dagboek 2018

 27-12-2018

Kerst weer voorbij, we hebben het rustig gehouden en hebben het natuurlijk thuis gevierd samen met de roedel.
Volgende week vieren we oud en nieuw en dan komen de buren lekker eten en borrelen en vooral Doedeltje zal dat enorm leuk vinden want ze is dol op de buurvrouw. De teckels zijn vuurwerk-proof dus dat zal geen problemen geven en we houden onze drachtige dame een beetje in de gaten want normaal wordt ze niet warm of koud van een beetje geknal maar nu heeft ze wat last van haar hormoontjes.

Soiree doet het goed al zijn we nu wel in de zogenaamde "augurken" week beland. Gelukkig was ik er op voorbereid en zit de diepvries vol met alles wat ze lekker vind. Zaak is wel dat ik elke dag uit moet vinden waar ze trek in heeft want wat vandaag lekker is vind ze morgen weer vies, alleen snackjes die gaan er altijd in en ze gaat precies zoals bij haar vorige dracht gewoon voor de snackkast liggen en stuurt me heeeeele zielige blikken.
Helaas voor Soiree ben ik consequent en NIET eten betekent ook GEEN snack, ik ken mijn kleine meid en ik weet dat als ik haar haar zin geef ze de gezonde voeding gewoon laat staan. De roedel vindt het voedsel weigeren van Soiree prima ze staan meteen klaar om haar te helpen om haar bakje leeg te krijgen en ook nu maak ik een beetje misbruik van hun enthousiasme en helpt het enorm als zes dansende teckels allemaal hun neus in het eten willen steken.
 
Soiree loopt nog lekker mee ondanks dat haar buikje nu begint te groeien, vanmiddag holde ze nog lekker door het weiland dus voorlopig gaat ze nog gewoon met de roedel mee en als ze straks aangeeft dat het te zwaar wordt ga ik zonder haar met de snelle teckels op pad en ga ik daarna een waggel-rondje maken met Soiree die vergezeld zal worden door Haasje en Willemien.
Haasje is niet weg te slaan bij Soiree, kleine Haas heeft een groot diva-gehalte maar ze is ook heel zorgzaam en lief als ze voelt dat een van de teckels wel wat hulp kan gebruiken. Nu hoeft Soiree geen hulp ze kan zich prima redden maar Haasje heeft besloten dat ze extra zorgt nodig heeft en wat Haasje besluit dat zal gebeuren.
 
Vandaag hebben we foto's gekregen van Mats (Bolero) het gaat heel goed met hem en volgens zijn baasjes is het de liefste hond die ze ooit hebben gehad ze zijn helemaal gelukkig met hem.
 
Mooi zwart manneke wat ben je gegroeid!
 
Leven als kat en hond en dat gaat prima! 
 
We zijn trots op je Mats!!
 
Een nieuwe foto van Floor (in een paar warme armen) 
 
En hier ligt Lobke gewoon effetjes mooi te wezen! en ik ken die blik.... zo de blik van mamma Haze

 

 

24-12-2018 
We blijven in feeststemming, vanmorgen zijn Soiree en ik naar de dierenarts geweest en is er een echo gemaakt.
... eind januari gaan we (als alles goed gaat) pupjes krijgen.
 
De a.s. pappa is Nabucco Nebbiolo van Absolute Originals en we zijn weer heel blij dat Naomi de teckels vakkundig en lief begeleid heeft we zijn dolblij en kijken er naar uit, een goede start van 2019!

 
 
Natuurlijk wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een fantastisch 2019!
 
 
En om het af te sluiten kregen we gisteren nog een leuke foto van 2 van onze pupjes (die natuurlijk nu al volwassen zijn) !
 
Nelson en Ellioth, Nelson is een broertje van Soiree en Ellioth is een broertje van Lilou, je ziet zo duidelijk de familietrekjes, ik vind het een heel mooi span!!

 


 
 
 23-12-2018
 
Hiep Hiep Hoera
 
Vandaag is Willemien 10 jaar!!
 
en dat vieren we natuurlijk, ze krijgt een verjaarsdiner en een extra snack, ze heeft inmiddels haar kadootje gekregen (tennisballen) en loopt hier vrolijk te voetballen. Willemien is niet zo van speelgoed maar een tennisbal kan ze niet weerstaan, we kopen ze niet zo vaak want de rest van de roedel en zeker Mon Ami vindt het geweldig om de hele voering er af te slopen dus de ballen hebben geen lang leven. Maar vandaag mag Willemien zich uitleven.
Gisteravond heb ik de 10 jaar nog eens doorgenomen en van al mijn teckels is Willemien de enige die nog NOOIT een maaltje heeft overgeslagen dat betekent dat ze tot nu toe 365x2x10 = 7300 bakjes eten heeft verschalkt. Ze heeft geen voorkeuren Willemien wil vooral VEEL, we gaan haar vandaag enorm verwennen tenslotte is ze wel onze oudste!!
 
Willemientje van Harte Gefeliciteerd 
 
en dit gebeurt er als ze even aan eten denkt! 

 


17-12-2018
Kerst nadert en dan krijg ik altijd rare kriebels. Alles moet schoon de voorraadkast puilt nu uit en deze week is de diepvries van de teckels helemaal gevuld met alles wat ze lekker vinden en gezond is.
Raar gevoel en ik heb er ieder jaar weer last van en het houd pas op als ik alles geregeld heb, gelukkig ken ik mezelf dus ik geef er maar aan toe dan hebben we dat weer gehad en kan ik rustig naar de feestdagen toeleven.
De teckels hebben er geen last van die helpen gewoon lekker mee, altijd feest als hun vlees binnenkomt want voordat de dozen opengaan zitten ze er al op, ondanks dat het diepgevroren geleverd wordt ruiken de dames en onze heer prima wat de inhoud is en eigenlijk willen ze maar een ding ..... aanvallen!!

We hebben gisteren sneeuw gehad, toen ik 'smorgens opstond was Grathem helemaal wit en dat is goed nieuws voor de teckels want die vinden dat helemaal geweldig. Nog voor hun ontbijt liepen ze al te springen in de tuin, Cacao nam als eerste een duik in dat mooie witte goedje en leek op een op hol geslagen geitje dat flink aan het "bokken" was.
Heerlijk om ze zo blij te zien en ik gun het ze van harte, de handdoeken liggen klaar dus als ze binnenkomen worden ze even droog gewreven en dan volgt een stevig ontbijt dat weer gevolgd wordt door een dutje om zowel ontbijt als sneeuwpret te verwerken.

"sMiddags zijn we gaan wandelen en ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe de dames zich netjes aanpassen aan mijn tempo, de sneeuw was aan het smelten en dat maakte dat het op sommige plekken wat glad aanvoelde, zodra ik maan om voorzichtigheid zie ik de dames naar me kijken en dan lopen ze heel rustig met me mee. Mon Ami behoeft geen waarschuwing want hij is natuurlijk mijn kleine "Duitse Herder" hij houd altijd rekening met me en zelf als hij voor me loopt kijkt hij om de twee meter of het mijn goedkeuring kan wegdragen hij is erg oplettend en hij zou voor me door het vuur gaan.
De dames zijn wat joliger en vergeten soms dat ik aan de andere kant van hun lijn loop maar zodra ik ze even vraag om op te letten kan ik op hun volledige medewerking rekenen, kortom een fijn stel hebben we!
 
Deze week doen we het rustig aan, het wordt een week van afspraak bij de kapper, boodschappen (ondanks de volle voorraadkast) en eindelijk de knoop doorhakken wat er op het kerstmenu komt te staan en duimen voor droog weer zodat we ook nog een paar mooie wandelingen kunnen maken.
 
Zondag vieren we de verjaardag van Willemientje, ze wordt 10 jaar dus dat belooft voor haar nieuwe tennisballen (dat zijn de enige balletjes waar Willemien echt blij van wordt) en natuurlijk iets lekkers en een uitgebreid diner.
 
Deze week geen foto's gemaakt van de roedel maar we zijn wel blij gemaakt met foto's van onze nakomelingen
 
Juliëtje mocht met haar bazin mee naar de bloemschik-cursus en daar zit ze gewoon mooi te wezen een echt bloemenmeisje en het evenbeeld van haar mam Soiree
 
Leon (Jazz) nu 4,5 maand en hij is prachtig
 
De oogjes van mam Lilou! 
 


 
11-12-2018
Zojuist terug van een flinke wandeling, de teckels hebben hun diner gehad en liggen nu zo'n beetje uit te buiken helemaal voldaan. De afgelopen twee dagen hebben we ons binnen moeten vermaken het was hier bar en boos er kwam geen einde aan de regen, zelfs Lilou had er geen zin in en dat wil wat zeggen hoor.

Dus alle tijd om de kerstversiering aan te brengen, natuurlijk hebben de dames en Mon Ami flink geholpen en ben ik aangemoedigd door Haasje die soms luid zingend met de versiering door de kamer rende, onze kleine diva is topfit en daagt ons de hele dag uit.
Gelukkig hebben we Mon Ami, hij voelt zich wel gevleid door alle aandacht die hij van Haasje krijgt, ze daagt hem regelmatig uit voor een stoeipartijtje en het is zo leuk om die twee te zien spelen, natuurlijk wel op Haasjes manier en dat betekent dat zij de spelletjes bedenkt en dat Mon Ami wel onderdanig moet blijven maar dat is voor onze man geen enkel probleem hij is de liefheid zelve.
 
Gisteren tijdens de regen heb ik ook de kerstkaarten geschreven, het is een soort van traditie dat we elk jaar onze pups en hun baasjes een kerstgroet sturen en ook dat gebeuren doe ik natuurlijk niet alleen er is altijd een helpend pootje!
Dus al met al ondanks het slechte weer hebben we ons prima vermaakt en is het gelukt om de teleurstelling van het binnen blijven om te buigen tot happy teckeldagen.
 
Ja Lilou even poseren en natuurlijk wil ze dat wel even doen zelfs op een ronddraaiend pianokrukje!
 
Hulp bij het kaarten schrijven
 
Mon Ami wijkt niet van mijn zijde ook al duurt het een beetje lang en is het moeilijk om de oogjes open te houden
 
Een nieuwe foto van Floor (C"est la Vie) genietend van de zonnestralen
 
En natuurlijk ook Lobke op de gevoelige plaat, ik moet altijd glimlachen als ik haar zie ze lijkt qua karakter zo op haar mam Haasje 

 
Je zou denken.... een lege mand
 
Maar dat is schijn... zodra Sjors en Bell de koekjestrommel horen dan zijn ze plots "klaarwakker"

 

02-12-2018
Alweer december, we hollen af op de feestdagen en het weer was de afgelopen week erg slecht we hebben inclusief vandaag 3x een nat pak opgelopen. Gelukkig hebben Haasje en Willemien het maar 1x meegemaakt want ik weet zeker dat onze kleine Haze het me heel kwalijk neemt als ze met mij meeloopt en ze wordt nat, ze houdt mij persoonlijk verantwoordelijk voor het weer.

Vandaag heeft ze met Wil en Willemientje meegelopen en is helaas doornat geworden en bij thuiskomst laat ze dat blijken ook nadat ze in de garage door Wil drooggewreven is stampt ze op haar pootjes stram door de woonkamer ze loopt me hooghartig voorbij springt op "haar" stoel en als ik lief vraag hoe het gaat krijg ik een verwijtende blik en draait ze zich in haar dekentje.
Boos is ze dan!!! Ik weet hoe het werkt na een half uurtje kriebel ik even haar oortjes en vraag of ze al droog is en dan is onze prinses alle ellende weer vergeten en ben ik weer de allerliefste!
 
De rest van de roedel neemt me gelukkig niets kwalijk. Mon Ami en Lilou maakt het niets uit dat het regent, ze stampen gewoon lekker door de plassen en blijven gewoon nieuwsgierig ze willen kilometers maken, de oudere dames vinden het op een gegeven moment wel genoeg zeker als ze doornat worden dan voel ik dat ze tempo terugnemen en soms wordt er geremd en krijg ik toch een blik van ze met de melding dat ze graag huiswaarts willen en dat doen we dan ook want zelf heb ik eerlijk gezegd ook echt een hekel aan dat natte gedoe.
 
Als de wandeling in het water valt dan neem ik 'smiddags de tijd om even met de teckels te spelen, normaal kunnen ze 'smiddags in de tuin spelen maar met zulk weer is dat niet te doen. We doen gooi- en trek-spelletjes en natuurlijk doen we ook aan hersengymnastiek en oefenen we druk met sta..... zit...... lig.... apporteer en zoek. De teckels vinden het helemaal leuk zeker omdat ze natuurlijk beloond worden en lekkers gaat er altijd in.
 
De roedel heeft een nieuwe mand gekregen en hij is gigantisch, de baasjes van Leon en Juliëtje hadden al zo'n mand en hun teckeltjes lagen er zo heerlijk in dus ik heb er ook eentje besteld, ik dacht laat ik maar de een na grootste maat bestellen en toen ze hem kwamen brengen was hij enorm, gelukkig vinden de dames en onze heer deze mand het toppunt van comfort en ze liggen er regelmatig in dus uiteindelijk was het een "schot in de roos".
 
Haasje was natuurlijk de eerste die de nieuwe "bagel" ging uitproberen
 
Al snel gevolgd door Soiree
 
en Lilou
 
Cacao maakt er echt het meest gebruik van 
 
Wat een comfort!
 
Tussendoor even kijken of het droog is of gewoon nieuwsgierig zijn?
 
Sjors en Bell focussen op een oliebol want die zou zomaar in hun teckelmondjes kunnen belanden!

 

17-11-2018
We zijn volop in beweging, de teckels genieten zo van dit weer, lekker fris en een zonnetje en dat maakt dat ze topfit zijn, ik kan het echt merken tijdens de wandelingen.
Als zij genieten dan geniet ik ook dus we profiteren nu even en dat maakt dat we toch al snel minstens twee uur onderweg zijn en soms drie uurtjes. Als het straks echt heel guur gaat worden dan bouw ik dat weer af en ik weet uit ervaring dat de teckels dat best vinden maar voorlopig gaan we ervoor!!

De buitenverlichting is vandaag geplaatst (gelukkig) en Wil heeft de tuin weer netjes geëgaliseerd dus de teckels kunnen weer gebruik maken van hun racebaan. Ze zullen de bergen zand wel gaan missen want ze vonden het heerlijk om er te spelen of er gewoon lekker boven op te gaan liggen, ik was er ietsjes minder blij mee want de roedel gaat via de tuindeur naar buiten en weer naar binnen en zorgde toch voor wat zand-overlast.
 
Vanavond gaan we zien of alles op de goede plek staat, het is hier 'savonds aardedonker en daarbij krijgen we 'savonds/'snachts weer bezoek van (waarschijnlijk) een marter dus ik wil graag de roedel in de gaten houden als ze 'savonds nog een rondje tuin willen doen en hopelijk kan ik de bezoeker ook eens in levende lijve zien.
 
Even op de foto 
 
Ondeugende Lilou!!
 
Ze hebben er een radar voor als ik in bad wil gaan, Soiree ligt al op de badmat en Lilou en Mon Ami wachten keurig tot ik richting badkamer ga
 
Fantastische foto van Bell (Lilibelle) ze lijkt als twee druppels water op Soiree
 
Kleine Leon, ik zie de pupjes groeien!
 
Leon wordt vertroeteld door zijn tante Juliëtje en op deze foto zie ik toch ook de ondeugende blik van zijn mam Lilou

 
 


 

07-11-2018
Weer eens een update. Het gaat prima hier we zijn volop in beweging en de afgelopen tijd hebben we ons beste beentje voor gezet wat betreft de wandelingen. De roedel is met dit weer topfit en omdat het zo lekker was buiten hebben we flink wat gedwaald. Er zijn nog steeds plekjes waar we nog niet geweest zijn en nu de temperatuur nog lekker is (niet te warm en niet te koud) profiteren we ervan, we zijn elke dag minstens twee en soms drie uurtjes onderweg.
Het resultaat is dan ook heel tevreden teckels en zo kan ik met een gerust hart 'smiddags alle dingen doen die al maanden op de planning staan maar waar ik gewoon niet de rust en de tijd voor kon vinden.
 
De tuin is weer eens flink op de schop genomen, de verlichting die er stond was oud en had zijn beste tijd gehad daarbij was er niets geaard en vond ik het te gevaarlijk om er nog iets van te gebruiken. Dus er komt nu nieuwe verlichting en natuurlijk wordt alle eclectriciteit aangepast aan de eisen van deze tijd.

Ik zal blij zijn als alles klaar is want het is hier 'snachts heel donker, de afgelopen twee weken kregen we 'snachts bezoek en de buurvrouw riep al dat ze tot tweemaal toe een klein poesje door de poort had zien sluipen. Nou zou dat kunnen maar de spijlen van de poort zitten toch zo dicht bijeen dat zelfs pupjes er niet door kunnen dus dat leek me een beetje raar.
Toch is er iets wat 'snachts zorgt dat alle potten omgaan, het grintpad wordt helemaal uitgegraven en al het grint ligt  door de tuin verspreid kortom het was elke morgen een ravage en daarbij vind ik ook uitwerpselen en ik vermoed dat we bezoek krijgen van een marter.
Volgens de teckels was er echt iets aan de hand, vooral 'savonds was er onrust bij de dames en heer en werd er druk gezocht in de tuin. Mon Ami heeft het zelfs gepresteerd om zijn hoofd door het hekwerk te duwen en dat moet met een enorme kracht zijn gebeurd want ook het hekwerk is pup-veilig en sorry Mon Ami maar je hebt best een flink hoofd.

En daar hing hij dan ..... ik hoorde een raar geluid terwijl ik met de buurvrouw een praatje maakte maar wimpelde het weg want ik herkende in het geluid niets van mijn teckels... tot ik het nog eens hoorde ..... vlug naar achter gelopen en .... daar hing Ami met zijn hoofd muurvast in het hekwerk hij kon geen kant meer op.
Nou zou je toch denken dat als hij zijn hoofd erdoor kon duwen hij er ook wel weer uit zou kunnen maar nee, wat ik ook probeerde ik kreeg zijn hoofd er niet meer uit er moest gereedschap aan te pas komen. De buurvrouw bleef aan de buitenkant van de haag staan en ik riep naar Mon Ami dat hij niet moest bewegen en keurig moest wachten en zo braaf als hij is veroerde hij geen poot.
Nerveus ben ik de garage ingedoken en heb snel twee tangen gepakt en op een holletje terug waar Mon Ami keurig op zijn billen zat en aan het werk maar helaas het hekwerk gaf geen krimp, ik kreeg het niet voor elkaar.
Weer even Mon Ami gerustgesteld en toch maar de hulp van Wil inschakelen die op dat moment genoot van een warm bad hahaha. Ik heb hem nog nooit zo snel gezien, binnen een mum van tijd stond hij buiten met het juiste gereedschap en gelukkig werd Mon Ami bevrijd en had hij alleen maar een deukje in zijn ego.
Dus we hebben duidelijk bezoek in de tuin, hoewel het de afgelopen twee dagen rustig is en dat is typisch want Wil is natuurlijk flink aan het graven zodat de electricien straks nieuwe leidingen kan leggen, misschien heeft dat gezorgd dat we nu even geen bezoek meer krijgen en hopelijk blijft het nu rustig.
 
Vandaag is het slecht weer en hebben we ons binnen vermaakt, ik met ramen wassen, teckelbedjes verschonen en de diepvries schoongemaakt... bij het schoonmaken had ik wat vlees apart gezet met de bedoeling deze mee naar binnen te nemen en in de koeling te laten ontdooien maar als je druk bent kun je weleens wat vergeten, het vlees dus!!
Gelukkig hebben we Haasje en die vond dat vlees wat op Haasjes-hoogte staat natuurlijk voor Haasje is!!
Mevrouwtje heeft dus 700 gram riblappen opgegeten waarschijnlijk half ontdooid, het kapotte zakje en schaaltje heeft ze keurig laten liggen.
Groot was wel mijn verbazing dat ze weerkvrolijk aansloot toen het tijd was voor het teckel-diner!!! Maar daar had Haasje toch even pech we gaan eerst maar even afwachten of alles wat ze zo stiekem gegeten heeft niet voor problemen gaat zorgen want 700 gram is wel heel erg veel voor onze dwerg!!
 
Gelukkig niets overgehouden aan het hek-avontuurtje
 
Voorlopig genoeg gegeten!! 
 
Hangjongere Soiree 
 
Zitten doe ik nooit alleen


 
 Er wordt weer gegraven
 
Natuurlijk onder toezicht van zeven teckels want zij zijn natuurlijk de experts! 
 
Leon en zijn tante Juliëtte

 
Een vrolijke Cacao
 

 

25-10-2018
Het is nu echt herfst en gisteren zijn we gaan lopen, het miezerde een beetje maar ach dat nemen we voor lief, nog geen half uurtje later veranderde de miezer in regen en die kregen we dankzij de wind frontaal. We waren in 10 minuten echt heel erg nat maar de regen nam af dus we zijn gewoon doorgelopen en hebben het droog gehouden totdat we weer in Grathem waren.
Ik nam echt een foute beslissing want ik besloot om via een omweg richting huis te gaan, even met de teckels door het land van boer Theo zodat de teckels nog even konden rennen en graven. Helaas we stonden in het midden van het land en daar kregen we een stortbui, juist even een beetje droog gelopen en weer door en doornat.

We hebben er flink de vaart in gezet en zijn bijna op een holletje naar huis gegaan. Gelukkig liggen er standaard handdoeken in de garage en die hadden we nodig gelukkig vind de roedel het heerlijk als ik ze even droogwrijf en ik heb het niet gered met 1 handdoek er waren 3 flinke badlakens voor nodig om ze een beetje toonbaar te maken.
Dan ben ik aan de beurt dus natte jas en schoenen uit en richting badkamer, de garage even achter laten met de vieze doeken en vieze vloer.
Dat was dus even pech!!
Vandaag hadden we geluk en is het de hele dag droog gebleven, we hebben in de tuin gewerkt en nu is alles winterklaar, alles is gesnoeid en opgeruimd en de roedel heeft zich ondertussen vermaakt met mijn truingereedschap, snoeihout etc.
Om 15.00 uur was ik helemaal klaar en dacht ik even te relaxen en een kopje koffie te gaan drinken tot....... ik binnen kwam!!
Een van de dames vond het nodig om het snoeien voort te zetten in de huiskamer.... dat is natuurlijk veel gezelliger en comfortabel dus de hocker, de stoel, de vloer alles was bezaaid met zand, wortels, en hout wat vakkundig in kleine mootjes gebeten was.
Ik heb niet gezien wie het heeft gedaan maar alle teckels waren gezellig bij mij buiten.... op Haasje na ......die heb ik maar heel af en toe gezien dus waarschijnlijk kwam ze haar voorraad aanvullen om ons huis eens te decoreren.
Dus maar snel weer de stofzuiger en dweil gepakt en verder heb ik er geen woord aan "vuil"gemaakt en het kopje koffie.... dat kwam gewoon een beetje later.
 
Gisteren heeft Jules (Jive) zijn 12 weken enting gehad, de dierenarts vond hem prachtig en hij weegt nu 4,7 kilo dus Jules wordt een flinke teckelman.
 
Jules heeft de lange wimpers van Lilou en Soiree 

 
Het stoute hoofd van Haasje!!


 
22-10-2018
De dagen vliegen voorbij en het was heerlijk weer dus we hebben volop genoten en zelfs nog eens buiten kunnen eten.
De roedel geniet weer van lange wandelingen, ook Doedel en Cacao lopen nu met gemak de volle twee uur mee nu de temperatuur daalt.

De tuin is grotendeels winterklaar en de dames en onze heer hebben goed geholpen, het zomergoed is opgeruimd en we hebben wat winterbloeiers in potten gezet zodat het ook als het koud is nog een beetje gezellig blijft.
Alle teckels zijn nu getrimd en ze mochten ook allemaal in bad, dus voorlopig lopen hier 7 gemodelleerde teckels die ook nog eens heerlijk ruiken en het scheelt enorm in het zand wat ze mee kunnen brengen van een modderige wandeling en wat zo lekker in hun vacht kan blijven hangen.

De pupjes groeien gewoon lekker door en woensdag zijn ze alweer 12 weken oud, inmiddels ben ik gewend aan het puploos zijn alhoewel ik nog steeds vroeg wakker ben maar nu draai ik me toch nog maar even om en in plaats van half zes staan we nu om half zeven op en de teckels vinden het prima, ze zijn meteen alert als ik opsta, rennen allemaal naar de keuken, krijgen hun ontbijt en rennen dan allemaal weer naar hun eigen plekje om nog even te slapen totdat het licht gaat worden, wat een heerlijk leven!!
 
Soiree ziet toch echt iets buiten???
 
Ja Soiree, dat is jouw kind hoor!!
 
Gekke meid!!!!
 
Ook Mon Ami doet mee
 
Cacao, Soiree en Lilou..... zo aan elkaar verknocht!
 
Juliëtje (zusje van Lilou) zorgt nu heel goed voor haar kleine neefje Leon 
 
Lobke en Floor mochten heerlijk uitwaaien aan zee
 
Lieve Floor!!
 
Een mooi koppeltje 


15-10-2018
Het gaat prima hier, ik begin een beetje te wennen aan de rust voor zover je van rust kunt spreken met 7 teckels.
Haasje heeft besloten dat zij nu pup is en volgt me zowat de hele dag, haalt speelgoedjes en er moet met Haasje gespeeld worden.
De rest van de dames vind het hilarisch en probeert om Haasje te verleiden door ander speelgoed voor haar neus te droppen maar Haasje is vastbesloten ze speelt met mij en met NIEMAND anders.
Vandaag zijn we niet gaan wandelen, ik had besloten om nu eens alle zaken aan te pakken die de afgelopen weken zijn blijven liggen en dat is al aardig gelukt. Om 15.00 uur ben ik opgehouden en heb vast een begin gemaakt om Lilou te plukken. Ze is nog niet helemaal klaar maar morgen nog een klein stukje en dan staat ze weer helemaal strak in het pak. Je zou zeker niet zeggen dat ze pupjes heeft gehad, ze is geen spat veranderd, niet in haar uiterlijk en zee zeker niet in haar gedrag, ze is nog steeds onze lieve wervelwind.
 
Met Mats (Bolero) gaat het goed, hij begint al te wennen en volgens zijn baasjes is hij de Allerliefste Teckel.
Hij slaapt goed door en met zijn zindelijkheid gaat het ook prima. Het alleen zijn moet nog even getraind worden maar dat gaat vast goed komen.
 
Kleine Mats!
 
Helaas Lilou het moet gebeuren!! 
 
Ze is erg makkelijk tijdens het plukken, morgen nog even het onderkantje en dan is ze winterklaar


13-10-2018
Een dagje overgeslagen qua update, gisteren was de grote dag voor Bolero en we hebben tot het laatste moment van hem genoten, niets speciaals gedaan behalve dat het laatste wandelingetje met hem iets uitgebreider was, hij heeft heerlijk gedanst in de gevallen blaadjes en ik heb voor de volle 100% van zijn blijheid genoten.
Altijd een moeilijk moment, natuurlijk zijn we ontzettend blij dat hij in liefdevolle handen komt maar als een pupje ietsjes langer blijft dan wort de band ietsjes hechter.
 
Hij gaat een fijn leventje tegemoet en vanmorgen kregen we al een mailtje dat zijn nieuwe familie ontzettend blij met hem is, hij heeft maar heel eventjes gepiept en zich vanmorgen keurig gemeld omdat hij een plasje moest doen en daarna weer lekker tot 08.00 uur geslapen dus dan mag je echt niet mopperen en dat doen ze zeer zeker niet ze zijn dolblij met Mats (Bolero) 
Bolero heet nu Mats en dat is een naam die echt bij hem past.
 
Hij heeft inmiddels ook al kennisgemaakt met de katten en dat is een prima match dus de kleine Mats maakt snel vriendjes maar dat wist ik eigenlijk wel hij had onze buren ook al helemaal om zijn pootjes gewonden een kleine charmeur is het.
 
Vandaag had ik dus een beetje last van dejavu gevoelens en dan wordt ik een soort van tornado dus ik heb flink gewandeld met de teckels en heb onze oude heer (boom) van zijn gigantische pruik verlost en gezorgd dat alles in mootjes gehakt afgevoerd kon worden, de parasols zijn helemaal schoongemaakt en ingepakt en liggen alweer op zolder, de teckels zijn extra geknuffeld en hebben me natuurlijk geholpen en vanavond hebben we gezamenlijk nog even in de tuin gegeten tot grote pret van de roedel want die waren lekker speels en weten dat buiten eten betekent dat ze op z'n minst een drumstick of kippenvleugel krijgen.
 
Morgen is het nog prachtig weer en zondag dat betekent dat ik alle tijd neem voor de roedel, dus we gaan een enorme wandeling maken en nemen ruim de tijd zodat ze lekker kunnen dollen, graven en spelen.
 
Het laatste dutje bij Le Grand Coeur
 
en dat doe je nooit alleen

 
Mats is op zijn plekje!!
 
En de katten zijn er mee eens!!
 
Kleine Leon heeft zich prima aangepast en was vanmorgen een echte hangjongere
 
Onze oude man is winterklaar!


 


11-10-2018
Morgen gaat Bolero vertrekken en we hebben nog even flink van hem kunnen genieten, we zijn vanmorgen begonnen met ontbijt, de kleine man weet precies dat hij in de keuken moet zijn voor een hapje en heeft 'smorgens enorme honger, hij staat echt te dansen als ik de bakjes tevoorschijn haal.
Daarna gaan we spelen, hij heeft de hele nacht kunnen slapen en 'smorgens heeft hij de meeste energie die hij hollend in de tuin weg laat vloeien, er zit een behoorlijke vaart in en na een half uurtje is zijn batterijtje op. Wil werkt thuis dus dan gaat Bolero even een dutje doen en kan ik met de roedel op stap en dat is geen straf met dit weer.

Bij thuiskomst wordt de kleine boef wakker en begroet ons super enthousiast en dan is het natuurlijk tijd voor zijn wandeling. Ik ga alleen met hem zonder volwassen teckels en hij is dat nu helemaal gewend, hij begint een beetje brutaal te worden zelfs en wil op dit moment ieder huis bezoeken en kijken of de tuintjes netjes bijgehouden worden.
Af en toe als ik denk dat hij iets spannends gaat vinden leid ik hem af met een snoepje maar de snoepjes worden nu steeds minder gegeven en in plaats daarvan krijgt hij nu een aai over zijn bol. Die teckels zijn enorm slim en iedere keer als er een vrachtwagen langsreed ging Bolerootje zitten en keek me aan om een snoepje in ontvangst te nemen. Hij loopt heerlijk mee en in de wei springt hij van links naar rechts en genieten we van zijn enthousiasme.
 
Ondertussen heeft Leon het heel goed naar zijn zin, Juliëtje (zusje van Lilou en dus zijn tante) heeft hem helemaal onder haar hoede genomen en waar Juultje is daar vind je Leon.
 
En 'savonds is onze kleinste man helemaal uitgeteld!
 
Bolero wil graag even bij Cacao
 
Het lukt niet, toch even te hoog dus dan gaan we maar een beetje uitdagen om te spelen
 
Pas op Doedel..... je wordt getackeld!! 
 
STOER!!
 

 


10-10-2018
Wat boffen we, de temperatuur is heerlijk en de teckels kunnen de hele dag kiezen voor binnen of buiten.
Er wordt buiten druk gespeeld met Bolero en de dutjes worden binnen gedaan, toch fijner waarschijnlijk op een kussentje.
Tussendoor probeer ik wat snoeiwerk te verrichten, gadegeslagen door Bolero en die vind al dat snoeiwerk fantastisch dus hij helpt druk mee.
Al met al schieten we niet zo hard op omdat we tussendoor ook af en toe spelen en ook de volwassen teckels vinden het erg leuk om Bolero in de gaten te houden dus ik sta in de tuin met een hele file aan teckels.
 
Vanmiddag heel even geprobeerd om Lilou te trimmen maar na een kwartiertje toch maar gestopt, de kleine meid ziet alle andere teckels spelen met de kleine man en wil heel graag meedoen dus we stellen het gewoon uit tot volgende week zodat ze nog even kan genieten van alle speelsheid en het mooie weer.
 
De kleine man huppelt vrolijk rond en hij rent naar de poort als hij de buren ziet, de buurman is erg van hem gecharmeerd en gaat iedere keer door de knietjes om even een praatje met hem te maken en Bolero heeft dat na een paar keer haarfijn in de gaten dus als hij nu voetstappen hoort of de auto dan wil hij even knuffelen.
 
Grote hulp
 
Even kijken of het teckel-bestendig is.
 
'smiddags krijgt Bolero een snackje 


 
En dat wordt ERG gewaardeerd
 
 
Lilou geniet van de zon
 

 
En waar Bolero is zijn de dames!!09-10-2018
Weer een prachtige dag, kleine Bolero ligt nu heerlijk op mijn voeten te slapen, hij heeft vandaag voor het eerst kennisgemaakt met een pensstaafje en heeft druk geoefend om dat met smaak op te eten. Ik houd zo'n kennismaking altijd in de gaten tenslotte is een melkgebitje nog niet voor alles geschikt. Hij was dolblij en heeft hem voor tweederde verorberd, het laatste stukje was zo zompig geworden dat heb ik maar even weggehaald voordat het in zijn keeltje blijft steken veiligheid voor alles.
Vanmiddag heeft de kleine man bezoek gehad en vrijdag gaat hij ons verlaten om op een andere fijne plek op te groeien tot een stevige fiere teckelman.
Dus hij heeft zijn thuis gevonden en de komende dagen gaan we hem nog eens flink verwennen.
 
Na het spelen even een dutje bij overgrootmoeder Cacao
 
Jules doet het goed vandaag kregen we nieuwe foto's van hem hij is precies zoals alle teckels hier een echte zonaanbidder
 
Elk zonnestraaltje wordt benut
 
Een een gezonde en lekker snack

 

 
08-10-2018
We boffen, het was vandaag prachtig weer, we hebben fijn kunnen wandelen. We gaan nu iets later in de ochtend, na het ontbijt wordt er even druk met Bolero gespeeld en als hij moe wordt laat ik hem een dutje doen en kan ik even met de roedel op pad.
Het gaat prima met Bolero, hij loopt vrolijk rond en vandaag ben ik met hem gaan wandelen. Ik ben begonnen in het weiland, geen druk en zijn staartje ging vrolijk op en neer. Het ging zo goed dat ik naar de weg gelopen ben en hij volgde vrolijk, even naar het verkeer gekeken en toen zijn we netjes overgestoken, bij de bushalte zijn we even gaan zitten en hebben naar de vrachtwagens gekeken, we werden getracteerd op een paar flinke tractoren en Bolero vond het prima, af en toe een snoepje en hij maar ook ik waren gelukkig. We hebben nog even gewacht tot de bus kwam en weer vertrok en zijn rustig naar huis gelopen.
Morgen gaan we nog een stukje verder en daarna mag hij gewoon mee met de roedel, als hij moe wordt gaat hij in de rugzak.
In huis gaat het ook heel goed, hij heeft nog geen enkel ongelukje gehad en gaat netjes voor de deur zitten als hij een plasje of poepje moet dus al met al zijn we dik tevreden.
 
Wennen aan een tuigje en natuurlijk spelen met Mon Ami
 
Ook overgrootmamma is gek met Bolero
 
Mam Lilou met haar opgroeiende pup
 
Oma Soiree vraagt zich af hoe Bolero daar komt
 
Een nieuwe foto van Jetje (pup van Haasje) een echte comfort girl en dat heeft ze echt van haar moeder
 
Bell (Lilibelle) is schijnzwanger en voelt zich naar
 
Guus heeft zijn plekje gevonden lekker loungen met je vriendinnetje
 
Lief toch!

 

 

 
Intussen heeft Leon de tijd van zijn leven, vanmiddag mocht hij mee naar Knokke en dat is natuurlijk geweldig een pup, zand, zee en water 
 
En dan lekker gewoon een dutje doen!


 
06-10-2018
Het blijft raar, gisteravond heb ik heerlijk met de roedel op de bank gehangen en na negen weken op de pupjes passen en verzorgen voelde dat heel vreemd. Wil zei nog tegen me dat ik lekker kon uitslapen en ik was van plan om dat zeer zeker te doen. Nou ben ik niet echt een uitslaper maar ik had me voorgenomen om zeker tot 07.30 uur te blijven liggen. Stipt om 06.15 werd ik wakker en het was muisstil nog een paar keer omgedraaid maar de slaap wilde echt niet meer komen dus ben ik opgestaan, meteen de roedel achter me aan want die zijn wel te porren voor een vroeg ontbijtje dus in pyama gezorgd dat ze allemaal hun buikjes vol hadden en daar sta je dan om 06.30. Vlug wassen en aankleden en toen ben ik samen met Lilou en Mon Ami de laatste appels gaan oogsten want dat was er niet meer van gekomen. Ik heb wat buurtgenoten blij kunnen maken met een tasje onbespoten appelen en heb meteen een appeltaart gebakken.
 
Wat later stond Wil op en ben ik met de roedel naar het land van de Bevers gelopen, ze hebben daar weer eens flink gegraven en op de terugweg waren ze zo moe en warm dat ik het tempo flink aan moest passen voor Cacao en Doedel die zaten er een beetje doorheen. Vanmiddag op mijn gemak wat gepoetst, wasjes gedraaid en Lilou eens gekamd, gewoon lekker relaxed op de tuintafel. Deze week ga ik haar plukken en eens lekker wassen zodat ze er weer helemaal top uitziet.
 
Daarna uitgebreid een bad genomen, samen met badeendjes Soiree en Lilou. Lilou sprong als eerste op toen ik riep dat ik in bad ging en werd meteen gevolgd door Soiree dus het is weer als vanouds.
 
Vanmorgen heb ik ook nog even bericht gehad van het bazinnetje van Jules, hij heeft vannacht een paar keer heel zachtjes gepiept maar ze hoefde hem maar even over zijn bolletje te aaien en hij was stil. Hij heeft netjes tot 07.30 uur doorgeslapen en toen meteen een plasje en poepje buiten gedaan. Het eten gaat goed en hij heeft al even aan het riempje gelopen.
Dus we zijn reuze trots op Jules.
 
Een prachtige foto van Jules, hij heeft wel even geprobeerd om een gat te graven!
 
Smelt!!
 
En vandaag mocht Jules mee gaan shoppen!!
 
Gijs was erg moe.... en zijn baasjes ook, deze foto is van gisteren en Gijs en baasjes hadden een lange reis achter de rug en dan krijg je ook nog een nieuw huis dus dat is toch een stressvol avontuur.
 
Lilou even gekamd want ze had zich vanmorgen flink uitgeleefd in de modder

 


 
05-10-2018
Bij ons was het vandaag een speciale dierendag, de pupjes zijn vanmorgen allemaal opgehaald en intussen veilig geland en helemaal klaar om te gaan wennen, te gaan groeien en teckelstreekjes uit te halen en natuurlijk gaan ze in de loop van de tijd ook nog heel veel leren.
Het was een mooi avontuur met Lilou'tjes vierling, we hebben ontzettend van ze genoten en ik had het zeer zeker niet willen missen. Wij wensen ze een geweldig teckelleven toe samen met hun nieuwe familie.

Nadat alle pupjes vertrokken waren ben ik meteen met Lilou en de roedel op stap gegaan en ze hebben zich heerlijk uitgeleefd, resultaat 5 ontzettende modderige teckels maar dat was het meer dan waard.
Lilou was op de heenweg een beetje gestrest maar zo moe bij thuiskomst dat ze niet naar haar jongens gezocht heeft. Wil had tijdens onze wandeling alles opgeruimd wat aan de pupjes doet denken. Na het dutje van Lilou was ik toch even vergeten dat ze prima kan ruiken en ik had een deel van de pupwas op de bovenste trede van de trap gelegd en ja hoor Lilou stond onderaan de trap te piepen.
Ik ben met haar naar boven gegaan en we hebben samen de was in de machine gedaan en na nog een kleine inspectie heb ik het gevoel dat ze er vrede mee heeft.

Het voelt of ik haar had uitgeleend aan de pupjes en nu heb ik mijn kleinste teckelkind weer terug, we gaan het komend weekend zeker genieten van het mooie weer en ons rest de geweldig leuke herinneringen aan de pups en natuurlijk blijven we ze een beetje volgen.
 
Jules is klaar voor vertrek
 
En veilig THUIS!!
 
En ook Guus is veilig geland en heeft al kennis gemaakt met zijn nieuwe kleine bazinnetje, ik weet zeker dat hij gaat genieten.

 
Lilou en Cacao graven een weg naar ??? misschien Tokio??

 


 
04-10-2018
Het afscheid nemen is begonnen, vanmorgen is Leon opgehaald door zijn baasjes. Altijd een raar gevoel als de pupjes uit gaan vliegen het is zo snel gegaan.
Ondertussen zijn we goed op de hoogte gehouden, Leon is heel rustig geweest in de auto, heeft niet gepiept en is heel zachtjes geland. Leon woont nu bij zijn tante Juliëtte (Juultje is een zusje van Lilou) en bij Mr. Robert en dat is een heel lief en zachtaardige dwergteckel.
Juultje heeft vanmiddag al met Leon gespeeld en waarschijnlijk zal ze hem wel gaan rondleiden in de enorme tuin.
Ik hoef me geen zorgen te maken, het gaat goed en hij gaat een prachtig leven krijgen.
De roedel was toch een beetje uit balans, ze hebben een speciale antenne voor afscheid nemen dus ik ben meteen met ze gaan lopen, lekker de wind over de warme teckellijfjes en vooral voor Lilou was het een mooie afleiding ze zat vol energie en ik heb haar gewoon laten gaan zodat ze al haar energie weg kon laten vloeien. Lilou kan heel goed tellen en bij thuiskomst zag je dat ze een beetje zoekende was dus ik ben met haar en de drie jongens in de buitenren gaan spelen, Soiree kwam er meteen bij en nu heeft ze er helemaal vrede mee, ze ligt nu lekker te slapen en ons drietal is ook helemaal uitgeteld.
 
Morgen gaan we afscheid nemen van ons drietal en daarna wordt de roedel heerlijk "in de watten" gelegd.
 
En daar ga je dan...... op weg naar een nieuw en prachtig leven
 
Leon is heel zachtjes geland!
 
Ondertussen zorgen Lilou en oma Soiree heel goed voor Jules, Guus en Gijs
 
Toch trekjes van oma??
 
Voor de laatste keer een doosje slopen
 
en zoenen natuurlijk!! 
 
03-10-2018
Vandaag hebben de pupjes zich pas om 07.00 uur gemeld, ik blijf liggen tot de pupjes aangeven dat de dag voor hen begint. Zo worden ze voorbereid op hun leven bij hun a.s. baasjes en ik hoop dat ze daar ook zo keurig doorslapen.
Vanmorgen zijn ze na het ontbijt even naar buiten geweest ze hebben zo'n drie kwartiertjes gespeeld en toen wilden ze weer naar binnen. Na een kort dutje heb ik ze toch maar even wakker gemaakt tenslotte moesten ze vandaag naar de dierenarts voor hun 9 weken enting en dat betekent natuurlijk ook een autoritje. Voordat we richting dierenarts zijn gegaan heb ik ze nog even zo'n 20 minuten laten spelen en daarna mochten ze in de autobench.
 
Op de heenweg heb ik af en toe toch wat gepiep gehoord, het is natuurlijk voor hen een hele belevenis en het heeft niets met de auto te maken alle pupjes doen het goed in de auto ze hebben totaal geen last van wagenziekte het is meer dat ze op weg zijn naar het "onbekende". 
 
Bij de dierenarts waren we ietsjes te vroeg dus de vier heren besloten om de wachtkamer te vullen met een prachtig gezang en wat ik ook deed ze waren niet van plan omermee te stoppen. Toen we aan de beurt waren kwam de dierenarts even kijken en was het meteen stil. 
 
Alle pups hebben nu hun 9 weken enting en eerlijk is eerlijk ze hebben allemaal gepiept behalve Leon.
Ze zijn helemaal gecheckt, hart, longen, oortjes, gebit en natuurlijk de kroonjuwelen (en die zaten allemaal mooi op hun plek).
 
En ..... waarempel op de terugweg heb ik ze niet meer gehoord en lagen ze gewoon lekker te slapen.
 
Het gaat me altijd aan het hart dat geprik in de pupjes en ik merkte vanmiddag dat Jules niet vrolijk aan kwam rennen toen ik hem riep maar dat hij me verwijtend aankeek, dat is echt "des Teckels" ze hebben een enorm goed geheugen en het is fijn dat ik nog verantwoordelijk ben voor de nare prik in plaats van de baasjes. Ze moeten al een verhuzing verwerken en aan nieuwe regeltjes wennen dan is het fijn dat je niet ook nog eens naar de dierenarts moet.
 
Vandaag zijn de vier broertjes voor het laatst compleet, morgen verhuist Leon en vrijdag gaan Jules, Guus en Gijs en dan gaat het stil worden voor zover dat kan natuurlijk met 7 teckels. Het is prima zo de pupjes krijgen stuk voor stuk fijne baasjes en wij kunnen ons weer even richten op huis en tuin. De afgelopen 9 weken was alles gericht op de jongens dus er ligt nog wel wat achterstallig werk.
 
Als de laatste pupjes vertrekken ga ik meteen met de roedel op pad zodat Lilou afleiding heeft, we gaan een enorme wandeling maken. Thuis zal Wil dan de buiten- en binnenren afbreken zodat als we terugkomen Lilou niet alle rennen gaat inspecteren.
Volgende week ga ik eerst alle teckels in model brengen en ze mogen allemaal eens lekker in bad.
 
De laatste foto met z'n viertjes
 
Oeps .... wat heeft ze nu weer in petto??
 
En alles weer achter de rug we gaan fijn naar huis!
 
En bij thuiskomst een mooi foto van Odie via de app ook hij is hier geboren en zo mooi uitgegroeid tot een knappe maar vooral lieve teckel!

 
 
02-10-2018
Een hectisch dagje, de pupjes waren vanmorgen pas om 07.00 uur wakker en ik was van plan om ze flink moe te maken, tussendoor het avondeten vast voor te bereiden, de ren schoon te maken, de roedel uit te laten en natuurlijk stoffen, stofzuigen en dweilen en dat alles moest gebeuren voor 12.30 uur want dan moest ik richting tandarts.

Het is uiteindelijk gelukt met een beetje hulp van Wil was het huis aan kant, de roedel had flink gewandeld, de pups hadden 2x flink gegeten en waren tussen de buien door twee keer naar buiten geweest dus lagen in diepe rust.

"sMiddags zat alles mee, geen files en ik was notabene 20 minuten te vroeg. Ik ga natuurlijk niet in de wachtkamer zitten er was een Action in de buurt en daar heb ik snel voor de pupjes een nieuwe knuffel gekocht, een piepend botje en een hele leuke bal. Dus ik heb mijn tijd goed besteed.

Ook bij de tandarts viel het allemaal mee en binnen een kwartiertje stond ik weer buiten.
Al met al heeft het me maar twee uurtjes gekost in plaats van 3 uur want ook richting huis kon ik lekker doorrijden en bij thuiskomst zag ik dat Wil de pupjes juist naar de buitenren loodste, een mooi moment om te kijken of de nieuwe speeltjes in de smaak zouden vallen.
Helemaal blij waren ze en niet alleen de pupjes de hele roedel moest in de buitenren om het speelgoed te testen dus het werd een dolle boel en dat was natuurlijk geweldig want het was vandaag een echte herfstdag, de buien werden afgewisseld met miezer maar het deerde de teckels niet zij concentreerde zich op de speeltjes, op elkaar en op de pupjes.
 
Nu ligt de vierling heerlijk te slapen, hun buikjes gevuld en helemaal tevreden. Er is een soort van avondritme, rond 19.00 uur worden ze wakker en spelen dan een uurtje dan nog even een klein dutje tot 21.00 uur en dan krijgen ze nog wat te eten, om 10.00 uur gaan de luikjes dan echt dicht en dan slapen ze door tot 06.30 uur en vanmorgen dus tot 07.00.
 
Ze zijn er nu echt aan toe om uit te vliegen, ze willen graag een op een aandacht en dat maakt het makkelijker om afscheid te nemen, morgenvroeg gaan we naar de dierenarts en daarna gaan we alleen nog maar flink knuffelen en spelen en donderdag vertrekt Leon als eerste naar zijn Forever Home.
 
Soiree is blij om me weer te zien!
 
Mon Ami wil een eigen speeltje!
 
Mam Lilou houd haar jongens nog steeds in de gaten
 
De nieuwe bal is een groot succes!
 
Kleine hangjongere Leon


 
01-10-2018
Oktober, een nieuwe maand en het was vandaag een beetje ontstuimig qua weer.
De zon werd afgewisseld met buien en er stond een koud windje. Dat betekent voor de pupjes een half uurtje naar buiten en dan weer lekker naar binnen om op te warmen. We zijn vandaag niet gaan wandelen maar ze hebben wel fijn gespeeld met buurmeisje Bente en dat is natuurlijk ook weer feest,
Bente speelt heel leuk met de pupjes en ook de roedel wil heel graag haar aandacht.
De pups vinden het geweldig en je kunt nu zien dat ze al een beetje begrijpen dat ze hun tandjes niet moeten gebruiken. Ze gaan natuurlijk wel aan veters en lintjes hangen maar ze hebben geen enkele keer van Bente zelf geproefd, het zijn snelle leerlingen.

Haasje probeerde uit alle macht de aandacht van Bente te krijgen ze had aan een zijde de ren opengekregen en stond luid te zingen met de beer van de pups in haar mond we hebben haar beloofd dat als de pupjes zijn uitgevlogen dat Bente nog eens terugkomt om met haar te spelen.

Morgen hebben de pups een relaxdag, morgenmiddag moet ik naar de tandarts in Eindhoven en dat betekent toch wel reistijd dus morgen zijn ze een uurtje of drie onder Wils hoede.
 
Brrr een beetje fris
 
Lekker in de binnenren samen met Benthe
 
Jules klimt meteen op schoot
 
Leon komt een knuffel halen
 
Zoenen met Guus
 
Gijsje blijft keurig zitten

 


 
30-09-2018
En we blijven genieten, de pupjes worden steeds leuker, ze leren heel snel en zijn ook erg leergierig, ook het samen spelen is zo leuk om te zien.

Broers maar toch alle vier weer net een beetje anders, Gijs is het teckeltje wat reuze snel is en als allerbeste kan springen. Hij stort zich overal vol overgave in en als het een beetje tegenzit dan is hij ook weer reuze snel bij me, even een knuffeltje en Gijs is helemaal blij en gaat weer op onderzoek uit.

Guus apporteert nu al speelgoed, hij vind het heerlijk om een speeltje te halen en naar me toe te brengen, ook hij is gezond nieuwsgierig.

Jules lijkt qua karakter op overgrootmoeder Cacao hij kan de clown uithangen maar heeft ook een serieuze kant, hij speelt heel leuk met zijn broertjes maar kan zich ook heel goed in zijn eentje vermaken met een balletje of flostouw en als hij moe is komt hij naar me toe en kijkt me aan met de ogen van zijn overgrootmoeder en dan weet ik precies dat hij even een knuffel wil en een dutje.

Leon lijkt qua karakter een beetje op Jules, ons kleinste manneke kan behoorlijk spelen maar als het te dol wordt dan gaat hij rustig wat anders doen, net als Jules kan hij je echt aankijken en dan smelt je, het wordt heel moeilijk om de jongens iets te weigeren.
 
We hebben het vandaag rustig aan gedaan (tenminste ik) de jongens maken van elke dag een feestje en het is mooi om alles eens door de ogen van vier opgroeiende pups te bekijken die zo blij zijn met gewoon wat aandacht, een doosje, flesje en wat speelgoed. Wat een stappen hebben ze gemaakt, er zijn geen ongelukjes meer ze doen alles keurig op hun matje, ze luisteren al een beetje en gaan netjes zitten als ze een snoepje krijgen. Het wandelen gaan redelijk daar ligt toch nog wel wat werk voor de a.s. baasjes ik laat ze wennen aan alle vreemde en misschien enge dingen maar het doorlopen moeten ze nog leren daar zijn ze nu nog even te klein voor ze gaan het straks met een beetje begeleiding zo onder de "knie" krijgen.
 
En zo was onze zondag!!
 
Gijs heeft zich verstopt voor zijn broertjes!
 
Maar al snel wordt Gijs creatief
 
En een doosje ga je natuurlijk delen!
 
Guus is blij met een nieuwe kartonnen doos
 
Duveltje (Leon) uit een doosje
 
Jules vind het tijd voor een verbouwing
 
En stoute Haasje heeft weer eens en speeltje gestolen en het arme schaap heeft nu nog maar drie poten
(en dan bedoel ik het speelgoedje natuurlijk)


 
29-09-2018
We genieten, het is heerlijk weer, de pupjes kunnen fijn buiten spelen en vermaken zich prima. De teckel-communicatie begint te werken, de pups geven nu zelf aan als ze het beu zijn en naar binnen willen. Ze laten zich nu ook horen als ze honger hebben en als ze even een knuffel willen komen ze tegen me aan staan.
 
Jet..... mogen we uit de ballenbak????
 
Als de pupjes moe worden willen ze graag binnen een dutje doen want binnen is het toch een stukje comfortabeler en ze liggen heel graag op een kussentje of gewoon gezellig met z'n viertjes in de bench. Ik ben altijd in de buurt als ze buiten zijn en af en toe neem ik de tijd om met ze te spelen, ook de roedel vind het leuk om bij de pups op bezoek te gaan. 
 
Een dolle boel!!
 
Vanmiddag heb ik Guus en Jules meegenomen voor een wandelingetje, ik loop nu met ze naar de weg en dan gaan we naar het verkeer kijken, tenminste dat is de bedoeling. De twee mannen waren niet echt geïnteresseerd, ik weet zeker dat ze het verkeer zien en horen maar ze trekken zich er niets van aan, de berm is veeeeeeel interessanter want daar heb je luchtjes en plantjes en gras en de jongens vinden dat zoveel leuker. De auto's op de parkeerplaat waren wel interessant alle banden moesten besnuffeld en geinspecteerd worden, het zijn echte jongens.

Morgen mogen Leon en Gijs mee voor een wat uitgebreidere wandeling!
 
Jules... kijk eens een auto!!! Nee Jet kijk eens een bloemetje!
 
Oeps boer Theo heeft de koeien buiten staan!!
 
Kom Jules er achteraan!!
 
Op bezoek bij Wil die bezig is met snoeien
 
De achterblijvers hebben zich prima vermaakt
 

En zoenen met Overgrootmamma Cacao
 
Oma Soiree is favoriet
 
en ze geniet ervan
 
Een dikke kus van Jules

 
28-09-2018
Een grote dag voor de pupjes, eindelijk mochten ze mee aan het lijntje en wat is de wereld GROOT!!
 
Guus en Gijs mochten het spits afbijten en als ik ze niet even een stukje gedragen had dan had ik nu waarschijnlijk nog voor de deur gestaan!!
Twee meter vanaf de voordeur zagen de jongens zoveel dat ik ze niet vooruit kreeg, blaadjes, steentjes een haagje alles was super interessant, ik was gewapend met snoepjes maar daar hadden de jongens helemaal geen zin in ze gingen zo op in alle nieuwe dingen dat ze vergaten om te lopen. Ik heb heel even laten voelen dat er een einde zit aan het lijntje, Guus vond het prima maar Gijsje begon als een veulentje te bokken hij wenste beslist niet geleid te worden hahaha.

Dus maar even op de arm en zo ben ik richting de weg gelopen, daar mochten ze even naar het verkeer kijken maar de jongens waren niet geinteresseerd toen ik ze op de grond zette schoten ze meteen de berm in want alle plantjes moesten besnuffeld worden en natuurlijk zoals een goede teckel betaamt moest overal van geproefd worden.
Toch een paar keer geprobeerd om ze een beetje naar links en rechts te leiden, een beetje druk vonden ze niet erg maar als ze echt ergens naar toe wilden dan begon vooral Gijs te bokken. Is niet erg natuurlijk we gaan nu dagelijks even oefenen en voor de allereerste keer mogen we beslist niet mopperen ze waren niet overstuur, hebben niet gepiept maar hadden gewoon een gezonde interesse oftewel ze waren heel nieuwsgierig.
 
Daarna waren Leon en Jules aan de beurt. Dat zijn natuurtalenten, het lijntje deerde ze niet en ze liepen soms al netjes door, ze hebben zelfs even aan het lijntje gerend.
Zij waren ietsjes relaxter en merkte meer dingen op maar ook bij beide heren geen enkele spanning. Op het verkeer werd nauwelijks gereageerd maar dat komt vast doordat alles nieuw is dus we zijn benieuwd of dit zo blijft als ze aan de omgeving gewend zijn.
 
Natuurlijk Guus je bent een jachthond dus neusjes tegen de grond
 
Gijs ziet zoveel dat hij even geen keus kan maken
 
Alles moet bekeken en besnuffeld worden
 
En daar gaat Jules
 
Leon neem alvast een stok mee! 
 
Een put is natuurlijk super interessant
 
Alle vier hebben ze toch een voorkeur voor de natuur! 
 
En gisteren kregen we leuk nieuws, Guus (ChouChou) heeft met groot succes zijn cursus afgerond en zeker niet met de hakken over de sloot hij heeft een hele mooie cijferlijst. We zijn bijzonder trots op hem en natuurlijk ook op baasje Linda!

 

 


 
 
 
 27-09-2018
 
Vandaag hadden we een echte teckeldag, vanmorgen zijn de pupjes al lekker vroeg naar buiten gegaan om te spelen en om 09.00 uur waren ze moe dus tijd voor een dutje en tijd voor mij om met de roedel op pad te gaan. Wil was thuis aan het werk dus we gingen voor een flinke wandeling.
Lilou en Cacao hebben de hele heenweg gerend en gesprongen het leken wel twee kleine geitjes, heerlijk om te zien dat ze zo blij met elkaar zijn.
Lilou is weer helemaal in vorm, haar melklijsten nemen nu flink af en ze geeft haar pups nu nog maar 1x per dag een toetje.
Ze krijgt nog maar een klein beetje extra eten om haar op haar "oude" gewicht te brengen en als de pupjes strakjes bij hun baasjes zijn ga ik haar eens lekker in model brengen en mag ze in bad.

Vandaag zijn we aan de laatste week begonnen en langzaam aan groeien ook de pupjes er naar toe. Ze luisteren echt al naar hun naam, reageren ook netjes op het woordje NEE als ze iets doen wat niet de bedoeling is, ik merk dat ze oplettend worden, de dutjes worden iets korter en ze blijven nu ook wat langer buiten om te spelen.

Af en toe wil een van de pupjes quality time, vaak als ze moe worden dan willen ze even opgetild of gewoon even op schoot om te knuffelen en dat doen we natuurlijk met veel plezier.

Vandaag stond een wandeling met de pupjes gepland maar helaas moest Wil vanmiddag naar Rotterdam dus ga ik morgen een stukje met ze lopen en ik ga mijn uiterste best doen om het vast te leggen.
Vandaag heb ik de pupjes wel voor de laatste keer ontwormd, dit ter voorbereiding op de enting van volgende week.

Deze laatste week gaan we nog zoveel mogelijk doen met de pupjes, vanaf morgen elke dag even een stukje wandelen, zaterdag nog even spelen met de kinderen, woensdag nog een ritje in de auto richting dierenarts en natuurlijk de 9 weken enting en een laatste gezondheidscheck.
 
Vandaag de laatste weekfoto's van onze mooie mannen!
 
Jules
 
Leon
 
Gijs
 
Guus

 


 26-09-2018
Wat een leuke dag, feest voor de pupjes van Soiree en we zijn verrast met leuke foto's en app'jes. Het gaat goed met de zevenling en daar zijn we erg blij mee.
 
Pixie (liefje) is echt jarig
 
Wat een heerlijke foto van Pixie samen met kleine baas Finn

 
We hebben gelukkig prachtig weer en daar profiteren we van, de pupjes kunnen lekker naar buiten en dat wordt ook zeer gewaardeerd ze vinden het heerlijk in de buitenren waar ze volop kunnen rennen en spelen.

Vanmiddag hebben we bezoek gehad van Henry en Erik ze kwamen helemaal uit Friesland om kennis te maken met de pupjes en natuurlijk om de roedel weer eens te zien en voor Erik vooral om ze te voelen.

Erik is een groot fan van onze teckels en dat is bijzonder want Erik is blind en volgt het wel en wee van Le Grand Coeur via de site. De verhaaltjes worden omgezet in braille zodat hij alles kan volgen en dat doet hij al heel veel jaren.
Een van onze pups Guus (Babiche) woont bij zijn familie en zo hebben we kennisgemaakt. Als het mogelijk is komt Erik ieder nestje bezoeken en de roedel is super blij met hem. Zelfs Doedel die soms toch wat problemen heeft met mannen vind Erik helemaal geweldig.
Het was een mooie middag, de teckels en de pupjes stonden centraal en Erik heeft de volle aandacht van de roedel gekregen.
De pupjes zijn ontzettend verwend en hebben allemaal een eigen dekentje en frisbee gekregen en ik ben verwend met een prachtige bos bloemen.
We vonden het erg leuk Erik en Henry bedankt voor de mooie kadootjes en vooral voor jullie gezelligheid.
 
De roedel samen met Erik!
 
Morgen gaan we de weekfoto's maken en dat zal de allerlaatste zijn, de pups zijn nu 8 weken en eind volgende week gaan ze hun pootjes uitslaan dus nu wordt alle tijd besteed aan zoveel mogelijk socialiseren dus morgen gaan we met ze aan de wandel.
 
Jules met oma
 
En Gijs is ook al zo'n oma's kind
 

 
Hiep Hiep Hoera de pupjes van Soiree en Nabucco zijn vandaag 1 jaar
 
Van Harte Gefeliciteerd Merlot, Bell, Pixie, Guus, Nino, Misha, Ollie en baasjes
wij wensen jullie een hele fijne verjaardag
 

 
25-09-2018
Morgen is een feestelijke dag, de pupjes van Soiree en Nabucco worden 1 jaar.
De zevenling zit nog zo vers in mijn geheugen, het voelt helemaal niet als een jaar, de pups zijn nu allemaal jong volwassenen, dus nog niet helemaal volwassen, dat duurt bij teckels toch wel zo'n twee jaar dan zijn ze helemaal uitgegroeid en uitgezwaard.
Morgen vieren we het natuurlijk een beetje met ze mee.
 
De vierling is morgen ook een beetje jarig, ze zijn dan precies 8 weken oud en vanmorgen dacht ik .... ja het worden al flinke jongens.
Ze eten nu als kleine wolfjes en hun spelletjes worden een tikkeltje wilder.
Ze blijven nu ook wat langer buiten, gelukkig werkt het weer mee, we werden getrakteerd op een zonnige dag dus de pups zijn de hele middag buiten geweest en ze hebben zelfs hun middagdutje buiten gedaan.
Ik fungeer nog steeds als portier, de roedel wil graag bij de pupjes alleen werken ze een beetje in ploegen, de een wil erin en dan wil de ander er weer uit.
Voor de pupjes is dat natuurlijk erg leuk zo krijgen ze steeds weer een "vers" familielid om mee te spelen.
 
Vanmiddag heb ik Haasje strak in het pak gezet, gelukkig kijkt ze niet in de spiegel want dan zou onze diva heel boos zijn geworden. Haar rug en borst waren keurig geplukt maar haar achterste zag eruit als een stekelvarkentje en ook hoofd en pootjes moesten nog in model gebracht worden.
Haasje stond nog geen 5 minuten op tafel toen de buurvrouw aan kwam lopen en ik zag Haasje al naar haar loeren. Ik ben standvastig gebleven en heb uitgelegd dat ik vastberaden was om Haasje vandaag toch echt helemaal te plukken en ..... het is gelukt
 
Weer een "nette" dame
 
Oma is de hele dag van de partij en van haar mogen de jongens "alles"
 
Wilde spelletjes
 
Klimmen hoort er ook bij
 
Fijn buiten eten
 
Lilou en haar jongens

 

 
24-09-2018
De herfst is hier echt begonnen, vanmorgen weer enkele buien maar gelukkig wel afgewisseld met een zonnetje.
De pupjes heb ik vanmorgen binnen kunnen houden tot 08.30 toen wilde ze toch echt even uit hun bolletjes gaan. Nauwelijks buiten kregen we een flinke bui er werd nog even doorgespeeld maar dan geven ze toch echt zelf aan dat ze naar binnen willen.
In de ren wordt er dan nog wat gespeeld en daarna gaan ze lekker "onder zeil". Zo'n slaapje duurt dan niet zo lang ze hebben gewoon nog teveel energie dus om 10.00 uur maar weer eens naar buiten en het was of ze boven aan het wachten waren om de kraan open te draaien als de pupjes weer buiten waren dus dat werd ook een kort buitenspelletje.

Weer de ren in en toen hebben de pupjes lekker doorgeslapen tot 11.30 en dat kwam heel goed uit want dan krijgen ze hun tweede maaltje en ondertussen was het zonnetje dan ook echt doorgekomen.
Met volle buikjes de tuin in en YESSS het bleef droog ze hebben echt 1,5 uur flink gespeeld ze waren zo druk bezig dat ik binnen alles op kon ruimen en zelfs boven een wasje kon strijken.

Op dit moment liggen ze heerlijk te dromen en straks gaan ze weer lekker sporten en indrukken opdoen.
Vanmorgen werd de tent afgebroken die we gebruikt hebben voor de barbeque en dat ging gepaard met een hoop herrie van vallende buizen, je hoorde regelmatig de laadklep van de vrachtwagen en dan zie ik toch dat de pupjes alert zijn en bij het vallen van de metalen buizen kwamen Guus en Gijs op een holletje naar me toe ze vonden de harde geluiden echt eng.
Ik ben maar even op de grond gaan zitten en ze mochten op schoot maar we bleven wel buiten en na een paar minuten waren ze kalm en gingen weer rare bokkesprongen maken. Dus ook in de tuin doen ze indrukken op dat komt ons straks ten goede als we gaan wandelen.
 
Ondertussen ben ik al wat kleine dingen aan het opruimen, de knuffels van hun baby-teckeltijd zijn gewassen en opgeborgen en ook alle kleine dekenjes zijn weer opgeborgen. Ik heb de dekentjes en speeltjes die ze straks meekrijgen al klaargezet en straks ga ik al het papierwerk in orde maken zodat onze jongens straks hun eigen mapje hebben.
Dan ligt alles klaar en hoef ik me alleen nog maar te richten op onze vierling en kan ik nog even genieten van hun streekjes.
 
Woesdag krijgen we de laatste visite en in het weekend komen de kinderen nog eens met ze spelen. Wil kwam vanmorgen naar beneden en merkte op dat het al echte teckeltjes zijn en daar doen we het voor, stevige pupjes die gezond zijn en we proberen ze zo zelfverzekerd mogelijk te maken. Natuurlijk zullen ze straks nog wel dingen eng vinden precies zoals vanmorgen maar ze herstellen zich snel als je ze even bij je neemt en laat zien dat het "enge" helemaal niet zo eng is.
 
Help het regent en er staat een koud windje dus we willen allemaal naar binnen
 
Gelukkig daarna regende het zonnestralen en Guus en Gijs vinden het geweldig in een klapkratje


 
Typisch Guus, hij bekijkt eerst of hij er zo in kan duiken!
 
 
Jules oefent zijn bilspiertjes
 
Gijs en Leon
 
Leon zit even gewoon mooi te wezen
 
Niet zo'n scherpe foto want Guus was in "volle vaart"
 
En Oma Soiree pikt werkelijk alles van haar kleinkinderen

 
23-09-2018
Zondag en het regent, de pupjes zijn alleen vanmorgen een half uurtje buiten geweest. Daarna werd het bar en boos en de buitjes werden flinke buien en dan wordt het prieel toch nat ondanks de overkapping. Daarbij voelde het best guur dus we vermaken ons nu binnen.

Jules heeft vanmorgen bezoek gehad van zijn a.s. baasjes, hij is erg op zijn gemakje als hij lekker bij hen ligt dus ik ga hem straks met een goed gevoel meegeven hij krijgt een hele fijne familie.
Het gaat rap we merken dat de baasjes zich verheugen en de dagen aftellen en dat is goed natuurlijk, de jongens worden met de dag sterker en hebben straks een op een aandacht nodig.

De roedel was weer een beetje druk vandaag, we konden niet naar buiten en ook zij moeten zich binnen vermaken, hopelijk blijft het morgen droog dan kunnen alle teckels hun schade inhalen en eens lekker rennen.

Haasje loopt er nog steeds komisch bij, ik heb vandaag niets meer aan haar coupe gedaan en iedere keer als ze voorbij loopt heb ik de neiging om te gaan giechelen, ik doe dat natuurlijk niet want Haasje is daar erg gevoelig voor en we willen niet dat ze boos in haar mandje kruipt.
 
Vandaag heb ik maar een paar foto's gemaakt, de jongens hebben in het half uurtje buiten voornamelijk gerend en gesprongen en dan is het erg moeilijk om duidelijke foto's te krijgen.
 
Toch even naar buiten
 
Gijsje
 
En als zelfs Gijs het niet meer leuk vind buiten dan gaan we lekker binnen verder 


 


 
22-09-2018
Weekend en vandaag is het een dag waarop de dingen niet gaan zoals gepland, het is burendag en we gaan met het hele hofje barbequen maar helaas werkt het weer niet echt mee, gelukkig is het goed georganiseerd en er staat een flinke tent die leuk is ingericht, er zijn warmtelampen dus al met al zal het toch wel heel gezellig worden. 

De pupjes konden vandaag gewoon naar buiten, ze blijven lekker droog onder het prieel en als ik merk dat  ze moe worden haal ik ze naar binnen want het is toch even wennen deze temperatuur.

Ik ben bezig tussen de bedrijven door Haasje te plukken gewoon buiten op de tuintafel zodat ik de pupjes in de gaten kan houden, ze was bijna klaar, ik moest alleen haar achterste nog en haar pootjes toen de buurvrouw even wat lekkers kwam brengen en dat was GELUK voor onze Haze. Ze mocht van tafel af en daarna is het me niet meer gelukt om tijd vrij te maken dus Haasje loopt nu van voor mooi te wezen en van achter ziet ze eruit als een stekelvarkentje. Nou ja dat wordt gewoon morgen!
De jongens doen het prima en krijgen steeds meer trek, ik had vanmiddag een bord vlees neergezet en dat was in een "mum" op, snel een tweede bord gehaald en ja hoor ook dat was snel verdwenen dus nog een beetje erbij, de buitenlucht en hun groeihormoontjes zorgen voor een enorme trek.
 
Niet heel veel tijd gehad voor foto's maar natuurlijk mogen ze ook vandaag niet ontbreken.
 
Jules en Leon
 
Guus en Gijs
 
Het volle buikje van Jules
 
En een momentje voor Leon!

 
21-09-2018
Vrijdag en ik realiseer me dat over twee weken we puploos zullen zijn, wat gaat het ontzettend snel.

Vanmorgen hebben BoogieWoogie en Bolero bezoek gehad, ze hadden al eerder bezoek maar het was nog niet helemaal zeker wie bij wie zou gaan wonen maar nu is de keuze gemaakt, Bolero gaat Guus heten en verhuizen naar Tollebeek en BoogieWoogie heet vanaf nu Gijs en verhuist naar Den Haag.
Omdat de a.s. baasjes familie van elkaar zijn zullen Guus en Gijs elkaar regelmatig nog eens zien.
 
Voor het bezoek zijn de pupjes heel even naar buiten geweest, het was wel winderig en het regende een beetje maar het prieel is overdekt dus ze konden even lekker uit hun bolletjes gaan en dat is fijn want 'smorgens zitten de heren vol energie. Na een half uurtje heb ik ze toch maar naar binnen gehaald want toen werd het buitje een flinke bui en de wind was zodanig dat de pups ondanks de overkapping toch nat werden.
 De pupjes zijn daar vrij makkelijk in zodra ze in de ren zijn spelen ze nog even en daarna werd er lekker gedut, toen de bel ging werden ze dankzij de roedel meteen wakker.

De teckels waren vanmorgen nog niet buiten geweest en waren een beetje hyper-actief, buiten dat hebben we sinds een dag of twee hazen in de tuin, geen idee wat ze hier nu komen doen maar de teckels worden er ERG vrolijk en snel van.
Helaas hebben we gisteren een van de hazen dood gevonden, ik wordt altijd wat kriebelig van dode diertjes maar gelukkig was Wil thuis aan het werk en die heeft hem netjes verwijderd. Hoe die dood is gegaan???? Geen idee maar ik denk niet dat het de schuld was van de teckels er waren geen wonden te zien.
 
Vanmiddag werden we toch getrakteerd op een zonnetje en heeft ons viertal fijn buite kunnen sporten, de buitenren is een groot succes, genoeg ruimt om heerlijk te rennen en genoeg ruimte om bezoek van de roedel te ontvangen, ik fungeer als portier want de teckels hebben besloten om zeker niet tegelijk op bezoek te gaan maar laten er een paar minuutjes tussen zitten, dus dat betekent poortje open, poortje dicht, poortje open en poortje dicht!!
 
Morgen hebben we een drukke dag, het is burendag en een van onze buren heeft een buurtbarbeque gewonnen, dat komt reuze goed uit we organiseren elk jaar zelf zo'n barbeque maar nu worden we in de "watten" gelegd en hoeven we zelf niets te doen, alles wordt voor ons geregeld en alles wordt ook weer voor ons opgeruimd.
Omdat we pupjes hebben wisselen Wil en ik elkaar af op de barbeque en als alles in diepe slaap is kunnen we wel een uurtje samen tenslotte is het evenement precies bij de voordeur en kan ik gewoon elk moment even kijken hoe het gaat.
 
Poortje open!!!!! Ik wil graag uit de ballenbak!!!
 
De eerste minuten in de ren was even wennen
 
Inmiddels helemaal gewend (Jules en Guus)
 
Mam Lilou is een "vaste" bezoekster en is nog steeds aan het moederen
 
Gijs probeert te klimmen en Lilou bekijkt het rustig
 
Als ze een beetje moe worden kruipen ze in een doosje (holletje), Leon en Guus hadden al een plekje en Jules vind dat hij er ook best bij past!
 
Ja hoor gelukt!
 
Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen??? wat ik zie daar toch duidelijk ook het snuitje van Gijs!


 
20-09-2018
Een hele fijne dag, heerlijk weer, niet al te warm en de pupjes zijn blij met hun eigen prieel!
Vanmorgen heb ik ze er meteen ingezet en na wat rennen hebben ze toch even gepiept, niet omdat ze te weinig ruimte hebben want die is er meer dan genoeg, maar om het feit dat ze niet achter Mon Ami kunnen rennen en niet stiekem even kunnen proberen om een slokje weg te halen bij mam Lilou.

Ik ben streng geweest en na 10 minuten was het over en hebben ze de hele dag met elkaar gespeeld en gedold.
Af en toe mogen de andere teckels erbij en dat gaat prima, Mon Ami wordt weer lekker door het prieel gejaagd maar hij ziet het zelf ook als een leuk spelletje. Als de pupjes moe worden dan gaan ze elkaar plagen, er wordt in staartjes en oortje gebeten met het nodige gepiep tot gevolg ik weet dan dat ik ze gewoon even binnen in de ren moet zetten en dan duurt het geen vijf minuten of ze slapen.
Na hun ochtendutje hebben ze vanmiddag de hele middag buiten gespeeld zo had ik tijd om even wat in de tuin te werken en de was te strijken, ik heb geen piep gehoord alleen maar speelgeluidjes. Tgen half vier werden ze weer wat jengelig maar het was etenstijd en de buitenlucht maakt hongerig.

Fantastische mannen worden het, ze hebben een echt leuk karakter en het zijn enorme knuffels, als ik in de ren ga zitten springen er vier pups op mijn schoot en dan moet er eerst even geknuffeld worden voordat ze weer doorgaan met hun spelletjes.
 
Vandaag hebben we de weekfoto's gemaakt
 
Jules
 
Leon
 
Boogie Woogie
 
Bolero

 
19-09-2018
 
Een late update, het was een hele leuke maar drukke dag. Vandaag heb ik een badje gevuld voor de pupjes en al leek het er heel even op dat ze dat niet zo'n goed idee vonden zijn ze met een beetje geduld en .... wat snoepjes toch allemaal te water gegaan en na een half uurtje wennen hadden we wat later in de middag een waar waterballet, de jongens en wij hebben een geweldige middag gehad.
Rond half vier waren de jongens echt toe aan een dutje ze hebben gewoon een dutje overgeslagen en rond etenstijd zijn ze weven wakker geweest hebben een flinke vleesmaaltijd verorberd, 10 minuten gespeeld en nu liggen ze weer in dromenland.
 
Morgen wordt hun vrijheid een beetje beperkt, ze zijn nu groot genoeg om overal bij te kunnen en dat doen ze dus ook, om te voorkomen dat ze iets opeten wat niet zo goed voor ze is hebben we vandaag het prieel afgezet met hekwerk, zo hebben ze genoeg ruimte om te rennen, huppelen etc. maar blijft het veilig en daarbij mocht het gaan regenen kunnen ze nu toch naar buiten want het prieel is overkapt.
Dit geeft mij ook wat ruimte om mijn dagelijkse dingen te doen.
De arena achter in de tuin is nu opgeruimd, de jongens zaten er niet graag in en ik vond hem zelf ook wat klein voor onze stoere mannen.
 
De pupjes zijn vandaag 7 weken oud, vandaag plaats ik wat badder-foto's en morgen maken we natuurlijk de nieuwe weekfoto's.
 
Het badje is nog niet eens gevuld en Soiree en Lilou zijn al enthousiast
 
Pffff wat heeft ze nu weer verzonnen!!
 
Het blijft even bij kijken
 
Jules mocht als eerste even wennen maar dat vond hij zelf niet zo'n goed idee, gelukkig kreeg hij wat later wel de smaak te pakken
 
Leon wordt aangemoedigd door Lilou
 
Foto's gemaakt door de buurvrouw die vond het geweldig!!
 


 
Ja hoor we kunnen er nu zelf in en ook weer uit!
 
BoogieWoogie vond het fantastisch 
 
Hoe komt mijn slipper nu in bad?? 
 

  
18-09-2018
Warm, heel warm. Vanmorgen was het nog lekker fris en de pups waren om 07.30 uur al buiten. Rond 06.15 waren ze wakker en dan willen onze smurfen echt eten.... ze hebben vreselijke honger. Als hun buikjes rond en gevuld zijn begint de pret. Vol energie gaan ze aan de slag, er wordt druk gerommeld in de ren en alles wordt geherschikt.
Tussen de commotie door verschoon ik hun bedjes en wordt de ren schoongemaakt terwijl de schone plasmatjes door de lucht vliegen want dat is volgens de pupjes heel lollig. Ik laat ze hun gang gaan en ga eerst voor de roedel zorgen want ook zij kijken met een blik van pfff hoe lang gaat het nog duren..... wij hebben honger.
Als ook zij tevreden zijn dan kan ik rustig een nieuw matje in de ren leggen, de pupjes worden even geknuffeld en ga ik snel even de badkamer in en zorgen dat ik toonbaar ben. Dan even koffie..... vooral koffie en een boterhammetje.
 
Hopla de pupjes willen naar buiten, ze staan met z'n viertjes tegen de spijlen te dansen en zodra ze buiten zijn is het "partytime". De vroege kilte deert ze niet ze geven vol gas en houden elkaar zo lekker warm.
Tegen 09.00 uur hebben ze het een beetje gehad, je kunt het merken ze worden plots een beetje stout, beginnen af en toe een beetje pieperig te worden en dan is het tijd om binnen een dutje te gaan doen en kan ik met de rest van de teckels op stap.
Als we terugkomen en ik de deur van de keuken opendoe zijn ze in een split-second wakker en ja hoor..... alle vier weer tegen de spijltjes en we gaan weer naar buiten. 

Er wordt druk gespeeld, met elkaar maar ook met tantes, oom Mon Ami, mam en oma's. Als een pup schrikt of zich even pijn doet dan komen ze naar me toegerend en dan willen ze even een aai of een knuffel en hopla daar gaan ze weer.
 
Vandaag geen halsbandjes voor de pups, het is te warm en ik laat ze lekker hun gang gaan, ze zijn verstandig en zoeken vaak zelf een schaduwplekje. Ook hebben ze vandaag tot 3x toe de waterbak omgetrokken en zo hun eigen waterparadijsje gecreeert.
Morgen wordt het nog een tikje warmer, vandaag 27 graden en morgen 29, dus morgen gaan we in plaats van wandelen zwemmen.
Morgenvroeg ga ik het kinderbadje vullen en zullen we eens zien wie de zwem-genen van oma Cacao heeft geërfd. Mooi dat het weer meewerkt en we dit kunnen doen.
 
"smorgensvroeg de meeste energie
 
Alles wordt geinspecteerd 
 
Jules is onze tuinman dus die kijkt hoe de plantjes erbij staan
 
 
 
Alles veilig aan deze kant!!
 
Kartonnen doosjes zijn echt een "hit"
 
En waar zijn mijn slippers BoogieWoogie??
 
Jules heeft er ook een gereserveerd

Gek dat BoogieWoogie altijd het dichtst bij de plek van het delict is!!
 
Ik was het niet, echt niet mam!!

 
We lunchen lekker buiten


 
17-09-2018
Een nieuwe week en vandaag heb ik de pupjes weer eens gewogen om te controleren hoe hard het gaat in plaats van grammen erbij waren ze alle vier zo'n 3 ons aangekomen. Het gaat hard en ik zie ze weer een groeispurtje maken.
Ze slapen nu ook een stuk minder en 'smorgens gaan ze twee keer buiten spelen met een dutje ertussen zodat ik met de roedel kan gaan wandelen, 'smiddags zijn ze een dikke twee uurtjes buiten aan het spelen, om 15.30 uur krijgen ze eten en dan wordt er geslapen. Dat slaapje duurt tot een uur of 6 en dan gaan de heren weer flink sporten. In de ren weliswaar en ik ga dan meestal even met ze spelen. Rond 19.30 uur weer een dutje tot 21.00 uur dan krijgen ze hun laatste hapje voor de nacht en natuurlijk wordt er dan nog even gedold. Om 10.00 uur doe ik bij de ren de lichten uit en dan gaan ze ook braaf slapen.
 
Vandaag hebben de pupjes een halsbandje gekregen, iiedere keer als ze buiten gaan spelen krijgen ze nu het bandje om. Er werd even hevig gekrabt aan dat rare ding maar binnen 10 minuten waren ze eraan gewend. Vanaf donderdag gaan we zo af en toe een ommetje maken, de eerste keer mogen ze op de heenweg even in mijn armen alles bekijken en op de terugweg gaan ze dan echt aan het lijntje lopen.
 
Lilou geeft nu nog maar twee, heel soms drie keer een toetje en de jongens krijgen steeds meer honger. Het bord wordt is nu een schaal geworden en soms als ze heel druk zijn geweest moet ik het nog eens bijvullen, dat doen we graag natuurlijk niets fijner dan goede eters.
 
Lilou speelt echt zo leuk met haar jongens, het is een genot om te zien hoe ze tussen de pupjes door huppelt en ze uitnodigt om te spelen, ze knuffels ook heel graag met ze, ik zie haar genieten als een van haar kinderen even bij haar gaat liggen en nu is dat niet meer om te drinken maar gewoon om even bij mam te zijn.
 
Lilou je bent een geweldige moeder
 
en oma Soiree is nog steeds dicht bij haar kleinkinderen 
 
De jongens hebben de appel van Soiree verstopt
 
en dat is heel wat want Soiree is gek op appels
 
Ik was Jules kwijt maar even roepen en hij reageert
 
Ook Bolero houd van fruit
 
Elke dag iets nieuws verzinnen en vandaag waren dat gewoon "Sokken"
 
Jules en BoogieWoogie vermaken zich prima met een oude sok
 
En ook Bolero en Leon hebben de "sokken erin"
 
 
Allemaal toch wat trekjes van oma?
 
Overgrootmoeder Cacao bemoeit zich met het opvoeden (en daar is ze een "kei" in)
ze dwingt respect af, hier maakt ze duidelijk dat het geen pas geeft om iets zomaar weg te pakken
 
Leon bleef netjes liggen dus nu nodigt ze hem uit om de sok te komen halen en stelt ze hem gerust

 


 

 
16-09-2018
Zondag en alles stond vandaag in het teken van natuurlijk de teckels en de pupjes. Ik heb gisteravond al het diner voor vandaag klaargemaakt en vanmorgen had ik dus alle tijd om me alleen maar met de teckels te bemoeien.
Vanaf gisteren geven de pups aan dat ze na hun ontbijt toch echt naar buiten willen, gisteren vond ik het nog wat kil maar ze waren vanmorgen vastberaden er MOEST buiten gespeeld worden. Dus toegegeven natuurlijk en de jongens krijgen het niet te koud want de eerste 20 minuten zijn ze gewoon konstant in beweging, alle energie die ze 'snachts hebben opgebouwd wordt er even flink uitgegooid.
Het is heel leuk om te zien, ze worden sterk en ook een stukje ondeugender, ze hebben vandaag nog de hele tuin tot hun beschikking gehad maar dan blijf ik er wel bij. Ze ontdekken steeds meer en willen graag alles ontdekken. De tuin is afgezet met een taxushaag (giftig voor dieren) maar alle pupjes die hier zijn opgegroeid talen er niet naar, om het terras hebben we een kleinere haag en dat wordt nu interessant. Ze waren tot nu toe te klein om erbij te kunnen maar vandaag hebben ze toch een poging gewaagd en bijna met succes. Dus aankomende week moet ik toch echt een stuk gaan afzetten en ik ben benieuwd hoe ze dat gaan vinden.
 
De pupjes vinden het heerlijk om spelletjes te doen, ze hebben nu meer geduld om met een enkel speelgoedje te spelen en je merkt nu ook dat ze je echt iets kunt leren. Het woordje nee kennen ze al en meestal luisteren ze er ook naar en apporteren van speeltjes vinden ze ook al erg leuk. Jules luistert al perfect naar zijn naam en als ik hem roep komt hij enthousiast aangerend.
 
Vanmorgen ben ik weer met de roedel op stap geweest, het was heerlijk weer en nog niet te warm, we hebben lekker twee uurtjes rondgedwaald en vooral Lilou geniet met volle teugen, Cacao vind het heerlijk dat haar kleindochter weer mee loopt, het is een twee-eenheid en ze dwarrelen samen door bermen en springen als kleine hertjes door het lange gras. Dus we genieten volop van een mooie nazomer en bij thuiskomst worden we opgewacht door de pupjes die dan weer hun ochtenddutje achter de rug hebben en weer zin hebben om buiten te rollebollen.
 
We kunnen er bijna bij!
 
Mammai s nog steeds heel belangrijk

 
Echte tuinmannen
 
 Alles wordt gekeurd, hopelijk teckelproof
 
Nee ..... en ze weten wat ik bedoel!!
 
Even in de schaduw bij oma Soiree 
 
Ze is gek met haar kleinkinderen en vice versa
 
 
Cacao en Lilou
 
Kleine boeven
 
Jules en Mon Ami zijn onafscheidelijk 
 
Mon Ami is zijn grote voorbeeld!
 
Kijk eens Mon Ami!!! 


 
15-09-2018
Zaterdag en die zijn we erg goed begonnen, 06.15 uur hoorde ik het eerste piepje en dat betekent dat de pupjes wakker worden en ENORME honger hebben, als ze me horen dan komen ze allemaal mijn kant opgesprint en moet er even een "goedemorgen" knuffel tegenaan. Daarna moet ik me haasten om hun ontbijt te serveren want ze lopen al zingend de hele ren door, ze kunnen niet wachten. Als de schaal met vlees eenmaal in de ren staat hoor je vier tevreden teckeltjes smullen en dat is natuurlijk fantastisch als ze zoooooo blij worden van zoiets simpels als een ontbijt.
Daarna heeft de roedel hun ontbijt gekregen en gaat Lilou controleren of haar jongens netjes alles opgegeten hebben, als er een klein restje overblijft eet mam Lilou dat op terwijl ze de pupjes van een toetje voorziet.
Vanmorgen heb ik de ren schoongemaakt samen met de pupjes, het was natuurlijk nog heel vroeg en nog een beetje fris dus de heren hebben me prima geholpen.
Dan spelen we even en een voor een kruipen ze op mijn schoot zo kan ik meteen controleren of ze allemaal volle buikjes hebben en of ze er picobello uitzien.
 
Om 08.00 uur mochten ze naar buiten en dat is dolle pret ze zijn helemaal uitgerust en dat betekent dat ze de eerste 10 minuten bezig zijn met rennen, BoogieWoogie wilde zoveel vaart maken dat zijn beentjes het niet meer bij konden houden dus die maakte een prachtige koprol hij was even beduusd maar ging daarna gewoon weer verder om te proberen de snelste van de snelste te zijn.
 
De roedel wordt er ook erg vrolijk van en je ziet ze rare bokkesprongen maken om pupjes te ontwijken en vooral te zorgen dat ze niet aan hun oren of staart gaan hangen. Om 09.00 uur besloot ik de pupjes toch nog even te laten slapen want ik had in me voorgenomen om met de roedel weer eens naar het land van de bevers te lopen een hele mooie route maar wel een route van twee uur stevig doorstappen.
Het was heerlijk we hebben er van genoten en vandaag hadden we dan ook een erg tevreden roedel. Het was prachtig weer en die hebben we dan ook grotendeels buiten doorgebracht.
Morgen ga ik het nog eens herhalen, het is tenslotte weekend en dat geldt ook voor de teckels.
 
The Big Boys Bolero en Jules
 
En duikelaar BoogieWoogie
 
Boogie Woogie helemaal blij met een leeg ijskommetje
 
Er ligt altijd wel iets waar de pupjes vrolijk van worden
 
Lilou volg elke stap van haar pupjes
 
Goed zo Jules we gaan een beetje apporteren
 
Jules snapt het even een speeltje halen! 
 
Soms zie ik een kleine stouterd (Leon)
 
Ik bedoel twee kleine stouterds want daar is het hoofdje van BoogieWoogie
 


 
We worden een beetje moe!
 
 En dan willen ze graag even bij je liggen!

14-09-2018
En alweer bijna weekend, de pupjes zijn vanmorgen goed begonnen met een stevig ontbijt, ze zijn bijna afgespeend. De laatste dagen aten ze hun vlees maar ik zag ze loeren naar hun mamma, na de maaltijd liet ik Lilou er nog even bij zodat ze een toetje kregen en dat wisten de heren dus ze lieten nog weleens wat vlees staan.

Vanaf vandaag geeft Lilou aan dat ze heel af en toe nog wat melk wil geven maar ze kiest zelf het moment. Dat werkt prima, de pupjes hebben zojuist binnen een mum van tijd een bord vlees naar binnen gewerkt en het tweede bordje werd ook nog vol enthousiasme ontvangen. Als de heren echt aanvallen en het bord is snel leeg krijgen ze gewoon wat bij totdat iedereen genoeg heeft gehad. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ze gewoon door blijven eten vol is vol en zo voorkom ik dat een langzamere eter nog honger heeft.

Het was heerlijk weer en de pupjes maar ook de roedel zijn heel veel buiten geweest, de dutjes voor de pups worden binnen gedaan veilig in het rennetje zodat ik rustig mijn eigen dingen kan doen. In het weekend gaan we de tuin wat meer beveiligen, de pupjes beginnen te knagen aan planten e.d. en er wordt ook flink gegraven dus dat gaan we toch even aanpakken. Ik kan ze natuurlijk ook in de buitenren zetten maar ze zijn nu de vrijheid gewend en die wil ik ze ook gunnen, ook is het fijn als de hele roedel er bij kan zodat ze kunnen spelen en socialiseren.

Vanaf volgende week ga ik ze voorbereiden op hun eerste wandeling, ze zullen af en toe een halsbandje omkrijgen om te wennen en daarna zal ik ze twee aan twee samen met Lilou mee naar buiten nemen. Iedere keer maken we weer een stap die toch richting afscheid gaat. 
 
Vandaag hebben we zoals beloofd de weekportretjes gemaakt
 
Lieve Jules nog steeds de zwaarste! Hij houd enorm van eten en van spelen met Mon Ami 
Als hij moe wordt komt hij naar me toe en dan moet er geknuffeld worden
 
Leon nog altijd onze kleinste, gek op zijn mamma en op haar melk 
 
BoogieWoogie.... de beste danser van het stel, hij doet zijn naam eer aan, hij is echt de meest creatieve (belhamel) en hij schud de hele dag met zijn billen en zijn staart qua karakter lijkt hij het meest op onze salsa danseres. 
 
Bolero..... tja .... ik vind hem prachtig een echte black/tan, heel zelfverzekerd bekijkt alles rustig, speelt naturlijk ook heel graag en je merkt nu al dat hij erg oplettend is een heerlijke teckelpup met een zacht karakter.

 

 
13-09-2018
Gisteren is het niet meer gelukt om de dag te beschrijven, het was dan ook een drukke dag zeker voor de pupjes.
"sMorgens begon vrij relaxed, de pupjes hebben uitgeslapen tot 06.30 uur en dat was na twee hele vroege ochtenden wel weer eens fijn, gewoon even een uurtje langer slapen.
Omdat de mevrouw van de Raad van Beheer tussen 10.00 uur en 12.00 uur zou komen om te chippen en DNA af te nemen heb ik ze na het ontbijt meteen in de tuin gelaten zodat ze voor die tijd even lekker los konden gaan. Om 09.30 uur heb ik ze weer in hun ren gezet dan is het nog 5 minuutjes uit-dollen en dan wordt er geslapen, fijn tegen elkaar aan. Om 10.15 ging de bel en dat werkt als een magneet op de roedel, er wordt geblaft en gesprongen want visite vinden ze erg leuk.
Ondertussen waren de pupjes ook wakker geworden van al dat kabaal en stonden al te springen in de ren. Natuurlijk maken we even een praatje en als eerste wordt de mamma gecontroleerd en haar chipnummer afgelezen.
Dan worden alle papieren gecontroleerd en ja hoor het is tijd om te chippen..... altijd een moment waarbij ik een beetje moet slikken, het blijft een dikke naald en het is de eerste keer dat de pupjes iets niet zo leuk gaan vinden.
Ik houd ze vast zodat mevrouw de chip in hun nekje kan plaatsen (prikken)  ik heb de volgorde van geboort aangehouden dus Jules (Jive) mocht het spits afbijten en..... niets even verwondering op zijn snoetje maar geen kik gegeven. Dus even geknuffeld en meteen dna afgenomen, dat gebeurt gewoon met een ragertje dus even langs zijn mooie wangetjes en klaar, chipnummer controleren en dan is de volgende aan de beurt.
Alleen Bolero heeft een klein piepje gegeven maar dat was terecht want toen ik hem even tegen me aan hield om te troosten kwam er een druppeltje bloed uit zijn nekje dus waarschijnlijk was er een bloedvaatje geraakt. Geen paniek even wachten en schoonmaken en het is bij het druppeltje gebleven, helaas geen blauw bloed en hij was heel snel getroost.
Daarna al de papieren in orde gemaakt voor het aanvragen van de stambomen en KLAAR! Waar ik iedere keer weer tegenop zie valt altijd weer mee gek dat ik er niet aan kan wennen.
 
Intussen Lilou maar even bij haar pupjes gezet voor een troosthapje al was dat niet echt nodig de jongens waren weer volop aan het spelen.
 
'smiddags hebben ze natuurlijk weer buiten gespeeld en later op de middag heb ik de bench klaargezet want er volgde nog een autoritje en een bezoekje aan de dierenarts.
 
De bench alvast in de auto gezet en die past prima tussen de veiligheidsgordel dus kan niet gaan schuiven, je wilt natuurlijk dat zo'n eerste ritje rustig verloopt.
 
 Eindelijk het was zover de pupjes in de auto en nog gekeken hoe ze dat vonden.... nou ze zijn een bench gewend dus er werd wel even verwonderd gekeken maar begonnen weer gewoon te spelen. Auto starten..... geen reactie. Dan aanrijden en de eerste kilometers nog steeds geen reactie tot we bij een drukke rotonde kwamen en we even moesten wachten ja hoor Leon (Jazz) begon te piepen en hoe langer het duurde hoe harder het gezang en hij kreeg bijval natuurlijk. En precies zoals bij het eerste nestje van Soiree begon ik maar te praten over wat we allemaal zouden gaan beleven en ja hoor stil!!
Toen ik flink door kon rijden heb ik ze niet meer gehoord enkel bij het afremmen en stoppen werd er even geprotesteerd.
 
Bij de dierenarts moesten de pupjes natuurlijk even bewonderd worden en de assistente riep al bij binnenkomst dat ze zich er de hele dag al op verheugd had om even te spelen en te knuffelen met vier gezonde teckelpupjes.
Daarna de hele bench maar op tafel geparkeerd en dan wordt er natuurlijk even gekletst met de Dierenarts die wil graag van alles weten, hoe de pupjes het doen, hoe het met Lilou gaat, hoe de bevalling was bevallen etc. Dus dat duurt ook weer even en ondertussen ja hoor gesnurk uit de bench en Jules had besloten dat het tijd was voor een dutje hahaha. Helaas moesten we hem even wakker maken en ik mag trots zijn op alle vier ze hebben zich keurig gedragen, geen sprake van paniek bij het controleren van oortjes, oogjes, longen, hart en natuurlijk hun exterieur en niet te vergeten of de kroonjuwelen onderweg zijn en op de goede plek gaan belanden.
Nog even wegen en dan de enting.
Daarna de paspoortjes gemaakt en ze zijn alle met LOF geslaagd, Lilou en Nabucco hebben gezorgd voor vier flinke gezonde jongens.

De pupjes vonden het allemaal prima, waren niet overstuur of geschrokken en de terugweg is ook pieploos afgelegd dus ik ben erg trots op ze en nu weten we meteen dat geen van de jongens last heeft van wagenziekte.
 
Na al die drukte hebben ze gisteravond toch wel lang geslapen, normaal geef ik ze om 21.00 uur nog een hapje en spelen we nog even voordat ze de nacht ingaan, nou het hapje bleef echt bij een klein hapje en na 5 minuten zochten ze hun bench weer op. Dat betekende wel dat ze om 24.00 uur zin hadden in een "afterparty" maar daar had ik eigenlijk niet zoveel zin meer in dus snel toch nog maar een hapje gemaakt en ja hoor dat was zo op, alles opgeruimd een schoon plasmatje en ik ben weer gaan slapen, het bleef volgens mij nog lang gezellig en waarschijnlijk mocht ik daarom vanmorgen een uurtje langer blijven liggen.
 
Chips! 
 
Allemaal een paspoort
 
Er wordt steeds vaker en langer gespeeld 
 
Gelukkig heb ik hele goede hulp
 
Soms moet je creatief zijn iets nieuws zorgt altijd weer voor lol ook als is het maar een oude handdoek
 
Lilou doet even voor wat je er zoal mee kunt
 
Prima duidelijk gemaakt Lilou!!
 
 
Oma is meer van de flesjes
 
En Jules volgt haar voorbeeld
 
Doosjes zijn toch wel favoriet
 
Aangemoedigd door oma Soiree
 
Als de pupjes moe zijn is het tijd voor Mon Ami, hij vind het heerlijk om te apporteren
 
Ze kunnen vermoeiend zijn die pupjes!!

 
 
11-09-2018
Storm op komst??? 
Vanmorgen was een herhaling van gisteren, precies om 04.45 weer gepiep aan de ren.... dus weer even checken en ja hoor Lilou wilde bij haar pupjes. Ik heb haar melklijsten gecontroleerd en geen enkele spanning dus ze was gewoon aan het herhalen wat vorige keer gelukt was. Deze keer heb ik de ren gesloten gelaten tot groot verdriet van de pupjes want die waren al helemaal blij dat ze weer zo vroeg ontbijt van hun mam zouden krijgen dus dat was weer even zingen en piepen. Om te voorkomen dat zich dit eindeloos gaat herhalen ben ik gewoon streng geweest, de pups moeten een ritme krijgen van spelen, slapen, eten etc. en ook Lilou moet leren dat ze haar pupjes best een nachtje alleen kan laten
(hoewel alleen... de hele roedel incl. ikzelf zijn maar een paar meter van ze verwijderd).
 
Toch maar weer om 05.30 uur opgestaan, ik lijk een beetje op Lilou tenslotte is zij mijn meisje en het is begrijpelijk dat het afstand nemen soms wat moeite kost zeker omdat dit haar eerste nestje is.
Ik heb wel de ren gesloten gehouden en eerst de pupjes hun ontbijt gegeven voordat ze erbij mocht om hun een toetje te geven.
Al met al waren we al heel vroeg klaar en de pupjes ook en dan kunnen ze niet wachten om naar buiten te gaan en eens flink gas te geven.
Als ze moe worden dan worden ze een beetje balorig en dan krijgen ze streekjes..... plots kruipen ze op plekjes waar je ze niet wil hebben en als je ze weghaalt zijn ze in een split second weer terug en dat kunnen ze heel lang volhouden.
Lilou corrigeert nog niet dus dan is het tijd om ze even in de arena te zetten zodat ik even de tijd heb om rustig op te ruimen en hun ren schoon te maken en dat vinden ze maar NIETS dus dan krijg ik hele zielige blikken en als dat niet helpt even wat gezang.
Ik heb geleerd om het even zo te laten het duurt een paar minuten en dan maken de pupjes er het beste van en hoor ik ze spelen.
Op dit moment liggen ze achter me in de ren een dutje te doen en zo worden de batterijtjes weer opgeladen voor de middagsessie.
Morgen wordt een drukke dag voor ze en hopelijk krijg ik tijd voor de dagelijkse update, de wekelijkse portretjes zullen morgen niet lukken maar die maken we in ieder geval nog wel deze week.
 
Jet!!!!!!! we willen eruit!!!! 
 
Een vroege ochtend
 
Psssst Mon Ami.... kom spelen 
 
Daar gaan we dan!!
 
Onze GROTE pup
 
 
Vol leven en heerlijk enthousiast
 
 
Ze worden goed bewaakt!! 
 
BoogieWoogie   
10-09-2018
Een hele vroege goedemorgen vanmorgen. Ik heb heerlijk geslapen om 11.00 uur vielen mijn ogen dicht maar om 04.45 uur waren ze weer open.
Lilou stond te piepen voor de ren en eigenlijk had ik het kunnen weten want gisteravond hebben de pups vlees gegeten ipv moedermelk. Slaapdronken opgestaan en even de melklijsten van Lilou gecontroleerd en ja hoor daar zat spanning op dus hopla de ren in, de jongens hadden het al feilloos in de smiezen en kwamen snel de bench uitgehold ze houden duidelijk wel van een vroeg ontbijtje.
Heel jammer voor ze dat we daarna toch nog een uurtje zijn gaan liggen ze vormden even een koortje maar na 5 minuten was het rustig en besloten ze om eens lekker hun ontbijtje te laten zakken.
Om 06.15 maar weer opgestaan want de roedel begon een beetje onrustig te worden na zo'n rare heeeeele vroege ochtend. Ik was in de veronderstelling dat de pupjes hun vleeshap wel zouden laten staan nadat ze al van de melk gesnoept hadden maar nee hoor ook de vleeshap ging er gewoon in.
Vanmiddag hebben ze weer even bij Lilou gegeten en een heel klein beetje vlees genomen.
Lilou krijgt nu wat minder voer, hoewel het voor haar lijn niet hoeft er mag wel een kilootje bij maar voorlopig zet ze alles om in melk en dat zullen we nu eerst moeten afbouwen voordat we haar weer op gewicht kunnen krijgen.
Ze heeft er zelf geen last van vanmorgen tijdens de wandeling had ze vleugels en ze heeft de hele heenweg lopen huppelen. We hebben de wandeling met een half uur uitgebreid en dat was voor Lilou prima, ze begint weer een aardige conditie te krijgen en ik zie ook weer wat spierontwikkeling op haar billetjes.
 
Daarbij is ze een geweldige moeder die zelfs na een pittige wandeling meteen haar pupjes verzorgt en met ze speelt.
 
Dus even een kleine ode aan LILOU
 
Ja hoor ik heb jullie ook gemist!
 
Ben je braaf geweest Bolero?

 
Even spelen met Leon
 
Mamma's kleinste
 
en die krijgt een extra slokje
 
BoogieWoogie nodigt Bolero uit !
 
Altijd in voor een spelletje
 
Leon houd de wacht samen met Mon Ami
 
Waar Mon Ami is daar vind je Jules
 
Even gekke bekken trekken
 
Parmantige Bolero


 
09-09-2018
Zondag, en vanmorgen mocht Lilou weer mee op pad. Nog niet de gehele route ik heb halverwege een afslag genomen en dat was NIET zo'n goed idee.
We liepen langs een boerderij en ik hoorde een vreselijk kabaal, er stond een enorme mechelse herder tegen het raam te springen. Ik dacht nog pfff ben blij dat hij binnen zit totdat er een jongetje van ongeveer 10 jaar de deur opende en wat denk je..... daar komt de mechel aan in volle vaart en stijf van de adrenaline.
Hij begint als een wervelwind rondjes om de roedel te rennen al happend en briesend, onderwijl kwam zijn baas aangerend met een soort van afstandbediening in zijn hand al roepende  "ik geef hem een schok" . Ik was even verbouwereerd want ik had al geprobeerd de schurk bij zijn hals te pakken maar die had dus helemaal geen band om.
Dat is dus erg eng dit, een dolgedraaide hond en een baas die hem in toom probeert te houden met een afstandbediening.
Dus ik heb de baas eens flink toegeroepen dat hij even een handje moest komen helpen ik had in een hand vijf teckels en probeerde met mijn andere hand de hond weg te houden.
Eindelijk kwam meneer en greep de hond bij zijn nekvel, ik blij dus ik riep ik stap nu meteen stevig door dus U houdt hem even vast. Tja 2 seconden dus en daar kwam hij weer aan!! ontsnapt aan de baas. Nu kon ik niets anders meer doen als de hond flink laten schrikken en ik heb hem eventjes bij zijn achterste gegrepen, ondertussen was zijn baas er ook weer. Gelukkig kon hij hem nu houden en ik heb er flink de vaart ingezet. Deze route wordt dus vanaf nu geschrapt want onderweg naar huis had ik toch heel even trillende knietjes.
 
Maar thuis wachten daar onze pupjes dus het leed was snel geleden en we hebben verder een hele fijn zondagochtend gehad.
Vanmiddag was de a.s. familie van Jules op bezoek en zo hebben de pupjes vandaag bijna de hele dag buiten doorgebracht.
Nu liggen ze heerlijk te slapen, strakjes spelen we nog even in de ren, vanavond krijgen ze nog een lekker vleeshapje en morgen beginnen we aan een nieuwe week, al met al vliegt de tijd.
 
De bruintjes..... (kusje erop)
 
Spelen met Willemientje

 
en Oma Soiree gebruik je gewoon als glijbaan

 
08-09-2018
Weekend en zaterdag is altijd een drukke dag, maar druk of niet de teckels hebben recht op een stevige wandeling hoewel we de route wat aanpassen omdat Lilou meeloopt, voor haar was het de tweede keer dus ik vind dat een route van 2 uur nog wat te veel gevraagd, daarbij voed ze nog steeds af en toe haar pupjes en hoe graag ze ook mee loopt als we afbuigen naar huis wil ze ook weer heel graag naar haar pups. Het eerst wat ze doet is haar pupjes begroeten en tellen natuurlijk ze controleert de ren en de bench om te kijken of ze er alle vier nog zijn.
 
Woensdag zijn de pupjes alweer zes weken en op die dag wordt er "chips" uitgedeeld. Woensdag komt een mevrouw van de Raad van Beheer de pupjes voorzien van een chip en daarna wordt er DNA afgenomen. Dan is het tijd om te eten en rusten en laat op de middag gaan we naar de dierenarts die ze checkt of ze goed gebouwd zijn, hij zal hun gebitjes nakijken natuurlijk hart en longetjes beluisteren en even nagaan of er geen banaantjes in de oren zitten en niet onbelangrijk bij jongens , hij  zal gaan kijken of de kroonjuweeltjes al te voelen zijn.
Als ze door de keuring komen krijgen ze hun eerste enting en wordt alles netjes geregistreerd in hun paspoort.
 
Altijd een grote stap en dus voor woensdag een druk programma en oh ja.... we gaan met de auto dus het zal ook nog eens hun eerste ritje zijn.
 
Vandaag was het prachtig weer en de foto's spreken voor zich, het worden al stoere knapen met een zacht hartje!
 
Yessss even flink rennen
 
en stoeien
 
Natuurlijk Mon Ami door de tuin jagen 
 
Van alles ontdekken
en overal de tandjes inzetten 
 
Vaart maken
 
en oh ja speelgoed! 
 
De handveger "mores" leren (hij was door Jet gecheckt op haaruitval, dus veilig)
 
Spelen met mam Lilou
 
en stiekem een slokje
 
Pfff ben een beetje moe!
 
en het maakt dorstig 

 
 
07-09-2018
En bijna weekend, vanmorgen was het druilerig weer we hebben af en toe een bui gehad, ik was van plan om met de roedel op stap te gaan en dat doe ik het liefst als de pupjes hun buikjes vol hebben en even gaan dutten dus we hebben de gok gewaagd en zijn gegaan.
Lilou is vandaag voor de eerste keer weer mee geweest. Ze gaf al een paar dagen aan dat ze dolgraag even haar benen wilde strekken maar zodra ik de deur open deed dan twijfelde ze. Vanmorgen was ze vastbesloten dus ik heb haar aangelijnd en ze heeft ontzettend genoten, geen rem gebruikt toen we de velden ingingen, ze liep zelfs behoorlijk tempo (tenminste op de heenweg) en heeft uit enthousiasme liggen rollen in het lange natte gras. Ik heb echt van haar genoten ze was zo heerlijk aan het huppelen en het snuffen, even geen moeder maar gewoon Lilou mijn kleine salsa-danseres.

Bij thuiskomst heb ik haar natuurlijk even schoon gemaakt zodat ze meteen weer door kon naar haar pups en dat deed ze ook, toch meteen controleren of ze er nog waren en meteen even voeden en poetsen.
In de tussentijd was het weer opgeklaard en de zon kwam door, tijd voor de pupjes om lekker naar buiten te gaan zodat ook zij hun energie kwijt kunnen. Geen ren vandaag ze mochten in de tuin en dat is altijd heel gezellig want dan kan de hele roedel erbij en dat wordt altijd een feest, ook voor mij want de pupjes worden steeds leuker, ze ontdekken iedere dag nieuwe dingen en gaan daar uitstekend mee om, soms schrikken ze nog van een raar geluid maar dan is daar natuurlijk altijd de roedel en bij hele erge nood is mijn schoot de "place to be".
 
Al heel vroeg, tussen de buien door!
 
Ik ben er weer BoogieWoogie!
 
 
Even wat drinken en dan kunnen we aan de slag
 
Lilou is een lieve maar zeker speelse moeder 
 
En ook oma heeft de "moves"
 
Mon Ami vind het heerlijk om met Bolero te spelen, zou het toch de kleur zijn?
 
Leon (Jazz) oefent al echte danspasjes
 
 
Bolero en Doedeltje
 
Jules waar kom jij vandaan??


 
06-09-2018
Op naar de zesde week en ik heb ze vandaag weer gewogen, dat valt niet mee want de pupjes hebben moeite om stil te zitten dus ik heb een moment afgewacht dat ze een beetje slaperig werden. Ze zijn prima gegroeid en de meeste zitten al boven de twee kilo. Een mooi moment om ze meteen te ontwormen en dat nemen ze niet in dank af het is nl. vloeibaar en ik denk dat het heel vies smaakt, ik moet echt even hun bekjes dichthouden na het toedienen want anders proesten ze alles weer uit.
Gelukkig genoeg ervaring dus het is helemaal goedgekomen.
 
Zo langzaam aan worden de slaapmomentjes wat korter en duurt het wat langer voordat ze moe worden. Zo hoort het natuurlijk ook ze worden sterker, energieker en nemen nu alles op. Vanmiddag waren ze buiten en als je ze observeert hoor jezelf geluiden die je normaal niet opmerkt maar door de pups wordt je erop geattendeerd. Een Alarm van een auto, een vliegtuig, een tractor dat zijn allemaal geluiden die de pupjes attent maken want voor hen is het allemaal nieuw.
 
Ik ben begonnen om Lilou iets minder te voeren om zo haar melkproduktie langzaam af te bouwen en de jongens krijgen nu iets meer vlees aangeboden. Vannacht heeft mam Lilou nog wel haar pupjes gevoed en we gaan kijken wat ze deze nacht doet. Het zal de laatste nacht zijn dat de pupjes in een open ren slapen, ze hebben door hoe ze door het deurtje kunnen al moeten ze dan wel een flink sprongetje maken. Ik ben gisteren al begonnen om ze rond 10.00 uur nog even een hapje te geven zodat ze 'snachts geen honger hebben, maar ja als je mam het aan komt bieden dan zeggen de jongens geen nee natuurlijk.
 
Het was vanmorgen nog een beetje fris en het had geregend dus even binnen blijven en Jules neemt dan ruim de tijd om met oma Soiree te knuffelen
 
Ook BoogieWoogie is dol op Soiree
 
Als het kan gaan we lekker naar buiten en Lilou wil altijd even alles inspecteren zodat ze weet dat haar jongens veilig zijn
 
Oma leert de jongens "verbouwen"
 


 
en controleert of ze goed opletten
 
Bolero heeft uitstekend opgelet 
 
en dan krijg je als beloning een kleine massage 
 
Bedankt oma
 
Ook leon wil graag haar aandacht
 
Zoooooo lief 
 
Er wordt natuurlijk ook gespeeld
 
Heb je dat gehoord???? de jongens nemen alles in zich op!


 
05-09-2018
Een klein beetje jarig.... de pupjes zijn vandaag vijf weken oud. 
Het worden krachtige mannetjes, ik heb ze nu al een paar dagen niet meer gewogen want de heren hebben moeite om stil te staan op de weegschaal maar zo dadelijk ga ik het nog eens proberen, ik weet dat ze aangekomen zijn dat kun je gewoon zien het zijn stevige mannekes.
Ze eten nu goed hun vlees maar ....... de melk blijft lonken en af en toe zien ze hun mam en dan willen ze nog weleens piepen om toch een beetje melk al is het maar als toetje te bemachtigen.
Ook Oma Soiree wordt af en toe gebruikt als toetjesmonster en arme Mon Ami wordt ook niet ontzien want die heeft (volgens de jongens dan) een hele grote melkbus en daar gaan ze met z'n allen achteraan. Gelukkig heeft Mon Ami ervaring want het vorige nest van Soiree heeft hem regelmatig door de tuin gejaagd alleen omdat ze heel geïnteresseerd waren. Dus hij is supersnel en weet de heren mooi te ontwijken.
Ondanks hun scherpe beetjes in de buiken en poten van de roedel blijven de teckels lief en aardig voor de jongens als ze in het nauw komen dan verlaten ze gewoon de ren.
 
Als we twee weken verder zijn dan zal de roedel ze een beetje manieren bij gaan brengen, en overgrootmoeder Cacao is daar heel goed in ze doet dat perfect, streng maar rechtvaardig en zonder haar geduld te verliezen. Oma Soiree is heel zacht en daar waar zij weleens over zich heen laat lopen zorgt Cacao voor een beetje discipline. Ik ben erg benieuwd hoe Lilou het gaat doen of ze het opvoeden doet ala Cacao of het zachte heeft van haar moeder Soiree.
 
Tot nu toe zie ik dat ze alles opzij zet voor haar pupjes, ze accepteert nog steeds de scherpe tandjes en ik zie haar bij het voeden af en toe "gekke bekjes" trekken maar ze blijft staan en zorgt ervoor dat al haar pupjes hun deel krijgen.
 Dus ik ben reuze trots op mijn roedel die met plezier met de pups spelen en zo ontzettend sociaal zijn.
 
Nu dan hier de week-foto's van onze pups vijf weken oud!
 
Jules (Jive) nog steeds het grootste mannetje en wat heeft hij een heerlijk karakter
 
Leon (Jazz) tot op heden nog steeds de kleinste maar het verschil wordt kleiner want Leon vindt een vleeshap ontzettend lekker. Hij is rustig en een denkertje, speelt graag en komt vaak een knuffel halen.
 
Bolero.... mooie man en zo stevig, heel vriendelijk en ik ben verliefd op zijn mooie zwarte lange wimpers
 
BoogieWoogie..... echt een naam die hem eer aan doet, hij is erg nieuwsgierig, heel speels maar klimt ook heel graag op mijn schoot. Ik moet altijd om hem lachen. Vandaag een extra foto van hem gewoon omdat het een lucky shot was en een beetje grappig precies zoals BoogieWoogie is.
 
Kleine grapjas!
 
04-09-2018
En de roedel heeft geluk, prachtig weer en baas Wil werkt thuis dus dan hebben we oppas voor onze jongens en gaan we niet op de klok kijken.
De paden op en de velden in lekker aan de zwier, af en toe een praatje maken met een verdwaalde wandelaar terwijl de dames proberen om een gat richting Italië te graven.
Ik kan er zo van genieten vooral in de vroege ochtend, alles stil en gewoon kilometers maken terwijl er een paar teckels huppelend heel blij zijn.
 
Vandaag zijn de pupjes natuurlijk weer naar buiten geweest maar voornamelijk in de ren, ze moesten vanmorgen toch even weer wennen, ze horen natuurlijk allerlei geluiden en alles is nieuw dus ik blijf er altijd eventjes bij zodat ze zich toch gesteund voelen.
Ze worden nu met de dag leuker, speelgoed wordt nu ook belangrijk en je ziet ze touwtrekken, met flesjes rollen en ik heb gisteren een knorrend varkentje gekocht zodat ze die even kunnen "wassen".
 
Overgrootmoeder Cacao gaat de jongens nu ook interessant vinden, ze kunnen nu iets meer hebben en worden steeds speelser en dan vind Cacao'tje leuk, zij wil het liefst een beetje ravotten.
 
Haasje had een rustige dag, ik heb haar een paar uitgenodigd om te spelen maar nee....... Haasje wil alleen als ze zelf de regie in haar pootjes kan nemen. Dus als ik even iets aan het doen ben zie ik haar hopla de ren inspringen en dan krijgen de pups die al heel goed gewassen zijn door Lilou en door oma Soiree alweer een wasbeurt maar dan door onze supernanny.
Ook het speelgoed van de pupjes is favoriet bij tante Haas en ze heeft al twee knuffels "mores" geleerd, die konden linea recta in de prullenbak. Typisch Haas, heel zuinig op haar eigen speeltjes maar wat je steelt dat mag kapot.
 
Morgen zijn de pups alweer vijf weken oud, ik heb inmiddels een afspraak gemaakt voor hun eerste enting en besloten om het deze keer niet thuis te laten doen maar de jongens te trakteren op een autoritje. Vier pups gaan prima in een bench en zo kan ik meteen testen hoe stoer ze zijn.
 
We wachten nog op de afspraak met de Raad van Beheer voor het chippen en afname DNA en hopelijk komen ze voordat ik op pad ga voor hun eerste enting zodat we meteen hun paspoortjes in orde kunnen maken.
 
Morgen gaan we natuurlijk weer weekfoto's maken!
 
Vanmorgen vond ik drie pupjes gewoon in de ren, Bolero had het "rijk" alleen en lag heerlijk op zijn ruggetje in de bench!
 
Leon deponeert zijn ochtendplasje keurig op de mat, wel op het randje maar we gaan niet pietlutten!!
 
"smorgens willen ze toch wel heel graag eerst even drinken, Lilou blijft er nu gewoon bij staan zodat de jongens er zowel links als rechts bij kunnen
 
Jaaaa we hebben een Wildzwijn!!
 
Hopla daar gaan we!
 
Na een dutje binnen wacht Cacao op de tweede ronde
 
Alvast een speelgoedje paraat
 
Ga de pups maar halen!!! 
 
Binnen vraagt Soiree zich af waar we naar toe gaan ze lag zo lekker bij de pupjes!


 
03-09-2018
Het gaat prima met de pupjes en iedere morgen denk ik...... ze zijn alweer gegroeid. Nu moeten ze maar even stoppen en nog even klein blijven het gaat gewoon te snel.
Vandaag heb ik ze wel binnen gehouden, het is druilerig weer en ze zijn nog geen vijf weken oud dus ik vind ze nog een beetje te jong om al met een typisch Nederlands weertje te laten kennismaken.
Gelukkig zijn de jongens makkelijk en we hebben ons uitstekend vermaakt in de ren. Ze beginnen nu ook al waardering te krijgen voor de vleeshap, je kunt merken dat de melktoevoer iets afneemt en dat is maar goed ook want de tandjes zijn vlijmscherp en ik zie Lilou af en toe ineenkrimpen hoewel ze gewoon stoer blijft staan want het zijn haar kinderen en die mogen niets te kort komen.
 
En voordat mensen in paniek raken..... er is vanavond een uitzending van Radar met een onderzoek naar rauw vlees, twee jaar geleden ook al en de spreker is de heer Corbee. Dan weten we al waar het naar toe gaat hij is gewoon geen voorstander en ben erg benieuwd of ze ook iemand hebben uitgenodigd die wel overtuigd is van vers voeren maar ik vrees van niet!!
Natuurlijk ga ik het volgen maar bij voorbaat ..... laat je niet ontmoedigen, de brokkenfabrikanten hebben het zwaar en zijn anti vers voer ondanks dat zijn er ook die naast brokken nu ook met vlees op de markt komen!!! Een beetje dubbel allemaal.
Nu is er natuurlijk altijd verschil zeker in KVV (Kant en Klaar Vers Voer) daar zit natuurlijk ook "kaf" tussen het koren.
Buiten dat ik vaak mijn maaltjes voor de honden zelf samenstel voer ik ook KVV maar altijd van fabrikanten die vlees gebruiken wat ook geschikt is voor menselijke consumptie en zeker geen slachtafval.

Vandaag hebben we niet zoveel foto's gemaakt maar natuurlijk plaatsen we er in ieder geval eentje van ons viertal, diep in slaap en gebroederlijk bijeen.
 
Een hoopje teckels !!

 
 
 
Gisteren was er in Breda een race georganiseerd voor teckels, ik kreeg gisteren al een mailtje dat Bickel pup van Cacao en Tony Chocolonely er een bezoekje had gebracht maar vanmorgen kreeg ik een mailtje van Linda zij is het baasje van Guus
(Soiree Le Grand Coeur x Nabucco Nebbiolo Absolute Originals) en Guus heeft de teckelrennen gewonnen.
Dat is natuurlijk heel knap vooral omdat Guus pas 11 maanden oud is.
We zijn super trots op hem.
 
Een vermelding in de krant
 
Eventjes uitgelicht vond het erg toepasselijk voor zo'n vers gevoerd mannetje!! 


 
En de winnaar valt in de prijzen
Geniet ervan Guus DIK verdiend
 
Gisteren een nieuwe foto van Lot, ze is echt een dochter van Cacao wat een prachtig meiske
 
Nino is met broer Frodo en baasjes op vakantie ze trekken met de camper door Zwitserland en Italië, ze hebben het reuze naar hun zin en vooral het zwemmen valt in de smaak zeker als je daarna lekker gedroogd wordt en toegestopt! 
02-09-2018
Zondag en dat is voor ons altijd een dag dat we het ietsjes rustiger doen tenminste als er geen pupjes zijn. Nu is de zondag voor ons echt een teckeldag.
De roedel wordt getrakteerd op een extra lange wandeling ze krijgen een extra snackje en natuurlijk neem ik ruim de tijd om samen met de volwassen teckels te spelen met de pupjes.

Vanmorgen na de wandeling hebben we nog even binnen gespeeld, maar vanmiddag mocht ons viertal weer fijn naar buiten het was zelfs warm dus we hebben de parasol maar even gebruikt zodat de pups na het spelen in de schaduw konden dutten.
Er wordt steeds meer gespeeld zowel met speelgoed als met elkaar. Het is zo leuk om ze te zien ravotten en soms maken ze rare bokkesprongen. Als ik bij de pupjes ga zitten en ze willen aandacht dan komen ze aangehold, gaan op de rem, gaan zitten en dan gaat er een voorpootje omhoog, het lijkt alsof ze precies zoals een klein kind even hun vingertje opsteken. Dat is hun manier om te zeggen dat ze even aandacht willen en het allerliefst even geknuffeld willen worden zeg daar maar is nee tegen!!
 
Dus we hebben ons prima vermaakt vandaag en ik was redelijk uitgeslapen na gisternacht de pupjes hebben rond 02.00 uur heel eventjes gepiept dus Lilou heeft ze snel een slokje gegeven en daarna hebben ze uitgeslapen tot 06.30 uur dus heeeeeeel fijn.
 
Lilou slaapt nu helemaal niet meer bij de pupjes, tot nu toe heb ik wel het deurtje van de ren openstaan zodat ze er ten alle tijde bij kan zoals vannacht om ze toch nog een keertje te laten drinken. Gelukkig hebben de jongens nog niet door hoe ze door het deurtje moeten en tegen de tijd dat ze daar achter komen zijn ze waarschijnlijk afgespeend en krijgen ze hun laatste maaltje van mij voordat ze de nacht ingaan.
 
Lekker spelen en BoogieWoogie ziet voor het eerst een leeg flesje en nu kunnen we mooi zien dat er echt een mooi teckelmodel in komt ondersteund door mooie stevige stampertjes
 
Ja hoor het worden teckels!! 
 
Om te zorgen dat plassen op een matje routine wordt is er ook buiten even een matje tenminste dat was de bedoeling maar Jules vond het echt een overbodige luxe en het matje is van links naar rechts gevlogen!
 
Natuurlijk is oma Soiree ook van de partij
 
Werkoverleg!
 
Hallo!!!! Mag ik heel even een knuffel?? 
01-09-2018
Vandaag zijn de pupjes uit het tweede nestje van Cacao Jarig,
wij wensen Bodhi, Brandal, Guus en Guus, Bickel, Tsion, Moos en hun leuke zusje Haasje een hele fijne dag. Van Harte Gefeliciteerd alweer 5 jaartjes jong!

 
01-09-2018
September en dat hebben de jongens echt willen vieren, vanmorgen om 04.30 uur was het volgens hen partytime en er werd flink voor me gezongen pfff.
Ik heb niet gereageerd maar wel gedacht dat ik ze vandaag eens lekker moe zou maken en er was voor mij geen twijfel meer de pupjes zijn klaar om naar buiten te gaan.
Dus we hebben flink gewerkt, de pupjes mogen door de tuin maar alleen als ik toezicht kan houden, we willen natuurlijk niet dat ze in de problemen komen of zich pijn gaan doen dus hebben we ook een ren gezet of eigenlijk noemen we dat altijd de "arena".
 
Het was een spannend dagje voor de jongens en de eerste minuten waren ze echt een beetje timide en her en der hoorde ik een benauwd piepje. Gelukkig helpt de roedel altijd mee dus het ijs was zo gebroken en vanaf vandaag gaan de pups met goed weer elke dag naar buiten.
 
Binnen hebben we meteen de ren aangepast, de werpkist is verwijderd en er staat nu een flinke bench, deze blijft natuurlijk wel dag en nacht openstaan zodat de pupjes gebruik kunnen maken van hun plasmatje.
 
Vanmorgen al heel vroeg even spelen met oma
 
 
Kom maar Bolero
 
Niets aan de hand ik blijf!!
 
Alles eerst besnuffelen
 
En weer ander speelgoed
 
Jules wil liever eerst wat drinken
 
Leon test het buitenbed
 
Oke een doosje is bekend
 
En..... black meets black!!
 
Mon Ami vind het helemaal geweldig en stelt Bolero gerust
 
Yesss nu spelen
 
Soms moeten we even in het "gevang" (arena)
 
BoogieWoogie vind het helemaal prima
 
Mits ik natuurlijk even zijn buikje kriebel!

 
31-08-2018
De laatste dag van de maand augustus, voor een deel een hele warme maand en de maand waarop de pupjes van Lilou en Nabucco zijn geboren, vier weken en 2 dagen zijn ze alweer en natuurlijk zijn het nog echte baby-teckels maar.... ondanks dat ze nog veel slapen wordt er meer gespeeld en merken ze nu veel meer dingen op. Dus tijd voor mij om op te letten!!

Zojuist heeft Jules (Jive) ontdekt dat een plasmatje ook heel leuk speelgoed is en ik zag de kleine man ijverig met de (voor hem) beste grote mat slepen, hij had de grootste lol. Tijd dus voor de volgende stap en we gaan dit weekend zorgen dat ze veilig in de tuin kunnen rondrennen en op ontdekkingsreis kunnen. Ook de werpkist zal vervangen worden door een bench zodat de mannen eraan kunnen wennen, dan kunnen we tevens ervoor zorgen dat de ren in de kamer wat groter wordt, ze moeten natuurlijk een beetje vaart kunnen maken.
 
De tandjes zijn nu echt helemaal door en ze moeten gaan leren dat het bijten in elkaars oortjes en staartjes niet meer echt op prijs wordt gesteld. Gelukkig hoef ik me daar niet zo mee te bemoeien dat regelen de jongens onderling en ook hun mam en oma zullen hun er op wijzen dat ze niet zomaar overal hun tandjes in kunnen zetten.
 
De roedel springt nu gewoon de ren in en uit en gaan regelmatig een kijkje nemen bij de pups, Haasje is nog steeds op strooptocht en is een ster in het stelen van het puppy-speelgoed. Ze is echt supersnel en ik vraag me weleens af hoe ze dat ongezien voor elkaar krijgt. Maar de pupjes boffen het speelgoed wordt gewoon aangevuld en zo hebben ze iedere keer weer iets anders leuks in de ren.
 
Lilou en ook Soiree beginnen nu echt te spelen met de pups, Lilou zie je nu regelmatig haar pupjes uitdagen ze zakt door haar pootjes, achterwerkje keurig omhoog en de pupjes begrijpen het meteen en komen aangehold. Een heel mooi en lief gezicht kleine Lilou die zo trots is op haar nest en natuurlijk zelf nog jong en speels is gaat zo zachtjes om met haar pupjes.

Soiree vind het leuk om gewoon te gaan liggen en met haar voorpootjes te maaien en alles wat beweegt werkt als een magneet op de mannen, helaas heeft oma nog niet door dat ze zo ook haar buik aanbied en de jongens zien dit ook als uitnodiging om te drinken. Zodra ze de tandjes voelt gaat Soiree er vandoor om het gewoon na 10 minuten nog eens te proberen.
 
Natuurlijk speel ik ook een paar keer per dag met ze en eenmaal in de ren dan wordt het druk want de roedel vind dat ze me zeker gezelschap moeten houden, vooral Willemien vind het fantastisch om me te helpen en ik vind het bijzonder dat onze oudste zich bewust is van haar grootte, ze gaat keurig zitten en als ze een paar stapjes wil zetten kijkt ze om zich heen en ook achter zich om vooral niet op een pupje te gaan staan. Ze is fantastisch met het kleine grut.
 
In ieder geval kunnen de pupjes en ook de roedel zich dit weekend helemaal uitleven en ik kijk er echt naar uit om alles samen te zien spelen, vooral voor Lilou zal het enorm fijn zijn, ze mist denk ik haar wandelingen en zo heeft ze lekker de ruimte en kan ze ook eens lekker rennen.
 
Echt... we passen best allemaal in een klein mandje 
 
Leon (Jazz) heeft een klein onderonsje
 
Jules (Jive) met oma Soiree
 
Jules heeft ontdekt dat plasmatjes kunnen vliegen

 
BoogieWoogie in diepe rust
 
Jongenstreken??? 
 
Nee hoor gewoon ondeugend 
 
Neee BoogieWoogie niet alles is eetbaar!
 
Bolero heeft zijn buikje vol en waar BoogieWoogie het laat???
 
Mon Ami vind het erg druk in de ren maar wil NIETS missen!

 

30-08-2018
En alweer hebben de pupjes zich vannacht keurig gedragen en netjes de hele nacht doorgeslapen ben super trots op de mannen!!
Vanmorgen waren ze dan ook wel echt uitgeslapen en toen ze mijn stem hoorde kwamen ze een voor een over de rand van de werpkist gekukeld om zo snel mogelijk naar me toe te lopen, wat een enthousiasme en wat heerlijk dat ze zo blij zijn om je te zien!

De weegschaal gaf vandaag aan dat ze wat minder hard groeien ze komen netjes aan maar ik ben gewend dat ze grote sprongen maken natuurlijk dus behalve "gewend aan" ben ik ook een beetje "verwend". Dus we gaan het bijvoeren nu serieus aanpakken en zojuist hebben de jongens ook echt een bordje leeggegeten.
De melk van Lilou stroom natuurlijk niet meer de hele dag en de jongens bewegen steeds meer, buiten dat voelde ik vanmorgen hele scherpe hoektandjes dus tijd dat de wolfjes zelf gaan leren eten.
 
Vanmorgen ben ik al heel vroeg met de roedel de velden ingegaan, het was heerlijk, een lekker fris windje en wat een rust zo in de vroege ochtend, we zijn echt lekker uitgewaaid en als je terugkomt dan zoeken ze allemaal een lekker plekje om even uit te puffen en liggen er een paar heerlijke tevreden teckels.
 
Vandaag zou Wil thuis werken maar hij moest toch nog een dagje naar Amsterdam dus heb ik vanmorgen toch geprobeerd om onze vierling op de foto te zetten. Geen extra handjes.... dan moet je creatief zijn want ze kunnen al behoorlijk snel zijn dus ik heb ze met hun billetjes in een kom gezet en als ze nog een beetje slaperig zijn dan blijven ze keurig zitten.
 
Hieronder het resultaat!!
 
Vier weken oud en (ik vind) dat ze steeds knapper worden (en leuker)
 
Jules (Jive)
 
Hij heeft een beetje een chique uitstraling, Jules is heel vrolijk en zeker nergens bang voor als we iets nieuws introduceren is hij de eerste die het gaat onderzoeken
 
 
Leon (Jazz)
De kleinste van onze mannen, ontzettend lief maar zeker wel een teckel hij is een echte choco/tan
 

 
BoogieWoogie..... om hem moet ik altijd lachen, hij komt ontzettend stoer over maar als het erop aankomt heeft hij een klein hartje en als hij ergens van schrikt wordt hij ontzettend snel en probeert als eerste op mijn schoot te kruipen.
 

 
Bolero.... onze donkere schoonheid!! Hij is rustig en zelfverzekerd (voor een pupje dan) hij bekijkt alles eerst en je ziet hem gewoon denken, Bolero is een prachtig black/tan manneke
 
 
29-09-2018
Een heerlijke nacht gehad, alle pupjes hebben doorgeslapen en ik dus ook.
Vanmorgen heb ik ze zelfs wakker moeten maken, nu was ik wel vroeg op want Wil moest naar Amsterdam en dat betekent dat hij om 06.00 uur vertrekt en ja dan sta je zelf ook maar op.
De pups bleven gewoon liggen dus ik had alle tijd voor koffie, een broodje en natuurlijk als allereerste het ontbijt voor de roedel.
Pas toen ik aanstalten maakte om hun werpkist te verschonen zag ik vier nog slaperige snoetjes.... wat een heerlijk begin van de dag.
 
Vandaag hebben we bezoek gehad en Jive heeft zijn "Forever home" gevonden bij hele lieve mensen. Hij gaat nu door het leven als Jules en hem wacht straks een heerlijke warme mand.
 
Jules ons clowntje
  
28-08-2018
Morgen zijn de pupjes alweer vier weken oud en het vliegt voorbij, volgende week (of misschien dit weekend al) mogen ze de buitenboel gaan verkennen en dat is altijd een geweldig leuk moment, niets mooier als kleine teckelsnuitjes die verwonderd rondkijken en denken tjee..... wat een ruimte.
De jongens komen nog steeds lekker in gewicht aan en ze hebben vandaag een beetje tartaar gegeten en natuurlijk heeft BoogieWoogie het meest zijn best gedaan, wat kan dat manneke eten!!
We houden het qua eten nu nog even op twee of drie kleine vleesmomentjes per dag, Lilou vind het nog steeds fijn om haar jongens te laten drinken, ondanks dat de tandjes doorkomen. 

Vannacht is gebeurt wat ik gisteren al voorspeld had, BoogieWoogie besloot om over de rand van de werpkist te duiken om er vervolgens achter te komen dat hij helemaal alleen in het donker zijn weg moest vinden in de ren. Nou dat was een aardig piepmomentje! 
Gelukkig ben ik in de buurt en heb hem gered van het alleen zijn, even troosten en terugleggen tussen zijn broertjes en BoogieWoogie voelde zich weer veilig en gelukkig.

Morgen krijgen we bezoek, zeker voor de roedel altijd een leuk moment, het is altijd een drukte van belang want ze willen zich altijd meteen voorstellen, gelukkig kalmeren ze ook weer snel hoewel ik sommige dames in de gaten moet houden omdat ze van zo'n moment gretig gebruik maken om ofwel iets te eten wat niet voor hen bestemd is (Willemientje) ofwel flink gaan lopen kletsen en proberen om bij de pupjes te komen (Haasje).
 
De weekfoto's worden even uitgesteld tot donderdag, Wil is morgen niet thuis en ik heb gewoon een paar extra handjes nodig om ze te portretteren.
 
Goedemorgen Jongens!!
 
Ontbijtje gehad dus er wordt meteen gesport!
 
BoogieWoogie wil de ren in
 
En hopla ik hoef niet meer te helpen
 
Daar komt de volgende (Jive)
 
Het wordt steeds drukker in de ren, buiten oma heeft ook Willemientje de smaak te pakken
 


 
27-08-2018
Een nieuwe week en we gaan proberen om wat regelmaat te creëeren voor de pupjes. Ze worden sterker en krijgen behoefte om meer bezig te zijn. Ze slapen nu twee uurtjes en dan willen ze uit de werpkist om even te spelen en natuurlijk te eten, vooral BoogieWoogie heeft nooit genoeg hij is echt de allergrootste lekkerbek.
De rest drinkt rustig bij Lilou tot hun buikjes vol zijn maar het lijkt of BoogieWoogie echt niet vol te krijgen is. Hij speelt eventjes maar zodra hij Lilou ziet dan is het hopla even een melkbusje pakken want er kan best nog wat bij.
Ondanks dat heeft Jive hem vanmorgen qua gewicht ingehaald, het hollen van BoogieWoogie achter zijn mam aan kost meer calorietjes dan dat hij naar binnen kan werken en daarbij vind Lilou het ook weleens welletjes en gaat gewoon de ren uit.

Het ritueel herhaalt zich zo de hele dag door en vanaf gisteren helaas ook 'snachts. Twee uurtjes slapen en wakker!! Aan mij de mooie taak om ze te leren dat er een dag- en nachtritme is. Gelukkig was ik er op voorbereid je weet dat het gaat komen dat er 'snachts geprotesteerd wordt omdat ze wakker zijn en het enige dat werkt is om er niet op te reageren hoe moeilijk dat ook is omdat je graag een kijkje zou willen nemen. Het voordeel is dat ze nog niet ontdekt hebben dat ze zelf de werpkist uit kunnen maar ook dat zal niet lang meer duren. Gelukkig zijn het hele slimme pupjes als ik ze uit de werpkist haal lopen ze linea recta naar het plasmatje om een plas te doen alvorens ze gaan dollen en dat is echt heel knap ik heb tot nu toe nog geen plasje in de ren gevonden dus ik ben reuze trots op onze mannen.

Gisteren is de kennismaking met Willemientje en Cacao goed verlopen, ik sta er iedere keer versteld van dat de pupjes zondermeer hun tantes accepteren, Willemien is heel voorzichtig met de pupjes en besloot om haar enorme lijf in het pupmandje te proppen zodat ze niet op een van de pupjes zou gaan staan of liggen.
Ze is hier dan ook de allergrootste dame met haar dikke 12 kilo maar wel 12 kilo vol zachtaardigheid.

Cacao heeft even kennisgemaakt met de jongens maar zodra ze bij haar wilden drinken was ze er "weg" van. Dit is typisch Cacao ze heeft geen behoefte meer aan "hangjongeren" en ik weet dat ze wacht op het moment dat de jongens naar buiten mogen dan is zij de eerste die hen uitdaagt om even te komen spelen, ze heeft gewoon wat ruimte nodig zodat ze op tijd de benen kan nemen als de jongens al te opdringerig worden.
 
Haasje wilde gisteren niet de ren in, natuurlijk heeft ze op haar eigen manier al kennisgemaakt met de pupjes, alleen op uitnodiging .... dat is niets voor Haasje. Ze wil liever alleen bij de pupjes en ik heb haar al meermaals betrapt dat ze tussen de pupjes ligt of ik vind haar in de kamer met het speelgoed van de pups die ze tijdens haar bliksembezoekjes verzamelt.
 
Soiree is dol op de jongens ze wil het liefst de hele dag bij de pupjes, ik haal haar af en toe uit de ren zodat Lilou eventjes alleen kan zijn zonder de zo goed bedoelde bemoeienis van haar moeder.
 
Nu resten nog Doedel en Mon Ami, zij mogen strakjes even bij de pups!
 
Overgrootmoeder Cacao 
 
Spelen in de ren 
 
Heerlijke mollige ventjes!
 
Sweet dreams mooie Bolero
 
Niets zo fijn als een dutje bij oma
 
Of gewoon in het pupmandje
 
 Soiree en Lilou 


 
Zaterdag hebben we even bezoek gehad van Danny en Katrien, zij zijn de baasjes van Lobke (kleintje van Haasje) en Floor (kleintje van Cacao) en ze brachten voor elke pup een schattig beertje mee, we gaan ze goed bewaren en strakjes krijgt elke pup zijn eigen beertje. Heel erg bedankt!
Natuurlijk waren hun twee dames er ook alleen mochten zij nog even niet bij de pupjes en zijn dus eventjes in de auto gebleven, natuurlijk ben ik ze wel gaan bewonderen, mijn hart gaat altijd wat sneller kloppen als ik mijn eigen pupjes weer terugzie en ze zagen er fantastisch uit twee prachtige meiskes!!
 

  
26-08-2018
Zondag en dan doen we rustig aan natuurlijk wel gewandeld dat doen we gewoon 7 dagen in de week maar voor de rest hebben we ons de hele dag vermaakt met de pupjes. Ze waren vandaag super vrolijk en super nieuwsgierig dus tijd voor bezoek van Overgrootmoeder Cacao, en Willemien. Morgen een uitgebreid verslagje vandaag blijven we het nog even rustig aan doen.
 
Zojuist kreeg ik prachtige foto's van Bell (Lilibelle) en zus Sjors die hebben zich vandaag uit mogen leven aan zee
 
Van zulke actiefoto's wordt ik altijd ERG blij!
 

 
Kleine meisjes worden groot en Bell gaat steeds meer op haar mam Soiree lijken
 
Wat een heerlijk teckelleven
 
BoogieWoogie maakt kennis met Aqua oftewel water aan zijn snoetje te zien heeft hij toch liever zijn moeders melk!

 
Momentje van Oma Soiree met Jive
 
 
Zoooo lief!!

 

 


 
25-08-2018
Een onstuimige zaterdag maar vanmorgen was het droog, daar hebben we even van geprofiteerd zodat de roedel tevreden is en ik met een gerust hart af en toe bij de pupjes kan gaan zitten.

Lilou ligt niet meer de hele dag bij haar jongens, als ze honger hebben dan sprint ze de ren in en ook als er eentje piept gaat ze even kijken. De pupjes eten nu nog maar een paar keer per dag bij haar, natuurlijk worden ze ook 'snachts nog een paar keer door haar gevoed maar voor de rest is Lilou gewoon in de kamer en vanmorgen rond 05.00 uur heeft ze even een uurtje bij mij geslapen.
Ze moppert nog wel een beetje als de roedel te nieuwsgierig is maar het is niet gemeend en zeker Soiree trekt zich daar niets van aan ze vind dat ze alle recht heeft om bij haar kleinkinderen te zijn en Lilou accepteert dat helemaal
.
Bij de wandelingen merk ik dat onze brave Soiree die altijd heel netjes aan het lijntje loopt en heel goed oplet, op de terugweg enorme haast heeft, eenmaal richting huis wil ze zo snel mogelijk naar de pupjes en ik heb haar nu een paar keer moeten manen om rustig te lopen maar ondanks dat blijft ze vaart maken. Nu loop ik zelf ook een flink tempo maar het is natuurlijk niet zo leuk voor de rest die toch even zeker op de terugweg het Limburgs dagblad willen lezen!!
 
De pupjes hebben vandaag voor het eerst kennisgemaakt met een vleeshapje, ik heb een tartaartje geprakt en aangelengd met geitenmelk, ze hebben er even van geproefd maar er was nog weinig animo. Dat betekent dat ze zeker geen honger hebben en de melk van Lilou nog ruim voldoende is, ze komen ook nog iedere dag netjes aan dus ik ga niet verder pushen. Ik bied ze nu gewoon 2x per dag een vleeshapje aan en dan komt het vanzelf goed. Het eerste nestje van Soiree bestond uit 3 pupjes en die wilden pas afgespeend worden met 6 weken, met een klein nest is er natuurlijk melk in overvloed.
 
Vandaag heb ik wel het plasmatje geintroduceerd en Bingo alle pupjes hadden het meteen door. Bolero heeft als allereerste een plas gedaan en de rest vond dat zo interessant dat ze zijn voorbeeld hebben gevolgd, dus het was even feest en ik ben reuze trots op ze. Nu gaan we even volhouden tot het routine voor ze wordt om naar het matje te lopen, natuurlijk zullen er nog vele ongelukjes volgen maar het begin is gemaakt.
 
Wow een plas!!
 
Ja hoor vier plasjes!!
 
Ook oma Soiree is trots!!

 
Lilou's melk is het allerlekkerst


 
Veilig tussen je mam en oma
 
De oogjes zoeken al echt kontakt


 
24-08-2018
De dag is omgevlogen, de jongens worden speels en ze gaan nu echt een paar keer per dag naar de sportschool. Natuurlijk blijf ik er nog even bij, buiten dat ik het heel leuk vind zijn de andere teckels super nieuwsgierig naar de pupjes en Lilou vind het prima dat Soiree af en toe even komt kijken maar blijft toch nog een beetje beschermend. Dus voor de zekerheid en om te zorgen dat Lilou een zorgeloze moeder kan zijn blijf ik er nog eventjes bij.

Het wordt steeds leuker, de jongens spelen al een beetje met elkaar en ook het speelgoed wordt grondig onderzocht. Vandaag was er een inspectie van ons dak en ook de goten werden nagekeken en schoongemaakt, dat brengt natuurlijk best flink geluid van ladders en lopen over de pannen. De pupjes hebben niet gereageerd dus dat is super fijn dat betekent dat ze niet snel in paniek raken van rare geluiden.

Ze hebben al kennisgemaakt met een beetje pap alhoewel er meer aan hun pootjes zit dan dat er naar binnen gewerkt wordt. Ik heb het bij meerdere nestjes geprobeerd gewoon een papje met geitenmelk en ze zijn er niet weg van. Ze waren wel ontzettend geïnteresseerd in de vleeshap van Lilou dus vanaf volgende week ga ik ze wat vlees voorschotelen ik denk dat dat een feestje voor ze wordt.
 
Goedemorgen..... wij willen naar de sportschool!!
 
En Hopla
 
Jive altijd in voor een spelletje en een geintje
 
Ik ruik......... vlees!!
 
Even hallo zeggen tegen de fanclub!

 
Jet..... mag ik even bij jou!!

 
23-08-2018
Hiep Hiep Hoera, Soiree is vandaag jarig ze is 6 jaar geworden en dat betekent dat het natuurlijk ook een feestdag is voor haar broertjes en zusje. Lester, Jolie, Teun, Chaviv, Nelson en baasjes van Harte Gefeliciteerd.

Het ultieme cadeau voor Soiree was dat ze vandaag kennis heeft mogen maken met haar kleinkinderen, eindelijk (met een beetje hulp van mij) vond Lilou het goed dat Soiree het rennetje binnen ging, ze mag niet in de werpkist maar als ik de pupjes in het rennetje zet mag ze snuffelen en ook een beetje poetsen.
Tot aan het ontbijt heeft Oma Soiree in de ren gelegen en we hebben haar echt over moeten halen om haar verjaarsontbijt op te eten.
Nu springt ze regelmatig in de ren, ze dringt zich niet op en respecteert Lilou als ze met haar pupjes in de werpkist ligt dan gaat ze er keurig voor liggen of ze kruipt in het puppymandje en Lilou vind het prima, ik denk zelfs dat ze het wel op prijs stelt dat haar moeder een beetje dichterbij is.
Ik geniet van het enthousiasme van Soiree die zo blij is met de pupjes.
 
En bij een verjaardag hoort een verjaardagsfoto
 
Een een verjaardagsontbijtje
 
Lang moeten wachten ....
 
Heeee Oma!!
 
Soiree wacht rustig tot het volgende sportmomentje van de vierling!
 
En Lilou..... die gaat nu ook af en toe rustig in het rennetje liggen terwijl de pupjes een dutje doen. 
22-08-2018
Alweer 3 weken oud vandaag, de tijd vliegt en de jongens proberen dat ook te doen. Nou ja een tikkeltje overdreven natuurlijk maar een paar keer per dag maken ze duidelijk dat ze even uit de werpkist willen. De jongens schommelen naar de rand en als ik niet reageer wordt er gepiept. Oefentijd dus en je kunt merken dat ze sterker maar ook nieuwsgieriger worden. Er wordt druk op mij handen gesabbeld en vandaag nodigde notabene BoogieWoogie me uit om te spelen. Het was zo grappig om te zien zijn dikke lijfje en dikke staartje gingen helemaal op en neer en toen ik hem kriebelde ging hij heerlijk op zijn ruggetje liggen en begon met veel plezier op zijn voorpootje te bijten en ondertussen ging zijn bekje wijd open het leek of hij aan het schaterlachen was.
Het wordt met de dag leuker maar het kost ook meer tijd ik wil zeker nog even bij de jongens zijn als ze in de ren rondlopen gewoon om ze te observeren en zo kan ik precies zien wie "haantje de voorste" is, wie het rustigste enz.
Ze zijn alle vier vrij relaxed en vooral Bolero heeft het op mij voorzien hij probeert al op mijn schoot te klimmen en vind het heerlijk als ik hem eventjes oppak en zachtjes knuffel.
Ze zijn aan elkaar gewaagd alle vier even lief en Jive is daarbij ook nog een klein clowntje die houd wel van een grapje.
  Traditie is de week-foto dus hierbij Lilou's viertal voor het eerst even in de tuin
 
Jive, onze kleine clown! 
 
Een Clowntje maar heel zachtaardig!
 
Leon (Jazz) lag te slapen en heeft gewoon niets van de tuin gezien!
 
Klein beertje
 
Ook BoogieWoogie, ons zwaargewichtje,  heeft moeite om de oogjes open te houden
 
Nou vooruit dan heel even maar dan doe ik ze weer dicht!
 
Wakker worden Bolero 
 
Wat een uitstraling!!

 

 
21-08-2018
Een warme dag, geen zonnetje maar echt benauwd en de meisjes gaven halverwege onze wandeling aan dat ze het zwaar vonden dus we hebben een korte route genomen. Ik voelde het zelf ook het leek of ik een beetje aan het verdampen was. Dus we hebben ons thuis vermaakt, nou ja vermaakt de roedel is erg druk om naar de pupjes te staren die ik af en toe in het rennetje zet zodat ze kunnen oefenen.
Soiree mocht vandaag heel even in het rennetje maar toen ze te dicht bij de pupjes kwam werd Lilou een beetje boos en zenuwachtig dus dat werd een heel kort bezoekje. Niet gek natuurlijk de ren staat pas sinds gistermiddag en Lilou vind het nog een beetje spannend als haar jongens de beentjes nemen. Natuurlijk gaat dat niet al te snel en bij elk hobbeltje of speelgoedje raken ze uit balans maar als ze allemaal een andere kant op gaan dan voelt hun mam zich een beetje hulpeloos.

Lilou gaat nu wennen aan het loslaten van haar jongens en volgens Overgrootmoeder Cacao gaat het de goede kant op want vanmiddag kwam ze voor het eerst snuffen aan haar achterkleinkinderen. Ik heb Cacao uitgenodigd in de ren maar daar is ze niet op ingegaan en ik weet zeker dat ze heel goed kan inschatten hoe Lilou daar over denkt Cacao is echt mijn graadmeter en als zij niet wil dan is Lilou er gewoon nog niet aan toe.
 
Morgen zijn de pups drie weken oud, wat gaat het ontzettend snel, van hulpeloze kleine babypupjes zijn het nu flinke pupjes die hun gewicht verviervoudigd en eentje zelf vervijfvoudigd hebben.
 
Vandaag hebben we alle hele zoet foto's zodat we strakjes een mooie terugblik hebben als we eens hele stoute foto's kunnen maken.
 
LIEFFFFFFF
 
Onafscheidelijk Bolero en Leon (Jazz) 
 
Het flinke hoofdje van Boogiewoogie
 
En zijn favoriete houding!
 
Jive moe van het zoet zijn!!


 
20-08-2018
Een drukke maar wel erg leuke dag, vandaag heb ik besloten om de pupjes en ook Lilou wat meer ruimte te geven dus vanaf hedenmiddag hebben ze hun eigen sportschooltje waar ze hun spiertjes kunnen oefenen zodat ze strakjes als ze naar buiten mogen eens flink kunnen rennen.
Het is altijd even afwachten hoe de reacties zijn zowel van de pupjes als van Lilou. De pupjes vonden het allemaal heel normaal totaal geen paniek of opwinding, Lilou moet nog even wennen want ze was eerst samen met haar pupjes helemaal afgeschermd en nu heeft de hele roedel zicht op het mooie gezinnetje.
Dat levert af en toe nog een klein beetje gebrom op, niet als de pupjes in de werpkist zijn, maar als ik ze even in het rennetje laat spelen en een van de dames of Mon Ami komt te dichtbij dan wordt ze alert. Ze is er nog niet aan toe om haar pupjes te delen. Natuurlijk respecteren we dat en de komende dagen gaat ze het vast normaal vinden dat alle teckels haar pupjes bewonderen en dan mogen ze vast eens op bezoek.
 
De pupjes waren vanmorgen al echt een beetje aan het spelen en Jive wilde graag het oortje van Leon (Jazz) afsnoepen
 
Dus maar snel een speeltje erbij want broertje lag zo heerlijk te slapen!
 
Lekker drinken bij Mam en zo kon ik de ren opzetten!

 
Oww Lilou weet niet of dit een goed idee is!
 
Maar Bolero troost haar een beetje
 
Snap je dat..... alles is leuk we kunnen lekker spelen en broertje BoogieWoogie neemt gewoon een siesta!
 
He he eindelijk mag ik nu eindelijk mijn kleinkinderen bezoek??
 
Helaas Soiree nog even geduld!

 
Lieve Jazz gaat oma Soiree blij maken, als je niet bij ons mag kom ik even naar jou!
 
Een half uurtje ren en dan weer lekker een dutje in de werpkist!

 
 19-08-2018
Een heerlijk relaxte zondag, vanmorgen werd ik pas om 06.30 uur wakker gemaakt, Wil was natuurlijk gisteren naar het bruiloftsfeest geweest dus die mocht vanmorgen uitslapen. Dus ik heb alles heel rustig aan gedaan en ik heb Lilou ontbijt op bed (werpkist) gebracht en ben er gezellig even bij gebleven. De jongens besloten gewoon gezamenlijk hun ontbijt te verlengen omdat mam Lilou toch al liggend haar ontbijt naar binnen werkte dus ook voor hun extra leuk.
Vandaag hebben ze voor het eerst kennisgemaakt met wat speelgoed, er waren geen paniekaanvallen ze kwamen meteen even alles bekijken en Lilou heeft natuurlijk een pootje toegestoken want elk speelgoedje werd wel even aan een strenge controle onderworpen en het eerste speelgoedje werd door Lilou zelf bij haar jongens geintroduceerd.
Alles was leuk en werd goed ontvangen dus dat betekent dat ze deze week wel klaar zijn om wat meer ruimte te krijgen zodat ze eens kunnen gaan sporten!
Stiekem vind Lilou al dat nieuwe speelgoed erg leuk, de jongens hebben een speelse mamma, dus wat zal ze genieten van wat meer ruimte zodat ze lekker met haar zoontjes rond kan lopen. We doen alles in fases als ze goed omgaan met iets dan komt er een nieuwe uitdaging.
 
Wij wensen iedereen een fijne zondag!!
 
Jive probeert BoogieWoogie te vertellen dat er een vreemde vogel is geland!

 
Even een reactie!! 
 
Om vervolgens gewoon door te slapen, het is tenslotte zondag en hij heeft een flink ontbijtje gehad!
 
Jive is echt een speels manneke wat ook heel graag contact maakt dus dan gaat hij het maar eens proberen bij broer Bolero 
 
Ook Leon was niet onder de indruk!

 

 


18-08-2018
Zaterdag het begin van het weekend en een drukke dag!
Op zaterdag worden de boodschappen gedaan, natuurlijk gaan Lilou en haar pupjes altijd voor. Nog voor ik ga ontbijten zorg ik ervoor dat hun werpkist lekker schoon is en voorzien van schone dekentjes. Lilou krijgt meteen daarna haar ontbijt en ook de roedel laat zich horen zij hebben altijd enorme honger.
Vlug een ontbijtje voor Wil en voor mij en dan natuurlijk zorgen dat de roedel hun beentjes kunnen strekken. Ze weten precies de gang van zaken zodra ik de ontbijtboel aan kant heb rennen ze al richting garage er wordt druk gehuppeld en soms een beetje gezongen ze vinden het geweldig om er op uit te trekken.
Vandaag hebben we het bij een uurtje gehouden, het buurmeisje is vandaag getrouwd en ik ben vanmiddag naar de huwelijksinzegening geweest terwijl Wil op de pupjes mocht passen, vanavond gaat Wil naar het bruiloftsfeest en blijf ik bij de pups dus dat hebben we mooi verdeeld.

De pupjes worden nu wat speelser ze beginnen elkaar te onderzoeken en ik zie soms een van de pups een hapje nemen van een broertje, gelukkig kan dat allemaal geen kwaad ze hebben nog geen tandjes dus er wordt ook niet geprotesteerd. Je kunt ze nu eigenlijk een beetje vergelijken met hele kleine kindjes alles moet even geproefd worden, ook mijn handen worden regelmatig door hun mondjes onderzocht dus morgen gaan ze eens kennismaken met hun eerste speeltjes.
 
Het begint natuurlijk steeds leuker te worden, als ze me horen krijg ik al echt een reactie en als ik bij Lilou op de koffie ga komen er vier heerlijke dikke ventjes naar me toe gekropen en natuurlijk willen ze dan even geaaid en gekriebeld worden, het is echt geen straf om op de jongens te letten.
 
Vandaag niet veel tijd gehad om foto's te maken maar dat gaan we morgen natuurlijk dik goed maken!
 
Jive kan zijn oogjes eigenlijk niet meer open houden
 
Slaap lekker manneke!
 
Echte broertjes (BoogieWoogie en Leon (Jazz))

 
Hier kun je uren naar kijken!


17-08-2018
Het heeft vannacht en vanmorgen flink geregend en dat kan Limburg wel gebruiken eigenlijk is het ideaal weer voor de roedel, het was gisteren een warme dag en vanmorgen was het heerlijk afgekoeld. Dus vandaag heb ik uitgeroepen tot roedel-dag en we zijn na de buien heerlijk op stap geweest. Wil heeft Lilou en haar pupjes gezelschap gehouden en wij hebben ons een dikke 3 uur buiten vermaakt.
Lekker je hoofd leegmaken en genieten van de meisjes en Mon Ami die gretig alle lekkere luchtjes opsnoven en hun dansjes danste.
De natuur is zich aan het herstellen, her en der geholpen door het Limburgs Landschap die goede zorg verlenen, ze pompen nog steeds water in de vennen zodat de bevers niet droog komen te staan de oude bomen die het zwaar hebben zijn keurig voorzien van geulen zodat het regenwater opgevangen wordt en ze extra kunnen profiteren van wat ze zo lang niet hebben gehad. Complimenten voor al dat werk het is heel makkelijk om commentaar te leveren maar als ik zie wat een werk er verzet is en nog steeds wordt gedaan mag daar best een bedankje tegenover staan.
 
De pupjes doen het gewoon geweldig goed het lijkt met dit nestje van Lilou nog sneller te gaan, de jongens lopen al een beetje al is het nog niet helemaal stabiel en kukelt er weleens eentje om. BoogieWoogie komt nu ook aardig op zijn pootjes terecht het is zwaar werk als je zo'n stevig reutje bent. Ik zag vanmorgen een beetje frustratie bij hem toen hij achter zijn broers aan wilde hobbelen. Hij was wanhopig aan het balanceren en ik hoorde hem even flink protesteren. Vanmiddag was het dan eindelijk zover hij kreeg zijn dikke buikje omhoog en ja hoor vol trots zag ik hem van links naar rechts flaneren.
Vanmorgen gaf de weegschaal precies 1111 gram aan bij onze reus.
 
Het drinken bij Lilou is ook veranderd, ze liggen niet meer de hele dag aan de bar, de pauzes tussen het drinkfestijn worden langer maar eenmaal aan het drinken dan zie je ze met volle teugen de melk naar binnen werken.
Ik vermoed dat de oortjes nu ook werken, toen ik vanmiddag even bij ze ging zitten en ik tegen Lilou aan het praten was zag ik zeker twee staartjes flink kwispelen. Ze zijn nu helemaal gewend aan mijn handen ze vinden het heerlijk als ik ze even aanraak en kriebel en nu neem ik af en toe een pupje op schoot natuurlijk onder toezicht van Lilou.
 
Haasje is nog steeds topfit en ...... stout. Vandaag was ik even met Lilou in de tuin, de telefoon ging dus even naar binnen en ja hoor Haasje had de ren open gemaakt en zat op haar dikke billetjes temidden van de pupjes in de werpkist. Lilou had waarschijnlijk niet genoeg gepoetst want Supernanny Haze was druk bezig om de jongens een flinke wasbeurt te geven, ze was zo druk bezig dat ze mij niet zag tot het woordje HAAAAAAAS !!! Oeps betrapt, ze weet dat het niet mag dus met onschuldige oogjes kwam ze rustig de werpkist uit en liep heel gepikeerd de kamer in.
Dit heeft zich vandaag nog twee keer herhaald en bij de derde poging was Lilou gewoon nog n de werpkist en vond Haasje het tijd om Lilou met veel stampij de kist uit te jagen.
Arme Lilou was helemaal ontdaan dus dat was een stapje te ver en ik heb Haasje dus even in haar nekvelletje gepakt (niet te hard hoor) maar wel kordaat. Nu maar hopen dat Haasje haar lesje geleerd heeft maar ........ bij Haasje weet je het NOOIT.
 
Onze trots!!
 
Er wordt nog steeds water naar de vennen overgeheveld
 
en dat maakt natuurlijk een heel mooi zwembadje voor de teckels
 
Cacao heeft een buit gevonden 
 
En die MOET mee naar huis!!

 

16-08-2018
Twee weken en 1 dag en ja hoor er wordt geoefend en met resultaat. Vanmorgen zag ik Jazz als zijn eerste stapjes zetten, helaas was ik de werpkist aan het verschonen en had ik geen fototoestel bij de hand maar als eerste de oogjes open en als eerste stapjes gezet. Hij werd vandaag al snel gevolgd door Bolero die heeft de smaak ook te pakken en neemt af en toe de "kuierlatten" Jive en BoogieWoogie doen ook fikse pogingen maar vooral onze reus BoogieWoogie heeft er nog een beetje moeite mee. Hij is natuurlijk wel de zwaarste dus dat lekkere dikke lijfje moet wel omhoog en dat kost kracht, maar hij blijft proberen en ik zie hem ook echt centimeters maken om vervolgens op zijn kinnetje te duikelen, voor mij heel grappig om te zien.
Jive doet het rustig aan die heeft vandaag een ATV dag ik denk dat hij gisteren ietsjes te zwaar getafeld heeft (volgens de weegschaal).
De mannen zijn er snel bij als ze zo door gaan wordt het rennetje iets eerder dan gepland geplaatst zodat ze wat meer ruimte hebben.
Je merkt ook aan Lilou dat ze het leuk vind en ze durft haar knaapjes nu ook af en toe alleen te laten, gisteren heeft ze zeker 10 minuten bij me op de bank gelegen en vanmiddag heel even in het zonnetje.
 
Verder hebben we leuk nieuws, Jazz heeft een warm mandje gevonden en wel een heel warm mandje hij mag strakjes bij zijn tante Juliëtte gaan wonen, Juultje is het zusje van Lilou dus dan wordt hij vast nog een beetje bemoederd en hij kan ook heerlijk spelen met Mr. Roberts oftewel Bertje.
 
 

Jazz gaat Leon heten en is dus gereserveerd

 
Vannacht even wakker en dan kijk je natuurlijk hoe de pupjes het doen!!
 
Diepe slaap!
 
Jaja dat valt niet mee om al die weelde mee te torsen!
 
En we kregen een foto van Haasje (vernoemd naar onze supernanny) alles stond klaar voor de vakantie inclusief Haasje die vast bang was dat ze vergeten zou worden


 


 15-08-2018
Twee weken oud, dus weer een beetje jarig.
Je ziet ze nu echt groter en zeker sterker worden en alle pupjes hebben nu hun oogjes open tenminste als er niet gedut wordt want het zijn toch nog baby-teckels en nog heel afhankelijk van hun mam Lilou.
Een dat is een prima moeder, BoogieWoogie is vanmorgen een kiloknaller geworden met zijn 1030 gram is het een heel stevig manneke. Ze worden nu ook flink beweeglijk, bij het nemen van de week foto's moest ik echt opletten ze zouden zo van de tafel tijgeren.
Voorlopig houden we ze zeker nog een weekje in de werpkist maar volgende week krijgen ze een eigen rennetje zodat er flink geoefend kan worden in het lopen en het rekken en strekken en als Lilou het goed vind mogen Soiree en Cacao eens kennis gaan maken met hun kleinkinderen cq achter-kleinkinderen.
 
Dus nu voorlopig houden we ze lekker warm en wordt er elke dag flink geknuffeld natuurlijk ook met Lilou want ondanks dat ze moeder is blijft ze toch mijn kleinste meisje.
 
Ik heb vanmorgen met de roedel flink wat kilometers gemaakt we zijn naar het Leerkensven gelopen of zo als ik dat altijd noem Beverswijk. We zijn daar weken niet meer geweest het was veel te warm, maar het is een heel mooi gebied en de teckels kunnen daar rennen, graven er is een prachtig ven (waar de bevers hun domein hebben) en er ligt altijd veel kreupelhout waar de teckels zich helemaal kunnen uitleven. Op de terugweg waren ze moe..... het is nog steeds een beetje benauwd en ik kon merken dat ze daar toch last van hebben en buiten dat is het toch een tijdje geleden dat ze zoveel kilometers gemaakt hebben.
We gaan dit nu een paar keer herhalen zodat alles weer topfit wordt en dan bedoel ik vooral de wat oudere dames, Soiree en Mon Ami liepen lekker door.
 
En hier zijn ze dan onze pupjes twee weken oud!
 
Jive onze eerstgeborene !
 

 
Jazz onze kleinste maar wel als eerste de oogjes open
 
een klein droppie is het!! en hij bleef poseren dus van hem wat extra foto's gewoon omdat ik geen keuze kon maken  

 
 BoggieWoogie onze "Kiloknaller" wat kan dit mannetje eten maar de extra grammetjes staan hem ERG goed
 
 
 

 
Onze "hekkensluiter" Bolero, de naam pas perfect bij hem met zijn prachtige zwarte vachtje. Hij legt ook al heel wat gewicht in de schaal maar op 3 gram na toch nog geen kilo!
 


14-08-2018
En ja hoor, vanmorgen keek kleine Jazz me aan, altijd zo'n bijzonder moment als de pups hun oogjes open doen dan krijgt zo'n mooi hoofdje echt uitstraling en in het geval van Jazz (onze kleinste) is dat heel lief, precies zoals ik al verwacht had. Het is zo'n gemakkelijk pupje wacht keurig zijn tijd af als het druk is aan de melkbar ik heb hem nog nooit horen piepen van ongenoegen dit wordt een heel lief en makkelijk reutje.
Vanmiddag besloot ook Jive zijn oogjes open te doen en ik weet dat Bolero en ook Boogiewoogie af en toe door een kiertje kijken maar ik heb ze niet kunnen betrappen op een echte blik, dat bewaren ze vast voor morgen.
Morgen zijn ze weer een beetje jarig twee weken oud wat gaat het snel Boogiewoogie heeft zijn gewicht bijna verviervoudigd dat wordt een heel flink manneke.
Maar ook Bolero kan er wat van die presteerde het om gewoon in een dag 100 gram aan te komen ik weet niet wat dat is met de melk van mijn dames maar die doet wonderen.
Er liggen hier vier heel tevreden, glimmende pupjes.
 
Morgen gaan we weer de week foto maken en hopelijk houden onze mannen hun oogjes open!
 
Lieve Jazz
 
En Jive, ik moet altijd glimlachen als ik hem zie hij heeft iets ontroerends
 
Bolero groeit als kool en er komt al een baardje door!


13-08-2018
Drijfnat geworden vandaag, er was regen voorspelt maar pas vanaf 11.00 uur dus we zijn rustig op pad gegaan maar eenmaal in het volgende dorp kregen we een hoosbui het kwam echt recht naar beneden en we hebben al rennend een flinke boom uitgezocht om daar even te schuilen. Ik heb het vaker meegemaakt dat het weerbericht voor Grathem niet overeenkomt met de voorspelling voor het volgende dorp de buien zijn hier aardig plaatselijk. Ik heb Uiteraard niet gemopperd want onderweg hebben we de uitgedroogde maisvelden gezien en alle regen is hier welkom ook al valt die met bakken op mij en de teckels.
Wil heeft vakantie dus bij thuiskomst lagen er al handdoeken klaar in de garage zeer attent en zeer welkom.
 
De pupjes hebben besloten om toch ook vandaag hun oogjes nog lekker dicht te laten ze wachten vast op een mooie zonnige dag. Je ziet ze nog steeds groeien en Boogiewoogie is echt de allergrootste hij heeft al ruim de 900 gram gepasseerd op zijn hielen gevolgd door Bolero.
Jive is een goede derde en Jazz is een pietsje fijner gebouwd, dat is een zeer elegant manneke een heel tevreden en bescheiden pupje met een geweldig mooie tan-aftekening.
 
Haasje is in topvorm gisteravond heeft ze samen met Mon Ami flink door de tuin geraced en ondanks dat het vandaag flink spetterde wilde ze toch uit wandelen ze mocht samen met Wil en Willemientje een ronde maken. Ze blijft samen met Soiree in de buurt van de ren hopende op een opening om hun nieuwsgierigheid te bevredigen en ondertussen hebben ze ook Mon Ami nieuwsgierig gemaakt die wilde gisteren samen met mij de ren in. Ze zullen zeker nog zo'n 10 dagen moeten wachten dan gaan we de ren uitbreiden zodat de pupjes hun eigen sportschooltje hebben en dan mogen natuurlijk Oma Soiree en Overgrootmamma Cacao als eerste even kennismaken.
 
Boogiewoogie is al een imposant manneke met de mooie lange wimpers van Lilou en Soiree
 
Geen open oogjes maar er zit al flink beweging in 

 


12-08-2018
Weekend en ondanks dat er erg warm weer voorspelt is valt het gelukkig mee dus lekker op pad geweest en we zitten nu al de hele dag in de tuin.
Ik heb Cacao en Mon Ami op een trimbeurtje getrakteerd lekker in de schaduw op de tuintafel en ze waren zo braaf dat ik ook een begin gemaakt heb om Soiree van haar dikke vachtje af te helpen alleen dat is bij haar altijd een heel karwei want ze heeft een super dikke vacht. Dus nu loopt ze met een geplukte zijkant, geplukte oortjes en een half geplukt hoofdje hopelijk werkt het weer morgen mee dan gaan we de rest even netjes maken zodat ze weer helemaal gestroomlijnd is.
 
De pups zijn druk aan het oefenen om te lopen, ze proberen nu ook hun voorpootjes te gebruiken en je ziet ze balanceren, kleine circusartiesten zijn het. De oogjes staan op een kiertje dus eigenlijk verwacht ik dat ze me morgen vol verwondering gaan aankijken.
Zo meteen ga ik samen met Wil en de teckels barbequen de tuindeuren kunnen lekker open blijven zodat ook Lilou en de pupjes er een beetje bij zijn.
Wij wensen iedereen een hele fijne zondag!
 
Echte wonderboys ze lijken zo uit de sportschool te komen 
 
Ach Soiree ondanks half geplukt blijf je knap!

 

 
11-08-2018
Weekend en YESSSS we hebben genoten de roedel en ik, het heeft vannacht lekker geregend en daar hebben de teckels vandaag van mogen profiteren, de pootjes hebben volop gedanst, ze hebben lekker in de modder gerold en gegraven kortom ze zijn uit hun bolletjes gegaan.
Er waren bijna geen regels vandaag ze mochten zich lekker vies maken het enige wat niet mocht dat was zwemmen omdat ik op dit moment de conditie van het water niet zo vertrouw.

Lilou maakte vanmorgen aanstalten om mee te gaan maar als ik het woord pupjes gebruik rent ze netjes terug naar haar kinderen, zo vrolijk als ze kan zijn ik weet gewoon als ik haar aan zou lijnen dat ze meteen na drie meter de rem erop zou gooien ze is er nog lang niet aan toe om haar kinderen even alleen te laten.
Ze heeft me vannacht toch nog wel even wakker gemaakt, nog niet gewend aan dag- en nacht ritme is ze tussen 24.00 en 01.30 uur klaarwakker en de pupjes liggen dan hun zoete droomjes te dromen dus dan heeft Lilou eventjes niets te doen, omdat ik dicht bij haar op de bank slaap hoor ik haar rond die tijd even zachtjes piepen in mijn oor.
Ik laat haar dan even in de tuin voor een eventueel plasje en nodig haar uit om even bij me te komen liggen maar dat is natuurlijk niet haar bedoeling want Lilou wil even aandacht ze heeft geen slaap.
Ik neem haar dan maar mee in naar haar pupjes en ga even bij haar zitten ik kriebel haar oortjes en we maken een praatje en dan zie ik toch haar luikjes dichtvallen.
Niet heel goed voor mijn nachtrust maar ik begin er aan te wennen en ik weet dat als de jongens zo dadelijk gaan lopen Lilou het een beetje drukker krijgt en dan komt alles vanzelf weer goed.
 
De jongens zijn gewoon vierkant ze worden sterk en dat zie je als ze drinken wat kunnen onze mannen tanken pfff. 
Boogiewoogie heeft vanmorgen al de 800 gram genaderd dus over een paar dagen hebben we al een kilo teckel dus dat gaat waarschijnlijk een heel flink ventje worden.
 
Ik meen te zien dat Bolero zijn oogjes op een kiertje heeft dus het zou zomaar kunnen dat morgen of overmorgen zijn oogjes opengaan en dat is altijd een OH moment.
 
Gewassen en gestreken !! 
 
Dus dan kunnen wij op pad
 
Overgrootmamma Cacao zou toch eigenlijk wel eens willen duiken
 
Hoe prachtig kun je zijn!
 
Boogiewoogie kan geen "pap" meer zeggen 
 
Het lieve kopje van Jive!

 
 10-08-2018
Prachtig wandelweer dus daar hebben we van genoten, vanmorgen een flinke wandeling gemaakt met de roedel ze waren er echt aan toe en ik ook.
Er stond een lekker windje en we hebben kilometers kunnen maken. Nog niet zo ver als anders want ik bouw het rustig op vooral voor de iets oudere dames ze hebben het weken moeten doen met een klein rondje dus we gaan de boel niet forceren en er hangt nog steeds een beetje warmte in de lucht ondanks de buien die we gehad hebben.
Maar al met al liggen de teckels nu lekker tevreden uit te blazen.
 
De pupjes leggen al heel wat gewicht in de schaal vanmorgen heeft BoogieWoogie de 700 gram dik overschreden het voeden door mamma Lilou gaat dan ook gewoon dag en nacht door. Ik houd Lilou'tje nu een beetje in de gaten ze is niet mager maar wel slank en naarmate de pupjes groeien nemen ze steeds meer melk af dus Lilou krijgt nu tussen de maaltjes door nog wat lekkere dikmakers toegestopt en ze krijgt nu voor de nacht nog een extra vleesmaaltijd.
 
De pups proberen nu af en toe om hun achterpootjes onder hun dikke billetjes te krijgen en dat ziet er soms heel komisch uit want hun snoetjes zwabberen over de grond en hun parmantige billetjes staan een stukje hoger, het lijken kleine stofzuigertjes.
Het knuffelen wordt zeer gewaardeerd zowel door mij als door de pupjes ze genieten enorm van een beetje gekriebel en je ziet hun bekjes op en neer gaan en dan lijkt het precies of ze een beetje giechelen.
 
Het is volop genieten van de mooie jongens en Lilou en het gaat super snel over een paar dagen gaan de oogjes open en daarna zullen ze ook geluiden gaan waarnemen dus we zijn reuze benieuwd.
Vanmorgen voelde ik dat hun nageltjes ook flink groeien dus in het weekend ga ik die voor de eerste keer knippen, dat is wel zo prettig voor Lilou want de scherpe puntjes laten natuurlijk een behoorlijke handtekening achter bij het drinken.
 
Haasje is na al die warmte vastbesloten om niet meer te slapen (tenminste niet overdag) en vanmorgen vond ik haar in de tuin samen met Mon Ami, ik vond dat ze een beetje raar deden maar ik kon niet zo goed zien waar ze mee bezig waren want ze stonden een beetje verscholen achter een haagje.
Dus toch maar even checken en jawel hoor..... een dode vogel, ik weet niet zeker of ze de vogel gevangen hadden maar als dat zo is dan weet ik vrijwel zeker wie van de twee daar flink de "hand" in heeft gehad. Haze is op oorlogspad!!
 
Zo vond ik vanmorgen Lilou samen met Jazz, dit is pure moederliefde 
 
 
Bolero was ook nog niet wakker en aan zijn buikje te zien heeft hij vannacht flink zijn best gedaan


 

 
09-08-2018
Het is genieten hier, eindelijk weer een gewoon dag/nacht gevoel. Ook voor de roedel en zeker voor Lilou is dit belangrijk.
Doordat de ramen geblindeerd waren om de zon buiten te houden waren we dat gevoel een beetje kwijt met als gevolg dat Lilou 'snachts de ren uitkwam om even aandacht te vragen. Nu we gewoon weer daglicht binnen laten komt ze overdag af en toe uit de ren (maar alleen als haar pupjes tevreden slapen) en vanmorgen heeft ze weer eens laten zien dat ze nog steeds onze beste salsa-danseres is. Wat een opgewekt moedertje hebben we.
Het eten gaat ook steeds beter, je merkt dat de jongens wat meer melk afnemen en langzaam aan geven we Lilou wat meer voeding zodat ze niet al te slank gaat worden.
Haasje en ook Soiree volgen haar als een schaduw, vooral Haasje is gespitst om dikke vriendinnen te zijn, ik geloof dat ze soliciteert om peettante te worden. Maar daar is nu ook oma Soiree, ze ligt de hele dag pal tegen de ren aan en als ik 'smorgens de werpkist ga verschonen is ze er als de "kippen" bij om de dekentjes te besnuffelen en er lekker op te gaan liggen samen met Haasje natuurlijk want die laat zich niet op een zijspoor zetten.
 
De jongens worden met de dag groter en mooier, ze zijn al een beetje aan het oefenen om strakjes hun pootjes te kunnen gebruiken en hun staartjes maken nu al overuren vooral als ze richting de melkbar tijgeren zie je hun antennes zwaaien.
Ze gaan nu ook genieten van het aanraken, als ik bij Lilou op bezoek ga dan neem ik af en toe een pupje heel even bij me om ze te laten wennen aan contact en als ik dan zachtjes hun buikjes en ruggetjes aai dan zie je ze genieten, prachtig is dat!
 
Vanmorgen eindelijk de wandeling met de roedel uit kunnen breiden alhoewel je de warmte nog steeds voelt maar richting huis liepen we in het staartje van een onweersbui en op dit moment hoost het. Ik denk dat iedereen een zucht van opluchting slaat vooral boer Theo met al zijn mooie koeien die me vanmorgen met een dikke glimlach begroette.
 
Heerlijk!!!!!!!
 
Van verkoeling zoeken bij raam en ventilator
 
Nu lekker buiten de op tuintafel genieten van een hoosbui
 
De pupjes dromen hun droompjes
 
Gebroederlijk!

  
 
08-08-2018
De pupjes zijn vandaag een beetje jarig, ze zijn een week jong, wat een warm weekje en wat doen de jongens het goed!
Dat is natuurlijk ook doordat ze flink in de watten worden gelegd door hun mam Lilou, ze is precies zoals overgrootmamma en oma een topmoedertje.

Ze is nu ook wat relaxter, na een week helemaal gewend aan het moederschap en het gaat haar goed af. Daarbij is de ergste hitte nu voorbij en dat maakt het voor haar een stuk plezieriger en makkelijker.

Vannacht was het hier ontzettend benauwd en we gingen pas laat slapen om om 04.45 uur wakker te worden van lichtflitsen en gedonder gevolgd door ..... jawel een flinke regenbui.
Hiep Hiep Hoera ik ben opgestaan en ben even buiten gaan staan om te genieten van de dikke druppels, tot mijn verbazing voelde ik een teckeltje langs mijn benen strijken en mijn verbazing werd nog groter het was Haze. Onze kleine Haasje die NOOIT wil wandelen als het regent, zat op haar dikke billetjes naast me en ze keek me aan met haar lieve stoute toetje.
Nu weet ik waarom ze zo rustig was en nog niet op jacht naar pupjes ze heeft gewoon enorm last gehad van de warmte. Vanmorgen is Haasje weer echt Haasje en heeft ze weer een paar keer het "vingertje" gehad omdat ze vastbesloten is om iedere gelegenheid te benutten om bij de pupjes te gaan kijken en natuurlijk op z'n minst iets te stelen uit de werpkist.
Ben blij dat ze weer haar streekjes heeft ondanks dat je op moet letten mis ik dat ondeugende gedoe van haar.
 
Vanmorgen een klein beetje uitgeslapen en nadat de pups en Lilou waren verzorgd zijn we gaan wandelen, ik wilde graag een langere route nemen maar de teckels vonden het toch nog even iets te warm de wind verkoeld nog niet dus we hebben het bij een klein uurtje gehouden. Nu staan de tuindeuren lekker open en kunnen ze in- en uitlopen en eventueel eens flink rennen mochten ze daar zin in hebben.
Tot aan het weekend houden we dit weer dus er zal vast nog een dag bij zitten dat we ons eens flink kunnen uitleven en ondertussen ga ik wat vaker bij Lilou op de koffie en dat is beslist geen straf!
 
Van alle pupjes maak ik altijd per week een foto zo kun je ze zien veranderen en groeien.
 
Als eerste geboren Jive
 
Heel snel gevolgd door Jazz
 
Een kleine pauze en daar was BoogieWoogie 
 
Die weer heel snel gevolg werd door Bolero

 07-08-2018
Pfffff Nou dit is de warmste dag tot nu toe, 39 graden op de teller. Het goede nieuws is dat ik het binnen op zo'n 25/26 graden heb kunnen houden en dat is een hele prestatie als de zon van de vroege ochtend tot in de namiddag probeert om ons allemaal flink op te warmen.
Vanmorgen toch om 07.00 uur geprobeerd om een rondje te maken met de roedel en eigenlijk voelde je de warmte toen al. We zijn niet ver gekomen ik was juist gearriveerd in het stilte gebied toen daar een hele filmploeg aankwam en daarbij hoorde ik ook aan alle kanten geweerschoten.
We zijn omgedraaid, ik wilde op dat moment niet weten wat er aan de hand was al had ik wel een beetje een vermoeden.
Het stilte gebied is normaal een hele mooi plek en een plek waar het wild ruim aanwezig is, ik neem aan dat  de door de hitte bevangen en waarschijnlijk uitgedroogde dieren werden afgeschoten dus niet zo'n leuk begin van de dag.
Je kan er natuurlijk je ogen voor sluiten maar de hitte hier in Limburg heeft voor veel slachtoffers gezorgd, ik heb vroeger tijdens een lange winter weleens geroepen dat ik zou gaan emigreren naar een warm land maar daar kom ik nu volledig op terug.
  Morgen wordt ons 28 graden beloofd en dat klinkt nu als een Utopia.

Gelukkig hebben Lilou en haar pupjes er niet onder te lijden behalve dat het rondje tuin heel snel gaat. De pups groeien gewoon elke dag en morgen zijn ze natuurlijk een beetje jarig want dan vieren we dat ze een week oud zijn.
En.... oma Soiree is al op bezoek geweest. Ik had het rennetje open laten staan omdat ik voor Lilou even wat eten wilde klaarmaken, de roedel lag lekker te slapen tenminste.... dat dacht ik. Toen ik de ren inliep zag ik daar in een hoekje bij de werpkist Soiree liggen in het pupmandje!!! Lilou lag rustig met haar hoofd op de bakrand naar haar moeder te kijken.
Ik was er even ontroerd door lieve Soiree die nooit ondeugend is heeft de verleiding niet kunnen weerstaan en ze heeft ook Lilou niet willen uitdagen dus daarom is ze heel zachtjes in het pupmandje gaan liggen dicht bij haar kind en bij haar kleinkindjes.
 
Niet zoveel foto's vandaag we waren een beetje holbewoners en in de kamer was het behoorlijk donker, dat krijg je als je de zon buiten wilt sluiten.
 
Lilou en haar mannen, af en toe komt ze voor een paar minuten uit de ren en dan wordt iedereen al kwispelend begroet waarna ze in volle vaart weer terug rent om op haar pupjes te passen.

 

 
06-08-2018
Gisteren was een fijne dag het werd pas wat later op de middag echt warm dus de tuindeuren hebben een paar uur open gestaan zodat de roedel lekker in en uit kon lopen, Lilou heeft zich ook een paar keer laten zien, even de beentjes strekken alhoewel haar oortje dan overuren maken want die blijven gespitst om ieder geluidje van de pups op te vangen.

De werpkist staat in de huiskamer (netjes afgeschermt voor eventuele nieuwgierige teckels) en ik kan het overdag redelijk koel houden alleen 'savonds draait de zon naar de voorkant en dan kan de temperatuur toch wel oplopen. Dus dan draait de ventilator op volle toeren.
Lilou kan omgaan met zo'n 25 graden in de werpkist en als deze oploopt wordt ze toch wel wat onrustig dus ik heb zojuist een flinke bak ijs in de ren gezet (niet in de werpkist hoor) en tot nu toe blijft de temperatuur netjes op 25 en hopelijk gaat dit vanavond ook lukken.
 
De pupjes lijken er weinig last van te hebben, hun temperatuur is ook nog een stukje lager dan die van de volwassen teckels. Twee van de jongens zijn vanmorgen dik over de 500 gram gegaan en als ik ze nu bij Lilou zie liggen dan kan je je niet voorstellen dat het pas een paar dagen geleden is dat ze geboren zijn ze hebben nu al bijna hun gewicht verdubbeld.
 
Soiree is veranderd van een kalme en lieve teckeldame in een lieve maar vasthoudende oma, ze ligt de hele dag voor de ren en probeert telkenmale als ik die open om met me mee te glippen, enorm nieuwsgierig is ze naar de pupjes en volgens mij mist ze haar meisje Lilou ook. Ze zal nog even geduld moeten oefenen over twee weekjes mogen ze eens voorzichtig kennismaken als Lilou er mee instemt tenminste.  Haasje gedraagt zich netjes, overdag doet ze "Haze"slaapjes en 'savonds komt ze tot leven, na het eten gaat haar staart fier omhoog, deelt ze commando's uit aan de rest (die natuurlijk nooit opgevolgd worden) en kletst me de oren van het hoofd, kortom het is natuurlijk wel genieten van die kleine brutale aap.


Nog twee daagjes zweten en dan is er een omslag beloofd we kijken er naar uit want door de lange droogte ziet het er allemaal een beetje troosteloos uit en het levert soms ook trieste taferelen op. Gisteren en ook vanmorgen zie ik vrachtwagens vol vee af en aan rijden en die gaan echt geen dagje naar zee helaas. De veehouders ontdoen zich zoveel mogelijk van hun dieren want op dit moment moeten die allemaal bijgevoerd worden en daarbij zal het in de stallen enorm heet zijn.
Dus tijdens de wandelingen worden we met de neus op de feiten gedrukt.
 
Vannacht was het erg warm dus dan ga ik altijd even controleren of het niet TE warm wordt maar Lilou en haar jongens werken gewoon door, de bar blijft open en daar wordt DIK van geprofiteerd 
 
Buikje vol!! 
 
Bolero houd ook wel van een slokje!

 

 

 
 

05-08-2018
De pupjes groeien nog steeds geweldig goed en vandaag hebben ze allemaal hun eigen naam gekregen, nu is het officieel morgen gaan de papieren naar de Raad van Beheer.
Meestal krijgen de pupjes hier een Franse naam maar bij het nestje van Haasje hebben we een uitzondering gemaakt en voor Lilou doen we dat ook.
Lilou is mijn kleine salsa danseres en ze geeft vast wat van haar swingende moves door aan haar jongens dus daar zijn de namen dan ook op aangepast. We proberen altijd de pups een stamboomnaam te geven die bij ze past.
 
Dus..... even voorstellen de pups van Absolute Originals Nabucco Nebbiolo en Le Grand Coeur Lilou
 
Als eerste geboren Jive
 

 
 
Kort daarna kwam prachtige Jazz
 
 
 
Even een kleine pauze en ja hoor onze derde danser Boogiewoogie
 
 
Onze hekkensluiter de flinke Bolero 
 

 


04-08-2018
Weer een warme dag.... gelukkig gaat het niet ten koste van de pupjes die groeien als kool, elke morgen zie ik dat ze weer flink zijn aangekomen. Het worden stevige mannekes, ze liggen dan ook zoveel mogelijk aan de bar en dat maakt dat ze hele stevige billetjes hebben en een mooi melkbuikje.
De melklijsten van Lilou zijn nu helemaal in balans, de bovenste tepeltjes werden niet gebruikt en daar heb ik twee dagen de druk vanaf gehaald en ik merk nu dat ze niet meer vollopen dus die gaan mooi opdrogen en dat is prima de jongens geven echt de voorkeur aan de dichtsbijzijnde melkbusjes.
 
Met Lilou gaat het ook goed ze is erg begaan met haar jongens en bij het kleinste piepje worden ze op hun wenken bediend.
Ze is nu ook gewend aan het ochtendritueel en dat betekent dat ze eerst ontbijt krijgt waarna ik de werpkist ga verschonen en de pupjes ga wegen.
Naast de kist staat een mandje en daar hopt ze uit zichzelf al in waarna ik een voor een de jongens weeg en netjes bij haar leg. Dan poets ik even de kist schoon hoewel eigenlijk blijft die gewoon schoon hoor Lilou is echt een poetsmeisje ze houd alles keurig bij, dus het is meer even opfrissen.
Als ik een van haar jongens terugleg springt ze meteen in de kist en wacht totdat ze alle vier weer dicht bij haar zijn. Ze kan perfect tellen onze Lilou.
 
Morgen gaan we de pupjes "dopen" en krijgen ze hun eigen naam dus dan kunnen we ze officieel voorstellen!
 
En..... gewassen en gestreken, klaar voor de dag 
 
Nee volgens Lilou moet er een holletje gemaakt worden dus dat wordt herschikken!


 

03-08-2018
De derde dag van onze vier kleine dansers, vannacht is Lilou toch ietsjes onrustiger geweest. De jongens vinden het erg leuk om door de werpkist te schuiven cq tijgeren en daar is Lilou het helemaal niet mee eens, ze wil heel graag haar vierling dicht tegen haar aan hebben.
Daarom mocht ik vannacht toch een paar keer assisteren want als er twee pupjes aan het drinken zijn en er gaan er twee op avontuur kan mamma ze niet terughalen dus er werd even flink gepiept.
Ik wacht het natuurlijk wel even af maar het klinkt zo zielig dat ik toch maar opsta om de rebellerende jongens netjes naar hun mamma te brengen
Gistermiddag heb ik de tijd genomen om Lilou ervan te overtuigen dat ze gewoon even de tuin in kan voor een plasje/poepje zonder te paniekeren. Het heeft even moeite gekost maar met veel geduld en rust geeft ze nu zelf aan dat ze naar buiten wil en ondanks dat het nog met een flinke snelheid gaat raakt ze niet in paniek en doet netjes haar ding.
Nu ben ik bezig om te zorgen dat al haar melkbusjes in balans komen, de jongens hebben besloten om alles netjes leeg te drinken behalve de twee bovenste, deze tepeltjes zitten wat verder weg richting haar voorpootjes en waarom zou je zover reiken als er genoeg melk dichtbij is.
Ik houd ze goed in de gaten want we zitten niet te wachten op een ontsteking en mocht het te gek worden zal ik zelf de melk weg laten lopen hoewel ik dat niet te vaak wil doen want dan stimuleer ik ook weer dat ze automatisch vol gaan lopen. Het is niet alleen genieten en zorgen voor de pupjes maar ook Lilou wordt goed in de gaten gehouden zodat er geen vervelende dingen gaan gebeuren en ze net als wij optimaal kan genieten.
 
Haasje heeft de eerste dag van de pupjes tweemaal een waarschuwing gehad (oftewel het vingertje) omdat ze vastbesloten was om Lilou en de pups te gaan bezoeken en natuurlijk om te proberen de taak van Lilou over te nemen. Mijn waarschuwingen slaat ze in de wind maar voor het eerst zag ik haar respect tonen, na een flinke grom/waarschuwing van Lilou is ze nu heel rustig en heb ik haar niet meer in de buurt van de pups gesignaleerd. Hoe lang het gaat duren????
 
De rest heeft gewoon respect voor moeder en kinderen, overgrootmoeder Cacao wacht rustig af alleen oma Soiree is reuze neiuwsgierig naar de pups maar ook naar Lilou, gistermiddag liep ze met haar meisje de tuin in en probeerde haar even te wassen, helaas Lilou had enorme haast dus die dook als een speer weer naar binnen.
Een heel teleurgestelde Soiree en ik vind haar nu vaak liggend voor de ren.
 
En de jongens...... die groeien als kool je hoeft ze eigenlijk niet te wegen je kunt gewoon zien dat ze groter en zwaarder worden, maar om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen worden ze iedere morgen netjes gewogen met een geweldig resultaat dat me helemaal blij maakt.
 
Nu hopen we alleen nog op wat lagere temperaturen helaas was het gisteren 34 graden en vandaag en morgen komt daar nog een graadje bij, ook de vooruitzichten voor de komende dagen beloven hitte. We zijn het een beetje beu, het is sneu voor de roedel die nu veel dutjes binnen moeten doen in plaats van lekker door de tuin te struinen, er is ons een sprankje hoop gegeven "men" beweert dat de temperaturen na volgende week woensdag onder de 30 graden gaan duiken!
 
In de tussentijd blijven we gewoon creatief en doen het rustig aan, ieder nadeel heeft natuurlijk ook weer een voordeel ik neem 'smiddags ruim de tijd om bij Lilou en haar pupjes te gaan zitten en te genieten van haar mooie mannen!
 
Een kadootje van de buren... zo lief!!
 
 
De dikke buikjes worden gewassen!!
 
Er gaat er weer een vandoor
 
Alle jongens verzamelen!!
 
Alles moet schoon
 
Rust
 
En de pupjes van Soiree worden niet vergeten, Guus is met zijn familie op vakantie in Frankrijk en dat leverde een prachtig plaatje op van een mooie en vooral lieve teckelman
 


 
02-08-2018
De tweede dag uit het leven van de vierling en het gaat heel goed. Door de goede zorgen van Lilou zijn haar mannen lekker in gewicht aangekomen, normaal willen pasgeboren pupjes weleens terugvallen. Ze hebben natuurlijk een heel avontuur beleeft van de veilige warme buik van Lilou worden ze in korte tijd gelanceerd en moeten ze zelf gaan drinken om te zorgen dat hun mooie dikke geboortje-billetjes mooi rond blijven en dat is gelukt alle vier zijn ze flink aangekomen.
Lilou is een TOP moedertje, het kleinste meisje uit het nestje van Soiree heeft het gepresteerd om flinke jongens op de wereld te zetten en zorgt ontzettend goed voor ze.
We gaan vandaag proberen om Lilou te leren dat ze best even naar buiten kan om haar behoeftes te doen, gisteren heb ik haar met veel moeite maar een keer mee gekregen om een plas te doen, vanmorgen rende ze even naar buiten om meteen weer om te keren omdat ze haar jongens niet alleen wil laten.
 
Gelukkig gaat het prima met haar, ze eet en drinkt goed en haar temperatuur is helemaal prima voor een pas bevallen teefje en dat ondanks de hittegolf waarin Limburg nog steeds onder zucht.
 
We proberen de kamer op zo'n 25 graden te houden dat is voor de pupjes een fijne temperatuur en te doen voor Lilou en voor ons. Boven is het ietsjes koeler maar Lilou wil persé in de huiskamer blijven met haar pupjes, dicht bij ons. Dus.... ik slaap maar weer op de bank zodat ik haar en de pupjes kan helpen mocht het nodig zijn.
Ik heb wel heerlijk geslapen vannacht, na een nachtje overgeslagen te hebben was het niet moeilijk om in slaap te komen en Lilou had me niet nodig ze heeft alles onder controle.
 
De pupjes waren vanmorgen al flink aan het tijgeren door de werpkist, ze gebruiken hun voorpootjes om hun hele lijfje te verplaatsen van de ene kant naar de andere. Hier moet Lilou even aan wennen want als er twee pupjes aan het drinken zijn en er gaan twee pupjes op pad dan wordt ze daar toch wel een tikkeltje nerveus van ze wil heel graag haar pups dicht bij zich hebben.
 
Ik ben vanmorgen om 06.00 uur opgestaan en om 07.00 uur hadden de teckels allemaal hun ontbijt gehad, was de werpkist verschoont, de pups gewogen en bewonderd en omdat Wil vandaag en morgen thuis werkt kon ik daarna een ronde maken met de roedel Hiep Hoi, reuze enthousiast waren ze en de heenweg vol enthousiasme. Op de terugweg voelden we de felheid van de zon dus hebben we het rustiger aan gedaan met veel snuffelmomentjes.
De komende dagen krijgen we weer temperaturen van 33/35 dus de rest van de dag kunnen we niet meer op pad dus spelen we vanmiddag even binnen en ga ik natuurlijk af en toe op de koffie bij Lilou.
 
Heerlijke volgegeten pupjes
 
Er wordt flink gepoetst, Lilou accepteert geen enkel vlekje op haar pups
 
Neee ik ga niet plassen zonder mijn jongens!!
 
Zo sterk al, je ziet de stevige beentjes en het dikke staartje.... zo trots op Lilou!


 
01-08-2018
HOERA...... Vandaag tussen 06.15 en 08.15 heeft Lilou vier prachtige reutjes op de wereld gezet de mooie pappa is Absolute Originals Nabucco Nebbiolo, ze zijn prachtig en Lilou heeft het SUPER gedaan. Ze ligt nu trots en prinses-heerlijk van haar jongens te genieten en wij genieten met haar mee.
Lilou is een geboren moedertje en ze is constant haar mannen aan het schoonmaken dus ondertussen blinken ze als een spiegeltje.
Natuurlijk ben ik de hele nacht op gebleven en heb haar zo goed mogelijk gesteund dus strakjes gaan we even wat slaap inhalen en morgen zal ik natuurlijk foto's plaatsen van onze TROTS en ook de mensen op de wachtlijst benaderen. Vandaag houden we het lekker rustig!
 
De eerste foto!! 

 
 
 
 
29-07-2018
 
Een nieuwe week en waarschijnlijk de week waarin de pupjes van Lilou en Nabucco geboren gaan worden. Lilou loopt er nog rustig bij dus het zal zeker niet vandaag zijn.
Ik heb even gedacht dat de pupjes wat eerder geboren zouden gaan worden we zitten nu al heel lang met een extreme hitte en ook deze week geeft de radar aan dat Grathem hele warme dagen krijgt de temperaturen varieren tussen de 29 en 32 graden en ook nog eens volop zon.
Dat vraagt wel even een aanpassing, vandaag wordt het 32 en omdat onze tuin op het zuiden gelegen is hebben we de zon tot 15.00 uur volop op de ramen staan. Ik heb de ramen nu afgeplakt om toch zoveel mogelijk de warmte te weren en het in ieder geval in huis voor de teckels aangenaam te houden. De ventilator staat dag en nacht aan en ;savonds als het wat afkoelt gaan alle ramen en deuren open zodat het even lekker doorwaait.
Dus in huis is het redelijk comfortabel voor de teckels maar helaas buiten is het niet te doen, ik heb deze week nog geprobeerd om een wandeling te maken maar 'savonds zijn de stenen/asfalt zo heet dat de roedel het na een klein rondje al opgeeft. 
Dus voorlopig geen wandelingen voor de roedel alleen Lilou mag 'smorgens om 06.30 uur even mee voor een klein rondje.
 
Vervelend is wel dat de teckels zich nu echt gaan vervelen, het duurt gewoon te lang ze willen op ontdekkingstocht of heerlijk uit hun dak gaan in de tuin maar overdag is dat niet te doen en ze geven het zelf naar een paar seconden al op.
Dus het zijn nu even korte nachten, ik ga met de teckels na 22.00 uur de tuin in zodat ze toch even buiten zijn en we staan heel vroeg op zodat ik ook 'smorgens alles nog eens kan doorluchten voordat de zon gaat schijnen.
 
Nou ja, we gaan het maar weer uitzitten er zit niets anders op en kijken uit naar de pupjes van Lilou we hopen ze voor het weekend te kunnen verwelkomen.
 
Natuurlijk hebben niet alleen mijn teckels last van de warmte ik heb een paar hele mooie foto's mogen ontvangen.
 
Jetje zoekt verkoeling in de tuin
 
Mister houd siesta

 
Dat is heerlijk verkoelen, Lobke en Floor 
 
Wat zijn ze schattig samen! 
 
En in Rotterdam was er verkoeling dus dan ga je op pad, zo te zien vind kleine Bell het heerlijk
 
Odie en familie zijn op vakantie en hij heeft een nieuw campingbed gekregen, het is nog eventjes wennen

 


27-07-2018
 
HIEP HIEP HOERA JOLIE CACAO VANDAAG 8 JAAR
 
Het wordt een heel warm feestje voor ons de wandeling houd Cacao'tje tegoed vandaag staat in het teken van het vooral koel houden van de teckels en zeker van Lilou die haar laatste week is ingegaan, we hopen dat ze nog een paar daagjes wacht om Cacao overgrootmoeder te maken.
 
Wij wensen iedereen een paar graden minder en Cacao krijgt vanwege de hitte vandaag een lekker ijzig koud kippetje en natuurlijk smult de rest lekker met haar mee.
 
Lieve Cacao van Harte Gefeliciteerd met jouw 8e verjaardag en ik feliciteer mezelf dat ik al 8 jaar voor je mag zorgen 

 


23-07-2018
Tis te erg.... wat een warmte, vandaag voor het eerst niet gaan wandelen het voelde vanmorgen of er een warme deken over Grathem lag. In de ochtend heb ik even het babybadje van Lilou gevuld zodat de teckels wat konden spetteren maar al snel werd het ook daar te warm voor ik zag dat zeker Lilou het erg warm had dus met z'n allen naar binnen waar het toch koeler is en terwijl alles lag te dutten het bad maar leeg gemaakt en even laten drogen in de zon.
 
Vanmiddag heb ik het badje maar weer schoongemaakt en terwijl ik het even binnen had gelegd vonden onze dames het ook wel leuk om droog te zwemmen, Oma Cacao dook er gewoon in gevolgd door Soiree en ook Lilou ging er maar even bij zitten. De dames hebben er een droogzwem feestje van gemaakt het was heel grappig om te zien vooral Cacao vond het fantastisch en nodigde haar dochter Soiree uit voor een waar bad-gevecht.
 
Lilou klom er maar voorzichtig uit, ze beschermt haar buikje goed, neemt geen risico's en besloot aan de rand van het bad even mee te kijken hoe de dames uit hun "dak" gingen. Nu ligt alles met een vol buikje te slapen en hopelijk kunnen we vanavond toch nog even in de tuin zodat de roedel nog even kan rennen.
Lilou is nu 54 dagen drachtig en heeft een prachtig buikje, ze heeft het wel wat zwaar met deze temperatuur dus als ze even speelt dan geeft ze dat ook snel weer op. Nog even en dan kan ze genieten van haar pupjes en wij ook natuurlijk.
Het eten gaat wat beter, de laatste dagen wilde ze helemaal geen kip maar vanmiddag heeft ze dat ook weer gegeten, we houden goed in de gaten dat ze alles binnen krijgt wat voor haar en de pupjes nodig is en natuurlijk wordt ze wat extra verwend met snackjes en die wil ze altijd daar zegt ze absoluut geen nee tegen.
 
Morgen wordt het nog een paar graden warmer dus ook dan zit er geen wandeling in zelfs 'savonds gaat niet lukken want het blijft heel lang warm. Enfin we gaan het uitzitten en hopelijk wordt het snel wat koeler.
 
Mijn drie generaties, Oma Cacao, Mamma Soiree en dochter/kleindochter Lilou
 
We doen voorzichtig met Lilou hoor!!
 
Kom Soiree....... even keten!!
 
Wat een koppies..... om te zoenen
 
Eten doen we als het even kan buiten en natuurlijk wordt er gecontroleerd of er nog iets over is
 
Mon Ami gaat voor een kaasplankje!


21-07-2018
Het blijft warm en Lilou wordt elke dag wat zwaarder, het ochtenrondje is weer wat ingekort onze drachtige dame geeft haarfijn aan als het te zwaar voor haar wordt. We blijven wel een dik uur buiten maar de bankjes worden wat vaker opgezocht zodat Lilou even kan uitrusten. Vaker op de dag gaan wandelen is geen optie het is overdag gewoon te warm.
Helaas wordt het de komende dagen nog erger de weersverwachting voor Grathem is tussen de 33 en 35 graden.
Ik heb gisteren voor Lilou een babybadje gekocht, het grote bad heeft een te hoge rand en hoewel Lilou vind dat ze ook nu nog best kan duiken vind ik het niet zo'n goed idee. Gisteren heb ik hem even opgeblazen om te kijken of ons toekomstig moedertje er makkelijk in en uit kan en natuurlijk wil de rest van de teckels ook een bijdrage leveren.
Zo kunnen de teckels toch een beetje afkoelen en voor de zekerheid ligt er een koeltemat in de werpkist mocht het al te erg worden.
 
Verder gaat het prima, Lilou is prachtig drachtig en vanaf donderdag/vrijdag gaan we aftellen.
 
Het eten van Lilou wordt nu over 3 maaltijden verdeeld en 'savonds eet ze nog even met mij samen een beetje yoghurt en natuurlijk heeft de kleine meid ook nog wel een beetje plaats voor een lekkere snack. Het eten vind ze maar zo zo maar met een beetje support van mij eet ze toch haar bakje leeg, snacks en ook yoghurt vind ze heerlijk dus ze is echt aan het zwangeren.
 
Na het eten wil ze het liefst een dutje doen en dan krijg je prachtige beelden te zien want ofwel haar mamma Soiree of Oma Cacao laten haar niet alleen.
 

 
16-07-2018
Warm, of zeg maar heeeel warm. 
Het is flink aanpassen met dit weer, de thermometer gaat elke dag richting de 30 graden en dat is voor de teckels toch een beetje TO MUCH!
Zeker voor Lilou vind ik het sneu, ze is echt aan het zwangeren en je ziet haar elke dag een beetje ronder worden, om haar toch wat in conditie te houden gaan we 'smorgens nog steeds heel vroeg op pad maar de wandelingen zijn behoorlijk aangepast, we lopen een uurtje met heel veel pauzes zodat de teckels lekker kunnen snuffelen en even in het gras kunnen koelen, 'smorgens ligt er nog lekker dauw op het gras en de teckels vinden dat heerlijk.
Het ontbijt voor Lilou nemen we mee, net als bij haar mamma Soiree heeft ze besloten dat ze wil picknicken, ze eet niet mee met de roedel maar aan het einde van de wandeling krijgt ze haar voer buiten op een bankje en dan eet ze goed door.
Als ik het haar in huis aanbied dan trekt ze haar mooie neusje ervoor op dus dit is een prima oplossing zolang de kleine meid maar eet wat goed is voor haar en haar pupjes.
Ik hoop dat de pupjes binnenkort wat gaan zakken, ze zitten vrij hoog en dat betekent dat Lilou heel snel een vol gevoel heeft en ik haar meerdere keren per dag wat moet laten eten. "sMorgens neemt ze het meeste voer in en 'savonds als het een beetje afgekoeld is loop ik met haar en Mon Ami nog even een rondje en krijgt ze haar laatste maaltijd ook weer op het bankje.
Mon Ami is een voortreffelijke begeleider, hij is heel hoffelijk en attent voor Lilou en als ze lekker zit te eten dringt hij zich ook niet op, wel krijg ik een onweerstaanbare blik van hem dus ook hij krijgt een klein beetje daar kan ik echt geen nee tegen zeggen.
 
Overdag zijn de dames en onze heer erg rustig je merkt dat ze het snel al te warm hebben, soms wordt er even gespeeld maar na 10 minuten is het gedaan en gaan ze liggen dutten. Saai vind ik het, ik ben gewend dat ze flink met elkaar rennen en elkaar uitdagen dus ik heb vandaag maar weer wat nieuw speelgoed gekocht om ze te motiveren. Alleen Mon Ami en Soiree waren ethousiast met hun nieuwe frisbee en hebben vanavond wat rondgerend, Haasje vond het speelgoed te min en heeft (nadat ze de hele dag heeft liggen slapen) een uur met een leeg flesje rondgelopen, haar staart als een antenne omhoog dragend en met een blik van "flesje is van mij jullie mogen er zelfs niet naar kijken". Toen ik richting kast liep om ze te trakteren op een pensstaafje liep Haasje met de fles in haar mond mee, natuurlijk moest ze hem loslaten om het staafje aan te pakken en tot mijn grote verbazing legt kleine Haas het staafje op het flesje en loopt met beide aan.
 
Donderdag is Lilou alweer 7 weken drachtig en gaan we de werpkist opzetten zodat ze er aan kan wennen, we hopen dat het binnenkort toch wat minder warm gaat worden want Lilou wordt natuurlijk met de week wat zwaarder en we willen het haar natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken.
 
Lilou vind het helemaal niets als ik even weg moet!
 
en dat laat ze horen ook, ze is super aanhankelijk nu ze drachtig is
 
Nieuw speeltje voor Mon Ami 

 
 
En ook Mister (Charmeur) heeft een nieuw speeltje gekregen
(zoon van CacaoxTony)


 

 

 11-07-2018
Het regent HOERA, ik had nooit gedacht dat ik blij zou zijn met een bui maar ik zie de planten bijna glimlachen. Natuurlijk hebben we volop gesproeid maar zo'n hemelwatertje is zo veel fijner. Zeker voor de omgeving is het heel hard nodig, de tuinderijen en boer Theo met al zijn leuke koeien hebben heel veel extra werk met zo'n droogte en het kost natuurlijk heel veel geld. De koeien hebben de laatste tijd alleen 'snachts buiten gestaan want de weides zijn veranderd in een geel zanderig gebied er viel niet tegenop te sproeien. De koeien komen natuurlijk niets tekort en worden flink bijgevoerd de weides die nog wel een beetje groen produceren zijn gereserveerd voor de zwangere koeien zodat die dames lekker rond kunnen scharrelen.
Ik hoop dat nu de temperatuur niet zo extreem meer is dat het vele sproeien nu ook wat op gaat leveren voor de boeren en natuurlijk ook voor de tuinders.
 
Voor de teckels is het ook wel fijn hoewel we natuurlijk elke dag ons rondje maken alleen doen we dat al heel vroeg in de ochtend zodat de dames en onze heer geen last hebben van de warmte, dat betekent wel dat we zeker al rond 09.30 uur weer thuis zijn en na het uitrusten is er dan nog een hele middag.
Ik probeer opruimen etc. zoveel mogelijk in de ochtend te doen zodat ik 'smiddags even met ze kan spelen, even extra aandacht zeker voor onze drachtige Lilou wiens buikje aardig groeit. Je kunt er nu niet meer omheen, je ziet zo dat ze drachtig is en ze past zich heel goed aan. Als ze gaat zitten dan doet ze dat heel elegant in de amazonezit (netjes op een billetje met beide pootjes aan een kant) het is heel grappig om te zien, springen doet ze nog steeds en buiten loopt ze op de heenweg flink door maar terug neemt onze dame toch gas terug.
Ik heb intussen geleerd dat ik haar pas eten moet geven als ze echt honger heeft, dus als ze erom vraagt. Ik heb geprobeerd om haar te voeren op de tijden dat de hele roedel eet maar dan moet ik er echt bij blijven en dan neemt ze een paar hapjes om die naar vijf minuten weer uit te spugen. Ze komt zelf naar me toe als ze honger heeft en dan eet ze ook lekker haar bakje leeg (tenminste als het supervers is KVV wordt nu even geweigerd).
Snoep gaat er altijd in (heel raar) dan is Lilou niet kieskeurig hoor, na elke maaltijd loopt ze naar de snackkast om als het ware beloond te worden en soms krijgt ze iets maar niet altijd natuurlijk.
 
Donderdag is Lilou precies zes weken drachtig en het leek een eeuwigheid te duren tot aan de echo maar nu lijkt de tijd te vliegen. Vandaag heb ik alles besteld voor de a.s. bevalling en over 1,5 week is het alweer tijd om de werpkist van zolder te halen.
 
Haasje leeft zich al helemaal in, ze volgt Lilou de hele dag, loopt mee als ze een plasje moet doen en controleert elke stap. Dat gaat weer wat worden straks ze wil vast al heel snel bij de pupjes om haar baan als Supernanny uit te voeren.
Cacao mist het spelen met Lilou, ze haalt vaak een speelgoedje om dat vervolgens voor Lilou te deponeren om haar uit te nodigen voor een spelletje maar helaas ons a.s. moedertje doet door de dag heen heel wat "haze"slaapjes.
 
Al vroeg op pad
Afbeelding invoegen
 
Het kan nog, kalfjes worden geboren in de wei 
Afbeelding invoegen
 
Lilou met een slaapdronken koppie!!
Afbeelding invoegen
 
Daar komt de a.s. overgrootmoeder aan met een speelgoedje voor Lilou
Afbeelding invoegen
 
De grote doos is vakkundig uiteen getrokken door Soiree maar Mon Ami wurmt zich gewoon in een kleiner formaat
Afbeelding invoegen
 
Nog een mooie foto van Nino gekregen, de pups zijn alweer een dikke 9 maanden
Afbeelding invoegen

 
07-07-2018
Weekend en nog steeds erg warm, we lopen nu 'smorgens om 08.00 uur en vermaken ons in het zogenaamde "stilte" gebied, daar komen we alleen als het erg lekker weer is want in het najaar/winter is het niet te doen omdat het gebied dan verandert in een waar moeras. Nu is het er erg fijn om te lopen en de roedel kan daar een beetje sprinten door het lange gras en natuurlijk her en der even graven.
Overdag houden de teckels zich redelijk koest, het is gewoon te warm om druk te spelen en af en toe verzin ik iets zodat ze toch even hun "zinnen" kunnen verzetten. "sAvonds halen we de schade een beetje in en dan doen we vaak "gooi" en "smijt" spelletjes oftewel Apporteren.

Met Lilou gaat het goed, haar buikje breid zich uit maar ze draagt een beetje aan de zijkant en dat is pecies wat ik ook altijd bij Soiree zag, in de loop van deze week verwacht ik dat de pupjes wat meer naar beneden zakken.
Het eten gaat soms goed en soms toch ietsjes minder ik vang dat nog steeds op door haar 4x per dag een portie aan te bieden zodat haar maag niet overvult raakt.
Verder is ze nog behoorlijk actief, ze slaapt wel wat meer en wat dieper en ook droomt ze wat meer.
Vandaag is de kleine meid wel van de bank gevallen, ze draaide zich om in haar slaap en plop ze lag op de vloer dat was even schrikken maar ze heeft er niets aan over gehouden (ik wel pff).
 
Cacao wordt overgrootmoeder en doet het overdag rustig aan 
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami is slim, hoewel het nu lijkt of hij "dakloos" is
Afbeelding invoegen
 
Tegen de avond wordt er toch gespeeld 
Afbeelding invoegen
 
A.s. oma Soiree en Lilou zijn goed in doosjes verbouwen
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Er was taart voor Juliëtte het zusje van Lilou
Afbeelding invoegen
 
Nino ligt hier gewoon MOOI te wezen
Afbeelding invoegen
 
Lotje en Jet spelen voor douche-eendjes en wachten tot het baasje klaar is
Afbeelding invoegen
 
Bell laat zich niet tegenhouden door de warmte en loopt gewoon een parcours! 
Afbeelding invoegen
 
05-07-2017
FEEST
Twee jaar geleden is ze geboren Lilou leuke dochter van Soiree en kleinkind van Cacao wat is het snel gegaan.
Feest vandaag we gaan haar eens extra extra in de watten leggen, nou ja niet echt want we staan klaar om te gaan doen wat Lilou het liefst doet dat is rennen en ravotten, ondanks dat ze vandaag precies vijf weken drachtig is zit ze nog vol energie!
 
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk feliciteren we ook Juliëtje, Ellioth en hun baasjes en broertjes, Van Harte Gefeliciteerd maak er een mooie dag van!!
 

03-07-2017
Pfff het is hier erg warm in het zuiden, de arme planten verpieteren ondanks dat we dagelijks sproeien. De zon is zo heet dat de blaadjes verschroeien dus het mag voor ons een beetje minder.

31 Graden was het vandaag en de teckels moeten genoegen nemen met een vroege ochtendwandeling want later op de morgen is het al veel te warm.
Lilou doet het vanaf vandaag prima, het was me het weekje wel want onze drachtige dame vond heel veel dingen niet meer lekker of eigenlijk vond ze bijna al het eten VIES.

Dus aan mij de taak om uit te vinden wat ze wel zou willen eten en geloof me dat was een heel gepuzzel zelfs de slager wist het niet meer eindelijk kwam ik er achter dat ze alleen vlees bliefde waar iets van bot aan zat. Een paar dagen heeft ze alleen maar kippenvleugels en kippenborstjes gegeten iets anders weigerde ze compleet. Een bevleesde mergpijp wilde ze ook niet want de merg en ook het vlees waren niet interessant het ging haar echt om bot wat ze met haar tanden fijn kon malen dus dan maar lamsrack dat ging twee dagen goed toen bliefde ze dat ook niet meer. Gelukkig had ze vandaag een ommezwaai zomaar in een keer, vanavond terwijl ik pasta aan het eten was zat ze met vragende oogjes voor me en ik gaf haar een beetje..... hap.... slik en weg. Lilou had warempel trek dus na het eten heeft ze meteen wat pasta gekregen waar ik een fijngesneden sucadelapje had doorgedaan en ja hoor alls ging op, pff wat een opluchting.
Ik zat erop te wachten bij de echo hadden we al gezien dat er twee pupjes hoog tegen haar maag aanlagen, rond deze tijd van haar dracht gaan de pupjes draaien en dat betekent dat Lilou weer ruimte heeft om eens lekker te eten. Vanavond heeft ze nog genoten van een kauwbot en is ze de schade aan het inhalen.
 
Ze krijgt nu ook een buikje en ik merk dat ze wat voorzichtiger wordt met springen verder is ze gewoon lekker Lilou ze danst nog meerdere keren per dag de salsa en tijdens het wandelen kan ze nog flink gas geven en een flinke kuil graven gaat ze ook nog niet uit de weg.
 
Even genieten van een lekker botje! 
Afbeelding invoegen
 
Al bladerend kwam ik deze foto van Lilou tegen die zo nieuwsgierig was naar de pupjes van Soiree
Afbeelding invoegen
 
Ze vond het geweldig en lag zelfs voor de ren te slapen
Afbeelding invoegen

29-06-2018
Vanmorgen ben ik naar de dierenarts geweest met Lilou en hebben we kunnen zien dat onze kleine meid drachtig is, als alles goed gaat verwachten we begin augustus pupjes, we zijn helemaal blij en kijken er erg naar uit.
 
De a.s. ouders Le Grand Coeur Lilou en Nabucco Nebbiolo Absolute Originals 

 

 
 
 
23-06-2018
Zaterdag en buiten de normale boodschappen vereren we de slager nu wat vaker met een bezoekje. Lilou -drachtig of schijndrachtig- heeft de rem op haar eetgedrag gezet. Ik zag het al een beetje aankomen twee dagen geleden begon ze met lange tanden te eten maar met een beetje aanmoediging at ze toch uiteindelijk haar bakje leeg, gisteren ging het erg moeizaam en had ik wat tartaar gehaald daar heeft ze een beetje van gegeten maar na een half tartaartje hield ze ermee op.
Gisteravond toch maar wat kipfilet aangeboden maar neeeeeeeee dat bliefde Liloutje ook niet dus ik heb het filetje maar even gekookt in wat bouillon en uiteindelijk werd het gegeten wel met hulp van de roedel want die stonden allemaal om me heen te dansen want ze hadden enorme trek (lekkere trek wel te verstaan).
Vandaag is Wil dus met een heel lijstje naar de slager getogen en nu heb ik een heel assortiment in de diepvries en hopelijk zit daar iets bij wat de kleine meid lekker vind.
Dus, kipfilet, sucadelapjes, tartaar, drumsticks, hart, biefstuk en natuurlijk allerlei soorten KVV en om het af te ronden zalm.
We zorgen er natuurlijk voor dat Lilou blijft eten en ik voer haar nu zo'n beetje de hele dag kleine tapas hapjes want je merkt dat als ze een paar hapjes heeft genomen ze al een vol gevoel heeft dus de komende dagen rommelen we gewoon een beetje aan en hopelijk is de zo beruchte "augurkenweek"  snel om.

Wandelen gaat prima al is Lilou behoorlijk rustig maar dat werd vanmorgen gecompenseerd door de rest van de teckels die besloten hadden om niet een front te vormen maar ieder hun eigen weg te gaan en dat betekent dat als de een naar rechts ging de ander naar links wilde, Doedeltje werd er een beetje humeurig van en keek me gepikeerd aan en Cacao heeft zich een paar keer ter aarde geworpen om kenbaar te maken dat het tijd was om eens lekker te grazen of een gat te graven.
Ik heb het overleefd en het lag waarschijnlijk aan het weer, we werden getrakteerd op een fris windje en omdat Lilou af en toe gaat liggen heb ik de wandelingen wat ingekort en DAT WAS TE MERKEN!!
 
Vanmiddag hebben ze een drumstick gehad in de tuin en nu liggen ze lief op de bank en zo dadelijk zal Cacao wel even komen melden dat het etenstijd is.
 
Haasje heeft een ontstoken oogje, de kleine meid is licht allergisch voor de beukenhaag en de afgelopen dagen is deze gesnoeid en voor Haze is dat feest natuurlijk want nu kan ze haar stoute hoofdje weer door de haag steken om rond te kijken. Ik heb het al netjes schoongemaakt en zolang ze er zelf af blijft zal het met een dag of twee weer over zijn.
 
Morgen gaan we nog een flinke wandeling maken en voor volgende week is er een warmtegolf aangekondigd dus dan doen we het rustig aan en gaan we waarschijnlijk allemaal in badpak!!
 
We hebben een erg leuke foto gekregen van Bell en zus Sjors. De baasjes hebben een heuse limousine aangeschaft voor de dames en zo te zien vinden de dames het geweldig 

 
Afbeelding invoegen
 
Bell is ook nog eens naar de trimster geweest en is nu een mooie jongedame!
Afbeelding invoegen

19-06-2018
Alles gaat prima hier, de temperatuur is perfect dus we zijn dagelijks aan het dwalen tot groot plezier van de roedel.
Ze zijn topfit en tijdens de wandelingen heb ik mijn handjes vol, ze buitelen en springen zien alle vogels, eenden, ganzen etc. en daar wordt natuurlijk ook op gereageerd. Cacao bespringt vol enthousiasme elke molshoop met de bedoeling om die eens lekker uit te graven en dat zijn er nogal wat.

Soiree is gelukkig niet meer schijnzwanger en ze huppelt weer vrolijk mee ze is weer helemaal Happy gelukkig, ik vind het altijd zo naar om te zien als ze ligt te treuren om pupjes die er niet zijn. Ze ging wel graag mee op pad maar eenmaal buiten wilde ze zo snel mogelijk een ronde maken om als een speer weer naar huis te rennen en daar het hele huis te doorzoeken om vervolgens treurig in haar mand te stappen.

Lilou loopt lekker mee en af en toe heeft ze toch weer vleugels maar op de terugweg hangt het lijntje weer keurig met een boogje, ook in huis is ze een stuk rustiger en doet regelmatig een dutje, als ze niet slaapt dat volgt ze me en het liefst ligt ze op schoot.

Vandaag stond er konijn op het menu en dat vinden de dames maar zo zo, ze eten het wel maar eigenlijk hebben ze liever iets anders. Om het diner op te leuken had ik runderhart gekocht en dat is iets wat Lilou niet eet, tenminste tot vandaag.
Ik had in haar bakje geen hart gedaan en toen kreeg ik me toch een protest, dus het bakje met runderhart voor haar mooie neusje gehouden en ja hoor mevrouw schrokte alles naar binnen gelukkig had ik het bakje vast!! Zelfs Haasje was verbaasd en een beetje boos want zij had ook nog wel wat gewild!
Dus alle tekenen van dracht maar uit ervaring weet ik dat een schijndracht ook rare dingen doet met de dames dus eind volgende week laten we voor de zekerheid een echo maken.
 
Vanmorgen zijn we om 06.00 uur opgestaan en dat betekent dat de roedel om 06.15 uur het ontbijt geserveerd krijgt, om 06.17 is alles op en duiken de dames op de bank om nog even uit te buiken. Normaal gaan Lilou en Mon Ami dan even de tuin in om eens lekker te ravotten maar vanmorgen sprong ook Lilou op de bank en was binnen no time in dromenland.
Dus heb ik haar plaats ingenomen even extra tijd voor Mon Ami en wat heeft dat ventje genoten, alle keus uit het speelgoed en geen dames die het afpakken daarbij ook nog eens de volle aandacht!
Ik heb me voorgenomen om dit vaker met hem te doen hij werd er enorm vrolijk van en ik ook!
 
Afbeelding invoegen
 
Nog even geduld!!
Afbeelding invoegen
 
Een nieuwe foto van mijn naamgenootje Jet een echt bloemenmeisje met de blik van mamma Haze
Afbeelding invoegen
 
Nino en Frodo twee stoer mannen!!
Afbeelding invoegen

14-06-2018
Vandaag twee weken geleden dat Lilou een afspraakje had. Ze is aan het veranderen, onze spring in het veld is rustig, buiten als we aan de "wandel" zijn dan zijn haar vleugeltjes ingeklapt. Daar bedoel ik mee dat onze kleine meid aan de lijn nog weleens wil vliegen ze is normaal über enthousiast en zeker als we in de velden lopen springt ze samen met Cacao door het hoge gras. Sinds twee dagen loopt ze gretig mee maar vliegen doet ze niet het lijntje staat niet strak gespannen maar er hangt een keurig boogje en gisteren op de terugweg liep ze zelfs achter me en dat is nog nooit gebeurd. In huis volgt ze me overal ze is mijn kleine schaduw geworden.
Dus er is iets aan de hand misschien drachtig en anders stevent ze af op een flinke schijndracht.
 
De rest van de roedel vermaakt zich prima, kleine Haas is topfit en loopt een paar keer per dag met haar antenne omhoog om de roedel te inspecteren en natuurlijk te commanderen ze kletst regelmatig zeker als ze vindt dat ze aandacht tekort komt. Cacao loopt de hele dag met haar kip te slepen en nodigt haar kleinkind uit om te spelen. Helaas voor haar heeft kleine Lilou wat anders aan haar hoofd en wordt op dit moment liever geknuffeld en doet dutjes.
 
Soiree is Soiree, altijd stabiel maar ook speels, verzot op apporteren en helemaal gelukkig als ik de tijd neem om al haar (vooral piepende) speeltjes weg te gooien zodat ze er achter aan kan gaan. Opperste concentratie voor Soiree, ze heeft een grote wil "to please" en geniet enorm van de complimentjes die ze natuurlijk krijgt als ze het speeltje netjes voor mijn voeten deponeert.
 
Er wordt ook regelmatig pauze genomen en dan zie je oma, moeder en dochter leker tegen elkaar aan liggen een drie-eenheid en prachtig om te zien.
 
De rest heeft natuurlijk zijn dagelijkse bezigheden, Willemien inspecteert huis en tuin want er zou zomaar ergen iets te eten kunnen liggen. Doedel ligt in de tuin met haar oortjes gespitst ze is een echte waakteckel en gek met de buurvrouw dus bij de eerste voetstappen loopt ze naar de poort om al piepend haar aandacht te vragen.
 
Mon Ami dwarrelt er tussendoor, lief als hij is speelt hij met iedereen en heeft ondertussen geleerd dat als hij een speelgoedje wil dat hij zich daarmee snel uit de voeten moet maken anders pakken de dames het gewoon uit zijn mond.
 
We genieten van het weer, bij het dalen van de temperatuur stijgt de behoefte aan beweging bij de teckels en kunnen we genieten van hun speelsheid maar zeker van hun creativiteit.
 
De mooiste plekjes!!
Afbeelding invoegen 
 
Even dutten bij oma Cacao
Afbeelding invoegen
 
Neeee ik speel vandaag echt niet
Afbeelding invoegen
 
Dan maar een rustig plekje zoeken
Afbeelding invoegen
 
De rest vermaakt zich wel
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Ook een mamma's kind
Afbeelding invoegen
 
Yess Willemien is blij dat de aardbeien rijp zijn!
Afbeelding invoegen
 
 
 
 
09-07-2018
 
Eindelijk weer eens tijd voor een update, de dagen zitten de laatste tijd vaak vol gepland en we leven op dit moment meer buiten dan binnen vanwege het warme weer. De wandelingen beginnen heel vroeg zodat de roedel niet al teveel last heeft van de hitte. Het gaat prima met de teckels en we hadden het even druk met Lilou want die was loops en vorige week heeft ze een afspraakje gehad met Nabucco Nebbiolo de pappa van ons laatste nestje.
Nu is het afwachten of onze jongste inderdaad pupjes gaat krijgen. Wat gaat de tijd snel het lijkt nog maar zo kort geleden dat Lilou als klein pupje hier rond huppelde en nu is er toch een redelijke kans dat ze mamma gaat worden. Gelukkig huppelt ze nog steeds Lilou is een heel vrolijk meiske en we genieten er erg van om haar zo blij en onbekommerd bezig te zien.

Haasje is de laatste tijd ook super vrolijk en ondeugend natuurlijk en deze week had ik besloten dat ze voor een APK keuring naar de dierenarts moest. De teckels worden hier op maat geënt en voorlopig is Haasje de komende twee jaar zeker nog beschermd maar 1x per jaar wordt toch even gekeken naar ogen, oren, longen, hart, gebit etc. Ze kwam glansrijk door de keuring heen en dan spurt kleine Haas richting de auto want ze weet dat we naar de dierenzaak gaan om de voorraad snacks aan te vullen en dat vindt onze kleine meid prachtig zodra ze een pootje over de drempel zet dan begint ze al te kletsen en dat levert natuurlijk (behalve aandacht) ook wat lekkers op.
 
Even naar de dierenarts!
Afbeelding invoegen
 
En meteen door naar de dierenzaak!!
Afbeelding invoegen

 Met onze pupjes die nu al jong volwassenen zijn gaat het prima, Merlot en haar baasje zijn weer eens een weekendje wezen kamperen in Grathem en als je dan toch hier bent dan moet je toch zeker even naar de familie. Altijd leuk om Merlot en bazin te zien en we hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om Merlot te plukken en onder al dat haar zat een heel mooi gebouwde teckel (dame in wording).
 
Afbeelding invoegen
 
Ook Pixie (Jolicoeur) moest hoognodig naar de trimster 
Afbeelding invoegen
 
En die heeft haar prima geplukt ze loopt nu in haar mooie hemdje, het is voor de baasjes altijd even wennen als hun teckel voor het eerst geplukt is, het is een beetje afscheid van de puptijd maar het komt hun vacht zeker ten goede en heel eerlijk ik houd van een mooi geplukt teckeltje je ziet hun mooie bouw en hun mooi gespierde billetjes en het haar groeit natuurlijk weer heel mooi aan.
Afbeelding invoegen
 
Vorige week hebben Bell (Lilibelle) samen met grote zus Sjors en haar baasjes ook Grathem aangedaan. Ze waren op vakantie in Spanje maar daar was het weer bar en boos, daarna maar koers genomen naar Zuid Frankrijk maar ook daar liet de zon zich niet zien dus richting Nederland en voor ze naar huis gingen hebben ze toch nog even in Grathem gekampeerd. Die dag had ik jammer genoeg al wat afspraken staan maar in de ochtend ben ik even op de koffie geweest samen met Soiree natuurlijk tenslotte is Bell wel haar kleine meid.
 
Aangekomen in Grathem eindelijk zon en pfffffff warmte
Afbeelding invoegen
 
Weerzien met mam Soiree
Afbeelding invoegen
 
En met mij natuurlijk, even knuffelen!!
Afbeelding invoegen
 
Ook Floor en Lobke zijn op vakantie geweest samen met hun baasjes hebben ze Engeland aangedaan
Afbeelding invoegen
 
Ja Floor....... hier blaft men Engels!!
Afbeelding invoegen 
 
 
 17-05-2018
 
HIEP HIEP HOERA!!!
MON AMI IS JARIG 
3 JAAR
 
Van Harte Gefeliciteerd Birthdayboy
 
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
We gaan er een fijne dag van maken met Mon Ami in de hoofdrol, Wil is gisteren naar de slager gegaan om een verjaarspakketje te halen dus vanmiddag wordt er getrakteerd. Mon Ami wordt extra in de watten gelegd en dat verdiend hij ook zo'n makkelijk ventje, niet veeleisend, altijd luisterend en altijd in mijn buurt te vinden dat is
Mon Ami.
Het poseren voor de foto was een "eitje" want hij blijft keurig zitten ik kan zelfs op en neer lopen als ik dat zou willen Mon Ami blijft daar waar ik hem heb neergezet. Nee......  dat heb ik hem niet geleerd hij is van nature erg oplettend en braaf, gewoon een heerlijk manneke!!


13-05-2018
Moederdag en dat betekent dat mijn moedertjes extra verwend worden, tenslotte zijn zij ook moeder en oma. Helaas is het wel een erg natte dag het regende vanmorgen en het regent nu nog steeds dus we vermaken ons binnen en hebben er een luie dag van gemaakt. Niet erg de teckels schikken zich en we hebben met z'n allen de bank gegijzeld. De afgelopen dagen hebben we ons uitstekend buiten vermaakt het was zo'n geweldig weer dat we 'smorgens al heel vroeg op pad gingen zodat het niet al te warm was voor de roedel. Heerlijk door het lange en door het dauw natte gras dat zorgde dat ze heel vrolijk waren en een flink tempo konden aanhouden zodat we terugkwamen met een voldaan gevoel.
Zeker voor Soiree was dat belangrijk, ze is erg schijnzwanger en dat resulteerde erin dat ze twee dagen geleden een zogenaamde bevalling in scene zette en nu af en toe piepend door het huis loopt te zoeken naar haar pupjes. Cacao was ook regelmatig schijnzwanger maar dochter Soiree slaat alles, het is erg zielig om te zien en we proberen haar zoveel mogelijk af te leiden.
Soiree wordt erg getroost door Lilou en Mon Ami, als ze zich terugtrekt en gaat liggen treuren dan gaan ze bij haar zitten om haar te steunen en zeker Mon Ami kan dat aardig lang volhouden.
Gelukkig ging het vandaag al wat beter ik heb nog geen zoekactie gezien en geen gepiep gehoord hopelijk gaat het knopje om en krijgen we weer een vrolijke Soiree te zien.
 
Wij wensen iedereen een feestelijke Moederdag en hopen dat jullie in het zogenaamde "zonnetje" zijn gezet.
 
Natuurlijk hebben we weer foto's!!
 
Lieve Soiree is een beetje treurig
Afbeelding invoegen
 
En dat voelt Mon Ami haarfijn aan 
Afbeelding invoegen
 
De frisbees worden intensief gebruikt maar hebben hier geen lang leven
Afbeelding invoegen
 
Gelukkig zorgt Wil vaak voor nieuwe exemplaren
Afbeelding invoegen
 
Het zwembad zorgt altijd voor waterpret
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Guus is geplukt door baasje Linda, dat heeft ze fantastisch gedaan, kleine jongens worden groot!!
Afbeelding invoegen
 
Bell houd van kamperen en zo te zien ook van water
Afbeelding invoegen
 
En dat heeft ze toch maar mooi afgerond!!
Afbeelding invoegen
 
Bell samen met zus Sjors wat een heerlijk leven!
Afbeelding invoegen
 
En vandaag een foto van Haasje (vernoemd naar haar tante Haasje) die heerlijk lig te snurken op het strand samen met grote zus Cuba
Afbeelding invoegen
 
En ook Lot heeft de oogjes toe!
Afbeelding invoegen
 03-05-2018
De maand mei Hoera..... ik houd enorm van een zonnetje dus voor mij is dit een perfecte periode, we zijn volop in beweging, de tuin is helemaal zomerklaar en ook Soiree ziet er weer picobello uit en is helemaal geplukt.
De enige die haar jas nog uit moet dat is Willemientje dus volgende week is zij aan de beurt en dan kunnen de dames er weer even tegen.
Deze week zou de stucadoor komen om de muren te herstellen die door de waterschade hun strakke jas hebben laten vallen maar tot nu toe niets gehoord maar we kunnen nog vooruit de voordeur en de tuindeur worden in het weekend door Wil voorzien van een mooie nieuwe verflaag en dan zijn we helemaal klaar.
 
De laatste dagen heb ik samen met de roedel flink geprofiteerd van het heerlijke weer. Top was het, niet te koud en ook nog niet te warm, we hebben flink gedwaald door bossen, velden en hebben ook weer een bezoek gebracht aan de prachtige Peel. Het waren flinke wandelingen en halverwege moest ik wel een pauze inlassen, je kunt nu aan Doedeltje merken dat de jaartjes gaan tellen, twee uurtjes (met een goede temperatuur) wandelen gaat nog prima maar als we wat verder gaan dan gaat ze zodra we stilstaan liggen en dat is toch een teken dat ze het wat zwaar gaat vinden. Natuurlijk houden we rekening met haar en probeer ik het tempo aan te passen en wat vaker even te gaan zitten zodat de andere teckels even kunnen snuffelen of graven en Doedeltje even uit kan rusten.
 
Tot ontzetting van Mon Ami zijn er her en der weer schapen uitgezet om de begroeiing op een vriendelijke manier in te korten. Na het plasincident tegen het schrikdraad waar de schapen stonden verbind hij de schok die hij kreeg aan de schapen. De omheining doet hem niets maar een kik van een schaap en Mon Ami probeert in paniek weg te vliegen. Al de moeite die ik vorig jaar had gedaan om hem zonder angst langs de schapen te krijgen heeft niet veel uitgehaald zodra hij ze ziet of hoort wil hij zo snel mogelijk weg. Dus deze week zijn we heel vaak langs de schapen gelopen, lekkers hielp niet want daar had Mon Ami geen oog voor hij was te paniekerig, gelukkig heeft mijn eigenwijsheid er toch voor gezorgd dat hij er vandaag rustig langs liep, hij zal geen goede vriendjes met ze worden maar hier ben ik al erg blij mee.
 
Dit weekend wordt het erg warm dus we gaan op standje rust en laten Wil lekker schilderen terwijl ik en de roedel ons waarschijnlijk gaan vermaken in de tuin en misschien ga ik het teckel-zwembad opzetten.
 
Prachtig mooi om te zien, helaas kan Mon Ami het uitzicht niet zo waarderen 
Afbeelding invoegen
 
Even stoom afblazen
Afbeelding invoegen
 
Soiree is schijnzwanger en een beetje treurig 
Afbeelding invoegen
 
En als je even niet zo lekker in je velletje zit dan zoek je steun bij je Mam
Afbeelding invoegen
 
Lilou heeft een nieuwe missie, ze wil graag majorette worden en is druk aan het oefenen 
Afbeelding invoegen
 
Ze is er erg goed in 
Afbeelding invoegen
 
en natuurlijk heeft ze al zeker een Fan
Afbeelding invoegen
 
Een nieuwe foto van Floor die ondanks een regenbui toch haar baas gezelschap houd bij het zware werk
Afbeelding invoegen
 
Lieve Floor ik ben trots op je..... heel stoer!!
Afbeelding invoegen
 
21-04-2018
Hiep Hiep Hoera Haze is jarig ze wordt 7 jaar
 
Afbeelding invoegen
 

 
Update 21-04-2017
Het was een feestelijke dag ik geloof dat Haasje tevreden is, momenteel ligt ze op haar dikke billetjes nadat ze vanmorgen een uitgebreid ontbijtje heeft gehad waarna ze heerlijk heeft gewandeld en ook nog geprobeerd heeft om een beetje lompe reu te castreren omdat hij inbreuk maakte op haar privacy.
Vanmiddag heeft ze getracteerd op een penstaafje en mergpijpjes. Ze heeft zowat de hele dag zelf gezongen en gekletst en is nu helemaal uitgeteld dus een " After Party" zit er niet meer in.
En poseren voor een leuke foto..... nee dat kan even niet ze had het veel te druk!
Afbeelding invoegen
 
Het gaat goed met de roedel, ze genieten van het mooie weer en de wandelingen beginnen nu heel vroeg om te zorgen dat we voor de echte warmte weer terug zijn. We nemen nu ook andere routes en zijn vandaag een stuk de Peel ingelopen. Daar is het zo prachtig en je kan daar uren dwalen. Dat hebben we niet gedaan want de zon werd al snel warm maar we zijn toch zo'n twee uurtjes onderweg geweest.
 
We hebben ook nog bezoek gehad van Merlot en haar baasje, ze waren op vakantie in Grathem en dan ga je natuurlijk even bij je mamma gedag zeggen. Wat een heerlijk meisje is het geworden, heel enthousiast en prachtig om te zien. Merlot was het kleinste pupje en natuurlijk is ze flink gegroeid maar ze zal altijd de kleinste blijven. Ze heeft heerlijk met Mon Ami gespeeld en heeft lekker meegegeten met de roedel. Ook hebben we haar vachtje even bekeken en al snel zagen we dat de kleine meid plukrijp is dus even uitgelegd wat de bedoeling is en haar baasje werd zowaar fanatiek, het is zo leuk om te zien dat onder de lange bovenvacht een heel mooi teckeltje tevoorschijn komt.
 
Bell is met haar baasjes en zus Sjors naar de Biesbos geweest en heeft voor het eerst in een kano gezeten, nou ja gezeten!!! Ze heeft een keer een duik gemaakt maar de rest van de tocht heeft ze als een echt matroosje alles in de gaten gehouden.
 
Trots op Bell, ze wordt nog een zeehondje!!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Met Nino gaat het ook heel goed, hij zit vol energie en speelt het liefst de hele dag met broer Frodo (ook als Frodo niet wil) hij eet als de beste en heeft zijn grote broer al ingehaald qua grootte 
 
Afbeelding invoegen
 
en ondertussen ook al geplukt maar hij heeft nog steeds de Nino-blik pfff als hij me aankeek moest ik hem gewoon knuffelen.
Afbeelding invoegen
 
En ook een niewe foto van Guus. Hij heeft zijn eerste cursus glansrijk afgerond en gaat samen met zijn baasje door voor de volgende ronde!! Dit is een feestje waard Guus.... we zijn enorm trots op je
Buiten deze prestatie is hij ook nog eens heeeel knap. Een klein dingetje.... hij studeert voor tuinarchitect en heeft al een paar kleine verbouwingen op zijn naam staan en ..... na het tuinieren vergeet hij vaak zijn voetjes te vegen dus das niet zo best voor het interieur.
Afbeelding invoegen
 
Morgen gaan we verder want dan is het weer FEEST. De pupjes van Cacao en Tony Chocolonely worden 3 jaar!!


31-03-2016
Pasen en we zijn de dag goed begonnen en hebben heerlijk gewandeld de teckels liggen nu heerlijk te soezen en straks krijgen ze een extra paaseitje.
Gisteren hebben we bezoek gehad van Bell samen met haar baasjes en zus Sjors. Bell is een paar dagen op vakantie in Limburg dus een mooie gelegenheid om even aan te kloppen.
Wat was het leuk om de kleine meid weer te zien en te voelen en wat gaat het snel het was al een echte jongedame en ze is prachtig om te zien. Ze is aan het puberen en heeft een stuk uit haar baasjes slipper gebeten en natuurlijk ook opgegeten en om het helemaal feestelijk te maken had ze ook nog maar een stuk speelgoed van grote zus Sjors naar binnen gewerkt evenals wat oud vuurwerk wat ze waarschijnlijk buiten gevonden had. Alles is gelukkig weer op de normale manier afgevoerd en naar buiten gewerkt dus geen consequenties voor Bell.
In alle blijdschap ben ik vergeten foto's te maken van de dames maar ze komen in mei nog een keertje terug dus dan gaan we eens proberen om haar te portretteren samen met mam Soiree en Oma Cacao.
 
Hier gaat alles prima, we hebben helaas een oude boom moeten verwijderen omdat die het opgegeven had en aankomende week komt daar een mooie grote en oude appelboom voor in de plaats zodat we verzekerd zijn van wat schaduw voor het geval (en dat hopen we natuurlijk) dat we een mooie lange en zonnige zomer krijgen.
 
Omdat het pasen is moest Haasje natuurlijk poseren tenslotte is ze deze dagen onze eigen paashaas!!
 
Afbeelding invoegen

En ook Guus (ChouChou) heeft ter ere van Pasen een paar mooie oren gekregen en ik moet zeggen ze staan hem Geweldig!!
 
Afbeelding invoegen

26-03-2018
Een klein beetje jarig.
De pups van Soiree en Nabucco zijn vandaag precies 6 maanden oud. Wat gaat het snel de vrolijke bende van 7 zijn behoorlijk gegroeid en beginnen nu echte pubertjes te worden. Gelukkig hoor ik tot nu toe alleen maar positieve berichten van de baasjes alhoewel er een paar pups bij zijn die nu uitgevonden hebben dat speelgoed en ook kussens kapot kunnen en dat is natuurlijk een heel leuk spelletje.
Het hoort erbij ook hier hebben we weleens meegemaakt dat je thuiskomt en dat het lijkt of er een sneeuwstorm door het huis was gegaan, alles lag bezaaid met witte vlokken die vakkundig door een puber-teckeltje uit hun ligkussen of speelgoed was getrokken.
Maar  het gaat wel weer over tenminste hier hebben we er geen last meer van, onze jongste is dan ook alweer bijna 2 jaar en zet nergens meer haar tandjes in gelukkig.
Dus pups en baasjes gefeliciteerd met het eerste half jaar.
 
Hier gaat alles goed, we zijn bezig om de tuin voorjaars-klaar te maken en gisteren zijn we de hele dag buiten geweest, het zonnetje scheen en na de wandeling hebben de teckels heerlijk geholpen in de tuin en daarna gesoesd in de zon. Vanmorgen was het heel erg mistig en behoorlijk fris maar vanmiddag werden we toch weer even getrakteerd op een zonnetje en ja hoor de teckels pikken alle zonnestraaltjes mee ik moest slalommen om de deur uit te kunnen er lagen een paar dames als matjes voor de tuindeur.
 
Morgen gaat Misha naar de kapper hij gaat zijn eerste trimbeurt krijgen en dat is echt nodig hij heeft enorm veel haar dus tijd voor een "frisse"coupe. Ook hier zijn de teckels plukrijp Haasje en Doedel hebben al een plukbeurt gehad en deze week zullen ook Cacao en Lilou geplukt gaan worden.
 
De weken daarna zijn Willemien, Mon Ami en Soiree weer aan de beurt en mag de zon flink gaan schijnen want dan zijn we er helemaal klaar voor.

 Ze waren en zijn zooooo Leuk onze pups!!
Afbeelding invoegen
 
Een een beetje ondeugend!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Bell 6 maanden oud 
Afbeelding invoegen
 
Lieve Guus hij doet het zo goed! 
Afbeelding invoegen
 
Guus heerlijk relaxt!
Afbeelding invoegen
 
Pixie met kleine baas Finn
Afbeelding invoegen
 met kat Stanley
Afbeelding invoegen
 
 En natuurlijk STOUT
Afbeelding invoegen
 
Hier ook een beetje stout, plots een gat! 
Afbeelding invoegen
 
Toch onschuldige blikken en terecht want gatengraver Haasje lag met een paar moddepottjes in de stoel!
Afbeelding invoegen
 
Heerlijk weertje dus het water wordt opgezocht!
Afbeelding invoegen

19-03-2018

Hiep Hiep Hoera, vandaag zijn de Keizerskindjes van Haasje 5 jaar, Iggy, Lobke, Jetje en Margootje
VAN HARTE GEFELICITEERD. 
 
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk vieren wij de verjaardag van Doedeltje, Hazes kindjes zijn op haar verjaardag geboren.
 
Lieve Doedel van Harte Gefeliciteerd we gaan je extra extra verwennen!
 
Afbeelding invoegen
 

16-03-2018
De dagen vliegen voorbij, de loopsheid van Soiree is ten einde dus tijd om een beetje achterover te leunen, het kost toch wat extra inspanning om zowel Soiree als Mon Ami uiteen te houden. Vooral Soiree was vastbesloten om een date te krijgen met Mon Ami zo erg zelfs dat ze een "overspannen" staart heeft. Ze heeft zoveel gekwispeld en gewenkt met haar achterste dat ze nu last heeft van haar staart. Eergisteren tijdens de wandeling verwonderde ik me al dat ze een beetje gespannen liep, haar achterbilletjes toegeknepen en haar staart recht naar beneden. Zelfs als ze even opgewonden werd door een konijntje bewoog haar staart niet dus dan is er echt iets aan de hand. Gisteren kwam ze met een vaart uit de tuin en eenmaal over de drempel ging ze ietwat piepend voor me liggen dus tijd voor een checkup.
Even naar haar achterste gekeken maar niets te zien of te voelen even haar anaalklieren gecontroleerd nee hoor ook niets mis mee en dan doe ik wat ik altijd doe als ik het niet echt meer weet en dat is de temperatuur checken en bingo ik neem haar staart in mijn hand en PIEP dat deed echt pijn. Toch voorzichtig de temp opgenomen en die was keurig nog even zachtjes aan het staartje gevoeld en PIEP meteen reactie. Conclusie een beetje gekneusd maar zeer zeker een overwerkte staart. Hiervoor hoef ik niet naar de dierenarts ik weet zeker dat er niets gebroken is en dus een pijnstillertje voor de nacht en vanmorgen kreeg ik weer een heel voorzichtige kwispel. Dus even rustig aan met Soiree hoewel ze wel gewoon meeloopt al is het dan wel met een beetje trieste staart.
Verder gaat alles goed hier, de roedel heeft af en toe al echt de lente in de bolletjes en er wordt onderweg veel gesnuffeld en vaak moet ik even een pauze inlassen zodat ze even flink kunnen graven en gewoon lekker kunnen doen wat een jachthond blij maakt.
 
De lekkage is intussen ook opgelost en de keuken staat weer helemaal op zjn plek, alle apparaten functioneren weer dus ik ben superblij. Nu wachten we totdat de muren kurkdroog zijn zodat deze ook gerepareerd kunnen worden en dan gaan we dit heel snel vergeten!
 
De pups doen het goed en 26 maart zijn ze alweer een half jaar oud, het gaat snel en we genieten volop mee met de capriolen die onze pubers uithalen. Misha, Nino en ook Bell hebben inmiddels kennis gemaakt met water en voor Bell had dat de consequentie dat ze eenmaal thuis nog eens een duik mocht nemen maar dan in bad want haar keuze om zwemles te nemen in een smerige greppel was eigenlijk niet zo'n goed idee.
 
En voor je het weet moet je in bad, volgende keer even nadenken Bell!
Afbeelding invoegen
 
Een prachtig plaatje uit Fryslan van Nino en nieuwe broer Frodo, Nino weeg al 9,5 kilo dus is op weg om een zwaargewichtige teckelman te worden die al helemaal ingeburgerd is!
Afbeelding invoegen
 
Onze kleinste van het nest Merlot groeit ook als kool!
Afbeelding invoegen
 
En een nieuwe foto van Lot (pup van Cacao/Tony Chcocolonely) die lenteklaar is gemaakt bij de trimster 
Afbeelding invoegen
 
En ook haar broer Mister (Charmeur) heeft een bezoekje gebracht bij de kapper 
Afbeelding invoegen
 
Juliëtje heeft met broer Mr. Roberts en haar baasjes een prachtige en lange strandwandeling gemaakt en eenmaal thuis kies je dan voor een comfortabel plekje en een prachtig uitzicht
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami wil indruk maken op de meisjes!!
Afbeelding invoegen
 
Maar die vinden het maar zo zo!!
Afbeelding invoegen
 
Ik had last van mijn rug dus dan wordt je natuurlijk getroost door onze Florence Nightinggale 
Afbeelding invoegen
 
Soiree heeft haar eigen warme kussen 
Afbeelding invoegen
 
Hier heb ik echt respect voor, koud, sneeuw maar toch er op uit dat is ware teckelliefde!! 
Afbeelding invoegen

25-02-2018
Zondag, ijzig koud maar wel een lekker zonnetje dus dat hebben we gevierd en zijn meer dan twee uur op pad geweest.
We zijn naar het Bevers-park geweest hoewel ik me voorgenomen had om dat niet meer op zondag te doen. Normaal zien we daar zelden iemand maar op zondag en alleen als het droog/zonnig weer is komen de "we mogen 1x per week lopen" honden en hun baasjes.
De honden zitten natuurlijk vol energie en de baasjes vinden het erg leuk om ze los te laten en als je dan met een heel roedeltje teckels aankomt lopen is het voor 99,9% zeker dat de stuiterballen daar middenin vliegen en dan mag ik zorgen dat mijn teckels niet geblesseerd raken zeker als het grote honden betreft die het leuk vinden om een teckel als trampoline te gebruiken. Gelukkig is dat vanmorgen niet gebeurt maar er was wel een baas die met de auto aan kwam rijden, zijn hond buiten zette en weer aanreed, vol verbazing heb ik staan te kijken, het hondje was een leuke mix en niet al te groot en nog erg jong. Baasje deed de autodeur weer dicht en reed aan. Het hondje was aan het snuffelen en zag zijn baasje gaan in paniek rende hij achter de auto aan. Ik zag de remlichten en ja hoor baasje stopte en reed in volle vaart weer achteruit. Hondje er weer achteraan en zo ging dat een paar keer heen en weer.
Ik vond het afschuwelijk om te zien, het hondje was helemaal gestrest dus ik besloot maar eens een kijkje te gaan nemen want als dit de nieuwe manier is om je hond uit te laten dan gaan mijn nekharen omhoog staan.
Toen we op zo'n 20 meter waren genaderd gaf het baasje weer gas maar hondje had ons gezien en waarschijnlijk geroken want Soiree is loops en ruikt ontzettend lekker dus..... lekker PUH Baas...., hondje besloot om zich aan te sluiten bij de roedel, ik ging even door de knietjes en ja hoor daar kwam hij aan, staartje tussen de beentjes en oortjes verschrikt naar achteren. Kom maar hoor..... kom maar en de roedel zag zijn onderdanige houding dus ze bleven heerlijk rustig zodat het manneke dichterbij kon komen. Ondertussen had het baasje waarschijnlijk in de smiezen dat er iets niet goed ging en dat had hij goed gezien, ik had Doedeltje van de lijn gehaald en het hondje aangelijnd en ben aangelopen. Autoportier ging open en knalde dicht terwijl Baas riep HEEEEEEE. Nou een HEEEEE negeer ik natuurlijk zeker als mijn nekharen nog steeds omhoog staan.
Ik zette er flink de pas in met hondje en nam een pad waar je beslist niet met de auto kan komen ik hoorde hoe de "Baas" achter me aan kwam en mijn voeten gaven gas.... ondertussen blokkeerde Doedel de "Baas" ik ken mijn Doedeltje ze houd niet van vreemde mannen en zeker niet als ze achter haar vrouwtje lopen.
Mevrouw STOP U heeft mijn hond ..... kijk nu kunnen we praten en ik bleef rustig stil staan, enfin om een lang verhaal kort te maken meneer vroeg of ik even "die teckel" zou willen roepen want hij had haarfijn in de gaten dat Doedel een serieuze teckeldame is die vastbesloten was om hem aan alle kanten te beletten om mijn kant op te komen (dank je wel Doedel).
Ik heb Doedel rustig bij me geroepen en ze kwam keurig langs me zitten. Meneer was een beetje boos en vond dat het geen pas gaf dat ik zomaar zijn hond meenam en ik heb hem haarfijn duidelijk gemaakt dat het geen pas geeft om zo je hond uit te laten en dat ik hem even wilde laten voelen wat zijn hond gevoeld heeft toen hij iedere keer gas gaf. Meneer dacht echt dat zijn hond het leuk vond om achter de auto aan te rennen. Hij weet nu hoe het voelt door mijn actie waren de rollen even omgekeerd en natuurlijk heb ik zijn hondje weer teruggegeven en ik hoop dat hij er wat van geleerd heeft zodat het hondje een beter leventje krijgt.
 
Ondertussen zijn we er ook achter waar de lekkage zit, Bureau Lek-detectie was na een grondig binnen onderzoek tot de conclusie gekomen dat in huis alle leidingen volledig in orde waren en dat het probleem dus buiten zou zitten. Nu zou dat kunnen natuurlijk want aan de kant van de natte muur hebben we een weiland en dat kan behoorlijk nat staan als het flink regent dus helemaal onlogisch is zo'n conclusie dan niet. Ondertussen is het dus gaan vriezen en als er een waterkering zou moeten komen dan moesten we even wachten tot de vorst uit de grond zou zijn. Al die tijd zat het me niet helemaal lekker dus afgelopen week heb ik toch maar een rioleringsbedrijf laten komen en....... bingo binnen een uurtje hadden ze het probleem te pakken, het blijkt een kapotte riolering te zijn, helaas bevind het lek zich onder onze nieuwe keuken maar het goede nieuws is dat de keukenmensen maar twee kastjes hoeven te verwijderen om bij de lekkage te kunnen, volgende week maandag komen ze hakken, breken en hopelijk ook weer alles dicht maken, dan kunnen de muren drogen en mag de stucadoor ons weer een bezoekje brenen. Niet leuk maar ik ben dolblij dat we het probleem op kunnen lossen en dat we niet al een waterkering hebben aangebracht.
 
Onze pups..... morgen alweer 5 maanden oud en het gaat goed met ze, Misha (Mystique) heeft gezwommen, niet helemaal gepland maar hij was door een dun laagje ijs gezakt Baasje is reuze trots op hem want Misha was totaal niet in paniek en heeft even laten zien dat hij de zwemvliezen van zijn oma en mamma heeft geërfd.
Guus heeft weer een treinreis gemaakt, hij is samen met zijn familie Nederland aan het verkennen en zijn baasjes en ik zijn reuze trots op hem hij doet het fantastisch en heeft ondertussen de pupcursus afgerond en krijgt nu les tussen al volwassen honden.
 
Guus toert door Nederland (sorry de foto is gekanteld, soms gebeurt dat geen idee hoe dat komt)
Afbeelding invoegen
 
Heerlijke wandeling... met een zonnetje en een zonnestraaltje natuurlijk
Afbeelding invoegen

Nino doet het ook prima hij begint een beetje "praatjes" te krijgen en kan soms een beetje druk zijn, dat hoort er natuurlijk bij de pups gaan puberen en er gaan stilletjes aan banaantjes groeien in die prachtige oortjes.
 
Afbeelding invoegen
 
De baasjes van Juliëtje (zusje van Liliou) hebben sinds kort een B&B/vakantiehuis, ze wonen in het mooie Belgische Damme op een prachtig terrein dus dat is volop genieten als je daar boekt. Het huis had natuurlijk ook een naam nodig en die is perfect "MAISON JULIETTE" dus je kunt wel raden wie daar de lakens uit gaat delen!!
 
Julietje met broer Mr Robert (oftewel Bertje) genieten samen met hun baas
Afbeelding invoegen
 
Lieve Jet bij de trimster
Afbeelding invoegen
 
Baasjes een nieuw bankstel en Odie een nieuwe mand (pup van Cacao en haar lookalike)
Afbeelding invoegen
 
Oma Cacao en Lilou onafscheidelijk
Afbeelding invoegen
 
Cacao wil na de wandeling en ondanks de kou toch even wat zonnstraaltjes pikken 
Afbeelding invoegen

14-02-2018
Valentijnsdag en een heerlijke zonnige dag. We hebben het een beetje gevierd en ruim 2,5 uur gelopen, gerend en gesnuffeld.
Volgens de roedel hingen er heerlijke luchtjes en hun neusjes hebben overuren gemaakt. Daarbij is het ook nog eens carnaval geweest en de optocht heeft een spoor van snoep achtergelaten, Keurig verpakte snoepjes natuurlijk maar dat vinden de meisjes niet erg verpakt of niet het smaakt en ze willen er zoveel mogelijk naar binnen werken.
Vooral Cacao vond ze niet te versmaden en ondanks dat ze achter me liep merkte ik dat ze als een stofzuiger van links naar rechts probeerde om zoveel mogelijk snoep te scoren. Of het gelukt is??? Ik geloof het niet want ik besloot om het tempo drastisch te verhogen meer een soort van vliegende vaart en dat maakt het een stuk moeilijker om dan zo'n lekkernij naar binnen te schuiven.
De afgelopen week hebben we ontzettend geboft qua wandelen het is droog en dat betekent dat we niet naar tijd kijken en dat ik vaak een nieuwe route neem, dat wordt heel erg op prijs gesteld want dat zijn allemaal nieuwe luchtjes en dan zie je de roedel alert worden en vooral genieten.
 
Ook de pupjes genieten en er zijn weer foto's binnengekomen
 
Pixie (Jolicoeur) heeft de blik van Joliecacao
Afbeelding invoegen
en ze heeft een nieuw tuigje, een roze. Baasje was het beu dat er gevraagd werd hoe het met "hem" gaat terwijl Pixie natuurlijk echt een meisje is, dus er hoeft niet meer over getwijfeld te worden. 
Afbeelding invoegen
 
Liefje Pixie.. dit is toch om te smelten
Afbeelding invoegen
 
Bell is samen met Sjors wezen "pootje baden"
Afbeelding invoegen
 
Misha (Mystique) samen met broer Bodhi. Ze zijn natuurlijk helemaal niet nieuwsgierig
Afbeelding invoegen
 
En onze Jet bij de trimster 
Afbeelding invoegen
 
Lobke en Floor genieten ook duidelijk en wat een prachtige omgeving! 
Afbeelding invoegen
 
En dan natuurlijk mijn meisjes.... Soiree is duidelijk wat van plan?
Afbeelding invoegen
 
Ja hoor... ze wil graag iets bestellen, haar buikje rammelt en ze heeft nog een paar consumptiebonnen
Afbeelding invoegen
 
Vandaag na de wandeling besloot Lilou om nog maar eventjes van de zon te genieten
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 Afbeelding invoegen


01-02-2018
Yess..... daar gaat januari, al met al viel deze maand wel mee maar toch blij dat het voorbij is. Over 10 dagen is het carnaval en hier in Limburg wordt dat flink gevierd. De carnavalsvaantjes wapperen in elke straat en ook de huizen zijn versierd. Ik heb zelf niet zoveel met carnaval maar ik vind het altijd wel leuk om met de teckels naar de optocht te gaan kijken, vooral Haasje vind het prachtig en zingt de hele optocht het hoogste lied en kletst tegen iedereen en dat levert natuurlijk weer heel wat knuffels op voor de kleine meid en dat is precies wat Haasje blij maakt ... heel veel aandacht.
 
Onze lekkage blijkt helaas geen lekkage te zijn maar optrekkend grondwater, na bezoekjes van de loodgieter, en de keukenfabrikant hebben we iemand van bureau lek-detectie laten komen en het hele huis en alle leidingen inclusief de vloerverwarming en riolering is grondig geïnspecteerd en dat was allemaal prima in orde. De buitenmuur is helemaal nat endat vocht komt naar binnen dus er is geadviseerd om een vochtwering te laten plaatsen en binnenkort komen ze kijken wat de beste manier is en hoe diep ze moeten gaan om tot een goed resultaat te komen. Dat betekent dat de hele oprit op de schop moet dus het zal nog een flinke klus worden, maar wat moet dat moet en ik hoop alleen maar dat onze pas geinstalleerde keuken er geen schade van ondervind. Als dat gebeurt is kunnen de muren binnen drogen en hopelijk kan de stucadoor in ieder geval voor de zomer de schade repareren.
 
Onze pupjes doen het prima en we genieten van de verhaaltjes over hun capriolen Guus (ChouChou) heeft zijn pupcursus afgerond en begint zaterdag aan het vervolg "gehoorzaamheid" we zijn heel benieuwd hoe hij het gaat doen, als hij op Soiree lijkt gaat hij het goed doen Soiree was bij trainingen altijd heel oplettend en vaak een voorbeeld voor de rest en dat wil wat zeggen voor een teckel dus Guus zet hem op ventje en maak ons trots!!
 
Nino heeft een puppie-trimbeurt gehad dus hij heeft al kennisgemaakt met de kapper!! Nou had hij ook wel heel veel haar en hij is her en der een beetje netjes gemaakt.
 
Met Misha (Mystique) gaat het ook goed en hij is erg verknocht aan Bodhi (Bodhi is een pup van Cacao), heel mooi om ze samen te zien.
 
Guus (ChouChou) op zijn eerste treinreis
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk 1e klas hij reist in stijl!
Afbeelding invoegen
 
Nieuwe foto van "onze" Jet (pup van Haasje) die alvast een valentijnskadootje heeft gekregen
Afbeelding invoegen
 
En als Jetje een kadootje krijgt dan is er natuurlijk ook eentje voor Lot (pup van Cacao) 
Afbeelding invoegen
 
De Cacao-blik, als ze zo kijkt dan weet ik dat ze de gekke 10 minuten krijgt en ze binnen een paar seconden door de kamer gaat racen!
Afbeelding invoegen
 
Gekke meid!!
Afbeelding invoegen
 
De teckels hebben nieuwe balletjes gekregen en het is een groot succes want als ze rollen gaan ze kwaken en dat is natuurlijk helemaal geweldig.
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Haasje heeft haar eigen "kwaak" en die wordt stevig bewaakt!
Afbeelding invoegen

 

25-01-2018
Januari loopt op zijn eind wat vliegt de tijd, normaal heb ik in januari altijd wat last van de winter-blues het is de maand dat ik de koude en nattigheid beu ben en uitkijk naar het voorjaar.
Dit jaar heb ik daar niet zo'n last van en dat komt vast doordat de drukte van de pupjes de tijd heeft laten vliegen.
 
Afgelopen maandag had ik een afspraak met de dierenarts om onder narcose het gebit van Willemientje te laten inspecteren en waar nodig in te grijpen.
Willemien mocht 'smorgens geen ontbijt vanwege de narcose en dat was een drama voor haar, alle teckels kregen hun maaltje en Willemien zat keurig te wachten en er kwam...... niets!!
Ik ben een kwartier eerder vertrokken want ik kreeg haar echt niet uit de keuken, ze bleef standvastig voor het aanrecht zitten met haar hoofdje omhoog en dat vond ik wel heeel erg en Willemien ook. Dus maar snel aangelijnd en richting de kliniek. Daar hebben we maar even uitgebreid gewandeld zodat ze wat afleiding had.
Ik ben bij haar gebleven totdat ze sliep en na een uurtje kreeg ik al een berichtje dat alles goed was gegaan en dat ze lekker onder de warmtelamp lag bij te komen.
"smiddags mocht ik haar ophalen en wat was ik blij, ik zag haar in de bench liggen en ze had me al gehoord, ze leek opeens zoooo klein. Resultaat vier tandjes en twee kiesjes minder maar ze ruikt niet meer uit haar bekje dus we kunnen weer knuffelen met een fris bekje en ze heeft haar maaltje van 'smorgens meteen ingehaald want zodra we thuis waren liep ze naar de keuken!
 
Ondertussen zijn we ook nog druk met de keuken, we hebben last van natte muren en de loodgieter is al geweest en de mensen die de keuken hebben geïnstalleerd en er is nog geen oorzaak gevonden. Binnenkort komen er mensen van een speciaal vochtmetings bedrijf en hopelijk wordt er iets gevonden zodat we maatregelen kunnen nemen.
 
Morgen zijn onze pupjes precies vier maanden oud dus een klein beetje feest, ik krijg regelmatig een update en natuurlijk zijn we erg trots op ze en op hun baasjes die hun pup zo goed begeleiden en ons op de hoogte houden dat wordt erg gewaardeerd want ze blijven natuurlijk voor eeuwig onze pupjes!!

Soiree is weer helemaal Soiree, ze zit mooi in haar vacht en alle melklijsten zijn keurig teruggetrokken dus een super belijning heeft ze weer.
 
Afbeelding invoegen
 
Willemien... waar was je??? en wat ruik je fris!!
Afbeelding invoegen
 
Een mooie foto van Juliëtje (zusje van Lilou) en Mr. Roberts (oftewel Bertje)
Afbeelding invoegen
 
En een foto van Mister (Charmeur pup uit laatste nestje van Cacao) 
Afbeelding invoegen
 
Mister lijkt heel veel op Soiree!!
Afbeelding invoegen
 
Bell wordt natuurlijk vers gevoerd en een eendennekje is even oefenen maar heeeeel lekker
Afbeelding invoegen
 
Liefje Pixie is wel heel lief dus een fikse omhelsing door kat Stanley
Afbeelding invoegen
 
En even relaxen bij kleine baas Finn
Afbeelding invoegen
 
Nieuwe foto van Nino (Bravoure) samen met broer Frodo
Afbeelding invoegen
 
Wat ben je mooi Nino en je wordt al een heel manneke intussen alweer 7 kilo!!

Afbeelding invoegen
 
En Misha (Mystique) die helemaal gesettled is in Hoorn
Afbeelding invoegen
 
Volgens Lilou ruikt ze de LENTE
Afbeelding invoegen
 
 Nog steeds mijn pupje!
Afbeelding invoegen


 


17-01-2018
Sneeuw, regen, hagel, we hebben het allemaal gehad vandaag en ook gisteren.
Gistermorgen ben ik nog gaan wandelen maar daar heb ik spijt van gekregen. Het eerste half uur stond er een erge koude wind en na een half uurtje zag ik de hemel bijna zwart kleuren en dat is GEEN goed teken. Het begon te waaien, we kregen een stortbui en toen we lekker doorweekt waren kwam daar nog eens een hagelbui overheen. Het waaide zo hard dat de hagel aanvoelde als scherpe naaldjes en daarbij liepen we tussen de velden en konden nergens schuilen, als je een half uur onderweg bent betekent dat meestal ook dat je een half uur moet lopen om weer thuis te komen.
Wat waren we blij weer thuis te zijn, vlug de teckels drogen en daarna mezelf en vlug even bijkomen in een warm huis en om de boel te verzachten iets lekkers voor de roedel.

Gistermiddag zijn we naar de ECVO oogspecialist geweest en omdat het zo'n slecht weer was is Wil meegegaan, onderweg weer flinke hagelbuien die flink wat herrie maakte op het autodak. Gelukkig bleven de teckels er rustig onder.
Het was druk in de kliniek en eenmaal daar worden de oogjes gedruppeld en moet er een half uurtje gewacht worden. Naast ons zat een mevrouw met twee hele lieve Golden Retrievers dus de teckels hadden afleiding. We raakten aan de praat en naast me was Mon Ami een beetje onrustig en pieperig ze vertelde dat ze wachtende waren op de loopsheid van de jongste dame en dat duurde...... haar laatste looptijd was al een dikke 9 maanden geleden. Ondertussen waren Soiree en Lilou de dame in kwestie flink aan het controleren en vooral haar achterste was het mikpunt van hun belangstelling.
Mon Ami vond dat hij ook maar eens moest gaan kennismaken en onze charmeur deed zo zijn best om in de smaak te vallen dat ik me toch iets af begon te vragen!! Dus Mon Ami kreeg even wat meer ruimte en de dame in kwestie was erg van hem gecharmeerd het werd een dolle boel daar in de wachtkamer en terwijl de twee aan het spelen waren zagen we op de grond een druppeltje bloed dus de teckels hebben hele goede neusjes en het charme offensief van Mon Ami kwam niet zomaar uit de lucht vallen. 
Mevrouw blij en voor ons was het een mooie en leuke afleiding. Het onderzoek van ons drietal ging grondig en snel want ze bleven alledrie keurig netjes zitten terwijl hun oogjes onderzocht werden, zelfs Lilou die voor het eerst mee moest bleef als een klein fotomodel keurig zitten.
Dus Soiree, Lilou en Mon Ami hebben mooie, gezonde en glimmende pretoogjes.

 Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Zo netjes gedaan kleine meid, wat zijn we trots!
Afbeelding invoegen

 En we hebben leuke foto's ontvangen van Lobke en Floor, dankjewel Danny en Katriem!
 
Lobke wat zie je er mooi uit en wat heb je een bekende blik!
Afbeelding invoegen
 
Helaas..... geen koekje bij de thee
Afbeelding invoegen
 
Lieve Floor een mengeling van Cacao en Soiree 
Afbeelding invoegen

 
15-01-2018
Alles slaapt .... de hele roedel is in diepe rust en ik profiteer daar even van dus tijd om de site eens bij te werken.
We zijn de laatste dagen echt veel buiten geweest, het is koud maar lekker droog dus we nemen ruim de tijd om lheerlijk uit te waaien en mooi plekjes op te zoeken die we de laatste tijd moesten mijden vanwege het hoogstaande water.
Het gaat prima met de dames en heer, Lilou en Willemien zijn een paar dagen geleden APK gekeurd bij de dierenarts en Lilou kwam er glansrijk doorheen alleen Willemientje stonk de laatste tijd uit haar bekje, ik had al tientallen malen haar tanden en kiezen gecheckt maar die zagen er prima uit, geen aanslag, geen tandsteen en toch kwam daar een onaangename geur uit haar bek.
Nu heeft Willemientje altijd wat ruimte gehad tussen haar voortandjes en juist daar is haar tandvlees wat teruggetrokken met het gevold dat er onder het tandvlees wat vuil zit en waar zich dat ophoopt komen natuurlijk bacteriën. We hebben afgesproken dat Willemientje volgende week maandag een roesje krijgt en dan zal alles schoongemaakt worden en als het nodig is zullen er misschien ook wat tandjes getrokken moeten worden.
Let wel dit heeft niets met voeren te maken, buiten dat ze eens een heel pak spritsen gejat heeft krijgt Willemien alleen maar vers voer en ook de snacks worden hier zorvuldig ingekocht. Dit is echt een genen kwestie precies zoals bij mensen de ene mens heeft tot op hoge leeftijd nooit geen problemen terwijl de ander niet zo gelukkig is en regelmatig in de tandartsstoel verblijft.
In ieder geval eet Willemien er niet minder om ze eet met smaak en liefst heel veel. Ik heb er wel last van natuurlijk want ze zal een roesje krijgen en ik ben haar een paar uurtjes kwijt.
Morgen ga ik met Mon Ami, Soiree en Lilou naar de oogspecialist, het is weer tijd voor de jaarlijkse controle en voor onze jongste zal dit de eerste keer zijn. Buiten de DNA-test op PRA worden ze ook op andere oogziekten gecheckt waar geen testen voor zijn dus we zijn zeker een middag "onder de pannen". Oh ja en Doedel mag ook mee, Doedeltje vind autorijden en dierenklinieken niet zo leuk ze is altijd een beetje bibberig dus als ik zo'n bezoekje af ga leggen dan is het tevens een mooie gelegenheid om Doedel te laten wennen.
 
De pups maken grote sprongen, pfff wat groeien ze en we krijgen regelmatig een update over hun "wel" en wee
 
Bell is een slimmerikje, als de vaatwasser klaar is gebruikt ze de deur als extra warm plekje 
Afbeelding invoegen
 
 Uitwaaiende Pixie heeft wat gespot
Afbeelding invoegen
 
Sorry Baas Erik ik heb niet gevraagd of ik deze mocht plaatsen...... maar jullie gezichtsuidrukking is hilarisch
Afbeelding invoegen
 
Toc nog een baby-teckeltje!!
Afbeelding invoegen
 
Soms kom je voor verassingen te staan, tenminste de teckels dan!!!
Er staat plotseling een hek!!
Afbeelding invoegen

 09-01-2018
Nog steeds lekker droog weer ik kan daar zo blij van worden het maakt de wandelingen een stuk aangenamer, dan letten we ook niet op de tijd en de roedel wordt daar dan weer erg blij van.
De meisjes waren gisteren door het koude oostenwindje topfit, ze waren echt aan het dansen aan de lijn en de "kopjes" gingen erop zoals ik dat altijd noem. Ik bedoel daarmee dat ze niet met hun neuzen over de grond gaan maar fier hun hoofden in de wind gooien en dat betekent dat ze energie in overvloed hebben. 
Na een uurtje is dat wel over en realiseren ze zich dat ze tot de jachthonden behoren en gaan de neusjes toch weer naar beneden. Soms schiet een van de teckels plots de struiken of de berm in en ik weet inmiddels dat er dan een holletje is van een veldmuis of dat er een molletje dicht aan de oppervlakte huist, dan wordt er even flink gegraven en mocht dat niet helpen dan trappelen ze met hun voorpootjes op de grond en warempel dat is een aangeboren truc om een muis uit zijn holletje te krijgen het werkt feilloos en nu ik dat weet probeer ik ze af te leiden want ik kan er niet echt aan wennen dat ze hun kaken in zo'n dierje zetten.
 
Met de pups gaat het geweldig, ik zie ze groeien. Guus en Bell hebben afgelopen zondag kennisgemaakt met de zee. Dat is natuurlijk geweldig water, ruimte en zand dat is Utopia voor honden (voor mij ook hoor ik vind zee en strand fantastisch).
 
Bell was een beetje onder de indruk van zo'n grote plas!
Afbeelding invoegen
 
Wat wordt je al groot!
Afbeelding invoegen
 
Lekker slapen bij zus Sjors hoe aandoenlijk is dit!!
Afbeelding invoegen
 
Zo te zien heeft Guus er zin in, kleine zeeman!!
Afbeelding invoegen
 
In het gezin van Guus zijn twee poezen tot nu toe hebben ze nog hun bedenkingen en willen ze niet echt in zijn buurt zijn maar Guus vind de meisjes wel erg leuk en als ze er niet op bedacht zijn krijgen ze Guusjes-kusjes.
Afbeelding invoegen
 
Cacao is altijd heel meegaand tijdens de wandelingen behalve als ze echt iets geroken heeft dan zet ze haar pootjes schrap en doet ze aan bodemonderzoek!
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk wordt ze geassisteerd door kleinkind Lilou 
Afbeelding invoegen
 
Doedel blijft ondertussen geduldig wachten!! 
Afbeelding invoegen
 
 
 07-01-2018
Yesssss....... eindelijk droog weer en hier genieten we van, koude wind maar dat kan ons niet deren we zijn de zondagochtend begonnen met een fikse wandeling compleet met handschoenen en dikke jas, voor mij wel te verstaan de teckels doen het met hun eigen vachtje en ook Soiree's vacht is weer lekker aangegroeid dus ook geen jasje meer voor haar.
 
We zijn nog steeds aan het rommelen in huis en tuin en de teckels steken natuurlijk overal hun mooie neusjes in en proberen mee te helpen, ik heb al flink opgeruimd en de eerste vracht is al door Wil weggebracht naar de kringloopwinkel zodat we er misschien iemand blij mee kunnen maken.
 
Deze week zijn alle kasten aan de beurt en dan ben ik waarschijnlijk klaar dus ga ik me bezig houden met wat schilderwerk en kleine klusjes waar ik een hekel aan heb maar die toch moeten gebeuren.
 
Het gaat prima met de roedel, Lilou is weer helemaal klaar met haar schijnzwanger zijn en bruist van energie, het is zo'n leuk meisje geworden en ze heeft een fantastisch blij karakter. Als ik even weg geweest ben, al is het maar een paar minuten, dan komt ze aangerend en dan zwiept haar hele achterste van links naar rechts en als je dan haar snoetje ziet dan is ze om op te "vreten".
Ze is echt mijn schaduw en als ik boven wat ga doen dan gaat ze natuurlijk mee vergezeld door Mam Soiree.
 
Soiree zoekt meteen een comfortabel plekje en je ziet haar genieten en 
Lilou besluit ook maar eens te gaan liggen maar ze houd me in de gaten!
 
 
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen
 


 
05-01-2018
Een heel nieuw jaar ligt voor ons en we hebben 2017 goed afgesloten met een heerlijk etentje samen met de buren en de teckels natuurlijk. Om 24.00 uur ben ik samen met de teckels naar het vuurwerk gaan kijken en het was erg leuk om te zien dat 6 teckels gewoon nieuwsgierig en rustig langs me stonden, de enige die er moeite mee had was jongste Lilou. Terwijl ze vorig jaar rustig meekeek was ze dit jaar nerveus en heeft ze zelfs binnengeplast, ik wijt het aan het feit dat ze schijnzwanger is (was) en ze waarschijnlijk vreesde voor haar denkbeeldige pupjes. Inmiddels voelt ze zich stukken beter en zijn haar melklijstjes weer normaal, eet ze weer alles, want dat laatste liet de laatste tijd wel te wensen over ze had duidelijk voorkeuren voor wat er in haar bakje kwam en als het haar niet zinde dan bleef haar bakje gewoon vol.
De laatste dagen hebben we tussen de buien door snel een wandelingetje moeten maken en eergisteren ben ik voor het eerst tijdens een wandeling omgedraaid om naar huis te gaan het regende en de wind was zo sterk dat de regen voelde als hagel. Dus het is even aanpassen voor mij en de roedel maar over enkele weken gaan we toch echt richting voorjaar.
De pupjes hebben hun eerste jaarwisseling meegemaakt en de meeste hebben zich niet druk gemaakt over een beetje vuurwerk.
 Ondertussen groeien ze allemaal flink en zijn ze op weg om straks flinke pubertjes te worden.
 
Guusje was wakker met oud/nieuw en was toch wel een beetje onder de indruk van het geknal
Afbeelding invoegen
 
Mooie jongeman, wat ben je gegroeid!!
Afbeelding invoegen
 
En ook Pixie groeit als kool!!
Afbeelding invoegen
 
Pixie blijft voor altijd de bijnaam Liefje houden
Afbeelding invoegen
 
Bell heeft met Oud/Nieuw een bot gehad dus die had geen tijd om zich druk te maken
Afbeelding invoegen
 
Nino met broer Frodo, hij heeft nog steeds zijn bijzondere Nino blik
Afbeelding invoegen
 
Hij ligt er Prinsheerlijk bij en heeft helemaal zijn plekje gevonden in Friesland
Afbeelding invoegen
 
En een nieuwe foto van Odie (pup van Cacao) die het beste plekje in huis heeft gereserveerd!
Afbeelding invoegen