Ik vertrek


 
23-12-2019
 
HIEP HIEP HOERA vandaag is Willemientje jarig, onze oudste is nu
 
11 JAAR
 
Natuurlijk gaan we haar extra verwennen ze heeft inmiddels haar verjaardags-wandeling achter de rug begeleid door Haasje en Mon Ami. Feest dus voor Willemientje want ze mocht de route uitstippelen.
Strakjes krijgt ze nog een klein buffetje en vanavond trakteert ze op een lekkere snack. 
Gefeliciteerd lieve meid ❤️
 

 

 
16-12-2019
Pfff ik wist niet dat het al zo lang geleden is dat ik de site heb bijgewerkt dus HOOGSTE tijd.
Er is natuurlijk van alles gebeurd bij Le Grand Coeur, met zeven teckels "in the House" zijn er altijd wel gekke en drukke momenten. La Bohéme groeit vooralsnog even door en is al een behoorlijk stevig meiske wat vol energie zit en aardig door ons en zeker door de roedel in de "watten" wordt gelegd. De enige die haar weleens van repliek dient is oma Cacao de rest pikt alles van haar …. ook ik. Ik heb me voorgenomen nu ietsjes strenger te worden er mag links en rechts wel wat aan haar manieren bijgeschaafd worden zeker wat eten en snackjes betreft. De kleine meid weet dat ze altijd netjes moet gaan zitten voordat ze iets krijgt en dat doet ze ook maar terwijl ik de zeven bakjes vul staat ze te springen ….. gaat zitten …. springt … gaat zitten en als ik me omdraai zie ik een kleine aap die op haar achterste zit met haar hele lijf en voorpootjes in de lucht... wordt daar maar eens boos op.
 
Er was ook een naar moment .. Willemientje is gebeten en gelukkig voor de dader was ik er niet bij. Wil zorgt er altijd voor dat Willemien en Haasje hun beweging krijgen want Haasje meenemen met de rest van de roedel dat werkt niet, Haasje wil ten alle tijde als VIP behandelt worden en als onze dame halverwege de wandeling naar huis wil dan zorgt ze ervoor dat we dat ook doen en dat kan natuurlijk niet dat gaat ten koste van de rest. Dus ze gaat elke dag samen met Willemien op stap, Willemien is natuurlijk onze oudste maar belangrijker ze beschermt Haasje en dat is nodig ook want Haasje voelt zich Keizerin van de HELE wereld en ze heeft alleen maar onderdanen ze gaat voor geen enkele hond opzij hoe groot en gemeen ook, ik roep altijd dat zij het teckeltje is met zelfmoord-neigingen.
Waar ik altijd bang voor ben geweest is dus gebeurd … we hebben hier heel veel honden die de hele dag op het erf of in de tuin vertoeven en die kunnen zich vreselijk opwinden als ze andere honden zien. Zo ook een Shar-Pei die altijd vreselijk tekeer gaat. Op het moment dat Wil passeert ziet hij dat de poort openstaat hij hoort kinderen gillen en voordat hij iets kan doen heeft de Shar-Pei zich al vastgebeten in Willemientje gelukkig heeft Wil meteen ingegrepen en dat viel niet mee want hij had heel snel Haasje opgetild, gelukkig viel het door zijn ingrijpen allemaal mee maar de afgelopen week heeft hij toch een andere route gekozen.
Willemien had een wond op haar rug en ik heb die uitgewassen met Betadine de dagen daarop was er een flinke zwelling maar gelukkig geen ontsteking dus alles is met een sisser afgelopen en gelukkig is er ook niets veranderd aan Willemientjes vriendelijkheid.
Nu heeft baas Wil ook geleerd dat hij altijd moet controleren of er poorten openstaan, inde jaren dat ik hier wandel weet ik precies waar de erfhonden rondlopen en zeker bij de boerderijen wil er weleens een hek of poort openstaan, het is voor mij routine geworden om de omgevng in me op te nemen en als ik het niet vertrouw neem ik een afslagje.
 
Ons huis is nog niet in kerststemming, we hebben besloten om het laatste klusje wat nog op onze lijst staat dit jaar nog te doen en dat is de trap. We hebben een mooie trap in de kamer alleen zit daar een vreselijk balustrade omheen, iedere keer dat ik naar die balustrade kijk wil ik gaan jodelen ik waan me in het Oostenrijkse. Deze balustrade zorgt er ook voor dat de trap gigantisch lijkt dus hij wordt verwijderd en dat komen ze eind deze week doen. Dat wordt weer hakken, breken en zagen dus ik verwacht een stof-tsunami, hopelijk schiet het lekker op zodat ik volgende week het toch nog gezellig kan maken. Dit jaar heb ik dus voor het eerst geen tijd gehad voor de jaarlijkse kerstkaarten, ik ga er natuurlijk wel eentje maken maar ipv per post ga ik hem dit jaar op de site plaatsen.
 
Ondertussen wordt ik op de hoogte gehouden hoe het met onze teckelkinderen gaat en zijn we weer verwend met mooie foto's
 
Een nieuwe foto van Iggy, die er heerlijk bij ligt en die als twee druppels water op zijn mam Haasje lijkt.
 
Het lieve hoofd van Odie en ook hij lijkt zo op zijn mam (Cacao)
 
Mister ligt heerlijk te snurken, hij is de broer van Odie en lijkt sprekend op oudere zus Soiree
 
Beer in al zijn pracht …
 
en Beer's zusje Pirouette
 
Lobke (pup van Haasje)
 
De vandaaltjes Guus en Kobus, let op als je voor de kachel wil liggen neem dan voor het comfort wel een deken mee!!
 
Prachtig stel
 
Marron ….. zo typisch die teckels ook zo comfortabel mogelijk
 
Marron was met Jip bij Intratuin
 
en ik was er ook maar dan met zus La Bohéme
 
Met zeven teckels vergeet je weleens wat.... La Bohéme vind het helemaal niet erg als het regent dus blijft weleens achter als de rest naar binnen wil. Ik weet niet hoelang dat ze er stond maar moet toch even een foto maken van haar snoetje!!
 
Ondanks de vele regenbuien vinden wel vaak toch een droog momentje!
 
en als alles in het "water" valt dan spelen we gewoon binnen
 
 
 
 
 
 
23-10-2019
De dagen vliegen.... zeker met een bijna 9 maanden oud pupje in huis, ik vind meisje La Bohème echt nog een pup met echte pupstreekjes, ondeugend, oersterk maar vooral ontzettend lief. Het knabbelen op speelgoed wordt minder gelukkig want de stukjes die ze ergens van afbeet werden gewoon doorgeslikt dat is verleden tijd maar daarvoor in de plaats vind ze het nu geweldig om tijdens het wandelen beukennootjes naar binnen te werken. Eigenlijk is dat niet zo'n groot probleem ware het niet dat La Bohème het niet de moeite waard vind om erop te kauwen maar ze gewoon doorslikt, niet zo'n goed idee want ik heb al tweemaal een beukennoot in haar ontlasting gevonden en dan mag ik van geluk spreken want zo'n noot kan natuurlijk ook iets af gaan sluiten. Dus nu ben ik druk om haar te leren NIETS van de grond te pakken en dat vereist in ieder geval buiten oplettendheid ook snelheid want de teckels zijn enorm snel als ze echt iets willen.
 
Verder doet ze het helemaal prima ze is vrolijk en heeft de "springveren" van oma Cacao geërfd en dat is natuurlijk ook een dingetje want deze week besloot ze gewoon om op de leuning van de bank te springen en vanaf die hoogte sprint ze ook gewoon op de grond dus dat was even een schrikmomentje want zulke sprongen kunnen natuurlijk ook weleens verkeerd uitpakken dus ik heb maar meteen even ingegrepen en we hebben even een goed gesprekje gehad samen. Nu mag ze op de bank maar alleen op uitnodiging en slim als ze is kijkt ze me nu even aan ze "vraagt" met haar oogjes en ze is SUPER slim blijkt want je hoeft haar maar een of tweemaal iets te vragen/of te weigeren en ze snapt het.
 
We hebben de afgelopen dagen vaak een nat pak gehaald, pfff wat een regen hebben we gehad, tussen de buien door liet ik me door de teckels verleiden om de wandelschoenen aan te trekken. Natuurlijk raadpleegde ik de buienradar maar daar trekt de natuur zich niets van aan dus we zijn enorm getrakteerd op flinke buien. De handdoeken liggen nu standaard klaar in de garage zodat ik de roedel even lekker schoon en droog kan maken voordat ze met z'n allen de woonkamer in duiken.
 
Binnenkort zal ik weer eens tijd nemen om foto's te maken van de roedel maar vandaag gaan we foto's plaatsen die we de afgelopen tijd hebben ontvangen.
 
 
 Een foto van Guus, Guus is het evenbeeld van Soiree en Cacao is zijn mamma, ik kreeg deze foto deze week toegestuurd en herkende meteen zijn "baby"spulletjes wat ontzettend lief dat deze bewaard zijn.
 
ik was boven de boel aan het schoonmaken en toen kwam ik de spulletjes van Guus
tegen.
toen wij Guus mee namen naar huis
kregen we van Jet zijn Kleedje en zijn Dwerg mee.
Deze heb ik al die tijd bewaard en ook nooit uitgewassen
vanmiddag zat hij op het kleedje bij zijn Dwerg en het rook volgens mij nog heel lekker want hij kon er maar geen genoeg van krijgen zo lief
ik stuur hierbij een foto van Guus met de dwerg en het kleedje
 
 
 
 
en ook Lotje slaapt nog steeds onder haar "Le Grand Coeur" dekentje
 
Een nieuwe foto van Margootje (kleintje van Haasje) sprekend haar mam!! zowel qua uiterlijk als ook karakter, precies zo stout !!
 
Lobke (zusje van Margootje) lekker aan de wandel
 
Odie heeft een nieuw broertje gekregen een mooi dwergteckel mannetje. Maar dat betekent natuurlijk dat je moet gaan delen en dus heeft hij zich maar in het nieuwe pupmandje gepropt. 
 
Beer is duidelijk een kind van Soiree, zelfde oogjes, zelfde vacht!
 
Marron zit gewoon mooi te wezen, iedere keer als ik hem zie zie ik toch echt trekjes van Cacao
 
En een beetje zielige Marron.... tijdens een wandeling heeft hij een nageltje verloren, geen idee hoe het zo gekomen is maar plots was er wat bloed en nu een zielige Marron.
Ik weet dat het erg pijnlijk kan zijn, zijn oma is eens over een poortje gesprongen en heeft daarbij een nagel ontzet en dat was echt pijnlijk we hebben hem bij de dierenarts moeten laten verwijderen en ik ben heel wat gewend maar dat vond ik toch echt heel erg ik hoor nog haar gilletje pfff.
 
 
Je bent op vakantie …. samen met twee Le Grand Coeurtjes en heel moe van een wandeling …….
 
 
 
en daar gaat Guus (Nobel)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019
De dag na dierendag. We hebben niets speciaal gedaan voor dierendag behalve een enorme wandeling tussen de buien door. De teckels krijgen hier elke dag lekkere maaltjes ik wissel zoveel mogelijk af en als het etenstijd is dan staan hier zeven springende teckeltjes in de keuken. Neee…. toch niet op dit moment zes teckeltjes want Lilou is nog steeds schijnzwanger en eet met lange tanden. 'sMorgens wil ze helemaal niets en ik weet uit ervaring dat ik het niet op moet dringen dus op dit moment laat ik het even zo, 'savonds maak ik voor haar een bakje klaar ze eet niet met de rest mee maar ik ga even bij haar zitten en met een beetje praten lukt het me om haar te enthousiasmeren zodat ze haar bakje leeg eet.
Snackjes gaan er altijd in, als wij 'savonds een kop thee drinken dan krijgt de roedel een snack en daar is Lilou wel voor te porren, plots komt ze aangestormd en wil als eerste haar lekkers hebben, want schijnzwanger of niet SNACKS gaan altijd voor. Gelukkig zijn haar melklijsten aan het afnemen en hoop ik dat ze binnenkort weer haar vrolijke zelf is.
 
Ondanks de regen van de afgelopen dagen is er elke dag toch wel een moment dat het even droog is en daar profiteren we dan van en gaan op pad. De roedel moet even wennen aan het natte najaar, ze zijn de hele zomer 'smorgens getrakteerd op een ronde natuur en 'smiddags konden ze heerlijk in de tuin dollen de tuindeuren stonden de hele dag open dus ze konden in en uit.
Nu zijn de deuren dicht zeker met al die regen en moeten ze zich binnen vermaken, vooral La Bohème moet daar even aan wennen het is zo'n buitenkind. La Bohème maakt het niet uit als het regent, ze loopt gewoon door plensbuien heen en vind het prachtig om met vier pootjes in een flinke plas te gaan dansen. Wat dat betreft lijkt ze op oma Cacao die heeft ook iets met water zeker als pupje het kon niet nat genoeg zijn.
 
Dierendag... en natuurlijk missen we Doedeltje dit is een van de laatste foto's die ik van haar gemaakt heb heerlijk los rennend zoveel mogelijk nog uit het leven halen
 
En..... een geweldige foto van Guus en Kobus, hij is van een tijdje geleden maar de vrolijkheid spat eraf 
 
Lilou een beetje schijnzwanger 
 
Foto van Floor ik moest hier erg om lachen …. she looks like a Lady!! 
 
Ondanks schijnzwangerschap is Lilou buiten erg aktief zeker samen met haar kleine zus
 
We hebben foto's van Pablo en Merlot gekregen maar op een of andere manier kan ik ze niet op de site zetten, het zal aan het formaat liggen dus ik ga proberen om ze aan te passen.
In ieder geval gaat het goed met ze, Pablo is een beetje aan het puberen en is kieskeurig met zijn eten, ook dat hoort erbij ik heb hetzelfde meegemaakt met Cacao, Soiree en Lilou zo rond de 7 maanden gaan ze wat minder gretig eten en sommige dingen worden gewoon geweigerd. Niet teveel aandacht aan schenken dit is de tijd dat ze hormonaal een beetje in de war zijn maar dat komt vanzelf weer goed.
Merlot gaat samen met haar baasje op vakantie naar Portugal de kleine meid is een echte wereldreiziger …. een hele fijne vakantie toegewenst
 
La Bohème …. het valt niet mee om haar te laten poseren, ze zit vol energie!
 
 
 
 
 
28-09-2019
We gaan de draad weer oppakken, het was een drukke tijd maar we gaan weer tijd maken voor de site en proberen om deze regelmatig te updaten. Niet alleen voor de baasjes maar ook voor mijzelf is een update fijn want zo kan ik ook weer eens terugkijken in de tijd.
In grote lijnen weet ik natuurlijk wat de roedel allemaal uithaalt en meemaakt, alle rare bokkesprongen en natuurlijk het wel en wee van alle Le Grand Coeur teckels heeft een flinke plek in mijn "harde schijf" maar toch als ik de tijd neem om terug te lezen dan betrap ik mezelf erop dat sommige dingen niet helemaal goed zijn blijven hangen. Het opgroeien van La Bohème kan ik zo mooi vergelijken met het opgroeien van haar mam Soiree, Oma Cacao en zus Lilou en ieder nestje is natuurlijk speciaal de pupjes lijken op elkaar maar ze zijn allemaal "uniek".
 
Natuurlijk houden we ook het opgroeien en leven van alle pupjes die hier geboren zijn een beetje bij we zijn altijd blij met berichtjes en foto's zo weten we dat het goed met ze gaat.
 
Lilou is loops geweest en we hebben deze keer voor haar geen "afspraakje" geregeld, gevolg is wel dat ze ontzettend schijnzwanger is geworden, wat dat betreft lijkt ze zo op Soiree. Gisteren heeft ze een "schijn"bevalling op "poten gezet" waardoor Wil een beetje van slag raakte want die had geen benul wat er met haar aan de hand was. Ik had het al eens meegemaakt met Soiree dus ik heb haar meteen aangelijnd en ben samen met kleine zus en grote vriend Mon Ami de velden ingegaan. De afleiding werkte prima na een klein kwartiertje besefte Lilou dat er geen bevalling zou komen en vandaag zie ik dat ze weer een beetje haar vrolijke zelf wordt en heeft ze weer zin om een beetje te spelen.
 
Met de rest van de roedel gaat het prima, La Bohème wordt al een echt meisje, ze is een beetje aan het puberen en soms heeft ze echt bananen in de oortjes, ze loopt buiten voorop en doet een beetje stoer maar het is "schone" schijn want ze houdt me in de gaten en kijkt me regelmatig aan om toch een bevestging te krijgen dat ze het goed doet. We wachten op haar eerste loopsheid, haar zusjes zijn haar al voorgegaan dus het zal niet al te lang meer duren.
 
De meeste teckeltjes hebben nu ook al hun eerste trimbeurt gehad en zijn dus van hun "wilde" haartjes af hoewel dat in hun koppies nog wel  even zal duren voordat dat echt doorgedrongen is.
 
Guus en Kobus (Nobel en Chinchin) zijn door hun baasje geplukt en ze heeft het fantastisch gedaan ik ben op visite geweest dus heb het met "eigen" ogen kunnen zien. Ik had het niet beter kunnen doen.
 
Kobus is constant druk met de fundering
 
en.... hij is er ERG goed in.
 
Beer moest ook naar de kapper …. en dat gezoen is typisch voor een Le Grand Coeur teckel
 
Daar gaan de pup-haartjes
 
Marron is ook winterklaar en ik zie echt ook wat trekjes van Cacao'tje 
 
Marron samen met zus Jip, beide prachtig getrimd een heel mooi koppel
 
Pirouette moest er ook aan geloven en zowel de kleine meid als bazinnetje zijn er blij mee
 
Charlotte Sophie (Pour un Flirt) heeft haar haartjes nog, ze zou hier geplukt worden maar werd loops, we wachten even tot het over is zodat Mon Ami geen rode rozen hoeft te kopen!
 
En natuurlijk wat kiekjes van La Bohème
 
 Samen met zus Lilou
 
en precies als Kobus houd ze van een goede fundering
 
 
  
 Ondeugend maar ontzettend trouw
 
  
 
26-09-2019
De foto's stonden vanmorgen al klaar maar het was een chaotische dag en daarbij regende het nogal op het moment dat ik onze pupjes uit het tweede nest van Soiree en Nabucco wilde feliciteren werd het droog en had de roedel een heeeeeeele grote behoefte om even een flinke wandeling te maken. We hebben het droog gehouden en zijn nu 16.25 uur terug dus een beetje laat maar ondanks de miezerige dag vandaag stralen er zeker 7 zonnetjes
 
Van Harte Gefeliciteerd Merlot, Bell, Pixie, Guus, Nino, Misha, Ollie en baasjes wij wensen jullie een hele fijne verjaardag
 
Twee jaar geleden in een record tempo ging Soiree aan de slag en binnen een paar uurtjes lagen er 7 flinke en mooie pupjes
 
Wat zijn we trots op jullie
 
01-09-2019
 
En alweer een week stilte op de site, we waren nog even druk met de laatste klussen in huis en hebben ervoor gezorgd dat de slaapkamer een update heeft gekregen. Klussen is hier altijd een "dingetje" want het verzorgen van de roedel staat hier altijd op no. 1. Daarbij ben ik bezig om ervoor te zorgen dat alle teckels weer strak in het pak komen en dat betekent dat de trimtafel veelvuldig gebruikt is. Vandaag is Haasje aan de beurt, een klusje waar ik niet zo naar uitkijk. Haasje heeft een fijne plukvacht alleen het feit dat ze even moet luisteren …. dat is een "dingetje". Ik ben gek op de kleine meid en zij op mij maar tijdens een plukbeurt geeft ze me het gevoel dat ik de slechtste "teckelmoeder" aller tijde ben. Ze draait met haar kontje en haar oogjes en kijkt me de hele sessie verontwaardigd aan. Maar ik ga vandaag de strijd aan en dat nog wel op de verjaardag van het tweede nestje van Cacao.
 
Hiep Hiep Hoera … vandaag is het 6 jaar geleden dat Cacao 7 mooie teckelmannen en 1 fantastisch teckelmeisje op de wereld heeft gezet.
Van Harte Gefeliciteerd
 
 Bodhi, Brandal, Guus en Guus, Bickel, Tsion, Moos en natuurlijk Haasje
(vernoemd naar onze supernanny) .
 
 
23-08-2019
Eindelijk.... de nieuwe PC is ondertussen gearriveerd en gelukkig hebben we de belangrijkste documenten van mijn oude baasje (PC) nog kunnen redden dankzij een vriend annex buurman die zijn uiterste best heeft gedaan met een geweldig resultaat.
Nu kunnen we weer aan de slag en kan ik mailtjes beantwoorden, de site bijwerken etc.
Dat gaan we vanaf morgen weer doen.... vandaag hebben we wat te vieren want Soiree is vandaag 7 jaar geworden. Eigenlijk is ze vanavond pas jarig want haar broertjes en zusje zijn allemaal in de middag geboren alleen Soireetje nam de tijd zij kwam gewoon zo'n 3 uurtjes later. Ze was dus een speciaal kadootje en we zijn Cacao'tje nog steeds dankbaar voor zo'n sterke en lieve nakomelinge.
Ondertussen heeft ook Soiree 3 nestjes grootgebracht en is ze alweer oma van de pupjes van Lilou. Lekker met pensioen geniet ze van dagelijkse wandelingetjes en niet te vergeten van haar jongste spruit La Bohème die nog steeds 'savonds bij haar mamma slaapt.
Lilou en strakjes La Bohème gaan het "stokje" overnemen zodat we nog eens kunnen genieten van pril pup-geluk en de gekke capriolen die daarbij horen.
 
Van Harte Gefeliciteerd Soiree we zijn natuurlijk iedere dag blij met je maar vandaag zetten we je even extra extra in het zonnetje
 
Natuurlijk feliciteren wij ook Teun, Chaviv, Lester, Jolie, Nelson en hun baasjes.
 
 
 
 
 
 
 
 
Gefeliciteerd liefje!!!
 
01-08-2019
 
 Vandaag is het feest, de vier wonderboys van Lilou en Nabucco vieren vandaag hun eerste verjaardag, 1 jaar alweer en het lijkt nog zo kort geleden.
Het zijn heerlijke teckelmannen geworden en we zijn trots dat we ze een stukje mochten begeleiden op weg naar een fijn leventje bij lieve baasjes.
 
Van Harte Gefeliciteerd Jules, Mats, Guus, Leon en baasjes, wij wensen jullie een hele fijne verjaardag!
 
 
 
 Bijna een maand stilte op de site, het verlies van Doedeltje hebben we een plekje kunnen geven. Ook de roedel heeft zich helemaal aangepast en we genieten op dit moment van het wat koelere zomerweer.
Helaas heeft mijn computer het begeven, na de crash van enkele weken geleden hadden we hem weer aan de praat gekregen maar helaas nu is hij echt niet meer van plan om nog een minuut te werken.
We hebben hem bewaard en gaan kijken of we alle foto's nog op een of andere manier kunnen redden. Gelukkig had ik na de ongelukkige crash al van de meeste foto's een kopie gemaakt, ik mis nu alleen de foto's van de laatste weken en die zijn natuurlijk belangrijk, het opgroeien van La Bohème en de laatste foto's van Doedeltje.
Enfin we gaan ons best doen, volgende week heeft Wil vakantie en gaan we op pad voor een nieuwe PC en als die eenmaal werkt kan ik ook weer aan de slag met alle leuke foto's die ik in de tussentijd mocht ontvangen en gaan we weer wat vaker de site updaten. Op dit moment werk ik even met een "geleende" computer dus die houden we netjes en de foto's worden even opgeslagen op mijn ipad totdat alles weer vlekkeloos en soepel werkt.
Met La Bohème gaat het heel goed, het is een stevige lieve dame aan het worden en ze springt en dolt door de dag heen, ze loopt nu ook al met de roedel mee, ze heeft geen probleem met het tempo en duur van de wandelingen en ik ben haar een beetje aan het trainen in het "konijnen" gebied, wel aan een 10 mtr. lange lijn en tot nu toe komt ze keurig terug als ik haar roep. Ik houd natuurlijk wel in mijn gedachten dat ze pas 6 maanden is en tot nu toe nogal aanhankelijk, dus voorlopig blijft de lange lijn nog even achter haar mooie billen bengelen.
 


 
05-07-2019
Vandaag is Lilou Jarig en ondanks verdriet gaan we dat toch vieren, vooral Lilou heeft wat afleiding nodig, ze heeft zo haar best gedaan om Doedeltje te kalmeren als ze even van streek was en ze is nu een beetje zoekende. Doedeltje is intussen gecremeerd en vanmorgen hebben we haar voor altijd losgelaten in het gebied waar ze zo gelukkig kon zijn. De roedel gaat er goed mee om alleen Lilou en ikzelf hebben nog wat tijd nodig.
 
Een nieuwe frisbee zorgt altijd voor afleiding, gefeliciteerd Lilou vandaag 3 jaar 
 
 
Samen afscheid genomen jij hebt de beste plek gekozen, dus geen verjaardagskapsel gewoon recht uit de velden even de strik om van Doedeltje we gaan ook samen de strik wegbrengen als we er klaar voor zijn 
 


03-07-2019
Geen update gisteren.... terwijl er natuurlijk heel veel leuks te melden is over de pupjes en we gaan vast de draad weer oppakken er is nu even "site"-stilte.
 
Gisteren hebben we afscheid moeten nemen van Doedeltje, onze kleine jaagster zat al weken niet lekker in haar velletje en ondanks dat we geprobeerd hebben haar met medicijnen op de been te houden is het dit weekend geëscaleerd. Gisteren is Doedeltje heel rustig in mijn armen ingeslapen.
Ik heb even tijd nodig om het een plekje te geven en ook de roedel moet zich herschikken.
Alle mailtjes en appjes gaan natuurlijk nog wel beantwoord worden maar het duurt misschien even.
 
Lieve Doedel ... we missen je 
 

 


 
 
 
 
 
Oei..... IK GROEI !!
 
Ze groeien natuurlijk gewoon door de pups ... vandaag 21 weken oud en La Boheme weegt nu bijna 7 kilo het is een zwaargewichtig meiske en de afgelopen dagen heeft ze zich ontpopt tot een ware waternimf. Ik was er eigenlijk al van overtuigd dat ze een ware klik heeft met water want ook buiten is de waterkant heel aantrekkelijk en zowel mamma Soiree als Oma Cacao hebben zwemvliesjes het zijn echte "sterren" in het zwemmen en Cacao zwemt zelfs onderwater om vervolgens een paar eendjes te verrassen door plots " op te duiken".
Het is hier nu 36 graden en buiten is het heel even TE WARM... vanmorgen heb ik het grote bad geïnstalleerd en de teckels hebben er gretig gebruik van gemaakt, vooral Lilou en onze kleinste zijn er de hele ochtend blij mee geweest. Ik heb het bad na de lunch weer opgeruimd het werd echt te heet en ook het water warmt snel op dus morgen gaan we de hele sessie weer herhalen met vers zwemwater.
Wandelen is op dit moment geen optie... ook 'savonds blijft het hier zo'n 26/27 graden en het asfalt is bloedheet, gelukkig schikken de teckels zich en houden ze het rustig, vanavond worden ze afgeleid met een lekker bot.

We hebben natuurlijk een goed vooruitzicht, volgende week zakt de temperatuur naar voor de zomer "normale waarden" dat was vorig jaar wel even anders toen voelde ik af en toe toch een lichte paniek... Lilou drachtig en daarna de geboorte en de pupjes terwijl de temp niet onder de 30 graden kwam dus in plaats van pupjes warm te houden heb ik alles uit de kast moeten halen om moeder en pups een redelijke temperatuur te kunnen bieden.
 
Alle teckels zitten goed in hun "velletje" en er wordt zeker 'smorgens en 'savonds volop gespeeld met La Boheme het is genieten als je ze in tuin vrolijk over het racepad ziet sprinten. Dus we zitten en spelen de warme dagen door en trekken ons NIETS aan van 30plus!!
 
Terwijl ik vanmorgen bezig was het bad te installeren besloot Haasje om me eens flink aan te moedigen 
 
Ze kan dan aardig haar mondje roeren!
 
En....... kan ik in bad???

 
Ondertussen doe ik mijn best en de teckels duiken al in een nog droog bad

 
De zusjes genieten
 
en ook Mam Soiree speelt mee
 
Haasje wil ook even!!
 
Daarna even opdrogen
 


 
18-06-2019
De pups zijn vandaag 20 weken oud en ik vind La Bohème nog echt een pup waarschijnlijk komt dat deels omdat ik zo van de puptijd geniet, we kijken door haar oogjes en beleven alle avonturen met haar mee. Heel veel dingen die ons niet meer dagelijks opvallen zijn plots toch een beetje bijzonder. Maar het is vooral haar vrolijkheid en enthousiasme waar je blij van wordt en ze neemt ook de roedel mee vooral Lilou is te porren voor een feestje of spelletje met haar jongere zus.
Vandaag zijn ze rustig, af en toe speel ik met ze maar het is te warm voor een wandeling dus we vermaken ons deels binnen en deels in de tuin. De oudere dames hebben de zon verruild voor de schaduw en Cacao'tje ligt nu heerlijk onder mijn bureau'tje. Morgen gaan we hopelijk weer even op pad en mocht het nog zo'n warme dag worden dan gaan we het zwembad tevoorschijn halen zodat ze kunnen genieten van een waterballet.
 
Morgenvroeg worden de stambomen en DNA-profielen verstuurd, ze liggen klaar alleen nog even afgeven op het postkantoor. Guus en Kobus wonen niet al te ver weg dus daar ga ik ze even afgeven en natuurlijk knuffelen ik kan niet wachten om ze even te "voelen".
 
Guus en Kobus voor het eerst aan zee, ik kan hier zo van genieten wat een prachtig plaatje van de "vandaaltjes"
 
Kobus (ChinChin) wel heeeeeel relaxed
 
Heel mooi plaatje van Guus (Nobel)
 
Baasje Mannon heeft zoiets "vrolijks" en ik denk dat de jongens dat oppikken of vice versa
 
Guus in "coma"
 
Pirouette zit ook echt niet stil en ze groeit net zo hard als haar zusjes!! 
 
Een echte teckeldame houd alles in gaten
 
Beer (Dejavu) in een echte Le Grand Coeur houding
 
Ja als er gesnackt wordt moet je er even blij blijven (Marron en zus Jip)
 
Heerlijk door de velden
 
Een natuurlijk de 20 weken foto van La Bohème

  
11-06-2019
 
19 weken alweer, de stambomen en DNA-profielen van de pupjes zijn binnen en zullen binnenkort verstuurd worden.
Alles gaat goed, zeker met La Bohème ze is niet meer weg te denken we genieten volop van het opgroeien van de kleine pruts. Het is prachtig om je mee te laten slepen met haar enthousiasme ze is zo speels en tegelijkertijd ook heel makkelijk. Als ik met de roedel op stap ben dan blijft ze bij Willemien, Haasje en Wil en als die niet met haar willen spelen dan speelt La Bohème alleen, het lukt haar prima om zich te vermaken, ze kan een hele tijd bezig zijn met speelgoed en vooral de frisbee is haar favoriet, dat is leuk om te zien want ook haar mam Soiree is helemaal gek van een frisbee ze kan echt geen nee zeggen als ik die te voorschijn haal dus dat heeft ze duidelijk van haar.
Verder heeft ze ook duidelijk trekjes van pappa Nabucco en het is erg leuk om al die trekjes te herkennen.
De kleine meid geniet van onze wandelingen, als ik haar riem pak rent ze al dansend richting garage, ze heeft nu wel in de gaten dat ze even rustig moet blijven zitten zodat ik haar tuigje om kan doen zodat ik haar niet in de houtgreep hoef te nemen, ze is een supersnelle leerling en sommige dingen hoef ik haar niet eens duidelijk te maken ze observeert en kopieert de roedel.
Morgen ga ik een dagje shoppen met mijn zus en ik ben erg benieuwd hoe ze dat gaat vinden want ik begin te merken dat ze wel heel erg aan me hangt, afgelopen week was ik de oprit aan het vegen en de kleine meid was er duidelijk niet mee eens dat we gescheiden waren door de haag en de poort dus ik zag regelmatig haar lieve hoofdje door de haag steken en er werd heel zielig gepiept. Dus binnenkort gaat ze ook eens wandelen met Wil en morgen is ze dus Jet-loos.
 
We hebben weer foto's gekregen!!
 
Charlotte-Sophie (Pour un Flirt) mocht met haar familie gaan logeren en wat een pracht foto is dit!!
 
Een lekkere koude snack voor de kleine meid die ook druk in de weer is met het wisselen van haar melkgebitje
 
Even poseren.... en de dames gaan steeds meer op elkaar lijken het zijn echte zusjes
 
Het gaat prima met Marron en Jip dat gaat een hecht team worden

 
Hoe groter Beer wordt hoe meer hij op Soiree gaat lijken ... twee druppels water! 
 
Daar komt La Bohème aan, we gaan poseren leren (en dat valt niet mee)
 
een beetje hulp van Mon Ami
 


 
Wat is het toch een ontzettende geduldige teckel-man
 
Gelukt ze ligt stil
 
 
Met dank aan Mon Ami!!!

 
04-06-2019
Vandaag zijn de pupjes 18 weken, La Bohéme heeft haar snijtandjes gewisseld, boven ziet het er al perfect uit en de onderste snijtandjes zijn ook bijna compleet 3 stuks zijn al helemaal door en er is er nog eentje onderweg. Ze blijft met vlagen nog een beetje een knabbelaar, gelukkig beperkt ze het tot het speelgoed en dat wordt nu aardig uitgedund want aangevreten speelgoed wordt hier weggegooid, we gaan het natuurlijk wel aanvullen maar voorlopig ligt er nog genoeg in de speelgoedmand dus hopelijk is het overgeblevene La Bohème-proof.
De kleine meid geniet van de wandelingen en ik mag zeer zeker niet klagen want ze luistert prima, ze gaat al netjes zitten bij het oversteken en het woordje "wachten" zorgt ervoor dat ze netjes gaat zitten totdat ik zeg dat we weer kunnen gaan. Eigenlijk heb ik het haar niet hoeven te leren ze heeft het waarschijnlijk van Mon Ami opgepikt, Mon Ami reageert meteen op het woord wachten en komt netjes naast me zitten en nu heb ik twee netjes zittende teckels, de rest van de dames wacht wel maar toch met een lichte mate van ongeduld, zeker op de heenweg.
Ik merk dat onze pup wat meer conditie krijgt maar het lopen met de roedel daar moet ze toch echt nog even op wachten totdat ze zeker 6 maanden oud is. Tot die tijd mag ze met Soiree, Lilou en Mon Ami een ronde maken zodat ze leert om netjes op haar plek te blijven en zeker geen haakwerk mag maken van alle lijnen.
 
Ik heb gisteren even contact opgenomen met de Raad van Beheer want de stambomen zijn nog steeds niet gearriveerd ze gaan het uitzoeken en ik zal zeker deze week bericht krijgen dus nog even geduld oefenen.
 
We worden aardig op de hoogte gehouden hoe het met broers en zusjes gaat en dat is natuurlijk fantastisch, tot nu toe gaat alles goed en geniet eenieder van hun pup. We mogen zelf ook zeker niet klagen de roedel is zeer zeker blij met hun nieuwe zusje en zeker Haasje is erg gecharmeerd van de kleine meid, ze vergeet zelfs te brommen als de kleine wervelwind bovenop haar springt en 'smorgens is zij de eerste die gaat spelen en probeert om haar nieuwe familielid tot streekjes te verleiden, ze mag zelfs in haar etensbakje snuffelen (wel als die leeg is natuurlijk).
 
We genieten van het weer en het feit dat de tuindeuren gewoon de hele dag open kunnen zodat ze kunnen kiezen of ze buiten danwel binnen willen spelen.
 
Vorige week hebben we onze route moeten afbreken omdat Pa Zwaan midden op het smalle pad stond terwijl Ma Zwaan waarschijnlijk aan het broeden was, Pa liet duidelijk blijken dat ze niet gestoord wilden worden en natuurlijk wordt dat gerespecteerd. En Voila een week later troffen we dit tafereeltje aan!
 
Marron heeft een bezoekje aan de zee gebracht en loopt veilig achter zus Jip
 
Wat worden ze groot (Marron)

 
Ook Pirouette blijft niet klein pfff het gaat supersnel 
 
Pirouette en Lobke (Lobke is een dochter van Haze)
 
 En mooie Floor (dochter van Cacao)
 
Kleine hangjongere Guus
 
Wat lig je braaf Guus!!
 
Kobus houdt van grondwerk
 
En als je met z'n tweetjes bent gaat het zoveel sneller (het blijven toch echt vandaaltjes)
 
La Bohème geniet van een heel koud worteltje (het was hier 30 graden)
 
Even poseren, alleen na een speel-explosie valt ze gewoon in coma!
 
Even een glaasje na het eten en dan heb ik een "geweldig" uitzicht
 

 
28-05-2019
17 weken oud, de groei zit er nog steeds in en de pupjes zijn druk aan het wisselen, La Bohème mist her en der een paar snijtandjes en als ik goed kijk zie ik nieuwe tandjes. Helaas heb ik geen tandje van haar te pakken kunnen krijgen de kleine meid vindt dat het haar tandjes zijn, als er een los laat kauwt ze er even op en slikt haar melktandje gewoon door. Bij het controleren van haar gebitje zag ik een los melktandje ik kon het er gewoon uitpakken maar toen ik hem op mijn hand had liggen pikte onze pup hem razendsnel en ook deze werd doorgeslikt. Dus conclusie de kleine meid houd van recyclen en ik vestig nu mijn hoop op een mooi kiesje.
We genieten echt elke dag van onze nieuwste aanwinst het is een heerlijk pupje en ik vind haar erg makkelijk. Ze is nu helemaal zindelijk en het wandelen gaat ook prima dus we gaan ons nu focussen op het netjes lopen aan de lijn want soms schakelt ze van versnelling 1 naar 5 zeker als zus Lilou meeloopt want dat is dolle pret. Als ik alleen met haar loop doet ze het keurig ze let op me tot we bij de velden zijn en dan krijgt ze de lange lijn en mag ze dollen. Ik heb gemerkt dat water een grote aantrekkingskracht heeft dus we wachten even op wat warmer weer en dan gaan we eens kijken of ze zwemvliesjes heeft.
 
Haasje is nog steeds blij met haar "kind" ze speelt volop met haar natuurlijk handhaafd ze wel de "Haasjes" spelregels en tot nu toe luistert La Bohème prima naar haar tante, het is erg leuk om die twee bezig te zien en zeker als Haasje ook lekker tegen de kleine pruts aankruipt als ze uitgespeeld zijn.
 
Ondertussen heeft onze pup de tijd van haar leven, er is altijd wel een teckel die met haar wil spelen en als ze wil slapen kan ze gewoon uitzoeken bij wie ze dat wil doen want de hele roedel is erg van haar gecharmeerd dus willen graag plaatsmaken.
La Bohème vindt andere honden helemaal geweldig maar als ze wil kennismaken dan moeten ze wel eerst goedgekeurd worden door Soiree. Mamma gaat tussen haar kind en de "vreemde"hond staan totdat ze denkt dat het veilig is, ze is nog steeds aan het moederen.
 
Vandaag hebben we ons binnen vermaakt, het regent flink en af en toe hebben we last van onweer, de teckels houden zich rustig en liggen te dutten af en toe even spelen en ik heb samen met pruts de garage schoongemaakt, waar regen al niet goed voor is.
 
De komende dagen wordt het zomers dus we gaan er weer lekker op uit, helaas geen velden want op dit moment groeien er heel veel aren en ik heb er al een paar uit de vachten mogen plukken, ik heb vroeger eenmaal meegemaakt dat een aar in een teckelneus was beland en dat heeft uiteindelijk tot een (kleine) operatie geleid dus dat willen we zeker niet meer, we houden het veilig en nemen de bospaden en de boerenweggetjes en natuurlijk hebben we het racepad naast het kanaal, de mooie haventjes en het mooi stilte gebied.
 
Marron is een echte Le Grand Coeur, het tuinieren zit in de genen! 
 
Een lekker verfrissing!
 
Beer test de nieuwe tuinkussens en lijkt als twee druppeltjes water op zijn mam Soiree 
 
Pirouette is met baasjes en Lobke en Floor op vakantie geweest in Engeland
 
en als je op vakantie bent kun je best even gebruik maken van de tennisbaan
 
En even rondkijken of het in de tuin van Engeland "groener" is
 
Ondertussen groeit La Bohème lekker door en leert Lilou haar alle "Kneepjes"
 
Lilou heeft haar volle aandacht
 
Ze doen samen aan bodemonderzoek 
 
Samen met mam Soiree
 
Kussen met Mon Ami 
 
Heerlijk dutten
 
Nog een echt pup-buikje
 
Van pup naar meisje!


  
21-05-2019
Dinsdag 21 mei en vandaag is het precies 16 weken geleden dat de pupjes zijn geboren.
Dat betekent dat de pups nu grote sprongen gaan maken, ze zullen wat zelfstandiger worden en wat ondeugender ze gaan de volgende fase in op weg naar de pubertijd.
Ik ben erg benieuwd hoe La Bohème zich gaat ontwikkelen, ze is qua karakter weer even anders als Lilou, waar Lilou overal op af ging zie ik La Bohème toch af en toe situaties inschatten voordat ze erop af gaat aan de ene kant moet ik haar buiten soms een beetje stimuleren terwijl ik haar thuis soms wat af moet remmen.
Buiten dat luistert ze enorm goed... als ze weleens haar tandjes ergens inzet is een NEE genoeg en springt ze vrolijk naar haar speelgoedmand om een speeltje te pakken, ze kan ook heel goed alleen spelen.
Als we 'smorgens opstaan rent ze met de hele roedel naar de keuken voor een ontbijtje, ze blijft nu ook netjes uit de bakjes van haar mede-teckels en als de roedel na het eten een plekje zoekt om nog even te dutten speel ik een kwartiertje met haar waarna ze bij een van de teckels ook een dutje gaat doen zodat ik even kan douchen en ontbijten.
 
Het wandelen gaat prima, ze wordt nu begeleid door twee teckels, meestal Mon Ami en Soiree en ze leert nu dat ze geen wirwar van de lijnen moet maken door van links naar rechts te springen ik oefen het nu nog een paar dagen en dan gaat oma Cacao mee zodat ze ook daar rekening mee gaat houden zo wordt ze klaargestoomd om strakjes met de hele roedel te lopen.
 
Ze groeit lekker door gisteren gaf de weegschaal 5,8 kg aan dus ik verwacht dat het een stevige dame gaat worden aan het eten zal het niet liggen want de kleine meid vindt alles lekker vlees, vis, groente, pasta, een eitje en vooral snoepjes het gaat er zonder problemen in. Gelukkig wordt het snacken buiten wat minder, ze had de neiging om ook blaadjes, stokjes etc naar binnen te werken maar nu knaagt ze er alleen nog maar op en laat de rest voor mij achter gelukkig!!
 
De laatste dagen ben ik druk geweest om de computer op te schonen, hij was gecrashed tenminste dat dacht ik maar doordat ik zo'n moeite heb om foto's te wissen is de PC in de loop van de jaren volgelopen en nadat Wil hem weer aan de "praat" had gekregen moet ik nu foto's gaan wissen en daar ben ik al twee dagen druk mee en het gaat beslist nog een paar dagen duren voor ik me er doorheen heb geworsteld. Mooi is wel dat ik alle mooie momentjes weer eens herbeleef ik ben begonnen bij het allereerste nest van Cacao en ben nu aangeland bij het allereerste nestje van Soiree en ik herken zoveel trekjes ook bij dit nest zie ik duidelijk een Grand Coeur stempeltje!!
 
De foto's die ik binnen gekregen heb ga ik over een paar dagen op de site zetten eerst even mijn karweitje afmaken en zorgen dat alles geschoond en gerangschikt is (tussen de bedrijven door natuurlijk want de roedel heeft er geen boodschap aan)!
 
Ook poseren moet geleerd worden... en dat viel niet mee La Bohème had de hele tafel nodig dus even hulp van Lilou
 
 Hahaha jaaa grote zus Lilou is een perfect voorbeeld

 
 en dan even alleen....
 
een beetje stout!!
 
Maar oooooooh ze kan zo lief zijn!
 
Perfect (er waren wel wat snoepjes voor nodig)

 


 
17-05-2019
Hiep Hiep Hoera......
Mon Ami vandaag vier jaar
 
Het wordt weer een feestelijke dag, we gaan Mon Ami extra in het zonnetje zetten vier jaar alweer en Mon Ami is nog altijd zijn lieve zelf, het beste vriendje wat je je maar kunt wensen, lief voor alles en iedereen en vooral buiten tijdens de wandelingen mijn kleine schaduw altijd dicht aan mijn voeten zeker als hij denkt dat ik wat steun kan gebruiken, kortom Mon Ami is geweldig, gevoelig, vriendelijk voor de meisjes, vriendelijk tegen alle andere honden en mensen groot of klein dus een feestje is DIK verdiend.
 
Lieve Mon Ami van Harte Gefeliciteerd
 
 
Altijd aan mij zijde!

 
14-05-2019
15 Weken.... de pupjes zijn vandaag precies 15 weken oud en tot nu toe krijgen we nog steeds goede berichten, de baasjes zijn blij met hun nieuwe familid/huisgenootje en wij natuurlijk ook. Het is voor mij alweer drie jaar geleden dat ik een pupje opgevoed heb al vind ik Lilou nog steeds een pup ze is zo heerlijk actief en vrolijk, daar boft La Bohème enorm mee want Lilou speelt heel veel met haar het zijn echte zusjes.

Qua karakter is La Bohème wat afwachtender dan Lilou, grote zus doet alles zonder na te denken en vind alles en iedereen leuk. De kleine meid vindt sowieso alle honden leuk en bij mensen is ze wat afwachtender maar als je haar uitnodigt dan gaat ze wel meteen op de uitnodiging in en grote zus Lilou behoeft nooit een uitnodiging die zit al in je nek voordat je haar überhaupt hebt kunnen begroeten, een gevalletje "storm" dus maar wel een hele prettige en leuke "storm".
 
We zijn nu echt aan het opvoeden, La Bohème kan al netjes zitten als ze iets lekkers krijgt, ze weet dat ze tijdens etenstijd uit een ander zijn bakje moet blijven en dat is heel belangrijk in de teckel-etiquette. Het woordje NEE klinkt ook regelmatig want de kleine meid vindt tuinieren helemaal het einde maar helaas denkt ze dat alle planten onkruid zijn en ik zie haar regelmatig een poging doen om een rozenstruik o.i.d. helemaal tot op de stam te snoeien en het liefst haalt ze ook de stam er nog eens uit.
Ze helpt ook erg graag mee met gevolg dat ik regelmatig iets kwijt ben... dus even zoeken naar La Bohème en dan vind ik haar bij de "gevonden voorwerpen".
Ze is niet de enige met tuin-genen, de baasjes van onze vandaaltjes Guus en Kobus hebben hun plantjes al beschermd met gaas en toch proberen ze dan nog een blaadje of takje door het gaas te trekken..... nou ja het zijn tenslotte wel vandaaltjes!!
 
De tandjes van onze kleine pruts zitten nog behoorlijk vast, ik houd haar gebitje nu even in de gaten het zal vast niet lang meer duren voordat de tandenfee ingeschakeld wordt.
 
We genieten van het weer, de tuindeuren kunnen weer de hele dag open en de teckels zijn vrijwel de hele dag in de tuin te vinden, natuurlijk wordt er druk gewandeld zowel met de roedel als met La Bohème ze springt meteen op om mee te gaan als ik haar tuigje laat zien. Momenteel wordt ze begeleid door Mon Ami of door Soiree en de komende dagen mogen ze alle twee met haar mee zodat ze leert met meerdere teckels te lopen zonder dat ze van de lijnen een haakwerk gaat maken en dat zal nog wel wat "voetjes" in de aarde hebben maar alle teckels hebben het netjes geleerd dus dat zal zeker met een beetje geduld gaan lukken.
 
Natuurlijk hebben we ondertussen weer wat foto's gekregen
 
Charlotte-Sophie, natuurlijk is zij ook in het bezit van hele goede tuin-genen en sinds kort gaat ze met haar bazinnetje op cursus,  ze doet het SUPER! 
 
Beer groeit als kool en heeft zijn speeltje "mores" geleerd gelukkig was hij nog te opereren!!

 
Marron is met zus Jip naar de hondenspeeltuin geweest
 
Heerlijk vrij spelen!

 
Pirouette was dit weekend samen met zusjes Lobke en Floor op de beurs 
 
Wat een prachtig plaatje
 
Er moest ook gewerkt worden dus dan heb je even een time-out!
 
Onze tuin-kabouter
Beetje fanatiek!!
 
Lekker wandelen met mam Soiree

 
En samen de afwas doen! 
12 mei 2019 Moederdag
 
Moederdag vandaag en natuurlijk worden onze moedertjes (en de rest) vandaag extra verwend.
Ze hebben genoten van een uitgebreide wandeling en hebben zich helemaal uitgeleefd in het lange gras wat uitnodigt tot kilometers grashoppen en ik hop natuurlijk lekker mee.

Ze hebben vanmorgen heel vroeg ontbijt gehad want ze besloten dat moederdag al om 05.30 uur moest beginnen en dus zijn we ook heel vroeg de velden in gegaan en hebben ze bij terugkomst genoten van een gedroogd kipfiletje. Daarna moet er natuurlijk even gespeeld worden met La Bohéme en als ik dan met de kleine pruts ga wandelen gaan ze heerlijk in de zon een dutje doen.
Vanavond krijgen ze natuurlijk een uitgebreid dinertje en een snack, maar ja dat doen we eigenlijk al elke dag.
Ik heb weer even door de foto's gebladerd en dan komen de herinneringen vanzelf en er is maar een conclusie .....al onze pupjes hebben geweldige moeders die zich gewoon voor 200% hebben ingezet en weggecijferd voor hun kroost.
Dus vandaag zetten we ze extra in het zonnetje
 
Jolie Cacao, door haar is Le Grand Coeur geboren en ze is natuurlijk moeder van Soiree, oma van Lilou en La Bohème en overgrootmoeder van de pupjes van Lilou dus zij is bij ons de Queen Mother
 
Onze Haze (Haasje) heeft het gepresteerd haar kinderen tot het allerlaatste moment te voeden, ondanks tandjes en nageltjes wie had dat gedacht van onze kleine diva
 
Soiree, een moeder met hele zachte pootjes en heel trots op haar kroost 

 
 Lilou.... heel zorgzaam en zeker een hele speelse moeder wat heeft ze genoten van haar kleintjes

 
Vrijdag 10 mei 2019
Een regenachtige week maar elke dag is er toch wel een moment dat we droog op pad kunnen, de buienradar wordt flink geraadpleegd en gelukkig heeft die vaak gelijk, niet altijd natuurlijk want soms krijgen we een verassing maar deze week is het gelukt om droog thuis te komen.

Het vergt nu wat meer tijd om alle teckels tevreden te houden, de roedel gaat 'smorgens met me mee en als we terugkomen dan vertrekt Wil met Haasje en Willemien, ondertussen zorg ik dat de huiskamer spic en span is en doe ik de voorbereidingen voor het avondeten terwijl ik ondertussen geniet van de streken van La Bohème.
Het meelopen met de roedel is nu even van de baan voor haar, ze zit niet graag in de draagzak en ik vind dat de roedel zeker elke dag recht heeft op een flinke wandeling, ze zijn het gewend en als ik de route drastisch beperk dan zie ik de teleurstelling als ze merken dat we weer naar huis gaan. Dus.... ik ga 'smiddags met La Bohème en de afgelopen dagen nam ik Soiree dan mee omdat zij herstellende was van haar sterilisatie, tot gisteren want toen gaf Soireetje aan dat ze persé met de roedel mee wilde en heeft ze dus zeker 1,5 uur gelopen, gesnuffeld en gedold en dat ging prima.
Nu escorteert Mon Ami de kleine meid weer en die is daar dolgelukkig mee, je ziet hem genieten van de extra aandacht en hij is natuurlijk een geweldig voorbeeld voor kleine pruts.
 
La Bohème doet het uitstekend, ze eet als een wolfje en groeit als kool. Ze krijgt steeds meer zelfvertrouwen en heeft zelfs de lelijke tuinkabouter eens vermanend toegesproken. De laatste dagen reageerde ze helemaal niet meer op dat lelijke ding maar eergisteren kwamen we van een ander kant en zag ze hem weer, ze schoot de voortuin in en sprong tegen het beeld aan om even te vertellen dat ze echt niet bang van hem was.... dappere La Bohème.
Ze loopt nu heerlijk en heel ijverig mee, verkeer deert haar niet meer, alle honden zijn leuk en nieuwe dingen worden onderzocht, soms nog een beetje terughoudend maar haar nieuwsgierigheid wint het.
 
We genieten enorm van haar, het blijft veel werk maar het is zo ontzettend leuk om weer eens een pup te begeleiden en op te voeden.

Ik heb deze week weer heel wat telefoontjes gehad van mensen die Soiree willen adopteren, er wordt gedacht dat ik een plekje voor haar zoek omdat ze geen pupjes meer gaat krijgen maar zo werkt dat hier niet, Soiree is mijn meisje en we kunnen haar zeker niet missen, daarbij weet ik zeker dat ze gelukkig is met haar plekje in de roedel samen met haar mam Cacao en dochters Lilou en La Bohème.
 
Gisteren kreeg ik een nieuwe foto van Haasje (Bardot) samen met haar zus Cuba. Haasje is geboren in het tweede nestje van Cacao en had zeven broers haar bijnaam was sneeuwwitje en het was en is nog steeds een kranig meisje dat vernoemd is naar onze supernanny
 
 
Ik geloof dat Marron hier een beetje moe is!!
 
Soiree aan het herstellen
 
Moeder en dochter samen op pad
 
en samen controleren of ik alles goed afgespoeld heb 
 
Een nieuwe tuinslang die moet even gecontroleerd
 
De twee zusjes zijn aan elkaar gewaagd, Lilou is gek op de kleine meid
 
 
Regelmatig toch een dutje


 
05-05-2019
De maand mei en weer eens tijd gemaakt voor een update.
Het gaat prima met onze pup en met haar broertjes en zusjes, dinsdag alweer 14 weken oud en ik ben nu het avondhapje echt flink aan het afbouwen het zijn nog maar twee hapjes en vanaf morgen krijgt La Bohème 3 maaltjes want ik vind haar toch een tikje mollig. Niet gek hoor want de kleine meid heeft een echte eet-passie ze vindt alles lekker en vaak probeert ze zelfs de bodem van haar bakje nog te consumeren en de bakjes van de roedel worden nauwkeurig door haar geïnspecteerd want stel je voor dat er nog een kruimeltje achtergebleven is.
Ze speelt no zowat de hele dag, eerder sliep ze 'smiddags nog een dikke twee uur maar nu is een heel klein uurtje genoeg om te zorgen dat haar batterijtje helemaal opgeladen is en dan gaan we wandelen of er wordt met haar gespeeld, soms laat ik haar eventjes alleen in de tuin zodat ze ook leert dat ze niet de hele dag alle aandacht kan krijgen.
Alle teckels zijn door haar gecharmeerd behalve als ze liggen te slapen hahaha ze kan als een wervelwind aan komen stormen en duikt gewoon bovenop haar familie slapend of niet dat maakt de kleine meid niet uit. Ook Haasje ontkomt er niet aan en dat levert een hoop gebrom op maar het maakt geen indruk en eigenlijk vind Haasje dat enorm leuk en ze speelt dan ook volop met kleine pruts, onze Supernanny krijgt nu door dat spelen en zorgen een heeeeele mooie taille.
 
Vorige week heb ik de knoop doorgehakt en is Soiree gesteriliseerd, Soiree was weer in top-conditie na haar dracht en het opvoeden van haar pupjes. Haar melklijsten waren mooi teruggetrokken en ze had een mooi gewicht dus lichamelijk geen enkel beletsel om het te laten doen. Ze heeft nu 3 nestjes groot gebracht maar daar tussendoor had ze erg veel last van schijnzwangerschappen, zo erg dat ze na haar loopsheid niet meer mee naar buiten wilde, niet wilde spelen, slecht at ... kortom Soiree was gewoon erg depressief als ze niet drachtig was en dat vind ik een goede reden om in te grijpen.

Dus met de nodige pijn in mijn buik heb ik haar vorige week weggebracht.... ik weet natuurlijk dat dit een standaard ingreep is maar ook daar kan wat fout gaan. Ik heb gewacht tot ze onder narcose was en afgesproken dat Soiree tot laat in de middag bij de dierenarts op de recovery afdeling zou blijven zodat ze rustig bij kon komen zonder dat er een vliegend en heel vrolijk puppenkind bovenop haar zou springen. Na een uurtje kreeg ik gelukkig al het goede bericht dat de operatie goed was gegaan en dat Soireetje lekker onder de warmtelamp lag.
Een lange dag ... want ook al heb ik acht teckels als er eentje even niet is dan voel je een gemis dus ik was blij toen ik haar weer op kon gaan halen. Intussen springt Soiree weer lekker rond, ze mag samen met mij en La Bohème kleine routes lopen en met een paar dagen gaat ze weer heerlijk mee met de roedel.
Dus we sluiten weer een episode af geen pupjes meer voor Soiree ze heeft het enorm goed gedaan en de pupjes hadden geen betere moeder kunnen hebben.
 
Gisteren kregen we een foto van Ollie (uit het vorige nestje van Soiree en Nabucco) hij lijkt enorm op zijn mam!!

 
Een nieuwe foto van Beer
 
En Marron kan vliegen!!!
 
Floor krijgt een kusje van haar baasje 
 
en geeft het door aan Pirouette??
 
La Bohème (bijna in slaap) propt zich gewoon achter de rug van Mon Ami
 
Lilou wil even op schoot
 
Mijn gepensioneerde meisjes

 
Soiree blijft een "moeders"kind en vind altijd troost bij Cacao 30-04-2019
Vandaag zijn de pupjes alweer 13 weken oud dus een beetje jarig en daarbij was het een hele fijne dag voor de roedel, het weer werkte mee, baasje was thuis aan het werk dus dan kunnen we lekker aan de zwier.
Het was een fantastische maar wel woelige wandeling.
Op de heenweg flink tempo gemaakt en de teckels danste lekker aan de lijn even een tussenstop gemaakt zodat ze kunnen snuffelen, graven of gewoon even rondkijken of uitpuffen en daarna weer richting huis. Eenmaal op de terugweg koos ik voor het racepad, een mooi pad waar de teckels een stuk los kunnen en flink gas kunnen geven. Ik was er amper toen ik in de verte iets aan zag komen pas toen het dichterbij kwam zag ik dat het een haas was en tegelijkertijd zagen de teckels het ook. Ik ben stil gaan staan en dacht die Haas kiest vast een ander pad maar neeeee hij/zij kwam recht op ons afgerend de snelheidsmaniak had duidelijk een brilletje nodig.
Ik begon weer met bewegen en ja hoor de haas remde af en bleef midden op het pad zitten, dat was het moment waarop de roedel in koor begon te joelen en gelukkig koos de haas het hazenpad.
De teckels waren door het dolle heen en het heeft honderden meters geduurd voordat ze rustig werden Lilou heeft echt nog heel lang het hoogste lied gezongen. Ik heb ze maar allemaal veilig aan de lijn gehouden en we waren erg snel weer thuis omdat ze allemaal maar een versnelling hadden en dat was gewoon in "zijn"5.
 
Vanmiddag ben ik met La Bohème gaan shoppen, weer even in de auto en even uitproberen of ze een echt meisje is en van winkelen houd.
De auto is gewoon heel normaal voor haar ook even het raampje een stukje open zodat ze het verkeer kan horen maar ze blijft gewoon lekker liggen het deert haar niet.
We zijn naar de Intratuin geweest want daar zijn hondjes welkom, het is er altijd druk en er is van alles te zien. Het rijden in het winkelwagentje vond ze de eerste meters niet zo leuk, logisch want zo'n ijzeren kar maakt een hoop lawaai als je daarmee over de stenen rijd. Eenmaal binnen begon ze nieuwsgierig te worden, ze keek haar oogjes uit en ze is met vlag en wimpel geslaagd ze heeft haar diploma winkelen dik verdiend.
 
De roedel ziet alles, beneden werden de bijenkasten verplaatst dus dat moest even gecontroleerd worden
 
Marron groeit als kool,hij heeft nog steeds zijn lieve Marron-blik ! 
 
Het lijkt wel met de paplepel ingegoten .... een echte Le Grand Coeur (Beer) zorgt dat de vaat voorgewassen wordt 
 
Pirouette wordt lekker in de "watjes" gelegd 
 
La Bohème had een drukke middag
 
Nou moet het niet gekker worden.... zingende varkens
 
En ja..... ze hebben ook een dierenafdeling 
 
Ze heeft flink gewinkeld en de voorraad snacks is weer aangevuld, nu nog even afrekenen

 
 
27-04-2019
De allereerste koningsdag voor de pupjes en dus ook voor La Bohème.
Helaas werkte het weer niet zo mee maar ik ben wel met de roedel op stap geweest toen het er even naar uitzag dat het droog bleef. Precies toen we Grathem weer inliepen kregen we een stortbui, gelukkig waren we dicht bij een bushalte zodat we even konden schuilen en we kwamen redelijk droog thuis. 
Helaas begon het daarna weer te "gieten" en dus heeft onze kleine prinses nog geen wandeling gehad misschien dat het strakjes nog even kan.
Het gaat goed met haar, gisteren zijn we naar de dierenarts geweest en is ze weer helemaal gecheckt, alles is prima in orde, ik vond haar een beetje mollig maar volgens de dierenarts is ze gewoon een flink teckelmeisje nu al wat gespierd en geen grammetje vet. Dat is goed nieuws voor La Bohème want het is een kleine lekkerbek en ik had me voorgenomen om het laatste hapje 'savonds achterwege te laten maar nu mag ze dat gewoon nog even hebben ook al wordt het hapje steeds kleiner en voer ik haar overdag wat meer.
Het autoritje naar de kliniek was ronduit gezellig te noemen ik heb het idee dat ze het leuk vind ze zit prinsesheerlijk op de passagierstoel en kijkt vrolijk in het rond, af en toe een klein snoepje en een aai over haar bolletje en ze is dik tevreden.
Ook in de wachtkamer was ze lekker rustig en een beetje nieuwsgierig, andere honden vind ze helemaal geweldig ze toont geen enkele angst en wil heel graag kennismaken.
Ze is goed gegroeid en weegt nu 4,4 kilo.
 
Onze kleine prinses!
 
Lilou na de wandeling, ze ploft gewoon boven op Mon Ami
 
Wat een fijne siësta 
 
Gisteren heeft "de jeugd" nog even verstoppertje gespeeld
 
Marron en zus Jip raken al aardig "verknocht"aan elkaar
 
Pirouette en haar tante Floor
 
Charlotte-Sophie hoort helemaal bij haar nieuwe familie ze is niet meer weg te denken
 
En Guus probeert te vliegen!

  
25-04-2019
Een rustige dag, Wil is deze week vaak buitenshuis aan het werk dus ik ga wandelen als hij weer thuis is en dat betekent dat ik overdag bezig ben met het huis op orde houden, spelen met kleine pruts en natuurlijk met de rest en .... ja ik heb besloten dat alle teckels (behalve La Bohème) een momentje in de "spa" krijgen. Soiree heeft "het spits" afgebeten en zij mocht als eerste even lekker in bad, daarna was Mon Ami aan de beurt en toen was helaas het warme water op. We hebben in de garage het hondenbad staan en daar krijg ik warm water door midel van een Boiler en ik was wel heel enthousiast geweest dus we gaan morgen verder en dan krijgen Willemientje en Doedel een nat pak.
Ik heb de dame en heer ook even gefohnt want ik weet dat ze het heerlijk vinden als ze nat zijn om zich te paneren in de Limburgse klei. Droog geen probleem maar oh wee als ze nat zijn.
La Bohème heeft me geholpen ze was reuze nieuwsgierig, ze vond Soiree wel heel raar ruiken ze liep al snuffelend achter haar mamma aan.
 
Gisteren heb ik Willemientje geplukt, zij was de laatste in de rij dus voorlopig mag alles weer gaan groeien.
 
 Willemientje geplukt en ze ziet er weer prachtig uit
 
Ja en voor je het weet sta je in bad!
 
Brave Mon Ami, hij vind het eigenlijk niet zo leuk maar blijft keurig staan
 
 
De twee zusjes zijn echt onafscheidelijk
 
 Heerlijk meisje
 
Ze ziet alles 
 
 en wordt ondeugend.... ze weet dat ze niet aan de planten mag knagen maar op dit moment begint ze haar grenzen te verleggen en kijkt tot hoever ze kan gaan, ze is me een beetje aan het uitdagen. Lilou heeft dat ook gedaan en als ze dat doen draai ik me om en ga weg en plots is het dan niet meer leuk om ondeugend te zijn.
 
 Oma Cacao met haar twee kleindochters. Ze heeft de meisjes aardig onder controle.... hoe ze het doet geen idee.
Als ze moe gespeeld zijn dan kruipen ze bij hun grootmoeder ik geloof dat ze zich daar helemaal veilig voelen

 
 
24-04-2019
Vandaag zijn de pupjes alweer 12 weken oud en ik ben al zo aan La Bohème gewend dat het lijkt of ze er altijd al was, in ieder geval is ze hier helemaal op haar plek en we willen haar zeker niet meer missen, dat geldt voor Wil en mij maar zeker ook voor de roedel ze zijn allemaal dol op haar en het is fantastisch leuk om te zien hoe ze met haar spelen, de roedel heeft een groot incasseringsvermogen want ik hoor regelmatig een piepje als de kleine pruts haar scherpe pup-tandjes gebruikt maar het wordt haar gewoon vergeven.

De paasdagen waren druk maar ook heel gezellig, ik wissel de wandelingen met La Bohème af, er is een wandeling met een van de roedelleden maar er is ook een dagelijkse wandeling dat ze alleen met mij gaat en dan merk je toch dat ze sneller van dingen onder de indruk is, een ouder teckeltje erbij maakt haar zelfverzekerd maar ik blijf een op een met haar lopen totdat ze niet meer reageert als er rare geluiden of dingen zijn. Gisteren liepen we langs een tuin met een gigantische tuinkabouter waarvan ze echt huiverde en ze besloot om er niet langs te lopen. Ik los dat op door gewoon te blijven staan, ik dwing haar nergens toe en als het een beetje lang gaat duren dan kniel ik en stel haar gerust en ja hoor dat helpt dan loopt ze er gewoon voorbij, ze kijkt nog even om of de kabouter niet achter haar aan komt rennen en binnen een paar seconden is ze het weer vergeten. Ik niet natuurlijk dus straks gaan we dezelfde route nemen en gaan we weer even naar de lelijke kabouter kijken.
 
Ik merk dat dat bij La Bohème enorm goed werkt, het gaat nu even niet om kilometers maken maar gewoon wennen aan wat wij allemaal gecreeërd hebben. In het natuurgebied heeft ze geen enkel probleem dan is ze niet op haar hoede maar is het een brok blijheid.
 
Ik heb een leuke foto gekregen van Odie (Cartouche) hij is zondag vier jaar geworden en daarhoort een verjaarsstrik bij!
 
 
Marron en Jip, Jip is pas geplukt en ziet er erg mooi uit!
 
En vandaaltjes Kobus en Guus met een prachtig glansje
 
Pirouette, ik vind haar een echt meisje en het lijkt ofdat ze poseert voor de foto 
 
 
Beer wordt ondernemend en zoekt de rand van de vijver op 
 
Van avonturen wordt je moe Beer !!
 
We hebben de bloembakken gevuld en ieder jaar wordt onze keus goedgekeurd door Mon Ami 
 
 
 Cacao heeft op het terras haar eigen villa, maar nu heeft ze ook een onderkomen in het achterste gedeelte van de tuin.

 
 Soiree is haar kraamkleed kwijt en is weer helemaal mijn meisje
 
 Barbeque en dat betekent dat de teckels een drumstick of kippenvleugel krijgen dus de dames willen heel graag hun bestelling doorgeven

 

 
22-04-2019
En alweer Feest HOERA voor de pupjes uit het "gouden" nestje van Jolie Cacao en Tony Chocolonely
Ze worden vandaag 4 jaar
Van Harte Gefeliciteerd Trudy, Floortje, Lotje, Mister, Odie, Lodewijk en Morisson en baasjes.
Een hele fijne dag
 
Een hele trotse Cacao 
 
Wat een sterke en mollige pupjes waren jullie, we hebben zo genoten om jullie te zien opgroeien tot mooie en lieve teckels natuurlijk dankzij de hele goede zorgen van jullie Mam die ondertussen alweer oma en overgrootmoeder is

 
 
21-04-2019 
Hiep Hiep Hoera

Onze eigen Paashaas wordt vandaag 8 jaar en dat gaan we vieren natuurlijk.
Lieve en ondeugende Haze we zouden jou voor geen goud willen missen, je houd ons alert en kletst de oren van ons hoofd,
we houden ontzettend veel van je kleine Diva

Van Harte Gefeliciteerd Haasje 
 
Morgen gaan we weer verder met updates over de pupjes, mijn postbus zat overvol dus ik heb gezorgd dat daar weer wat in past maar de ruimte van de site zit op dit moment ook aan de max. Morgen ga ik wat opruimen zodat ik weer nieuwe foto's kan plaatsen maar vandaag gaan we de verjaardag van Haze vieren dus ze wordt extra extra in het zonnetje gezet


16-04-2019
De pupjes zijn vandaag 11 weken oud en La Bohème weegt bijna 4 kilo dat betekent dat ze qua groei precies op haar mamma Soiree lijkt en waarschijnlijk ietsjes flinker gaat worden dan Lilou.
Ze is in ieder geval beresterk en zit vol energie, gisteren en vandaag heeft ze geen enkel "ongelukje" meer gehad, als de tuindeuren openstaan gaat ze keurig naar buiten voor een poepje of een plasje en zijn ze dicht dan komt er een piepje dat ze naar buiten wil. Dat is natuurlijk helemaal geweldig want soms zat ze voor de deur maar als ik het niet zag dan vond ik toch een plasje binnen maar nu waarschuwt ze.
Het slapen gaat ook helemaal goed, om 10.00 uur laat ik haar nog even buiten en dan slaapt ze gewoon door tot 06.00 of 06.30, eenmaal wakker rent ze naar de deur en sprint meteen naar buiten, daarna volgt het ontbijt en terwijl de roedel dan nog even gaat slapen speel ik even met haar waarna ze ook nog even bij een van de teckels een dutje gaat doen.
Vandaag hebben we geen wandeling gemaakt want Wil moest naar Amsterdam maar dat halen we morgen natuurlijk in en dan gaat ze een keer met de roedel mee.
 
Vandaag heb ik Haasje geplukt, ze had er niet zoveel zin in maar ik heb stand gehouden en nu is ze helmaal klaar op een paar sprieten op haar hoofd na die ga ik morgen zorgvuldig plukken want het haar op haar hoofd heeft weinig ondervacht en ik wil niet dat er "gaatjes" in gaan vallen en Haasjes geduld was op dus morgen nog een kwartiertje en dan is de kleine meid helemaal klaar voor de zomer.
 
Het wordt heerlijk weer en we gaan er echt van genieten, de hele dag de deuren open de teckels heerlijk in het zonnetje en een blije en speelse pup die er ondertussen voor gezorgd heeft dat Mon Ami weer een mooie taille krijgt wat een dieet niet echt voor elkaar kreeg is La Bohème gelukt!!
 
Hoezo moet ik getrimd??
 
Ik heb er zoooo geen zin in!!
 
 Zijn we klaar????
 
Morgen nog een paar haartjes en dan ben je zomer-proof
 
Ondertussen walst La Bohème de hele tuin door

 
 Alles is leuk
 
 Soiree moedert nog steeds en verliest haar kleine meid niet uit het oog
 
 Vastberaden Typje!!
 15-04-2019
De pupjes zijn waarschijnlijk allemaal geaclimatiseerd, La Bohème loopt hier rond alsof het altijd al zo geweest is en ze is flink bezig met haar inburgeringscursus.
Gisteren ben ik met haar naar de paasmarkt geweest, ik heb er weinig van gezien want om de paar meter werden we tegengehouden, de kleine pruts kreeg heel veel aandacht en bijna iedereen wilde haar even aanraken en knuffelen. Ook Mon Ami heeft de nodige knuffels gehad want die mocht ook mee. Ik heb gemerkt dat de kleine meid zich buiten het best op haar gemak voelt met onze kleine "Duitse Herder". Hij is niet van zijn stuk te brengen en vriendelijk tegen mens en dier, daarbij loopt hij pal naast me en houd me in de gaten zodat ik mijn aandacht helemaal aan La Bohème kan besteden.
We zijn na zo'n drie kwartier weer vertrokken, het terras zat overvol dus geen drankje voor ons en zoveel aandacht kost enorm veel energie voor een pup we hebben een kleine tussenstop gemaakt op een rustig veldje waar ze even stoom kon afblazen met Mon Ami en hopla weer fijn naar huis.

Vandaag heb ik Soiree helemaal gepimpt en ze ziet er weer prachtig uit, morgen jaaaaa dan is Haasje aan de beurt ik hoop dat ze met haar juiste pootjes uit bed stapt anders wordt het nog een "klusje".
Vrijdag ga ik met onze pup naar het tuincentrum, ze is reuze in tuinieren dus we gaan samen plantjes uitzoeken, natuurlijk neem ik ook een van de andere teckels mee?? waarschijnlijk Haasje want die houd van shoppen.
 
Ondertussen krijg ik nog steeds enthousiaste en leuke berichten over de broertjes en zusjes en we genieten volop want ik zie ze echt grote stappen maken en op de foto's kun je zien dat de "groei" er goed in zit. Kortom het gaat fantastisch en daar zijn we heeeeeel blij mee.
 
Pablo doet het ook goed bij zijn nieuwe familie 
 
 Pfff ik zie ze groeien!!

 
Beer heeft kennisgemaakt met het vijvertje en vind het heerlijk om eruit te drinken
 
Marron heeft kennisgemaakt met de buurhond, zo te zien gaat dat erg goed
 
En deze foto is natuurlijk helemaal het "einde" (Marron)
 
Pirouette heeft ook groene "vingertjes"" 
 
Twee Le Grand Coeurtjes 
 
Baasje Mannon is aan het studeren en Guus houd haar gezelschap
 
Owww Guus... wat ben je toch een heerlijk ventje
 

 IK VERTREK
 
13-04-2019
Ik kon het niet laten dus weekend-foto's, we gaan ons echt wel vermaken, allemaal een heel fijn weekend!

 En zo vond ik vanmorgen La Bohème samen met Haasje
 
en daar zien we de supernanny weer te voorschijn komen met een flinke pruik want onze Haze is nog steeds niet geplukt!
 
we zijn wakker 
 
 
en klaar voor aktie 
 
De roedel pikt alles van de kleine pruts

 

 

 
11-04-2019
Vrijdag en ik had de hulp van boer Theo al ingeroepen omdat La Bohème angstig bleef voor tractoren dus het plan was om even samen met haar de hele grote tractor van dichtbij te bekijken en een ritje te maken. ik pak problemen graag snel en grondig aan maar het is niet nodig. Vanmorgen liep de kleine meid plots vrolijk langs het verkeer, af en toe ging ze even zitten om de vrachtwagens rustig te bekijken en er waren 3 sterke mannen bezig met een plantsoen bladvrij te blazen, dat gaf een enorm lawaai en in gedachten zag ik de kleine meid al vluchten of piepen. De heren zagen mij aankomen en de bladblazer werd uitgezet en La Bohème liep lekker met me mee. Natuurlijk moest ze even geknuffeld worden, de drie heren waren helemaal vertederd.
Na de knuffels besloten we om de blazer gewoon aan te zetten en ...... de kleine mevrouw bleef rustig, weer uit..... weer aan, nauwelijks reactie dus ze had een snoepje verdiend en gekregen ben zooooo trots.
Ze is nu klaar voor de volgende stappen en dat wordt de auto en winkelen samen met mij.
 
Ze wordt sterker en zelfverzekerder ze heeft vandaag al een paar keer NEE gehoord want ze is vast van plan om de tuin een ander aanzicht te geven en ze wordt daarbij behoorlijk snel, wel luistert ze meteen maar dat duurt maar even hahaha. Normaal voor een pup het had me verwonderd als ze alles meteen braaf achterwege zou laten ze bruist van energie dus de wandelingetjes mogen nu iets langer duren.
 
Vanmorgen heb ik de roedel getrakteerd op een behoorlijke wandeling, er stond een koud windje en ze waren topfit. La Bohème hebben we bij Wil, Willemien en Haasje achtergelaten zij mag weer mee als we een kortere route nemen.
 
Vanmorgen werd ik om 05.30 uur wakker gemaakt onze minimouse moest plassen en heel nodig dus dat heeft ze keurig buiten gedaan. Daarna probeert ze wel om te gaan spelen maar daar ben ik niet op ingegaan, ze mocht nog even een half uurtje bij mij liggen wat ze overigens keurig deed en na 5 minuutjes was ze weer in slaap.
 
Morgen is een drukke dag, boodschappen, kapper, wandelingen en bezoek dus dan wordt de site niet ge-updated maar we halen de schade natuurlijk in.
Allemaal een heel fijn weekend geniet van de pupjes!!
 
Lilou en Soiree een heel hecht team, en Soiree is weer helemaal in vorm, ik heb haar al een beetje in model gebracht (alleen nog de finishing touch)  en onder haar "kraamkleed" zit weer een mooi donkerbruin vachtje!
 
En weer even proberen of ik ze mooi op een rijtje krijg
 
Dat valt niet mee de dames hebben vaak andere plannen
 
Jaaa goed zo.... fijn roedeltje!!
 
Dapper meisje nu gewend aan verkeer en ook aan tractoren en veewagens!
 
Het pupmandje ontgroeid  
 
Ik zou haar de hele dag kunnen zoenen!! 
 
La Bohème met haar lieve oogjes en dikke stampertjes 


 
 
10-04-2019
Het gaat prima hier, La Bohème doet het super goed en qua zindelijkheid heb ik niets te klagen.
Alle poepjes worden buiten gedeponeerd en de meeste plasjes ook.
Er gebeurt natuurlijk weleens een ongelukje, zeker als de kleine meid druk aan het spelen is wil ze weleens vergeten om naar buiten te gaan maar dat gebeurt zeker niet vaak en is heel berijpelijk, de sluitspiertjes werken nog niet optimaal.
Ik maak er geen punt van en zeg er ook niets van, ik ruim het op en we gaan gewoon door want ik weet dat ze gewoon begrijpt dat het buiten moet en daarbij heeft ze het super snel opgepikt dus ik ben "dik" tevreden.
De dutjes duren nu wat korter en de speelmomentjes dus langer. Het wandelen begint ze nu ook echt leuk te vinden behalve als er een tractor of transportwagen langskomt want dat vindt ze toch nog wat eng dus daar werken we nog even aan.
Met de andere pupjes gaat het ook prima en ik krijg regelmatig mooie plaatjes en een update waar we erg blij mee zijn. Het enthousiasme is groot en ik heb zelf ook nog steeds het gevoel dat er een klein rose wolkje boven mijn hoofd hangt want ze is zooooo leuk.
Ze is helemaal geaccepteerd door de roedel en vooral Lilou, Soiree en Mon Ami spelen vaak met haar. Soms zijn ze een beetje lomp (tenminste dat vind ik) maar als ik "zachtjes" roep wordt dat meteen begrepen. 
La Bohème is de afgelopen week al flink gegroeid, toen ik vanmorgen opstond en ik haar door de tuin zag hollen zag ik toch al een echt teckelmeisje.
 
Foei, je bent gegroeid
 
en wordt ondeugend
 
Een echt bloemenmeisje

 
Maar kijk...... ze gaat vast opruimen
 
Oh nee toch niet afgeleid door een bal
 
 
 Een dutje in de zon
 
en natuurlijk bij "grote" zus 
 
Kleine Pirouette is nog steeds een buitelaar en dit dutje is vast verdiend want ze weet haar baasjes ook aardig bezig te houden
 
En de kleine vandalen Kobus en Guus het gaat heel goed met ze en ik moet altijd lachen als ik ze zie!!
 
Samen spelen dan ook samen dutten
 
 
Ook Marron houd van tuinieren
 
Zus Jip kijkt hem even verwijtend aan.... oeps daar gaan de blauwe druifjes
 
Broer konijn moet het ontgelden
 
Lieve Beer houd siesta waarschijnlijk wel verdiend want hij heeft tenslotte drie zussen

09-04-2019
Vandaag zijn de pupjes 10 weken oud en wat is er al veel gebeurd in hun korte leventje, ze beginnen te wennen en ook hun nieuwe teckelzusjes beginnen te ontdooien en er komt langzaam aan gewenning. La Bohème wordt hier nu ook door alle teckels geaccepteerd, Haasje kan nog weleens brommen vooral als de kleine meid gewoon bij haar kruipt als ze lekker ligt te slapen. In het begin ging ik er dan even bij zitten en vertelde Haasje dat het nog een pupje is en dat ik het zo fijn zou vinden als ze een beetje voor haar zou willen zorgen.... het gebrom houd op en nu wast Haasje zelfs de oortjes van onze pup. Natuurlijk wil Haasje respect en soms bromt ze nog maar ik betrap haar er nu ook op dat ze zelf bij La Bohème in het pupmandje kruipt.
Mon Ami en Lilou spelen regelmatig met haar al willen ze nog weleens een beetje te lomp doen maar als ik roep dat ze zachtjes moeten doen dan wordt daar meteen gehoor aan gegeven. Morgen gaat onze pruts met de roedel mee naar buiten het zal haar eerste wandeling met de roedel worden, ik neem een draagzak mee zodat ze daar even in kan rusten ik ben erg benieuwd hoe ze dat gaat vinden.
Het wandelen met haar alleen begint te wennen al kan ze van sommige dingen toch even schrikken dus buiten de wandeling met de roedel neem ik haar ook alleen mee zodat ze zelfstandig wordt.
Verder geniet ik enorm van haar, ze huppelt en holt lekker door kamer en tuin en vandaag ben ik ook begonnen om het huis weer op orde te krijgen want ze moet ook leren dat ik niet de hele dag tot haar beschikking ben en ik mag niet klagen ze kan zich ook heel goed alleen vermaken want ook de roedel wil graag pauze zeker na een lane wandeling.
 
Dapper meisje!
 
Natuurlijk mag ze snuffelen ik houd de wandeling rustig en laat haar alles onderzoeken

 
 Daar gaan de violen!!!
 
Ze wordt ondeugend!!
 
Een koprol... dat heeft ze vast van zusje Pirouette afgekeken die is er een "ster" in
 
Gewoon mooi wezen
 
En slim is ze ook, ik ga de ramen wassen en La Bohème klimt op de rand van het grote hondenbed, klimt dan zo op de hocker en dan kan ze weer zo op de vensterbank
 
Hier grijp ik even in want ze denkt dat je ook gewoon via het raam de tuin in kunt rennen
 
08-04-2019
Wat genieten we van La Bohème en we genieten ook van al onze pupjes die het zo goed doen in hun nieuwe families.
Natuurlijk zijn er kleine strubbelinkjes zeker bij de pups die een plaatsje hebben bij een andere teckel of teckels.
De teckels krijgen zomaar een broertje of zusje gepresenteerd en dat geld natuurlijk ook voor onze roedel. Er moet speelgoed gedeeld worden, de pup krijgt aandacht en soms gaat zo'n boef zomaar op een plekje liggen waar de andere teckel heel graag wil liggen. En dan blijven zo ook nog mee-eten pfff en slapen.
Het duurt een paar dagen voordat er totale acceptatie komt en de ene teckel is wat ruimdenkender dan de ander het kost gewoon een beetje tijd voordat ze door hebben dat ze lekker samen kunnen wandelen en spelen, samen op avontuur kunnen gaan en dat je elkaar kunt steunen.

Hoewel La Bohème hier opgegroeid is zijn er toch een paar teckels die aan haar moeten wennen, Haasje is niet van plan iets te delen als zij een speelgoedje heeft dan mag de kleine pruts er beslist niet aankomen, Doedel vindt haar soms wat te druk en gaat dan in de mand liggen, La Bohème weet al dat ze haar dan met rust moet laten anders volgt er een flinke brom. Natuurlijk hebben Soiree, Lilou en ook Mon Ami totaal geen problemen zij spelen volop met haar en vanmorgen zag ik de blijheid bij Soiree toen haar pup uit haar mandje kroop. Soiree rende meteen op haar af en begon haar te wassen en te spelen en dat wil heel wat zeggen want meestal is de eerste sprint de tuin in voor een ochtendplasje en dan heel snel naar de keuken voor ontbijt.
Willemien en Cacao geven ook geen problemen ze spelen af en toe met haar maar als ze al te wild wordt dan duiken ze gewoon in een bedje en La Bohème mag zeker wel bij ze liggen als ze tenminste rustig doet.
 
De kleine meis heeft vannacht weer lekker geslapen hoewel ze om 04.30 uur een plasje moest doen en dat geeft ze keurig aan. Gisteravond is ze om 21.00 uur al in slaap gevallen en ik kreeg haar niet echt meer wakker ik heb nog geprobeerd om haar een plasje te laten doen maar ze ging voor de deur zitten en sprinte meteen naar haar mandje om verder te slapen en tja.... dan kom je 'smorgens in de problemen. Nou ja problemen ik heb haar vanmorgen buiten gezet en ze deed meteen een plas, weer lekker opgepakt en teruggelegd en ze heeft netjes doorgeslapen tot 06.30.
Vanmorgen heeft ze haar ontbijt gewoon tussen de rest van de roedel gekregen, ik moet er wel bij blijven staan want ze is enorm nieuwsgierig wat de rest geserveerd krijgt dus dan schuif ik haar zachtjes terug naar haar bakje binnen een paar dagen zal ze helemaal gewend zijn aan het eet-ritueel want hier geld de regel NOOIT aan elkaars bakjes komen.
 
Verder helpt ze enrom mee in huis en tuin (kost wel tijd hoor) alles is leuk, ze hangt aan de dweil, zeem en stofdoeken zijn ook erg leuk en buiten moet ik het vaak zonder handveger of veger doen want die sleurt ze van links naar rechts. Ze heeft vandaag ook ontdekt dat zand verplaatsen erg leuk is (gewoon ordinair kuilen graven) dus daar hebben we ook nog een dingetje ze vindt het zo geweldig om te doen dat afleiden niet meer hielp dus ze heeft vandaag NEE gehad met het bekende vingertje en dat zal ik waarschijnlijk de komende tijd nog even vol moeten houden.
Geeft niets we houden toch wel van haar!!
 
Met Charlotte-Sophie gaat het ook heel goed en ze is een echt bofhondje wat haar grasveld is enorm
 
Kijk die ondeugende oogjes!!

 
Nieuwe foto's van Marron en zijn nieuwe zus Jip
 
Dag leuke man!!
 
Dit is toch fantastisch

 
Guus wat ben je toch een heerlijk ventje!!
 
Pirouette... haar houding verraad dat ze een echte Le Garnd Coeur is
 
Kleine Buitelaar!!
 
Op deze foto zie ik toch ook echt wel dat ze een zusje is van Charlotte-Sophie en La Bohème
 
Ook Beer heeft de typische Le Grand Coeur houding
 
En natuurlijk ook een foto van onze pruts die ondertussen weer zo'n 350 gram is aangekomen dus ze houd haar dikke billetjes nog even.

 
07-04-2019
 
Vandaag beginnen we met een nieuwe pagina, het is de eerste dag van La Bohème in onze roedel en alle pupjes zijn nu bij hun nieuwe baasjes.
Ik heb de pagina als subtitel IK VERTREK genoemd want we krijgen hele fijne berichten over- en foto's van onze pupjes dus we mogen ze nog even gaan volgen.
 
 
Ondertussen ben ik het trotse bazinnetje geworden van La Bohème en zit in hetzelfde leuke "schuitje" als de andere baasjes.
Vannacht heeft onze kleine meid het zonder de warmte en steun moeten doen van broertjes en zusjes en gelukkig heeft ze heerlijk geslapen
(ik zal wel eerlijk zijn ik had het mandje bij mijn bed staan en na een uurtje klom ze gewoon in bed en daar vond ik haar vanmorgen om 06.00 uur slapend op haar ruggetje met haar pootjes omhoog).
De kleine meid heeft tot nu toe nog maar een ongelukje gehad of eigenlijk was het mijn schuld, in plaats van haar vanmorgen op te pakken en buiten te zetten vond ik dat ze prima zelf naar de deur kon lopen wat ze ook deed maar ze kon haar ochtendplasje gewoon niet ophouden en ze trok dus een spoortje naar de deur. De rest van de dag is ze keurig naar buiten gelopen dus dat vind ik al heel wat.
 
Met de pups gaat het goed, ik krijg enthousiaste mailtjes en natuurlijk foto's!
 
Guus en Kobus heerlijk relaxed in het gras en nog wat lekkers toe!!
 
Kijk ze gaan het dappere duo, ik noem ze de kleine vandaaltjes
 
Owww Yesss die blik van Guus ken ik!!
 
De baasjes van Pirouette moesten van ver komen dus de avond voor vertrek hadden ze een B&B geboekt en hoe leuk is het dan om even met hun nieuwe kleine meid op bezoek te gaan zeker als haar zusjes ook Le Grand Coeurtjes zijn want hoe oud ook.... ze blijven mijn pups

 
Lobke en Floor en zoals te verwachten vonden ze hun nieuwe zusjes maar zozo en dat is gewoon normaal iedereen moet de tijd krijgen om te wennen
 
 En ondertussen is de kleine meid veilig geland
 
Beer heeft een neiuw speeltje gekregen en daar is Jet toch wel heel nieuwsgierig naar, Jetje kan het ondertussen al prima vinden met haar nieuwe broertje ik heb een heel leuk filmpje van die twee maar ik moet nog even uitvogelen hoe dat ik deze op de site kan plaatsen.
 
Marron met zijn nieuwe zus Jip, ook Jip moet nog even wennen aan haar nieuwe broer maar ik vind dat ze het uitstekend doet ze heeft al enorme stappen genomen naar Marron toe en met een paar dagen zal ze haar broertje geaccepteerd hebben.
 
En ook La Bohème vermaakt zich prima, ik ben wel voortdurend alles kwijt want ze houd enorm van tuinieren
 
Ik vind het enorm leuk om weer eens een pup op te voeden, hoewel ik haar de eerste dagen gewoon een beetje laat gaan tot het moment dat ze echt heel ondeugend wordt dan gaan we aan de slag
 
Hoe schattig kun je zijn