dagboek 2018

 09-07-2018
 
Eindelijk weer eens tijd voor een update, de dagen zitten de laatste tijd vaak vol gepland en we leven op dit moment meer buiten dan binnen vanwege het warme weer. De wandelingen beginnen heel vroeg zodat de roedel niet al teveel last heeft van de hitte. Het gaat prima met de teckels en we hadden het even druk met Lilou want die was loops en vorige week heeft ze een afspraakje gehad met Nabucco Nebbiolo de pappa van ons laatste nestje.
Nu is het afwachten of onze jongste inderdaad pupjes gaat krijgen. Wat gaat de tijd snel het lijkt nog maar zo kort geleden dat Lilou als klein pupje hier rond huppelde en nu is er toch een redelijke kans dat ze mamma gaat worden. Gelukkig huppelt ze nog steeds Lilou is een heel vrolijk meiske en we genieten er erg van om haar zo blij en onbekommerd bezig te zien.

Haasje is de laatste tijd ook super vrolijk en ondeugend natuurlijk en deze week had ik besloten dat ze voor een APK keuring naar de dierenarts moest. De teckels worden hier op maat geënt en voorlopig is Haasje de komende twee jaar zeker nog beschermd maar 1x per jaar wordt toch even gekeken naar ogen, oren, longen, hart, gebit etc. Ze kwam glansrijk door de keuring heen en dan spurt kleine Haas richting de auto want ze weet dat we naar de dierenzaak gaan om de voorraad snacks aan te vullen en dat vindt onze kleine meid prachtig zodra ze een pootje over de drempel zet dan begint ze al te kletsen en dat levert natuurlijk (behalve aandacht) ook wat lekkers op.
 
Even naar de dierenarts!
Afbeelding invoegen
 
En meteen door naar de dierenzaak!!
Afbeelding invoegen

 Met onze pupjes die nu al jong volwassenen zijn gaat het prima, Merlot en haar baasje zijn weer eens een weekendje wezen kamperen in Grathem en als je dan toch hier bent dan moet je toch zeker even naar de familie. Altijd leuk om Merlot en bazin te zien en we hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om Merlot te plukken en onder al dat haar zat een heel mooi gebouwde teckel (dame in wording).
 
Afbeelding invoegen
 
Ook Pixie (Jolicoeur) moest hoognodig naar de trimster 
Afbeelding invoegen
 
En die heeft haar prima geplukt ze loopt nu in haar mooie hemdje, het is voor de baasjes altijd even wennen als hun teckel voor het eerst geplukt is, het is een beetje afscheid van de puptijd maar het komt hun vacht zeker ten goede en heel eerlijk ik houd van een mooi geplukt teckeltje je ziet hun mooie bouw en hun mooi gespierde billetjes en het haar groeit natuurlijk weer heel mooi aan.
Afbeelding invoegen
 
Vorige week hebben Bell (Lilibelle) samen met grote zus Sjors en haar baasjes ook Grathem aangedaan. Ze waren op vakantie in Spanje maar daar was het weer bar en boos, daarna maar koers genomen naar Zuid Frankrijk maar ook daar liet de zon zich niet zien dus richting Nederland en voor ze naar huis gingen hebben ze toch nog even in Grathem gekampeerd. Die dag had ik jammer genoeg al wat afspraken staan maar in de ochtend ben ik even op de koffie geweest samen met Soiree natuurlijk tenslotte is Bell wel haar kleine meid.
 
Aangekomen in Grathem eindelijk zon en pfffffff warmte
Afbeelding invoegen
 
Weerzien met mam Soiree
Afbeelding invoegen
 
En met mij natuurlijk, even knuffelen!!
Afbeelding invoegen
 
Ook Floor en Lobke zijn op vakantie geweest samen met hun baasjes hebben ze Engeland aangedaan
Afbeelding invoegen
 
Ja Floor....... hier blaft men Engels!!
Afbeelding invoegen 
 
 
 17-05-2018
 
HIEP HIEP HOERA!!!
MON AMI IS JARIG 
3 JAAR
 
Van Harte Gefeliciteerd Birthdayboy
 
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
We gaan er een fijne dag van maken met Mon Ami in de hoofdrol, Wil is gisteren naar de slager gegaan om een verjaarspakketje te halen dus vanmiddag wordt er getrakteerd. Mon Ami wordt extra in de watten gelegd en dat verdiend hij ook zo'n makkelijk ventje, niet veeleisend, altijd luisterend en altijd in mijn buurt te vinden dat is
Mon Ami.
Het poseren voor de foto was een "eitje" want hij blijft keurig zitten ik kan zelfs op en neer lopen als ik dat zou willen Mon Ami blijft daar waar ik hem heb neergezet. Nee......  dat heb ik hem niet geleerd hij is van nature erg oplettend en braaf, gewoon een heerlijk manneke!!


13-05-2018
Moederdag en dat betekent dat mijn moedertjes extra verwend worden, tenslotte zijn zij ook moeder en oma. Helaas is het wel een erg natte dag het regende vanmorgen en het regent nu nog steeds dus we vermaken ons binnen en hebben er een luie dag van gemaakt. Niet erg de teckels schikken zich en we hebben met z'n allen de bank gegijzeld. De afgelopen dagen hebben we ons uitstekend buiten vermaakt het was zo'n geweldig weer dat we 'smorgens al heel vroeg op pad gingen zodat het niet al te warm was voor de roedel. Heerlijk door het lange en door het dauw natte gras dat zorgde dat ze heel vrolijk waren en een flink tempo konden aanhouden zodat we terugkwamen met een voldaan gevoel.
Zeker voor Soiree was dat belangrijk, ze is erg schijnzwanger en dat resulteerde erin dat ze twee dagen geleden een zogenaamde bevalling in scene zette en nu af en toe piepend door het huis loopt te zoeken naar haar pupjes. Cacao was ook regelmatig schijnzwanger maar dochter Soiree slaat alles, het is erg zielig om te zien en we proberen haar zoveel mogelijk af te leiden.
Soiree wordt erg getroost door Lilou en Mon Ami, als ze zich terugtrekt en gaat liggen treuren dan gaan ze bij haar zitten om haar te steunen en zeker Mon Ami kan dat aardig lang volhouden.
Gelukkig ging het vandaag al wat beter ik heb nog geen zoekactie gezien en geen gepiep gehoord hopelijk gaat het knopje om en krijgen we weer een vrolijke Soiree te zien.
 
Wij wensen iedereen een feestelijke Moederdag en hopen dat jullie in het zogenaamde "zonnetje" zijn gezet.
 
Natuurlijk hebben we weer foto's!!
 
Lieve Soiree is een beetje treurig
Afbeelding invoegen
 
En dat voelt Mon Ami haarfijn aan 
Afbeelding invoegen
 
De frisbees worden intensief gebruikt maar hebben hier geen lang leven
Afbeelding invoegen
 
Gelukkig zorgt Wil vaak voor nieuwe exemplaren
Afbeelding invoegen
 
Het zwembad zorgt altijd voor waterpret
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Guus is geplukt door baasje Linda, dat heeft ze fantastisch gedaan, kleine jongens worden groot!!
Afbeelding invoegen
 
Bell houd van kamperen en zo te zien ook van water
Afbeelding invoegen
 
En dat heeft ze toch maar mooi afgerond!!
Afbeelding invoegen
 
Bell samen met zus Sjors wat een heerlijk leven!
Afbeelding invoegen
 
En vandaag een foto van Haasje (vernoemd naar haar tante Haasje) die heerlijk lig te snurken op het strand samen met grote zus Cuba
Afbeelding invoegen
 
En ook Lot heeft de oogjes toe!
Afbeelding invoegen
 03-05-2018
De maand mei Hoera..... ik houd enorm van een zonnetje dus voor mij is dit een perfecte periode, we zijn volop in beweging, de tuin is helemaal zomerklaar en ook Soiree ziet er weer picobello uit en is helemaal geplukt.
De enige die haar jas nog uit moet dat is Willemientje dus volgende week is zij aan de beurt en dan kunnen de dames er weer even tegen.
Deze week zou de stucadoor komen om de muren te herstellen die door de waterschade hun strakke jas hebben laten vallen maar tot nu toe niets gehoord maar we kunnen nog vooruit de voordeur en de tuindeur worden in het weekend door Wil voorzien van een mooie nieuwe verflaag en dan zijn we helemaal klaar.
 
De laatste dagen heb ik samen met de roedel flink geprofiteerd van het heerlijke weer. Top was het, niet te koud en ook nog niet te warm, we hebben flink gedwaald door bossen, velden en hebben ook weer een bezoek gebracht aan de prachtige Peel. Het waren flinke wandelingen en halverwege moest ik wel een pauze inlassen, je kunt nu aan Doedeltje merken dat de jaartjes gaan tellen, twee uurtjes (met een goede temperatuur) wandelen gaat nog prima maar als we wat verder gaan dan gaat ze zodra we stilstaan liggen en dat is toch een teken dat ze het wat zwaar gaat vinden. Natuurlijk houden we rekening met haar en probeer ik het tempo aan te passen en wat vaker even te gaan zitten zodat de andere teckels even kunnen snuffelen of graven en Doedeltje even uit kan rusten.
 
Tot ontzetting van Mon Ami zijn er her en der weer schapen uitgezet om de begroeiing op een vriendelijke manier in te korten. Na het plasincident tegen het schrikdraad waar de schapen stonden verbind hij de schok die hij kreeg aan de schapen. De omheining doet hem niets maar een kik van een schaap en Mon Ami probeert in paniek weg te vliegen. Al de moeite die ik vorig jaar had gedaan om hem zonder angst langs de schapen te krijgen heeft niet veel uitgehaald zodra hij ze ziet of hoort wil hij zo snel mogelijk weg. Dus deze week zijn we heel vaak langs de schapen gelopen, lekkers hielp niet want daar had Mon Ami geen oog voor hij was te paniekerig, gelukkig heeft mijn eigenwijsheid er toch voor gezorgd dat hij er vandaag rustig langs liep, hij zal geen goede vriendjes met ze worden maar hier ben ik al erg blij mee.
 
Dit weekend wordt het erg warm dus we gaan op standje rust en laten Wil lekker schilderen terwijl ik en de roedel ons waarschijnlijk gaan vermaken in de tuin en misschien ga ik het teckel-zwembad opzetten.
 
Prachtig mooi om te zien, helaas kan Mon Ami het uitzicht niet zo waarderen 
Afbeelding invoegen
 
Even stoom afblazen
Afbeelding invoegen
 
Soiree is schijnzwanger en een beetje treurig 
Afbeelding invoegen
 
En als je even niet zo lekker in je velletje zit dan zoek je steun bij je Mam
Afbeelding invoegen
 
Lilou heeft een nieuwe missie, ze wil graag majorette worden en is druk aan het oefenen 
Afbeelding invoegen
 
Ze is er erg goed in 
Afbeelding invoegen
 
en natuurlijk heeft ze al zeker een Fan
Afbeelding invoegen
 
Een nieuwe foto van Floor die ondanks een regenbui toch haar baas gezelschap houd bij het zware werk
Afbeelding invoegen
 
Lieve Floor ik ben trots op je..... heel stoer!!
Afbeelding invoegen
 
21-04-2018
Hiep Hiep Hoera Haze is jarig ze wordt 7 jaar
 
Afbeelding invoegen
 

 
Update 21-04-2017
Het was een feestelijke dag ik geloof dat Haasje tevreden is, momenteel ligt ze op haar dikke billetjes nadat ze vanmorgen een uitgebreid ontbijtje heeft gehad waarna ze heerlijk heeft gewandeld en ook nog geprobeerd heeft om een beetje lompe reu te castreren omdat hij inbreuk maakte op haar privacy.
Vanmiddag heeft ze getracteerd op een penstaafje en mergpijpjes. Ze heeft zowat de hele dag zelf gezongen en gekletst en is nu helemaal uitgeteld dus een " After Party" zit er niet meer in.
En poseren voor een leuke foto..... nee dat kan even niet ze had het veel te druk!
Afbeelding invoegen
 
Het gaat goed met de roedel, ze genieten van het mooie weer en de wandelingen beginnen nu heel vroeg om te zorgen dat we voor de echte warmte weer terug zijn. We nemen nu ook andere routes en zijn vandaag een stuk de Peel ingelopen. Daar is het zo prachtig en je kan daar uren dwalen. Dat hebben we niet gedaan want de zon werd al snel warm maar we zijn toch zo'n twee uurtjes onderweg geweest.
 
We hebben ook nog bezoek gehad van Merlot en haar baasje, ze waren op vakantie in Grathem en dan ga je natuurlijk even bij je mamma gedag zeggen. Wat een heerlijk meisje is het geworden, heel enthousiast en prachtig om te zien. Merlot was het kleinste pupje en natuurlijk is ze flink gegroeid maar ze zal altijd de kleinste blijven. Ze heeft heerlijk met Mon Ami gespeeld en heeft lekker meegegeten met de roedel. Ook hebben we haar vachtje even bekeken en al snel zagen we dat de kleine meid plukrijp is dus even uitgelegd wat de bedoeling is en haar baasje werd zowaar fanatiek, het is zo leuk om te zien dat onder de lange bovenvacht een heel mooi teckeltje tevoorschijn komt.
 
Bell is met haar baasjes en zus Sjors naar de Biesbos geweest en heeft voor het eerst in een kano gezeten, nou ja gezeten!!! Ze heeft een keer een duik gemaakt maar de rest van de tocht heeft ze als een echt matroosje alles in de gaten gehouden.
 
Trots op Bell, ze wordt nog een zeehondje!!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Met Nino gaat het ook heel goed, hij zit vol energie en speelt het liefst de hele dag met broer Frodo (ook als Frodo niet wil) hij eet als de beste en heeft zijn grote broer al ingehaald qua grootte 
 
Afbeelding invoegen
 
en ondertussen ook al geplukt maar hij heeft nog steeds de Nino-blik pfff als hij me aankeek moest ik hem gewoon knuffelen.
Afbeelding invoegen
 
En ook een niewe foto van Guus. Hij heeft zijn eerste cursus glansrijk afgerond en gaat samen met zijn baasje door voor de volgende ronde!! Dit is een feestje waard Guus.... we zijn enorm trots op je
Buiten deze prestatie is hij ook nog eens heeeel knap. Een klein dingetje.... hij studeert voor tuinarchitect en heeft al een paar kleine verbouwingen op zijn naam staan en ..... na het tuinieren vergeet hij vaak zijn voetjes te vegen dus das niet zo best voor het interieur.
Afbeelding invoegen
 
Morgen gaan we verder want dan is het weer FEEST. De pupjes van Cacao en Tony Chocolonely worden 3 jaar!!


31-03-2016
Pasen en we zijn de dag goed begonnen en hebben heerlijk gewandeld de teckels liggen nu heerlijk te soezen en straks krijgen ze een extra paaseitje.
Gisteren hebben we bezoek gehad van Bell samen met haar baasjes en zus Sjors. Bell is een paar dagen op vakantie in Limburg dus een mooie gelegenheid om even aan te kloppen.
Wat was het leuk om de kleine meid weer te zien en te voelen en wat gaat het snel het was al een echte jongedame en ze is prachtig om te zien. Ze is aan het puberen en heeft een stuk uit haar baasjes slipper gebeten en natuurlijk ook opgegeten en om het helemaal feestelijk te maken had ze ook nog maar een stuk speelgoed van grote zus Sjors naar binnen gewerkt evenals wat oud vuurwerk wat ze waarschijnlijk buiten gevonden had. Alles is gelukkig weer op de normale manier afgevoerd en naar buiten gewerkt dus geen consequenties voor Bell.
In alle blijdschap ben ik vergeten foto's te maken van de dames maar ze komen in mei nog een keertje terug dus dan gaan we eens proberen om haar te portretteren samen met mam Soiree en Oma Cacao.
 
Hier gaat alles prima, we hebben helaas een oude boom moeten verwijderen omdat die het opgegeven had en aankomende week komt daar een mooie grote en oude appelboom voor in de plaats zodat we verzekerd zijn van wat schaduw voor het geval (en dat hopen we natuurlijk) dat we een mooie lange en zonnige zomer krijgen.
 
Omdat het pasen is moest Haasje natuurlijk poseren tenslotte is ze deze dagen onze eigen paashaas!!
 
Afbeelding invoegen

En ook Guus (ChouChou) heeft ter ere van Pasen een paar mooie oren gekregen en ik moet zeggen ze staan hem Geweldig!!
 
Afbeelding invoegen

26-03-2018
Een klein beetje jarig.
De pups van Soiree en Nabucco zijn vandaag precies 6 maanden oud. Wat gaat het snel de vrolijke bende van 7 zijn behoorlijk gegroeid en beginnen nu echte pubertjes te worden. Gelukkig hoor ik tot nu toe alleen maar positieve berichten van de baasjes alhoewel er een paar pups bij zijn die nu uitgevonden hebben dat speelgoed en ook kussens kapot kunnen en dat is natuurlijk een heel leuk spelletje.
Het hoort erbij ook hier hebben we weleens meegemaakt dat je thuiskomt en dat het lijkt of er een sneeuwstorm door het huis was gegaan, alles lag bezaaid met witte vlokken die vakkundig door een puber-teckeltje uit hun ligkussen of speelgoed was getrokken.
Maar  het gaat wel weer over tenminste hier hebben we er geen last meer van, onze jongste is dan ook alweer bijna 2 jaar en zet nergens meer haar tandjes in gelukkig.
Dus pups en baasjes gefeliciteerd met het eerste half jaar.
 
Hier gaat alles goed, we zijn bezig om de tuin voorjaars-klaar te maken en gisteren zijn we de hele dag buiten geweest, het zonnetje scheen en na de wandeling hebben de teckels heerlijk geholpen in de tuin en daarna gesoesd in de zon. Vanmorgen was het heel erg mistig en behoorlijk fris maar vanmiddag werden we toch weer even getrakteerd op een zonnetje en ja hoor de teckels pikken alle zonnestraaltjes mee ik moest slalommen om de deur uit te kunnen er lagen een paar dames als matjes voor de tuindeur.
 
Morgen gaat Misha naar de kapper hij gaat zijn eerste trimbeurt krijgen en dat is echt nodig hij heeft enorm veel haar dus tijd voor een "frisse"coupe. Ook hier zijn de teckels plukrijp Haasje en Doedel hebben al een plukbeurt gehad en deze week zullen ook Cacao en Lilou geplukt gaan worden.
 
De weken daarna zijn Willemien, Mon Ami en Soiree weer aan de beurt en mag de zon flink gaan schijnen want dan zijn we er helemaal klaar voor.

 Ze waren en zijn zooooo Leuk onze pups!!
Afbeelding invoegen
 
Een een beetje ondeugend!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Bell 6 maanden oud 
Afbeelding invoegen
 
Lieve Guus hij doet het zo goed! 
Afbeelding invoegen
 
Guus heerlijk relaxt!
Afbeelding invoegen
 
Pixie met kleine baas Finn
Afbeelding invoegen
 met kat Stanley
Afbeelding invoegen
 
 En natuurlijk STOUT
Afbeelding invoegen
 
Hier ook een beetje stout, plots een gat! 
Afbeelding invoegen
 
Toch onschuldige blikken en terecht want gatengraver Haasje lag met een paar moddepottjes in de stoel!
Afbeelding invoegen
 
Heerlijk weertje dus het water wordt opgezocht!
Afbeelding invoegen

19-03-2018

Hiep Hiep Hoera, vandaag zijn de Keizerskindjes van Haasje 5 jaar, Iggy, Lobke, Jetje en Margootje
VAN HARTE GEFELICITEERD. 
 
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk vieren wij de verjaardag van Doedeltje, Hazes kindjes zijn op haar verjaardag geboren.
 
Lieve Doedel van Harte Gefeliciteerd we gaan je extra extra verwennen!
 
Afbeelding invoegen
 

16-03-2018
De dagen vliegen voorbij, de loopsheid van Soiree is ten einde dus tijd om een beetje achterover te leunen, het kost toch wat extra inspanning om zowel Soiree als Mon Ami uiteen te houden. Vooral Soiree was vastbesloten om een date te krijgen met Mon Ami zo erg zelfs dat ze een "overspannen" staart heeft. Ze heeft zoveel gekwispeld en gewenkt met haar achterste dat ze nu last heeft van haar staart. Eergisteren tijdens de wandeling verwonderde ik me al dat ze een beetje gespannen liep, haar achterbilletjes toegeknepen en haar staart recht naar beneden. Zelfs als ze even opgewonden werd door een konijntje bewoog haar staart niet dus dan is er echt iets aan de hand. Gisteren kwam ze met een vaart uit de tuin en eenmaal over de drempel ging ze ietwat piepend voor me liggen dus tijd voor een checkup.
Even naar haar achterste gekeken maar niets te zien of te voelen even haar anaalklieren gecontroleerd nee hoor ook niets mis mee en dan doe ik wat ik altijd doe als ik het niet echt meer weet en dat is de temperatuur checken en bingo ik neem haar staart in mijn hand en PIEP dat deed echt pijn. Toch voorzichtig de temp opgenomen en die was keurig nog even zachtjes aan het staartje gevoeld en PIEP meteen reactie. Conclusie een beetje gekneusd maar zeer zeker een overwerkte staart. Hiervoor hoef ik niet naar de dierenarts ik weet zeker dat er niets gebroken is en dus een pijnstillertje voor de nacht en vanmorgen kreeg ik weer een heel voorzichtige kwispel. Dus even rustig aan met Soiree hoewel ze wel gewoon meeloopt al is het dan wel met een beetje trieste staart.
Verder gaat alles goed hier, de roedel heeft af en toe al echt de lente in de bolletjes en er wordt onderweg veel gesnuffeld en vaak moet ik even een pauze inlassen zodat ze even flink kunnen graven en gewoon lekker kunnen doen wat een jachthond blij maakt.
 
De lekkage is intussen ook opgelost en de keuken staat weer helemaal op zjn plek, alle apparaten functioneren weer dus ik ben superblij. Nu wachten we totdat de muren kurkdroog zijn zodat deze ook gerepareerd kunnen worden en dan gaan we dit heel snel vergeten!
 
De pups doen het goed en 26 maart zijn ze alweer een half jaar oud, het gaat snel en we genieten volop mee met de capriolen die onze pubers uithalen. Misha, Nino en ook Bell hebben inmiddels kennis gemaakt met water en voor Bell had dat de consequentie dat ze eenmaal thuis nog eens een duik mocht nemen maar dan in bad want haar keuze om zwemles te nemen in een smerige greppel was eigenlijk niet zo'n goed idee.
 
En voor je het weet moet je in bad, volgende keer even nadenken Bell!
Afbeelding invoegen
 
Een prachtig plaatje uit Fryslan van Nino en nieuwe broer Frodo, Nino weeg al 9,5 kilo dus is op weg om een zwaargewichtige teckelman te worden die al helemaal ingeburgerd is!
Afbeelding invoegen
 
Onze kleinste van het nest Merlot groeit ook als kool!
Afbeelding invoegen
 
En een nieuwe foto van Lot (pup van Cacao/Tony Chcocolonely) die lenteklaar is gemaakt bij de trimster 
Afbeelding invoegen
 
En ook haar broer Mister (Charmeur) heeft een bezoekje gebracht bij de kapper 
Afbeelding invoegen
 
Juliëtje heeft met broer Mr. Roberts en haar baasjes een prachtige en lange strandwandeling gemaakt en eenmaal thuis kies je dan voor een comfortabel plekje en een prachtig uitzicht
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami wil indruk maken op de meisjes!!
Afbeelding invoegen
 
Maar die vinden het maar zo zo!!
Afbeelding invoegen
 
Ik had last van mijn rug dus dan wordt je natuurlijk getroost door onze Florence Nightinggale 
Afbeelding invoegen
 
Soiree heeft haar eigen warme kussen 
Afbeelding invoegen
 
Hier heb ik echt respect voor, koud, sneeuw maar toch er op uit dat is ware teckelliefde!! 
Afbeelding invoegen

25-02-2018
Zondag, ijzig koud maar wel een lekker zonnetje dus dat hebben we gevierd en zijn meer dan twee uur op pad geweest.
We zijn naar het Bevers-park geweest hoewel ik me voorgenomen had om dat niet meer op zondag te doen. Normaal zien we daar zelden iemand maar op zondag en alleen als het droog/zonnig weer is komen de "we mogen 1x per week lopen" honden en hun baasjes.
De honden zitten natuurlijk vol energie en de baasjes vinden het erg leuk om ze los te laten en als je dan met een heel roedeltje teckels aankomt lopen is het voor 99,9% zeker dat de stuiterballen daar middenin vliegen en dan mag ik zorgen dat mijn teckels niet geblesseerd raken zeker als het grote honden betreft die het leuk vinden om een teckel als trampoline te gebruiken. Gelukkig is dat vanmorgen niet gebeurt maar er was wel een baas die met de auto aan kwam rijden, zijn hond buiten zette en weer aanreed, vol verbazing heb ik staan te kijken, het hondje was een leuke mix en niet al te groot en nog erg jong. Baasje deed de autodeur weer dicht en reed aan. Het hondje was aan het snuffelen en zag zijn baasje gaan in paniek rende hij achter de auto aan. Ik zag de remlichten en ja hoor baasje stopte en reed in volle vaart weer achteruit. Hondje er weer achteraan en zo ging dat een paar keer heen en weer.
Ik vond het afschuwelijk om te zien, het hondje was helemaal gestrest dus ik besloot maar eens een kijkje te gaan nemen want als dit de nieuwe manier is om je hond uit te laten dan gaan mijn nekharen omhoog staan.
Toen we op zo'n 20 meter waren genaderd gaf het baasje weer gas maar hondje had ons gezien en waarschijnlijk geroken want Soiree is loops en ruikt ontzettend lekker dus..... lekker PUH Baas...., hondje besloot om zich aan te sluiten bij de roedel, ik ging even door de knietjes en ja hoor daar kwam hij aan, staartje tussen de beentjes en oortjes verschrikt naar achteren. Kom maar hoor..... kom maar en de roedel zag zijn onderdanige houding dus ze bleven heerlijk rustig zodat het manneke dichterbij kon komen. Ondertussen had het baasje waarschijnlijk in de smiezen dat er iets niet goed ging en dat had hij goed gezien, ik had Doedeltje van de lijn gehaald en het hondje aangelijnd en ben aangelopen. Autoportier ging open en knalde dicht terwijl Baas riep HEEEEEEE. Nou een HEEEEE negeer ik natuurlijk zeker als mijn nekharen nog steeds omhoog staan.
Ik zette er flink de pas in met hondje en nam een pad waar je beslist niet met de auto kan komen ik hoorde hoe de "Baas" achter me aan kwam en mijn voeten gaven gas.... ondertussen blokkeerde Doedel de "Baas" ik ken mijn Doedeltje ze houd niet van vreemde mannen en zeker niet als ze achter haar vrouwtje lopen.
Mevrouw STOP U heeft mijn hond ..... kijk nu kunnen we praten en ik bleef rustig stil staan, enfin om een lang verhaal kort te maken meneer vroeg of ik even "die teckel" zou willen roepen want hij had haarfijn in de gaten dat Doedel een serieuze teckeldame is die vastbesloten was om hem aan alle kanten te beletten om mijn kant op te komen (dank je wel Doedel).
Ik heb Doedel rustig bij me geroepen en ze kwam keurig langs me zitten. Meneer was een beetje boos en vond dat het geen pas gaf dat ik zomaar zijn hond meenam en ik heb hem haarfijn duidelijk gemaakt dat het geen pas geeft om zo je hond uit te laten en dat ik hem even wilde laten voelen wat zijn hond gevoeld heeft toen hij iedere keer gas gaf. Meneer dacht echt dat zijn hond het leuk vond om achter de auto aan te rennen. Hij weet nu hoe het voelt door mijn actie waren de rollen even omgekeerd en natuurlijk heb ik zijn hondje weer teruggegeven en ik hoop dat hij er wat van geleerd heeft zodat het hondje een beter leventje krijgt.
 
Ondertussen zijn we er ook achter waar de lekkage zit, Bureau Lek-detectie was na een grondig binnen onderzoek tot de conclusie gekomen dat in huis alle leidingen volledig in orde waren en dat het probleem dus buiten zou zitten. Nu zou dat kunnen natuurlijk want aan de kant van de natte muur hebben we een weiland en dat kan behoorlijk nat staan als het flink regent dus helemaal onlogisch is zo'n conclusie dan niet. Ondertussen is het dus gaan vriezen en als er een waterkering zou moeten komen dan moesten we even wachten tot de vorst uit de grond zou zijn. Al die tijd zat het me niet helemaal lekker dus afgelopen week heb ik toch maar een rioleringsbedrijf laten komen en....... bingo binnen een uurtje hadden ze het probleem te pakken, het blijkt een kapotte riolering te zijn, helaas bevind het lek zich onder onze nieuwe keuken maar het goede nieuws is dat de keukenmensen maar twee kastjes hoeven te verwijderen om bij de lekkage te kunnen, volgende week maandag komen ze hakken, breken en hopelijk ook weer alles dicht maken, dan kunnen de muren drogen en mag de stucadoor ons weer een bezoekje brenen. Niet leuk maar ik ben dolblij dat we het probleem op kunnen lossen en dat we niet al een waterkering hebben aangebracht.
 
Onze pups..... morgen alweer 5 maanden oud en het gaat goed met ze, Misha (Mystique) heeft gezwommen, niet helemaal gepland maar hij was door een dun laagje ijs gezakt Baasje is reuze trots op hem want Misha was totaal niet in paniek en heeft even laten zien dat hij de zwemvliezen van zijn oma en mamma heeft geërfd.
Guus heeft weer een treinreis gemaakt, hij is samen met zijn familie Nederland aan het verkennen en zijn baasjes en ik zijn reuze trots op hem hij doet het fantastisch en heeft ondertussen de pupcursus afgerond en krijgt nu les tussen al volwassen honden.
 
Guus toert door Nederland (sorry de foto is gekanteld, soms gebeurt dat geen idee hoe dat komt)
Afbeelding invoegen
 
Heerlijke wandeling... met een zonnetje en een zonnestraaltje natuurlijk
Afbeelding invoegen

Nino doet het ook prima hij begint een beetje "praatjes" te krijgen en kan soms een beetje druk zijn, dat hoort er natuurlijk bij de pups gaan puberen en er gaan stilletjes aan banaantjes groeien in die prachtige oortjes.
 
Afbeelding invoegen
 
De baasjes van Juliëtje (zusje van Liliou) hebben sinds kort een B&B/vakantiehuis, ze wonen in het mooie Belgische Damme op een prachtig terrein dus dat is volop genieten als je daar boekt. Het huis had natuurlijk ook een naam nodig en die is perfect "MAISON JULIETTE" dus je kunt wel raden wie daar de lakens uit gaat delen!!
 
Julietje met broer Mr Robert (oftewel Bertje) genieten samen met hun baas
Afbeelding invoegen
 
Lieve Jet bij de trimster
Afbeelding invoegen
 
Baasjes een nieuw bankstel en Odie een nieuwe mand (pup van Cacao en haar lookalike)
Afbeelding invoegen
 
Oma Cacao en Lilou onafscheidelijk
Afbeelding invoegen
 
Cacao wil na de wandeling en ondanks de kou toch even wat zonnstraaltjes pikken 
Afbeelding invoegen

14-02-2018
Valentijnsdag en een heerlijke zonnige dag. We hebben het een beetje gevierd en ruim 2,5 uur gelopen, gerend en gesnuffeld.
Volgens de roedel hingen er heerlijke luchtjes en hun neusjes hebben overuren gemaakt. Daarbij is het ook nog eens carnaval geweest en de optocht heeft een spoor van snoep achtergelaten, Keurig verpakte snoepjes natuurlijk maar dat vinden de meisjes niet erg verpakt of niet het smaakt en ze willen er zoveel mogelijk naar binnen werken.
Vooral Cacao vond ze niet te versmaden en ondanks dat ze achter me liep merkte ik dat ze als een stofzuiger van links naar rechts probeerde om zoveel mogelijk snoep te scoren. Of het gelukt is??? Ik geloof het niet want ik besloot om het tempo drastisch te verhogen meer een soort van vliegende vaart en dat maakt het een stuk moeilijker om dan zo'n lekkernij naar binnen te schuiven.
De afgelopen week hebben we ontzettend geboft qua wandelen het is droog en dat betekent dat we niet naar tijd kijken en dat ik vaak een nieuwe route neem, dat wordt heel erg op prijs gesteld want dat zijn allemaal nieuwe luchtjes en dan zie je de roedel alert worden en vooral genieten.
 
Ook de pupjes genieten en er zijn weer foto's binnengekomen
 
Pixie (Jolicoeur) heeft de blik van Joliecacao
Afbeelding invoegen
en ze heeft een nieuw tuigje, een roze. Baasje was het beu dat er gevraagd werd hoe het met "hem" gaat terwijl Pixie natuurlijk echt een meisje is, dus er hoeft niet meer over getwijfeld te worden. 
Afbeelding invoegen
 
Liefje Pixie.. dit is toch om te smelten
Afbeelding invoegen
 
Bell is samen met Sjors wezen "pootje baden"
Afbeelding invoegen
 
Misha (Mystique) samen met broer Bodhi. Ze zijn natuurlijk helemaal niet nieuwsgierig
Afbeelding invoegen
 
En onze Jet bij de trimster 
Afbeelding invoegen
 
Lobke en Floor genieten ook duidelijk en wat een prachtige omgeving! 
Afbeelding invoegen
 
En dan natuurlijk mijn meisjes.... Soiree is duidelijk wat van plan?
Afbeelding invoegen
 
Ja hoor... ze wil graag iets bestellen, haar buikje rammelt en ze heeft nog een paar consumptiebonnen
Afbeelding invoegen
 
Vandaag na de wandeling besloot Lilou om nog maar eventjes van de zon te genieten
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 Afbeelding invoegen


01-02-2018
Yess..... daar gaat januari, al met al viel deze maand wel mee maar toch blij dat het voorbij is. Over 10 dagen is het carnaval en hier in Limburg wordt dat flink gevierd. De carnavalsvaantjes wapperen in elke straat en ook de huizen zijn versierd. Ik heb zelf niet zoveel met carnaval maar ik vind het altijd wel leuk om met de teckels naar de optocht te gaan kijken, vooral Haasje vind het prachtig en zingt de hele optocht het hoogste lied en kletst tegen iedereen en dat levert natuurlijk weer heel wat knuffels op voor de kleine meid en dat is precies wat Haasje blij maakt ... heel veel aandacht.
 
Onze lekkage blijkt helaas geen lekkage te zijn maar optrekkend grondwater, na bezoekjes van de loodgieter, en de keukenfabrikant hebben we iemand van bureau lek-detectie laten komen en het hele huis en alle leidingen inclusief de vloerverwarming en riolering is grondig geïnspecteerd en dat was allemaal prima in orde. De buitenmuur is helemaal nat endat vocht komt naar binnen dus er is geadviseerd om een vochtwering te laten plaatsen en binnenkort komen ze kijken wat de beste manier is en hoe diep ze moeten gaan om tot een goed resultaat te komen. Dat betekent dat de hele oprit op de schop moet dus het zal nog een flinke klus worden, maar wat moet dat moet en ik hoop alleen maar dat onze pas geinstalleerde keuken er geen schade van ondervind. Als dat gebeurt is kunnen de muren binnen drogen en hopelijk kan de stucadoor in ieder geval voor de zomer de schade repareren.
 
Onze pupjes doen het prima en we genieten van de verhaaltjes over hun capriolen Guus (ChouChou) heeft zijn pupcursus afgerond en begint zaterdag aan het vervolg "gehoorzaamheid" we zijn heel benieuwd hoe hij het gaat doen, als hij op Soiree lijkt gaat hij het goed doen Soiree was bij trainingen altijd heel oplettend en vaak een voorbeeld voor de rest en dat wil wat zeggen voor een teckel dus Guus zet hem op ventje en maak ons trots!!
 
Nino heeft een puppie-trimbeurt gehad dus hij heeft al kennisgemaakt met de kapper!! Nou had hij ook wel heel veel haar en hij is her en der een beetje netjes gemaakt.
 
Met Misha (Mystique) gaat het ook goed en hij is erg verknocht aan Bodhi (Bodhi is een pup van Cacao), heel mooi om ze samen te zien.
 
Guus (ChouChou) op zijn eerste treinreis
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk 1e klas hij reist in stijl!
Afbeelding invoegen
 
Nieuwe foto van "onze" Jet (pup van Haasje) die alvast een valentijnskadootje heeft gekregen
Afbeelding invoegen
 
En als Jetje een kadootje krijgt dan is er natuurlijk ook eentje voor Lot (pup van Cacao) 
Afbeelding invoegen
 
De Cacao-blik, als ze zo kijkt dan weet ik dat ze de gekke 10 minuten krijgt en ze binnen een paar seconden door de kamer gaat racen!
Afbeelding invoegen
 
Gekke meid!!
Afbeelding invoegen
 
De teckels hebben nieuwe balletjes gekregen en het is een groot succes want als ze rollen gaan ze kwaken en dat is natuurlijk helemaal geweldig.
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Haasje heeft haar eigen "kwaak" en die wordt stevig bewaakt!
Afbeelding invoegen

 

25-01-2018
Januari loopt op zijn eind wat vliegt de tijd, normaal heb ik in januari altijd wat last van de winter-blues het is de maand dat ik de koude en nattigheid beu ben en uitkijk naar het voorjaar.
Dit jaar heb ik daar niet zo'n last van en dat komt vast doordat de drukte van de pupjes de tijd heeft laten vliegen.
 
Afgelopen maandag had ik een afspraak met de dierenarts om onder narcose het gebit van Willemientje te laten inspecteren en waar nodig in te grijpen.
Willemien mocht 'smorgens geen ontbijt vanwege de narcose en dat was een drama voor haar, alle teckels kregen hun maaltje en Willemien zat keurig te wachten en er kwam...... niets!!
Ik ben een kwartier eerder vertrokken want ik kreeg haar echt niet uit de keuken, ze bleef standvastig voor het aanrecht zitten met haar hoofdje omhoog en dat vond ik wel heeel erg en Willemien ook. Dus maar snel aangelijnd en richting de kliniek. Daar hebben we maar even uitgebreid gewandeld zodat ze wat afleiding had.
Ik ben bij haar gebleven totdat ze sliep en na een uurtje kreeg ik al een berichtje dat alles goed was gegaan en dat ze lekker onder de warmtelamp lag bij te komen.
"smiddags mocht ik haar ophalen en wat was ik blij, ik zag haar in de bench liggen en ze had me al gehoord, ze leek opeens zoooo klein. Resultaat vier tandjes en twee kiesjes minder maar ze ruikt niet meer uit haar bekje dus we kunnen weer knuffelen met een fris bekje en ze heeft haar maaltje van 'smorgens meteen ingehaald want zodra we thuis waren liep ze naar de keuken!
 
Ondertussen zijn we ook nog druk met de keuken, we hebben last van natte muren en de loodgieter is al geweest en de mensen die de keuken hebben geïnstalleerd en er is nog geen oorzaak gevonden. Binnenkort komen er mensen van een speciaal vochtmetings bedrijf en hopelijk wordt er iets gevonden zodat we maatregelen kunnen nemen.
 
Morgen zijn onze pupjes precies vier maanden oud dus een klein beetje feest, ik krijg regelmatig een update en natuurlijk zijn we erg trots op ze en op hun baasjes die hun pup zo goed begeleiden en ons op de hoogte houden dat wordt erg gewaardeerd want ze blijven natuurlijk voor eeuwig onze pupjes!!

Soiree is weer helemaal Soiree, ze zit mooi in haar vacht en alle melklijsten zijn keurig teruggetrokken dus een super belijning heeft ze weer.
 
Afbeelding invoegen
 
Willemien... waar was je??? en wat ruik je fris!!
Afbeelding invoegen
 
Een mooie foto van Juliëtje (zusje van Lilou) en Mr. Roberts (oftewel Bertje)
Afbeelding invoegen
 
En een foto van Mister (Charmeur pup uit laatste nestje van Cacao) 
Afbeelding invoegen
 
Mister lijkt heel veel op Soiree!!
Afbeelding invoegen
 
Bell wordt natuurlijk vers gevoerd en een eendennekje is even oefenen maar heeeeel lekker
Afbeelding invoegen
 
Liefje Pixie is wel heel lief dus een fikse omhelsing door kat Stanley
Afbeelding invoegen
 
En even relaxen bij kleine baas Finn
Afbeelding invoegen
 
Nieuwe foto van Nino (Bravoure) samen met broer Frodo
Afbeelding invoegen
 
Wat ben je mooi Nino en je wordt al een heel manneke intussen alweer 7 kilo!!

Afbeelding invoegen
 
En Misha (Mystique) die helemaal gesettled is in Hoorn
Afbeelding invoegen
 
Volgens Lilou ruikt ze de LENTE
Afbeelding invoegen
 
 Nog steeds mijn pupje!
Afbeelding invoegen


 


17-01-2018
Sneeuw, regen, hagel, we hebben het allemaal gehad vandaag en ook gisteren.
Gistermorgen ben ik nog gaan wandelen maar daar heb ik spijt van gekregen. Het eerste half uur stond er een erge koude wind en na een half uurtje zag ik de hemel bijna zwart kleuren en dat is GEEN goed teken. Het begon te waaien, we kregen een stortbui en toen we lekker doorweekt waren kwam daar nog eens een hagelbui overheen. Het waaide zo hard dat de hagel aanvoelde als scherpe naaldjes en daarbij liepen we tussen de velden en konden nergens schuilen, als je een half uur onderweg bent betekent dat meestal ook dat je een half uur moet lopen om weer thuis te komen.
Wat waren we blij weer thuis te zijn, vlug de teckels drogen en daarna mezelf en vlug even bijkomen in een warm huis en om de boel te verzachten iets lekkers voor de roedel.

Gistermiddag zijn we naar de ECVO oogspecialist geweest en omdat het zo'n slecht weer was is Wil meegegaan, onderweg weer flinke hagelbuien die flink wat herrie maakte op het autodak. Gelukkig bleven de teckels er rustig onder.
Het was druk in de kliniek en eenmaal daar worden de oogjes gedruppeld en moet er een half uurtje gewacht worden. Naast ons zat een mevrouw met twee hele lieve Golden Retrievers dus de teckels hadden afleiding. We raakten aan de praat en naast me was Mon Ami een beetje onrustig en pieperig ze vertelde dat ze wachtende waren op de loopsheid van de jongste dame en dat duurde...... haar laatste looptijd was al een dikke 9 maanden geleden. Ondertussen waren Soiree en Lilou de dame in kwestie flink aan het controleren en vooral haar achterste was het mikpunt van hun belangstelling.
Mon Ami vond dat hij ook maar eens moest gaan kennismaken en onze charmeur deed zo zijn best om in de smaak te vallen dat ik me toch iets af begon te vragen!! Dus Mon Ami kreeg even wat meer ruimte en de dame in kwestie was erg van hem gecharmeerd het werd een dolle boel daar in de wachtkamer en terwijl de twee aan het spelen waren zagen we op de grond een druppeltje bloed dus de teckels hebben hele goede neusjes en het charme offensief van Mon Ami kwam niet zomaar uit de lucht vallen. 
Mevrouw blij en voor ons was het een mooie en leuke afleiding. Het onderzoek van ons drietal ging grondig en snel want ze bleven alledrie keurig netjes zitten terwijl hun oogjes onderzocht werden, zelfs Lilou die voor het eerst mee moest bleef als een klein fotomodel keurig zitten.
Dus Soiree, Lilou en Mon Ami hebben mooie, gezonde en glimmende pretoogjes.

 Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Zo netjes gedaan kleine meid, wat zijn we trots!
Afbeelding invoegen

 En we hebben leuke foto's ontvangen van Lobke en Floor, dankjewel Danny en Katriem!
 
Lobke wat zie je er mooi uit en wat heb je een bekende blik!
Afbeelding invoegen
 
Helaas..... geen koekje bij de thee
Afbeelding invoegen
 
Lieve Floor een mengeling van Cacao en Soiree 
Afbeelding invoegen

 
15-01-2018
Alles slaapt .... de hele roedel is in diepe rust en ik profiteer daar even van dus tijd om de site eens bij te werken.
We zijn de laatste dagen echt veel buiten geweest, het is koud maar lekker droog dus we nemen ruim de tijd om lheerlijk uit te waaien en mooi plekjes op te zoeken die we de laatste tijd moesten mijden vanwege het hoogstaande water.
Het gaat prima met de dames en heer, Lilou en Willemien zijn een paar dagen geleden APK gekeurd bij de dierenarts en Lilou kwam er glansrijk doorheen alleen Willemientje stonk de laatste tijd uit haar bekje, ik had al tientallen malen haar tanden en kiezen gecheckt maar die zagen er prima uit, geen aanslag, geen tandsteen en toch kwam daar een onaangename geur uit haar bek.
Nu heeft Willemientje altijd wat ruimte gehad tussen haar voortandjes en juist daar is haar tandvlees wat teruggetrokken met het gevold dat er onder het tandvlees wat vuil zit en waar zich dat ophoopt komen natuurlijk bacteriën. We hebben afgesproken dat Willemientje volgende week maandag een roesje krijgt en dan zal alles schoongemaakt worden en als het nodig is zullen er misschien ook wat tandjes getrokken moeten worden.
Let wel dit heeft niets met voeren te maken, buiten dat ze eens een heel pak spritsen gejat heeft krijgt Willemien alleen maar vers voer en ook de snacks worden hier zorvuldig ingekocht. Dit is echt een genen kwestie precies zoals bij mensen de ene mens heeft tot op hoge leeftijd nooit geen problemen terwijl de ander niet zo gelukkig is en regelmatig in de tandartsstoel verblijft.
In ieder geval eet Willemien er niet minder om ze eet met smaak en liefst heel veel. Ik heb er wel last van natuurlijk want ze zal een roesje krijgen en ik ben haar een paar uurtjes kwijt.
Morgen ga ik met Mon Ami, Soiree en Lilou naar de oogspecialist, het is weer tijd voor de jaarlijkse controle en voor onze jongste zal dit de eerste keer zijn. Buiten de DNA-test op PRA worden ze ook op andere oogziekten gecheckt waar geen testen voor zijn dus we zijn zeker een middag "onder de pannen". Oh ja en Doedel mag ook mee, Doedeltje vind autorijden en dierenklinieken niet zo leuk ze is altijd een beetje bibberig dus als ik zo'n bezoekje af ga leggen dan is het tevens een mooie gelegenheid om Doedel te laten wennen.
 
De pups maken grote sprongen, pfff wat groeien ze en we krijgen regelmatig een update over hun "wel" en wee
 
Bell is een slimmerikje, als de vaatwasser klaar is gebruikt ze de deur als extra warm plekje 
Afbeelding invoegen
 
 Uitwaaiende Pixie heeft wat gespot
Afbeelding invoegen
 
Sorry Baas Erik ik heb niet gevraagd of ik deze mocht plaatsen...... maar jullie gezichtsuidrukking is hilarisch
Afbeelding invoegen
 
Toc nog een baby-teckeltje!!
Afbeelding invoegen
 
Soms kom je voor verassingen te staan, tenminste de teckels dan!!!
Er staat plotseling een hek!!
Afbeelding invoegen

 09-01-2018
Nog steeds lekker droog weer ik kan daar zo blij van worden het maakt de wandelingen een stuk aangenamer, dan letten we ook niet op de tijd en de roedel wordt daar dan weer erg blij van.
De meisjes waren gisteren door het koude oostenwindje topfit, ze waren echt aan het dansen aan de lijn en de "kopjes" gingen erop zoals ik dat altijd noem. Ik bedoel daarmee dat ze niet met hun neuzen over de grond gaan maar fier hun hoofden in de wind gooien en dat betekent dat ze energie in overvloed hebben. 
Na een uurtje is dat wel over en realiseren ze zich dat ze tot de jachthonden behoren en gaan de neusjes toch weer naar beneden. Soms schiet een van de teckels plots de struiken of de berm in en ik weet inmiddels dat er dan een holletje is van een veldmuis of dat er een molletje dicht aan de oppervlakte huist, dan wordt er even flink gegraven en mocht dat niet helpen dan trappelen ze met hun voorpootjes op de grond en warempel dat is een aangeboren truc om een muis uit zijn holletje te krijgen het werkt feilloos en nu ik dat weet probeer ik ze af te leiden want ik kan er niet echt aan wennen dat ze hun kaken in zo'n dierje zetten.
 
Met de pups gaat het geweldig, ik zie ze groeien. Guus en Bell hebben afgelopen zondag kennisgemaakt met de zee. Dat is natuurlijk geweldig water, ruimte en zand dat is Utopia voor honden (voor mij ook hoor ik vind zee en strand fantastisch).
 
Bell was een beetje onder de indruk van zo'n grote plas!
Afbeelding invoegen
 
Wat wordt je al groot!
Afbeelding invoegen
 
Lekker slapen bij zus Sjors hoe aandoenlijk is dit!!
Afbeelding invoegen
 
Zo te zien heeft Guus er zin in, kleine zeeman!!
Afbeelding invoegen
 
In het gezin van Guus zijn twee poezen tot nu toe hebben ze nog hun bedenkingen en willen ze niet echt in zijn buurt zijn maar Guus vind de meisjes wel erg leuk en als ze er niet op bedacht zijn krijgen ze Guusjes-kusjes.
Afbeelding invoegen
 
Cacao is altijd heel meegaand tijdens de wandelingen behalve als ze echt iets geroken heeft dan zet ze haar pootjes schrap en doet ze aan bodemonderzoek!
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk wordt ze geassisteerd door kleinkind Lilou 
Afbeelding invoegen
 
Doedel blijft ondertussen geduldig wachten!! 
Afbeelding invoegen
 
 
 07-01-2018
Yesssss....... eindelijk droog weer en hier genieten we van, koude wind maar dat kan ons niet deren we zijn de zondagochtend begonnen met een fikse wandeling compleet met handschoenen en dikke jas, voor mij wel te verstaan de teckels doen het met hun eigen vachtje en ook Soiree's vacht is weer lekker aangegroeid dus ook geen jasje meer voor haar.
 
We zijn nog steeds aan het rommelen in huis en tuin en de teckels steken natuurlijk overal hun mooie neusjes in en proberen mee te helpen, ik heb al flink opgeruimd en de eerste vracht is al door Wil weggebracht naar de kringloopwinkel zodat we er misschien iemand blij mee kunnen maken.
 
Deze week zijn alle kasten aan de beurt en dan ben ik waarschijnlijk klaar dus ga ik me bezig houden met wat schilderwerk en kleine klusjes waar ik een hekel aan heb maar die toch moeten gebeuren.
 
Het gaat prima met de roedel, Lilou is weer helemaal klaar met haar schijnzwanger zijn en bruist van energie, het is zo'n leuk meisje geworden en ze heeft een fantastisch blij karakter. Als ik even weg geweest ben, al is het maar een paar minuten, dan komt ze aangerend en dan zwiept haar hele achterste van links naar rechts en als je dan haar snoetje ziet dan is ze om op te "vreten".
Ze is echt mijn schaduw en als ik boven wat ga doen dan gaat ze natuurlijk mee vergezeld door Mam Soiree.
 
Soiree zoekt meteen een comfortabel plekje en je ziet haar genieten en 
Lilou besluit ook maar eens te gaan liggen maar ze houd me in de gaten!
 
 
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen
 


 
05-01-2018
Een heel nieuw jaar ligt voor ons en we hebben 2017 goed afgesloten met een heerlijk etentje samen met de buren en de teckels natuurlijk. Om 24.00 uur ben ik samen met de teckels naar het vuurwerk gaan kijken en het was erg leuk om te zien dat 6 teckels gewoon nieuwsgierig en rustig langs me stonden, de enige die er moeite mee had was jongste Lilou. Terwijl ze vorig jaar rustig meekeek was ze dit jaar nerveus en heeft ze zelfs binnengeplast, ik wijt het aan het feit dat ze schijnzwanger is (was) en ze waarschijnlijk vreesde voor haar denkbeeldige pupjes. Inmiddels voelt ze zich stukken beter en zijn haar melklijstjes weer normaal, eet ze weer alles, want dat laatste liet de laatste tijd wel te wensen over ze had duidelijk voorkeuren voor wat er in haar bakje kwam en als het haar niet zinde dan bleef haar bakje gewoon vol.
De laatste dagen hebben we tussen de buien door snel een wandelingetje moeten maken en eergisteren ben ik voor het eerst tijdens een wandeling omgedraaid om naar huis te gaan het regende en de wind was zo sterk dat de regen voelde als hagel. Dus het is even aanpassen voor mij en de roedel maar over enkele weken gaan we toch echt richting voorjaar.
De pupjes hebben hun eerste jaarwisseling meegemaakt en de meeste hebben zich niet druk gemaakt over een beetje vuurwerk.
 Ondertussen groeien ze allemaal flink en zijn ze op weg om straks flinke pubertjes te worden.
 
Guusje was wakker met oud/nieuw en was toch wel een beetje onder de indruk van het geknal
Afbeelding invoegen
 
Mooie jongeman, wat ben je gegroeid!!
Afbeelding invoegen
 
En ook Pixie groeit als kool!!
Afbeelding invoegen
 
Pixie blijft voor altijd de bijnaam Liefje houden
Afbeelding invoegen
 
Bell heeft met Oud/Nieuw een bot gehad dus die had geen tijd om zich druk te maken
Afbeelding invoegen
 
Nino met broer Frodo, hij heeft nog steeds zijn bijzondere Nino blik
Afbeelding invoegen
 
Hij ligt er Prinsheerlijk bij en heeft helemaal zijn plekje gevonden in Friesland
Afbeelding invoegen
 
En een nieuwe foto van Odie (pup van Cacao) die het beste plekje in huis heeft gereserveerd!
Afbeelding invoegen