Homepage 2020

 
 
Voor de mensen die op zoek zijn naar een teckelpup (we worden dagelijks gebeld/gemaild) 
 
Wij hebben op dit moment geen pupjes, het geplande toekomstige nestje is al op voorhand besproken.
 
 
 
24-12-2020
 
Doudou heeft gisteren een hele fijne verjaardag gevierd samen met ons, helaas geen lange wandeling want het heeft hier doorlopend geregend maar dat hebben we goed gemaakt met doosjes, flesjes en natuurlijk zijn oh zo geliefde balspelletjes. Natuurlijk heeft hij getrakteerd en 'savonds hebben ze heerlijk gegeten een flink portie voor iedereen ook voor de dames die een tikje te dik bleken te zijn na hun plukbeurt ... geen dieet gisteren gewoon een lekkere hap.
 
Vanmorgen hebben we een gigantisch nat pak gehaald, om 08.30 leek het op te klaren dus hopla allemaal in het tuigje en daar gingen we, na een kwartiertje begon het te miezeren maar ach een beetje miezer mag de pret niet drukken dus we zijn doorgelopen en eenmaal in de velden begon het te stormen, een ijskoude wind en ja hoor de miezer veranderde in een plensbui we waren binnen no time doornat dus meteen omgedraaid en richting huis. Helaas waren we toch een dikke drie kwartier lopen van Grathem en de bui besloot om ons eens extra te trakteren.
Thuisgekomen was ik door en door nat en de roedel ook, gelukkig heb ik altijd handdoeken klaarliggen dus snel de teckels gedroogd en ik linea recta het bad in ik was door en door koud.
Gelukkig was de roedel zo slim om er flink de pas in te zetten op de terugweg, hoewel Doudou toch vond dat een paar bomen nog wat extra vocht konden gebruiken ik heb het maar zo gelaten we konden toch niet natter dan nat worden.

Ondertussen is alles weer opgeruimd, de tuigjes en mijn jas/broek zijn weer gewassen en hangen te drogen helemaal klaar voor de volgende ronde.
 
Morgen is het Kerstmis en wat een rare tijd, we doen het rustig aan, als het weer gunstig is gaan we met de roedel op stap en morgenavond maken we het gewoon gezellig, een hapje en drankje en bankhangen met de teckels.
 
Wij willen iedereen en vooral alle Le Grand Coeurtjes en hun baasjes hele fijne feestdagen wensen en een gelukkig en vooral gezond 2021.
 


 

 

 
Hiep Hiep Hoera,
 
vandaag is Doudou 1 jaar❤️
 
uiteraard is er een teckelfeestje en er wordt getrakteerd.

Er moest ook geposeerd worden voor de verjaardagsfoto en hij 

deed het fantastisch we zijn erg blij met onze jongeman


 


 Je hebt je plekje gevonden in onze roedel en bent uitgegroeid tot
 
een lieve en zeker trotse teckelreu met 1 jaar toch nog niet
 
volwassen maar heerlijk speels al kun je ook lekker relaxen 


 
16 december 2020
 
Eindelijk weer een update, we hebben het een beetje stil gehouden op de site want ondanks dat we hierboven gemeld hadden dat we geen pupjes hebben en als deze gaan komen er al een lange wachtlijst is, merkte ik dat als er een update was we meteen weer platgebeld/gemaild werden. Normaal niet erg maar in deze corona-tijd ben ik toch wat huiverig voor a.s. baasjes die het waarschijnlijk heel goed bedoelen maar zich waarschijnlijk niet realiseren dat een hondje ook na corona tijd en aandacht nodig heeft. Ik vind dat een een hondje bij het gezin hoort en zeker niet ondoordacht gekocht moet worden.
 
Gelukkig geldt dat niet voor onze Le Grand Coeurtjes, de berichtjes en foto's die we krijgen zijn hartverwarmend en het is prachtig om te zien en te horen dat ze allemaal een warm thuis hebben en vertroeteld worden.
 
Wij zijn de afgelopen weken druk geweest om te zorgen dat de roedel ook in dit onvoorspelbare weer toch hun energie kwijt kan en dat doen ze het liefst buiten, vooral Doudou en La Bohème hebben dat nodig het zijn natuurlijk onze jongste spruiten en zeker Doudou is een jonge, sterke reu die nog vol gekke streken zit en heerlijkt "bubbelt".

Ondertussen heb ik alle teckels geplukt, behalve Haasje, ik had onze Diva voor het laatst bewaard en toen begon het te vriezen. Omdat onze kleine meid nu tot de senioren behoort (laat ze het maar niet horen) heb ik besloten dat zij haar bontjasje nog even mag houden, ze vond het toch wel fris en stapt nu 'savonds bij mij in bed jawel mevrouw wil onder het dekbed en ze blijft de hele nacht dicht tegen me aan liggen, dus even respijt voor Haasje.
 
Doudou begint volwassen te worden, ik merk het tijdens het wandelen, hij luisterde echt al wel goed alleen was snel afgeleid, daarbij heeft hij een sterke drang om elke boom te begroeten/bewateren en dat is niet zo lekker lopen in een natuurgebied waar om de drie meter wel een boom staat en qua bewateren was er dan ook nog concurrentie, onze brave Mon Ami ging meedoen dus er werd stereo geplast waarbij de mannen in hun enthousiasme het niet zo nauw namen en soms elkaar raakten of erger een van de dames. Dus tijd voor een streng plasbeleid wat me twee wandelngen heeft gekost waarbij ik bij iedere boom "nee" of "uh" moest roepen .... maar met resultaat de jongens kijken me nu eerst aan voordat ze naar een boom rennen.
 
De dames hebben hun eigen regelmaat, na een wandeling willen ze een snackje waarna ze een lekker plekje zoeken om een dutje te doen, Doudou doet ook mee alleen is zijn batterij'tje na een uurtje gewoon weer helemaal vol en komt hij mij helpen met opruimen/poetsen hij sleept met stofdoekjes en gooit zijjn ballen van links naar rechts door de kamer hopend dat ik erin mee ga en even met hem speel, dat wordt natuurlijk beloond onze ballenjongen kan heel goed alleen spelen maar even aandacht staat bovenaan zijn lijstje. Volgende week gaan we zijn eerste verjaardag vieren een feestelijke dag met een klein verdrietig randje want het is ook de verjaardag van Willemientje, vorig jaar hebben we haar elfde verjaardag nog gevierd niet wetende dat het haar laatste verjaardag bij ons zou zijn. We waren er van overtuigd dat ze heel blij zou zijn met Doudou want ze was gek op Pupjes en zeker reutjes. Ik hoop dat ze met ons mee geniet van alle dwaze streekjes en ik weet zeker dat Doudou haar plek als roedelleidster in gaat nemen dat kun je nu al een beetje merken.
 
De Lockdown heeft op de teckels geen enkele invloed, voor hen geldt de 1,5 meter regel niet, geen mondkapjes voor hun bekkies en ze mogen volop geknuffeld, hopelijk helpen de strengere maatregelen zodat we volgend jaar weer ons normale leven op kunnen pakken en iedereen kan doen wat hij/zij graag wil doen zonder erover na te denken. Ondertussen passen we ons gewoon aan en de roedel zorgt ervoor dat ik me beslist niet verveel.
 
We hebben de afgelopen weken weer mooie berichtjes en foto's gekregen:
 
Foto van Lobke, Floor, ze werden door baasje Katrien opgehaald bij de trimster die gezorgd had voor een feestelijke Kerstsfeer
 
Marron, nog steeds gek op dozen zoals alle Grand Coeurtjes
 
Mister houd van comfort
 
Beer heeft ook een Grand Coeur stempeltje buiten dat hij het evenbeeld is van zijn mam is hij ook gesteld op een dekentje
 
Guus ...... knuffelkont
 
Mooie Kobus
 
Met een teckel dut je NOOIT alleen (Floor en Pirouette)
 
Soiree zonder bontjasje 
 
en ook Lilou is geplukt
 
Gekke bekjes dag voor La Bohème
 
en ja hoor ook onze jongste dame krijgt een plukbeurt
 
Doudou is netjes gemaakt en mag in bad!!
 
even wennen aan het föhnen 

 
Was een beetje vermoeiend
 
 
Lekkere spruit!! 


Ballenjongen!
 

 
Omdat Haasje het soms wat kil vind had ik voor haar een poezenmandje besteld maar het loopt hier altijd anders, plots willen ze er allemaal gebruik van maken.
Ondertusen heeft onze prinses Haasje haar intrek genomen al wordt ze naarmate dat ze ouder wordt wat toleranter en mag de rest van haar familie er soms een dutje in doen
 
29 Oktober 2020
 
Een gedeeltelijke lockdown maar dat mag onze pret niet drukken, we maken er het allerbeste van en gelukkig kan ik met zeven teckels gewoon veilig knuffelen en hoef ik geen afstand te houden. De roedel heeft geen enkel idee die genieten van de extra lange wandelingen en vinden het heerlijk dat zowel ik als Wil thuis zijn.
Hoewel het weer niet altijd meewerkt is er elke dag wel een moment dat we aan de zwier kunnen en dat "zwier" slaat zeker op La Bohème en Doudou.
Het is gewoon geen lopen wat ze doen ze dansen met z'n tweetjes voorop, ijverig gevolgd door mijzelve, Lilou en Mon Ami.
Wil loopt met Soiree, Cacao;tje en dame Haasje, na het overlijden van Willemien was er nood voor een nieuwe dikke vriendin voor Haasje en hoewel ze dol is op Cacao vind Haasje Soiree helemaal het einde en onze kleine meid is erg verknocht aan haar het gaat zelfs zo ver dat Soiree kusjes van haar krijgt en dat Haasje soms haar oortjes en oogjes verzorgt en dat heeft nog nooit een andere teckel voor elkaar gekregen. Ik denk dat Soiree een beetje respect afdwingt bij de prinses.
Dus voorlopig laten we het even zo ik denk dat Soiree en Cacao het geen probleem vinden ze zijn al wat ouder dus een wat rustigere wandeling met veel snuffelmomentjes vinden ze wel leuk hoewel als onze wegen elkaar kruisen dan begint het zowel bij Cacao als bij Soiree toch te kriebelen en willen ze even met mij mee, zeker Cacao want zij is mijn kleine bescheiden schaduw.
 
Vandaag is het feest want ik heb voor de winter nieuw speelgoed besteld, normaal ga ik een paar keer per jaar gewoon naar de action en koop daar wat maar de speeltjes gaan maar even mee, want buiten dat ze graag met ballen spelen willen ze er ook op kauwen en dat is vaak geen goede combinatie. Ik ben een tijdje geleden met La Bohème gaan shoppen en toen heb ik van het merk Beezteez twee balletjes gekocht en deze blijken ijzersterk te zijn, er wordt dagelijks mee gespeeld en op gekauwd en ze leven nog steeds. Niet goedkoop maar zeker van een hele goede kwaliteit dus heb ik er maar eens zeven gekocht in diverse maten en vormen en ze vallen enorm in de smaak zelfs de oudere dames worden enthousiast. Wel even opmerken voor degene die teckeltjes/honden hebben die graag kauwen, de beezteez chuckit zijn daarvoor heel geschikt.
 
Het gaat prima met de roedel en ze zijn er nu aan gewend dat ze niet meer de hele dag buiten kunnen zijn, de tuindeuren staan niet meer open en na de ochtendwandeling gaan ze braaf even een dutje doen, na de lunch zijn ze weer klaar voor aktie en dan neem ik even de tijd om met ze te spelen cq ballen en tevens Doudou een beetje te trainen. Doudou kan erg enthousiast worden van balletjes en vergeet soms dat hij niet als een gekke teckel tegen me aan moet springen met bal en al.
Hij leert erg snel en als ik een bal gooi of verstop dan komt hij deze weer  in vliegende vaart  brengen en gaat dan netjes voor me zitten met zijn trofee totdat hij hem los moet laten en dan begint het spelletje weer opnieuw. Niet saai hoor ik geniet van het enthousiasme en we doen dit natuurlijk niet oneindig.
 
Na het spelen berg ik alles weer op tot de volgende dag zo blijft het spannend en leuk voor de dames en heren, elke dag als ik speelgoed tevoorschijn haal is het weer feest.
 
Doudou hangt nog steeds erg aan mij maar gelukkig wordt het piepen al minder als ik er even niet ben, gelukkig heeft hij grote steun aan Mon Ami die de rust zelve is en bij Doudou gaat liggen als hij me een beetje mist.
 
Nooit alleen ook al is Jet er even niet.
 
Gek eigenlijk je zou het precies andersom verwachten, Mon Ami met zijn hele zachte karakter is toch behoorlijk evenwichtig, terwijl Doudou buiten altijd voorop loopt overal op af gaat en stoer doet (zeker tegenover de dames) is hij in zijn hart toch nog gewoon een puber die groeit door een paar complimentjes en van zijn stuk is als hij een flinke NEE te horen krijgt. Het hoort bij de stappen naar volwassenheid en Doudou heeft al meermalen laten zien dat ook hij een heel groot hart heeft.
 
Een mooi span is hij samen met La Bohème ... onafscheidelijk .....al is kleine Bo'tje hem duidelijk de baas, als hij te wild speelt wordt hij door haar op zijn plaats gezet, buiten is een ander verhaal ze lopen altijd naast elkaar en Doudou vind dat ze in zijn buurt moet blijven, als ze soms het tempo versnelt dan drukt hij zijn neus tegen haar oortje of wang zodat ze haar tempo aanpast en dan loopt hij weer trots naast haar, ik heb dus uitzicht op twee mooie gespierde teckelkontjes die vrolijk dansend door het mooie Limburg lopen. Lilou en Mon Ami.... wijs als ze zijn.... lopen links en rechts van me .... altijd oplettend, die twee hoef ik nooit te corrigeren en dat wordt beloond want als ik Lilou blij wil maken dan roep ik "Lilou weet de weg" en dan loopt ze even voor me uit ze weet dat ze de route mag bepalen en je ziet haar stralen.
 
Ik hoop dat het in deze nare tijd goed gaat met alle teckels en hun baasjes, probeer er het beste van te maken, zorg allemaal goed voor elkaar en vergeet niet te genieten van mooie momentjes.
 
Mijn lieve Lilou
 
 
 La Bohème, al aardig volwassen maar ze heeft een eeuwige pup-blik
 
  Het "oude"speelgoed wordt nog op prijs gesteld
 
Cacao.... ze wordt elk jaar mooier
 
Cacao'tjes dochter Floor, pas getrimd en zo haar mamma
 
Marron (pup van Soiree) en Jip genieten nog even van een zonnetje

 

 

 
 
 
 

 
14 Oktober 2020
 
Gisteren met La Bohème naar de dierenarts geweest om de hechtingen te laten verwijderen, ze was een tikje nerveus omdat ze alleen in de auto moest zonder vriendje, dat is niet zo gek natuurlijk de afgelopen 10 dagen heeft ze nogal wat meegemaakt. In de wachtkamer was ze weer gewoon haar lieve zelf, er zat een voor mij onbekende assistente en diie wilde wel even graag kennismaken met de kleine meid die dat natuurlik wel leuk vond. Ik heb haar ook verteld dat ons meisje bij hun geboren was en de dierenarts riep dat ze daarom zo vrolijk was hahaha. Het verwijderen van de hechtingen was zo gepiept en de dierenarts kon zien dat ze er keurig af was gebleven het is mooi geheeld en over een paar dagen zien we er niets meer van. Meten even nog een gezondheidscheck gedaan en nu kunnen we het achter ons laten.
 
Gisteren heb ik weer dezelfde route gelopen als waar het incidentje heeft plaatsgevonden en La Bohème is er nog niet helemaal gerust op ik zag dat ze af en toe achterom keek, verder merk ik eigenlijk niets aan haar ook niet als we andere honden passeren dus hopelijk is ze het allemaal snel vergeten.
Ik merk aan mezelf dat ik ook wat alerter ben, ik kijk wat meer om me heen zeker als we een gebied moeten kruisen waar her en der erfhonden rondlopen, automatisch kijk ik of de poorten gesloten zijn zodat we niet weer onaangenaam verrast worden. Dit kan ook de reden zijn dat onze kleine meid af en toe omkijkt ze voelt waarschijnlijk ook bij mij een beetje spanning dus ook ik moet het van me afschudden.
 
Normaal lopen we 'smorgens maar vandaag maken we een uitzondering en gaan we in de namiddag, Wil is vanmorgen nog even wat zaken af gaan handelen voor zijn werk zodat hij de komende tijd weer thuis kan gaan werken. Helaas gaan de besmettingen met Corona er hard en we proberen ons natuurlijk te houden aan alle opgelegde maatregelen want een omslag naar een daling zou fantastisch zijn.
 
Dus om de teckels wat af te leiden mochten ze vanmorgen een doosje slopen en daar worden ze altijd enorm enthousiast van.
 
Mijn papierversnipperaars 
 
Vol overgave ! 
 
Als ik even weg moet dan moet ik eigenlijk niet omkijken want Doudou wil altijd mee
 
 12 Oktober 2020
 
Vanmorgen zijn we heel vroeg gaan wandelen even uitwaaien en energie lozen want daarna had ik een afspraak bij de ECVO-oogarts voor Doudou en La Bohème.
Dat was haasten dus het werd een hele snelle ronde en het tempo lag lekker hoog, gelukkig hebben mijn jongste teckels daar geen enkel probleem mee en het snuffelen hebben we achterwege gelaten morgen mogen ze dus uitgebreid buiten het Limburgs dagblad lezen dat heb ik ze beloofd.
Daarna snel een kopje koffie voor mij en Hopla dame en heer in de auto en richting de kliniek. Vanwege de corona maatregelen hadden ze bij de kliniek een soort van oogarts-straat gemaakt buiten op het parkeerterrein en dat is natuurlijk helemaal goed, de maatregelen zijn er niet voor niets en ook de besmettingen in Limburg lopen aardig op.
Ik mocht (met mondkapje) even helpen bij het druppelen van de oogjes en daarna moesten we even buiten wachten tot we geroepen werden. Ik mocht niet met de teckels mee naar binnen ze werden opgehaald door een lieve assistente en dat vonden mijn twee toch niet zo heel leuk. Ik zag ze aarzelen en ben dus even meegelopen tot aan de deur maar daar moest ik toch echt stoppen. Ik heb ze natuurlijk aangemoedigd en ja hoor er kwam beweging in, ik zag ze meelopen wel een beetje met knikkende achterpootjes en telkens omkijkend of ik nog in de deuropening stond ... ja hoor ga maar, toe maar het komt helemaal goed.
 
Pfff zo niet mijn ding ik ben hier geen ster in als ik naar die smekende oogjes kijk wordt ik helemaal week. Gelukkig ging het vrij snel en daar kwamen ze aangehold met assistente en oogarts... ze waren bijna niet bij te houden en binnen een mum sprongen ze weer in mijn armen.
Beide zijn goedgekeurd ze hebben prachtige pretoogjes dus we hebben weer iets te vieren, tenminste de roedel want dit vraagt natuurlijk om lekkers en ze hebben het dik verdiend, de oogarts vertelde dat ze zich keurig hadden gedragen.
 
Morgen mag ik nog een keer op pad met La Bohème, haar hechtingen mogen eruit, het ziet er prima uit en dan gaan we het akkefietje met de herder (of eigenlijk herderinnetje) heel snel vergeten en morgen mag ik er wel bij zijn dus dat is helemaal fijn.
 
Alles is prima gegaan en ik ben erg trots op ze !! 
 


 
08 oktober 2020

 
De dagen vliegen voorbij en we proberen elke dag een flinke wandeling te maken, de buienradar wordt elke dag geraadpleegd en we passen de tijden erop aan.
De teckels gaan het liefst 'smorgens een flink eindje lopen dat zit in hun ritme maar nu moeten ze af en toe geduld hebben en even wachten tot het weer het toelaat.

Zondag was het dierendag en 'smorgens was het heerlijk weer, een beetje fris maar wel een heerlijk zonnetje en Wil en ik besloten om samen naar het mooie Leerke-ven te lopen met alle teckels. Helaas hebben we het niet gehaald, onderweg werden we ingehaald door een meneer met een Duitse Herder, we hadden hem helemaal niet gezien en niet gehoord plots was hij er en helaas liep de herder aan een flexlijn, normaal kun je zo'n lijn op de rem zetten maar op een of andere manier ging het hier mis en de herder kreeg alle ruimte die dan ook meteen gebruikt werd om tussen de roedel in te springen en al bijtend te proberen om even flink wat schade aan te brengen.

De paniek was groot en terwijl ik tegen Wil riep dat hij op afstand moest blijven zodat de oudere dames buiten schot bleven probeerde ik de zaak onder controle te houden, buiten dat de teckels natuurlijk flink blafte bleven ze netjes en er werd door hun niet gebeten, in de commotie kon ik niet meteen zien of er een slachtoffer was tot ik de achterpootjes van La Bohème omhoog zag gaan, de herder probeerde haar van de grond af te krijgen. Ik heb harder geblaft dan mijn teckels ik kreeg last van een enorme adrenaline-aanval en gelukkig was de herder onder de indruk en liet los. Ik heb de eigenaar niet zo netjes toegesproken maar de stoom kwam zowat uit mijn oren.
Gelukkig ben ik niet bang van honden en ik heb in al de jaren geleerd dat aanval de beste verdediging is en hoe sterker die aanval is hoe meer indruk die maakt op de aanvaller.  Maar mijn afkeer van Flexlijnen is nu zeker toegenomen, misschien prima voor een kleiner hondje maar zeker niet voor een groter formaat.

Dus dierendag eindigde voor La Bohème bij de weekendarts. Gelukkig troffen we een hele fijne arts, hij wilde alles haarfijn weten terwijl hij ondertussen mijn kleine meid aaide en op haar gemak stelde. Gelukkig viel de beet mee maar er moest wel gehecht worden, La Bohème liet even zien dat ze een kind van haar mamma is ze bleef keurig en stoer op tafel staan. Mijn grootste vrees was dat ze misschien bang zou zijn geworden van vreemde honden, de dierenarts had zijn hond meegenomen naar de praktijk en die werd netjes de behandelkamer in geroepen, en daar kwam hij een prachtige franse jachthond die heel rustig naar de behandeltafel liep en zijn mooie hoofd daarop legde terwijl hij rustig naar La Bohème keek, en ja hoor daar ging het staartje van de kleine meid, helemaal niet bang of onder de indruk ze wilde wel even spelen.
Pfff wat een opluchting. Ik heb gebofd met deze dierenarts die ruim de tijd nam en me adviseerde om de eigenaar van de herder aansprakelijk te stellen en daarvoor ook alle papieren heeft uitgeprint en voor me heeft ingevuld.
Thuisgekomen kreeg ik pas knikkende knietjes en heb ik de middag maar doorgebracht op de bank veilig met alle teckels.
 
Ondertussen heb ik de route weer opnieuw gelopen en het enige wat ik heb gemerkt aan de roedel dat ze op de plek van het onheil plots allemaal aan mijn voeten liepen eenmaal voorbij werden ze weer blij en uitgelaten   we hebben geluk gehad ..
 
Vandaag viel me op dat Doudou weer een groeispurtje doormaakt, het hele slungelige gaat er een beetje af, hoewel hij nog steeds als een pubertje rond huppelt. Hij is ontzettend lief en de meisjes en Mon Ami zijn stapel op hem, ik ook natuurlijk, maar hij moet nog wel wat bijgeschaafd worden hij kan soms een beetje te onstuimig zijn oftewel een beetje onhandig/lomp. Het hoort natuurlijk bij de leeftijd maar ik ben Mon Ami gewend, Mon Ami is een denkertje en was zelfs als pup voorzictig, Doudou is een doener.... hij doet eerst en daarna zie je hem pas nadenken. Dat heeft ook zijn charme, al moet ik weleens ingrijpen omdat hij de spelletjes soms wat ruw speelt en daarbij soms vergeet te remmen waardoor hij ofwel over een teckel heen moet springen of er flink tegenaan botst. Hij heeft nu wel geleerd dat hij dat niet bij alle roedelleden kan flikken Tante Haasje, Oma Cacao en Soiree hebben er geen last van.
Mon Ami is helemaal blij met Doudou en zijn gekke streken, die probeert hem te evenaren en mijn altijd zo brave teckeljongen wordt zelfs af en toe ondeugend. Ik knijp natuurlijk een oogje dicht, stiekem gniffel ik als ik Mon Ami zo trots rond zie stappen ... hij voelt zich stoer.
 
Samen met een speeltje.... wie zal dit gaan winnen
 
Het levert een mooi plaatje op, uiteindeljk liet La Bohème los, maar dat betekent niet dat Doudou wint.... Tante Haasje kwam even langs en die pakt dat gewoon even af.

 
Volgen week mogen de hechtingen er weer uit, je bent een voorbeeldige patiënte, geen kap of rompertje nodig gehad.
 
Cacao'tje mijn kleine keukenprinses ... en beste hulpje 
 
Sweet dreams Doudou

 30 september 2020
 
We vliegen naar de maand oktober, jaaaa vliegen, tenminste volgens Doudou en La Bohème want ze zijn aan elkaar gewaagd en topfit.
Dat komt ook een beetje door het weer, onze jongste teckels moeten wennen dat de tuindeuren niet meer de hele dag open staan en dus niet buiten hun gekke teckeldansjes kunnen uitvoeren. Gelukkig vinden de dame en heer het niet leuk om in de regen te spelen dus als ze naar buiten willen en ik doe de deur open deinzen ze toch terug het spelen in een lekker zonnetje heeft duidelijk hun voorkeur.
De wandelingen hen ik ook een beetje aan moeten passen het heeft hier de afgelopen tijd flink geregend en de velden zijn veranderd in een soort van moeras ... geen probleem voor de roedel maar ik wil niet iedere dag thuiskomen met modderige varkentjes die nog uren nat blijven en een spoor van klei achterlaten in de huiskamer. Dus zolang het zo nat blijft mijden we de velden en blijven we op de paden. Natuurlijk blijven de wandelingen qua tijdsduur even lang alleen het teckel-bodemonderzoek wordt nu even achterwege gelaten.
Even omschakelen dus voor onze dames en heren, de oudere teckels hebben er geen probleem mee die willen na de wandeling een snackje en duiken dan op de bank of mand liefst met een dekentje.

Doudou vermaakt zich prima als La Bohème moe is dan speelt hij verder met Lilou of Mon Ami en daarbij is hij een echte "ballen"jongen hij kan wel een tijdje zoet zijn met een balletje, ik hoef me daar niet mee te bemoeien hij voetbalt zijn balletje zelf door de kamer. 'Smiddags als ik klaar ben met opruimen en mits het droog is gaan Mon Ami en Doudou buiten een spelletje rugby spelen. Beide hebben een rugby bal en de jongens vinden dat helemaal geweldig de ballen stuiteren over het terras en je ziet ze steeds handiger ofwel potiger worden ... een heel groot succes die rugby ballen zodra ik ze tevoorschijn haal beginnen de "mannen" al te loeien hahaha.
De dames hebben niets met rugby zij zijn fan van frisbees dus ze houden me wel bezig want ik ben natuurlijk de "werper"
 
Doudou groeit lekker op, ik kan wel merken dat hij een beetje pubert, hij loopt buiten het liefst voorop samen met vriendin La Bohème en de afgelopen dagen zag ik dat hij op zijn eigen lieve manier zijn vriendin corrigeert als ze "in zijn ogen"  iets TE enthousiast wordt, hij port dan heel zachtjes met zijn snuit onder haar oor alsof hij wil zeggen rustig aan. Ik heb hem wel moeten leren dat andere hondjes best kennis mogen maken met de meisjes hij was in tweestrijd aan de ene kant wil hij spelen en aan de andere kant wil hij de roedel beschermen. Ik begeleid hem daar een beetje in hij zit in de fase ben geen kind meer maar ook nog niet volwassen, daarbij heeft hij natuurlijk een fantastisch voorbeeld aan Mon Ami die altijd alle strijd uit de weg gaat en de beste optie kiest en dat is bij twijfel dicht bij Jet gaan staan!!
 
Soiree loopt de laatste tijd mee met Wil, Haasje en Cacao. Buiten dat Haasje dat helemaal geweldig vind was het ook nodig. Soiree was deze zomer ietsjes te dik geworden en dus kwam er wat minder vlees in haar bakje. Ze vond het nodig om dat aan te vullen en helaas besloot ze om zoveel mogelijk eikeltjes die op de paden liggen naar binnen te werken. Ik had het eerst niet in de gaten, Soiree is normaal een hele makkelijke teckel die enorm goed luistert, maar ze werd na onze wandeling iedere keer niet lekker ze had duidelijk last van buikpijn na drie dagen dezelfe sympthomen viel bij mij het kwartje, ik heb haar de volgende dag in de gaten gehouden en ik zag dat ze achter mijn rug stiekem en heel snel eikeltjes naar binnen werkte en ja .... een eikeltje kan niet zo'n kwaad maar meerdere zorgen toch echt voor een heel onprettig gevoel.
Dus nu loopt ze voorlopig even met Wil mee, Wil loopt met Haasje en Cacao een andere (kortere) route en hij neemt nu de paden waar geen eiken/beukenbomen staan zodat Soiree'tje niet in de verleiding komt. Haasje helemaal blij want die wordt nu geëscorteerd door zowel Cacao alsook Soiree.
 
Ondanks het onvoorspelbare weer hebben we af en toe geluk en mogen genieten van mooie najaarsbloemen!
 
Geen velden maar ook een mooi stukje natuur het mooie geschoren gras bij de boomgaarden
 
En natuurlijk is er altijd wel iets te beleven aan het mooie kanaal
 
De koetjes genieten nog van het buitenleven
 
Tussen de buien door!!
 
Af en toe toch een dutje en het liefst allemaal samen
 
Cacao en Soiree .... wat een heerlijke snoetjes!
 
Ondertussen is Doudou alweer 9 maanden
 
Even zoenen met Lilou
 
Een mooie foto gekregen van Pablo ... altijd zo leuk ... in aktie!!


 

 
 

26 september 2020
 
Hiep Hiep Hoera, vandaag vieren Pixie, Bell, Merlot, Nino, Ollie, Guus en Misha hun derde verjaardag.
 
Van Harte Gefeliciteerd en ik hoop dat jullie vandaag extra extra verwend worden, dikke knuffels van ons voor jullie allemaal
 
 
 


 09 september 2020
 
Ik neem even de tijd voor een update!
De roedel ligt nu buiten in het late zonnetje een dutje te doen, we zijn vanmorgen al heel vroeg gaan wandelen, ik houd van de vroege ochtenden, het is lekker fris en dat merk ik ook aan de teckels in plaats van rustig te lopen wordt er gedanst je ziet de konijnen en hazen wegschieten en we worden af en toe opgeschrikt door een ploegje wilde ganzen die op weg zijn naar hun vergaderruimte om samen hun dagindeling door te spreken het is een getoeter van jewelste. Soms vliegen er zwanen over en dat kun je niet missen je hoort hun vleugels slaan het zijn kleine helikoptertjes. De teckels reageren hier niet meer op en ik geniet van het mooie plaatje.
 
We zijn begonnen met snoeien en de oude wilg heb ik ontdaan van zijn flinke pruik, dat leverde 16 zakken met snoeisel op. de oude man kan er wat van. Gelukkig brengt Wil alles netjes weg en nu staat er een kale wilg die ook dan heel mooi is omdat hij zo'n prachtige vorm heeft. Het is het eerste klusje ik spreid het een beetje want anders krijgen we alles tegelijk en ben ik dagen bezig.
De teckels hebben natuurlijk enorm geholpen en vooral Doudou vond het prachtig die zag ik voorbij komen met enorme wilgentakken, ik moest ze wel een beetje in bedwang houden want ze waren van mening dat je de takken wel naar binnen kon slepen om ze daar in alle rust te versnipperen, helaas voor onze jonge man heb ik eerder met dit "bijltje" gehakt en hen ik er een "stokje" voor gestoken.
 
Haasje heeft nu een nieuwe vriendin, ze was zichzelf niet na het overlijden van Willemientje en had geen plezier meer in het wandelen, ze liep wel netjes mee maar we misten haar stoute streken, nu loopt Soiree af en toe met haar mee en het verschil is enorm Haasje heeft er weer zin in ze loopt parmantig naast Soiree en ja hoor ze roert haar mondje weer en haalt natuurlijk weer de grapjas uit. Ik ben opgelucht want ik vond het zo sneu voor haar van alle teckels heeft zij het meest getreurd.
 
Doudou is helemaal ingeburgerd, binnenkort komt de Raad van Beheer hem checken en krijgt hij een Nederlands stempel op zijn Duitse stamboom dan is hij oficieel een Nederlander wel met Duitse roots natuurlijk. Verder heb ik een afspraak gemaakt voor hem en La Bohème bij een ECVO oogspecilalist die hun ogen gaat checken. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan want omdat er Corona heerst is het de bedoeling dat ik hun ogen druppel en dat de assistente ze dan ophaalt en samen met de specialist het onderzoek doet, dat betekent dat ik niet mee naar binnen mag en dat zou nog weleens een "dingetje" kunnen zijn want Doudou hangt enorm aan mij dus ik mag hopen dat hij niet gaat "zingen". We gaan het zien!!!
 
Verder gaat alles prima met de dames en heren en Mon Ami probeert af en toe een beetje macho te doen hij wil graag indruk maken op Doudou, ze zijn dikke vriendjes!
 
Doudou en Mon Ami, moe van het spelen maar ik wordt in de gaten gehouden bij alles wat ik doe
 
Wat een heerlijke snuiten!!
 
Cacao heeft een extra dekentje .... volgens haar wordt het kouder en natuurlijk kun je nooit teveel dekentjes hebben
 
La Bohème is echt een comfort-girl, haar oma is gek op dekentjes en zij wil graag een kussentje
 
Het lieve hoofd van Soiree
 
Doudou ... vind alles best een heel makkelijk ventje
 
Guus en zijn baasje, ze kijken beide ondeugend
 
Guus samen met broer Kobus, zo verschillend en toch (voor mij) zo vertrouwd 

 

01 september 2020
 
Hiep Hiep Hoera, de pupjes uit Cacao'tjes tweede nestje zijn vandaag 7 jaar.
Wij wensen Moos, Bohi, Brandal, Guus en Guus, Tsion en Haasje (vernoemd naar onze supernanny) een hele fijne verjaardag en natuurlijk ook een felicitatie voor hun baasjes.
 
Cacao met haar 7 jongens en een meisje, ze had altijd alles onder controle en was hier aan het wachten op de achterblijvertjes 
 
Heerlijke relaxte pupjes in het mandje Bickel en zus Haasje ... tis toch om te zoenen
 
Sneeuwwitje en de zeven dwergen wat hebben we van jullie genoten 


 
 
23 augustus 2020
 
Hiep Hiep Hoera, vandaag vieren we de verjaardag van Soiree ze is nu 8 jaar.
Soireetje is het eerste pupje wat hier is gebleven en ze is als allerlaatste geboren, terwijl haar broertjes en zusje al bijna 3 uur op de wereld waren kwam daar als verrassing onze kleine meid. We genieten dus al 8 prachtige jaren van haar ze is zooooo ontzettend lief, rustig en zelfverzekerd een heel mooi teckelmeisje dat zelf ook alweer haar pupjes heeft opgevoed en nog altijd moedert over La Bohème en Lilou.
We gaan haar vandaag extra in het zonnetje zetten.
 
Soiree van Harte Gefeliciteerd en natuurlijk feliciteren wij oojk zusje Jolie en broertjes Chaviv, Lester, Teun, Nelson en hun baasjes
 

 14 augustus 2020
PFFFFF wat een week en wat een hitte.
Het is vandaag wat minder warm, helaas hangt de warmte nog in huis ondanks dat ik vanmorgen om 05.15 alle deuren en ramen heb open gezet.
Het leek even te werken en vanmorgen was het heerlijk maar zodra de zon weer te voorschijn kwam warmde de kamer weer op en op dit moment is het gewoon weer 27 graden in de woonkamer, buiten schijnt de zon volop dus daar is het gewoon weer tegen de 30 graden aan.
 
Al met al een warm en plakkerig weertje, en de wespen vonden dat waarschijnlijk ook, die hadden besloten om onder de dakpannen een prachtig nest te bouwen en ze waren zo ijverig geweest dat ze een gang hadden gemaakt die uitkwam op de zolder boven de garage. Onze garage grenst aan ons huis en is ingericht als Spa voor de teckels. Er staat een hondenbad, een trimtafel, al hun spulletjes en natuurlijk een diepvries met hun eten. "smorgens vertrekken we vanuit de garage en na de wandeling komen we daar ook weer binnen. Dat is ideaal als het nat en modderig weer is ik kan ze daar meteen schoonmaken zodat ze niet met hun "moddercoupe" meteen de woonkamer inrennen.
We hadden al een paar dagen bezoek van een paar wespen en er kwamen er steeds meer bij, er ging dus een "belletje" rinkelen, ik heb Wil gevraagd om eens op de zolder te gaan kijken en ja hoor daar hoorden we een behoorlijk gezoem.
Gevaarlijk, zeker voor de teckels en vooral voor Diva Haasje die nog steeds niet heeft geleerd dat ze niet iedere indringer moet proberen te verjagen. Onze kleine meid haat vliegen, wespen, kikkers padden etc. en gaat er zeer zeker niet voor aan de kant.
We hebben maar een professionele wespenverdelger gebeld, niet leuk maar het moest. Helaas kon hij  niet goed bij het nest deze liep van onze zolder onder het dak door naar de buren dus hij heeft zowel op zolder en op het dak het gemene goedje gebruikt. Nu een week verder heb ik al honderden dode wespen opgeruimd. Maar ik ben niet de enige de buurvrouw vond plots bij haar ook dode wespen dus ze was ongerust. Achteraf bleek dat bij totaal vier huizen nesten zaten en doordat onze wespen waarschijnlijk bij de andere wespen op de koffie zijn geweest vielen ook daar slachtoffers.
Nu is het afwachten wanneer we wespvrij zijn want nu een week verder vinden we ze nog steeds dus ik blijf alert.... de teckels mogen pas in de garage als ik eerst de boel gecheckt heb.


Het tropische weer was aanpassen voor ons maar zeker voor de teckels, het komt bijna niet voor dat we dagen achtereen niet kunnen gaan wandelen en ik heb mijn uiterste best gedaan om ze een beetje bezig te houden. Vooral de jongste 3 hadden toch wel momentjes dat ze geen raad wisten met hun opgeslagen energie dus de afgelopen dagen mochten ze 'smorgens  in het zwembadje en laat op de middag deden we spelletjes en lief als ze zijn waren ze daar helemaal tevreden mee al gaat er natuurlijk niets boven rennen en hollen door de velden en zwemmen in het grote meer.
Vanmorgen was het dus zover de temperatuur werkte mee, ik ben ontzettend vroeg met ze op pad gegaan en wat waren ze fanatiek en vrolijk, ik had het lopen zelf ook erg gemist dus we waren allemaal HAPPY.

Tijdens het lopen zag ik op een pad een konijntje zitten en ik nam aan dat als we naderde het beestje wel weg zou springen maar het liefje bleef zitten en ik kreeg al het bange vermoeden dat er iets mis was en inderdaad toen we heel dichtbij kwamen probeerde het konijntje te vluchten en deed verwoede pogingen om in het struikgewas te verdwijnen, wat niet lukte want de achterpootjes waren verlamd en ik zag dat ze al vol vliegen zat. Het was zo'n triest gezicht, het kleintje probeerde met haar voorpootjes de vliegen te weren. Ondertussen hadden de teckels haar ook gezien en die wilde maar al te graag kennismaken, natuurlijk doen we dat niet en omdat ik vier springende teckels bij me had was ik niet echt in de gelegenheid om het konijntje te helpen, ik denk dat de enige manier is om zo'n beestje uit zijn/haar lijden te verlossen en ik haat mezelf dat ik dat niet kan, ik kan gewoon niet een levend wezentje dood maken ook al zou dat nu wel humaan zijn geweest. Ik heb thuis een jager gebeld en die heeft me beloofd dat hij er meteen naar toe zou gaan zodat het kleintje niet levend opgegeten zou worden door vliegen en vogels. De natuur kan erg hard zijn.
 
Het gaat gelukkig heel goed met de roedel, Doudou groeit op tot een lieve, stevige jongeman en hij en Mon Ami zijn dikke vriendjes, Mon Ami is een beetje veranderd nu Doudou er is, hij vadert een beetje over hem en eindelijk laat hij zich niet meer altijd door de dames op zijn "kop" zitten, als een van de dames nu zijn snackje of speeltje af wil pakken houd hij vast hij heeft stiekem bij Doudou afgekeken dat dat werkt en ik ondersteun hem daar in want ik weet zeker dat als de dames echt hun zinnetje willen doordrijven hij alsnog over stag gaat Mon Ami zegt niet graag nee tegen zijn dames. Doudou pakt dat toch wel anders aan vanaf pup vond hij dat de dames geen recht hadden om zijn lekkers of eten af te pakken, hij respecteert de dames maar ze moeten het niet te "gek" maken.
Hij doet me enorm denken aan Cacao als opgroeiende pup hij hangt precies zoals zij graag de bermtoerist uit, houd enorm van zwemmen en is er ook uitermate goed in en hij heeft enorm springveren, hij springt gewoon over de leuning van de tuinstoel om op mijn schoot te belanden, staat er een teckel in de weg hopla springt hij er zo over, dat deed mijn Cacao'tje vroeger ook dus ik geniet enorm van zijn opgroeien ook al kan hij nog weleens een beetje "lomp" zijn maar dat wijten we aan zijn leeftijd.
 
Ondertussen zijn we weer verwend met foto's 
 
Marron is een echte Le Grand Coeur, houd enorm van zwemmen en natuurlijk ga je dan lekker paneren in het zand 
 
Leon (Jazz) zoekt verkoeling. Hij is echt een kopie van mamma Lilou
 
 
Pirouette, ik denk dat ze even geen last heeft van de warmte want er lonkt ...... eten
 
La Bohème houd siësta en dat doet ze het liefst niet alleen 
 
 Al het bad er staat dan komt Lilou er niet meer uit
 
Een nieuwe bal voor Doudou !! 
 
Deze foto is natuurlijk helemaal mislukt maar laat wel haarfijn zien dat de teckels qua gebit niet onderdoen voor een Rottweiler o.i.d.
 
Ondertussen moest ook het fruit geplukt 
 
en dat gooien we natuurlijk niet weg, mooie onbespoten appels. Natuurlijk bewaren we altijd een paar kilo voor onze buren de paardjes.
03 augustusv2020
 
Twee hele warme dagen achter de rug, we zijn al heel vroeg gaan wandelen en hebben het tempo en de af te leggen kilometers flink ingekort. Dus het was snuffelen en zoals ik dat altijd noem "het Limburgs dagblad doorspitten”.
Vandaag hebben we geprofiteerd van een heerlijk temperatuur en ik heb de roedel getrakteerd op een zwemfestijn en heel veel kilometers, toen de zon doorkwam zijn we door de boomgaarden naar huis gegaan en hebben we geprofiteerd van de sproeiers die volop aan het spetteren waren. Het gras is dan lekker koel en nat en de druppels van bovenaf nemen we voor lief, de teckels hadden er geen probleem mee en ik pas me gewoon aan.
 
Cacao heeft een fijne verjaardag gehad, ze werd helemaal blij van haar pasta met zeevruchtjrs, je kunt haar geen groter plezier doen, als ik pasta of rijst kook dan staat ze altijd in de keuken ze hoeft niet eens een sausje Cacao’tje is er dol op ze wordt hier dan ook onze kleine Italiaanse genoemd.
 
Het gaat heel goed met de roedel, Doudou heeft duidelijk zijn plekje gevonden en het lijkt erop dat hij de plaats van Willemientje in gaat nemen, hij loopt bij de wandelingen voorop en neemt duidelijk de leiding als er al te nieuwsgierige honden passeren. Soms draaft hij daarin een beetje door en ik ben hem nu aan het leren om wat er ook gebeurt altijd een gentleman te blijven en het feit dat hij heel goed luistert helpt enorm.
Mon Ami vind Doudou helemaal leuk en onze zachtaardig ventje wordt een klein beetje brutaler, nou ja, hij komt een beetje voor zichzelf op. De dames waren duidelijk de baas en als MON Ami een speelgoedje of snackje had dan vonden de dames het heel normaal om dat gewoon uit zijn bekje te trekken en Mon Ami heeft zich nooit verzet maar laaf het meteen af aan de dames. Doudou heeft dat nooit gepikt en houd zijn snack of speelgoed gewoon vast en warempel een tijdje geleden zag ik dat MON Ami ook vasthield ik was er erg blij mee want ik moest hem altijd een beetje de spreekwoordelijk "hand boven het hoofd” houden.
 
komende week worden we weer getrakteerd op tropische temperaturen dus het lopen zal er weleens bij inschieten maar we gaan het compenseren en het zwembad staat binnen handbereik, ik heb vanmorgen ijsjes gemaakt en als ze echt verveeld raken dan gaan we gewoon een beetje trainen.
 
Natuurlijk heb ik de afgelopen tijd weer foto’s gemaakt
 
Good morning Cacao’tje tijd om op te staan
 

 
En dat geldt natuurlijk ook voor Doudou
 

 
La Bohème houd me in de gaten .... ze wil graag zo snel mogelijk ontbijten en op pad

 
 onderweg even checken of alles goed gaat met de zwanenfamilie, de kleintjes worden groot

 
 
het water lonkt 

 
 
 
even gebruik maken van het chalet van oma Cacao
 
 
er wordt volop gespeeld
 

 
 Na het spelen gaan we lekker "dutten” en het liefst bij Jet of Wil


 
01 augustus 2020
 
FEEST, vandaag zijn de pupjes van Lilou en Nabucco 2 jaar, van Harte Gefeliciteerd Jules, Mats, Leon, Guus en baasjes, wij wensen jullie een hele fijne verjaardag.
 
Liou heeft 2 jaar geleden supersnel 4 mooie pupjes gekregen en wat hebben we van jullie genoten vier prachtige teckel-jongens.
 
 
 
 

 

 

27 juli 2020
 
Hiep Hiep Hoera vandaag vieren we de verjaardag van Cacao
Van Harte Gefeliciteerd Cacao'tje met jouw 10e verjaardag.
Cacao is onze Grand Dame, Le Grand Coeur is vernoemd naar haar ze heeft het allergrootste hart en is een bijzondere teckel.
Cacao weet wat ze wil en zeker ook wat ze niet wil ze is nooit echt op de voorgrond maar is er altijd en zeker als we haar nodig hebben ze is standvastig, duideliijk, en vooral ontzettend lief en geduldig, ze is ons "no nonsens"teckeltje en heeft haar stempel gedrukt op de roedel en al haar nakomelingen.
Ze is mijn "rots in de branding".
Geen verjaardagsfoto vandaag maar een blik terug in het leven van Cacao.
 
Zo is het begonnen..... ik had de keuze uit drie prachtige pupjes, een blik op Cacao was genoeg, een ietwat verlegen en rustig puppenkind met een trotse blik, geen aarzeling ik wist het meteen!!
 
Wat heb ik genoten van het opgroeien, ze was erg makkelijk (en nog steeds) toen bleek al haar sterke willetje ze ging braaf liggen in de bench, totdat het deurtje dicht ging, Cacao houd er niet van om opgesloten te zijn.... geen probleem ze stapte in mijn bed en daar ligt ze nog steeds het is een van de weinige dingen waarin Cacao volhard, het is haar plekje 
 
Een krachtig meisje
 
Typisch Cacao, een paar keer per dag daagt ze me uit en ze vindt het heerlijk om even geknuffeld te worden, ik ben geen ster in zingen en dansen maar volgens Cacao'tje wel ze geniet ervan als ik al zingend met haar door de kamer wals 
 
Haar trtose houding 
 
Zwemmen als de beste, Cacao zwemt zelfs met haar hoofd onder water om vervolgens boven te komen tussen een groep eenden, de eerste keer dat ik dat meemaakte schrok ik enorm, ik zag haar niet meer en was bang dat ze in problemen was tot ik een lichte streep door het water zag gaan .... ja hoor mijn meisje
 
Even poolshoogte nemen
 
Zon, zand en vooral vrijheid zijn belangrijk voor Cacao
 
Soiree samen met haar mam ook voor Soiree is Cacao heel belangrijk
 
De zee .... je kunt haar geen groter plezier doen
 
En de bossen

 
Een fantastische moeder, vol liefde en geduld
 
Altijd pupjes tellen.... Cacao heeft alles onder controle
 
Spelen met Lilou, ze is gek op de kleine meid
 
Cacao is gek op pupjes en vice versa
 
Samen met haar kleinkind een dutje
 
Altijd zorgend, zelfs voor mij
 
Cacao je bent prachtig zowel van buiten als van binnen
 
In al haar pracht
 
Cacao we gaan zorgen dat je echt jarig bent en je wordt vandaag helemaal in de watten gelegd, de pasta is al gekookt de vis wacht in de ijskast ... het is vandaag jouw dag!!

 

 
06 juli 2020
 
De dag na Lilou'tjes verjaardag en op dit moment liggen alle teckeltjes in coma!
Ik kan nu even rustig de site bijwerken, de laatste weken kwam het er alsmaar niet van, Doudou heeft soms wat extra aandacht nodig, hij is een beetje aan het puberen en La Boheme is zwaar verliefd op hem zo erg dat ze spontaan loops werd en ik dus de laatste tijd twee verliefde jonge mannen moest troosten.
Van pupjes is even geen sprake, La Boheme is 18 maanden en dat vind ik toch te jong voor een nestje en Doudou is pas half volwassen al denkt hij daar zelf anders over.
Nog even wachten maar bij de volgende loopsheid mogen ze afspraakjes maken.
 
Lilou heeft erg genoten van het jarig zijn, de kleine meid kan zo genieten van alle aandacht en daarbij mocht ze gisteren de wandelroute bepalen en natuurlijk mocht ze samen met de andere teckels even zwemmen in het grote meer. Al met al zijn we 3 uur onderweg geweest, de dames kunnen dat prima maar voor Doudou was het een beetje veel dus vanmorgen wel gewandeld maar het tempo en de route even aangepast en nu ligt hij fijn op de bank zijn batterijtje op te laden.
Op dit moment hebben we last van fikse buien die zomaar onaangekondigd vallen, hopelijk klaart het straks wat op dan mogen de jongste dames en Doudou nog even mee voor een renpartijtje in het veld.
 
Cacao'tje loopt nu af en toe met Wil, Haasje en Mon Ami mee, ze wordt een beetje ouder en ook al is ze fit als het warm is heeft ze daar last van.
Voor mij echt even slikken want waar ik ben daar is Cacao dus dat was erg wennen ook voor haar want de eerste paar keer begreep ze er helemaal niets van en bleef ze me zo treurig aanstaren dat ik een enorm schuldgevoel had. Intussen vind ze het prima en loopt ze vrolijk met "het baasje" mee hoewel als ze thuiskomt ze meteen een knuffel bij me komt halen en daar neem ik dan ook even tijd voor het is een vast ritueel geworden een vrolijke Cacao die naar me toegerend komt en op haar ruggetje gaat liggen waarna ik haar buikje moet wrijven en standaard vraag of het leuk was en welke route ze gelopen heeft etc. een klein gebaar wat zeer gewaardeerd wordt door onze "oudste dame".
 
Met Mon Ami gaat het ook goed hij heeft geen last meer van zijn rug en huppelt lekker rond, hij blijft wel samen met Haasje en Cacao wandelen want de snelheid en afstand die ik afleg met de "snelle Nellie's" en Doudou zou toch weleens teveel kunnen zijn en dat gaan we hem niet aan doen.
 
We  zijn weer verwend met leuke foto's van onze "Le Grand Coeurtjes

 
Pirouette .... ik denk dat er iets lekkers aankomt 
 
en ook Floortje is er geïnteresseerd 
 
 
Marron en Jip ..... heerlijk enthousiasme

 
La Boheme mocht even in bad!! 
 
en Doudou ook, water is geen enkel probleem voor hem, hij heeft intussen ook al in het grote meer gezwommen
 
Onze jongeman met zijn kaarsrechte rugje en zijn lieve komische karakter 
 

 
Bij slecht weer helpen ze mee om de garage op te ruimen!!!!!!!
 
Recyclen ... vooral Lilou is er een "ster" in
 
Lilou en La Boheme  
 
Doodop.... maar over een uurtje ben ik er weer!!!!! 

 


 5 juli 2020
 
Hiep Hiep Hoera Lilou is 4 jaar
 
Vandaag vieren we de verjaardag van Lilou, zusje Juliëtje en broer Elliot

Van Harte Gefeliciteerd en dat geldt natuurlijk ook voor hun baasjes.
 
We maken er een fijne dag van en trakteren onze kleine meid op een fikse wandeling met zwempartij want daar is Lilou dol op en vanmiddag zijn er kippenborstjes om uit te delen want stel je voor een verjaardag zonder de favoriete snack van Lilou is gewoon niet mogelijk.
 
 
 een terugblikje …. wat was het enorm leuk om jullie te begeleiden in de eerste stapjes 

 
Morgen gaan we de site updaten dus wordt vervolgd!
 
 16 juni 2020
Alweer een maand voorbij, gelukkig is de Corona-paniek wat bedaard en kunnen we leren omgaan (voor wie dat wil) met het nieuwe normaal.
Ik heb daar echt moeite mee, 1,5 meter afstand houden is prima als het maar niet te lang duurt, ik ben een knuffelaar, ik knuffel met al mijn teckels en ik vind zo'n afstand naar andere mensen heel vervelend ik geef graag een hand en knuffel ook graag even met mijn dierbaren.
Ik heb dus best een zwaar maandje achter de rug, zeker omdat ik me zorgen heb gemaakt over degene in mijn omgeving die niet gezond zijn en echt geen virus mochten oplopen gelukkig is het tot nu toe niet gebeurd en hopelijk gaat het ook niet gebeuren.
 
De teckels krijgen er niets van mee want de wandelingen gaan gewoon door, het was voor mij een heerlijke afleiding om gewoon een paar uurtjes te dwalen in niemandsland en te genieten van hun enthousiasme.
Doudou groeit als kool en vandaag viel me op dat hij, ondanks dat hij nog net geen zes maanden oud is al de grootste is van mijn roedel, je zou bijna vergeten dat hij nog een pup is. 
Het is een heerlijke teckel en compleet anders van karakter als Mon Ami en dat komt goed uit want de heren kunnen het prima vinden en vullen elkaar perfect aan.
 Doudou wordt een hele sterke man, ik moet hem nu af en toe terug fluiten want hij heeft geen notie van zijn kracht en dat vinden de dames niet altijd leuk. Een wervelwind dus maar in een heel lief en zacht jasje en zelfs Haasje vergeeft hem als hij eens flink tegen haar opbotst.
 
De teckels krijgen nu allemaal een plukbeurt zodat ze deze zomer geen last hebben van een dik vachtje en ook snel droog zijn als we een frisse duik gaan nemen.
 
Op dit moment wandel ik met vijf teckels, we hebben even geprobeerd om Cacao'tje mee te laten lopen met Haasje en Mon Ami maar dat was geen succes, de wandelingen met baas Wil verlopen over het algemeen wat rustiger en zijn ook wat korter en dat vond Cacao toch beneden haar waardigheid, ook al is ze al overgrootmoeder ze wil graag nog springen en hupsen en dat kan bij mij natuurlijk en daarbij heeft ze nu een partner bij het opruimen van de bermen want Doudou lijkt niet alleen qua uiterlijk op Cacao maar hij heeft ook dezelfde karaktertrekjes. Een van die trekjes is dat als hij wil snuffelen en als ik doorloop zijn "anker" uitgooit, dat betekent dat hij gewoon gaat zitten of liggen en dat is precies wat Cacao ook altijd doet. 
Ook wil hij graag iets in zijn mooie bekje hebben dus een leeg blikje, stokken, papier etc worden meegenomen precies waar Cacao'tje ook een "ster" in is.
We genieten dus volop van hem.
 
Natuurlijk zijn er weer foto's:
 
Doudou speelt met alles en vind de gevallen appeltjes perfect!
 
Doosjes slopen.... vooral favoriet bij La Boheme
 
De kleine meid kan zo heerlijk siësta houden
 
Zusje Pirouette  
 De kleine Pirouette geniet van baasje en ….. hangmat
 
Leon, pup van Lilou en haar evenbeeld
 
Odie heeft een nieuw broertje, het is een dwergteckel genaamd Cooper... wat een verschil
 
Waarschijnlijk wacht Mischa op het baasje
 
Kobus (ChinChin) ik vind hem PRACHTIG
 
Beer vind Jetje "om op te vreten"
 
 
La Boheme en Lilou zijn NIET nieuwsgierig

 


 

 
 
17 mei 2020
 FEEST.... Vandaag is Mon Ami vijf jaar geworden
 Van Harte Gefeliciteerd lieve vent, we gaan je extra in het zonnetje zetten
 
Later vandaag meer …..
 
 

 
Zo even tijd om de site te updaten, de roedel ligt tevreden een dutje te doen. Heerlijk gewandeld, Mon Ami heeft getrakteerd op drumsticks en een extra pensstaafje dus hun dag kan niet meer stuk. Het is heerlijk weer, de tuindeuren staan open en wat denk je??? de teckels liggen nu allemaal binnen dicht bij mij en de PC. Ondanks de dutjes houden ze me altijd in de gaten ik denk dat ze elk moment van de dag weten waar ik ben en eigenlijk is dat niet zo gek want ik weet natuurlijk ook precies waar mijn boeven uithangen.
De laatste dagen hebben de dames gezwommen, ieder jaar weer een happening want zwemmen in de natuur doen we alleen maar zomers als de temperatuur aangenaam is. De teckels weten dat, ik heb ze geleerd dat zwemmen prima is maar alleen met toestemmiing, dit om te voorkomen dat ze in het najaar en winter ook het water induiken en ik dus elke dag met modderige monsters thuiskom. Met dit weer lopen ze zich op de terugweg weer lekker droog en bij thuiskomst hoef ik alleen maar even een borstel of kam door hun vachtjes te halen en ze zijn weer schoon en zandvrij daarbij zorg ik ook dat ze in een zomerpak lopen dus geen dikke vachten.
 
De Corona-maatregelen beginnen te wennen, al is het niet leuk natuurlijk Doudou wordt al ons Corona-pupje genoemd omdat zijn hele puptijd in lockdown valt. Gelukkig maakt dat hem niet minder enthousiast, hij wil graag kennismaken met andere honden en ook mensen vind hij leuk dus ik denk dan we geen inhaalslag krijgen het ziet er naar uit dat hij prima opgroeit. Dit is natuurlijk ook te danken aan de roedel en met name ook aan Mon Ami die enorm verguld is met Doudou. Hij let op hem en speelt en slaapt samen met de kleine man. Ik had dit eigenlijk wel verwacht maar je weet het natuurlijk nooit zeker, Mon Ami heeft een heel zacht karakter en ik heb hem nog nooit boos gezien. Doudou is ook heel lief maar een echte clown en hij staat zijn "mannetje". Waar Mon Ami alles afgeeft (zowel speelgoed als lekkers) aan de dames laat Doudou de dames versteld staan want als hij een speelgoedje heeft dan geeft hij dat niet zomaar aan de dames en dat geldt ook voor snackjes etc.
Daar hebben de dames even aan moeten wennen want Mon Ami behandeld ze als kleine prinsesjes en bij Doudou moeten ze alles uit de kast halen om hun zin te krijgen dus ik ben reuze benieuwd of dit zo blijft als onze kleinste volwassen wordt.
 
De eerste zwemsessie dus even aan de lijn om te kijken hoe groot het enthousiasme is
 
La Boheme mag los ze luistert prima
 
en daar gaat ze een echt waterratje
 
 Een lief moment tussen Doudou en Lilou
 
en als je echt rust wil dan doe je een dutje bij Cacao
 
Pirouette en Floor zijn naar de kapper geweest 
 
Het prachtige hoofd van Floor, ze lijkt hier heel veel op Cacao
 
Guus en baasje Manon gaan speuren dus opperste concentratie
 
Onze birthday boy 

 
 
26-04-2020
De wereld is nog steeds in de ban van het Corona-virus, vandaag was het de eerste dag dat ik er niet meteen aan moest denken, het besef kwam eigenlijk pas toen ik met de roedel op pad was en ik ingehaald werd door een clubje wielrenners die rakelings langs ons scheerde. Niet zo netjes natuurlijk er was genoeg ruimte dus benut die dan ook en houd gewoon netjes afstand. Ik kom niet zo vaak iemand tegen maar als dat het geval is zorg ik voor voldoende afstand desnoods steek ik even over dat kost geen enkele moeite.
Hopelijk gaan we de "goede" kant op en gaat het virus wijken zodat we de teugels kunnen vieren en iedereen gewoon hun familie kan bezoeken

 
De teckels krijgen er niets van mee, ze "vieren" elke dag en vandaag zijn ze druk geweest met het helpen van Wil die de twee teckel-chaletjes in elkaar heeft gezet en van een nieuw verfje heeft voorzien. De dames konden niet wachten tot hij klaar was ze worden druk bezocht de huisjes maar als de roedel er weer aan gewend is dan worden ze vooral gebruikt door Cacao en Lilou, deze twee dames liggen graag uit de zon.
 
Het gaat heel goed met Doudou, onvoorstelbaar hoe hard deze man groeit, vier maanden oud en al bijna 8 kilo zwaar, we zijn ontzettend benieuwd hoe groot hij gaat worden want als hij zo doorgroeit dan wordt het een gigantje. Doudou heeft een heerlijk karakter, wat een vrolijke teckel en ontzettend trouw vooral naar mij. Hij volgt me overal en ik heb steeds zijn volle aandacht ik hoop dat dat zo blijft dat is natuurlijk fantastisch als we op cursus gaan.
 
Het was gepland dat Mon Ami gecastreerd zou worden maar helaas kreeg ons manneke weer last van zijn rug en heb ik in overleg met de dierenarts besloten om hier even mee te wachten, intussen is hij weer behoorlijk opgeknapt maar we hebben geen haast.
 
Haasje moet weer geplukt worden, ze weet het en ik ben het weer een beetje voor me uit aan het schuiven altijd een uitdaging om de kleine Diva op tafel te hebben maar zodra ik even twee uurtje over heb is ze echt het "Haasje" . De kleine meid is wel wat veranderd na het overlijden van Willemientje, ze is een beetje socialer geworden en ligt graag bij Cacao en Soiree die ook regelmatig een lik van haar krijgen, helaas geldt dat niet voor de jongens en de jongste meisjes Lilou en La Bòheme die worden door onze koningin flink gecommandeerd maar gelukkig trekt de jeugd zich er niets van aan.
 
We zijn weer blij gemaakr met foto's
 
Marron is naar de kapper geweest en hij is prachtig
 
De vandaaltjes Guus en Kobus (geweldige foto)
 
Morrison uit het laatste nestje van Cacao alweer 5 jaar oud!
 
en ook zijn broer Mister (Charmeur) is 5 jaar geworden
 
Niet jarig maar wel heel blij Lobke (kleintje van Haasje)
 
en nog zo'n blij tweetal Floor en Pirouette
 
en Jetje, duidelijk een Prinses (zusje van Lobke en dus ook kindje van Haasje) 
 
Het mooie hoofd van Beer
 
Moe gespeeld La Bohème en Doudou

 

 
 
22 april 2020
Een echte feestweek.... na een prachtige en leuke verjaardag van Haasje vieren we vandaag dat het "gouden" nestje van Cacao en Tony vijf jaar is. We hopen dat het zevental ontzettend verwend gaat worden, wij zetten in ieder geval Cacao'tje een beetje in het zonnetje, het was haar laatste nest en ze heeft het geweldige gedaan een top-moedertje is het.
 
Mister, Lodewijck, Morrison, Odie, Lotje, Trudy, Floor en baasjes van
Harte Gefeliciteerd
 
Een nest met een "gouden" randje
 
Dikke buikjes en billetjes
 
De drie meisjes
 
en natuurlijk de jongens

 

 
21 april 2020
 
HIEP HIEP HOERA
 
vandaag is Haasje jarig, onze kleine Hazewinde is 9 jaar geworden en we hopen dat we nog heel veel jaartjes van haar mogen genieten.
Alle aandacht is vandaag voor haar, wat zal ze ervan genieten en wij met haar.
 
Lieve kleine Diva  
Van Harte Gefeliciteerd 
 

 
20 april 2020
We genieten van het mooie weer en proberen ons niet te laten leiden door het virus. Ik merk dat ik er iets makkelijker mee omga, ik houd netjes afstand maar ik heb gelukkig niet meer dat nare gevoel dat er constant een donkere wolk boven ons hangt.
Vooral in Brabant en Limburg zijn er veel slachtoffers en ik ben blij dat de besmettingen en opnames in het ziekenhuis wat afnemen en hoop dat de regering binnenkort de teugels wat kan laten vieren. Mijn haar zal er heel blij mee zijn, ik draag het altijd kort en ben gewend om het maandelijks te laten knippen, nog even en dan kan ik staartjes maken pfff .
Ondertussen is Doudou helemaal ingeburgerd en ook opgenomen in de roedel, de ouders dames waken over de kleine man en La Bohème speelt zowat de hele dag met hem. Ik moet Doudou er nu wel aan laten wennen dat ik ook weleens weg ben, door de lockdown ben ik er gewoon altijd en ik merk als ik even naar de postbus ga dat Doudou een beetje pieperig wordt dus daar hebben we toch wel een aandachtspuntje. Ik wil ook heel graag met hem en met La Bohème op les en ik had al contact gezocht om met ze onder begeleiding te gaan speuren maar dat moet nu even wachten ik hoop in ieder geval dat het nog wel deze zomer kan.
 
Het gaat goed met de roedel, al heeft niemand gesolliciteerd  naar de baan van Willemientje, soms probeert Haasje de lakens uit te delen maar buiten dat Haasje niet onpartijdig is is de kleine meid onvoorspelbaar dus zeker niet geschikt voor zo'n verantwoordelijke baan. Mon Ami is veel te zacht van karakter. de dames nemen een loopje met hem dus nu hoop ik  dat Doudou deze plek op gaat vullen.
 
Deze week zal Mon Ami onder het mes moeten, onze mooie man heeft de hele winter last van zijn rug gehad en is nog steeds een beetje stijf. Om te voorkomen dat Mon Ami de boel gaat forceren door verliefd te worden hebben we besloten om hem te laten castreren. Het was een zware beslissing maar we gaan hem niet inzetten als dek-reutje helaas. We vinden dat een dek-reu helemaal gezond moet zijn en Mon Ami heeft in de loop van de jaren toch wel wat ongemakjes gehad.
Daarbij heeft onze prins charming een oogje op de achterbuurvrouw een mooi Duits Herderinnetje en voor haar doet hij zijn uiterste best, dat resulteert in mooie dansjes voor de poort en voor de muziek zorgt hij ook zelf. Niet erg maar ook niet gezond voor zijn kwetsbare rug. Enfin woensdag is het zover en ik heb nu al een beetje buikpijn, het is geen grote ingreep maar ik ben geen ster in het wegbrengen van mijn teckels ook al is hij bij de dierenarts in uitstekende handen.
 
Morgen hebben we feest, onze Hazewinde wordt 9 jaar!!!!
 
Gisteren eens gaan kijken voor een geschikte plek om Doudou kennis te laten maken met water en de dames weten de beste plekjes
 
 
Natuurlijk gaat Cacao de kleine man begeleiden bij zijn eerste doop 
 
Moeder. oma, overgrootmoeder, Cacao wat ben je een geweldige dame
 
Mon Ami in rust!! 
 
Haasje is morgen jarig en heeft vandaag al getrakteerd op nieuw speelgoed
 
En daar worden de teckels heel blij van 
 
Kleine scheurneusjes!!
 
 
Onafscheidelijk
 

 

  
 
 

 15 april 2020
Bijna een maand stilte op de site en wat is er weer enorm veel gebeurd.
Iedereen is bezig met het corona-virus, wij ook natuurlijk. Wat een nare tijd niet alleen vanwege de lockdown maar zeer zeker voor de mensen die in het ziekenhuis verblijven en hun familie. Ook voor de mensen die kwetsbaar zijn is dit vast een stressvolle tijd en we proberen in onze omgeving zoveel mogelijk te helpen.
 
De roedel heeft geen notie van alle toestanden, ze genieten ervan dat zowel Wil als ikzelf wat meer tijd nemen om met ze bezig te zijn, de wandelingen zijn uitgebreid en vooral rustig, we vertrekken 'smorgens al heel vroeg en hebben geen enkele haast dus ze kunnen doen waar ze goed in zijn en dat is dansen en hun neusjes gebruiken.
 
Verder heb ik de tijd gehad om na het overlijden van Willemientje na te denken hoe we verder gaan en ofdat we überhaupt wel verder gaan met Le Grand Coeur.
Nou daar zijn we uit, Le Grand Coeur blijft bestaan en is ondertussen uitgebreid. In december is er een prachtig nestje geboren in Duitsland bij kennel Vom Roggenhof. We kennen elkaar al jaren en de pappa van Soiree woont daar nog steeds. Dus voordat Willemientje echt ziek werd was de beslissing al genomen alleen die kwam op losse schroeven te staan doordat we haar moesten laten gaan. Willemientje was in ieder geval op de hoogte ik had haar al een paar keer verteld dat er een leuk en mooi pupje zou komen en vooral dat het een reutje was iets waar Willemientje heel blij van werd.
Helaas heeft ze het niet mee mogen maken maar we troosten ons met het feit dat Doudou geboren is op haar verjaardag.
 
Dus hierbij stellen we voor
 
Doudou vom Roggenhof,
geboren 23-12-2019
Pup van Darios vom Roggenhof FCI x Mucke vom Roggenhof FCI
 
Slapen met Soiree
 
Samen met Mon Ami
 

 
Hij wordt door alle teckels gekoesterd
 
Een stevig ventje
 
Een beetje "Cacao" blik 
 
Goed in "gekke" bekjes trekken 
 
Blij als ik thuis kom
 
Alhoewel …. er zijn er meer en dan moet je plaats maken
 
Natuurlijk een foto van onze op een na jongste

 
 

 19 maart 2020
Ondanks de verdrietige toestand ivm het Coronavirus vieren we vandaag wel de verjaardag van Haasjes kindjes.
Ze worden alweer 7 jaar Hiep Hiep Hoera
Van Harte Gefeliciteerd Margootje, Iggy, Lobke, Jetje en baasjes.
 
 
 
Natuurlijk gaan wij Haasje vandaag nog meer verwennen ze mist nog steeds haar grote vriendin maar gelukkig wordt ze erg gesteund door Soiree en Cacao.
 
Wat het virus betreft... blijf zoveel mogelijk binnen, wij wandelen alleen met de honden en gaan wat boodschappen doen voor de rest vermaken we ons in huis en tuin. Veel sterkte allemaal en steun elkaar een beetje.
 
 
 
 
 
 
19 februari 2020
 
 
 
en er vallen hier dikke tranen. Gisteren is Willemientje ingeslapen en het kwam als een "donderslag" ik heb het er ontzettend moeilijk mee. We waren een tijdje terug al bij de dierenarts geweest omdat ze wat last had van haar linkeroogje na onderzoek bleek er niets mis te zijn met het oog zelf en omdat ze een tijdje daarvoor was aangevallen en gebeten door een hond dachten we dat het misschien een ontsteking zou kunnen zijn dus ontstekingsremmers en een pijnstillertje en fijn naar huis. Helaas werd de uitvloeïng erger en uiteindelijk verloor Willemientje ook wat bloed uit neus en oog. Dus afgelopen maandag naar de dierenarts en na mijn beschrijving van de sympthomen en een nauwgezet onderzoek werd hij wel heel ernstig en sprak zijn vermoeden uit …. een agressieve tumor en wel in de buurt van haar linkeroog om zeker te zijn besloten we dat ik de volgende dag met Willemientje terug zou komen zodat er onder narcose foto's en evt. een CT scan gemaakt kon worden. Helaas was het na het maken van de foto's al duidelijk dat de dierenarts gelijk had het bot van haar oogkas was al helemaal aangetast door de tumor oftewel het was bijna helemaal verdwenen. Een CT scan was niet meer nodig het was heel duidelijk hier zijn geen medicijnen voor en ook een operatie was uitgesloten. We hebben besloten om Willemientje niet meer wakker te maken en ze is gisteren heel rustig ingeslapen. Voor ons is het heel onwerkelijk en erg wennen we missen haar zo ontzettend ze was onze roedelleidster met een gouden hart en natuurlijk mijn oudste meiske.
 
 
 
 
Dag lieve Willemien we zijn trots dat je ons teckelkind was
 
 
 
 
 
 
 
 13 februari 2020
Het regent en de roedel is een beetje teleurgesteld want er vallen dikke druppels, we blijven dus even binnen.
Na wat "gepruttel" hebben de dames en heer een lekker plekje gezocht en doen ze een dutje... een mooi moment om even de site bij te werken.
Het gaat goed met de meisjes, zeker met La Bohème ze bruist van energie en is eigenlijk altijd wel in mijn buurt. De kleine meid wordt door alle teckels in de "watjes" gelegd en is de beste vriendin van Lilou die twee zijn onafscheidelijk. Mam Soiree speelt ook nog volop met haar jongste en het is mooi om te zien dat familiebanden er toch toe doen tenminste wel bij mijn dames.
 
De roedel heeft even moeten wennen aan een nieuw interieur, de oude bank moest echt vervangen worden en nu staat er dus een fraaie hoekbank. De roedel heeft meteen kennisgemaakt en er is plaats genoeg voor iedereen. Natuurlijk mag de roedel ook gebruik maken van de "nieuwe" bank ik vind het zelf heerlijk om 'savonds met z'n allen op de bank te "hangen" geflankeerd door een paar teckels.
 
Morgen is het Valentijnsdag en ik hoop dat ik mijn eigen valentijntjes kan trakteren op een mooie wandeling met een lekkere pauze zodat ze eens wat "grondwerk" kunnen doen (oftewel gewoon zand verplaatsen) dit vinden ze helemaal geweldig ik zoek ergens een boomstam om op te zitten en de teckels mogen hun gang gaan, ik verveel me nooit het is zo'n geweldig gezicht al die teckeltjes die helemaal opgaan in een voor hun zeer belangrijke taak. Het is weer even geleden dat we dat gedaan hebben we zijn zwaar afhankelijk van het weer en hier worden we nog al eens getrakteerd op "water" dus van ons mag het voorjaar worden zodat we onze routes weer eens kunnen uitbreiden en de roedel me weer eens fijn kan helpen in de tuin.
 
We zijn weer verwend met leuke foto's
 
Siësta voor Jet
 
Lobke (zusje van Jetje)
 
Marron was even een zee-hondje
 
De broertjes Guus en Kobus oftewel de "vandaaltjes" hoewel in deze pose vind ik ze meer de "Valentijntjes"
 
 
Bell heeft gevochten met een bakje yoghurt (het was wel een smakelijk gevecht) 
 
Soiree houd haar bank nog even vast
 
 
 
en La Bohème wil ook geen afscheid nemen
 
Uiteindelijk komt alles weer goed tis even wennen!!
 
Wij wensen alle Le Grand Coeurtjes en hun baasjes een hele fijne Valentijnsdag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2020
 
Hiep Hiep Hoera vandaag is La Bohème 1 jaar en natuurlijk feliciteren we Pablo, Marron, Guus, Kobus, Beer, Pirouette en Charlotte-Sophie met hun allereerste verjaardag.
 
En als je jarig bent moet er even geposeerd worden!!
 
en... is er een kadootje, na pup en puber bandjes een echte hunter voor onze kleine hunter precies zoals de rest van de roedel 
 
 
Natuurlijk heb ik alle foto's van Soiree's laatste nest doorgekeken en dat heeft wat tijd gekost want het zijn er heeeeel veel, wat een leuke weken waren het met 8 geweldig leuke, lieve en onstuimige pupjes.
 
Zooo lief en zoooo mooi
 
en met een fantastische moeder 
 
Kleine boeven die door de hele roedel gekoesterd werden
 
daar kun je alleen maar van houden
 
We gaan zo dadelijk eerst een fikse verjaars-wandeling maken en vanmiddag doen we een verdere update op de site, de PC is gisteren weer naar beneden gehaald zodat het wat makkelijker is om de site regelmatig bij te werken.
 
En … daar zijn we weer, de roedel ligt heerlijk op de bank na te genieten van een flinke wandeling, lekker droog deze keer maar wel een een hele koude wind dus we hebben er flink het tempo ingehouden zeker omdat Soiree na een plukbeurt in haar hemdje loopt. La Bohème is ook alweer geplukt en Willemientje is de volgende die een jasje gaat verliezen. Het lijkt ofdat de zachte winter er voor heeft gezorgd dat de dames zoveel eerder plukrijp zijn.
Oeps bijna vergeten te melden dat Haasje ook al geplukt is, deze keer mocht zij als allereerste en wonder boven wonder heeft ze meegewerkt en was ze in een plukbeurt helemaal klaar Hoera!!!
 
Ondertussen zijn bijna alle klusjes in huis klaar (we hebben het grondig aangepakt) en krijgen we volgende week nieuwe meubels, we zijn er aan toe de bank die zoveel teckels warmte en comfort heeft gegeven en waar ik menig nachtje op doorgebracht heb is helemaal op en we hopen dat het nieuwe exemplaar even comfortabel is, wat zeker is is dat hij groot genoeg is om alle teckels een plekje te geven want nieuw of niet de roedel gaat er gebruik van maken en nu hopen dat er ook plek is voor Wil en voor mijzelf.
 
De PC staat weer beneden, we hadden boven een kantoortje gemaakt en daar stond "ie" dan... maar helaas ongebruikt want alleen boven op de PC werken vind ik helemaal niet gezellig en de roedel is het daar helemaal mee eens dus nu zit ik weer fijn in de kamer tussen de teckels en dat voelt zoveel beter.
 
Ik heb vanmorgen allemaal leuke berichtjes mogen ontvangen van onze jarige (pups) jong volwassenen. Ze zijn stuk voor stuk echt jarig en wij genieten en vieren het een beetje met ze mee, we hebben zelfs een prachtige video van Charlotte-Sophie mogen ontvangen en nu moet ik toch echt eens gaan proberen om deze op de site te krijgen want hij is echt geweldig leuk.
 
 
  
 
 
Jarige Pirouette
 
Kobus en Guus... onze vandaaltjes die hier even laten zien dat ze perfect kunnen poseren
 
en natuurlijk jarige Beer vergezeld door Jetje (pup van Haas) en Lotje (pup van Cacao)
 
Marron met zijn prachtige uitstraling
 
en natuurlijk samen met zus Jip 
 
Pablo is voor zijn eigen jaarswisseling op beoek geweest bij de kapper