproken er moet alleen nog gekozen worden:
 
Chapeau met zijn superzachte karaktertje
Afbeelding invoegen
 
Bravoure supermooi gebouwd
Afbeelding invoegen
 
Liefje Jolicoeur!!
 Afbeelding invoegen
 
en natuurlijk flink meisje Lilibelle
Afbeelding invoegen
 
Mystique een kleine reus!!
Afbeelding invoegen
23-10-2017
Morgen zijn de pupjes alweer vier weken oud en gaan we beginnen met het stoere werk, in plaats van vleespap gaan ze kennismaken met vlees en dat is alweer een stapje voorwaarts.

Vannacht heb ik weinig geslapen, de pups hebben nog geen dag en nacht ritme. meestal slapen ze twee uurtjes en dan willen ze even spelen en dat gaat de hele dag door maar ook 'snachts vinden ze het leuk om de werpkist te verlaten en kukelen ze over de rand. Helaas kunnen ze zelf nog niet terug dus dan wordt er even flink gepiept en mag ik slaapdronken een of twee pupjes in de werpkist zetten.
Ook als ze een plasje of poepje moeten doen gaan ze de werpkist uit dus ik denk dat ik vannacht toch zo'n keer of zeven heb moeten helpen.
 
Ik kan de werpkist natuurlijk afsluiten maar dan kan Soiree er ook niet in en ze voed de pupjes ook 'snachts nog en ik vind het natuurlijk weer een stap voorwaarts dat ze hun eigen bed willen schoonhouden dus we gaan deze week een beetje afzien.
Eind deze week zijn ze sterk genoeg om er zelf weer in te klimmen en hopelijk heb ik ze dan zover dat ze een beetje een ritme hebben.
 
Het plasmatje wordt al goed gebruikt als ik ze tenminste meteen vanuit de werpkist erop zet, soms vergeet ik dat en dan gebruiken ze of het plasmatje of een van de ligmatjes in ieder geval weten ze dat ze het op een matje moeten doen nu nogaltijd het juiste matje!!
 
Morgen ga ik weer portretjes maken zo hebben we per week een foto per pupje en zien we ze veranderen.
 
Mon Ami heeft het nog steeds een beetje zwaar en is soms een beetje druk en pieperig, Lilou is natuurlijk heel aantrekkelijk en soms flirt ze wel heel erg met hem.
Ik houd ze natuurlijk goed in de gaten, Lilou is er echt nog niet aan toe om moeder te worden het is nog een echt pubermeisje zowel in gedrag als in uiterlijk.
 
"snachts gaat Mon Ami gewoon in de bench slapen en dat gaat prima dan hoor je hem echt niet meer eigenlijk boffen we zo met hem.
 
Merlot een paar seconden voor haar oogjes dichtgaan. Ze heeft de mooie lange wimpers van Soiree
Afbeelding invoegen
 
En af en toe een beetje sumo-worstelen met zus Jolicoeur
Afbeelding invoegen
 
Cacao heeft een boompje gevonden!!
Afbeelding invoegen

22-10-2017
Vandaag hebben de pupjes voor de eerste keer bezoek gehad, normaal doe ik dit pas vanaf vier weken maar we hebben een paar daagjes (twee dus) gesmokkeld.
Het is allemaal prima gegaan, de pupjes hebben genoten van alle aandacht en natuurlijk de rest ook. Het bezoek heeft met alle teckels kennis gemaakt en vooral Haze heeft zich ontzettend uitgesloofd om echt te laten zien dat ze de ondeugendste is.
Omdat we natuurlijk weleens afgeleid waren heeft ze de knuffels van de pupjes gestolen en ook nog eens vermoord (de knuffels dan) .
Ze heeft laten zien dat ze kan kletsen zelfs met een knuffel in haar mond en is een paar keer in de werpkist gesprongen.
Ik vond alles best maar de werpkist is toch nog even het domein van Soiree dus daarvoor heeft ze toch even het vingertje gehad. Even dacht ik dat ze me ging negeren maar nee Haasje kwam met staartje omhoog (beetje beledigd) uit de kist en volgde mijn vinger de ren uit.

 Ik had de visite willen trakteren op slagroomsoesjes maar daar heeft Willemien een stokje voor gestoken of liever gezegd een deel van de soesjes is in haar buik beland en de paar die er nog over waren waren flink door haar gezoend dus daar kun je niets meer mee.
Dus deze keer geen pak spritsen in Willemientjes buik maar slagroomsoesjes, ik hoop niet dat de dames me de komende tijd nog meer verassingen gaan bezorgen.
 
Er is nog geen keuze gemaakt er is twijfel tussen twee van de heren eigenlijk is dat een compliment want ze zijn aan elkaar gewaagd onze mannen allemaal even mooi maar toch net even anders. Er wordt nog een nachtje over geslapen en we zijn erg benieuwd op wie de uiteindelijke keus gaat vallen.

 
Nu liggen de pupjes heerlijk te slapen, ze moeten even bijtanken van alle aandacht, ze hebben een extra hapje gehad en zijn in dromenland.
Afbeelding invoegen
 

21-10-2017
Dag 22 en gisteravond is Oma Cacao op bezoek geweest bij haar dochter en kleinkinderen. Voor mij was dat even een "slik" momentje als ik zie hoe lief en zorgzaam Cacao met de pupjes omgaat, het doet me denken aan de 3 prachtige nestjes die ze heeft groot gebracht met zo veel liefde en plezier. Ook de momentjes dat ze vanaf dag 1 dat de pupjes geboren waren altijd heel eventjes gewoon een paar minuten 'snachts bij me kwam liggen dan voelde ik mij wel heel vereerd want ik weet hoe bezorgd Cacao was over haar pupjes en toch nam ze dan heel even de tijd.

Natuurlijk werden haar kleinkinderen grondig door haar geïnspecteerd en ook de werpkist kreeg een flinke controle en dat is echt Cacao. Als ze pupjes had dan werden die de hele dag gepoetst en ook de werpkist moest spic en span zijn.
Ze was heel blij met haar nieuwe kleinkinderen en Soiree vond het stiekem wel fijn een beetje hulp van Oma.
 
Vanmorgen mocht dan Willemien heel eventjes en daar blijft het nu even bij want bij de andere teckels gaat Soiree toch een beetje brommen dus die ga ik pas in de loop van de volgende week introduceren.
Volgende week gaan de pupjes ook bezoek krijgen dus ze hebben een drukke agenda.
 
En zo ziet hun dag eruit!!
 
Goedemorgen Pupjes!!!
Afbeelding invoegen
 
En al heel vroeg tijd voor ontbijt
Afbeelding invoegen
 
Daarna een beetje spelen 
Afbeelding invoegen
 
En soms staat daar gewoon een heel raar hondje in de weg!
Afbeelding invoegen
 
Visite van tante Willemien en ChouChou gaat als eerste kennismaken
Afbeelding invoegen
20-10-2017
Bijna weekend en de pupjes eten hun vleeshapje met smaak, het gaat zo snel dat ik besloten heb om ze 'savonds ook nog een hapje te geven want de bordjes gaan in no-time leeg en Soiree begint nu toch wel erg slank te worden.
Totdat de pupjes vier weken oud zijn houden we het op tartaar met warme geitenmelk en vanaf volgende week dinsdag gaan ze over op pupvlees van Carnibest. Later laat ik ze natuurlijk ook wennen aan allerlei andere smaakjes zodat ze het niet vreemd vinden als er wat variatie in de maaltijden is.
 
De ren is uitgebreid en Soiree bromt niet meer naar de roedel, ze begint te accepteren dat de andere teckels gewoon willen kennismaken en gisteren sprong Mon Ami plots in de ren en dat werd warempel zomaar geaccepteerd. Hij mocht de pupjes nog niet besnuffelen maar hij mocht er wel van dichtbij naar kijken.
Mon Ami weet precies wat er van hem verwacht word en hij ging rustig zitten kijken naar het gefriemel van de pupjes.
De pupjes worden nog elke morgen gewogen en er is alleen maar een stijgende lijn te zien, de pupjes lopen en spelen en zijn blij dus we hoeven ons geen zorgen te maken.
Verder ben ik erg blij met de afleiding van de pupjes voor Mon Ami en Lilou, Lilou is loops geworden en Mon Ami heeft een paar keer per dag last van verliefde buien.
Ik kan hem mooi afleiden met de pups, met het vorige nest van Soiree heeft hij laten zien dat hij een hele lieve en zachte oom is die dolgraag met de pupjes speelt en altijd heel voorzichtig is.
 
alles moet op en dan moet je soms rare poses aannemen
Afbeelding invoegen
 
Na het vleeshapje, mogen ze bij Soiree een toetje halen en dan is het natuurlijk speel- en uitbuiktijd
Afbeelding invoegen
 
 
19-10-2017
Dag 23 van de pupjes en vandaag ben ik begonnen om ze een vleeshapje te serveren. Vanmorgen gaf Soiree wat van haar eten op voor de pupjes precies zoals een wolfje in de natuur zou doen, zo gaf ze aan dat het tijd is om de pupjes af te spenen.
Het is een duidelijk gebaar en ik wil  voorkomen dat ze dit blijft doen dus vandaag hebben de pups 2x een tartaartje met geitenmelk gehad. Het ging makkelijk ze vonden het heel lekker en het eerste bordje was in no time op.
Vanmiddag hebben ze een beetje laten staan omdat Soiree er gezellig bij was gaan zitten en dan lonken toch de melklijsten.
 
Ik ga ze nu een paar dagen 2x per dag met vlees bijvoeren, Soiree gaf een duidelijke hint en ik begrijp het helemaal want toen ik in de bekjes ging inspecteren merkte ik dat bij het merendeel van de pupjes de tandjes al zijn doorgekomen.
Dus als je als fokker oplettend bent dan geeft de moeder zelf wel aan wanneer het tijd wordt voor de volgende stap.
 
De pupjes spelen nu een paar keer per dag, meestal maar zo'n 10 minuutjes, dan even nog een slokje bij Soiree en hopla dan gaan de luikjes weer dicht helemaal voldaan liggen ze in dromenland.
 
Vandaag was het heerlijk weer en heb ik met de roedel flink de benen gestrekt ze hadden er zin in en ik ook.
Vanmiddag heb ik weer per pup een foto gemaakt.
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
 
  18-10-2017
Het wordt steeds leuker, de pupjes gaan nu een paar keer per dag oefenen in de ren en natuurlijk ga ik er eens lekker bijzitten. Het is fantastisch om te zien dat ze met de dag sterker worden. Ze hebben hele sterke pootjes en dat moet natuurlijk ook want die moeten hun dikke buikjes dragen.

De ren was afgeschermd zodat Soiree haar privacy had met de pupjes maar vandaag heb ik een kant vrij gemaakt zodat de roedel even kan snuffelen met de pups en vice versa. De pupjes vinden het heel leuk alleen Soiree moet er toch nog even aan wennen dus als een pupje neuscontact maakt dan gaat ze er snel tussenliggen.

Morgen gaan we de ren uitbreiden en laten we Soiree en pups daaraan wennen en dan gaan we vrijdag proberen of Cacao en evt. Willemien bij de pupjes mogen.
Zo nemen we elke dag een stapje, niet te veel ineens we gaan ze niet voor de "leeuwen" gooien.
Alles gewoon relaxed, geen stress.
 
ChouChou is echt nergens bang van het is een aanhankelijk en heel vrolijk manneke lekker ongecompliceerd!
Afbeelding invoegen
 
Sterke dame Lilibelle is gek op speeltjes, ik heb de temperatuurmeter uit de kist moeten halen omdat ze die gisteren aan het uitdagen was en wat later zag ik dat ze er mee rond liep.
Afbeelding invoegen
 
Bravoure, hij is mijn kleine stalker als hij me hoort dan moet hij even opgepakt worden en krijg ik 1000 kusjes
Afbeelding invoegen
 
En Doedel is vandaag alweer 1 jaar terug bij ons, ze doet het prima en heeft zich goed aangepast aan de roedel
Afbeelding invoegen

17-10-2017
Drie weken vandaag dus een klein beetje jarig en dan is er geen taart maar wel een beetje geitenmelk met honing.
De pupjes hebben vanmorgen geleerd dat ze geen zuigreflex nodig hebben om te eten of te drinken, ik heb een schaaltje geitenmelk met een beetje honing gemaakt op de juiste temperatuur natuurlijk en het smaakte!!
Onze twee kleinste pups ChouChou en Merlot lieten even zien hoe het moest binnen no time hadden ze door hoe ze dat lekkers naar binnen konden krijgen en hun tongetjes gingen gretig het bakje door.
Al snel volgde de rest dus het was een groot succes en dat gaan we vanavond nog een keertje herhalen.
Nog geen geklieder hoor want ik heb de pupjes twee aan twee bij het schaaltje gezet en een beetje geholpen als ze geoefende eters zijn geworden mogen ze het zelf gaan doen en dat zal nog wel een gespetter worden.

Ze hebben ook twee aan twee de eerste stapjes mogen zetten in de ren en weer werd de spits afgebeten door ChouChou en Merlot, deze twee zijn qua gewicht het lichtste en dat loopt toch een stukje makkelijker. Soiree heeft geholpen met het introduceren van het speelgoed maar eigenlijk was het niet nodig de pupjes zijn gezond nieuwsgierig en er was geen spoortje angst.
Vandaag gaat het niet lukken om portretjes te maken, Wil werkt niet thuis vandaag en ik heb echt een paar extra handen nodig om te zorgen dat de kleintjes niet van de tafel kukelen want ze worden erg snel.
 
Dus de portretjes worden pas donderdag gemaakt.
 
Liefje Jolicoeur blijft nog maar even bij het lege bakje liggen je weet tenslotte niet of het zo dadelijk weer gevuld wordt
Afbeelding invoegen
 
ChouChou en Merlot gaan op stap
Afbeelding invoegen
 
En komen zomaar een bal tegen!!
Afbeelding invoegen
 
Een speelgoed hondje ook heeeeel leuk!
Afbeelding invoegen
 
Nee hoor niet onder de indruk!! 
Afbeelding invoegen
 
En we hebben publiek, Lilou zou zo heel graag meespelen!
Afbeelding invoegen

16-10-2017
20 Dagen oud en morgen weer een klein beetje jarig dan zijn de pupjes precies drie weken.
Ze reageren steeds meer op aanrakingen en ze komen al naar de opening van de werpkist als ik even bij ze ga zitten. Ik pak ze nu een voor een even op en ze worden al voorzichtig geknuffeld. De pups genieten er duidelijk van en vanaf morgen gaan ze echte grote stappen maken.
Ik ga morgen voor het eerst hun nageltjes knippen, nu ze echt gaan lopen blijven ze zo her en der aan dekentjes hangen en daarbij heb ik gezien dat ze bij het drinken soms een handtekening zetten op de melklijsten van Soiree dus tijd voor de pedicure.
 
Later deze week wordt de ren weer groter gemaakt zodat ze echt flink kunnen oefenen, natuurlijk gaan ze voor het eerst eens zelfstandig eten en zulen Cacao'tje en Willemien kennis gaan maken met de pupjes.
Dus een drukke agenda voor de kleintjes.
De wasmachine draait nu ook steeds vaker want er wordt steeds meer gedronken en dus ook steeds meer geplast. Soiree kan het nu niet meer bijhouden dus ik verschoon nu 'smorgens en 'savonds de werpkist zodat Mamma en kroost er fris bij blijven.
 
Een deel van de homepage is opgeslagen in dagboek 2017 

 Uitgespeeld, buikjes vol en gewoon een beetje moe!!
Afbeelding invoegen


15-10-2017
Zondag en de pupjes zijn vandaag 19 dagen oud. De pupjes gaan steeds meer reageren op ons de oortjes zijn nu echt open en als ik 'smorgens de ren in ga dan is het feest.
Ik wordt vrolijk begroet en ze vinden het heel normaal dat ik ze even oppak en kusjes geef op hun dikke melkbuikjes.
Heerlijk die baby-pupjes ze voelen als fluweel en ze hebben echt een heerlijk pupluchtje daar kan geen parfum tegenop.
 
Het was heerlijk weer en sinds gisteren is de warmtelamp overdag gewoon uit, alleen in de nacht mogen de pupjes nog gebruik maken van de zonnebank en in de loop van volgende week ga ik dit ook afbouwen en gaan de pupjes het zonder doen.
 
Soiree is nog steeds een bezorgde moeder, haar voeding wordt nu echt flink opgeschroefd want je ziet hoe krachtig de pupjes drinken en dat gaat wel ten koste van haar, dus ze krijgt nu echt calcium rijk voedsel en ze laat het zich smaken.
Soiree blijft mooi op gewicht en teert niet in dus ik hoef me niet te haasten met afspenen van de pupjes maar daar gaan we volgende week wel mee beginnen natuurlijk. Dat zal een feest worden zeven pupjes die waarschijnlijk een duik gaan nemen in de geitenpap.
 Ik ga dan ook Oma Cacao inschakelen want Soiree en Cacao kunnen het niet uitstaan als er een smetje op de pups zit dus Oma  mag lustig mee gaan poetsen als de pups gaan spelen met hun eten.
 
Dinsdag zijn de pupjes drie weekjes oud en ga ik weer een foto per pup maken, de pups beginnen nu echt een vachtje te krijgen en ik zie het begin van een baardje komen, binnen nu en een week lopen ze al echt door de ren en zijn ze aan het spelen.
 
Een beginnend baardje bij Merlot
Afbeelding invoegen
 
En ook Lilibelle krijgt al een flink vachtje
Afbeelding invoegen14-10-2017
Een beetje late update maar vandaag stond natuurlijk alles in het teken van de teckels. Het a.s. baasje van Merlot heeft vandaag een wandelingetje met de hele roedel meegemaakt en omdat ze dierenarts is heeft ze daarna alle pups even gecheckt op beweging, longetjes, hartjes etc.
 
De wandeling werd eigenlijk even overgenomen door de roedel, die vinden het prachtig als er iemand meeloopt en hebben zich flink uigesloofd om te laten zien dat ze ook echt teckels zijn. Lilou had zich een paar vleugels aan laten meten, Haasje vond dat ze moest laten zien dat ze ieder hekwerk en iedere haag grondig inspecteert en ze hebben met z'n allen een loslopend hondje de stuipen op het lijf gejaagd dus niet echt reclame voor de beste teckels van Nederland maar eigenlijk had ik dit wel verwacht ze vonden dat ze even moesten laten zien dat heel Grathem van hun is en Jet laat de teugels een beetje vieren dus daar maken ze dan zoals een echte teckel betaamt aardig misbruik van.
Gelukkig voor onze gast hebben we een pad gekozen waar in ieder geval Willemien en Haasje veilig los konden en dat brengt dan een beetje rust.
De roedel heeft genoten en hebben zich meermalen van pure pret en natuurlijk een lekker luchtje op hun rug gegooid om eens lekker te gaan liggen rollen. In alle commotie was ik een slechte gids en was alles meer gericht op de teckels als op het mooie landschap.
 
Thuis wachten natuurlijk Soiree en haar pupjes op ons, dus even wat drinken en daarna mochten de pupjes een voor een op tafel. Soiree moest er even aan wennen maar de pupjes vonden het prima er was geen paniek ze lieten het gewoon over zich heen komen. Alle pupjes zijn gezond geen gekke dingen, longetjes, hartjes en bewegingsapparaat was prima in orde.
Had eigenlijk niet anders verwacht maar het doet een fokkershart toch goed dat dat even bevestigd wordt.
 
Ja hoor even op tafel!!
Afbeelding invoegen
 
Lilibelle vind het allemaal prima
Afbeelding invoegen
 
Liefje Jolicoeur !!
 Afbeelding invoegen
Als je dat nu wil.... dan zetten we wel een paar pasjes
Afbeelding invoegen
 
Een dan natuurlijk haar eigen Merlot
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen

13-10-2017
Dag 17 uit het leven van de pupjes, de oortjes zijn al wel open maar ze horen nog niet. Vanmorgen met het schoonmaken van de kennel liet ik een van de kenneldelen vallen en dat maakt een enorme herrie natuurlijk maar geen enkele schrikreactie.
Het zal niet echt lang meer duren en dan krijgen de pupjes alle geluiden mee.

Het was vandaag een druk dagje en ik moest hoognodig naar de kapper dus dan is er ietsjes minder tijd voor een uitgebreide update.
Maar natuurlijk heb ik vandaag de meisjes gefotografeerd en daar moet je wel de tijd voor nemen want drie dames die alle kanten opkruipen dat valt niet mee.
 
Kleine Merlot is gereserveerd door de dierenarts en die is zo lief om morgen een puppycheck te doen, gewoon alles even nakijken en naar de hartjes en longetjes luisteren en dat is voor de pupjes meteen ook een goed moment om overal aangeraakt te worden dus ik zal mijn best doen om daar foto's van te maken en we gaan natuurlijk even testen wie op dit moment het stoerste pupje is en de check moeiteloos over zich heen laat gaan.
 
Dan heb je ze bijeen en op het moment supreme draait Lilibelle haar hoofdje weg!
Afbeelding invoegen
 
Niet precies wat ik graag zou willen maar de dames staan erop!!
Afbeelding invoegen

12-10-2017
De 16e dag van de pupjes en vandaag is de warmtelamp helemaal uit en waarschijnlijk zal de lamp alleen nog maar snachts branden totdat de pupjes 3 weken zijn.
Vanmorgen hebben Mystique en Bravoure de 1000 gram grens gepasseerd en bij Lilibelle stond de teller op 999.

De pups zijn een stuk levendiger en het lopen zal niet lang meer gaan duren. De werpkist lijkt ineens een sportschool te zijn geworden en lijkt plots een stuk kleiner.
We houden het nog even zo totdat de eerste pup zich over de rand wurmt dan wordt het tijd om te zorgen dat hun wereld weer wat groter wordt.
 
Vanmorgen was het bijna zo ver, Bravoure onze kleine parachutist is echt aan het proberen om uit de kist te klimmen.
 
Ze maken nu ook wat meer geluid, het zijn tevreden pupjes je hoorde ze amper maar nu hoor je ze dromen, ze protesteren als ze honger hebben en Soiree niet ala minuut hun eten komt serveren of als ze op elkaar botsen als ze met een flinke "workout" bezig zijn.
Ik pak ze nu iets vaker op en dat wordt erg gewaardeerd vooral het kriebelen vinden ze geweldig, ze maaien met hun pootjes en je ziet ze genieten, natuurlijk geniet ik er ook van het is geweldig leuk om ze te zien reageren.
 
Vandaag foto's van onze vier heren en morgen zijn de dames weer aan de beurt
 
Bravoure en Mystique onze kiloknallers
Afbeelding invoegen
 
Sterke jongens!!
Afbeelding invoegen

Ietsjes kleiner maar zeker niet minder Chapeau en ChouChou
Afbeelding invoegen
 
Onweerstaanbaar!!
Afbeelding invoegen
 
Bravoure doet zijn naam eer aan maar is ook erg aanhankelijk als ik in de buurt ben dan probeert hij de werpkist uit te klimmen overigens tot afschuw van zijn bezorgde moeder.
Afbeelding invoegen

11-10-2017
De 15e dag van de pupjes en er zijn er een paar bij die morgen de grens overgaan van 1 kilo, ongelooflijk dat het zo snel kan gaan. En dat betekent dat Soiree natuurlijk een geweldige mamma is die haar pupjes geen drupje weigert als er een honger heeft gaat het restaurant gewoon open ze werkt de klok rond.
Vandaag heb ik eens geen foto's van de pupjes gemaakt dat gaan we goed maken als de temperatuur gaat stijgen want het schijnt dat het prachtig weer wordt. Met zo'n weer kan de warmtelamp overdag gewoon uit en is het een stuk makkelijker om foto's te maken.
Vandaag was het bewolkt maar niet koud dus we hebben heerlijk gewandeld, Soiree is altijd wel heel blij als we terug zijn ik denk dat ze het hollen en spelen mist maar zodra de pupjes worden afgespeend dan mag Soiree weer eens lekker dollen.
 
Lilou mist nog steeds haar mamma, heel af en toe komt Soiree uit de ren en dan krijgt ook Lilou nog even een wasbeurtje, even controle van oortjes etc. en dan is de kleine meid ook weer blij. Natuurlijk wordt ze ook verwend door oma Cacao en Mon Ami dus al met al heeft de kleine meid geen gebrek aan aandacht.
 
Vriendjes voor het leven
Afbeelding invoegen
 
En een leuke (beetje bemoeizieke) tante!! 
Afbeelding invoegen
10-10-2017
Het was een druk dagje, boodschappen, wandelen, en naar de tandarts. Natuurlijk ook 3x een rondje met mamma Soiree en op de koffie bij de pupjes.
Helaas weinig tijd gehad om foto's te maken maar in ieder geval wel eentje van Lilibelle die zo heerlijk lag te slapen.
 
Afbeelding invoegen
09-10-2017
Belofte maakt schuld dus die ga ik vandaag inlossen.
Alle pupjes hebben hun oogjes open, tenminste als ze wakker zijn dus ik heb vandaag per pupje een foto gemaakt niet alle pupjes wilde hun oogjes laten zien maar ze zijn stuk voor stuk prachtig.

Gelukkig kreeg ik ruim de tijd om de foto's te maken, vanmorgen heb ik een flinke route gelopen met de roedel en toen we richting huis wilde was "onze" brug afgesloten dat betekende dat we een alternatieve route moesten zoeken en zo werd het een wandeling van bijna drie uur. Gelukkig waren Wil, Willemien en Haasje thuis om voor Soiree en haar pupjes te zorgen.
Het maken van de foto's hebben de teckels niet meegekregen (behalve Haasje dan) ze lagen allemaal in dromenland.
 
Lady's first!!
 
Mooie en lieve Jolicoeur komt meteen aangekropen als ik bij de werpkist ga zitten ze houd enorm van knuffelen
Afbeelding invoegen
 
Lilibelle is een heel sterk meisje, ze is echt een flinkerdje en haar vachtje begint al aardig te groeien ze was niet van plan om voor de foto haar mooie kijkertjes te laten zien
Afbeelding invoegen
 
Kleine Merlot is watervlug, ze is en blijft de kleinste van de zeven. Ze kijkt hier door een kiertje maar ook zij kan gewoon haar luikjes opendoen.
Afbeelding invoegen
 
Lieve kleine ChouChou, een schatje en hij heeft echt een vertederend hoofd dit wordt vast een teckeltje waar je gewoon nooit boos op kunt worden
Afbeelding invoegen
 
Chapeau, een perswee en daar was hij dan, als eerste de oogjes open en als eerste van links naar rechts door de werpkist gelopen ik vind het een echte beauty!!
Afbeelding invoegen
 
Mistique doet zijn naam eer aan, het is nu duidelijk dat hij geen black/tan is maar net als zusje Merlot een heel donker wildkleur vachtje heeft. Hij is de zwaarste van het stel en houd enorm van eten. 
Afbeelding invoegen
 
En als laatste Bravoure, hij is na Mystique het zwaarste reutje. Ik vermoed dat hij op zijn prachtige pappa gaat lijken hij heeft iets heel chiques, is een rustige reu en bere-sterk met een bijzondere uitstraling.

Afbeelding invoegen 
 
 08-10-2017
 
Nadat ik onderstaande typte ben ik bij Soiree op visite gegaan en ja hoor als eerste liep Chapeau van links naar rechts door de kist en dat is al bijzonder maar hij had ook zijn oogjes open Chapeau voor Chapeau en even later kreeg ik een vette knipoog van ChouChou ook hij wil kennismaken met de wereld!!
 

Een korte update op zondag.
Alles gaat goed al weigeren de pupjes hun oogjes open te doen, ik zie al echt kiertjes maar de luikjes blijven nog even toe.
Ik denk dat het morgen zover is en dan gaan we ons best doen om per pupje een foto te maken.
Vandaag lekker rustig aan, we hebben natuurlijk gewandeld, het heeft natuurlijk geregend en de teckels vonden het natuurlijk heerlijk om eens flink in de plassen te stampen zodat ik thuiskwam met kleine viezerikjes.
Gelukkig neem ik altijd voorzorgsmaatregelen dus de handdoeken lagen klaar in de garage waar ze dus even gedroogd worden en schoongemaakt voordat ze de kamer induiken.  En dat schoonmaken moet beloond worden volgens de roedel dus dat levert meteen een spurt op naar de koekjespot (hondenkoekjes natuurlijk).
 
Het lijkt erop dat Soiree kleiner wordt maar dat is natuurlijk niet zo haar kinderen worden groter!! 
Afbeelding invoegen

 


07-10-2017
Weer een echte herfstdag maar we hadden geluk en hebben het vandaag droog gehouden we moesten daarvoor wel vroeg vertrekken maar dat is de moeite waard.

Met Soiree en de pupjes gaat het goed al houden we wel nog even de warmtelamp aan. Zolang de pupjes de warmte nog opzoeken en niet naar de "koude" kant van de werpkist schuiven vinden ze het aangenaam. Soiree is er inmiddels aan gewend en als het voor haar te warm wordt dan gaat ze in het rennetje liggen en 's avonds komt ze heel even op de bank, wel met haar oortjes gespitst want bij ieder geluidje van haar pups sprint ze er naar toe.
 
De pupjes beginnen wat meer te ondernemen, er wordt nu druk geoefend om op de beentjes te kunnen staan, dat is natuurlijke een serieuze zaak maar ook heel komisch om te zien. Ze zwalken en raken hun evenwicht al snel kwijt en het lijkt een beetje of ze te diep in het glaasje hebben gekeken.
Ook raken ze nu geïnteresseerd in elkaar, af en toe wordt er een hapje genomen van het dichtsbijzijnde broertje of zusje wat dan weer een gilletje oplevert van het slachtoffer.
 
Vanmiddag kreeg ik van Jolicoeur kleine likjes over mijn hand, ik neem de pupjes nu af en toe even bij me om ze te aaien en vooral de kleine meid vind het heerlijk, als ik haar even kriebel krabbelt ze mee met haar pootjes en haar bekje gaat wijd open het lijkt alsof ze lacht. Dit is echt genieten nu je een reactie terug krijgt.
 
Is dit nu "uitbuiken" of gewoon gulzig!!
Afbeelding invoegen
 
Nu mijn moeder badeend bij haar pupjes is loopt Mon Ami stage als badeendje
Afbeelding invoegen
 
En ..... een prima opvolger
Afbeelding invoegen
 
Lilou heeft haar neusje in verkeerde zaakjes gestoken ik weet nog steeds niet wat ze uitgehaald heeft maar er is een flink stuk vel (en haar) van haar mooie neusje. Natuurlijk heb ik het ontsmet en wat korstjes weggehaald, ze heeft geen kik gegeven.
Stoer is ze!! 
Afbeelding invoegen
06-10-2017
Gisteren laat op de middag klaarde het een beetje op, er kwam een waterig zonnetje door, dus we hebben de stoute schoenen aangetrokken.
De roedel was eraan toe, ik heb met de pupjes wat minder tijd voor de volwassen teckels dus even een flinke ronde lopen met z'n allen is het minste.
Helaas hebben we het niet droog gehouden, tot 3x toe hebben we een korte maar wel flinke bui gehad, genoeg water om lekker klam te worden. Gelukkig werden de buien wel weer afgewisseld door een zonnetje dat maakt het wat minder erg tenminste voor mij.
De teckels hadden er na de eerste bui geen probleem meer mee, het stormachtig weer maakte dat Mon Ami, Lilou en Cacao über vrolijk en snel waren.
Ik heb regelmatig moeten corrigeren om te zorgen dat Doedel niet meegesleurd zou worden.
Cacao luistert meteen ze is zo'n makkelijk meisje, Lilou en Mon Ami jong als ze zijn hebben wat vaker een waarschuwing nodig, ze reageren meteen maar zijn het na 10 minuten weer vergeten.
Al met al was ik blij dat we zijn gegaan, de roedel was nat maar heel voldaan.

Vandaag alweer flinke buien, dus ik heb vanmorgen tussen de buien door de laatste appels geplukt en deze verwerkt tot appelmoes en compote.
Vanmiddag ga ik maar even wat spelletjes bedenken voor Mon Ami en Lilou want ik denk niet dat we de wandeling van gisteren gaan herhalen.
 
Soiree heeft gisteravond voor het eerst uit zichzelf de ren verlaten en ze heeft zeker zo'n 10 minuten op mijn schoot gelegen. Ik heb haar heerlijk geknuffeld en verteld dat ze een hele goede mamma is en dat ze prachtige pupjes heeft en dat ze natuurlijk best eens haar pupjes alleen mag laten om lekker bij ons te zijn.
Ben erg benieuwd of ze dit vanavond gaat herhalen, ik was er in ieder geval wel blij mee. Soiree ligt gewoon de hele dag bij haar pupjes, vandaar dat ik haar 3x per dag even mee neem voor een klein rondje naar buiten zodat ze haar pootjes kan strekken en even rond kan snuffelen.
Volgende week als de pupjes weer wat sterker zijn dan krijgt ze wat meer afleiding dan zoeken de pupjes ook echt contact en dat maakt het voor haar wat makkelijker qua afleiding.
 Vandaag zijn ze 10 dagen oud en we wachten nu totdat de oogjes open gaan dat is altijd een prachtig moment.
 
Voor de rest is het hier rustig, kleine Haze sluipt regelmatig rond de ren en zodra ze merkt dat ik even naar buiten ga met Soiree staat ze bij de ren te kijken want stel je voor dat ik de ingang open laat!!
 
Soiree is het liefst dicht bij haar pupjes!
Afbeelding invoegen
 
Een hele zorgzame mamma!
Afbeelding invoegen
 
Kleine ChouChou het kleine manneke met zijn mooie donkerbruine vachtje
Afbeelding invoegen
05-10-2017
Pupjes zijn vandaag negen dagen oud en het is een stormachtige dag.
De regen komt recht naar beneden en af en toe hebben we flinke windvlagen.

De pups hebben er geen weet van die liggen samen met Soiree in de werpkist, lekker warm en met dikke buikjes. Omdat ik nu niet ga lopen met de roedel heb ik gezorgd dat vanmorgen alles opgeruimd is, de puppywas is al gedaan en nu neem ik even tijd om de site bij te werken en te genieten van de zevenling.
Tussen hun maaltjes en dutjes door hebben Bravoure en Lilibelle besloten dat het tijd is om hun spiertjes te gaan trainen en zo af en toe zie ik dat ze dappere pogingen doen om hun dikke billetjes onder hun even dikke kontjes te krijgen. De achterpootjes willen wel maar de kunst is natuurlijk om ook de voorpootjes mee te krijgen en daar moet toch nog echt even op geoefend worden.
Hun kontjes gaan de lucht in en zodra ze hun hoofdjes optillen om te proberen te lopen ipv te tijgeren dan raken ze hun evenwicht kwijt en helaas dan storten ze weer neer.
Ben benieuwd wie hun voorbeeld gaat volgen.... maar er zit beweging in dus het zal niet lang meer duren voordat Soiree het een stukje drukker krijgt om al haar kinderen in de gaten te houden.
 
Blijven proberen Lilibelle 
Afbeelding invoegen
 
Bravoure geeft niet op!!
Afbeelding invoegen
 
Jolicoeure heeft een mooi envelopje gemaakt en schuift er zo in, ze heeft wel hele schattige billetjes
Afbeelding invoegen
04-10-2017
Dierendag!!
Het is hier elke dag dierendag maar toch doen we vandaag iets extra's.
Vanmorgen heb ik de roedel getrakteerd op een enorme wandeling. We zijn dik twee uur weggeweest terwijl Wil samen met Haasje en Willemien Soiree en haar pupjes gezelschap hielden.
Vanavond is er natuurlijk een dubbel grote snack voor allemaal.

Het gaat goed, heel goed zelfs de pupjes groeien als kool en hebben allemaal hun geboortegewicht verdubbelt en Bravoure en Mistique hebben het zelfs gepresteerd om de 600 gram grens te passeren. Ze worden gevolgd door Lilibelle die deze grens waarschijnlijk morgen gaat halen. Het lijken wel kleine sumoworstelaars.

Verder slapen ze natuurlijk nog heel veel. Over een paar dagen gaan de oogjes open en dan krijgen de pupjes echte gezichtjes dan maken we natuurlijk eens portretfoto's van al onze  "portretten".

Haasje sloop vanmorgen weer om de ren, ze geeft niet op, ze ligt in de buurt van Soiree en als ik even een klein rondje met Soiree ga lopen en ik kom terug dan ligt kleine Haas pal voor de ingang van de ren klaar voor actie.
 
Lilou begint haar mamma te missen, gisteravond lag ze pal tegen de ren aan en toen ik later even bij Soiree ging zitten zag ik daar haar lieve snuitje
 
Mam....... mag ik even bij jou???
Afbeelding invoegen
 
Kleine Merlot had duidelijk honger en terwijl alle pupjes en Soiree in diepe slaap waren had ze het hele restaurant voor haar alleen 
Afbeelding invoegen
 
en ze ligt nog heerlijk warm en comfortabel!
Afbeelding invoegen
03-10-2017
Een beetje jarig, de pupjes zijn vandaag precies 1 week oud.
Een week geleden had ik om deze tijd juist het tweede pupje opgevangen en nu liggen hier 7 prachtige kleine teckelpupjes die elke dag weer ietsjes groter worden en sinds vandaag ook wat beweeglijker zijn.
Het zijn makkelijke pupjes, je hoort ze niet alleen heel soms als ze een beetje protesteren omdat een broertje of zusje al te opdringerig wordt aan de melkbar.
Ze drinken nu ook niet meer zo vaak ze hebben gewoon een paar maal per dag Happy Hour en vandaag heeft Soiree al een paar keer geprobeerd om de pups op haar rug te voeden zodat de pupjes gebruik kunnen maken van de linker en de rechter melklijsten.
 
Ze worden grappig om te zien, ze maken geluidjes in hun slaap en er wordt soms zelfs gekwispeld dus ik neem aan dat ze hele fijne droompjes hebben.
Ik ga een paar keer per dag bij Soiree en haar pupjes zitten om het allemaal mee te krijgen en om Soiree wat afleiding te geven.
 
Vanmorgen had Haasje bijna prijs, schreef ik gisteren nog dat ze vooral smorgens allert is om een opening in de ren te vinden!
Het was vanmorgen bijna gelukt, ik had juist de pupjes verplaatst naar een mandje en was bezig om de werpkist te verschonen toen ik onder mijn arm door een flits zag en ja hoor door een kiertje was het haar gelukt om de ren verder open te maken en daar kwam ze aan op haar STOUTE voetjes.
Even haar naam geroepen en ja hoor Haasje draaide om, natuurlijk kreeg ik wel een verontwaardigde blik en ze liep hooghartig weg. Haasje hoeft niet te kunnen praten om duidelijk te maken hoe ze erover denkt.
Nog twee weekjes wachten Haze dan kun je je weer lekker met de pupjes bemoeien.
 
Prins(es)heerlijk 
Afbeelding invoegen
 
De meisjes van links naar rechts Lilibelle, Merlot en Jolicoeur
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
De choco jongetjes bovenop ChouChou en daaronder Chapeau
Afbeelding invoegen
Links ChouChou en rechts Chapeau
Afbeelding invoegen
 
De donkere reutjes zijn wat moeilijker te fotograferen vanwege de kleur maar het is redelijk gelukt.
Links Bravoure en rechts Mistique
Afbeelding invoegen
 
Bovenop Bravoure onderop Mistique
Afbeelding invoegen

02-10-2017
Morgen zijn de pupjes alweer een week oud ik vind het erg snel gaan.
Ze zijn duidelijk heel goed gegroeid en ik hoef ze niet meer te merken ik weet precies wie wie is. Ze hebben verschilletjes hoewel dat bij de mooie chocolaatjes ietsjes moeilijker is om te zien maar als je zoals ik op de eerste rang zit zie je alles.
 
De eerste week is het altijd afwachten of elk pupje sterk genoeg is en geen hulp nodig heeft en gelukkig zijn het stuk voor stuk krachtige drinkers en voert Soiree volgens mij slagroom zoooooo lekker vinden ze het.
 
De warmtelamp is wel weer terug, ik vond de warmtematjes niet optimaal, aan een zijde waren de pupjes lekker warm maar ik had het idee dat ze die warmte aan de bovenkant weer snel verloren dus de warmtelamp terug en een ren aan de werpkist zodat Soiree daar ook een bed heeft en ze lekker kan afkoelen.
Soiree gaat nu 3x per dag voor een heel klein rondje met me mee. Het rondje gaat niet verder dan het garagepad en dan richting parkeerterrein, genoeg voor Soiree om even te snuffelen en haar pootjes te strekken. Als ik me omdraai en haar neusje staat richting huis moet ik wel achter haar aan hollen want dan is ze toch vastbesloten om heel snel naar haar pups te gaan.
Langzaam zal het beter gaan, Soiree krijgt hier gewoon de tijd ze mag zelf aangeven wanneer ze de teugels wil laten vieren en zo hoort het natuurlijk ook. Haar mamma Cacao vertoonde precies hetzelfde gedrag die wilde zeker de eerste drie weken helemaal niemand bij haar pupjes en dat is een normale reactie voor een moederhond en dat gaan we dus respecteren.
 
Met de rest van de roedel gaat het prima, al zijn ze wel nieuwsgierig naar de pupjes maar ze zijn rustig en niet opdringerig behalve Haasje natuurlijk die zou het zoooooo graag overnemen van Soiree.
Haas weet nu wel dat ze met geen mogelijkheid een gaatje kan vinden om naar de pupjes te kunnen, na het vorige nestje heb ik daar wel voor gezorgd.
Slim als ze is is ze er als de kippen bij als ik 'smorgens de ren en de werpkist ga verschonen en de pupjes even nakijk en weeg.
Dat is het moment dat Haasje om de ren gaat sluipen om te controleren of ik niet even de ren heb laten openstaan en superslim is dat ze dat blijft doen tot ik helemaal klaar ben want je weet natuurlijk maar nooit!!
 
Goedemorgen pupjes!!
Afbeelding invoegen
 
Een schoon bed, gewogen en geknuffeld, tijd voor een flink ontbijt
Afbeelding invoegen
 
een file chocolaatjes
 Afbeelding invoegen
 
Jolicoeur en Chapeau. gewoon om te zoenen!!
Afbeelding invoegen

01-10-2017
 De pupjes zijn gedoopt, gisteren heb ik de stamboomnamen ingevuld op het formulier voor de Raad van Beheer dus het is nu officieel.
We hebben ons best gedaan om voor ieder pupje een bijpassende naam te vinden en natuurlijk zijn de a.s. baasjes straks vrij om zelf hun stempeltje erop te drukken en hun pupje te "her-dopen".
 
Hier zijn ze dan Soiree en Nabucco's pupjes!!
 
Joliceur, de eerstgeborene, ze doet me denken aan haar mooie oma (joliecacao) en derhalve is ze ook naar haar vernoemd 
Afbeelding invoegen
 
Als tweede geboren ChouChou het kleinste reutje, heel tevreden en met een ontzettend lief hoofdje
 Afbeelding invoegen
 
Als derde geboren Chapeau, hij is gewoon gelanceerd, een perswee en hij vloog zo in mijn hand
 Afbeelding invoegen

Merlot, de kleinste van het stel, als vierde geboren.
Merlot is een snel meisje die weet wat ze wil en heeft besloten dat ze het liefst haar eigen melkflesje (tepel) heeft.

Afbeelding invoegen
 
Als vijfde geboren, een hele stevige reu, heel donker en op dit moment de allerzwaarste. Omdat we nog steeds twijfelen ofdat hij black/tan is hebben we hem Mysttique genoemd
 Afbeelding invoegen
 

 Lilibelle, Een hele stevige dame, prachtig bruin een klein zwaargewichtje
Afbeelding invoegen
Bravoure, onze parachutist, als laatste geboren en hij begon al te drinken terwijl hij nog half in de vliezen verpakt zat.
Een flink wildkleur reutje en waarschijnlijk het evenbeeld van zijn mooie pappa
Afbeelding invoegen


30-09-2017
Een regenachtige dag dus helaas geen wandeling voor de roedel, gelukkig passen ze zich aan . Zodra ze merken dat er fikse buien vallen hebben ze ineens niet zo'n behoefte om naar buiten te gaan. Dus we hebben een beetje gerommeld in huis en natuurlijk ben ik vaak bij Soiree en haar pupjes gaan zitten.
Soiree houd stand, ze verlaat haar pupjes alleen maar als het echt nodig is. Sinds gisteravond krijgt ze haar eten niet meer in de kist, ze moet er nu van mij even uit om te eten. Voor die tijd ging ik met haar bakje bij haar zitten bood haar haar eten aan en dan liet ze me soms rustig wachten want eten met pupjes in de buurt dat doet Soiree niet, nee stel je voor dat er op een pup geknoeid wordt pfff.
Vannacht heb ik een stukje rustiger kunnen slapen en Soiree ook, de warmtematten ipv de lamp werkt heel goed, Soiree ligt niet meer de hele tijd te puffen en ook de pupjes hadden het supersnel door dat als ze even wat extra warmte willen ze hopla gewoon op de mat moeten kruipen. Al met al een prima oplossing en gelukkig gaat Soiree er niet op liggen.
 
Morgen worden de pupjes gedoopt, de namen zijn gekozen.
Dus dat betekent dat we morgen elke pupje even apart van elkaar gaan voorstellen middels een foto.
 
Alweer in gewicht toegenomen, het prenatale is er echt af en het worden nu al mooie blinkende teckeltjes
Afbeelding invoegen
 
Wat heerlijk als je kunt eten wanneer je daar trek in hebt
Afbeelding invoegen
 
En gewoon daarna kunt uitbuiken!
Afbeelding invoegen

30-09-2017
Later op de dag komt er natuurlijk een update maar deze foto plaats ik vast.
Het is een foto van een vastberaden mooi donker meisje dat er op staat om haar eigen melkflesje te hebben en er alles aan doet om precies dat leeg te drinken. Het is de allereerste keer dat ik dit mee maak en het is zo leuk om te zien hoe ze trucjes uithaalt om haar zin te krijgen.
 
Als Soiree op haar andere zij ligt kan de kleine meid niet bij haar gereserveerde tepel maar ze wurmt zich gewoon onder haar moeder om aan de (voor haar) goede kant te komen.
Afbeelding invoegen
 
 29-09-2017
Dag 3 en de weegschaal gaf aan dat onze pupjes kleine dikzakjes gaan worden zowel de jongens als de meisjes hebben weer flinke stappen gezet. Geen enkel pupje blijft achter en het kleinste reutje heeft extra zijn best gedaan die zie je gewoon groeien.
Ik heb wel een raar nachtje gehad want Soiree weigert haar pupjes alleen te laten en ze had vannacht echt veel last van de warmtelamp. Omdat ik natuurlijk bij de pupjes en Soiree slaap krijg ik dat allemaal mee en heb ik Soiree vannacht een paar keer buiten gelaten om af te koelen waarna ze weer linea recta bij haar pupjes (onder de lamp) ging liggen.
Dus vandaag heb ik de werpkist toch maar voorzien van een warmtemat en hoop nu maar dat Soiree niet haar sierlijke achterwerk erop plant.
 
Vanmorgen ben ik weer met de roedel op pad geweest terwijl Wil op de pupjes paste en we hebben er van genoten, we werden begeleid door een lekker zonnetje en toen we thuis kwamen waren de teckels bekaf. Nu liggen ze te genieten van een snackje en zo dadelijk ga ik even bij Soiree en de pupjes op de koffie.
Daarna ga ik me buigen over de namen voor onze kleintjes want deze moeten binnen 10 dagen doorgegeven zijn aan de Raad van Beheer zodat ze aan de stambomen kunnen beginnen.
 
Soiree is duidelijk geen fan van de zonnebank!! 
Afbeelding invoegen
 

28-09-2017
 
Dag 2 en het gaat heeeeel goed, de pupjes hebben op dit moment maar een hobby en dat is bijna de hele dag genieten van de melkbar en dat was vanmorgen zichtbaar op de weegschaal alle pupjes zijn gegroeid en onze parachutist presteerde het om gewoon 54 gram aan te komen gevolgd door een mollig chocolade teefje met 49 gram.
Soiree is een geweldige mamma en verliest haar pupjes niet uit het oog. De sanitaire stop van de nieuwbakken moeder gaat nog steeds supersnel ze wil eigenlijk geen seconde haar pupjes alleen laten.
Dus nog even geen foto per pupje ik laat Soiree lekker moederen en zodra ze de teugels laat vieren gaan we de kleintjes voorstellen.
 
Ik geniet volop van haar mooie kroost je kan er gewoon uren naar kijken het verveelt nooit.
Iedere keer zie ik weer wat anders en tot nu toe heb ik alleen een van de twee choco meisjes gemerkt omdat ik ze anders niet uit elkaar kan houden. Ze lijken identiek en hun geboortegewicht was ook hetzelfde dus bij een van de meisjes heb ik een paar nageltjes gelakt zodat ik me niet kan vergissen.
Ik werk nooit met bandjes of lintjes het lijkt me voor zo'n klein prutsje niet fijn om constant iets om je nekje te moeten dragen en daarbij ben ik altijd bang dat ze ergens aan blijven hangen dus dan beter maar een mooi nagellakje.
 
Met Soire gaat ook alles goed, ze heeft volop melk, eet en drinkt goed heeft een mooie normale temperatuur dus niets om ons zorgen over te maken gelukkig.
 
de kleine hangjongeren!!
Afbeelding invoegen
 
Overdag kan de lamp uit maar als je pas 2 dagen oud bent krijg je natuurlijk wel een extra dekentje
Afbeelding invoegen
 
En wat doen we in de avond!!!!
Afbeelding invoegen
27-09-2017
De eerste dag uit het leven van Soiree's pupjes.
 
Ik heb even bij kunnen slapen, de afgelopen dagen waren toch wel spannend en Soiree had een lange aanloop nodig naar de bevalling. Ze begon zondag laat op de middag al tekenen te vertonen van een naderende bevalling dus 'snachts maar lekker bij mij geslapen (nou ja geslapen) maar helaas maandag nog geen pupjes ik werd toch lichtelijk bezorgd want ze wilde niet meer eten ik kreeg er niets meer in. Dinsdagochtend was het eindelijk zo ver ze verloor vruchtwater en dan weet je dat de pupjes geboren gaan worden.
"smiddags om 14.30 werd het eerste pupje geboren een prachtig stevig bruin meisje en toen ging het in een sneltreinvaart, Soiree gaf gas en om 18.00 uur waren er 6 pupjes 3 reutjes en 3 teefjes. Op dat moment dacht ik dat haar buikje leeg was dus ik heb alles verschoond zodat Soiree en haar pupjes er fris bij lagen Soiree lag heerlijk op haar zij en terwijl ik haar verzorgde voelde ik toch echt nog iets halverwege haar buikje. Ik had een zwaar vermoeden dat er nog een pupje zou komen.
Dus maar wat handdoeken klaar gelegd en Soiree even laten plassen. Buiten voelde ik haar buikje nog even na en op de plek waar ik het pupje vermoede voelde ik NIETS meer.
Nou had ik me zooooo zwaar vergist? Nee dus het pupje had gewoon haast en is waarschijnlijk meteen na mijn ontdekking haar bekken ingeschoten want zodra we weer binnen kwamen zag ik een paar enorme persweeën en ja hoor het laatste pupje in stuitligging en een hele flinke pup. Soiree heeft drie keer geperst en daar was hij dan het zwaarste pupje van allemaal. Soiree beet netjes het vlies door en zodra zijn kopje bevrijd was schoot hij tussen de beentjes van Soiree door naar de melkbar zijn dikke billetjes zaten nog verpakt in het vlies maar deze man had waarschijnlijk een enorme honger. Het was echt een heel raar gezicht en ik heb er stilletjes om zitten grinniken. Soiree wist even met de situatie geen raad dus ik heb zijn billetjes maar uit zijn parachuutje gehaald en Soiree heeft alles netjes opgeruimd.
 Dus al met al was het een zeer makkelijke en vlotte bevalling en ligt Soiree nu heel trots te wezen op haar zeven-tal.
En wij zijn natuurlijk heel trots op haar.
 
Vandaag hebben we Soiree even moeten aanmoedigen om haar pupjes te verlaten om in de tuin haar behoeften te doen. Ik wist dat het haar moeite kost dus vanmorgen heb ik haar gewoon uit de werpkist getild en mee naar buiten genomen en vanmiddag heb ik gewacht tot ze aangaf dat ze heel nodig een sanitaire stop moest maken en toen is ze gelukkig gewoon zelf de ren uit gegaan wel drie keer teruglopen en luisteren maar uiteindelijk is ze toch als een speer de tuin ingedoken.
 
De eerste dag is omgevlogen en het zijn zeven prachtige wondertjes alles erop en eraan, stevig en met een enorme trek.
 
En natuurlijk wil ik graag iedereen bedanken voor de lieve berichtjes en felicitaties
 
De warmtelamp zorgt ervoor dat de foto niet duidelijk is maar af en toe kan hij uit en morgen ga ik proberen om de pupjes duidelijk in beeld te brengen.
Afbeelding invoegen
 
Vanmiddag kwam de zon door en dan kan de lamp uit fijn voor de foto en zeker fijn voor Soiree want als de pupjes onder de lamp kruipen gaat zij natuurlijk mee en voor haar is het wel erg warm
Afbeelding invoegen
 


26-09-2017
Hiep Hiep Hoera daar zijn ze dan de pupjes van Absolute Originals Nabucco Nebbiolo en Soiree Le Grand Coeur
7 Prachtige teckeltjes met mooie gewichtjes en een vreselijke trek en dat komt goed uit want Soiree heeft melk in overvloed.
We zijn super blij en verliefd op onze 3 meisjes en 4 jongens.
Morgen meer over hoe alles is gegaan maar nu eerst even uitrusten en genieten van de pupjes en hun super trotse mamma.
 
De eerste foto's (niet zo heel duidelijk vanwege de warmtelamp)
 
Even in de wacht want er zijn nog broertjes en zusjes onderweg
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Trotse Soiree ze heeft het SUPER goed en snel gedaan 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
22-09-2017
Alles is nog rustig hier, Soiree is vandaag 59 dagen drachtig en het gaat vandaag nog niet gebeuren daar is ze echt te kalm voor.
Gisteren had ze een hele vrolijke dag, ze heeft het zelfs (met hulp van Haasje) helemaal gered naar onze picknickplek het ging wel langzaam maar Soiree had een opppepertje nodig ze mist duidelijk de wandelingen met de roedel.
Haasje is nu haar vaste begeleidster en ze is er heel goed in. Onze kleine Haze past haar pasjes helemaal aan en schommelt als het ware met Soiree mee.
Af en toe neemt ze wel een duik onder een haag want Haasje is SUPER nieuwsgierig en heeft graag de aandacht dus als ze iemand in een tuin hoort dan moet ze toch even kijken of ze een praatje willen maken.
 
Eenmaal op onze picknickplek wordt Haasje heel vrolijk en daarmee steekt ze Soiree aan dus ze hebben gisteren met z'n tweetjes heerlijk in het gras liggen rollen.
Het eten gaat nu weer wat beter, je ziet duidelijk dat de pupjes gedaald zijn en de buik van Soiree moet echt niet meer groeien want haar melklijstjes raken nu bijna de grond.
 
Het is ondertussen een drukte van belang in haar buikje, de pupjes worden sterker en dat zie je aan de bewegingen, ik denk dat ze druk bezig zijn om hun kamertjes op te ruimen om alles netjes achter te laten.
Haar hele buikje gaat soms op en neer zowel links als rechts en ook nog in het midden het zijn kleine druktemakers.
 
Zo dadelijk ga ik nog even met de roedel lopen en na het eten ga ik nog eens samen met Haasje proberen hoe ver Soiree vandaag komt, ik merk het snel genoeg Soiree is een verstandig teckeltje en als het te zwaar is dan trekt ze de handrem aan.
 
We boffen echt met het weer het zijn hele mooie herfstdagen en gelukkig kan onze drachtige dame lekker in het zonnetje liggen.
 We gaan genieten van het weekend en natuurlijk van de laatste dagen van de dracht.
 
Even mannen onder elkaar, pfff al dat dames gedoe!!

Afbeelding invoegen
 

19-09-2017
Het gaat goed met de dracht van Soiree, morgen heeft ze er 8 weken opzitten en gaan we aftellen.
Normaal worden de pupjes geboren tussen dag 57 en 63 en Soiree is morgen 57 dagen van ons mogen ze nog een paar dagen blijven zwemmen in het buikje van Soiree alhoewel ze daar zelf nu wel anders over denkt waarschijnlijk want de laatste week is best zwaar.
Ze is echt zoveel zwaarder dan de vorige keer en het rennen achter een balletje heeft ze nu echt opgegeven. 
De wandelingen gaan nu niet meer verder dan het hofje en de weg langs de weilanden en ook dat gaat met een slakkengangetje al staat ze er wel op om een paar keer per dag zo'n klein rondje te maken en dat doen we dus ook wij saampjes.
 
Het eten gaat nu ook totaal anders, ze wil alleen nog maar de allerlekkerste dingen en krijgt door de dag heen een soort van tapas-hapjes.
Favoriet zijn wel kippenhartjes en vanmorgen ging er ook nog een half biefstukje in, zojuist heeft ze de andere helft nog even opgegeten.
Vanavond hoop ik er nog een beetje kip in te krijgen maar ondanks dat ze regelmatig haar mooie neusje ophaalt voor van en alles en nog wat wil onze zwangere dame wel de hele dag snackjes en ze houd vol ze gaat met haar dikke lijfje gewoon voor de deur van de snack-kast liggen en gaat heel zielig kijken. Heel af en toe ga ik door de knietjes ze weet precies hoe ze me zover kan krijgen een ware teckel!!
 
'Savonds ligt ze heerlijk bij mij op de bank natuurlijk geflankeerd door Cacao en niet te vergeten supernanny Haasje. Dan is het even tijd om pupjes te spotten en daar hoeven we niet veel moeite voor te doen. We krijgen vast een stel voetballertjes en kleine zwemmers het is een drukte van belang in haar buikje en het is prachtig om mee te maken.
 
Dus aftellen....... 
 
Vorig jaar precies op 19 september is deze foto gemaakt en was Soiree haar kleine meid Lilou aan het leren hoe ze om moest gaan met een Frisbee!!
Afbeelding invoegen

14-09-2017
Gisteren was het zo'n fijne dag af en toe een buitje maar we konden gelukkig wel lekker de tuindeuren open zetten en een rondje maken in de tuin.
Wil kwam bij verassing vroeg thuis en dat was voor mij en de teckels natuurlijk geweldig want het zonnetje scheen en de teckels waren wel toe aan een mooie wandeling en ik ook.
Nu Soiree wat verder in haar dracht is kan ze gewoon niet de hele ronde mee en ik wil haar niet alleen thuis laten. De teckels kunnen best een paar uurtjes alleen zijn maar dan zijn ze wel bij elkaar, ze zijn het niet gewend om in hun uppie op het huis te moeten passen en het laatste wat ik wil is onze drachtige Soiree stress bezorgen dus doordeweeks ga ik pas wandelen als Wil thuis is en dat betekent vlak voor het avondeten of kort daarna.
Gelukkig werkt Wil ook vaak vanaf huis maar dat zat er deze week niet in dus we moesten ons even aanpassen.

Met Soiree gaat het goed, je ziet haar groeien en ze is vandaag 51 dagen drachtig. Volgende week woensdag is ze precies 8 weken en dat betekent dat de pupjes helemaal klaar zijn, de longetjes zijn dan ook volgroeid en dan kunnen we gaan aftellen.
Gisteravond heb ik de pupjes gevoeld, Soiree lag naast me op de bank en ik zag kleine golfbewegingen, natuurlijk heb ik daar van geprofiteerd en meteen mijn hand lichtjes op haar buik gelegd en ja hoor de kleintjes waren aan het duiken, ik voelde duidelijk een ruggetje bewegen geweldig gevoel is dat ik zou wel de hele dag kunnen kijken zo mooi vind ik het maar dat gaan we Soiree natuurlijk niet aandoen die zou helemaal gek van me worden.
 
Vandaag heb ik nieuwe foto's geplaatst van onze pupjes bij hun baasjes. Bedankt allemaal voor de updates en de mooie foto's het blijft leuk om onze pupjes terug te zien.
 
Tussen de buien door even rennen en spelen
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk zorgen voor de a.s. mamma!
Afbeelding invoegen

12-09-2017
Het regent dus we blijven binnen.
Ik heb tussen de buien door alvast een appelboom van wat vruchten ontdaan, een mooi klusje voor een regenachtige dag. Soiree heeft zojuist haar lunch met smaak gegeten en nu ligt ze samen met de rest van de teckels even te genieten van een pensstaafje dus ik heb mooi even de tijd om appelcompote te maken.
Vorig jaar heb ik al het fruit in een dag verwerkt maar nu ga ik het in fases doen dus de bomen zijn nog aardig vol. Dat belooft nog heel veel appelmoes, appeltaart etc.
Volgens Wil heel gezellig allemaal en het ruikt allemaal zo lekker.
De teckels hebben niet zoveel met appelmoes maar een stukje appeltaart daar zijn ze dan wel weer voor te porren, helaas vandaag niet maar zeker volgende week dus ze mogen nog wel gaan proeven.
 
Soiree doet het prima, ik ben gisteravond nog een rondje met haar en Haasje en Willemien gaan lopen, Haasje is zoooo lief voor onze drachtige dame en toen ik even op een bankje ging zitten heeft ze Soiree nog verleid tot een renpartijtje. Zo leuk om te zien dat kleine Haas door haar voorpootjes gaat haar kleine eigenwijze kontje omhoog en Soiree uitdaagt om eens heerlijk uit hun teckelbolletje te gaan. Soiree werd er helemaal vrolijk van en daar ging ze dan met haar dikke buikje en kwispelende staart.
Ik heb er samen met Willemien van genoten, Willemien speelt niet mee die blijft aan mijn voeten zitten en houd alles in de gaten ze zou de teckels met haar leven beschermen als dat zou moeten zooooo trouw.
 
Nu gaan we vanmiddag nog wat opruimen, een wasje draaien en hopen dat er straks nog een kleine wandeling inzit.
 
Afbeelding invoegen
 Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Haze-slaapjes!!!
Afbeelding invoegen
 
Lilou komt kijken hoe lang zo'n slaapje duurt
Afbeelding invoegen
 
De postbode bracht een nieuwe voorraad pensstaafjes en dan help je natuurlijk mee om alles zo snel mogelijk uit te pakken

Afbeelding invoegen
10-09-2017
Alweer twee dagen omgevlogen, de werpkist staat, alle benodigdheden voor de bevalling staat klaar alles netjes steriel en ingepakt zodat ik alles bij de hand heb mocht het nodig zijn.
Dag 47 vandaag dus we hebben nog even maar ik heb alles graag op tijd klaar dan weet ik ook of er nog iets besteld moet worden.
De inkopen voor de pupjes heb ik ook gedaan, extra vetbedden, ontwormingsmiddel, plasmatjes, speelgoed, pupmandje etc etc.
Morgen nog even alle handdoeken voor de bevalling uitkoken en dan zijn we er klaar voor.

Op dit moment ben ik de warmtelamp aan het uittesten of eigenlijk is Cacao'tje dat aan het doen want zodra ik de lamp inschakelde is ze er onder gaan liggen en daar ligt ze nu nog.
De thermometer langs haar zodat ik weet hoeveel graden het is op de bodem van de kist mocht het te koud zijn dan kan ik de lamp nog iets lager hangen, bij te warm gaat hij gewoon ietsjes omhoog.
We zullen hem nodig hebben, dit wordt ons eerste nestje wat in de herfst geboren gaat worden dus de avonden en nachten zullen best fris zijn.
 
Sinds gisteren ga ik in groepjes wandelen, 'smorgens al heel vroeg even een klein rondje met Soiree, daarna ontbijt voor de teckels en ontbijt voor mij. Dan wachten we even tot Wil opstaat en ga ik meteen een grote wandeling doen met Cacao, Mon Ami, Lilou en Doedeltje. Vandaag hebben we een enorme wandeling gemaakt naar het mooie Bevers-land al met al was het een pittig tempo en dat hebben we zo'n twee uurtjes volgehouden.
Onderweg is Mon Ami nog even flink geschrokken toen hij een plas deed tegen een paaltje dat spontaan doormidden brak en vlak langs zijn hoofd scheerde potverdikkie wat kan onze man hoog springen!!
Na thuiskomst had Wil broodjes gemaakt, een kopje koffie erbij en daarna waren Willemien, Haasje en Soiree aan de beurt.

Gisteren heb ik dat ook gedaan en dat is voor Soiree fijn lopen, Haasje en Willemien passen zich prima aan aan het tempo van Soiree. Op de heenweg is Soiree nog heel enthousiast en is het tempo hoog ik laat haar maar gaan want ze loopt vol animo te rennen en te kwispelen. Helaas zakt ze dan op de terugweg in en dan gaat het erg traag. Willemien en Haasje vinden het prima die snuffelen en lezen ondertussen het hele Limburgse hondendagblad.
 
Dus de komende dagen gaan we het zo even doen alle teckels tevreden en ik in TOP-conditie. Hoe zwaarder Soiree gaat worden hoe korter de rondjes natuurlijk maar ze geeft het zelf aan, bij de vorige dracht wilde ze de laatste week niet meer van het terrein af zodra we bij de weg kwamen draaide ze om en wilde naar huis.
 
Helaas heb ik geen tijd gehad om de site op te schonen en de foto's van onze pupjes te plaatsen maar dat gaan we komende week natuurlijk wel doen!!

 
 Gisteren bij het installeren van de werpkist, Haasje deelt de "lakens" uit!!
Alle "NIET" mamma's werden de kist uitgebonjourd en ook Mon Ami was duidelijk niet welkom!
Afbeelding invoegen
 
Maar natuurlijk heeft Haasje het druk en kan ze niet alles onder controle houden en zo vond ik vanmorgen Soiree en Mon Ami saampjes in de kist.
Afbeelding invoegen
 
Soiree en haar mamma Cacao altijd een ontroerend tafereel
Afbeelding invoegen
 
En Cacao neemt het uittesten van de warmtelamp voor haar rekening
 Afbeelding invoegen
 
Een beetje vent plast zo een paaltje om!!
Afbeelding invoegen

08-09-2017
De hele dag regen dus dan is er wel even tijd voor een update.
Het gaat heel goed met onze drachtige dame, ze heeft er intussen 45 dagen opzitten, ze heeft honger als een Wolfje en tussen haar maaltijden door vind ik haar regelmatig in de keuken. Zodra ze mij ziet dan kijkt ze me smekend aan en dan moet je heel sterk in je schoenen staan om dat te weerstaan. Heel soms krijgt ze een ieniemiene snoepje en de rest van de roedel heeft daar een soort van radar voor hoe stilletjes ik het ook geef ze weten het en staan in een split second voor mijn neus met verwijtende ogen dus dan ook iedereen maar een heel klein snoepje.
Geen wandeling vandaag het hoost hier en de weersvoorspelling beloofd weinig goeds. Ik had me gisteren na de wandeling toch voorgenomen om vanaf nu in twee groepjes te gaan wandelen. Gisteren had Soiree het toch wel zwaar op de terugweg en dan moet ik de rest van de roedel -zeker Lilou en Mon Ami- iedere keer intomen. Als we zo rustig lopen dan hebben de teckels natuurlijk alle tijd om rare spelletjes te bedenken en vooral het speuren naar iets eetbaars is heel grappig natuurlijk.
Ze weten dat ik het afkeur maar als je tijd over hebt tijdens het wandelen dan is de verleiding groot en daarbij weten de slimmerikken dat ik regelmatig Soiree in de gaten houd om te kijken hoe het met haar gaat en daar maken ze graag misbruik van.
 
Dus morgen ga ik met de snelheidsmaniakken een flinke ronde maken en als ik terug ben ga ik met Soiree en zij zal vergezeld worden door Supernanny Haasje en natuurlijk mijn oudste en betrouwbaarste teckel lieve Willemien.
 
Ook al is Soiree drachtig haar bal en frisbee worden nog regelmatig gebruikt 
Afbeelding invoegen
 
Al het speelgoed verzameld maar dat kleine gele balletje is favoriet!
 Afbeelding invoegen

 

07-09-2017
Erg druk geweest met de tuin maar het resultaat mag er zijn, er wachten 20 zakken vol tuinafval op Wil die mag hij dit weekend wegbrengen.
De teckels hebben echt hun best gedaan om me te helpen en we zijn vorlopig even klaar, het leegmaken van de potten met zomergoed doe ik wat later want er bloeit nog van alles en dat is de moeite ook niet.
De appelbomen moeten nog leeg en dat is een klusje voor volgende week maar eerst in het weekend het kraamkamertje voor Soiree en het ruimte maken op de site zodat we de verhaaltjes en foto's van Soiree's tweede nestje kunnen publiceren. Ook zal ik in het weekend de pagina "Baasjes" updaten met alle mooie foto's die ik ondertussen weer heb mogen ontvangen.
Dus genoeg te doen, we hoeven ons niet te vervelen en ondertussen zie ik Soiree "tonnetje" rond worden.
Ze eet heel goed en geeft zelf aan wanneer ze wil eten, ik verdeel haar eten op dit moment over vier porties per dag het laatse portie is voor het slapen gaan want ik heb gemerkt dat Soiree 'smorgens een beetje gal opgeeft als er een te lange tijd tussen zit.
Ze slaapt veel maar heeft ook nog haar speelse momenten, vooral het even spelen met de bal is favoriet en natuurlijk wil ze nog steeds graag wandelen. Haar vacht groeit enorm, ik heb haar in het begin van haar loopsheid geplukt en dat zou je niet zeggen ze zit weer flink in haar vacht. Het netjes maken zal toch even moeten wachten want een drachtige dame daar ga ik niet aan plukken die mag gewoon drachtig zijn en de rest komt dan later wel weer.
Haasje volgt Soiree nu overal, we gaan het straks weer beleven met onze kleine stouterd. Ze wil vast weer de pupjes van Soiree opvoeden en als straks de werpkist staat zal Haasje zeer zeker de eerste zijn die erin ligt.
 
Zo dadelijk ga ik nog even een rondje lopen met de roedel en natuurlijk gaat Soiree ook mee. Het wordt een aangepaste ronde want ze kan echt geen uren meer dwalen dus ook de rest van de teckels moeten zich even aanpassen. In het weekend als Wil thuis is neem ik Soiree alleen mee en daarna mag de rest "uit hun dak" gaan en maak we een flinke wandeling richting De Peel.
 
Soiree wordt begeleid door Haasje 
Afbeelding invoegen
 
Wat ruist er in het strukgewas?? 
Mon Ami en Haasje spelen verstoppertje!!
Afbeelding invoegen 

Afbeelding invoegen

05-09-2017
Stop de tijd..... het gaat supersnel, Soiree is morgen al zes weken drachtig, de zogenaamde "augurkenweek" heeft ze verlengd tot 12 dagen.
Het waren dagen waarin ik elke dag creatief moest zijn met voeren want wat ze de ene dag wilde eten wilde ze echt de volgende niet meer dus ik was dagelijkse klant bij de slager en ook de vishandel heeft me regelmatig op bezoek gehad.
Het rare was dat ze buiten beter wilde eten dus Soiree en ik zijn vaak samen gaan picknicken zodat ze haar bakje gewoon leeg maakte.
Dat is nu allemaal voorbij sinds gisteren heeft ze honger hele erge honger ze lust heel veel zelfs kip gaat er weer gewoon in en als ze haar bakje leeg heeft rent ze naar de snackkast en wil ze een toetje.
Dat doen we dus niet ze krijgen hier 'savonds iets lekkers en tussendoortjes overdag doen we alleen in het weekend en dat geld ook voor een drachtig meiske.
 
Ik vind het wel een opluchting, ik zie graag dat de roedel met smaak hun bakjes leeg eten en ik geniet nu van de vragende oogjes van Soiree als ze honger heeft, ze likt nu haar bakje helemaal schoon er blijft geen kruimeltje meer achter.
Ook de ochtenmisselijkheid is nu voorbij ze voelt zich weer helemaal blij en tevreden.
 
Soire loopt nog steeds met de roedel mee al is de wandeling wel een beetje ingekort. Ik weet niet hoe lang ze het nog vol gaat houden maar ik zie haar de typische waggel-gang krijgen van een drachtig teefje dat al een buikje krijgt.
En een buikje heeft ze de pupjes zijn nu echt aan het groeien en dat zie je aan de buitenkant.
Bij de vorige dracht van Soiree zag je met zes weken nog niet echt dat ze drachtig was maar nu is ze tonnetje rond en dat is niet van het eten.
We zijn reuze benieuwd wat ze voor ons in petto heeft en in het weekend gaan we de werpkist opzetten zodat ze strakjes haar eigen kraamkamertje heeft en comfortabel kan liggen als ze nog zwaarder gaat worden.
 
Vandaag was het nog lekker weer en de teckels hebben me geholpen in de tuin. Het snoeien doe ik dit jaar een beetje vroeg zodat ik strakjes alle tijd kan besteden aan de pupjes dus het was vandaag een gesjouw met takken en blaadjes (door de teckels wel te verstaan). Ze hebben heeeeel goed geholpen en ik mocht de hele tuin vegen want ze hadden een waar bladertapijt neergelegd.
We zijn op de helft en ik hoop deze week nog op een mooie droge dag om het helemaal pup-proof te krijgen.
 
Af en toe een dutje maar zeker nog steeds speels!
Afbeelding invoegen
 
Soiree is gek op lege flesjes maar wil altijd delen met haar kleine meid
 Afbeelding invoegen
 
Mon Ami is tegenwoordig de persoonlijke bodygard van Soiree, een ware gentleman die haar volgt en over haar waakt en dat is een zware taak dus ook hij neemt tijd voor een siesta
Afbeelding invoegen
 
 Lilou en de handveger zijn de beste vrindjes
Afbeelding invoegen


29-08-2017
Pfff het is hier 31 graden, de roedel heeft het erg warm en ik ook dus even binnen afkoelen en dan is er dus wel even tijd voor een update.
 
Het gaat prima met onze drachtige dame, ondanks dat ze nog steeds wat last heeft van ochtendmisselijkheid is haar eetlust in de loop van de dag iets toegenomen en heeft ze haar menu een beetje uitgebreid. Buiten de zo geliefde sucadelapjes en tartaar vind ze plots gemalen pens ook heel lekker pfff zo langzaam aan komt het eetlust terug en hopelijk eet ze binnenkort weer gewoon met de roedel mee.

Ik voer haar wel een paar keer per dag, ze heeft duidelijk last als ze een groot portie in een keer krijjgt.
De rest van de teckels is er als de kippen bij als ze zien dat ik met een schaaltje richting Soiree ga, ze heeft de afgelopen dagen heel wat soorten vlees geweigerd en zij zijn van mening dat het ZONDE is om weg te gooien en willen zich graag opofferen om het schaaltje leeg en gewassen achter te laten.
Nou dat gaan we dus niet doen, ik heb vandaag alle teckels gewogen en ze zijn allemaal zo'n 2 ons aangekomen terwijl er toch maar eentje drachtig is.
 
Vandaag heeft Soiree ook gewoon binnen gegeten, geen picknick daar was het veel te warm voor en wijs als ze is heeft ze toch maar besloten om gewoon normaal uit haar bakje te eten ipv mijn broekzak.
 
Ze is vandaag 34 dagen drachtig en dat betekent dat we al over de helft zijn. Het gaat supersnel en ze krijgt al een flink buikje.
Overdag is ze vrij rustig maar 'savonds na het eten wordt er nog volop gespeeld.
We genieten van de voorpret en zijn reuze benieuwd wat ze voor ons in petto heeft.
 
Ondertussen zijn er weer mooie foto's binnengekomen van onze nakomelingen die worden natuurlijk geplaatst maar dat zal vast pas in het weekend zijn want nu er weer een nestje op komst is zal ik weer ruimte moeten  maken op de site want ik mag niet eindeloos plaatsen en dat gaat weer wat tijd kosten.
De verhaaltjes van de homepage sla ik op onder dagboek 2017.

 
Lekker spelen en een tunneltje en balletje zijn favoriet bij Soiree en natuurlijk niet te vergeten de lege flesjes!
Afbeelding invoegen
 
Veel tussendoor dutjes en als je drachtig bent mag je de hele tuintafel en een kussentje!
Afbeelding invoegen
Dochter Lilou heeft duidelijk trekjes van Soiree ook zij is dol op balletjes

Afbeelding invoegen
 

25-08-2017
 
Na al die feeststemming proberen we weer een beetje normaal te doen hoewel dat eigenlijk niet mogelijk is met 7 teckels en pupjes "on te way".
Soiree eet met lange tanden en is 'smorgens echt misselijk. De ochtend begint met 6 teckels die kwispelend in de keuken wachten op het ontbijt en een teckel die zich naar buiten haast omdat ze het niet wil zien laat staan ruiken.
Gelukkig ben ik het ondertussen gewend ik weet dat het een weekje duurt hoewel ze het bij de vorig dracht bijna twee weken heeft volgehouden maar daar was ik ook wel debet aan want Soiree heeft na een aantal dagen perfect door dat als ze NEE zegt ik alles uit de kast haal om haar aan het eten te krijgen en zij dus de regie heeft over wat ze naar binnen kan werken en ze wil snacks heeeeeeeel veel snacks.
 
Ik houd rekening met haar ochtendmisselijkheid dus even geen eten 'smorgens maar wel lekker vers voer in mijn broekzak tijdens de ochtendwandeling.
En dat werkt perfect, we lopen als allereerste naar een grote wei (daar wordt Soiree altijd heel vrolijk van) daar laat ik haar samen met Lilou en Cacao eens lekker uit haar dak gaan en ondanks dat ze voor 4,5 week al best een buikje heeft schakelt ze daar heel soepeltjes van versnelling 1 naar versnelling vijf.
Dat kost kracht en energie en als we daarna een rustig plekje opzoeken tover ik zomaar balletjes tartaar uit mijn zak en voila dat gaat erin als koek.
 
Helaas is mijn keuze wel beperkt want ik heb het ook geprobeerd met kip maar dat is echt een NO NO. Tartaar en vooral sucadelapjes zijn een groot succes en gisteren heb ik er ook nog een paar friemeltjes pens in gekregen maar dat was waarschijnlijk per ongeluk.
We houden het even zo ze gaat het wel inhalen zo te zien groeit ze alleen maar dus er is geen sprake van een anorexia aanval.
 
Ik zie nu ook de andere leden van de roedel een beetje groeien want zij lopen mee en als Soiree twijfelt of ze het wel gaat eten maak ik dankbaar gebruik van hun eet-enthousiasme want als het voor haar neus wordt weggekaapt stimuleert dat enorm natuurlijk. Dus strakjes gaat Soiree waarschijnlijk steeds meer krijgen en helaas dames en leuke heer dat extra moet er wel weer af!!!
 
"s Avonds eet Soiree ook niet mee met de rest en preces zoals vorig jaar neem ik haar weer mee voor een privé wandeling of eigenlijk picknick een of twee kilometers afleggen een bankje opzoeken en dan vind ik opeens weer wat voer in mijn achterzak. Vandaag een beetje geplet omdat een achterzak niet zo'n perfecte plek is om iets op te bergen terwijl je op een bankje gaat zitten maar het mocht de pret niet drukken het werd gegeten.
 
Met het buikje vol gaan we weer naar huis en als eerste rent de kleine meid naar de snack kast alsof ze wil zeggen jij hebt je zin gekregen dus ik krijg een fikse beloning het is echt "DES TECKELS".
 
Er is natuurlijk sprake van een beetje misbruik maar dat ze af en toe misselijk is is echt een feit, 'smorgens als ze wakker wordt en een beetje water drinkt komt dat er linea recta weer uit in de loop van de dag gaat het steeds beter en dan maakt ze lichtelijk misbruik en dat mag tot op zekere hoogte natuurlijk het getuigt in ieder geval van slim en creatief zijn precies zoals het werkt als je TECKEL bent.

 
Foto genomen door Wil, als ik met Soiree op pad ga blijven Mon Ami en Lilou treurend voor het poortje zitten
Afbeelding invoegen
 
  FEEST FEEST FEEST
 
Nadat we gisteren de verjaardag van Soiree uitgebreid hebben gevierd zijn Soiree en ik vandaag op bezoek geweest bij de dierenarts voor een echo.
 
En ja....... Soiree is drachtig en als alles goed gaat gaan we eind september pupjes krijgen.
 
Vandaag gaan we dat vieren en de komende weken zal ik regelmatig een update doen hoe het gaat met de mamma in spé!!
 
 
Cacao wordt weer Oma en zorgt ervoor dat ze straks goed uitgerust is!!
Afbeelding invoegen
 
Absolute Originals Nabucco Nebbiolo en Soiree Le Grand Coeur verwachten eind september pupjes
Afbeelding invoegen 23-08-2017
 
Hiep Hiep Hoera Soiree vandaag 5 jaar, we gaan er een feestje van maken een warm feestje waarschijnlijk want het gaat 29 graden worden. Helaas te warm voor een fikse wandeling maar natuurlijk gaan we vanmiddag leuke dingen doen weliswaar in de tuin maar dat mag de pret niet drukken.
 
 Afbeelding invoegen

Ook Gefeliciteerd Jolie, Teun, Chaviv, Nelson en Lester en baasjes.
 
Afbeelding invoegen
 

16-08-2017
Weer eens een update.
Het gaat prima hier, Soiree vertoont alle verschijnselen van een dracht al is het deze keer weer anders dan de vorige keer.
Er is ook een verschil met haar schijndrachten en dus hopen we dat er pupjes in de maak zijn.
Ze is nog steeds een beetje sloompjes, ze beweegt in slow motion en wil het liefst in me kruipen, het wandelen gaat goed en ze staat meteen bij de deur als ik de riemen pak maar ze bepaalt nu wel het tempo en dat is gewoon een stuk langzamer dan we gewend zijn, vooral ons rendiertje Lilou moet er erg aan wennen.
Alleen een mooi groot grasland kan haar motiveren om eens even samen met Cacao'tje lekker te rennen dus dat mag voorlopig niet ontbreken in onze wandeling.
In huis slaapt ze veel en vraagt regelmatig om eten of iets lekkers.
Omdat ik zelf geen melk lust drink ik elke dag karnemelk en normaal is Soiree daar ook een erg grote fan van dus als ik een glas neem krijgt zij ook altijd een klein beetje tot gisteren....... karnemelk voor haar neusje en vol walging draaide ze weg natuurlijk vandaag nogmaals geprobeerd maar idem dito ze keek me zelfs verwijtend aan.
Cacao had dit probleem altijd met pensstaafjes, normaal is ze er dol op maar tijdens haar dracht liep ze er hard voor weg. Niet leuk voor de dames natuurlijk maar leuk om mee te maken dat niets menselijks vreemd is voor de meisjes.
 
Vandaag heeft Soiree voor het allereerst een beetje gebromd naar Lilou, het was terecht want de kleine meid sprong met volle vaart boven op haar mamma en dat vond Soiree niet zo'n goed idee, ze beschermt haar buik en de kleine meid sprong er erg lomp bovenop.
Dit is de allereerste keer dat Soiree een waarschuwing geeft aan haar dochter, vanaf de geboorte van haar pupjes was Soiree een zeer lieve en toegewijde mamma en ik heb haar nooit kunnen betrappen op een correctie of iets anders naar een van haar pupjes.
Gelukkig hebben we Oma Cacao en die is van de "No Nonsens" en als het nodig was corrigeerde ze haar kleinkinderen op haar zo typische Cacao manier, gewoon terecht en na de correctie weer lekker spelen met de boef.
 
Hopelijk mag Cacao'tje haar taak straks weer opnemen ze doet het met alle plezier en het is prachtig om te zien hoe toegewijd ze is en hoe blij als ze eenmaal de ren in mag om met de pups kennis te maken.
 
Nog een weekje wachten, vandaag is het drie weken geleden dat Soiree op date is gegaan, volgende week woensdag op de vierde week is ze jarig en daarna gaan we een echo laten maken.
Dus tot die tijd blijft het nog even gissen.
 
Haar favoriete plekje op de tuintafel en het liefst met haar hoofd op mijn arm
Afbeelding invoegen
 
Al staat de hele tafel vol ze vind echt wel een plekje
Afbeelding invoegen
 
Lilou wordt getroost door haar Oma na een uitbrander van Soiree
Afbeelding invoegen
 
De kleine meid is op dit moment mijn badeendje ipv Soiree want die ligt nu even liever languit op bed
Afbeelding invoegen
09-08-2017
Een hele fijne dag vandaag, prettig temperatuurtje dus een dikke twee uur op pad geweest met de roedel.
Soiree zorgt er op dit moment voor dat het tempo drastisch verlaagd is, het is nu twee weken na de dekking en ze vind dat ze ontzettend zwanger is. Ze wil graag mee op pad maar na zo'n twee kilometer gaat ze slenteren, overal snuffelen en ze heeft duidelijk pepermunt in haar oortjes.
Ze immiteert Cacao, als ze haar zin niet krijgt gaat ze gewoon liggen en dat zijn we van haar niet gewend dat heeft nog nooit gedaan.
Cacao doet het overigens maar heel soms en dat mag ze dan ook van mij, ze is altijd zo braaf en vrolijk en loopt altijd goed mee dus als ze eens wil snuffelen en vind dat ze even een statement moet maken dan vind ik dat best. Soiree daarentegen maakt er nu duidelijk een potje van om de tien meter vind ze dat ze moet snuffelen en als ik doorloop gaat ze liggen.
Verder wil ze over elk plasje van de roedelleden druppelen dus om de haverklap schiet ze weer naar de kant als een van haar mede-teckels een plas heeft gedaan 
Verder vind ze ook dat ze de hele dag moet eten, ze kijkt me doorlopend aan als ik in de keuken bezig ben en gaat demonstratief voor de snack-kast liggen.
Dus ik hoop dat het een goede reden heeft en dat de dame niet alleen drachtig is in haar mooie koppie.
Nog twee weekjes wachten en dan zullen we het weten.
 
Het schilderwerk vordert langzaam, tot nog toe heeft Wil flink doorgewerkt maar vandaag even een time-out. We hebben besloten dat als het regent even niet te schilderen tenminste niet in de kamer dit met het oog op Soiree. Bij regen kunnen we niet buiten zitten en ik wil Soiree niet de hele dag in de verflucht hebben dus het gaat wat langer duren want de weerman geeft in ieder geval aan dat we het morgen niet droog houden.
 
Vanmiddag heb ik Lilou een trimbeurt gegeven, ik had bij haar wel af en toe de langste haren weggeplukt maar nog niet de hele vacht gedaan waarschijnlijk toch een kwestie van geen afscheid willen nemen van haar lieve pupvachtje.
Maar vandaag moest ze eraan geloven, ze is nu helemaal geplukt en gelukkig heeft ze nog steeds iets pup-achtigs dus ze blijft  mijn kleine meid.
 
Mon Ami houd Wil gezelschap tijdens het klussen
Afbeelding invoegen
 
Soiree heeft ontzettende honger 
Afbeelding invoegen
 
Ach Lilou!! 
Afbeelding invoegen
 
Nog twee pootjes en dan ben je klaar!!
Afbeelding invoegen
 
05-08-2017
Het regent en niet zo'n beetje ook de roedel legt zich erbij neer en ligt nu heerlijk te dutten op de bank. Alleen Lilou en Mon Ami zijn aan het spelen, de twee jongste zitten vol energie en ze zijn nu een kartonnen doos aan het slopen.
Hopelijk klaart het in de loop van de dag wat op en kunnen we nog even naar buiten. De planning voor vandaag was een lekkere wandeling en vanavond buiten relaxen en de barbeque aan terwijl de teckels een lekker bot zouden verorberen. Ik ben bang dat we het moeten uitstellen tot morgen.
Ondertussen zijn we klaar met schuren, wat een stof, gelukkig konden de teckels lekker buiten blijven totdat ik alles stofvrij had gemaakt en met de doggies moest dat dus elke dag, je kunt het niet laten liggen en zo heb ik deze week dus heel vaak met mijn handen in de sop gezeten.
Volgende week wordt er geschilderd en hoop ik dus ook op veel zon zodat het snel droogt en we lekker buiten kunnen vertoeven.
 
De loopsheid van Soiree is nu helemaal over en ze is erg sloompjes en vreselijk aanhankelijk, als ik op de bank zit dan wurmt ze net zolang totdat ze op mijn schoot zit, als ik in de kamer bezig ben dan loopt ze achter me aan en regelmatig gaat ze op haar rug liggen om me uit te nodigen om haar even te aaien.
Haar hormonen spelen haar duidelijk parten nu maar hopen dat ze pupjes krijgt en geen enorme schijnzwangerschap aan het opbouwen is.
 
De buren gaan een paar keer per week na het avondeten een stukje wandelen en komen dan Doedeltje ophalen om ze te vergezellen. Voor Doedeltje is dit heel goed, ze hangt enorm aan mij en zo wordt ze even uit haar comfortzone gehaald en dat is goed voor haar zelfstandigheid. Doedel begint er nu aan te wennen en ik vind het fijn dat de buren de moeite nemen om haar op te halen en mee te nemen. 
Ik merk dat er een klik is tussen Doedel en de buurvrouw en vermoed dat ze Mies meer mist dan ik dacht. Bij Mies kreeg ze natuurlijk alle aandacht en hier loopt ze mee in de roedel dus de aandacht wordt verdeeld en dat is voor Doedel toch wel even wennen. Verder gaat het heel goed met haar, ze houd enorm van eten en snoepen, ze blijft een beetje eenkennig maar daardoor luistert ze ook enorm goed en durf ik haar met een gerust hart mee te geven voor een wandeling.
 
Samen met buurman René
Afbeelding invoegen
 
Snuffelend door Grathem
Afbeelding invoegen
 
Last van de hormoontjes
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami vind alles goed een heerlijk manneke 
Afbeelding invoegen
02-08-2017
 
Afbeelding invoegen
Tijd voor een update... 
Soiree heeft vorige week een date gehad met een hele mooie en gezonde reu, het lag in de bedoeling dat we de combinatie Soiree X Mon Ami zouden gaan maken maar al snel bleek dat Mon Ami toch nog te onervaren was voor een date met Soiree dus heb ik de beslissing genomen om een andere combinatie te maken en gelukkig konden we terecht bij Absolute Originals.

Dat is ook de thuisplek van Nabucco Nebbiolo een prachtige gezonde en natuurlijk vers gevoerde reu die Soiree enthousiast heeft ontvangen.
Met de liefdevolle begeleiding van Naomi (Absolute Originals) is Soiree gedekt en nu hopen we we natuurlijk dat er pupjes gaan komen.
Omdat Soiree een verleden heeft van flinke schijnzwangerschappen zal ik over zo'n drie weken een echo laten maken tot die tijd blijdt het gewoon nog even spannend.
 Dus we gaan duimen.
 
Naomi en Luc Absolute Originals heel hartelijk bedankt voor de foto's en dat we deze geweldige combinatie mochten maken!!
 
Nabucco Nebbiolo Absolute Originals
Afbeelding invoegen
 
Prachtig gehoekt, enthousiast en een perfecte vacht
Afbeelding invoegen
 
Soiree Le Grand Coeur
Afbeelding invoegen
 

Ondertussen zijn we weer begonnen met het schuren en schilderen van de woonkamer. Een tijdje geleden waren we daar aan begonnen maar toen moest Wil plots opgenomen worden in het ziekenhuis. Gelukkig is Wil weer helemaal fit en hebben we de draad maar weer opgepakt, de komende 1,5 week zijn we er nog wel druk mee en het voelt of dat we een beetje aan het kamperen zijn. Natuurlijk houden we rekening met Soiree dus de verf is netjes op waterbasis en dankzij het mooie weer staat alles open en verblijft de roedel hoofdzakelijk buiten.
 
Natuurlijk wordt ik tijdens het opruimen aangemoedigd door Lilou
Afbeelding invoegen
 
En Soiree wil om de paar minuten een knuffel
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami is natuurlijk nog jong en heeft alle tijd dus in de toekomst gaan we het weer eens proberen.

Afbeelding invoegen

 
 27-07-2017
We vieren vandaag de 7e verjaardag van Jolie Cacao oftewel mijn Cacaotje. Wat gaat het rap zeven jaar alweer, drie nestjes heeft ze opgevoed en in de jaren is het mooie trotse pupje uitgegroeid tot een lieve, trotse en zeer stabiele teckel, kortom we houden volop van haar en we gaan haar vandaag natuurlijk extra extra verwennen met een maaltje waar Cacao heel blij van wordt, ze loopt vandaag net als altijd mee met de roedel maar vanavond ga ik alleen met haar nog een extra rondje maken lekker rondscharrelen met z'n tweetjes.

 
Afbeelding invoegen
 
17-07-2017
Het is warm, vanmorgen hebben we flinke buien gehad dus we zijn vanmiddag op pad geweest maar toen de zon echt doorkwam kregen de dames het wel erg warm dus hebben we de wandeling ingekort. Bij thuiskomst stond er even een teckelfile bij de waterbak en daarna hebben ze allemaal een plekje gezocht in de schaduw waar ze eventjes uit konden dampen.
De dutjes van Lilou duren altijd maar even en ze besloot om me, ijverig als ze is, te helpen met de tuin.
Het heeft zo z'n voordelen zo'n actief meiske en het is natuurlijk erg gezellig, we lachen en kletsen wat af.
 
Deze komt vast van pas Lilou!! 
Afbeelding invoegen
 
Ondanks dat het best een zware handveger is is Lilou vastbesloten! 
Afbeelding invoegen

 

 
 
 16-07-2017
Een wandeling met hindernissen. Zondag en ook nog vakantietijd ik had het kunnen weten.
Mijn ergernis no 1 is toch wel de mensen die 1x per week met hun hond gaan wandelen, de zgn weekendwandelaars, normaal gesproken is daar niets mis mee maar als hun hond de hele week alleen thuiszit en niet verder komt dan een rondje om de kerk ben dan niet verbaasd als de hond op zondag ERG uitgelaten is en zeker als je de auto parkeert en meteen de hond er uit laat springen (los wel te verstaan) jaaaaa die gaat door het lint als er een roedel teckels aankomt.
Ik heb het al vaker meegemaakt, en ik ben voorbereid dus ik stop laat de roedel aan de kant gaan zitten, neem de riemen in een hand en vang dan met de vrije hand de hond op uit ervaring weet ik dat je dat het beste kan doen aan zijn halsband liefst aan de voorkant en als ik verwacht dat hij gaat bijten dan aan de achterkant.
Als ik hem vast heb dan koppel ik een van de teckels los (in dit geval Doedeltje) en gebruik haar riem om de hond terug te brengen of ergens aan vast te haken zodat het baasje zijn vriend kan komen halen.
 
De meeste honden hebben geen kwaad in de zin maar als je het op een wandeling meerdere malen overkomt wordt ik ook weleens prikkelbaar. De roedel wordt er erg onrustig van ze zijn al zo vaak bedreigd, aangevallen of lomp benaderd het is geen pretje om een 5x  zwaardere hond op je rug te hebben.
 
Weet je.... mijn teckels hebben ook heel veel energie dus als ik mijn honden los laat is dat altijd pas op de terugweg als de grootste energie weggevloeit is, daarbij lopen ze natuurlijk elke dag dus gaan ze ook niet meteen als een dolle op andere honden af en daarbij laat ik ze altijd los op plaatsen waar we op dat moment alleen zijn en mocht er toch een andere hond aankomen dan lijn ik mijn teckels gewoon aan zodat hond en baas niet besprongen worden.
 
Enfin zo dat ben ik even kwijt, het is me vandaag gewoon 5x overkomen in 2,5 uur tijd en zelfs in twee gevallen waarbij ik op tijd vroeg aan het baasje om hun hond aan te lijnen werd dat gewoon niet gedaan en werd me verteld dat hun hond braaf was en heel goed luistert. Helaas voor de baasjes luisterde de honden DUS NIET en ik wist het want Soiree is loops en zij ruikt natuurlijk enorm lekker, ik heb hun maar niet op de hoogte gebracht want de laatste keer dat ik het vertelde werd me gewoon medegedeeld dat je niet moest gaan wandelen met een loopse hond!! Waarbij ik netjes gevraagd heb of ze hun partner ook elke maand opsloten.
 
Het kan gewoon gevaarlijk zijn zo ben ik toendertijd Mon Ami kwijtgeraakt, gewoon omdat een loslopende hond vond dat hij onze enige man uit moest schakelen, het is gelukkig goed gekomen maar om je hond de hele dag te moeten zoeken en niet te weten of hij misschien gewond is dat gun je geen enkel baasje.
 
Nu dus het goede nieuws en ook de oorzaak dat we vandaag zoveel honden hebben moeten opvangen, Soiree is loops en als alles goed gaat zal ze samen met Mon Ami voor pupjes gaan zorgen. Mon Ami wordt dan voor de eerste keer vader en we kijken er echt naar uit.
 
En natuurlijk betekent dat dat Lilou broertjes en zusjes gaat opvoeden wat zal ze dat leuk gaan vinden.
Maar voorlopig wachten we natuurlijk eerst de dates af en dan wordt het wachten op de eerste tekenen van een dracht.

Soiree!! 
 Afbeelding invoegen
 
Lilou zorgt voor haar eigen toetje, ze plukt gewoon een appeltje
 Afbeelding invoegen

 

 
 14-07-2017
 
Een bootvluchteling en een nieuwe padvindster
 
Gisteren al heel vroeg vertrokken om een hele lange wandeling te maken, afslag genomen bij boer Theo en richting kanaal.
Het was heerlijk weer nog niet te warm en de teckels genoten volop. Al lopend zagen we dat we ingehaald werden door een mooie boot met daarop een meneer die naar ons begon te roepen dat het een geweldig leuk gezicht was zo'n meute vrolijke teckels.
Omdat ik hem niet heel goed kon verstaan ging de motor uit en begon hij een praatje te maken. Op de achtergrond hoorde ik een hondje blaffen en meneer stond erop dat we even zouden wachten zodat we konden kennismaken met zijn "Jacky".
Meneer was op het vroege uur nog in pyama en zo ging hij het hondje halen... daar was hij dan een leuke mix Jack Russel die helemaal dolenthousiast werd toen hij de roedel zag staan.
Nog even gekletst en toen zijn we doorgelopen totdat ik opeens iemand hoorde roepen en meteen daarna "Jacky" op ons af zag komen die over de balustrade was gesprongen het kanaal in en zich op had weten te trekken aan de toch wel steile kanaalkant.
 
Jacky wilde heel erg graag mijn dames het hof maken en begon als een dolle om ons heen te rennen terwijl hij probeerde alle dames te besnuffelen die daar duidelijk niet zo van gediend waren.
Het gedrag van Jacky werd steeds onstuimiger en fanatieker en hij had ondertussen gemerkt dat Mon Ami misschien weleens een geduchte concurrent zou kunnen zijn dus begon hij vervaarlijk te brommen naar ons vriendje.
Toen heb ik toch maar even ingegrepen en gelukkig was hij onder de indruk van mijn barse toon. Ondertussen had het baasje de boot aangemeerd en kwam nog steeds in pyama  een beetje overstuur met de riem van het manneke.
1000x excuses en daar komt ie dan "Dit heeft hij nog NOOIT" gedaan.
Ik heb maar wat gelachen, uiteindelijk was het natuurlijk dolkomisch en opgemerkt dat  Jacky gewoon de charmes van mijn dames niet heeft kunnen weerstaan.
Jacky en baasje weer de boot op en wij zijn vrolijk verder gelopen helemaal naar Bevers-land, dat levert altijd tevreden teckels op en bij thuiskomst zijn ze meteen gaan dutten.
 
"s Avonds wilde Lilou nog even wat spelen in de tuin maar na zo'n 10 minuten kwam ze al kwijlend de kamer ingestormd en ik wist meteen wat er aan de hand was!
Lilou is op paddenjacht geweest en heeft waarschijnlijk gedacht dat wat Haasje kan kan ik ook en heeft geprobeerd om zo'n diertje te verorberen en dat was haar niet goed bekomen.
Dus Lilou opgetild, haar bekje onder de keukenkraan en spoelen maar.
Even droogmaken en ik dacht klus geklaart, maar Lilou begon meteen weer te kwijlen en te schuimbekken dus alles weer herhaald en meteen daarna heb ik haar een gedroogd kipfiletje gegeven, even een andere smaak en goed kauwen en toen was het echt over. Resultaat een Liloutje die zich dankbaar tegen mij aan drukte en ik hoop dat ze de padden nu met rust laat.
 
Haasje is al een paar jaar padvindster en die weet precies hoe ze een pad aan moet pakken, ze heeft dat door schade en schande geleerd want ook Haas heeft hier schuimbekkend rondgelopen.
Toch kan ze het niet laten en ze eet ze ook nog eens op. Ze heeft het gepresteerd om een hele pad door te slikken, uit te braken om daarna weer pijlsnel in haar mond te nemen en eens goed te kauwen terwijl ik met kippenvel sta te kijken.
En als de pad een beetje groot uitgevallen is onthoofd ze ze gewoon en de rest mag ik dan opruimen.
 
Ik vind de padden een beetje eng en schrik er altijd van toch gun ik ze een fijn leventje al zou ik willen dat ze een ander plekje uit zouden zoeken. Nu hoop ik maar dat Lilou Haasjes voorbeeld niet gaat volgen en de padden voortaan met rust laat.
 
Haasje kan natuurlijk heel ondeugend zijn maar ze is ook echt nog steeds een SUPER nanny voor Lilou. Elke avond om 22.00 uur gaat Haasje voor de tuindeur staan en als ik die openmaak keert ze om en gaat Lilou wakker maken voor de avondplas. Ze staat er echt op dat Lilou meegaat en wacht bij de deur tot onze kleine meid zover is. Keurig loopt ze achter Lilou aan en wacht totdat ze een plas gedaan heeft om dan weer netjes met haar mee naar binnen te lopen.
Binnen kijkt ze me dan aan met zo'n blik van dat heb ik weer goed geregeld. Het is een slimmerikje!.
 
Een slimmerikje die het ook niet kan laten om her en der eens te graven
Afbeelding invoegen
 
Padvindster no 2 die al echt een jongedame is
Afbeelding invoegen
 
Maar ook echt onze allerjongste!!
Afbeelding invoegen
 
Nieuwe tunnel dus we gaan weer proberen om er met z'n drietjes in te kunnen
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami moe van de dames doet gewoon even een dutje!
Afbeelding invoegen
 
Er zijn weer nieuwe foto's op de pagina Baasjes

11-07-2017
 
We hebben een fijn weekend gehad, veel gelopen met de teckels en dat betekent wel vroeg vertrekken want het wordt al snel warm. Gisteren heb ik me daar een beetje op verkeken en moest ik toch een pauze inlassen want als eerste gaf Doedel aan dat ze het heel warm had en ook Cacao had het een beetje moeilijk. Ik heb een afslag genomen naar de tuinderijen, ik weet dat ze met dit weer flink sproeien en ja hoor we werden op onze wenken bediend, de boomgaard en het omringende gras was heerlijk nat en daar hebben de teckels lekker uit kunnen puffen, hun buikjes in het natte gras en de dames rolde af en toe op hun rug om ook aan die kant af te koelen.
Fijn dat ik hier alle kanten op kan, zelfs als ik me vergis in de warmte is er altijd wel een oplossing al is het maar nat gras alles helpt. Zwemmen is even geen optie, met dit warme weer laat ik mijn dames niet in stilstaand water want ik weet dat als ze het warm hebben ze er ook flink van drinken en er is altijd een risico dat er blauwalg in het water zit dus neem ik gewoon het risico niet.
 
De roedel voelt zich optimaal en ook Doedel doet het prima, ze heeft helemaal haar plaatsje gevonden en laat Haasje met rust en vice versa. Doedel hangt wel enorm aan mij, ze volgt me overal.
Deze week is ze voor de eerste keer met de buren gaan wandelen. De buurtjes namen eerst weleens Mon Ami mee maar nu is de eer aan Doedeltje.
Ik denk dat het goed voor haar is, ze moet wat meer zelfvertrouwen krijgen en dit lijkt me een prima manier.
Het was heel even schrikken voor Doedel en in eerste instantie wilde ze liever bij mij blijven maar ik heb me snel omgedraaid en de buurman nam prompt de leiding en daar ging ze. Eenmaal terug kreeg ze volop complimenten, ze loopt heel braaf mee en volgens de buren weet ze overal de weg, nou dat klopt Doedel heeft de beste navigatie de je maar kunt wensen.
 
Ze hoort er helemaal bij

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Het mooie hoofd van Mon Ami 
Afbeelding invoegen
 
En .... het lekkere koppie van Soiree
Afbeelding invoegen
 
07-07-2017
Wat een warmte vandaag... geen wandeling voor de teckels maar ze hebben het niet echt gemist ze waren rustig hebben een beetje gespeeld en geslapen.
Met zo'n rustige roedel neem ik de tijd om alles in huis en in de tuin eens een goede beurt te geven en af en toe wordt ik even geholpen of komen ze kijken hoe het gaat.
Wel even een spurtje moeten maken omdat Lilou vind dat ze recht heeft op mijn poetsspullen en ik heb haar toch 2x betrapt op het maken van een enorm gat in de tuin, het is haar vergeven het heeft zo zijn voordelen als je de jongste bent!

De oudere dames hebben de dag grotendeels horizontaal doorgebracht en op het einde van de dag vond ik dat ik ook het allerlaatste klusje nog even moest doen en dat is de was strijken, een klusje wat ik ERG saai vind maar Soiree en Lilou hebben me gezelschap gehouden en dat maakt dat je onder het strijken gewoon kunt kletsen met de dames en dat maakt het weer een stukje leuker.
 
Daarna maar meteen in bad gedoken dat had ik wel verdiend en terwijl ik genoot van even relaxen hebben Soiree en Lilou even kunnen keten op het bed, quality time voor moeder en dochter en je ziet vooral Soiree genieten van de spelletjes met haar kleine meid.
 
Duurt het nog lang dat strijken???
Afbeelding invoegen
 
Pfff zelfs geduldige Soiree begint het een beetje saai te vinden
 Afbeelding invoegen
 \
Even keten!!
Afbeelding invoegen
 
Heerlijk stel
Afbeelding invoegen
 
Lilou is echt een teckeltje met 100 gezichtjes!! 
Afbeelding invoegen
06-07-2017
Het was gisteren een vrolijke boel, we hebben een heerlijke dag gehad en Lilou is de hele dag echt jarig geweest.
De kadootjes vielen erg in de smaak en hebben natuurlijk intussen al wat schade opgelopen en dat kan niet anders want als Lilou er even niet mee speelt wordt het druk gebruikt door de andere dames en niet te vergeten onze heer Mon Ami.
 
Natuurlijk mocht een nieuw tunneltje niet ontbreken, deze sneuvelen hier regelmatig omdat de teckels van mening zijn dat er best drie teckels in kunnen en daar wordt zo'n tunnel behoorlijk overspannen van.
Maar ik heb nieuwe vooraad gehaald en daar worden ze dan weer helemaal blij van.
 
Zusje Juliëtje heeft haar verjaardag ook uitgebreid gevierd en ook zij had een hele mooie strik gekregen en er was zelfs een echte verjaardagstaart.
Ook Elliot (Mr. Bojangles) is in het zonnetje gezet we hebben een mailtje gekregen van zijn bazinnetje en het gaat heel goed met hem, hij is dikke maatjes met Nelson (Nelson is de broer van Soiree en dus eigenlijk de oom van Elliot). Dus allemaal goede berichten en natuurlijk ook leuke foto's van Juliëtje.
 
Jarige Juultje
Afbeelding invoegen

En dit is jarige Juultje nadat ze met strik en al een lekker modderbad heeft genomen.
Nou ja je bent jarig of niet!!
 
Afbeelding invoegen
 
En er was taart!!!
Afbeelding invoegen
 
Lilou met haar nieuwe speeltje
Afbeelding invoegen
 
Alles voor mij LILOEI!!!!!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Om 18.00 uur was toch echt even het batterijtje op en Mon Ami zorgt ervoor dat de jarige eventjes haar rust neemt

Afbeelding invoegen
05-07-2017
 
HIEP HIEP HOERA LIEVE VROLIJKE LILOU 1 JAAR
jULIËTJE EN ELLIOTH OOK VAN HARTE GEFELICITEERD EN EEN HELE FIJNE VERJAARDAG
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

04-07-2017
Een jaar geleden op 4 juli wist ik dat het nog maar heel even zou duren voordat de pupjes van Soiree geboren zouden worden.
Vorig jaar zat ik samen met haar op de bank en ze was een beetje stilletjes, had nog wel goed gegeten maar een snackje kon er niet meer bij.
Rond 11.00 uur werd ze onrustig en terwijl ze van de bank sprong kwam er meteen een golf vruchtwater vrij.
Het was tijd, de pupjes waren in aantocht en we zijn samen richting werpkist gegaan, ik heb haar gerustgesteld, en ze ging rustig liggen en even na middernacht werd haar eerste pup geboren Mr. Bojangles een heel mooi donkerbruin ventje en Soiree was reuze trots. ze wist heel even niet wat ze moest doen en ik heb zijn vlies verwijderd en haar prachtige zoon aan Soiree gegeven en instinctief beet Soiree netjes de navelstreng door wat was ik trots op haar . Uiteindelik was het een klein nest maar ze deed het in een flink tempo en al heel vroeg in de ochtend lag daar een hele trotse mamma met drie prachtige pupjes.
Een heerlijk nest en geweldig leuke pupjes, we hebben ontzettend mee genoten met Soiree en ook de roedel heeft volop gespeeld, beschermd en getut.
 
Dus morgen vieren we de allereerste verjaardag van Mr. Bojangles (Ellioth), Lorelei (Juliëtje) en natuurlijk ons eigen Lilou!
 
Wij wensen baasjes en onze jong volwasseneb een hele fijne verjaardag, van Harte Gefeliciteerd!!
 
Een trotse maar vooral ontzettend lieve mamma
Afbeelding invoegen
 

 Volop genieten van drie opgroeiende pupjes 
Afbeelding invoegen
 

30-06-2017
Dat waren de weekjes wel .... Wil heeft weer even in het ziekenhuis gelegen, vier jaar na de acute alvleesklierontsteking heeft hij weer even een waarschuwing gehad. Gelukkig niet zo heftig als de vorige keer maar het was toch even een zeer pijnlijke zaak.
Het zat er natuurlijk een beetje aan te komen, Wil had af en toe weer buikpijn en uiteindelijk resulteerde dat in een zeer pijnlijke aanval waardoor hij in het ziekenhuis belande.
Ondertussen hebben we een beetje verstand van zaken gekregen en ook in het ziekenhuis hebben ze het goed aangepakt en dat betekent dat de vervelende klier zoveel mogelijk stil gelegd wordt om te herstellen.
Gelukkig is alles nu weer rustig, het suikergehalte wordt onder controle gehouden met insuline, de pijn is afgenomen en er is ondertusen een scan gemaakt om na te gaan in hoeverre er schade is opgelopen.
 
Spannend en druk is zo'n tijd, maar gelukkig kan de roedel prima een paar uurtjes alleen zijn zodat ik op bezoek kon gaan. Ze doen dat prima, de enige die er moeite mee heeft is Doedeltje maar de buren waren zo lief om in de tijd op haar te passen en dat ging heel goed, Doedel paste zich prima aan en de buren hebben er nu een hele grote fan bij want als Doedel ze nu hoort dan staat haar staart niet meer stil. Ik mag me gelukkig prijzen met zulke fijne buren.
 
De roedel doet het prima, ze zijn levenslustig, ontzettend lief natuurlijk en Lilou begint een mooie dame te worden die nog steeds heel graag rent en vol energie zit. Precies zoals ik het graag zie, ik zou me zorgen maken als zo'n jong teckeltje niet zou bruisen!!
 
Haasje heeft wat van haar energie overgenomen die rent de hele dag door de tuin en bemoeit zich met alles en iedereen. Maar wel ontzettend zorgzaam voor Lilou (of het is gewoon bemoeizucht??)  Voordat ik 's Avonds ga slapen laat ik Lilou nog eventjes in de tuin en Haasje weet dat perfect, dus als ze ziet dat ik alles opruim, deuren sluit etc. gaat ze voor de tuindeur zitten en wacht totdat die open gaat, als Lilou dan niet snel komt dan gaat Haasje haar halen want tante Haze staat erop om Lilou naar buiten te begeleiden en te controleren of ze wel zeker een plasje doet waarna onze supernanny haar nog even een wasbeurt geeft zodat Lilou schoon de nacht in kan.
 
Ondertussen ben ik Soiree aan het plukken en dat doe ik in twee fasen omdat Soiree een ontzettend dikke vacht heeft, haar hoofd en pootjes trimmen vind ze niet zo leuk dus dat heb ik vandaag gedaan en dat ziet er weer heel mooi uit, morgen doe ik de rest en dan ziet ze er weer op en top gestroomlijnd uit.
 
Oma Cacao, Lilou en Soiree
Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen
 
Een dikke kus van Lilou!!! 
Afbeelding invoegen
 
Met mooi weer een lekker lamsbot in de tuin (vers wel te verstaan)

Afbeelding invoegen

 
 

 
 


 

 03-06-2016
Een bewogen weekje achter de rug, Wil heeft weer last gekregen van zijn alvleesklier en dat resulteerde in een torenhoog suikergehalte in zijn bloed en in korte tijd een fikse gewichtsafname. Gelukkig wezen zijn bloedwaardes uit dat de ontstekingswaardes geruststellend waren maar er moest wel dringend wat aan het suikergehalte gedaan worden. Samen met de huisarts en de specialist is een behandelplan opgesteld om zijn suikergehalte zo snel mogelijk op peil te brengen en volgende week volgt er nog een grondig onderzoek in het ziekenhuis.
 
De roedel heeft er natuurlijk niet zoveel van meegekregen tenminste behalve Haasje, Haasje voelt het meteen aan als ik een tikje nerveus ben ik heb altijd geroepen dat Haasje echt para-abnormaal is en dat heeft ze nu weer eens laten blijken. Ze was niet weg te slaan bij Wil en als hij er niet was dan werd ik constant gevolgd door de kleine meid, gelukkig is ze intussen weer haar lieve stoute zelf en zijn we gewoon weer onze dagelijkse routine aan het volgen.
 
Ik heb de afgelopen twee dagen niet gelopen met de roedel, het was erg warm cq benauwd dus dan vermaken we ons in de tuin. "smorgens helpen ze me mee met opruimen, voorbereiden van eten e.d. dus gewoon de dagelijkse dingen en 'smiddags is het teckeltijd en ben ik de aangewezen persoon om spelletjes te bedenken zodat ze een klein teckelfeestje kunnen vieren.
 
Een tunneltje, ik gebruik deze meestal voor pupjes maar ach..... ik heb eeuwige pups rondlopen
Afbeelding invoegen
 
Een tunnel is natuurlijk niet genoeg voor zeven teckels dus dan maar eentje extra
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk mag het zwembad niet ontbreken en Lilou heeft zich ontpopt als een ware waternimf en heeft intussen geleerd dat apporteren uit het water een heel leuk spel is 
 
Afbeelding invoegen
 
Ja ze heeft hem !!
Afbeelding invoegen
 
En komt het meteen brengen, ze zit vol energie want eigenlijk kan ze er gewoon uitstappen maar ons rendiertje heeft af en toe vleugels
Afbeelding invoegen
 
Er zijn ook nieuwe foto's op de pagina "Baasjes"  die ik natuurlijk hartelijk wil bedanken dat ik af en toe op de hoogte wordt gehouden hoe het met onze pupjes gaat!!
 
 

27-05-2017
Nou vandaag was het echt meer dan tropisch, het was vanmiddag 33 graden!
Vanmorgen lekker vroeg het bed uit ik moest echt even boodschappen gaan doen.
En wat vind je als je de tuin in loopt......
 
Afbeelding invoegen 
 
Jawel Cacao en Lilou, ik had gisteren het bad maar leeg laten lopen want een paar van de dames waren niet zo damesacthtig met een paar modderpootjes in bad geweest dus even kantelen richting de plantjes. 
Cacao en Lilou hadden vanmorgen meteen zin om te gaan badderen en ze hebben zo hun maniertjes om dat even aan mij duidelijk te maken.
Helaas moesten ze toch even wachten tot ik boodschappen had gedaan.
 
Toen ik thuis kwam zag ik het bad al staan hahaha Wil had te diep in de smekende oogjes gekeken en het bad meteen van water voorzien zodat ze een duikje konden nemen.
 
Natuurlijk moet er wat speelgoed bij
Afbeelding invoegen
 
Een echte waterrat die het ook nog eens leuk vind om precies als Haasje onder water te apporteren.
Afbeelding invoegen
 
En dan moet je haar natuurlijk weer in moel geschud worden
Afbeelding invoegen
 
"s avonds eten we natuurlijk lekker buiten
Afbeelding invoegen
 
Soiree is niet aan het bedelen hoor ze checkt alleen of de bordjes leeg gaan!

Afbeelding invoegen
 
 
 26-05-2017
Tropische temperaturen dus we doen het rustig aan, tenminste we gaan niet wandelen het is gewoonweg te warm en het asfalt is nu veel te heet voor de voetzootjes van de roedel.
Dus tijd voor het teckelbad.... er is gezwommen en gespettert vandaag.
Ik was erg benieuwd of Lilou het leuk zou vinden, het zwemmen in sloten en vennen is natuurlijk heel wat anders als in een bad met heel schoon water.
Natuurlijk heeft Lilou al kennisgemaakt met water samem met haar broertje en zusje dus helemaal vreemd was het niet.
Nou de missie is geslaagd, Lilou vind het geweldig, sterker nog ik kreeg haar er niet meer uit. Telkens als ik haar eruit haalde sprong ze er weer in, dus een echte Ada Kok en dat heeft ze toch echt van oma Cacao dat is echt een hele goede zwemster en ook Haasje en Soiree vinden het heerlijk om te zwemmen.
Vandaag ben ik tot de conclusie gekomen dat al mijn chocolaatjes graag in het water zijn en dat de rest het water wel leuk vindt om even af te koelen maar er niet echt in spelen.
 
De eerste kennismaking met water was toen de pupjes zeven weken oud waren wat waren ze nog klein!
Afbeelding invoegen
 
En nu een groter meiske en een groter bad, Cacao'tje zorgt voor het wennen! 
Afbeelding invoegen
 
Drie generaties...... je zult maar elke dag zoveel steun krijgen van je mamma en oma!
Afbeelding invoegen
 
Moeder en dochter
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk laat ook supernanny Haasje zien hoe het moet
Afbeelding invoegen
 
En dat je best je hoofd onderwater kunt steken
Afbeelding invoegen
 
Hahaha en ze doet het ook nog! 
Afbeelding invoegen
 
Samen met Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
en de smaak te pakken ze duikt er nu zelf in
Afbeelding invoegen
 
en..... ik krijg haar er niet meer uit zodra ik haar eruit haal springt ze er gewoon weer in!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

25-05-2017
Hemelvaart.... en natuurlijk denken we dan aan het overlijden van Mies die vier jaar geleden zo lief Doedeltje op heeft gevangen. Helaas is ze vorig jaar plotseling overleden en toen brak voor ons een stresvolle tijd aan want Doedel was even zoek.
Gelukkig is alles goed gekomen en afgelopen oktober daar was ze dan het teckeltje waar ik zoveel verdriet om heb gehad toen ik haar moest herplaatsen.  Toen ze terug op ons nest kwam is er gelukkig geen enkele vorm van heimwee geweest wel hebben we in het begin even getwijfeld omdat Doedel en Haze elkaar niet zo liggen.
Eigenlijk lijken die twee teckels heel veel op elkaar, beide willen alle controle hebben en staan graag op de 1e plaats dus dan krijg je een beetje concurrentiestrijd. Haasje verpakt die strijd door op stramme pootjes orders uit te delen. Ze loopt met haar staart omhoog al brommend langs de roedel..... en de roedel die is dat gewend en trekt zich er helemaal niets van aan. Het is ook pure bluf van Haasje want als een van de dames gas terug geeft rent ze al gillend naar mij en zoekt bescherming. Al die jaren heb ik nog nooit bijtproblemen gehad behalve bij Doedel. Doedel neemt Haasje wel serieus en in de eerste weken dat ze terug was is er tot 3x toe een aanvaring geweest. Gelukkig gaat Doedel niet door even haar naam roepen en ze houd meteen op.
De laatste maanden gaat het heel goed, Doedel heeft geleerd om het gedrag van Haasje te negeren. Als Haasje een van haar buien heeft zie ik Doedel kijken maar verder gebeurt er niets, zo kan onze kleine diva haar gang gaan met haar grappen en grollen zonder dat dat consequenties heeft.
Ondertussen kent Doedeltje alle routes die we lopen uit haar hoofd, ze heeft van alle teckels de beste navigatie en geniet zichtbaar van alle keren dat ze los mag en even op jacht kan gaan. De jaren bij Mies heeft ze dat ook kunnen doen, toen ze pas bij Mies was ben ik vaak met haar gaan lopen om Mies gerust te stellen die het een beetje eng vond om haar zomaar te laten gaan. Maar Doedel heeft dat echt nodig ze moet haar energie kwijt en dan is ze het gelukkigste teckeltje van de hele wereld.
Alles is goedgekomen ze waakt over Lilou, is dikke vriendinnen met Willemien en natuurlijk is ze mijn kleine schaduw.
Of ze Mies heeft gemist??? Jazeker ik merk het als we tijdens de wandelingen dames tegenkomen die ietwat op haar lijken, Doedel is geen teckeltje die meteen naar iemand toegaat ze kijkt eerst "de kat uit de boom" maar bij de wat oudere dames geldt dit niet ze gaat er meteen op af, snuffelt aan ze en vraagt om een aai.
 
Vandaag wordt het weer heerlijk weer, ik ga zo met de dames en heer een wandeling maken en vanmiddag gaan we genieten van het zonnetje en de tuin.
 
Allemaal een fijne vrije dag!!

Doedeltje helemaal in haar element!! 
Afbeelding invoegen
 
Lilou wacht buiten op het startsignaal voor een fikse wandeling!!
Afbeelding invoegen
 
En Mon Ami ook hahahaha!!
Afbeelding invoegen
 
Nieuwsgierig aagje 
Afbeelding invoegen
 
Moeder en dochter helpen even bij het verschonen
Afbeelding invoegen
 
Ze blijft nog even ons pupje, vol energie en vrolijkheid
Afbeelding invoegen

22-05-2017
En alweer een prachtige dag, vanmorgen alleen een route gedaan door het stilte-gebied, het werd al snel vrij warm dus lekker naar huis en even uitpuffen.
Terwijl ik mijn dagelijkse dingen doe gaat de roedel genieten van een zonnebad wat een heerlijk leven toch!!
Vanmiddag hebben Willemientje, Lilou en Mon Ami een poging gedaan om alle planten in de tuin plat te lopen, er was toch nog genoeg energie en die drie hadden besloten om in een top versnelling door de tuin te racen. Normaal gaat dat prima en razen vlak langs de haag maar Willemien is natuurlijk een giga-teckel en die had besloten om af en toe te smokkelen en dwars door de begroeiing te gaan zodat ze de weg voor de andere twee even kon afsnijden.
Ik heb zojuist de schade opgenomen en gelukkig valt het mee, ik heb natuurlijk met beplanten wel rekening gehouden met de teckels en wat er staat is vrij flexibel, even water geven en morgen staat het weer mooi verticaal ipv horizontaal tenminst dat mag ik hopen.
 
Wil had een nieuwe barbeque besteld, we hadden een enorm gas-toestel maar ik eet weinig vlees en ik vind het bakken op houtskool toch lekkerder dus gas barbeque eruit en een bescheiden Webertje erin.
Tot onze verassing moesten we hem wel even zelf in elkaar zetten en dus samen even aan de slag.... tenminste samen plus zeven teckels!!
Mon Ami vond het reze spannend en moest alles van dichtbij bekijken, Haasje haaste zich al snel met de verpakking naar de tuin en Lilou en mamma Soiree waren zeer gecharmeerd van de doos.
Zo hebben ze nog even een fijne avond gehad en de barbeque staat klaar!!
 
Controle door Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
Als dat maar goed gaat!!
Afbeelding invoegen
 
Lilou heeft een heerlijk plekje gevonden
Afbeelding invoegen
 
Maar ze moet het wel delen met mamma Soiree
Afbeelding invoegen
 
Verpakking????? Niet gezien hoor!! 
Afbeelding invoegen
21-05-2017
Wat een prachtige zondag we hebben ervan genoten!!
Lekker vroeg opgestaan tenminste ik dan tot mijn verassing zag ik Soiree samen met Mon Ami in ons kleinse stoeltje liggen Soiree met haar pootje om Mon Ami heen en ze had nog even geen zin om op te staan. Dat betekende dat Mon Ami ook maar bleef liggen, je gaat natuurlijk je beste vriendin niet wakker maken.
Het was echt een lief gezicht die twee. Soiree is erg gesteld op Mon Ami en Mon Ami..... die is gesteld op alle dames maar ik vermoed dat Lilou toch echt zijn ware liefde is, of het komt door haar vrolijkheid?? Hij kan heerlijk met haar spelen ook al pakt ze al zijn speelgoed af toch blijft hij haar leuk en aardig vinden.
 
Natuurlijk hebben we de zondag gevierd met een lekker ontbijtje en daarna zijn we op pad gegaan, na een half uurtje werd het al behoorlijk warm en heb ik een afslag genomen naar het zogenaamde "stilte" gebied een van mijn favoriete routes, fantastisch mooi is het daar alleen bij nat weer is het onbegaanbaar, de grond is een beetje zompig en als het flink geregend heeft lijkt het gebied op een groot moeras dus in het najaar en de winter kunnen we daar niet door.
 
Als toetje zijn we via de tuinderijen terug gelopen, lekker onder de peren en appelbomen, het lange gras was nog vochtig en de roedel vond het heerlijk, Cacao is sowieso gek op lang gras ze kan het gewoon niet weerstaan en hopt er als een hertje doorheen.
 
Vanmiddag hebben we lekker in de zon gezeten en een beetje gespeeld met lege flesjes, natuurlijk de frisbee en hebben we gevoetbald met onze jongeman!!
 
Het beloofd deze week prachtig weer te blijven dus de roedel kan hun hartje ophalen!!
 
Ik kan echt niet opstaan ze ligt nog zo lekker!!
Afbeelding invoegen
 
Lilou zoekt al vroeg de schaduw op!
Afbeelding invoegen
 
Even rusten na het voetballen!!
Afbeelding invoegen
 
Misschien moet ik de bal toch maar vasthouden..... gewoon voor het geval dat!
Afbeelding invoegen
 
En ja hoor je kunt er op wachten..... daar is het geval!!
 
Afbeelding invoegen
 
Dan maar een dutje terwijl je getroost wordt door Cacao'tje

Afbeelding invoegen
 
Ik ga gewoon even heel VERWAAND doen!!
Afbeelding invoegen
 
Eind van de middag en het batterijtje loopt leeg!
Afbeelding invoegen
 
20-05-2017
Vandaag via de app een update en foto's gekregen van Heidi het bazinnetje van Juliëtje (Lorelei).
Volgens Heidi is Juultje echt een heel lief en zachtaardig teckeltje (maar dat wist ik natuurlijk al) en ze zijn ontzettend blij met haar. Juultje heeft een heel fijn thuis gevonden met een tuin die het formaat heeft van een park. Ze kan haar hartje ophalen daar en dat doet ze ook want ze heeft wel; graven tot een hobby gemaakt.
Op dit moment zijn de tuinarchitecten druk bezig en Juultje helpt natuurlijk mee samen met haar broer Mr. Robert (oftewel Bertje).
Het gevolg is dat zowel Juultje als Bertje regelmatig gewassen moeten worden en daar was dan ook een foto van, tenminste een foto van het arme bad!!
 
Lieve en mooie Juultje
Afbeelding invoegen

Druk bezig in de tuin en als je goed kijkt zie je een snel teckeltje!! 
Afbeelding invoegen
 
Hier moest ik echt zo om lachen een bad voor Him (Mr. Robert) en Her's (Juliëtje) 
Afbeelding invoegen
 
18-05-2017
De dag na het verjaardagsfeestje... Het regent hier al de hele dag, gisteren was het te warm voor een fikse wandeling en vandaag gewoon te nat. Ik kan merken dat de roedel wel zin heeft om op pad te gaan dus heb ik vanmorgen alle huishoudelijke werkzaamheden gedaan en vanmiddag speel ik wat met de teckels. Ze hebben zojuist gegeten en dan gaan de dames en heer altijd even uitbuiken, ieder zoekt een lekker plekje en ze gaan een dutje doen dus mooi tijd om even de site bij te werken.
De afgelopen dagen is Haasje en ook Cacao'tje weer geplukt, met de warmte in het vooruitzicht een mooie tijd om ze lekker in hun hemdje te zetten.
Het plukken van Haasje heb ik in twee dagen gedaan, in eerste instantie leek ze helemaal mee te werken maar na een klein uurtje vond ze het welletjes en besloot om de handdoek in de ring te gooien. Als ze dat gaat doen dan weet ik uit ervaring dat ik haar beter kan laten gaan want dan wordt Haasje een kleine tuimelaar op tafel en dat betekent dat als ik een pootje wil doen ze gewoon gaat liggen en wel boven op haar pootjes, als ik haar staartje wil doen draait ze zich weer om en gaat gewoon op haar ruggetje liggen enz. Dus ik ga het gevecht niet aan en ze mag op de grond met wel altijd de belofte dat ze nog niet van me af is natuurlijk.
 
Heel anders is Cacao'tje... zij vind het heerlijk om geplukt te worden, ze springt uit zichzelf al op de tafel en gaat er eens goed voor zitten. Dat levert natuurlijk de nodige complimentjes, knuffels en een kaasje op. Het plukken van Cacao is gewoon gezellig en als het wat lang gaat duren slaapt ze gewoon door mijn gefrutsel heen.
Alle teckels  ondergaan altijd heel braaf een plukbeurt behalve onze kleine Haze maar uiteindelijk komt dat ook altijd weer goed.
 
Lilou is een paar weken geleden pas geplukt dus bij haar heb ik alleen even haar hoofdje gefatsoeneerd, net als Soiree heeft ze een flink vachtje en ik denk dat zij ook wat vaker op tafel zal staan dan 2x per jaar, ik houd nu eenmaal van een kortere vacht zodat je hun mooie bouw kunt zien en buiten dat is het met slecht weer voor mij ook zoveel fijner om ze netjes te houden.
Het plukken is ook voor Lilou geen enkel probleem net als haar mamma Soiree en oma Cacao vind het het prima!
Het gaat goed met de kleine meid al is ze wel schijnzwanger geworden na haar 1e loopsheid en heeft ze een weekje met lange tanden gegeten. Typisch hetzelfde gedrag dat Soiree en ook Cacao altijd vertonen als ze schijnzwanger zijn alhoewel Soiree wel de "kroon" spant die heeft er erg veel last van en produceert zelfs flink wat melk.
Verder dan een beetje gezwollen melklijsten en het eten is Lilou zichzelf gebleven, enthousiast zoals altijd, vrolijk en speels en zoals altijd nieuwsgierig en een enorme knuffel.
 
Haasje heeft weer een vogeltje gevangen, voordat ik bij haar was heeft ze het diertje doormiden gekauwd en omdat ze me aan zag komen ook maar heel snel doorgeslikt. Sneu voor het beestje maar dat is Haze ze lijkt daarin echt op een kat die haar prooi beloert om heel snel toe te slaan.
 
Met Doedeltje gaat het heel goed, ze is nu na een klein half jaar weer helemaal ingeburgerd en je kunt zien dat ze het naar haar zin heeft, ze heeft intussen geleerd dat ze Haasje niet mag corrigeren maar moet negeren en daar slaagt ze aardig in.
Ze is veranderd, ze is niet meer gespannen ligt gewoon heel relaxed op haar rug en je ziet dat haar ogen en uitdrukking helemaal "zacht" zijn. Ze was toen te terugkwam toch wel gespannen en zeker als er teveel prikkels waren wilde ze weleens een beetje doordraaien. Nu is ze eraan gewend dat er onverwachte dingen gebeuren, dat ze hier niet hoeft te waken omdat ik dat al doe en dat doet haar duidelijk goed. Buiten is ze nog een beetje oppassend vooral als er vreemden naar me toekomen wil ze me nogal eens beschermen. Verder heeft ze de beste navigatie die je maar kunt wensen waardoor ze vaak gewoon los kan en ik gewoon met de rest door kan wandelen ze haalt ons altijd weer in en houd ons heel goed in de gaten. Zij is dan ook de enige die dat mag ik weet dat ze niet met andere mensen mee zou gaan en daarbij is ze supersnel en heeft het echt nodig om af en toe eens flink te jagen. Natuurlijk heb ik de route al geïnspecteerd voordat ik haar loslaat zodat ik zeker ben dat we geen andere honden of mensen tegenkomen!
 
Een vrolijke Cacao op tafel
Afbeelding invoegen

En ook Haasje helemaal geplukt
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk mag Doedel ook even poseren
Afbeelding invoegen
 
Jaaa je mag los!!
Afbeelding invoegen
 
Soiree en dochter Lilou
Afbeelding invoegen
 17-05-2017
Een heerlijk verjaardag voor Mon Ami al waren we niet heel actief want het was hier 30 graden.
Dus geen wilde spelletjes tenminste niet overdag dat hebben ze zojuist ingehaald door eens flink door de tuin te racen.
Mon Ami heeft in ieder geval een heerlijke dag gehad een echte verjaardag en dat verdient hij natuurlijk het is zo'n lieve reu altijd geduldig en lief voor de meisjes zelfs als ze hem plagen.
Dus extra reden om hem eens flink in het zonnetje te zetten, we hebben zo met hem gebofd ik had geen lievere en mooie reu kunnen wensen.
 
Dus vanavond heeft hij een heerlijk toetje gehad speciaal voor hem een bolletje vanilleijs met slagroom natuurlijk kregen de dames dat ook maar die moesten het samen delen.
 
Helemaal voor Mon Ami en hij vond het heerlijk
Afbeelding invoegen
 
Ook de dames een beetje 
Afbeelding invoegen
 
Vanavond hebben Wil en ik buiten gegeten, gewoon de bakplaat op tafel en voor Wil een biertje en voor mij een glaasje rosé. stokbroodje en kaas en nauurlijk een lekkere salade en de hele roedel erbij dat vinden ze echt heel gezellig. Mon Ami heeft nog getrakteerd op een runderoor en dan kan het niet meer stuk, al moet ik sommige dames wel even in de gaten houden want er zijn er een paar bij die heel snel hun oortje versnoepen en dan proberen om nog een extra oortje te scoren door het gewoon even af te pakken, nier bij elkaar natuurlijk maar wel bij Mon Ami!!
 
En ja hoor, Haasje is stiekem in het huisje van Cacao gaan liggen en dat doet ze normaal nooit en Mon Ami's oortje was opeens verdwenen dus een kwestie van betrapt!!
Afbeelding invoegen
 
Ondertussen heeft Soiree baasje heel lief aangekeken en die gaat altijd voor de bijl dus ook weer een extraatje!

Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen


 17-05-2017
Het is een vrolijk voorjaar, vandaag vieren we de verjaardag van Mon Ami en het beloofd een warme dag te worden dus het zal waarschijnlijk een SPETTER-feest worden vanavond een update hoe het is gegaan en natuurlijk hoe het met de meisjes gaat.
Nu gaan we eerst Mon Ami's verjaardag vieren!!
 
Hiep Hiep Hoera Mon Ami 2 jaar
 
Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen
 
14-05-2017
Moederdag en dat  betekent natuurlijk dat de Le Grand Coeur moedertjes ook extra in het zonnetje worden gezet wij wensen iedereen een fijne dag!
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen


 
 
 
02-05-2017
Het regent en we blijven vandaag lekker binnen. Niet alle teckels halen graag een nat pak en als ik eerlijk ben ben ikzelf ook niet zo'n fan van al dat water in mijn nek.
Dus we vermaken ons vandaag binnen, vanmorgen al alle huishoudelijke zaken geregeld en zo dadelijk ga ik met de roedel spelen.
Als ik gewoon mijn gang ga en me niet met ze bemoei blijven ze lekker liggen, heel af en toe komen ze even naar me toe maar dat is vooral om met smekende oogjes te vragen of ze een snackje mogen want ze zijn zooooooo braaf.
Nou het snackje hebben ze gehad en straks gaan we even zorgen dat vooral Lilou en Mon Ami even hun energie kwijt kunnen anders gaan we een stormachtige avond tegemoet.

Het gaat heel goed met de teckels ze zijn topfit en helemaal in vorm.
Vooral Haasje is op dit moment echt een "Haasje de voorste" ze is heel ondeugend en heeft afgelopen weekend zelfs de nieuwe tas van mijn zus gerestyled en dat betekent dat ze in een mum van tijd gewoon de rits eruit heeft gebeten om te kijken wat er allemaal in de tas zat, ja je moet wat als je nieuwsgierig bent en ze maken de tas niet voor je open.
Haasje en tassen is altijd een dingetje geweest, zo heeft ze weleens een hele koffer van de dierenarts leeg gemaakt toen die de pupes kwam enten, en de hele kamer versierd met alle verband en watten.
Maar ook heeft ze regelmatig dingen uit tassen gepikt om er heel onschuldig op te gaan liggen waardoor ik vaak heel wat telefoontjes heb moeten plegen om zaken bij hun rechtmatige eigenaar te krijgen.
Het is haar vergeven Haasje is onze clown en de tas van mijn zus heb ik al vergoed tenslotte zou ik me ernstige zorgen maken als ze ineens een heel keurig en braaf teckeltje zou worden.

Nog een stoute streek van Haasje die goed afgelopen is..... ik ben de laatste tijd met mooi weer druk in de tuin bezig om te zorgen dat alles klaar is voor de zomer en 'savonds werd ik opgeschrikt door Haasje ze moest braken nou schrik ik daar niet echt van de teckels eten buiten weleens iets wat niet altijd lekker valt dus even gekeken en ik zag een veertje en dacht wat haren te zien, nou ja het was eruit dus opruimen en lekker gaan zitten.
Ze was die avond wel wat stilletjes en tegen de nacht hoorde ik haar rondjes lopen en dat is voor mij het sein dat er iets niet goed is, dus opgestaan en ja hoor Haasje was helemaal niet lekker, even bij me genomen en ze begon ontzettend te bibberen, kroop helemaal tegen me aan met haar pootjes om mijn nek.
Ik begon me nu toch wel zorgen te maken maar Haasje kennende weet ik dat als ze ook maar een beetje misselijk is ze doet alsof ze dood gaat.
Dus even de temperatuur gemeten en ze had geen koorts en ook geen onder-temperatuur dus ik besloot toch maar te wachten tot de ochtend.
Na een uurtje weer getrippel en ja hoor weer opstaan samen naar buiten en daar moest ze weer braken, de schijnwerper erbij en ik zag in het licht een heel netwerk van wat ik dacht dat dat haar was..
Haasje was duidelijk opgelucht ze was het kwijt, ze ging weer rustig liggen en ik ook pfff.
 
De volgende dag waren we in de tuin en zag ik de handveger liggen.... een handveger die niet helemaal meer intact was en meteen was het raadsel van dat "haar" opgelost, Haasje had gewoon een deel van de handveger naar binnen gewerkt.
Dat is dus Haasje, ze houd ons bezig en ook al is ze al 6 jaar Haasje wordt nooit volwassen ze is mijn eeuwige pup.
 
De pagina baasjes is ook weer ge-updated
 
Onze kleine stouterd!!
Afbeelding invoegen
 
Tijdens het tuinieren is hij er is Mon Ami is altijd in mijn buurt
Afbeelding invoegen
 
Het gaat heel goed met Doedeltje, even een dutje in de zon na een lange wandeling
Afbeelding invoegen
 
Oma Cacao en kleinkind Lilou!!
Afbeelding invoegen
 
22-04-2017
Het voorjaar wordt een groot feest, vandaag zijn de pupjes uit het laatste nestje van Cacao x Tony Chocolonely 2 jaar oud.
Baasjes en Trudy, Floortje, Lotje, Mister, Odie, Lodewijk en Morisson van Harte Gefeliciteerd,
Jullie waren en zijn geweldig ik heb met volle teugen van jullie genoten een pracht nest!!
 
en natuurlijk een ontzettende lieve mamma!
Afbeelding invoegen
 
Zijn jullie er allemaal??
Afbeelding invoegen
 
Helpen in de tuin was een groot feest
Afbeelding invoegen
 
Zo klein en zooooo lief
Afbeelding invoegen
 
Heel af en toe toch even in de ren maar zodra ik buiten kwam met z'n allen in koor kenbaar maken dat jullie vleugels hebben en vooral willen vliegen!
Afbeelding invoegen
 
 Een hele fijne verjaardag en dikke knuffels van ons allemaal
 

21-04-2017
HIEP HIEP HOERA HAASJE VANDAAG 6  JAAR
 
Onze kleine meid is jarig en vanmorgen hebben we al gezongen zelf heeft ze hard haar best gedaan om boven het gezang uit te komen want als het op zingen en kletsen aankomt dan is Haasje echt de Koningin.
Ze wordt extra in de "watten" gelegd en is blij met haar verjaardagskadootje.
 
Afbeelding invoegen
 
De muis is van Haasje dus die wordt bewaakt! 
Afbeelding invoegen
 
19-04-2017
Een rommel weekje.... niet echt iets op het programma, Wil is druk aan het werk dus het overige schilderwerk moet even wachten en ik ook dus.
Ik houd alles netjes bij maar een grote schoonmaak heeft even geen zin als er nog geschuurd en geschilderd gaat worden dus dan blijft over de tuin en die begint er al heel mooi uit te zien.
Met Pasen ben ik gezellig met de buurvrouw naar de tuinmarkt geweest en dan kan ik gewoon geen nee zeggen tegen al die mooie bloeiers.

Dus her en der wat planten verplaatst en de nieuwe erbij  natuurlijk onder het goedkeurend oog van de roedel want wat er ook gebeurd zij zitten altijd eerste rang.
Hoewel het best fris is is het heerlijk als de zon schijnt en af en toe zie ik Cacao en Willemien op hun ruggetjes met hun pootjes omhoog een zonnebad nemen terwijl Soiree, Mon Ami, Haasje en Lilou wilde spelletjes spelen onder het wakend oog van Doedel.
 
Morgen gaan we weer een flinke wandeling maken en ga ik eens even kijken hoe het met het wild gesteld is. De afgelopen tijd heb ik ze vnl. aan de lijn laten lopen ze waren helemaal geobserdeerd door alle luchtjes en spoortjes en om te voorkomen dat ze eenden, zwanen en ganzen van hun nest  jagen en achter de baby konijntjes zouden gaan houd ik ze maar gewoon even bij me. Hier in Grathem zie je ook heel veel hazen (buiten ons eigen Haasje) en je ziet ze in het voorjaar door de weides springen een heel mooi gezicht maar voor de teckels heeeeel verleidelijk.
 
Ze kunnen echt alles gebruiken vooral Lilou is een kleine verzamelaar

Afbeelding invoegen
 
Heeee hulp uit onverwachte hoek??
Afbeelding invoegen
 
Ja hoor supernanny Haasje heeft ingegrepen

Afbeelding invoegen
 
Lilou alweer bijna 10 maanden oud en al een flinke dame
Afbeelding invoegen
 
Maar..... nog steeds mamma's kind
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 15-04-2017
De keuken is klaar!!! We zijn druk bezig om ook de bijkeuken een opknapbeurt te geven en ook de timmerman heeft nog wat werk, nieuwe plinten in de huiskamer, een boekenkast en een voorraadkast en dan zijn we voorlopig wel klaar.
De meisjes en Mon Ami doen erg hun best om te leren klussen en steken overal hun mooie neusjes in.
De wandelingen gaan natuurlijk gewoon door en vandaag hadden ze echt vleugels. De konijntjes en haasjes ook we zagen ze vanmiddag volop door de pas geploegde akkers rennen en dat was natuurlijk vooral voor de dames het sein om eens flink in de lijnen te gaan hangen. Helaas moesten ze bij mij blijven, de kans dat ze er echt eentje zouden vangen was echt groot dus ik heb maar eens gekeken hoe het zit met de jachtcapaciteit van Lilou en hierin lijkt ze op Soiree vanmidag was ze een echte Li-Loei!!
Ze blafte niet maar loeide gewoon toen ze de speelse konijntjes zag gaan en dat leverde haar echt een hele boze blik op van oma Cacao.
Grappig om te zien, Cacao heeft Soiree geleerd dat ze bij het jagen geen geluid mag maken en nu doet ze dat ook bij Lilou.
Cacao'tje jaagt maar zij doet dat weloverwogen en rustig, ik vergelijk haar weleens met een panter ze sluipt naderbij helemaal geconcentreerd en dat is geweldig mooi om te zien. Gelukkig wordt er (bijna) nooit iets gevangen ik weet precies waar ik ze los laat om het voor de teckels maar ook voor de andere dieren veilig te houden.
 
En Mon Ami..... natuurlijk wordt hij ook alert met al dat wild om hem heen maar ik ben zoveel belangrijker voor hem hij volgt me op de voet en als de dames tekeer gaan kijkt hij me met een trouwe blik even aan en dat levert natuurlijk altijd wel even een knuffel op.
 
Helaas is het weer met Pasen wat onstuimig met af en toe een flinke bui dus we gaan ons tussen de buien door vermaken en wensen jullie allemaal hele fijne Paasdagen en hopelijk krijgen alle viervoetertjes een extra extra eitje!!

Hele fijne dagen toegewenst door ons eigen Paashaasje
Afbeelding invoegen

 

26-03-2017
Het werk schiet op en ik krijg het wat rustiger, de stcadoor is klaar en de muren moeten nu drogen. Einde van deze week zal het schilderwerk gedaan worden en de week daarop komt de keuken dus we gaan opbouwen!!
De roedel vind het allemaal prima ze genieten van lange wandelingen en het zonnetje in de tuin.
 
Nieuws!!
 
Lobke (kind van Haze en Friedrich) en Floor (kind van Joliecacao en Tony Chocolonely) zijn vereeuwigd in een prachtig boek van Danny en Katrien.
Danny en Katrien maken heerlijk confitures en in hun boek vind je overheerlijke recepten en beschrijven ze een stukje van hun leven.
Het is een echte aanrader mooie recepten en heel leuk geschreven en uit alles straalt de liefde voor hun werk en hun dieren. 
Ik ben ontzettend trots dat Lobke en Floor daar deel van uit mogen maken.

Voor wie geïnteresseerd is het ISBN nummer is 9401441391 

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen


  
 
22-03-2017
Een beetje later dan gepland maar door de verbouwing is het hier soms erg druk, nu is de stucadoor bezig en dat is goed nieuws want als dat klaar is moet alles drogen en dat betekent dat het volgende week rustig is alle tijd om alles  schoon te maken en van de teckels en het zonnetje te genieten.
Dus vandaag alsnog de foto's van Haasjes vier Keizers-kindjes!!
 Allemaal bedankt voor de felicitaties en wat zijn we blij dat we mogen mee genieten met het viertal.
 
Jet  
Afbeelding invoegen
 
Lobke
Afbeelding invoegen
 
Iggy 
Afbeelding invoegen
 
Margootje
Afbeelding invoegen

 


  19-03-2017
FEEST...... Haasjes Keizers kindjes zijn jarig ze worden vier jaar, en of het niet genoeg is vieren we vandaag ook de verjaardag van Doedeltje zij wordt 2 x 4.
 
Lobke, Iggy, Jetje en Margootje van Harte Gefeliciteerd en laat je maar lekker verwennen vandaag!!

Wat een prachtig nest en wat heb ik van jullie genoten!!
Afbeelding invoegen
 
 4 Ondernemende pups die allemaal een heel fijn thuis hebben!!
Afbeelding invoegen
 
Lieve Doedel van Harte Gefeliciteerd jij wordt vandaag door ons extra in de "watten" gelegd
Afbeelding invoegen

15-03-2017
Volop aan het werk!!
We zijn nu echt begonnen de keuken is ondertussen helemaal verwijderd en de tegels zijn ook verdwenen.
De loodgieter heeft alle leidingen al liggen en de gaten voor een kraantje buiten en voor de Bora zijn gemaakt.
Dat lijkt eenvoudig maar dat is het niet. De muren zijn hier 60 cm dik en als je een gat naat buiten wil maken dan vereist dat toch echt speciale apparatuur.
Gelukkig kwam daar gisteren een hele aardige man voor, het frezen gaat gepaard met een heleboel stof en natuurlijk een hele hoop herrie, maar deze meneer wist precies wat hij deed en heeft de overlast tot een minimum kunnen beperken en dat was voor de teckels heel erg fijn.
De roedel was een beetje uit balans, allemaal mensen die in en uit liepen dat vinden ze niet raar maar de enorme herrie door het frezen dat leverde in ieder geval bij Lilou een trilllend lipje op en dat was erg zielig om te zien. Gelukkig heb ik haar snel kunnen troosten en ook degene die de herrie veroorzaakt had heeft Lilou even gerustgesteld . Dat was erg mooi om te zien, een beer van een kerel met het lijf van een bodybuilder, een paar flinke tattoos en oorbellen met kleine Lilou op zijn arm, hieruit blijkt weer dat de buitenkant vaak niets zegt over het hart wat erin zit.
 
Vandaag heb ik even de tijd gekregen om orde op zaken te stellen en dat betekent dus flink poetsen en stofvrij maken zodat de electriciën het morgen weer stoffig kan gaan maken. Morgen en ook vrijdag zal er weer gefreesd moeten worden voor de electriciteit-leidingen maar als het goed is dan gaat Wil zorgen dat hij een paar uurtjes thuis is zodat ik met de roedel op stap kan en dan kunnen we fijn uitwaaien.
Gelukkig hebben we prachtig weer en vandaag zijn de dames en heer vrijwel de hele dag in de tuin geweest. Ze hebben lekker gerend en heerlijk in de zon gelegen.
We hebben geen nekele tegenslag gehad en als alles goed blijft gaan komt volgende week woensdag de stucadoor om alles weer glad te strijken. Dan moeten we de zaak laten drogen en kan daarna de keuken geplaatst worden.
 
Af en toe naar buiten
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami de kleine acrobaat!! 
 Afbeelding invoegen
 
Lilou heeft flink geholpen
Afbeelding invoegen
 
Cacao'tje controleert alles
Afbeelding invoegen
 

Zoenen met tante Willemien!!
Afbeelding invoegen
01-03-2017
Jaaa hoor eindelijk daar zijn we, weer tijd voor een update van de site.
Ik geloof niet dat er ooit een maand stilte is geweest en natuurlijk hebben wij ondertussen niet stilgezeten, dat zou niet kunnen met 7 teckels om je heen dan gebeurt er altijd wel iets.

Het gaat goed met de meisjes en met Mon Ami en ook met de pupjes bij de baasjes. Ik heb in de tussentijd weer mooie foto's en verhaaltjes gehad en na de verbouwing ga ik de site helemaal vernieuwen en zoveel mogelijk plaatsen.

Volgende week gaat de keuken eruit en gaat de verbouwing beginnen en ik heb geen idee of ik dan de mogelijkheid krijg om achter een werkende PC te gaan zitten maar ik check natuurlijk de mailbox regelmatig en ben ALTIJD telefonisch bereikbaar voor noodgevallen.
 
Ik ben deze week met Soiree en Mon Ami naar de ECVO oogarts geweest voor hun jaarlijkse check-up en volgens hem hebben ze prachtige pret-oogjes dus dat is weer een hele geruststelling. Later dit jaar mag Lilou voor haar eerste controle.

Lilou is vandaag loops geworden, onze kleine meid was gisteravond erg rustig ze is rond 20.00 uur gaan slapen, ik heb haar even voor de nacht laten plassen en ze dook meteen weer langs oma Cacao om meteen verder te slapen. Dat is niets voor Lilou, ze wil 'savonds graag nog even mij en de teckels uitnodigen om te spelen dus ik had al een beetje een vermoeden en ja hoor vanmorgen zag ik dat ze loops geworden is.
Beetje slechte timing van onze jongste zo tijdens de verbouwing want Mon Ami is dol op haar, nu maar hopen dat hij niet al teveel liefdesverdriet te verwerken krijgt.
 
Met Doedeltje gaat het ook prima, het is of ze niet weggeweest is en ze loopt als vanouds weer lekker los met me mee, ze heeft een geweldig jachtinstinct en dat is zo groot dat ze zelfs feilloos weet waar ik me bevind. Dus als we eenmaal in de natuur zijn beland dan mag ze los ze kent ondertussen al onze routes dus als ze even op jacht is dan pikt ze automatisch mijn spoor weer op.
Natuurlijk kijk ik altijd of het veilig is voor haar en laat ik haar alleen los in gebieden waar geen mensen of andere honden lopen en mocht ik het niet vertrouwen dan hoef ik maar even te roepen en een paar minuten te wachten dan is ze er weer
Doedel heeft dit echt nodig ze is ongelukkig als ze niet een paar keer per week haar ding mag doen en nu hebben we een gelukkige stralende Doedel en dat is het aller belangrijkste!
 
Soiree is echt weer heel erg schijnzwanger geweest en ik hoop dat Lilou daar geen last van gaat krijgen. Ik had gehoopt dat na haar eerste nestje dit wat minder zou worden maar nee..... haar melklijsten liepen weer vol en ze had zo weer een heel elftal kunnen voeden. Gelukkig gaat het nu weer wat beter ze speelt weer met haar kleine meid en haar voorraadje wordt minder dus pfff dat hebben we weer gehad.
 
En Haasje...... ja Haasje is Haasje en zal altijd zo blijven onze kleine Diva loopt een paar keer per dag lekker te commanderen met haar kleine antenne in de lucht en twee keer per dag zwiert ze in het rond met Mon Ami of Lilou want ondanks dat onze dame graag de touwtjes in handen heeft kan ze ook heerlijk gek doen.
Haasje was al tijden iets te dik en ik was voortdurend bezig om haar te laten afvallen zonder dat ze een echt hongergevoel zou hebben en dat werkte gewoon niet. Ze viel een of twee ons af en dan kwam dat er binnen een paar dagen weer aan dus het schoot niet echt op. Een tijdje op KVV light gezet maar ook dat zette geen zoden aan de dijk.
Dus drastische maatregelen...... ik heb haar dagelijkse portie gewoon gehalveerd en nu na een maand is onze Haze al meer dan een kilo kwijt en dat is haar aan te zien ze heeft een prachtige taille en is ineens ook een stuk sneller. Nog een half kilo'tje en dan gaan we haar op dat gewicht houden dus geen stiekeme snackjes meer van het baasje ook al kijkt ze hem nog zoooo lief aan gewoon halve porties en 1x per dag een snack!!
 
De mooie pretoogjes van Soiree en Mon Ami
 
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
Doedel lekker op jacht
Afbeelding invoegen 
 
We hebben storm gehad en tijdens het opruimen wordt ik agstvallig in de gaten gehouden door Mon Ami

 Afbeelding invoegen
 
En bij erg slecht weer spaat Cacao graag uit!!
Afbeelding invoegen


I


 01-02-2017
Januari weer voorbij, ik ben de laatste tijd druk met opruimen, over een dikke vier weken gaat de oude keuken gesloopt worden en ik heb de garage nu zo ingedeeld dat ik daar een maaltje kan maken en af kan wassen.
Natuurlijk kunnen we ook afhalen maar dan moeten we toch een paar dorpen verder en om het dan warm te houden dat zal niet meevallen, ik ben geen fan van een magnetron dus ik ga zoveel mogelijk invriezen en voor de rest zullen het ovenschotels, salades en gerechten uit de multipan worden.
De teckels hebben er geen last van die krijgen gewoon alles rauw dus voor hen veranderd er niets.
Alles is nu gepland, het afbreken, de loodgieter, de electriciën en als allerlaatste komt de stucadoor.
Het heeft noal wat voeten in de aarde, er zullen sleuven gefreesd moeten worden en ook moet er een kraantje buiten worden gemaakt evenals electriciteit en de muren zijn hier 60 cm dik dus daar komt speciaal gereedschap voor.

Het wordt even kamperen, we hebben besloten om de keuken af te zetten met schotten zodat de roedel gewoon in de kamer kan blijven en niet gaat slepen met gereeedschap of bij de heren op hun schoot kruipen ik ken mijn teckels en ze vinden alles reuze interessant en houden wel van een geintje.
Daarbij zullen er vast deuren open blijven staan en zo'n schot voorkomt ook dat de hele meute besluit om een bezoek te gaan brengen aan het weiland of de tuin van het kasteel dat zijn echt hun favoriete race-plekjes en ik heb al vaker op mijn buik onder de stroomdraad moeten kruipen om zo'n schalks meiske uit de wei te halen.
 Het wordt even kamperen, we hebben besloten om de keuken af te zetten met schotten zodat de roedel gewoon in de kamer kan blijven en niet gaat slepen met gereeedschap of bij de heren op hun schoot kruipen ik ken mijn teckels en ze vinden alles reuze interessant en houden wel van een geintje.
Daarbij zullen er vast deuren open blijven staan en zo'n schot voorkomt ook dat de hele meute besluit om een bezoek te gaan brengen aan het weiland of de tuin van het kasteel dat zijn echt hun favoriete race-plekjes en ik heb al vaker op mijn buik onder de stroomdraad moeten kruipen om zo'n schalks meiske uit de wei te halen.
 
In ieder geval heb ik hulp genoeg, ook met opruimen wordt ik altijd vergezeld door een paar teckels die mee helpen sorteren wat weg kan en wat niet, ze hebben zelf hun speelgoedmand aangevuld met van alles en nog wat waarvan ze vinden dat dat echt niet weg kan en waar ze wel een aantal dagen mee gaan lopen slepen dus als ze eventjes niet opletten dan gaat het toch nog stiekem de kliko in.
 

Lilou groeit nog steeds en ze scheelt niet meer zoveel met Cacao en Soiree, tenminste in de hoogte. Het breder worden zal nog even duren, zeker omdat ze de hele dag wel met iets bezig is. Ze is mooi op gewicht  maar er zit echt geen grammetje vet op terwijl ze eet als een bootwerker.
Ze vindt het heerlijk om met de volwassen teckels mee te lopen en als de rest na twee uurtjes wandelen lekker gaat liggen neemt Lilou nog even een kijkje bij haar speelgoed of bemoeit ze zich met het opruimen.
 Als ze echt moe is dan is haar favoriete plekje toch wel bij Cacao heerlijk tegen Oma aan valt ze in slaap.
Soiree vindt het prima hoewel ze toch wel 'savonds even met Lilou speelt en haar uitdaagd.
Mooi om te zien dat de 3 generaties zo aan elkaar verknocht zijn.
 
Ik heb weer een afspraak gemaakt voor het jaarlijkse EVO-oogonderzoek en dit keer gaat Cacao niet mee. Dat is even wennen, Cacao zal geen pupjes meer gaan krijgen, ze gaat natuurlijk niet met pensioen daar is ze veel te fit voor. Cacao gaat genieten van lange wandelingen en zal helpen bij het opvoeden en grootbrengen van haar kleinkinderen en wij gaan lekker van haar genieten.
 
De afgelopen periode heb ik weer hele mooie foto's gekregen van onze pupjes... altijd heel leuk om te krijgen en te zien hoe het met ze gaat dus ik zal  ook de pagina Baasjes bijwerken. Sommige foto's zijn gaan kantelen bij het uploaden dus die zullen later deze week op de site gezet worden. Ik denk dat het te maken heeft met het horizontaal of verticaal nemen van foto's maar in ieder geval heb ik dit probleempje al vaker gehad en ga ik mijn uiterste best doen om ze netjes op de site te krijgen.
 
Lekker op pad
Afbeelding invoegen
 
Terwijl de dames scharrelen heb ik een grote fan die me constant in de gaten houd
 Afbeelding invoegen
Lilou wordt groot en prachtig
Afbeelding invoegen
 
 17-01-2017
We hebben wat meer tijd nu Lilou met de roedel meeloopt en vooral nu het zo koud is ben ik daar erg blij mee. De ene dag gaat het beter dan de andere, het trekken aan de lijn is nog echt wel een dingetje. Ze luistert prima en ook het ongecontroleerd doorhaken onder de lijnen van de andere teckels heeft ze nu door ze blijft vrijwel de hele tijd aan dezelfde kant lopen en dat is al heel wat want een teckeltje dat van links naar rechts schiet terwijl je zes lijnen in je hand hebt dat is een ramp.
Alleen het trekken... maar dat komt goed want zodra ik haar naam noem weet ze meteen wat ik bedoel het is pure enthousiasme, alle teckels hebben het gedaan Mon Ami is heel lang onze "trekdrop"genoemd. Het rare is dat hij heel oplettend is sinds Lilou meeloopt, hij let constant op mij en vaak kijkt hij me ook even aan waarschijnlijk vissend naar een complimentje wat hij natuurlijk ruimschoots krijgt onze ijverige man.
 
Soiree is een beetje down, haar loopsheid is nu een paar weken geleden en ze is duidelijk schijnzwanger. Het enige wat haar op dit moment blij maakt zijn de wandelingen, zodra we thuiskomen zoekt ze een plekje op de bank waar ze een beetje gaat liggen treuren. Erg sneu om te zien en ik probeer haar zoveel mogelijk afleiding te geven maar ze is vastbesloten om even treurig te zijn dus ik ben blij dat ze bij haar volgende loopsheid een afspraakje mag krijgen met Mon Ami.
 
Doedeltje doet het erg goed, ze zit goed in haar velletje en dat kun je ook duidelijk zien. Haar vachtje begint te glimmen en nadat ik haar tandjes heb schoongemaakt blinken die je ook tegemoet het enige probleem is nog het alleen thuisblijven dat is toch wel een probleempje tot nu toe heb ik haar gewoon meegenomen maar ze zal moeten gaan wennen dat dat niet altijd kan dus heel af en toe geef ik haar iets lekkers in de bench en doe het deurtje dicht waarna ik boven wat dingen ga doen en tot nu toe vind ze dat oké en blijft ze rustig liggen, de volgende stap is dat ik even op de koffie ga bij de buurvrouw en dus echt even weg ben.
Ze is ook weer helemaal gewend aan het verse rauwe voer in het begin gaf ik haar KVV van Carnibest maar nu eet ze ook mijn samengestelde maaltjes en ze is er gek op. Ze is ook gek met Lilou en daagt haar vaak uit om te spelen en dat laat Lilou zich geen twee keer zeggen.
 
Menu voor morgen.... 'smorgens kip en 'savonds zalm!
Afbeelding invoegen
 
Ramen wassen en dan wordt je echt goed geholpen
Afbeelding invoegen
 
Cacao troost dochter Soiree ze blijft een TOP-moeder en Oma
Afbeelding invoegen
 
Uitgespeeld even samen rusten
 Afbeelding invoegen
 

14-01-2017
Sneeuw...... we zijn getrakteerd op sneeuw.
Sinds een paar dagen hebben we afwisselend sneeuw en regen.
Dat betekent dat het 'smorgens helemaal wit is en in de loop van de dag zorgt de regen dat de sneeuw veranderd in een vieze blubber waarna de volgende morgen alles weer wit is.
De afgelopen dagen zagen de teckels er na de wandeling uit als een stelletje moddermonsters. Onze kleine buikschuivers laten zich niet tegenhouden door de vieze prut en dansen er lekker doorheen en natuurlijk moet ik mee om te zorgen dat de hele bubs weer veilig tjuiskomt!
En dat dus 2x want omdat het af en toe behoorlijk glad was zijn Lilou en Haasje thuis gebleven omdat Haasje niet zo van nattigheid houd en Lilou nog moet leren in tempo te lopen in plaats van als een kanonskogel in de lijn te gaan hangen dus na wandeling en schoonmaken van de eerste ploeg ging ik meteen weer door met ploeg 2 Haasje en Lilou.

Maar..... vandaag viel het mee, er lag sneeuw maar het was mooie droge sneeuw (voor zover die bestaat) en dus mocht Lilou vandaag toch haar debuut maken, ze heeft met de rest (maar zonder Haasje) de hele grote ronde meegelopen en het ging veel beter dan ik had gedacht.
In het begin trok ze nogal aan de lijn maar na een paar kleine correcties en even stilstaan had onze kleine meid het door, ze heeft genoten en was bekaf!!
Zojuist heb ik een ander tuigje voor haar op maat gemaakt want haar pup-tuig zat erg krap ze begint "body" te krijgen wat gaat het snel ik zie haar nog in mijn hand liggen pas geboren en zooooo klein en nu loopt ze al mee met de roedel en zie ik dat ze zowel op Soiree lijkt maar zeer zeker ook trekjes heeft van Cacao ze heeft genoten de kleine meid, je zag haar groeien toen ze voorop liep afwisselend met haar mamma en oma en beschermt door Mon Ami.
 
Weer lekker droog en schoon
Afbeelding invoegen
 
en altijd oplettend!!
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Haasje kan zo ontzettend lief zijn, geen wandeling voor Haasje vandaag maar wel extra aandacht natuurlijk
Afbeelding invoegen 

06-01-2017
Een NIET zo'n broodje gezond!!

Vanmorgen zijn we al heel vroeg op pad gegaan het was IJSkoud maar op de terugweg werden we getrakteerd op een heerlijk zonnetje en dan ziet de wereld er zo heel anders uit daar krijg ik echt een oppepper van en de teckels ook die waren zichtbaar aan het genieten en hadden er flink de vaart in.
 
Bij thuiskomst kregen de volwassen teckels allemaal een snackje en daarna meteen Haasje en Lilou aangeliijnd ook Mon Ami mocht nog even mee voor een extra rondje. Hij is erg gesteld op Lilou en als ik met haar vertrek is hij altijd eventjes van slag dus hebben we hem vandaag maar extra verwend.
Vanaf volgende week mag Lilou mee met de volwassen teckels ze is er aan toe al zal ze wel moeten leren om niet zo te trekken aan de lijn ze lijkt wel een tornado.
Maar als het goed is zal ze binnen een paar weekjes keurig meelopen ik ga mijn best doen om haar nu van alles te leren ze is op weg naar volwassenheid en zo langzaam aan verdwijnen de pup-maniertjes en is ze nu een echte puber met af en toe lieve puber-streekjes.

Ze is war sneller en ook af en toe wat stouter dan Soiree, Soiree was een hele lieve, afwachtende en rustige pup en Lilou heeft net wat meer pit  maar het kan ook zo maar zijn dat ik wat meer door de vingers zie hoor ,ze maakt me vaak aan het lachen en dan vergeet ik haar te corrigeren of ik laat het maar even zo.
 
Dus vanmiddag heeft ze gewoon een broodje van tafel gegrist, Wil had broodjes gemaakt en ik was bezig om de kerstversiering op te ruimen, het bord werd op de salontafel gezet en plots zie ik in een flits Lilou voorbijkomen die onder de keukentafel dook en meteen hoor ik Wil roepen!!!
Dus ik kijk nog maar eventjes goed en daar zit de kleine meid met een voor haar mondje toch wel flink broodje, het beleg was al naar binnen gewerkt.
Terwijl ik keek besloot ze toch maar snel om toch het broodje in veiligheid te brengen en ik zie haar als een speer door de kamer rennen compleet met het broodje. Het was zo komisch om te zien, het verbrouwereerde gezicht van Wil en een rondrennend puber teckelmeisje met haar trofee, dat ik alleen maar kon lachen en dat heeft haar toch nog een half broodje opgeleverd de andere helft heb ik afgenomen (al lachend) dus geen correctie, ik was er gewoon niet toe in staat.

Het komt wel goed met de kleine meid, ze is erg aan me gehecht en als ik met haar praat heb ik haar volle aandacht dus de
"do's": en "don'ts" dat komt vanzelf.
 
Echte vriendjes!!!
 
Afbeelding invoegen
 

05-01-2017
Vandaag zijn de pupjes van Soiree precies 6 maanden oud wat gaat het toch snel vorig jaar om deze tijd was ik nog volop bezig om Mon Ami op te voeden en hij is nu bijna volwassen en volgend jaar om deze tijd is Lilou ook alweer bijna volwassen maar daar denk ik nog maar eventjes niet aan voorlopig is ze nog mijn pupje!
Ik heb wel het pupje vandaag geplukt, haar rugje had ik al eens gedaan maar haar hoofd en pootjes waren toen nog niet echt plukrijp maar vanmorgen was het dan zover en mocht ze op tafel.
Ze ondergaat alles ofdat het vanzelfdsprekend is en natuurlijk houden we het luchtig, een beetje plukken, veel kusjes en complimenten en af en toe een stukje kaas en dan is Lilou helemaal happy en ik ook!!
 
 Daarna had ik nog een paar klantjes die persé op tafel wilden maar of ze nu ook echt geplukt wilden worden???
Ik denk dat het meer om de complimentjes en natuurlijk de kaas ging dus allemaal kaas en verder geen gepluk meer!!

En het resultaat
 
Afbeelding invoegen 
 


  
04-01-2017
2017 is alweer vier dagen oud en eindelijk neem ik de tijd om de site bij te werken.
Het waren drukke tijden en daarbij heb ik vanaf Kerst last van een vervelende griep die maar niet wijken wil, maar vandaag voel ik me gelukkig een stukje beter.
Met 7 teckels kun je natuurlijk niet zomaar je bed induiken ze hebben recht op een goede verzorging en ook de dagelijkse wandelingen gaan gewoon door ziek of niet ziek ik zorg ervoor dat ze hun energie kwijt kunnen en vrolijk blijven.
Ondertussen is de loopsheid van Soiree weer over en bij haar volgende loopsheid mag ze weer gedekt worden en daar zal Soiree me dankbaar voor zijn want ze heeft Mon Ami het vuur aan de schenen gelegd wat wilde ze graag pupjes!!
De laatste dagen is Mon Ami erg gefocust op Lilou en ook de dames lopen aan haar te snuffen dus ik vermoed dat onze kleine meid tegen haar 1e loopsheid aanzit dus dat wordt weer opletten.... arme Mon Ami!!
Wat vliegt de tijd morgen zijn Soiree'tjes pups alweer 6 maanden oud en Lilou wordt al een echte dame. Het ongecontroleerde pup gedrag maakt plaats voor een leuke vrolijkheid en onze kleine meid danst graag de hele dag achter mij aan ze is gek op me en ik op haar natuurlijk, ze is het oogappeltje van Cacao en als ze moe is dan ligt ze het liefst bij haar oma maar ook de rest van de teckels zijn gek met haar zelfs bij Doedel kan ze een "potje" breken.
Wat een jaar hebben we gehad.... als hoogtepunt toch wel het mooie nestje van Soiree en zo mooi om te zien dat Cacao er zo van genoten heeft de rol van "oma" is haar op het lijf geschreven ze heeft ze lief gecorrigeerd als dat nodig was maar ook zo veel met ze gespeeld. En Soiree was een TOP-moedertje heel lief en zachtaardig ging ze met haar pupjes om.

En de terugkeer van Doedel in de roedel dat is ook iets om dankbaar voor te zijn, na het overlijden van Mies is het niet helemaal gelopen zoals afgesproken maar ik wist dat ze uiteindelijk weer thuis zou komen en ik denk dat dit voor Doedel het allerbeste is ze heeft zich aangepast en er zijn geen stubbelingen meer geweest tussen haar en Haasje dus hopelijk blijft het zo.

 En natuurlijk is Mon Ami uitgegroeid tot een parmantige lieve en prachtige reu en we hopen dan ook dat hij volgend jaar pappa gaat worden. Dus genoeg voornemens voor 2017.
 
Ik wil iedereen bedanken voor de lieve mails, prachtige foto's, kaarten. kadootjes en wens alle baasjes en zeer zeker al onze pupjes een gezond en gelukkig 2017
 
Afbeelding invoegen
 
Lilou 
Afbeelding invoegen

 Op een bevroren pad maar dat kan de roedel niet deren en het is echt een prachtig plaatje, Doedel geniet ervan!
Afbeelding invoegen
 
De eerste sneeuw voor Lilou!!
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen
 

 

 24-12-2016
 
Le Grand Coeur wenst iedereen hele fijne Kerstdagen en een gezond, heel gelukkig
en mooi 2017, !!
 
Afbeelding invoegen