dagboek 2018

 29-07-2018
 
Een nieuwe week en waarschijnlijk de week waarin de pupjes van Lilou en Nabucco geboren gaan worden. Lilou loopt er nog rustig bij dus het zal zeker niet vandaag zijn.
Ik heb even gedacht dat de pupjes wat eerder geboren zouden gaan worden we zitten nu al heel lang met een extreme hitte en ook deze week geeft de radar aan dat Grathem hele warme dagen krijgt de temperaturen varieren tussen de 29 en 32 graden en ook nog eens volop zon.
Dat vraagt wel even een aanpassing, vandaag wordt het 32 en omdat onze tuin op het zuiden gelegen is hebben we de zon tot 15.00 uur volop op de ramen staan. Ik heb de ramen nu afgeplakt om toch zoveel mogelijk de warmte te weren en het in ieder geval in huis voor de teckels aangenaam te houden. De ventilator staat dag en nacht aan en ;savonds als het wat afkoelt gaan alle ramen en deuren open zodat het even lekker doorwaait.
Dus in huis is het redelijk comfortabel voor de teckels maar helaas buiten is het niet te doen, ik heb deze week nog geprobeerd om een wandeling te maken maar 'savonds zijn de stenen/asfalt zo heet dat de roedel het na een klein rondje al opgeeft. 
Dus voorlopig geen wandelingen voor de roedel alleen Lilou mag 'smorgens om 06.30 uur even mee voor een klein rondje.
 
Vervelend is wel dat de teckels zich nu echt gaan vervelen, het duurt gewoon te lang ze willen op ontdekkingstocht of heerlijk uit hun dak gaan in de tuin maar overdag is dat niet te doen en ze geven het zelf naar een paar seconden al op.
Dus het zijn nu even korte nachten, ik ga met de teckels na 22.00 uur de tuin in zodat ze toch even buiten zijn en we staan heel vroeg op zodat ik ook 'smorgens alles nog eens kan doorluchten voordat de zon gaat schijnen.
 
Nou ja, we gaan het maar weer uitzitten er zit niets anders op en kijken uit naar de pupjes van Lilou we hopen ze voor het weekend te kunnen verwelkomen.
 
Natuurlijk hebben niet alleen mijn teckels last van de warmte ik heb een paar hele mooie foto's mogen ontvangen.
 
Jetje zoekt verkoeling in de tuin
 
Mister houd siesta

 
Dat is heerlijk verkoelen, Lobke en Floor 
 
Wat zijn ze schattig samen! 
 
En in Rotterdam was er verkoeling dus dan ga je op pad, zo te zien vind kleine Bell het heerlijk
 
Odie en familie zijn op vakantie en hij heeft een nieuw campingbed gekregen, het is nog eventjes wennen

 


27-07-2018
 
HIEP HIEP HOERA JOLIE CACAO VANDAAG 8 JAAR
 
Het wordt een heel warm feestje voor ons de wandeling houd Cacao'tje tegoed vandaag staat in het teken van het vooral koel houden van de teckels en zeker van Lilou die haar laatste week is ingegaan, we hopen dat ze nog een paar daagjes wacht om Cacao overgrootmoeder te maken.
 
Wij wensen iedereen een paar graden minder en Cacao krijgt vanwege de hitte vandaag een lekker ijzig koud kippetje en natuurlijk smult de rest lekker met haar mee.
 
Lieve Cacao van Harte Gefeliciteerd met jouw 8e verjaardag en ik feliciteer mezelf dat ik al 8 jaar voor je mag zorgen 

 


23-07-2018
Tis te erg.... wat een warmte, vandaag voor het eerst niet gaan wandelen het voelde vanmorgen of er een warme deken over Grathem lag. In de ochtend heb ik even het babybadje van Lilou gevuld zodat de teckels wat konden spetteren maar al snel werd het ook daar te warm voor ik zag dat zeker Lilou het erg warm had dus met z'n allen naar binnen waar het toch koeler is en terwijl alles lag te dutten het bad maar leeg gemaakt en even laten drogen in de zon.
 
Vanmiddag heb ik het badje maar weer schoongemaakt en terwijl ik het even binnen had gelegd vonden onze dames het ook wel leuk om droog te zwemmen, Oma Cacao dook er gewoon in gevolgd door Soiree en ook Lilou ging er maar even bij zitten. De dames hebben er een droogzwem feestje van gemaakt het was heel grappig om te zien vooral Cacao vond het fantastisch en nodigde haar dochter Soiree uit voor een waar bad-gevecht.
 
Lilou klom er maar voorzichtig uit, ze beschermt haar buikje goed, neemt geen risico's en besloot aan de rand van het bad even mee te kijken hoe de dames uit hun "dak" gingen. Nu ligt alles met een vol buikje te slapen en hopelijk kunnen we vanavond toch nog even in de tuin zodat de roedel nog even kan rennen.
Lilou is nu 54 dagen drachtig en heeft een prachtig buikje, ze heeft het wel wat zwaar met deze temperatuur dus als ze even speelt dan geeft ze dat ook snel weer op. Nog even en dan kan ze genieten van haar pupjes en wij ook natuurlijk.
Het eten gaat wat beter, de laatste dagen wilde ze helemaal geen kip maar vanmiddag heeft ze dat ook weer gegeten, we houden goed in de gaten dat ze alles binnen krijgt wat voor haar en de pupjes nodig is en natuurlijk wordt ze wat extra verwend met snackjes en die wil ze altijd daar zegt ze absoluut geen nee tegen.
 
Morgen wordt het nog een paar graden warmer dus ook dan zit er geen wandeling in zelfs 'savonds gaat niet lukken want het blijft heel lang warm. Enfin we gaan het uitzitten en hopelijk wordt het snel wat koeler.
 
Mijn drie generaties, Oma Cacao, Mamma Soiree en dochter/kleindochter Lilou
 
We doen voorzichtig met Lilou hoor!!
 
Kom Soiree....... even keten!!
 
Wat een koppies..... om te zoenen
 
Eten doen we als het even kan buiten en natuurlijk wordt er gecontroleerd of er nog iets over is
 
Mon Ami gaat voor een kaasplankje!


21-07-2018
Het blijft warm en Lilou wordt elke dag wat zwaarder, het ochtenrondje is weer wat ingekort onze drachtige dame geeft haarfijn aan als het te zwaar voor haar wordt. We blijven wel een dik uur buiten maar de bankjes worden wat vaker opgezocht zodat Lilou even kan uitrusten. Vaker op de dag gaan wandelen is geen optie het is overdag gewoon te warm.
Helaas wordt het de komende dagen nog erger de weersverwachting voor Grathem is tussen de 33 en 35 graden.
Ik heb gisteren voor Lilou een babybadje gekocht, het grote bad heeft een te hoge rand en hoewel Lilou vind dat ze ook nu nog best kan duiken vind ik het niet zo'n goed idee. Gisteren heb ik hem even opgeblazen om te kijken of ons toekomstig moedertje er makkelijk in en uit kan en natuurlijk wil de rest van de teckels ook een bijdrage leveren.
Zo kunnen de teckels toch een beetje afkoelen en voor de zekerheid ligt er een koeltemat in de werpkist mocht het al te erg worden.
 
Verder gaat het prima, Lilou is prachtig drachtig en vanaf donderdag/vrijdag gaan we aftellen.
 
Het eten van Lilou wordt nu over 3 maaltijden verdeeld en 'savonds eet ze nog even met mij samen een beetje yoghurt en natuurlijk heeft de kleine meid ook nog wel een beetje plaats voor een lekkere snack. Het eten vind ze maar zo zo maar met een beetje support van mij eet ze toch haar bakje leeg, snacks en ook yoghurt vind ze heerlijk dus ze is echt aan het zwangeren.
 
Na het eten wil ze het liefst een dutje doen en dan krijg je prachtige beelden te zien want ofwel haar mamma Soiree of Oma Cacao laten haar niet alleen.
 

 
16-07-2018
Warm, of zeg maar heeeel warm. 
Het is flink aanpassen met dit weer, de thermometer gaat elke dag richting de 30 graden en dat is voor de teckels toch een beetje TO MUCH!
Zeker voor Lilou vind ik het sneu, ze is echt aan het zwangeren en je ziet haar elke dag een beetje ronder worden, om haar toch wat in conditie te houden gaan we 'smorgens nog steeds heel vroeg op pad maar de wandelingen zijn behoorlijk aangepast, we lopen een uurtje met heel veel pauzes zodat de teckels lekker kunnen snuffelen en even in het gras kunnen koelen, 'smorgens ligt er nog lekker dauw op het gras en de teckels vinden dat heerlijk.
Het ontbijt voor Lilou nemen we mee, net als bij haar mamma Soiree heeft ze besloten dat ze wil picknicken, ze eet niet mee met de roedel maar aan het einde van de wandeling krijgt ze haar voer buiten op een bankje en dan eet ze goed door.
Als ik het haar in huis aanbied dan trekt ze haar mooie neusje ervoor op dus dit is een prima oplossing zolang de kleine meid maar eet wat goed is voor haar en haar pupjes.
Ik hoop dat de pupjes binnenkort wat gaan zakken, ze zitten vrij hoog en dat betekent dat Lilou heel snel een vol gevoel heeft en ik haar meerdere keren per dag wat moet laten eten. "sMorgens neemt ze het meeste voer in en 'savonds als het een beetje afgekoeld is loop ik met haar en Mon Ami nog even een rondje en krijgt ze haar laatste maaltijd ook weer op het bankje.
Mon Ami is een voortreffelijke begeleider, hij is heel hoffelijk en attent voor Lilou en als ze lekker zit te eten dringt hij zich ook niet op, wel krijg ik een onweerstaanbare blik van hem dus ook hij krijgt een klein beetje daar kan ik echt geen nee tegen zeggen.
 
Overdag zijn de dames en onze heer erg rustig je merkt dat ze het snel al te warm hebben, soms wordt er even gespeeld maar na 10 minuten is het gedaan en gaan ze liggen dutten. Saai vind ik het, ik ben gewend dat ze flink met elkaar rennen en elkaar uitdagen dus ik heb vandaag maar weer wat nieuw speelgoed gekocht om ze te motiveren. Alleen Mon Ami en Soiree waren ethousiast met hun nieuwe frisbee en hebben vanavond wat rondgerend, Haasje vond het speelgoed te min en heeft (nadat ze de hele dag heeft liggen slapen) een uur met een leeg flesje rondgelopen, haar staart als een antenne omhoog dragend en met een blik van "flesje is van mij jullie mogen er zelfs niet naar kijken". Toen ik richting kast liep om ze te trakteren op een pensstaafje liep Haasje met de fles in haar mond mee, natuurlijk moest ze hem loslaten om het staafje aan te pakken en tot mijn grote verbazing legt kleine Haas het staafje op het flesje en loopt met beide aan.
 
Donderdag is Lilou alweer 7 weken drachtig en gaan we de werpkist opzetten zodat ze er aan kan wennen, we hopen dat het binnenkort toch wat minder warm gaat worden want Lilou wordt natuurlijk met de week wat zwaarder en we willen het haar natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken.
 
Lilou vind het helemaal niets als ik even weg moet!
 
en dat laat ze horen ook, ze is super aanhankelijk nu ze drachtig is
 
Nieuw speeltje voor Mon Ami 

 
 
En ook Mister (Charmeur) heeft een nieuw speeltje gekregen
(zoon van CacaoxTony)


 

 

 11-07-2018
Het regent HOERA, ik had nooit gedacht dat ik blij zou zijn met een bui maar ik zie de planten bijna glimlachen. Natuurlijk hebben we volop gesproeid maar zo'n hemelwatertje is zo veel fijner. Zeker voor de omgeving is het heel hard nodig, de tuinderijen en boer Theo met al zijn leuke koeien hebben heel veel extra werk met zo'n droogte en het kost natuurlijk heel veel geld. De koeien hebben de laatste tijd alleen 'snachts buiten gestaan want de weides zijn veranderd in een geel zanderig gebied er viel niet tegenop te sproeien. De koeien komen natuurlijk niets tekort en worden flink bijgevoerd de weides die nog wel een beetje groen produceren zijn gereserveerd voor de zwangere koeien zodat die dames lekker rond kunnen scharrelen.
Ik hoop dat nu de temperatuur niet zo extreem meer is dat het vele sproeien nu ook wat op gaat leveren voor de boeren en natuurlijk ook voor de tuinders.
 
Voor de teckels is het ook wel fijn hoewel we natuurlijk elke dag ons rondje maken alleen doen we dat al heel vroeg in de ochtend zodat de dames en onze heer geen last hebben van de warmte, dat betekent wel dat we zeker al rond 09.30 uur weer thuis zijn en na het uitrusten is er dan nog een hele middag.
Ik probeer opruimen etc. zoveel mogelijk in de ochtend te doen zodat ik 'smiddags even met ze kan spelen, even extra aandacht zeker voor onze drachtige Lilou wiens buikje aardig groeit. Je kunt er nu niet meer omheen, je ziet zo dat ze drachtig is en ze past zich heel goed aan. Als ze gaat zitten dan doet ze dat heel elegant in de amazonezit (netjes op een billetje met beide pootjes aan een kant) het is heel grappig om te zien, springen doet ze nog steeds en buiten loopt ze op de heenweg flink door maar terug neemt onze dame toch gas terug.
Ik heb intussen geleerd dat ik haar pas eten moet geven als ze echt honger heeft, dus als ze erom vraagt. Ik heb geprobeerd om haar te voeren op de tijden dat de hele roedel eet maar dan moet ik er echt bij blijven en dan neemt ze een paar hapjes om die naar vijf minuten weer uit te spugen. Ze komt zelf naar me toe als ze honger heeft en dan eet ze ook lekker haar bakje leeg (tenminste als het supervers is KVV wordt nu even geweigerd).
Snoep gaat er altijd in (heel raar) dan is Lilou niet kieskeurig hoor, na elke maaltijd loopt ze naar de snackkast om als het ware beloond te worden en soms krijgt ze iets maar niet altijd natuurlijk.
 
Donderdag is Lilou precies zes weken drachtig en het leek een eeuwigheid te duren tot aan de echo maar nu lijkt de tijd te vliegen. Vandaag heb ik alles besteld voor de a.s. bevalling en over 1,5 week is het alweer tijd om de werpkist van zolder te halen.
 
Haasje leeft zich al helemaal in, ze volgt Lilou de hele dag, loopt mee als ze een plasje moet doen en controleert elke stap. Dat gaat weer wat worden straks ze wil vast al heel snel bij de pupjes om haar baan als Supernanny uit te voeren.
Cacao mist het spelen met Lilou, ze haalt vaak een speelgoedje om dat vervolgens voor Lilou te deponeren om haar uit te nodigen voor een spelletje maar helaas ons a.s. moedertje doet door de dag heen heel wat "haze"slaapjes.
 
Al vroeg op pad
Afbeelding invoegen
 
Het kan nog, kalfjes worden geboren in de wei 
Afbeelding invoegen
 
Lilou met een slaapdronken koppie!!
Afbeelding invoegen
 
Daar komt de a.s. overgrootmoeder aan met een speelgoedje voor Lilou
Afbeelding invoegen
 
De grote doos is vakkundig uiteen getrokken door Soiree maar Mon Ami wurmt zich gewoon in een kleiner formaat
Afbeelding invoegen
 
Nog een mooie foto van Nino gekregen, de pups zijn alweer een dikke 9 maanden
Afbeelding invoegen

 
07-07-2018
Weekend en nog steeds erg warm, we lopen nu 'smorgens om 08.00 uur en vermaken ons in het zogenaamde "stilte" gebied, daar komen we alleen als het erg lekker weer is want in het najaar/winter is het niet te doen omdat het gebied dan verandert in een waar moeras. Nu is het er erg fijn om te lopen en de roedel kan daar een beetje sprinten door het lange gras en natuurlijk her en der even graven.
Overdag houden de teckels zich redelijk koest, het is gewoon te warm om druk te spelen en af en toe verzin ik iets zodat ze toch even hun "zinnen" kunnen verzetten. "sAvonds halen we de schade een beetje in en dan doen we vaak "gooi" en "smijt" spelletjes oftewel Apporteren.

Met Lilou gaat het goed, haar buikje breid zich uit maar ze draagt een beetje aan de zijkant en dat is pecies wat ik ook altijd bij Soiree zag, in de loop van deze week verwacht ik dat de pupjes wat meer naar beneden zakken.
Het eten gaat soms goed en soms toch ietsjes minder ik vang dat nog steeds op door haar 4x per dag een portie aan te bieden zodat haar maag niet overvult raakt.
Verder is ze nog behoorlijk actief, ze slaapt wel wat meer en wat dieper en ook droomt ze wat meer.
Vandaag is de kleine meid wel van de bank gevallen, ze draaide zich om in haar slaap en plop ze lag op de vloer dat was even schrikken maar ze heeft er niets aan over gehouden (ik wel pff).
 
Cacao wordt overgrootmoeder en doet het overdag rustig aan 
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami is slim, hoewel het nu lijkt of hij "dakloos" is
Afbeelding invoegen
 
Tegen de avond wordt er toch gespeeld 
Afbeelding invoegen
 
A.s. oma Soiree en Lilou zijn goed in doosjes verbouwen
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Er was taart voor Juliëtte het zusje van Lilou
Afbeelding invoegen
 
Nino ligt hier gewoon MOOI te wezen
Afbeelding invoegen
 
Lotje en Jet spelen voor douche-eendjes en wachten tot het baasje klaar is
Afbeelding invoegen
 
Bell laat zich niet tegenhouden door de warmte en loopt gewoon een parcours! 
Afbeelding invoegen
 
05-07-2017
FEEST
Twee jaar geleden is ze geboren Lilou leuke dochter van Soiree en kleinkind van Cacao wat is het snel gegaan.
Feest vandaag we gaan haar eens extra extra in de watten leggen, nou ja niet echt want we staan klaar om te gaan doen wat Lilou het liefst doet dat is rennen en ravotten, ondanks dat ze vandaag precies vijf weken drachtig is zit ze nog vol energie!
 
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk feliciteren we ook Juliëtje, Ellioth en hun baasjes en broertjes, Van Harte Gefeliciteerd maak er een mooie dag van!!
 

03-07-2017
Pfff het is hier erg warm in het zuiden, de arme planten verpieteren ondanks dat we dagelijks sproeien. De zon is zo heet dat de blaadjes verschroeien dus het mag voor ons een beetje minder.

31 Graden was het vandaag en de teckels moeten genoegen nemen met een vroege ochtendwandeling want later op de morgen is het al veel te warm.
Lilou doet het vanaf vandaag prima, het was me het weekje wel want onze drachtige dame vond heel veel dingen niet meer lekker of eigenlijk vond ze bijna al het eten VIES.

Dus aan mij de taak om uit te vinden wat ze wel zou willen eten en geloof me dat was een heel gepuzzel zelfs de slager wist het niet meer eindelijk kwam ik er achter dat ze alleen vlees bliefde waar iets van bot aan zat. Een paar dagen heeft ze alleen maar kippenvleugels en kippenborstjes gegeten iets anders weigerde ze compleet. Een bevleesde mergpijp wilde ze ook niet want de merg en ook het vlees waren niet interessant het ging haar echt om bot wat ze met haar tanden fijn kon malen dus dan maar lamsrack dat ging twee dagen goed toen bliefde ze dat ook niet meer. Gelukkig had ze vandaag een ommezwaai zomaar in een keer, vanavond terwijl ik pasta aan het eten was zat ze met vragende oogjes voor me en ik gaf haar een beetje..... hap.... slik en weg. Lilou had warempel trek dus na het eten heeft ze meteen wat pasta gekregen waar ik een fijngesneden sucadelapje had doorgedaan en ja hoor alls ging op, pff wat een opluchting.
Ik zat erop te wachten bij de echo hadden we al gezien dat er twee pupjes hoog tegen haar maag aanlagen, rond deze tijd van haar dracht gaan de pupjes draaien en dat betekent dat Lilou weer ruimte heeft om eens lekker te eten. Vanavond heeft ze nog genoten van een kauwbot en is ze de schade aan het inhalen.
 
Ze krijgt nu ook een buikje en ik merk dat ze wat voorzichtiger wordt met springen verder is ze gewoon lekker Lilou ze danst nog meerdere keren per dag de salsa en tijdens het wandelen kan ze nog flink gas geven en een flinke kuil graven gaat ze ook nog niet uit de weg.
 
Even genieten van een lekker botje! 
Afbeelding invoegen
 
Al bladerend kwam ik deze foto van Lilou tegen die zo nieuwsgierig was naar de pupjes van Soiree
Afbeelding invoegen
 
Ze vond het geweldig en lag zelfs voor de ren te slapen
Afbeelding invoegen

29-06-2018
Vanmorgen ben ik naar de dierenarts geweest met Lilou en hebben we kunnen zien dat onze kleine meid drachtig is, als alles goed gaat verwachten we begin augustus pupjes, we zijn helemaal blij en kijken er erg naar uit.
 
De a.s. ouders Le Grand Coeur Lilou en Nabucco Nebbiolo Absolute Originals 

 

 
 
 
23-06-2018
Zaterdag en buiten de normale boodschappen vereren we de slager nu wat vaker met een bezoekje. Lilou -drachtig of schijndrachtig- heeft de rem op haar eetgedrag gezet. Ik zag het al een beetje aankomen twee dagen geleden begon ze met lange tanden te eten maar met een beetje aanmoediging at ze toch uiteindelijk haar bakje leeg, gisteren ging het erg moeizaam en had ik wat tartaar gehaald daar heeft ze een beetje van gegeten maar na een half tartaartje hield ze ermee op.
Gisteravond toch maar wat kipfilet aangeboden maar neeeeeeeee dat bliefde Liloutje ook niet dus ik heb het filetje maar even gekookt in wat bouillon en uiteindelijk werd het gegeten wel met hulp van de roedel want die stonden allemaal om me heen te dansen want ze hadden enorme trek (lekkere trek wel te verstaan).
Vandaag is Wil dus met een heel lijstje naar de slager getogen en nu heb ik een heel assortiment in de diepvries en hopelijk zit daar iets bij wat de kleine meid lekker vind.
Dus, kipfilet, sucadelapjes, tartaar, drumsticks, hart, biefstuk en natuurlijk allerlei soorten KVV en om het af te ronden zalm.
We zorgen er natuurlijk voor dat Lilou blijft eten en ik voer haar nu zo'n beetje de hele dag kleine tapas hapjes want je merkt dat als ze een paar hapjes heeft genomen ze al een vol gevoel heeft dus de komende dagen rommelen we gewoon een beetje aan en hopelijk is de zo beruchte "augurkenweek"  snel om.

Wandelen gaat prima al is Lilou behoorlijk rustig maar dat werd vanmorgen gecompenseerd door de rest van de teckels die besloten hadden om niet een front te vormen maar ieder hun eigen weg te gaan en dat betekent dat als de een naar rechts ging de ander naar links wilde, Doedeltje werd er een beetje humeurig van en keek me gepikeerd aan en Cacao heeft zich een paar keer ter aarde geworpen om kenbaar te maken dat het tijd was om eens lekker te grazen of een gat te graven.
Ik heb het overleefd en het lag waarschijnlijk aan het weer, we werden getrakteerd op een fris windje en omdat Lilou af en toe gaat liggen heb ik de wandelingen wat ingekort en DAT WAS TE MERKEN!!
 
Vanmiddag hebben ze een drumstick gehad in de tuin en nu liggen ze lief op de bank en zo dadelijk zal Cacao wel even komen melden dat het etenstijd is.
 
Haasje heeft een ontstoken oogje, de kleine meid is licht allergisch voor de beukenhaag en de afgelopen dagen is deze gesnoeid en voor Haze is dat feest natuurlijk want nu kan ze haar stoute hoofdje weer door de haag steken om rond te kijken. Ik heb het al netjes schoongemaakt en zolang ze er zelf af blijft zal het met een dag of twee weer over zijn.
 
Morgen gaan we nog een flinke wandeling maken en voor volgende week is er een warmtegolf aangekondigd dus dan doen we het rustig aan en gaan we waarschijnlijk allemaal in badpak!!
 
We hebben een erg leuke foto gekregen van Bell en zus Sjors. De baasjes hebben een heuse limousine aangeschaft voor de dames en zo te zien vinden de dames het geweldig 

 
Afbeelding invoegen
 
Bell is ook nog eens naar de trimster geweest en is nu een mooie jongedame!
Afbeelding invoegen

19-06-2018
Alles gaat prima hier, de temperatuur is perfect dus we zijn dagelijks aan het dwalen tot groot plezier van de roedel.
Ze zijn topfit en tijdens de wandelingen heb ik mijn handjes vol, ze buitelen en springen zien alle vogels, eenden, ganzen etc. en daar wordt natuurlijk ook op gereageerd. Cacao bespringt vol enthousiasme elke molshoop met de bedoeling om die eens lekker uit te graven en dat zijn er nogal wat.

Soiree is gelukkig niet meer schijnzwanger en ze huppelt weer vrolijk mee ze is weer helemaal Happy gelukkig, ik vind het altijd zo naar om te zien als ze ligt te treuren om pupjes die er niet zijn. Ze ging wel graag mee op pad maar eenmaal buiten wilde ze zo snel mogelijk een ronde maken om als een speer weer naar huis te rennen en daar het hele huis te doorzoeken om vervolgens treurig in haar mand te stappen.

Lilou loopt lekker mee en af en toe heeft ze toch weer vleugels maar op de terugweg hangt het lijntje weer keurig met een boogje, ook in huis is ze een stuk rustiger en doet regelmatig een dutje, als ze niet slaapt dat volgt ze me en het liefst ligt ze op schoot.

Vandaag stond er konijn op het menu en dat vinden de dames maar zo zo, ze eten het wel maar eigenlijk hebben ze liever iets anders. Om het diner op te leuken had ik runderhart gekocht en dat is iets wat Lilou niet eet, tenminste tot vandaag.
Ik had in haar bakje geen hart gedaan en toen kreeg ik me toch een protest, dus het bakje met runderhart voor haar mooie neusje gehouden en ja hoor mevrouw schrokte alles naar binnen gelukkig had ik het bakje vast!! Zelfs Haasje was verbaasd en een beetje boos want zij had ook nog wel wat gewild!
Dus alle tekenen van dracht maar uit ervaring weet ik dat een schijndracht ook rare dingen doet met de dames dus eind volgende week laten we voor de zekerheid een echo maken.
 
Vanmorgen zijn we om 06.00 uur opgestaan en dat betekent dat de roedel om 06.15 uur het ontbijt geserveerd krijgt, om 06.17 is alles op en duiken de dames op de bank om nog even uit te buiken. Normaal gaan Lilou en Mon Ami dan even de tuin in om eens lekker te ravotten maar vanmorgen sprong ook Lilou op de bank en was binnen no time in dromenland.
Dus heb ik haar plaats ingenomen even extra tijd voor Mon Ami en wat heeft dat ventje genoten, alle keus uit het speelgoed en geen dames die het afpakken daarbij ook nog eens de volle aandacht!
Ik heb me voorgenomen om dit vaker met hem te doen hij werd er enorm vrolijk van en ik ook!
 
Afbeelding invoegen
 
Nog even geduld!!
Afbeelding invoegen
 
Een nieuwe foto van mijn naamgenootje Jet een echt bloemenmeisje met de blik van mamma Haze
Afbeelding invoegen
 
Nino en Frodo twee stoer mannen!!
Afbeelding invoegen

14-06-2018
Vandaag twee weken geleden dat Lilou een afspraakje had. Ze is aan het veranderen, onze spring in het veld is rustig, buiten als we aan de "wandel" zijn dan zijn haar vleugeltjes ingeklapt. Daar bedoel ik mee dat onze kleine meid aan de lijn nog weleens wil vliegen ze is normaal über enthousiast en zeker als we in de velden lopen springt ze samen met Cacao door het hoge gras. Sinds twee dagen loopt ze gretig mee maar vliegen doet ze niet het lijntje staat niet strak gespannen maar er hangt een keurig boogje en gisteren op de terugweg liep ze zelfs achter me en dat is nog nooit gebeurd. In huis volgt ze me overal ze is mijn kleine schaduw geworden.
Dus er is iets aan de hand misschien drachtig en anders stevent ze af op een flinke schijndracht.
 
De rest van de roedel vermaakt zich prima, kleine Haas is topfit en loopt een paar keer per dag met haar antenne omhoog om de roedel te inspecteren en natuurlijk te commanderen ze kletst regelmatig zeker als ze vindt dat ze aandacht tekort komt. Cacao loopt de hele dag met haar kip te slepen en nodigt haar kleinkind uit om te spelen. Helaas voor haar heeft kleine Lilou wat anders aan haar hoofd en wordt op dit moment liever geknuffeld en doet dutjes.
 
Soiree is Soiree, altijd stabiel maar ook speels, verzot op apporteren en helemaal gelukkig als ik de tijd neem om al haar (vooral piepende) speeltjes weg te gooien zodat ze er achter aan kan gaan. Opperste concentratie voor Soiree, ze heeft een grote wil "to please" en geniet enorm van de complimentjes die ze natuurlijk krijgt als ze het speeltje netjes voor mijn voeten deponeert.
 
Er wordt ook regelmatig pauze genomen en dan zie je oma, moeder en dochter leker tegen elkaar aan liggen een drie-eenheid en prachtig om te zien.
 
De rest heeft natuurlijk zijn dagelijkse bezigheden, Willemien inspecteert huis en tuin want er zou zomaar ergen iets te eten kunnen liggen. Doedel ligt in de tuin met haar oortjes gespitst ze is een echte waakteckel en gek met de buurvrouw dus bij de eerste voetstappen loopt ze naar de poort om al piepend haar aandacht te vragen.
 
Mon Ami dwarrelt er tussendoor, lief als hij is speelt hij met iedereen en heeft ondertussen geleerd dat als hij een speelgoedje wil dat hij zich daarmee snel uit de voeten moet maken anders pakken de dames het gewoon uit zijn mond.
 
We genieten van het weer, bij het dalen van de temperatuur stijgt de behoefte aan beweging bij de teckels en kunnen we genieten van hun speelsheid maar zeker van hun creativiteit.
 
De mooiste plekjes!!
Afbeelding invoegen 
 
Even dutten bij oma Cacao
Afbeelding invoegen
 
Neeee ik speel vandaag echt niet
Afbeelding invoegen
 
Dan maar een rustig plekje zoeken
Afbeelding invoegen
 
De rest vermaakt zich wel
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Ook een mamma's kind
Afbeelding invoegen
 
Yess Willemien is blij dat de aardbeien rijp zijn!
Afbeelding invoegen
 
 
 
 
09-07-2018
 
Eindelijk weer eens tijd voor een update, de dagen zitten de laatste tijd vaak vol gepland en we leven op dit moment meer buiten dan binnen vanwege het warme weer. De wandelingen beginnen heel vroeg zodat de roedel niet al teveel last heeft van de hitte. Het gaat prima met de teckels en we hadden het even druk met Lilou want die was loops en vorige week heeft ze een afspraakje gehad met Nabucco Nebbiolo de pappa van ons laatste nestje.
Nu is het afwachten of onze jongste inderdaad pupjes gaat krijgen. Wat gaat de tijd snel het lijkt nog maar zo kort geleden dat Lilou als klein pupje hier rond huppelde en nu is er toch een redelijke kans dat ze mamma gaat worden. Gelukkig huppelt ze nog steeds Lilou is een heel vrolijk meiske en we genieten er erg van om haar zo blij en onbekommerd bezig te zien.

Haasje is de laatste tijd ook super vrolijk en ondeugend natuurlijk en deze week had ik besloten dat ze voor een APK keuring naar de dierenarts moest. De teckels worden hier op maat geënt en voorlopig is Haasje de komende twee jaar zeker nog beschermd maar 1x per jaar wordt toch even gekeken naar ogen, oren, longen, hart, gebit etc. Ze kwam glansrijk door de keuring heen en dan spurt kleine Haas richting de auto want ze weet dat we naar de dierenzaak gaan om de voorraad snacks aan te vullen en dat vindt onze kleine meid prachtig zodra ze een pootje over de drempel zet dan begint ze al te kletsen en dat levert natuurlijk (behalve aandacht) ook wat lekkers op.
 
Even naar de dierenarts!
Afbeelding invoegen
 
En meteen door naar de dierenzaak!!
Afbeelding invoegen

 Met onze pupjes die nu al jong volwassenen zijn gaat het prima, Merlot en haar baasje zijn weer eens een weekendje wezen kamperen in Grathem en als je dan toch hier bent dan moet je toch zeker even naar de familie. Altijd leuk om Merlot en bazin te zien en we hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om Merlot te plukken en onder al dat haar zat een heel mooi gebouwde teckel (dame in wording).
 
Afbeelding invoegen
 
Ook Pixie (Jolicoeur) moest hoognodig naar de trimster 
Afbeelding invoegen
 
En die heeft haar prima geplukt ze loopt nu in haar mooie hemdje, het is voor de baasjes altijd even wennen als hun teckel voor het eerst geplukt is, het is een beetje afscheid van de puptijd maar het komt hun vacht zeker ten goede en heel eerlijk ik houd van een mooi geplukt teckeltje je ziet hun mooie bouw en hun mooi gespierde billetjes en het haar groeit natuurlijk weer heel mooi aan.
Afbeelding invoegen
 
Vorige week hebben Bell (Lilibelle) samen met grote zus Sjors en haar baasjes ook Grathem aangedaan. Ze waren op vakantie in Spanje maar daar was het weer bar en boos, daarna maar koers genomen naar Zuid Frankrijk maar ook daar liet de zon zich niet zien dus richting Nederland en voor ze naar huis gingen hebben ze toch nog even in Grathem gekampeerd. Die dag had ik jammer genoeg al wat afspraken staan maar in de ochtend ben ik even op de koffie geweest samen met Soiree natuurlijk tenslotte is Bell wel haar kleine meid.
 
Aangekomen in Grathem eindelijk zon en pfffffff warmte
Afbeelding invoegen
 
Weerzien met mam Soiree
Afbeelding invoegen
 
En met mij natuurlijk, even knuffelen!!
Afbeelding invoegen
 
Ook Floor en Lobke zijn op vakantie geweest samen met hun baasjes hebben ze Engeland aangedaan
Afbeelding invoegen
 
Ja Floor....... hier blaft men Engels!!
Afbeelding invoegen 
 
 
 17-05-2018
 
HIEP HIEP HOERA!!!
MON AMI IS JARIG 
3 JAAR
 
Van Harte Gefeliciteerd Birthdayboy
 
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
We gaan er een fijne dag van maken met Mon Ami in de hoofdrol, Wil is gisteren naar de slager gegaan om een verjaarspakketje te halen dus vanmiddag wordt er getrakteerd. Mon Ami wordt extra in de watten gelegd en dat verdiend hij ook zo'n makkelijk ventje, niet veeleisend, altijd luisterend en altijd in mijn buurt te vinden dat is
Mon Ami.
Het poseren voor de foto was een "eitje" want hij blijft keurig zitten ik kan zelfs op en neer lopen als ik dat zou willen Mon Ami blijft daar waar ik hem heb neergezet. Nee......  dat heb ik hem niet geleerd hij is van nature erg oplettend en braaf, gewoon een heerlijk manneke!!


13-05-2018
Moederdag en dat betekent dat mijn moedertjes extra verwend worden, tenslotte zijn zij ook moeder en oma. Helaas is het wel een erg natte dag het regende vanmorgen en het regent nu nog steeds dus we vermaken ons binnen en hebben er een luie dag van gemaakt. Niet erg de teckels schikken zich en we hebben met z'n allen de bank gegijzeld. De afgelopen dagen hebben we ons uitstekend buiten vermaakt het was zo'n geweldig weer dat we 'smorgens al heel vroeg op pad gingen zodat het niet al te warm was voor de roedel. Heerlijk door het lange en door het dauw natte gras dat zorgde dat ze heel vrolijk waren en een flink tempo konden aanhouden zodat we terugkwamen met een voldaan gevoel.
Zeker voor Soiree was dat belangrijk, ze is erg schijnzwanger en dat resulteerde erin dat ze twee dagen geleden een zogenaamde bevalling in scene zette en nu af en toe piepend door het huis loopt te zoeken naar haar pupjes. Cacao was ook regelmatig schijnzwanger maar dochter Soiree slaat alles, het is erg zielig om te zien en we proberen haar zoveel mogelijk af te leiden.
Soiree wordt erg getroost door Lilou en Mon Ami, als ze zich terugtrekt en gaat liggen treuren dan gaan ze bij haar zitten om haar te steunen en zeker Mon Ami kan dat aardig lang volhouden.
Gelukkig ging het vandaag al wat beter ik heb nog geen zoekactie gezien en geen gepiep gehoord hopelijk gaat het knopje om en krijgen we weer een vrolijke Soiree te zien.
 
Wij wensen iedereen een feestelijke Moederdag en hopen dat jullie in het zogenaamde "zonnetje" zijn gezet.
 
Natuurlijk hebben we weer foto's!!
 
Lieve Soiree is een beetje treurig
Afbeelding invoegen
 
En dat voelt Mon Ami haarfijn aan 
Afbeelding invoegen
 
De frisbees worden intensief gebruikt maar hebben hier geen lang leven
Afbeelding invoegen
 
Gelukkig zorgt Wil vaak voor nieuwe exemplaren
Afbeelding invoegen
 
Het zwembad zorgt altijd voor waterpret
Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Guus is geplukt door baasje Linda, dat heeft ze fantastisch gedaan, kleine jongens worden groot!!
Afbeelding invoegen
 
Bell houd van kamperen en zo te zien ook van water
Afbeelding invoegen
 
En dat heeft ze toch maar mooi afgerond!!
Afbeelding invoegen
 
Bell samen met zus Sjors wat een heerlijk leven!
Afbeelding invoegen
 
En vandaag een foto van Haasje (vernoemd naar haar tante Haasje) die heerlijk lig te snurken op het strand samen met grote zus Cuba
Afbeelding invoegen
 
En ook Lot heeft de oogjes toe!
Afbeelding invoegen
 03-05-2018
De maand mei Hoera..... ik houd enorm van een zonnetje dus voor mij is dit een perfecte periode, we zijn volop in beweging, de tuin is helemaal zomerklaar en ook Soiree ziet er weer picobello uit en is helemaal geplukt.
De enige die haar jas nog uit moet dat is Willemientje dus volgende week is zij aan de beurt en dan kunnen de dames er weer even tegen.
Deze week zou de stucadoor komen om de muren te herstellen die door de waterschade hun strakke jas hebben laten vallen maar tot nu toe niets gehoord maar we kunnen nog vooruit de voordeur en de tuindeur worden in het weekend door Wil voorzien van een mooie nieuwe verflaag en dan zijn we helemaal klaar.
 
De laatste dagen heb ik samen met de roedel flink geprofiteerd van het heerlijke weer. Top was het, niet te koud en ook nog niet te warm, we hebben flink gedwaald door bossen, velden en hebben ook weer een bezoek gebracht aan de prachtige Peel. Het waren flinke wandelingen en halverwege moest ik wel een pauze inlassen, je kunt nu aan Doedeltje merken dat de jaartjes gaan tellen, twee uurtjes (met een goede temperatuur) wandelen gaat nog prima maar als we wat verder gaan dan gaat ze zodra we stilstaan liggen en dat is toch een teken dat ze het wat zwaar gaat vinden. Natuurlijk houden we rekening met haar en probeer ik het tempo aan te passen en wat vaker even te gaan zitten zodat de andere teckels even kunnen snuffelen of graven en Doedeltje even uit kan rusten.
 
Tot ontzetting van Mon Ami zijn er her en der weer schapen uitgezet om de begroeiing op een vriendelijke manier in te korten. Na het plasincident tegen het schrikdraad waar de schapen stonden verbind hij de schok die hij kreeg aan de schapen. De omheining doet hem niets maar een kik van een schaap en Mon Ami probeert in paniek weg te vliegen. Al de moeite die ik vorig jaar had gedaan om hem zonder angst langs de schapen te krijgen heeft niet veel uitgehaald zodra hij ze ziet of hoort wil hij zo snel mogelijk weg. Dus deze week zijn we heel vaak langs de schapen gelopen, lekkers hielp niet want daar had Mon Ami geen oog voor hij was te paniekerig, gelukkig heeft mijn eigenwijsheid er toch voor gezorgd dat hij er vandaag rustig langs liep, hij zal geen goede vriendjes met ze worden maar hier ben ik al erg blij mee.
 
Dit weekend wordt het erg warm dus we gaan op standje rust en laten Wil lekker schilderen terwijl ik en de roedel ons waarschijnlijk gaan vermaken in de tuin en misschien ga ik het teckel-zwembad opzetten.
 
Prachtig mooi om te zien, helaas kan Mon Ami het uitzicht niet zo waarderen 
Afbeelding invoegen
 
Even stoom afblazen
Afbeelding invoegen
 
Soiree is schijnzwanger en een beetje treurig 
Afbeelding invoegen
 
En als je even niet zo lekker in je velletje zit dan zoek je steun bij je Mam
Afbeelding invoegen
 
Lilou heeft een nieuwe missie, ze wil graag majorette worden en is druk aan het oefenen 
Afbeelding invoegen
 
Ze is er erg goed in 
Afbeelding invoegen
 
en natuurlijk heeft ze al zeker een Fan
Afbeelding invoegen
 
Een nieuwe foto van Floor die ondanks een regenbui toch haar baas gezelschap houd bij het zware werk
Afbeelding invoegen
 
Lieve Floor ik ben trots op je..... heel stoer!!
Afbeelding invoegen
 
21-04-2018
Hiep Hiep Hoera Haze is jarig ze wordt 7 jaar
 
Afbeelding invoegen
 

 
Update 21-04-2017
Het was een feestelijke dag ik geloof dat Haasje tevreden is, momenteel ligt ze op haar dikke billetjes nadat ze vanmorgen een uitgebreid ontbijtje heeft gehad waarna ze heerlijk heeft gewandeld en ook nog geprobeerd heeft om een beetje lompe reu te castreren omdat hij inbreuk maakte op haar privacy.
Vanmiddag heeft ze getracteerd op een penstaafje en mergpijpjes. Ze heeft zowat de hele dag zelf gezongen en gekletst en is nu helemaal uitgeteld dus een " After Party" zit er niet meer in.
En poseren voor een leuke foto..... nee dat kan even niet ze had het veel te druk!
Afbeelding invoegen
 
Het gaat goed met de roedel, ze genieten van het mooie weer en de wandelingen beginnen nu heel vroeg om te zorgen dat we voor de echte warmte weer terug zijn. We nemen nu ook andere routes en zijn vandaag een stuk de Peel ingelopen. Daar is het zo prachtig en je kan daar uren dwalen. Dat hebben we niet gedaan want de zon werd al snel warm maar we zijn toch zo'n twee uurtjes onderweg geweest.
 
We hebben ook nog bezoek gehad van Merlot en haar baasje, ze waren op vakantie in Grathem en dan ga je natuurlijk even bij je mamma gedag zeggen. Wat een heerlijk meisje is het geworden, heel enthousiast en prachtig om te zien. Merlot was het kleinste pupje en natuurlijk is ze flink gegroeid maar ze zal altijd de kleinste blijven. Ze heeft heerlijk met Mon Ami gespeeld en heeft lekker meegegeten met de roedel. Ook hebben we haar vachtje even bekeken en al snel zagen we dat de kleine meid plukrijp is dus even uitgelegd wat de bedoeling is en haar baasje werd zowaar fanatiek, het is zo leuk om te zien dat onder de lange bovenvacht een heel mooi teckeltje tevoorschijn komt.
 
Bell is met haar baasjes en zus Sjors naar de Biesbos geweest en heeft voor het eerst in een kano gezeten, nou ja gezeten!!! Ze heeft een keer een duik gemaakt maar de rest van de tocht heeft ze als een echt matroosje alles in de gaten gehouden.
 
Trots op Bell, ze wordt nog een zeehondje!!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Met Nino gaat het ook heel goed, hij zit vol energie en speelt het liefst de hele dag met broer Frodo (ook als Frodo niet wil) hij eet als de beste en heeft zijn grote broer al ingehaald qua grootte 
 
Afbeelding invoegen
 
en ondertussen ook al geplukt maar hij heeft nog steeds de Nino-blik pfff als hij me aankeek moest ik hem gewoon knuffelen.
Afbeelding invoegen
 
En ook een niewe foto van Guus. Hij heeft zijn eerste cursus glansrijk afgerond en gaat samen met zijn baasje door voor de volgende ronde!! Dit is een feestje waard Guus.... we zijn enorm trots op je
Buiten deze prestatie is hij ook nog eens heeeel knap. Een klein dingetje.... hij studeert voor tuinarchitect en heeft al een paar kleine verbouwingen op zijn naam staan en ..... na het tuinieren vergeet hij vaak zijn voetjes te vegen dus das niet zo best voor het interieur.
Afbeelding invoegen
 
Morgen gaan we verder want dan is het weer FEEST. De pupjes van Cacao en Tony Chocolonely worden 3 jaar!!


31-03-2016
Pasen en we zijn de dag goed begonnen en hebben heerlijk gewandeld de teckels liggen nu heerlijk te soezen en straks krijgen ze een extra paaseitje.
Gisteren hebben we bezoek gehad van Bell samen met haar baasjes en zus Sjors. Bell is een paar dagen op vakantie in Limburg dus een mooie gelegenheid om even aan te kloppen.
Wat was het leuk om de kleine meid weer te zien en te voelen en wat gaat het snel het was al een echte jongedame en ze is prachtig om te zien. Ze is aan het puberen en heeft een stuk uit haar baasjes slipper gebeten en natuurlijk ook opgegeten en om het helemaal feestelijk te maken had ze ook nog maar een stuk speelgoed van grote zus Sjors naar binnen gewerkt evenals wat oud vuurwerk wat ze waarschijnlijk buiten gevonden had. Alles is gelukkig weer op de normale manier afgevoerd en naar buiten gewerkt dus geen consequenties voor Bell.
In alle blijdschap ben ik vergeten foto's te maken van de dames maar ze komen in mei nog een keertje terug dus dan gaan we eens proberen om haar te portretteren samen met mam Soiree en Oma Cacao.
 
Hier gaat alles prima, we hebben helaas een oude boom moeten verwijderen omdat die het opgegeven had en aankomende week komt daar een mooie grote en oude appelboom voor in de plaats zodat we verzekerd zijn van wat schaduw voor het geval (en dat hopen we natuurlijk) dat we een mooie lange en zonnige zomer krijgen.
 
Omdat het pasen is moest Haasje natuurlijk poseren tenslotte is ze deze dagen onze eigen paashaas!!
 
Afbeelding invoegen

En ook Guus (ChouChou) heeft ter ere van Pasen een paar mooie oren gekregen en ik moet zeggen ze staan hem Geweldig!!
 
Afbeelding invoegen

26-03-2018
Een klein beetje jarig.
De pups van Soiree en Nabucco zijn vandaag precies 6 maanden oud. Wat gaat het snel de vrolijke bende van 7 zijn behoorlijk gegroeid en beginnen nu echte pubertjes te worden. Gelukkig hoor ik tot nu toe alleen maar positieve berichten van de baasjes alhoewel er een paar pups bij zijn die nu uitgevonden hebben dat speelgoed en ook kussens kapot kunnen en dat is natuurlijk een heel leuk spelletje.
Het hoort erbij ook hier hebben we weleens meegemaakt dat je thuiskomt en dat het lijkt of er een sneeuwstorm door het huis was gegaan, alles lag bezaaid met witte vlokken die vakkundig door een puber-teckeltje uit hun ligkussen of speelgoed was getrokken.
Maar  het gaat wel weer over tenminste hier hebben we er geen last meer van, onze jongste is dan ook alweer bijna 2 jaar en zet nergens meer haar tandjes in gelukkig.
Dus pups en baasjes gefeliciteerd met het eerste half jaar.
 
Hier gaat alles goed, we zijn bezig om de tuin voorjaars-klaar te maken en gisteren zijn we de hele dag buiten geweest, het zonnetje scheen en na de wandeling hebben de teckels heerlijk geholpen in de tuin en daarna gesoesd in de zon. Vanmorgen was het heel erg mistig en behoorlijk fris maar vanmiddag werden we toch weer even getrakteerd op een zonnetje en ja hoor de teckels pikken alle zonnestraaltjes mee ik moest slalommen om de deur uit te kunnen er lagen een paar dames als matjes voor de tuindeur.
 
Morgen gaat Misha naar de kapper hij gaat zijn eerste trimbeurt krijgen en dat is echt nodig hij heeft enorm veel haar dus tijd voor een "frisse"coupe. Ook hier zijn de teckels plukrijp Haasje en Doedel hebben al een plukbeurt gehad en deze week zullen ook Cacao en Lilou geplukt gaan worden.
 
De weken daarna zijn Willemien, Mon Ami en Soiree weer aan de beurt en mag de zon flink gaan schijnen want dan zijn we er helemaal klaar voor.

 Ze waren en zijn zooooo Leuk onze pups!!
Afbeelding invoegen
 
Een een beetje ondeugend!
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Bell 6 maanden oud 
Afbeelding invoegen
 
Lieve Guus hij doet het zo goed! 
Afbeelding invoegen
 
Guus heerlijk relaxt!
Afbeelding invoegen
 
Pixie met kleine baas Finn
Afbeelding invoegen
 met kat Stanley
Afbeelding invoegen
 
 En natuurlijk STOUT
Afbeelding invoegen
 
Hier ook een beetje stout, plots een gat! 
Afbeelding invoegen
 
Toch onschuldige blikken en terecht want gatengraver Haasje lag met een paar moddepottjes in de stoel!
Afbeelding invoegen
 
Heerlijk weertje dus het water wordt opgezocht!
Afbeelding invoegen

19-03-2018

Hiep Hiep Hoera, vandaag zijn de Keizerskindjes van Haasje 5 jaar, Iggy, Lobke, Jetje en Margootje
VAN HARTE GEFELICITEERD. 
 
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk vieren wij de verjaardag van Doedeltje, Hazes kindjes zijn op haar verjaardag geboren.
 
Lieve Doedel van Harte Gefeliciteerd we gaan je extra extra verwennen!
 
Afbeelding invoegen
 

16-03-2018
De dagen vliegen voorbij, de loopsheid van Soiree is ten einde dus tijd om een beetje achterover te leunen, het kost toch wat extra inspanning om zowel Soiree als Mon Ami uiteen te houden. Vooral Soiree was vastbesloten om een date te krijgen met Mon Ami zo erg zelfs dat ze een "overspannen" staart heeft. Ze heeft zoveel gekwispeld en gewenkt met haar achterste dat ze nu last heeft van haar staart. Eergisteren tijdens de wandeling verwonderde ik me al dat ze een beetje gespannen liep, haar achterbilletjes toegeknepen en haar staart recht naar beneden. Zelfs als ze even opgewonden werd door een konijntje bewoog haar staart niet dus dan is er echt iets aan de hand. Gisteren kwam ze met een vaart uit de tuin en eenmaal over de drempel ging ze ietwat piepend voor me liggen dus tijd voor een checkup.
Even naar haar achterste gekeken maar niets te zien of te voelen even haar anaalklieren gecontroleerd nee hoor ook niets mis mee en dan doe ik wat ik altijd doe als ik het niet echt meer weet en dat is de temperatuur checken en bingo ik neem haar staart in mijn hand en PIEP dat deed echt pijn. Toch voorzichtig de temp opgenomen en die was keurig nog even zachtjes aan het staartje gevoeld en PIEP meteen reactie. Conclusie een beetje gekneusd maar zeer zeker een overwerkte staart. Hiervoor hoef ik niet naar de dierenarts ik weet zeker dat er niets gebroken is en dus een pijnstillertje voor de nacht en vanmorgen kreeg ik weer een heel voorzichtige kwispel. Dus even rustig aan met Soiree hoewel ze wel gewoon meeloopt al is het dan wel met een beetje trieste staart.
Verder gaat alles goed hier, de roedel heeft af en toe al echt de lente in de bolletjes en er wordt onderweg veel gesnuffeld en vaak moet ik even een pauze inlassen zodat ze even flink kunnen graven en gewoon lekker kunnen doen wat een jachthond blij maakt.
 
De lekkage is intussen ook opgelost en de keuken staat weer helemaal op zjn plek, alle apparaten functioneren weer dus ik ben superblij. Nu wachten we totdat de muren kurkdroog zijn zodat deze ook gerepareerd kunnen worden en dan gaan we dit heel snel vergeten!
 
De pups doen het goed en 26 maart zijn ze alweer een half jaar oud, het gaat snel en we genieten volop mee met de capriolen die onze pubers uithalen. Misha, Nino en ook Bell hebben inmiddels kennis gemaakt met water en voor Bell had dat de consequentie dat ze eenmaal thuis nog eens een duik mocht nemen maar dan in bad want haar keuze om zwemles te nemen in een smerige greppel was eigenlijk niet zo'n goed idee.
 
En voor je het weet moet je in bad, volgende keer even nadenken Bell!
Afbeelding invoegen
 
Een prachtig plaatje uit Fryslan van Nino en nieuwe broer Frodo, Nino weeg al 9,5 kilo dus is op weg om een zwaargewichtige teckelman te worden die al helemaal ingeburgerd is!
Afbeelding invoegen
 
Onze kleinste van het nest Merlot groeit ook als kool!
Afbeelding invoegen
 
En een nieuwe foto van Lot (pup van Cacao/Tony Chcocolonely) die lenteklaar is gemaakt bij de trimster 
Afbeelding invoegen
 
En ook haar broer Mister (Charmeur) heeft een bezoekje gebracht bij de kapper 
Afbeelding invoegen
 
Juliëtje heeft met broer Mr. Roberts en haar baasjes een prachtige en lange strandwandeling gemaakt en eenmaal thuis kies je dan voor een comfortabel plekje en een prachtig uitzicht
Afbeelding invoegen
 
Mon Ami wil indruk maken op de meisjes!!
Afbeelding invoegen
 
Maar die vinden het maar zo zo!!
Afbeelding invoegen
 
Ik had last van mijn rug dus dan wordt je natuurlijk getroost door onze Florence Nightinggale 
Afbeelding invoegen
 
Soiree heeft haar eigen warme kussen 
Afbeelding invoegen
 
Hier heb ik echt respect voor, koud, sneeuw maar toch er op uit dat is ware teckelliefde!! 
Afbeelding invoegen

25-02-2018
Zondag, ijzig koud maar wel een lekker zonnetje dus dat hebben we gevierd en zijn meer dan twee uur op pad geweest.
We zijn naar het Bevers-park geweest hoewel ik me voorgenomen had om dat niet meer op zondag te doen. Normaal zien we daar zelden iemand maar op zondag en alleen als het droog/zonnig weer is komen de "we mogen 1x per week lopen" honden en hun baasjes.
De honden zitten natuurlijk vol energie en de baasjes vinden het erg leuk om ze los te laten en als je dan met een heel roedeltje teckels aankomt lopen is het voor 99,9% zeker dat de stuiterballen daar middenin vliegen en dan mag ik zorgen dat mijn teckels niet geblesseerd raken zeker als het grote honden betreft die het leuk vinden om een teckel als trampoline te gebruiken. Gelukkig is dat vanmorgen niet gebeurt maar er was wel een baas die met de auto aan kwam rijden, zijn hond buiten zette en weer aanreed, vol verbazing heb ik staan te kijken, het hondje was een leuke mix en niet al te groot en nog erg jong. Baasje deed de autodeur weer dicht en reed aan. Het hondje was aan het snuffelen en zag zijn baasje gaan in paniek rende hij achter de auto aan. Ik zag de remlichten en ja hoor baasje stopte en reed in volle vaart weer achteruit. Hondje er weer achteraan en zo ging dat een paar keer heen en weer.
Ik vond het afschuwelijk om te zien, het hondje was helemaal gestrest dus ik besloot maar eens een kijkje te gaan nemen want als dit de nieuwe manier is om je hond uit te laten dan gaan mijn nekharen omhoog staan.
Toen we op zo'n 20 meter waren genaderd gaf het baasje weer gas maar hondje had ons gezien en waarschijnlijk geroken want Soiree is loops en ruikt ontzettend lekker dus..... lekker PUH Baas...., hondje besloot om zich aan te sluiten bij de roedel, ik ging even door de knietjes en ja hoor daar kwam hij aan, staartje tussen de beentjes en oortjes verschrikt naar achteren. Kom maar hoor..... kom maar en de roedel zag zijn onderdanige houding dus ze bleven heerlijk rustig zodat het manneke dichterbij kon komen. Ondertussen had het baasje waarschijnlijk in de smiezen dat er iets niet goed ging en dat had hij goed gezien, ik had Doedeltje van de lijn gehaald en het hondje aangelijnd en ben aangelopen. Autoportier ging open en knalde dicht terwijl Baas riep HEEEEEEE. Nou een HEEEEE negeer ik natuurlijk zeker als mijn nekharen nog steeds omhoog staan.
Ik zette er flink de pas in met hondje en nam een pad waar je beslist niet met de auto kan komen ik hoorde hoe de "Baas" achter me aan kwam en mijn voeten gaven gas.... ondertussen blokkeerde Doedel de "Baas" ik ken mijn Doedeltje ze houd niet van vreemde mannen en zeker niet als ze achter haar vrouwtje lopen.
Mevrouw STOP U heeft mijn hond ..... kijk nu kunnen we praten en ik bleef rustig stil staan, enfin om een lang verhaal kort te maken meneer vroeg of ik even "die teckel" zou willen roepen want hij had haarfijn in de gaten dat Doedel een serieuze teckeldame is die vastbesloten was om hem aan alle kanten te beletten om mijn kant op te komen (dank je wel Doedel).
Ik heb Doedel rustig bij me geroepen en ze kwam keurig langs me zitten. Meneer was een beetje boos en vond dat het geen pas gaf dat ik zomaar zijn hond meenam en ik heb hem haarfijn duidelijk gemaakt dat het geen pas geeft om zo je hond uit te laten en dat ik hem even wilde laten voelen wat zijn hond gevoeld heeft toen hij iedere keer gas gaf. Meneer dacht echt dat zijn hond het leuk vond om achter de auto aan te rennen. Hij weet nu hoe het voelt door mijn actie waren de rollen even omgekeerd en natuurlijk heb ik zijn hondje weer teruggegeven en ik hoop dat hij er wat van geleerd heeft zodat het hondje een beter leventje krijgt.
 
Ondertussen zijn we er ook achter waar de lekkage zit, Bureau Lek-detectie was na een grondig binnen onderzoek tot de conclusie gekomen dat in huis alle leidingen volledig in orde waren en dat het probleem dus buiten zou zitten. Nu zou dat kunnen natuurlijk want aan de kant van de natte muur hebben we een weiland en dat kan behoorlijk nat staan als het flink regent dus helemaal onlogisch is zo'n conclusie dan niet. Ondertussen is het dus gaan vriezen en als er een waterkering zou moeten komen dan moesten we even wachten tot de vorst uit de grond zou zijn. Al die tijd zat het me niet helemaal lekker dus afgelopen week heb ik toch maar een rioleringsbedrijf laten komen en....... bingo binnen een uurtje hadden ze het probleem te pakken, het blijkt een kapotte riolering te zijn, helaas bevind het lek zich onder onze nieuwe keuken maar het goede nieuws is dat de keukenmensen maar twee kastjes hoeven te verwijderen om bij de lekkage te kunnen, volgende week maandag komen ze hakken, breken en hopelijk ook weer alles dicht maken, dan kunnen de muren drogen en mag de stucadoor ons weer een bezoekje brenen. Niet leuk maar ik ben dolblij dat we het probleem op kunnen lossen en dat we niet al een waterkering hebben aangebracht.
 
Onze pups..... morgen alweer 5 maanden oud en het gaat goed met ze, Misha (Mystique) heeft gezwommen, niet helemaal gepland maar hij was door een dun laagje ijs gezakt Baasje is reuze trots op hem want Misha was totaal niet in paniek en heeft even laten zien dat hij de zwemvliezen van zijn oma en mamma heeft geërfd.
Guus heeft weer een treinreis gemaakt, hij is samen met zijn familie Nederland aan het verkennen en zijn baasjes en ik zijn reuze trots op hem hij doet het fantastisch en heeft ondertussen de pupcursus afgerond en krijgt nu les tussen al volwassen honden.
 
Guus toert door Nederland (sorry de foto is gekanteld, soms gebeurt dat geen idee hoe dat komt)
Afbeelding invoegen
 
Heerlijke wandeling... met een zonnetje en een zonnestraaltje natuurlijk
Afbeelding invoegen

Nino doet het ook prima hij begint een beetje "praatjes" te krijgen en kan soms een beetje druk zijn, dat hoort er natuurlijk bij de pups gaan puberen en er gaan stilletjes aan banaantjes groeien in die prachtige oortjes.
 
Afbeelding invoegen
 
De baasjes van Juliëtje (zusje van Liliou) hebben sinds kort een B&B/vakantiehuis, ze wonen in het mooie Belgische Damme op een prachtig terrein dus dat is volop genieten als je daar boekt. Het huis had natuurlijk ook een naam nodig en die is perfect "MAISON JULIETTE" dus je kunt wel raden wie daar de lakens uit gaat delen!!
 
Julietje met broer Mr Robert (oftewel Bertje) genieten samen met hun baas
Afbeelding invoegen
 
Lieve Jet bij de trimster
Afbeelding invoegen
 
Baasjes een nieuw bankstel en Odie een nieuwe mand (pup van Cacao en haar lookalike)
Afbeelding invoegen
 
Oma Cacao en Lilou onafscheidelijk
Afbeelding invoegen
 
Cacao wil na de wandeling en ondanks de kou toch even wat zonnstraaltjes pikken 
Afbeelding invoegen

14-02-2018
Valentijnsdag en een heerlijke zonnige dag. We hebben het een beetje gevierd en ruim 2,5 uur gelopen, gerend en gesnuffeld.
Volgens de roedel hingen er heerlijke luchtjes en hun neusjes hebben overuren gemaakt. Daarbij is het ook nog eens carnaval geweest en de optocht heeft een spoor van snoep achtergelaten, Keurig verpakte snoepjes natuurlijk maar dat vinden de meisjes niet erg verpakt of niet het smaakt en ze willen er zoveel mogelijk naar binnen werken.
Vooral Cacao vond ze niet te versmaden en ondanks dat ze achter me liep merkte ik dat ze als een stofzuiger van links naar rechts probeerde om zoveel mogelijk snoep te scoren. Of het gelukt is??? Ik geloof het niet want ik besloot om het tempo drastisch te verhogen meer een soort van vliegende vaart en dat maakt het een stuk moeilijker om dan zo'n lekkernij naar binnen te schuiven.
De afgelopen week hebben we ontzettend geboft qua wandelen het is droog en dat betekent dat we niet naar tijd kijken en dat ik vaak een nieuwe route neem, dat wordt heel erg op prijs gesteld want dat zijn allemaal nieuwe luchtjes en dan zie je de roedel alert worden en vooral genieten.
 
Ook de pupjes genieten en er zijn weer foto's binnengekomen
 
Pixie (Jolicoeur) heeft de blik van Joliecacao
Afbeelding invoegen
en ze heeft een nieuw tuigje, een roze. Baasje was het beu dat er gevraagd werd hoe het met "hem" gaat terwijl Pixie natuurlijk echt een meisje is, dus er hoeft niet meer over getwijfeld te worden. 
Afbeelding invoegen
 
Liefje Pixie.. dit is toch om te smelten
Afbeelding invoegen
 
Bell is samen met Sjors wezen "pootje baden"
Afbeelding invoegen
 
Misha (Mystique) samen met broer Bodhi. Ze zijn natuurlijk helemaal niet nieuwsgierig
Afbeelding invoegen
 
En onze Jet bij de trimster 
Afbeelding invoegen
 
Lobke en Floor genieten ook duidelijk en wat een prachtige omgeving! 
Afbeelding invoegen
 
En dan natuurlijk mijn meisjes.... Soiree is duidelijk wat van plan?
Afbeelding invoegen
 
Ja hoor... ze wil graag iets bestellen, haar buikje rammelt en ze heeft nog een paar consumptiebonnen
Afbeelding invoegen
 
Vandaag na de wandeling besloot Lilou om nog maar eventjes van de zon te genieten
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 Afbeelding invoegen


01-02-2018
Yess..... daar gaat januari, al met al viel deze maand wel mee maar toch blij dat het voorbij is. Over 10 dagen is het carnaval en hier in Limburg wordt dat flink gevierd. De carnavalsvaantjes wapperen in elke straat en ook de huizen zijn versierd. Ik heb zelf niet zoveel met carnaval maar ik vind het altijd wel leuk om met de teckels naar de optocht te gaan kijken, vooral Haasje vind het prachtig en zingt de hele optocht het hoogste lied en kletst tegen iedereen en dat levert natuurlijk weer heel wat knuffels op voor de kleine meid en dat is precies wat Haasje blij maakt ... heel veel aandacht.
 
Onze lekkage blijkt helaas geen lekkage te zijn maar optrekkend grondwater, na bezoekjes van de loodgieter, en de keukenfabrikant hebben we iemand van bureau lek-detectie laten komen en het hele huis en alle leidingen inclusief de vloerverwarming en riolering is grondig geïnspecteerd en dat was allemaal prima in orde. De buitenmuur is helemaal nat endat vocht komt naar binnen dus er is geadviseerd om een vochtwering te laten plaatsen en binnenkort komen ze kijken wat de beste manier is en hoe diep ze moeten gaan om tot een goed resultaat te komen. Dat betekent dat de hele oprit op de schop moet dus het zal nog een flinke klus worden, maar wat moet dat moet en ik hoop alleen maar dat onze pas geinstalleerde keuken er geen schade van ondervind. Als dat gebeurt is kunnen de muren binnen drogen en hopelijk kan de stucadoor in ieder geval voor de zomer de schade repareren.
 
Onze pupjes doen het prima en we genieten van de verhaaltjes over hun capriolen Guus (ChouChou) heeft zijn pupcursus afgerond en begint zaterdag aan het vervolg "gehoorzaamheid" we zijn heel benieuwd hoe hij het gaat doen, als hij op Soiree lijkt gaat hij het goed doen Soiree was bij trainingen altijd heel oplettend en vaak een voorbeeld voor de rest en dat wil wat zeggen voor een teckel dus Guus zet hem op ventje en maak ons trots!!
 
Nino heeft een puppie-trimbeurt gehad dus hij heeft al kennisgemaakt met de kapper!! Nou had hij ook wel heel veel haar en hij is her en der een beetje netjes gemaakt.
 
Met Misha (Mystique) gaat het ook goed en hij is erg verknocht aan Bodhi (Bodhi is een pup van Cacao), heel mooi om ze samen te zien.
 
Guus (ChouChou) op zijn eerste treinreis
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk 1e klas hij reist in stijl!
Afbeelding invoegen
 
Nieuwe foto van "onze" Jet (pup van Haasje) die alvast een valentijnskadootje heeft gekregen
Afbeelding invoegen
 
En als Jetje een kadootje krijgt dan is er natuurlijk ook eentje voor Lot (pup van Cacao) 
Afbeelding invoegen
 
De Cacao-blik, als ze zo kijkt dan weet ik dat ze de gekke 10 minuten krijgt en ze binnen een paar seconden door de kamer gaat racen!
Afbeelding invoegen
 
Gekke meid!!
Afbeelding invoegen
 
De teckels hebben nieuwe balletjes gekregen en het is een groot succes want als ze rollen gaan ze kwaken en dat is natuurlijk helemaal geweldig.
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Haasje heeft haar eigen "kwaak" en die wordt stevig bewaakt!
Afbeelding invoegen

 

25-01-2018
Januari loopt op zijn eind wat vliegt de tijd, normaal heb ik in januari altijd wat last van de winter-blues het is de maand dat ik de koude en nattigheid beu ben en uitkijk naar het voorjaar.
Dit jaar heb ik daar niet zo'n last van en dat komt vast doordat de drukte van de pupjes de tijd heeft laten vliegen.
 
Afgelopen maandag had ik een afspraak met de dierenarts om onder narcose het gebit van Willemientje te laten inspecteren en waar nodig in te grijpen.
Willemien mocht 'smorgens geen ontbijt vanwege de narcose en dat was een drama voor haar, alle teckels kregen hun maaltje en Willemien zat keurig te wachten en er kwam...... niets!!
Ik ben een kwartier eerder vertrokken want ik kreeg haar echt niet uit de keuken, ze bleef standvastig voor het aanrecht zitten met haar hoofdje omhoog en dat vond ik wel heeel erg en Willemien ook. Dus maar snel aangelijnd en richting de kliniek. Daar hebben we maar even uitgebreid gewandeld zodat ze wat afleiding had.
Ik ben bij haar gebleven totdat ze sliep en na een uurtje kreeg ik al een berichtje dat alles goed was gegaan en dat ze lekker onder de warmtelamp lag bij te komen.
"smiddags mocht ik haar ophalen en wat was ik blij, ik zag haar in de bench liggen en ze had me al gehoord, ze leek opeens zoooo klein. Resultaat vier tandjes en twee kiesjes minder maar ze ruikt niet meer uit haar bekje dus we kunnen weer knuffelen met een fris bekje en ze heeft haar maaltje van 'smorgens meteen ingehaald want zodra we thuis waren liep ze naar de keuken!
 
Ondertussen zijn we ook nog druk met de keuken, we hebben last van natte muren en de loodgieter is al geweest en de mensen die de keuken hebben geïnstalleerd en er is nog geen oorzaak gevonden. Binnenkort komen er mensen van een speciaal vochtmetings bedrijf en hopelijk wordt er iets gevonden zodat we maatregelen kunnen nemen.
 
Morgen zijn onze pupjes precies vier maanden oud dus een klein beetje feest, ik krijg regelmatig een update en natuurlijk zijn we erg trots op ze en op hun baasjes die hun pup zo goed begeleiden en ons op de hoogte houden dat wordt erg gewaardeerd want ze blijven natuurlijk voor eeuwig onze pupjes!!

Soiree is weer helemaal Soiree, ze zit mooi in haar vacht en alle melklijsten zijn keurig teruggetrokken dus een super belijning heeft ze weer.
 
Afbeelding invoegen
 
Willemien... waar was je??? en wat ruik je fris!!
Afbeelding invoegen
 
Een mooie foto van Juliëtje (zusje van Lilou) en Mr. Roberts (oftewel Bertje)
Afbeelding invoegen
 
En een foto van Mister (Charmeur pup uit laatste nestje van Cacao) 
Afbeelding invoegen
 
Mister lijkt heel veel op Soiree!!
Afbeelding invoegen
 
Bell wordt natuurlijk vers gevoerd en een eendennekje is even oefenen maar heeeeel lekker
Afbeelding invoegen
 
Liefje Pixie is wel heel lief dus een fikse omhelsing door kat Stanley
Afbeelding invoegen
 
En even relaxen bij kleine baas Finn
Afbeelding invoegen
 
Nieuwe foto van Nino (Bravoure) samen met broer Frodo
Afbeelding invoegen
 
Wat ben je mooi Nino en je wordt al een heel manneke intussen alweer 7 kilo!!

Afbeelding invoegen
 
En Misha (Mystique) die helemaal gesettled is in Hoorn
Afbeelding invoegen
 
Volgens Lilou ruikt ze de LENTE
Afbeelding invoegen
 
 Nog steeds mijn pupje!
Afbeelding invoegen


 


17-01-2018
Sneeuw, regen, hagel, we hebben het allemaal gehad vandaag en ook gisteren.
Gistermorgen ben ik nog gaan wandelen maar daar heb ik spijt van gekregen. Het eerste half uur stond er een erge koude wind en na een half uurtje zag ik de hemel bijna zwart kleuren en dat is GEEN goed teken. Het begon te waaien, we kregen een stortbui en toen we lekker doorweekt waren kwam daar nog eens een hagelbui overheen. Het waaide zo hard dat de hagel aanvoelde als scherpe naaldjes en daarbij liepen we tussen de velden en konden nergens schuilen, als je een half uur onderweg bent betekent dat meestal ook dat je een half uur moet lopen om weer thuis te komen.
Wat waren we blij weer thuis te zijn, vlug de teckels drogen en daarna mezelf en vlug even bijkomen in een warm huis en om de boel te verzachten iets lekkers voor de roedel.

Gistermiddag zijn we naar de ECVO oogspecialist geweest en omdat het zo'n slecht weer was is Wil meegegaan, onderweg weer flinke hagelbuien die flink wat herrie maakte op het autodak. Gelukkig bleven de teckels er rustig onder.
Het was druk in de kliniek en eenmaal daar worden de oogjes gedruppeld en moet er een half uurtje gewacht worden. Naast ons zat een mevrouw met twee hele lieve Golden Retrievers dus de teckels hadden afleiding. We raakten aan de praat en naast me was Mon Ami een beetje onrustig en pieperig ze vertelde dat ze wachtende waren op de loopsheid van de jongste dame en dat duurde...... haar laatste looptijd was al een dikke 9 maanden geleden. Ondertussen waren Soiree en Lilou de dame in kwestie flink aan het controleren en vooral haar achterste was het mikpunt van hun belangstelling.
Mon Ami vond dat hij ook maar eens moest gaan kennismaken en onze charmeur deed zo zijn best om in de smaak te vallen dat ik me toch iets af begon te vragen!! Dus Mon Ami kreeg even wat meer ruimte en de dame in kwestie was erg van hem gecharmeerd het werd een dolle boel daar in de wachtkamer en terwijl de twee aan het spelen waren zagen we op de grond een druppeltje bloed dus de teckels hebben hele goede neusjes en het charme offensief van Mon Ami kwam niet zomaar uit de lucht vallen. 
Mevrouw blij en voor ons was het een mooie en leuke afleiding. Het onderzoek van ons drietal ging grondig en snel want ze bleven alledrie keurig netjes zitten terwijl hun oogjes onderzocht werden, zelfs Lilou die voor het eerst mee moest bleef als een klein fotomodel keurig zitten.
Dus Soiree, Lilou en Mon Ami hebben mooie, gezonde en glimmende pretoogjes.

 Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Zo netjes gedaan kleine meid, wat zijn we trots!
Afbeelding invoegen

 En we hebben leuke foto's ontvangen van Lobke en Floor, dankjewel Danny en Katriem!
 
Lobke wat zie je er mooi uit en wat heb je een bekende blik!
Afbeelding invoegen
 
Helaas..... geen koekje bij de thee
Afbeelding invoegen
 
Lieve Floor een mengeling van Cacao en Soiree 
Afbeelding invoegen

 
15-01-2018
Alles slaapt .... de hele roedel is in diepe rust en ik profiteer daar even van dus tijd om de site eens bij te werken.
We zijn de laatste dagen echt veel buiten geweest, het is koud maar lekker droog dus we nemen ruim de tijd om lheerlijk uit te waaien en mooi plekjes op te zoeken die we de laatste tijd moesten mijden vanwege het hoogstaande water.
Het gaat prima met de dames en heer, Lilou en Willemien zijn een paar dagen geleden APK gekeurd bij de dierenarts en Lilou kwam er glansrijk doorheen alleen Willemientje stonk de laatste tijd uit haar bekje, ik had al tientallen malen haar tanden en kiezen gecheckt maar die zagen er prima uit, geen aanslag, geen tandsteen en toch kwam daar een onaangename geur uit haar bek.
Nu heeft Willemientje altijd wat ruimte gehad tussen haar voortandjes en juist daar is haar tandvlees wat teruggetrokken met het gevold dat er onder het tandvlees wat vuil zit en waar zich dat ophoopt komen natuurlijk bacteriën. We hebben afgesproken dat Willemientje volgende week maandag een roesje krijgt en dan zal alles schoongemaakt worden en als het nodig is zullen er misschien ook wat tandjes getrokken moeten worden.
Let wel dit heeft niets met voeren te maken, buiten dat ze eens een heel pak spritsen gejat heeft krijgt Willemien alleen maar vers voer en ook de snacks worden hier zorvuldig ingekocht. Dit is echt een genen kwestie precies zoals bij mensen de ene mens heeft tot op hoge leeftijd nooit geen problemen terwijl de ander niet zo gelukkig is en regelmatig in de tandartsstoel verblijft.
In ieder geval eet Willemien er niet minder om ze eet met smaak en liefst heel veel. Ik heb er wel last van natuurlijk want ze zal een roesje krijgen en ik ben haar een paar uurtjes kwijt.
Morgen ga ik met Mon Ami, Soiree en Lilou naar de oogspecialist, het is weer tijd voor de jaarlijkse controle en voor onze jongste zal dit de eerste keer zijn. Buiten de DNA-test op PRA worden ze ook op andere oogziekten gecheckt waar geen testen voor zijn dus we zijn zeker een middag "onder de pannen". Oh ja en Doedel mag ook mee, Doedeltje vind autorijden en dierenklinieken niet zo leuk ze is altijd een beetje bibberig dus als ik zo'n bezoekje af ga leggen dan is het tevens een mooie gelegenheid om Doedel te laten wennen.
 
De pups maken grote sprongen, pfff wat groeien ze en we krijgen regelmatig een update over hun "wel" en wee
 
Bell is een slimmerikje, als de vaatwasser klaar is gebruikt ze de deur als extra warm plekje 
Afbeelding invoegen
 
 Uitwaaiende Pixie heeft wat gespot
Afbeelding invoegen
 
Sorry Baas Erik ik heb niet gevraagd of ik deze mocht plaatsen...... maar jullie gezichtsuidrukking is hilarisch
Afbeelding invoegen
 
Toc nog een baby-teckeltje!!
Afbeelding invoegen
 
Soms kom je voor verassingen te staan, tenminste de teckels dan!!!
Er staat plotseling een hek!!
Afbeelding invoegen

 09-01-2018
Nog steeds lekker droog weer ik kan daar zo blij van worden het maakt de wandelingen een stuk aangenamer, dan letten we ook niet op de tijd en de roedel wordt daar dan weer erg blij van.
De meisjes waren gisteren door het koude oostenwindje topfit, ze waren echt aan het dansen aan de lijn en de "kopjes" gingen erop zoals ik dat altijd noem. Ik bedoel daarmee dat ze niet met hun neuzen over de grond gaan maar fier hun hoofden in de wind gooien en dat betekent dat ze energie in overvloed hebben. 
Na een uurtje is dat wel over en realiseren ze zich dat ze tot de jachthonden behoren en gaan de neusjes toch weer naar beneden. Soms schiet een van de teckels plots de struiken of de berm in en ik weet inmiddels dat er dan een holletje is van een veldmuis of dat er een molletje dicht aan de oppervlakte huist, dan wordt er even flink gegraven en mocht dat niet helpen dan trappelen ze met hun voorpootjes op de grond en warempel dat is een aangeboren truc om een muis uit zijn holletje te krijgen het werkt feilloos en nu ik dat weet probeer ik ze af te leiden want ik kan er niet echt aan wennen dat ze hun kaken in zo'n dierje zetten.
 
Met de pups gaat het geweldig, ik zie ze groeien. Guus en Bell hebben afgelopen zondag kennisgemaakt met de zee. Dat is natuurlijk geweldig water, ruimte en zand dat is Utopia voor honden (voor mij ook hoor ik vind zee en strand fantastisch).
 
Bell was een beetje onder de indruk van zo'n grote plas!
Afbeelding invoegen
 
Wat wordt je al groot!
Afbeelding invoegen
 
Lekker slapen bij zus Sjors hoe aandoenlijk is dit!!
Afbeelding invoegen
 
Zo te zien heeft Guus er zin in, kleine zeeman!!
Afbeelding invoegen
 
In het gezin van Guus zijn twee poezen tot nu toe hebben ze nog hun bedenkingen en willen ze niet echt in zijn buurt zijn maar Guus vind de meisjes wel erg leuk en als ze er niet op bedacht zijn krijgen ze Guusjes-kusjes.
Afbeelding invoegen
 
Cacao is altijd heel meegaand tijdens de wandelingen behalve als ze echt iets geroken heeft dan zet ze haar pootjes schrap en doet ze aan bodemonderzoek!
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk wordt ze geassisteerd door kleinkind Lilou 
Afbeelding invoegen
 
Doedel blijft ondertussen geduldig wachten!! 
Afbeelding invoegen
 
 
 07-01-2018
Yesssss....... eindelijk droog weer en hier genieten we van, koude wind maar dat kan ons niet deren we zijn de zondagochtend begonnen met een fikse wandeling compleet met handschoenen en dikke jas, voor mij wel te verstaan de teckels doen het met hun eigen vachtje en ook Soiree's vacht is weer lekker aangegroeid dus ook geen jasje meer voor haar.
 
We zijn nog steeds aan het rommelen in huis en tuin en de teckels steken natuurlijk overal hun mooie neusjes in en proberen mee te helpen, ik heb al flink opgeruimd en de eerste vracht is al door Wil weggebracht naar de kringloopwinkel zodat we er misschien iemand blij mee kunnen maken.
 
Deze week zijn alle kasten aan de beurt en dan ben ik waarschijnlijk klaar dus ga ik me bezig houden met wat schilderwerk en kleine klusjes waar ik een hekel aan heb maar die toch moeten gebeuren.
 
Het gaat prima met de roedel, Lilou is weer helemaal klaar met haar schijnzwanger zijn en bruist van energie, het is zo'n leuk meisje geworden en ze heeft een fantastisch blij karakter. Als ik even weg geweest ben, al is het maar een paar minuten, dan komt ze aangerend en dan zwiept haar hele achterste van links naar rechts en als je dan haar snoetje ziet dan is ze om op te "vreten".
Ze is echt mijn schaduw en als ik boven wat ga doen dan gaat ze natuurlijk mee vergezeld door Mam Soiree.
 
Soiree zoekt meteen een comfortabel plekje en je ziet haar genieten en 
Lilou besluit ook maar eens te gaan liggen maar ze houd me in de gaten!
 
 
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen
 


 
05-01-2018
Een heel nieuw jaar ligt voor ons en we hebben 2017 goed afgesloten met een heerlijk etentje samen met de buren en de teckels natuurlijk. Om 24.00 uur ben ik samen met de teckels naar het vuurwerk gaan kijken en het was erg leuk om te zien dat 6 teckels gewoon nieuwsgierig en rustig langs me stonden, de enige die er moeite mee had was jongste Lilou. Terwijl ze vorig jaar rustig meekeek was ze dit jaar nerveus en heeft ze zelfs binnengeplast, ik wijt het aan het feit dat ze schijnzwanger is (was) en ze waarschijnlijk vreesde voor haar denkbeeldige pupjes. Inmiddels voelt ze zich stukken beter en zijn haar melklijstjes weer normaal, eet ze weer alles, want dat laatste liet de laatste tijd wel te wensen over ze had duidelijk voorkeuren voor wat er in haar bakje kwam en als het haar niet zinde dan bleef haar bakje gewoon vol.
De laatste dagen hebben we tussen de buien door snel een wandelingetje moeten maken en eergisteren ben ik voor het eerst tijdens een wandeling omgedraaid om naar huis te gaan het regende en de wind was zo sterk dat de regen voelde als hagel. Dus het is even aanpassen voor mij en de roedel maar over enkele weken gaan we toch echt richting voorjaar.
De pupjes hebben hun eerste jaarwisseling meegemaakt en de meeste hebben zich niet druk gemaakt over een beetje vuurwerk.
 Ondertussen groeien ze allemaal flink en zijn ze op weg om straks flinke pubertjes te worden.
 
Guusje was wakker met oud/nieuw en was toch wel een beetje onder de indruk van het geknal
Afbeelding invoegen
 
Mooie jongeman, wat ben je gegroeid!!
Afbeelding invoegen
 
En ook Pixie groeit als kool!!
Afbeelding invoegen
 
Pixie blijft voor altijd de bijnaam Liefje houden
Afbeelding invoegen
 
Bell heeft met Oud/Nieuw een bot gehad dus die had geen tijd om zich druk te maken
Afbeelding invoegen
 
Nino met broer Frodo, hij heeft nog steeds zijn bijzondere Nino blik
Afbeelding invoegen
 
Hij ligt er Prinsheerlijk bij en heeft helemaal zijn plekje gevonden in Friesland
Afbeelding invoegen
 
En een nieuwe foto van Odie (pup van Cacao) die het beste plekje in huis heeft gereserveerd!
Afbeelding invoegen