dagboek pupjes 2019


Pupjes geboren 29-01-2019
 
En er is een einde gekomen aan het pup-avontuur, vandaag zijn Marron en Pirouette opgehaald, nu heeft elk pupje een nieuwe familie en de komende dagen zullen ze gaan wennen, hun ritme aanpassen en grote stappen maken.

Natuurlijk zijn we niet helemaal pup-loos. La Bohème is nu hier op ontedekkingsreis.
Ik heb na het vertrek van Pirouette en Marron de binnen- en de buitenren opgeruimd, de eettafel staat weer op zijn oude plek en alles is schoon en gewassen behalve het pupmandje want ook La Bohème heeft een beetje steun nodig.

Ze heeft het reuze naar haar zin en is de hele middag op expeditie geweest in de tuin, je zag haar links en weer rechts en her en der was ze druk met snoeien. Toch was er ook af en toe een beetje gepiep meestal als ze wat moe werd en er geen broer of zusje is om even samen een dutje te doen.
De roedel moest ook een beetje wennen en besloot om vanmiddag de kleine meid even te negeren, zelfs Lilou ging in de zon liggen en heeft zich een paar uurtjes niet met de kleine pruts bemoeit. Mon Ami vond het opeens welletjes en is bij La Bohème in het pupmandje gaan liggen zodat ze toch een warm lichaam had om zich aan te troosten.

We missen de pupjes en ik ben aan het afkicken,
Toen ik klaar was met opruimen ben ik samen met Wil en de roedel in de tuin gaan zitten en ik had de neigng om steeds op te staan om naar pupjes te gaan kijken zo raar, ik heb het gecompenseerd door met de kleine meid te spelen en dat werd erg gewaardeerd.
Nu ligt ons pupje bij mijn voeten, geflankeerd door Soiree en Lilou die nu overtuigd zijn dat ze een blijvertje is en hebben besloten om haar eens flink te steunen in het opgroeien.
Haasje was al eerder overtuigd en heeft geprobeerd om de kleine pruts een flink gat te laten graven, ik zag een paar flinke behaarde billetjes voorbij komen met in haar kielzog de kleine Bohème en ik wist meteen wat ze van plan was en heb het even laten gaan.... en ja hoor de billetjes rende helemaal naar het einde van de haag en daar gingen de voorpootjes, ik zag haar perfect een kuil maken terwijl ze Bohème uitnodigde om hetzelfde te doen. Ik wist dat als ik reageerde Haasje Bohème op haar kop zou geven ze is zo slim dus Ik heb verder niets gezegd en me omgedraaid en plots vond Haasje haar kuil niet meer zo interessant en even later zag ik haar hooghartig langs me lopen en kreeg ik een echte verontwaardigde Haasjes-blik.
 
Nu ligt de kleine meid samen aan mijn voeten samen met Lilou, zo dadelijk gaan we nog even spelen en gaan we de avond in. Ben erg benieuwd wat ze vannacht gaat doen ik ga proberen om haar in de bench te laten slapen maar heb er een hard hoofd in. Bij Lilou liep dat ook helemaal mis die heeft vreselijk gezongen en eigenlijk is dat niet zo raar want de roedel ligt ook in de kamer natuurlijk en die kunnen gaan, staan en liggen waar ze willen en een slim teckelmeisje heeft dat heel snel door.
 
Morgen ga ik de gestuurde foto's en verhaaltjes plaatsen van de pupjes bij hun nieuwe families we gaan ze nog even volgen.
 
Vanmorgen om 07.30 uur afscheid van de twee laatste pupjes 


 
 
Geen ren meer voor La Bohème en oma Cacao houd een oogje in het zeil 


De kleine meid is dol op haar oma (en ik ook)
 
 Als je verdrietig bent dan kom ik bij je liggen
 

 
Helemaal moe gespeeld en het pup mandje kan echt nog niet weg 


 
05-04-2019
Nog 3 pupjes in de ren... Vandaag zijn Beer en Pablo opgehaald, Beer is ondertussen al aan het kennismaken met zijn nieuwe zusjes en heeft zich keurig gedragen in de auto ik heb een filmpje ontvangen en die ga ik vast op de site zetten maar dat moet even wachten tot het weekend. Ondertussen heb ik een ware fotoreportage ontvangen van het duo Kobus en Guus en die jongens hebben totaal geen last van de verhuizing en dat is als Fokker natuurlijk fantastisch om te horen.
Morgen of zondag ga ik alle verhaaltjes uitdiepen en heel veel foto's plaatsen maar we gaan natuurlijk morgen eerst nog afscheid nemen van Pirouette en Marron en dan zal La Bohème opgenomen worden in de roedel en ik denk dat ze me ook nog wel even bezig zal houden.
 
Ik ben vanmiddag nog even met Marron en La Bohème gaan wandelen want zij waren nog niet mee geweest aan het lijntje. Marron heeft het geweldig gedaan, boer Theo was aan het gieren en zo'n gierwagen maakt een enorm lawaai.... La Bohème schrok zich een "hoedje" maar Marron heeft zijn zusje gesteund en precies als zijn broer Beer bleef hij kalm en bleef rustig kijken wat er op het weilang allemaal gaande was. Helaas heb ik geen foto's kunnen maken want mijn batterij was leeg dus dat was even flink balen want Marron hield zijn mooie hoofje zo fier.
 
Nu ga ik de spulletjes voor beiden klaarzetten en dan is het mooie avontuur afgelopen maar we hebben hele mooie herinneringen gemaakt en natuurlijk fungeert de site ook als een soort dagboek dus ik zal regelmatig nog eens terugkijken en ik ga natuurlijk een beetje meegenieten met de baasjes en hun opgroeiende pups.
 
 
En voor het laatst nog even samen in het mandje Pirouette en Marron
 
 
Lieve Marron.... met zijn prachtige ogen, heel stabiel dat heb je vandaag weer bevestigd jouw baasjes gaan het net als ik heel moeilijk krijgen om jouw iets te weigeren je hebt de blik van oma Cacao en precies zoals zij ben je ook trots, bescheiden maar ook speels. We hebben enorm van je genoten en je hebt ons vaak aan het lachen gemaakt met jouw kratjes, tunneltjes en ook dekentjes zijn favoriet. Je gaat een hele fijne familie krijgen en een hele leuke teckel-zus waar je lekker mee kunt wandelen en dollen.
 
La Bohèmme en Marron

 
 En Pirouette... haar naam zegt het al, je maakte het me heel moeilijk om je op de foto te krijgen want je bent onze kleine buitelaar. Je springt en bokt als een klein geitje en bent een en al vrolijkheid. Jij krijgt straks de ruimte en een enorm grasveld waar je jou kunsten kunt laten zien. Er wacht jou een hele warme mand bij jouw nieuwe zusjes Lobke en Floor
 
Daar gaat ze in vliegende vaart!! 
04-04-2019
Nog 5 pupjes in de ren.... en ik vind het stil, hoe is het mogelijk met 5 pupjes wat een verandering.
Vandaag zijn Kobus en Guus opgehaald door hun baasjes en ook onze twee mannen lieten het gewoon over zich heen komen.
Ze hebben het geluk dat ze elkaar kunnen steunen in het wennen in hun nieuwe huis en dat gaat helemaal goed komen.
Ondertussen heb ik al een mailtje gehad dat de jongens maar heel eventjes gepiept hadden en toen besloten om in te dutten. Nu kunnen ze aan hun nieuwe avontuur beginnen ze zijn helemaal klaar voor nieuwe uitdagingen.
 
Charlotte-Sophie had gisteren wel flink gezongen in de auto maar is uiteindelijk ook in slaap gevallen, ze is druk met het verkennen van haar nieuwe omgeving en er wordt volop met haar gespeeld de kleine meid gaat vast snel wennen.
 
Morgen vertrekken Beer en Pablo dus ik ga strakjes hun koffertjes pakken en zorgen dat we niets vergeten zeker hun eten niet want dat is voor de heren het allerbelangrijkste. buiten aandacht en knuffels.
 
Lieve Beer morgen vertrek je, je krijgt lieve baasjes en als bonus drie mooie teckeldames om je heen.
Het was heerlijk om voor je te zorgen, je hebt het me erg makkelijk gemaakt je bent een heel stabiel manneke, speelt met al je broertjes en zusjes maar ik zag je ook vaak in je eentje spelen met een kippetje, balletje of wat er ook maar voorhanden was. Je was bij je geboorte al de grootste pup en je hebt gezorgd dat dat zo bleef
Man.... wat kan jij eten!!
 
Pablo, je lijkt qua karakter zo op Soiree en ook de lieve ogen heb je van haar, wat ben je een kanjer. Stoer uiterlijk en een enorme wil om het iedereen naar de zin te maken.
Je kruipt heel graag op schoot en bent een enorme knuffel. Je bent een prachtig ventje met een flink vachtje.
 
Guus bijna klaar voor vertrek met zijn nieuwe puppy dog tuigje
 
En Kobus .... op handen gedragen...... en ook hij is er klaar voor 
 
 Kleine Charlotte-Sophie in dromenland
 
en thuis in haar nieuwe mandje

 
03-04-2019
En ja hoor vandaag was het dan zover, Charlotte-Sophie is vanmorgen opgehaald ze heeft het spreekwoordelijke "spits" afgebeten.
Alles is rustig verlopen, ik geloof niet dat ze heel erg onder de indruk was, we hebben haar nieuwe tuigje op maat gemaakt, natuurlijk nog even "gekletst" en ook de roedel heeft behoorlijk hun mondje geroerd maar dat is meestal bij binnenkomst.
En dan is het zover we gaan uitzwaaien nog heel even een knuffel en een blik op haar lieve koppie en ze gaat op avontuur, er werd thuis al met smacht op haar gewacht.
Ondertussen zal ze al wel zachtjes geland zijn en hopelijk heeft ze een beetje haar draai gevonden maar dat krijgen we vast nog te horen.
Lieve familie geniet van de kleine meid, het is een dapper en lief teckelmeisje heel veel geluk!
 
Morgen gaan we afscheid nemen van Guus en Kobus de jongens blijven een tijdje bij elkaar wonen dus dat wordt dolle pret. De jongens passen goed bij elkaar, ze vullen elkaar een beetje aan, Kobus is een denkertje en Guus een echt doenertje en als het mis gaat komt Kobus Guus redden en Guus zorgt ervoor dat Kobus ook lekker gek gaat doen.
Een beetje steun bij een verhuizing is altijd prettig en ze kunnen natuurlijk heerlijk met elkaar spelen.
Ik ben wel heel benieuwd hoe de rest van de pupjes dat gaat vinden, vanmorgen hadden ze perfect in de gaten dat Charlotte-Sophie ontbrak, het eten ging een beetje met lange tanden en ze waren een beetje stilletjes. Ondertussen zijn ze weer helemaal vrolijk en hebben ze weer buiten gespeeld.
Soiree heeft ook heel even gepiept, mams is slim en ze weet dat haar kinderen uit gaan vliegen, ze heeft de hele middag met haar kroost doorgebracht. Straks nemen we weer ruim de tijd voor haar, ze krijgt een metamorfose en gaat natuurlijk genieten van La Bohème en Lilou!
 
Morgen dus de grote dag voor Guus en Kobus dus vandaag even in "the picture"
 
Ik vond Guus vanmorgen in het mandje samen met Pirouette 
 
Typisch Guus, wat hebben we genoten van jouw lieve enthousiasme en wat ga je mooi uitgroeien
 
En Kobus..... de eerste weken wat onzeker maar uitgegroeid tot een manneke met zelfvertrouwen, nog steeds een denkertje, je probeert zelfs mij te lezen en zooooo lief

 
en heel mooi natuurlijk! 
 
02-04-2019
De pupjes zijn vandaag geënt en natuurlijk gecheckt, alle papieren zijn in orde gemaakt de paspoortjes liggen klaar nu is het nog wachten op de stambomen, helaas zijn die nog niet binnen dus ik ga zo even nog de post checken. Mochten ze later komen dan stuur ik deze natuurlijk netjes naar de baasjes. Gelukkig zijn de registraitebewijzen al wel binnen.
 
De pupjes hebben geen kik gegeven alle acht waren ze heel braaf en werkte gewoon mee, nog even een praatje gemaakt en koffie gedronken met de dierenarts en daarna mochten ze even buiten dollen.
Nu dollen ze in de binnenren, ze hebben een kauwstaafje gekregen en regelmatig wordt er geruild en van ruilen..... juist komt huilen dus ik moet af en toe orde op zaken stellen oftewel weer even terug-ruilen.
Vanavond zijn de pupjes nog met acht, morgen vertrekt Charlotte Sophie dus vandaag alleen foto's van de kleine meid die op avontuur gaat en aan een mooi nieuw leven gaat beginnen.
 
Lieve Charlotte-Sophie we hebben enorm van je genoten en wat ben je prachtig
 
Lief en heel speels en ze geniet enorm van eten!! 
 
Je lijkt zo op jouw zusje La Bohème dat ik soms twee keer moet kijken wie er aan gehold komt, gelukkig luister je al prima naar jouw naam
 

01-04-2019
En weer een zonnige dag en dat komt heel goed uit want de pupjes willen heel graag buiten dollen en ik wil natuurlijk graag dat ze het naar hun zin hebben.
Vandaag geen druk, alleen maar spelen, eten en af en toe een dutje. We gaan echt de laatste dagen in, morgen de enting en dan houden we het ook rustig en dan gaatCharlotte-Sophie haar laatste nachtje hier doorbrengen en woensdagochtend vertrekt ze als allereerste naar haar forever home.
We gaan haar zeker missen maar de pups zijn er aan toe ze hebben allemaal recht op een op een aandacht, daarbij komen ze allemaal in een warme omgeving en zal er zeer goed voor ze gezorgd worden dus we gaan ze met een goed gevoel uitzwaaien.
 
Vandaag was er even een schrik-momentje, de eerste maandag van de maand gaat het alarm af en dat is heeeeeel goed hoorbaar, ik had juist vier pupjes in de binnenren gezet voor een dutje want er stond buiten een koude oostenwind en toen ging het af. De pupjes binnen bleven rustig maar de pupjes buiten waren toch even in paniek. Het wonderlijke was dat Kobus er het meest last van had, gisteren was hij nog zo stoer om buiten broertje Guus op sleeptouw te nemen en nu was het precies andersom en probeerde Guus Kobus te kalmeren, mooi om te zien hoe de pupjes elkaar troosten.
Natuurlijk ben ik maar even in de ren gaan zitten en hebben we gewoon rustig gewacht tot het alarm stil viel, het leek me niet verstandig om de pupjes op te pakken en binnen te zetten want dan bevestig hun angst. Meteen toen het stil was waren de pups ook alle vier weer rustig, ik heb mog even met ze gespeeld en hopla toen mochten ze naar binnen waar de andere vier gewoon lagen te knorren.
 
Zo dadelijk krijgen ze hun vleeshapje en mogen ze nog even naar buiten en dan zit de dag er weer op, vanavond spelen we lekker binnen want het koelt aardig af.
En oh ja.... de a.s. baasjes hebben geluk met de zomertijd.... ik heb de pupjes vanmorgen om 06.30 uur wakker moeten maken!
 
Marron lig er heel elegant bij!
 
Knuffelmomentje tussen Pirouette en Lilou
 
 en een knuffelmoment tussen La Bohème en Soiree
 
 Hahaha die Beer......
 
 Kleine zus en grote zus

 
31-03-2019
Morgen een nieuwe maand en de maand dat de pupjes gaan verhuizen en de grootste stappen van hun leven gaan maken. Vandaag hebben we dus goed ingezet en heb ik gewandeld met Kobus en Guus en daarna met Charlotte-Sophie en Pablo. Ik kwam een uurtje tekort dus Marron en La Bohème gaan komende week een keertje met me mee.
Toen ik vertrok met Kobus en Guus zei ik al tegen Wil.... wedden dat Kobus lekker relaxt meeloopt en dat Guus onder de indruk gaat zijn!!
En ja hoor.... onze parmantige Guus vond het de eerste 5 minuten helemaal niets. Hij zette geen stap terwijl Kobus het meteen geweldig vond die ging meteen alles onderzoeken tot hij in de gaten kreeg dat Guus niet mee kwam en zie..... ons in het begin verlegen manneke haalde Guus over om lekker met hem mee te lopen, voor Guus was meteen het ijs gebroken en werd hij weer heel snel de Guus die overal op af gaat.
Idem dito met Pablo en Charlotte-Sophie, Pablo zette ook geen stap en begon zelfs een beetje te bibberen, ik heb hem dus even bij me genomen totdat Charlotte-Sophie op onderzoek ging en heb hem daarna bij haar neer gezet en heel voorzichtig begon ook Pablo te genieten. Helaas gaf kleine Charlotte het verkeerde voorbeeld door alles wat volgens haar eetbaar was naar binnen te werken. Ik heb de lijnen aan elkaar vastgeklikt en ben een beetje afstand gaan nemen en ja hoor de twee waren afgeleid en daar kwamen ze aan wel met diverse tussenstopjes want alles is natuurlijk nieuw, steentjes, takjes, en boer Theo was geweest met de gierwagen en dat levert natuurlijk heerlijke luchtjes op.
 
Dit betekent natuurlijk niet dat de pupjes volleerde wandelaars zijn, ze hebben even mogen proeven en gezien dat er nog zoveel meer is. Buiten dat heb ik kunnen zien dat tot nu toe geen van de pupjes een paniek-aanval krijgt dus met een beetje geduld en oefenen worden de pupjes uitstekende wandelaars.
Nu alleen Marron en La Bohème testen dan is het cirkeltje rond.
 
Verder hebben ze natuurlijk weer lekker gespeeld en ze hebben vandaag een frisbee gekregen en dat is een groot succes, Soiree en ook Mon Ami zijn geoefende frisbee-vangers en vinden dat helemaal geweldig en de pupjes..... ja hoor het zit in hun bloed. Ze hadden twee dikke fans want hun mam en Mon Ami hadden zich zo graag over de frisbee ontfermt maar helaas ik had er nog maar een dus ze zullen nog even moeten wachten tot de pupjes hun interesse verliezen en dan ga ik zeker zorgen dat ze kunnen vangen.
 
Nee Nee Jet ik verzet geen poot 
 
 Kobus bekijkt ondertussen of de bandenspanning wel goed is
 
Tot hij in de gaten krijgt dat Guus achterblijft

 
 
Ja hoor Guus krijgt er zin in!!
 
Samen op ontdekkingsreis

 
Pablo en Charlotte-Sophie zijn een beetje bedeesd
 
 Tot Charlotte-Sophie er zin in krijgt
 
en dan gaat Pablo ook op onderzoek
 
Daar gaan ze dan
 

 
We hebben een frisbee
 
Lilou wordt gemist
 
Lilou waar ben je??
 
Ze doet een dutje... nooit gedacht dat Lilou moe zou kunnen worden maar acht sterke pupjes hebben het voor elkaar gekregen
 
Een mooi momentje tussen oma Cacao en Beer

 

30-03-2019
Wat een bof.... het is heerlijk weer en de pupjes hebben vandaag zelfs buiten geslapen. Ik heb ze zojuist pas binnengehaald en ze hebben de hele dag gespeeld.
Natuurlijk is de roedel vanmorgen op pad geweest dus die hebben vanmiddag gestrekt en heel tevreden in de zon gelegen. Natuurlijk bezoeken ze de pupjes een paar keer per dag, Soiree wil nog steeds checken of ze er vlekkeloos bijlopen en Lilou wil spelen.
Vandaag had ik in de planning om met Kobus en Guus een stukje te wandelen maar Bente wilde graag afscheid komen nemen van de pupjes tenslotte gaan ze de komende week hun pootjes uitslaan. Na het bezoek van Benthe waren de pupjes zo moe dat ik morgen maar met de heren op pad ga.
We gaan nog een paar dagen van ze genieten, dinsdag komt de dierenarts enten en alle pupjes nog eens nakijken en woensdag gaat lieve Charlotte-Sophie als allereerste ons nest verlaten. Voor die tijd gaan we ze nog eens stevig verwennen.
 
Knuffelen met Pirouette
 

 
en ook Charlotte-Sophie vind het helemaal leuk
 
Kobus wilde alleen nog maar op schoot
 
Beer en Marron, onvoorstelbaar dat kinderen zo'n aantrekkingskracht hebben op de pupjes
 
Aan teckel aandacht geen gebrek
 
En zo wordt je een dubbele knuffel een van Pablo en een van Lilou
 
Natuurlijk Lilou tenslotte ben je een hele grote pup
 
 Moe maar voldaan, er staat een comfortabele mand maar zo'n krat stapelt wat beter 
29-03-2019
Wat een prachtige dag, we hebben enorm genoten van de zon. De pupjes hebben zowat de hele dag buiten gekampeerd. Hoe leuk het buiten ook is ze willen toch graag hun dutje binnen doen dus verplaats ik de pups gewoon van buiten naar binnen. Heel af en toe blijven er een of twee pupjes achter, ze vinden dat ze nog niet toe zijn aan een dutje, vanmorgen waren dat Beer en Pirouette, zo hadden ze dus de hele ren alleen en daar hebben ze met z'n tweetjes heel goed gebruik van gemaakt, wat een snelheid kunnen die twee maken.
Vanmiddag was Guus onze feestganger en het is eigenlijk heel erg leuk om even met een pupje apart te spelen zonder afleiding.
Plots blijkt dan dat ze er al aan toe zijn om te luisteren, ik heb gezien dat Guus al een beetje kan apporteren en hij heeft even knuffelmomentjes gehad met Soiree. Ik denk dat we dit gaan herhalen met de andere pupjes gewoon lekker een op een.
Helaas heb ik vandaag geen wandeling kunnen maken, Wil moest vanmiddag weg en ik wil de pupjes niet alleen laten dus Kobus en Guus gaan morgen met me op pad.

Tussen het spelen door heb ik een begin gemaakt om Lilou te plukken en dat ging lekker ze is voor de helft klaar en hopelijk krijg ik de tijd om morgen haar pootjes en buik te doen dan loopt onze kleine meid er weer picobello bij. Daarna is toch echt Haasje aan de beurt, iedere keer dat ze langs komt lopen denk ik owwww dit kan echt niet. Er staat een flink vachtje op maar waarschijnlijk ga ik het uitstellen totdat de pups verhuist zijn want ik wil Haasje graag in een keer plukken zodat ze ook maar een keer boos op me is.
 
Morgen alweer zaterdag en het schijnt dat de zon zich weer laat zien dus we zijn dan zoveel mogelijk buiten.
 
Guusje in de Gloria hahaha
 
 Even knuffelen met je mam (Guus)
 
Ik krijg hier zo'n verschrikkelijk "smelt"moment van

 
Ondertussen wordt Marron door Lilou geknuffeld 

 
 
Ach.... wat bof ik toch met mijn teckels!!
 
Pablo .... zo de "blik"van zijn moeder 
 
Gelukkig blijft er een pupje want Lilou gaat ze vreselijk missen
 
Marron is moe en dan is de klapkrat echt voor hem! 

 
28-03-2019
Gisteren hadden we balonnendag en de pupjes zijn schotvast hoor, terwijl ik mijn tenen bijeen kneep wachtend op de knal speelde de pupjes met hun eerste ballon en omdat ik deze niet al te groot geblazen had bleef de knal nog best lang uit. Toen het eenmaal zover was reageerde de pupjes helemaal niet, ik wel want ik verwijder natuurlijk meteen de kapotte ballon en ze krijgen meteen een grotere dus hopla allemaal weer achter de ballon aan en plots krijgen ze door dat ze hem zelf kunnen laten knallen en dat werd dolle pret. Na zo'n 6 balonnen houden we het voor gezien geen van de pups raakt in paniek van onverwachte harde geluiden dus ik heb niet voor niets zo hard geblazen.
Vanmorgen waren de pupjes om 05.30 uur al wakker maar ik kan rustig blijven liggen ze houden elkaar bezig en wachten geduldig op hun ontbijt of eigenlijk op mij want als ze mij zien of horen dan zingen ze het hoogste lied en ik vermoed dat dat toch komt omdat ik voor een flink ontbijt zorg.

Vandaag is het heerlijk weer dus de pups zijn veel buiten geweest en ze hebben een nieuwe klapkrat.... deze keer eentje van AH want de Jumbo krat heeft het begeven hij was niet bestand tegen acht flinke pupjes en Lilou natuurlijk.
 
Vanmiddag ben ik met Beer en Pirouette gaan wandelen, nou ja we hebben wat meters gemaakt en vooral gesnuffeld en rondgekeken. Pirouette is een echte heldin ze was totaal niet onder de indruk en begon op het laatst zelfs aan de lijn te springen en te hollen. Beer was in het begin wat timide hij wist niet of hij dit wel leuk zou gaan vinden maar hij werd aangestoken door het enthousiasme van de kleine meid dus ook hij liep lekker mee op zijn dikke biletjes.
Nu ga ik elke dag even met twee pupjes lopen morgen gaan we eens kijken hoe Guus en Kobus het vinden.
 
Even een balonnetje oplaten!
 
Allemaal even enthousiast
 
Soiree bewaakt ondertussen de reserve balonnen
 
Kleur maakt niet uit..... als hij maar knalt!!
 
Yess..... een nieuwe krat 
 
Die nodigt uit tot rek- en strekoefeningen volgens Beer
 
Ook Kobus is er erg blij mee
 
 Blauw staat Charlotte-Sophie erg goed
 
Lilou is perfect in het bezig houden van acht pups
 

 
Nou of dit een goed idee is???? 
 
Zijn jullie tweetjes klaar voor een wandelingetje?? 
 
 
En op weg.... weer een stap richting verhuizing
 

 
27-03-2019
Woensdag alweer en een drukke maar gezellige dag, de pupjes slapen een stuk minder dus we hebben het druk, na hun dutjes willen ze graag naar buiten en dollen ze dat het een lieve lust is. Ik merk vanzelf als ze moe worden dan gaan ze elkaar plagen er wordt gepiept en dat betekent dat ze hoognodig even moeten gaan rusten.... of ze hebben honger, ze geven perfect aan wanneer het tijd is voor een flink bord eten.
We hebben vandaag gespeeld met balonnen, de foto's plaats ik morgen want vandaag is het tijd voor de portretjes.
 
Natuurlijk weer eerst de dames
 
Nog steeds de kleinste al wordt het verschil met de andere twee dames toch kleiner. Ze is ontzettend lief maar kan haar broers ook echt op hun plaats zetten als ze een beetje (naar haar idee) te wild met haar omgaan
 
 Ontzettend lief en houd enorm van spelen, als ze moe is komt ze naar me toe en wil even op schoot en een knuffel natuurlijk
 
Ze is de rustigste van de dames en ook een beetje trots, ik vermoed dat ze qua karakter wat op oma Cacao lijkt 
 
 
Marron..... heeft graag een dak boven zijn mooie hoofdje, dus de klapkrat, kartonnen doosjes en tunnel worden ontzettend door hem gewaardeerd. Als hij je aankijkt dan smelt je hij heeft prachtige ogen
 
 
Jaaa nog steeds om te zoenen 
 
 
Kleine belhamel met zijn zachte hartje 
 
 Pablo, hij lijkt enorm op Pirouette qua karakter lijkt hij op Soiree en dat betekent ..... zacht!
 
En Beer.... ook hij lijkt op zijn mam, rustig in zijn doen en laten, laat zich niet gek maken en ondanks dat hij zwaargewichtig is klimt hij als eerste ergens op waar hij van gepaste hoogte alles in de gaten kan houden 
 


26-03-2019
De pupjes zijn vandaag 8 weken oud. Ongelooflijk hoe snel dat is gegaan en ze zijn allemaal stuk voor stuk kanjers.
Ze maken nu grote sprongen, na de storm van gisteren waren ze vandaag perfecte pupjes we hebben ons heel goed vermaakt.
Wil is vandaag in Amsterdam dus ik had geen extra handjes om portretjes te maken dus dat gaan we morgen doen.
Ik realiseer me nu dat eind volgende week de meeste pupjes bij hun nieuwe families zijn, dan zal La Bohème in de roedel opgenomen worden en ga ik hetzelfde doen als alle andere a.s. baasjes en ga ik mijn uiterste best doen om ze zo goed mogelijk op te voeden en natuurlijk heel veel knuffelen. Ze zal dan onze jongste zijn en Lilou is jongste af.
Voor Lilou en natuurlijk ook voor Soiree is het heel fijn dat er een pupje blijft, onze vrolijke flierefluitster kan volop spelen en Soiree kan nog even door gaan met moederen wat ze zo graag doet.
Het is voor Soiree haar laatste nestje, ze wordt nu weer mijn eigen meisje en kind van Cacao.
Morgen gaan we de pupjes eens testen, de balonnen liggen klaar en we zijn erg benieuwd of ons achttal "schotvast" is. Ze mogen met de balonnen spelen, natuurlijk ben ik erbij en we gaan zien hoe ze gaan reageren op de knal als een ballon gaat knappen en we gaan zien wie de "stoerste" is. Natuurlijk zorg ik ervoor dat de pups geen trauma oplopen het is weldoordacht.
 
De klapkrat is nog steeds een groot succes en vooral Marron is er gek op, hij heeft hem wel moeten delen met de andere pupjes maar gelukkig ging dat zonder morren.
 
Iedere dag krijgt een pupje extra aandacht van Soiree, vandaag was dat Guus en hier krijgt hij een waarschuwing van zijn mam
 
 
Sorry Mam......
 
En Soiree is de beroerdste niet dus nodig meteen uit voor een spelletje. Ik moest erg lachen om Marron die alles rustig bekeek
 
 Beer zoekt het hogerop
 
en......tatatatata GELUKT
 
Guus en Kobus hebben een verlaagd plafond
 
Een soort van werkoverleg
 
Kobus heeft consumptiebonnen en wil graag wat bestellen 
 
Pirouette heeft een goed gesprek met haar mam
 
En La Bohème wil een knuffel van grote zus
 
Lieve Lilou je bent geweldig wat een geweldige oppas ben je 

 
25-03-2019
Storm.... zowel buiten als binnen, vanmorgen konden de pupjes nog even naar buiten we hadden een waterig zonnetje maar snel sloeg het weer om en kregen we af en toe een flinke bui en een vreselijke koude wind. Dus dat betekent voor de pupjes heel even naar buiten zodat ze hun grootste energie er uit kunnen rennen en daarna ga ik ze bezighouden in de ren. Dat bezighouden is nu echt even nodig, het achttal wordt heel snel en heel creatief. De Plasmatjes worden nu buiten dat ze er wel op plassen ook gerecycled oftewel ze vliegen letterlijk om onze oren en als ik niet oppas worden ze in flinterdunne snippertjes gescheurd.
Tijd voor wat opvoeding en ik geloof dat ze mijn wijsvinger en het kordate nee al een beetje beginnen te begrijpen in ieder geval reageren ze om vervolgens als ik me omdraai weer vrolijk verder te gaan.
Gelukkig heb ik veel geduld en ben ik vasthoudend, misschien nog wel erger dan een teckel dus ik weet dat ik deze strijd ga winnen. Het is een fase en bij ieder nest heb ik dit  meegemaakt het gaat helemaal goed komen en ze komen natuurlijk zoals een teckel betaamt ook altijd weer even een knuffel halen als ze het vingertje hebben gehad het lijkt alsof ze sorry willen zeggen. 
Het heeft ook te maken met energie.... hoe meer energie hoe creatiever de pupjes worden en vandaag was het een beetje moeilijk om alles netjes weg te laten vloeien als het weer niet meewerkt. Zelfs Lilou wilde vanmiddag even niet met ze spelen, ze vlogen alle acht boven op haar dat was zelfs onze vrolijkerd even teveel.
Ik heb het van haar overgenomen en ook Soiree heeft zich er mee bemoeit en dat werkt heel goed, nu liggen de boeven heerlijk te slapen en hun batterijtjes op te laden voor de volgende ronde. Het wordt nu druk maar ik zou het voor geen "goud" willen missen ze worden zelfstandiger en zelfverzekerder en dat betekent dat we het goed doen.
 
Gelukkig nog even een zonnetje
 
Pirouette en Charlotte-Sophie
 
Het varkentje wordt alweer gewassen
 
En nu gaan we even kijken wie de sterkste kaakjes heeft  
 
Marron zet zijn beste beentje voor

 
24-03-2019
Zondag en we hebben zon gehad, vanmorgen was het heerlijk, beetje koud windje maar het zonnetje maakte het helemaal goed en ik ben met de roedel naar het mooie Beversland geweest, dus een pittige wandeling. We hebben natuurlijk eerst gezorgd dat de pupjes lekker moe waren zodat oppas Wil een "makkie" had.
En dat is goed gekomen, toen we terug waren zag ik de eerste pupjes rek- en strekbewegingen maken en werden ze rustig aan wakker.
Tijd om weer buiten te dollen en wat kunnen ze zich goed vermaken. Wil is de tuin lenteklaar aan het maken en ik heb met de pupjes gespeeld. Het gaat rap nu en ik prober zoveel mogelijk tijd voor ze vrij te maken. Laat op de middag heeft Charlotte-Sophie bezoek gehad en ook dat was genieten, de kleine meid voelde zich duidelijk op haar gemak bij haar a.s. familie en ze werden ook nog eens getrakteerd op kauwstaven, daar hebben ze zojuist even aan mogen knagen en de roedel ligt ook haar best te doen met dat lekkers.
De komende week gaan we de pupjes laten wennen aan verkeer etc. even proeven van de wereld, ik ga ze twee aan twee meenemen en natuurlijk gaan we ook een kijkje nemen bij de koeien en we hebben drie pony's in de wei dus ook daar gaan we een kijkje nemen.
Ze beginnen nu ook te leren dat bijten mag maar gewoon heel zachtjes en sommige pikken dit al aardig op in plaats van voluit te gaan doseren ze hun kleine beetjes en dat voelt zoooo veel fijner.
Vandaag niet zoveel foto's gemaakt we waren te druk met spelen.
 
We ravotten (Charlotte-Sophie en Kobus)
 
En we zoenen tenminste La Bohème zoent Pirouette
 
We houden ontzettend van Lilou
 
We kunnen heel hard rennen (Pablo)
 
En...... soms willen we gewoon even lekker op schoot

 

 
23-03-2019
Alweer heerlijk geslapen, de pupjes slapen echt goed door zeker tot 06.00 uur en ook dan zijn ze niet vervelend ik hoor ze samen spelen maar er wordt niet geroepen.
Ik sta toch op ik ben een echt ochtendmens en ik vind het prachtig als ik even naar buiten kan kijken met een kopje koffie, natuurlijk wel na het ontbijt van de pups en de roedel want ze zouden erg verontwaardigd zijn als ik eerst aan de koffie ging.
Na 2 kopjes en een boterham kan ik alles aan (tenminste dat denk ik) en is het tijd om even met de pupjes te spelen en te knuffelen, het is dan nog een beetje te vroeg om ze al in de buitenren te laten en ik vind het altijd fijn om ze even een voor een te begroeten en even te kijken hoe het met ze gaat.

Om half negen mogen ze naar buiten en dat geeft mij even de tijd om de binnenren schoon te maken en schone matjes te deponeren.
De tuindeur blijft open staan en ik hoor de pups spelen ze hebben het geweldig naar hun zin buiten.
Na een uurtje worden ze moe en dan gaan ze binnen een dutje doen tot 11.30 uur en dan is het alweer tijd voor een fikse vleeshap en uitbuiken.... nee hoor ze willen meteen de calorietjes eraf rennen.
Ik heb nu wat dingen opgeruimd, de plastic zak is verdwenen, de pupjes worden te sterk en dan is dat te gevaarlijk, de flesjes zjn er nog wel maar zonder dop en zonder etiket want het zijn kleine slimmerikken. Ook de kartonnen doosje worden even niet meer gebruikt, de pups gebruiken hun tanden en je merkt in alles dat hun kaakkracht toeneemt en ik zag dat ze best even wilden proeven hoe karton smaakt.
Daarvoor in de plaats hebben ze nu een krat en dat is het pup-item van deze week.
Hoe blij kan je zijn met een krat???? Nou heel blij, Marron is zo gecharmeerd van de krat dat hij er het liefst in wil blijven wonen en hij vind het prima als er een broertje of zusje bij komt zitten maar wordt een beetje ongelukkig als ze er alle acht in willen.
Ben erg benieuwd hoe dat morgen gaat en of Marron weer direkt in de krat gaat zitten.
 
Wordt vervolgd!!
 
Het huis wordt natuurlijk ook af en toe bewoond
Guus, Kobus en La Bohème 
 
Pablo is op dit moment gek op de oranje bal, de bal was te groot voor een pup-bekkie dus ik heb er wat lucht uit laten lopen en dat vindt kleine Pablo fantastisch
 
En daar is tie dan de krat
 
Ja hoor Charlotte-Sophie is weer aan het poseren
 
Zie jij iets????? (Beer en La Bohème )

 
 Ja nu wel!!
 
Marron???? Kom je ook naar binnen????

22-03-2019
En weer een echte lentedag, vanmorgen was het nog wel een beetje fris dus ik heb geprobeerd om de pupjes even binnen te houden, dus eerst ontbijt dan spelen, dan een dutje en om half negen waren de kleintjes top fit en was er geen houden meer aan ze wilden naar buiten. Gelukkig nodigt de buitenren aan tot hollen en de eerste tien minuten gaan ze in volle vaart dus ze rennen zich lekker warm, daarna begint het echte spelen ze zoeken elkaar en het speelgoed op en je ziet nu ook dat ze elkaar uitdagen voor een spelletje... wordt er geen gehoor aangegeven dan wordt er een beetje geklierd en bijten ze even in elkaars nekje, staart en ook oortjes zijn favoriet.
Gelukkig laten ze wel los als het slachtoffer begint te piepen of (ja dat kunnen ze ook) krijsen.
Later op de morgen heeft Pablo bezoek gehad van zijn a.s. familie en er wordt al echt op hem gewacht en er wacht hem een heel warm mandje.
 
Vanmiddag was natuurlijk grandioos de hele middag zon en de pupjes hebben maar heel even in de binnenren een dutje gedaan en voor de rest heerlijk buiten kunnen spelen.
Ze worden sterker, de kartonnen doosjes worden nu alleen maar gebruikt als ik erbj ben want de kleine varkentjes zijn sterk genoeg om zo'n doos aardig te verbouwen en ze zitten nu in een periode dat alles in de mondjes gaat. De plastic zak (daar mochten ze sowieso alleen maar mee spelen als ik erbij ben) was een favoriet speelgoedje maar ook die heb ik nu uit de ren gehaald het is nu even te gevaarlijk. In de plaats komen nu trektouwen en natuurlijk oude t-shirts met een knoop erin zodat ze zich kunnen uitleven met trekspelletjes. Ballen doen het ook goed maar ze vinden dan wel dat er een geluidje in moet zitten want dat is ERG interessant.
 
Het gaat nu extra snel voor ons, volgende week ga ik echt tijd besteden aan het wandelen ben erg benieuwd hoe ze gaan reageren.
 
Lilou ligt er weer klaar voor 
 
Marron begint een beetje te apporteren
 
Guus vind dat mam Soiree ook even mee moet spelen
 
Pablo vind het tijd voor een korte broek 
 

Charlotte-Sophie en Beer

 
De kust is veilig voor Mon Ami want de pupjes doen binnen een dutje dus hij is heel even mijn pupje
 


 


 
21-03-2019
Een heerlijke lentedag, de pupjes slapen nu en zijn al drie keer naar buiten geweest. Als ze zo dadelijk wakker worden gaan we weer eventjes dollen in de ren.
Ze hebben vannacht heerlijk doorgeslapen de buitenlucht doet ze goed en ook de roedel en ik genieten van de zon en het buitengebeuren.
We houden vandaag een beetje vakantie niets moet en bijna alles mag. Ik merk dat de pupjes relaxter worden als er buiten rare geluiden zijn, vandaag kwam er een helikopter over en dan worden ze attent maar waar ze eerst schrokken blijven ze nus rustig hoewel ze wel even peilen of ik of een van de roedelleden reageert.... nee dus .... en dan gaan ze gewoon weer verder met spelen.
We krijgen nog een paar bezoekjes en daarna ga ik ze een beetje laten kennismaken met de "grote wereld" zodat als ze gaan verhuizen ze al wat gewend zijn aan dingen die buiten hun "comfort" zone vallen.
Maar voor nu alleen genieten.
 
Beer wil graag schoenmaker worden
 
Ook Pirouette wil graag een paar crocs
 
Een meditatie-momentje voor Kobus en La Bohème
 
Lucky shot van Kobus


20-03-2019
Heerlijk geslapen, ik heb de pupjes niet gehoord pas om iets voor zes uur hoorde ik ze spelen, geen geschreeuw van honger, ze waren ontzettend braaf.
Dus ik ben weer bijgetankt en daarbij werkte Wil vandaag thuis dus ik kon ook nog eens met de roedel op stap we hebben ervan genoten.
De pups zijn vandaag heel veel buiten geweest om 09.00 uur mochten ze al in de ren, nog een beetje fris maar de pups waren ook fris en dat betekent dat ze de eerste 10 minuten bezig zijn om enorme vaart te maken en dat houd ze dan weer lekker warm. Ze genieten buiten dus ik heb de lunch ook buiten geserveerd daarna binnen een dutje en dat dutje werd even onderbroken doordat Kobus en Guus visite kregen dus hopla de twee heren lekker bij de a.s. baasjes en de rest heeft op een kort intermezzo na heerlijk doorgeslapen.
Na de visite weer een bordje vlees ... vooruit dan nog heel even naar buiten en nu liggen ze weer lekker te slapen. Ik heb natuurlijk portretjes gemaakt we houden de traditie in ere.
 
Lieve Charlotte Sophie die zo graag op mijn schoot zit
 
Een mijn eigen meisje .... die ik vandaag nauwelijks gezien heb ze eeft een drukke agenda
 
Pirouette... onze kleine prinses annex buitelaar
 
Lieve Beer nog steeds de zwaarste van allemaal 
 
Marron met zijn denkrimpeltjes en hij heeft ook van die heerlijke rimpeltjes bij zijn neus 
 
Kobus ..... wordt zelfverzekerd, je bent een schatje Kobus en je gaat een erg mooie teckelman worden
 
Pablo een mooie mix van Nabucco en Soiree, hij heeft de lieve blik van zijn mam!

 
Guus onze kleinste man maar wel de snelste een kleine acrobaat en een grote knuffel 


 
19-03-2019
Het was een feestelijke dag vooral om dat het zonnetje zich regelmatig liet zien, de pupjes zijn heel veel buiten geweest en hebben hun eigen chalet gekregen.
Nou ja, het is het voormalig huisje van Cacao waar ze zomers in gaat liggen dutten maar zij heeft een nieuwe gekregen dus de pupjes kunnen zich uitleven.
Vandaag zijn de pups zeven weken oud en zitten vol energie, de weekfoto's ga ik morgen maken, Wil was vandaag niet thuis en ik heb echt een paar extra handjes nodig om ze netjes te portretteren. Toch nog wel tijd genomen om wat foto's in de ren te nemen.
 
Pup-hut!
 
Heeee er zit geen raam (Piroutte)
 
Vliegende Guus 
 
De pupjes hebben vandaag een wortel gekregen, buiten dat je er leuk mee kunt spelen werd er ook flink aan geknabbeld
 
Eerst komen de oortjes en dan komt Pirouette 
 
Charlott-Sophie besluit haar worteltje niet te delen en dus kruipt ze maar lekker op schoot
 
La Bohème speelt er liever mee

 

 
19-03-2019
 Hoera.... dubbel feest vandaag.
Hazes "Keizers" kindjes zijn vandaag 6 jaar geworden.
Jet, Lobke, Iggy, oh oh Margot en baasjes van Harte Gefeliciteerd, het wordt een zonnige dag vandaag en wij wensen het viertal een hele fijne verjaardag.
 
 
En ook Doedeltje is jarig dus dat gaan we vieren, ze krijgt een echt verjaardagsmaaltje, 10 jaar alweer
 
en als je jarig bent moet je even poseren
 

 


 
18-03-2019
Een dag voor de verjaardag van Doedel en de verjaardag van Hazes "Keizers" kindjes, Doedeltje wordt morgen 10 jaar en de kleintjes van Haasje alweer 6 jaar, natuurlijk is het morgen feest en wordt Doedeltje zon of geen zon gewoon in het zonnetje gezet en ik weet zeker dat de kleine stouterds van Haasje niet vergeten gaan worden.
Ik heb ze allemaal een beetje zien opgroeien en dat is natuurlijk prachtig, nog steeds krijg ik regelmatig een appje of mailtje hoe ze het doen en het is ontzettend mooi om te zien en te horen hoe Haasje haar stempeltje heeft achtergelaten.
 
Vandaag was de grote dag voor Dejavu/Beer, zijn aanstaande baasjes zijn op bezoek geweest en natuurlijk was er "de klik" hij gaat heel goed passen in hun teckelgezin en zal zich straks snel thuis voelen zeker als je drie teckel-zusjes krijgt.
 
De pupjes hebben tijdens het bezoek heerlijk liggen slapen en Beer heeft kunnen genieten van een op een aandacht, na het bezoek heb ik ze wakker gemaakt de kleine slaapkoppen en zijn ze naar buiten geweest en dat was FEEST. Lilou, Soiree en ook Mon Ami hebben met ze gespeeld en natuurlijk zijn ze met z'n achten dus vervelen hoeft niet. Soiree houd haar pupjes nu extra in de gaten, als er eentje te hard speelt wordt die even apart genomen door haar en dan volgt er een kleine les in onderdanig zijn de pupjes voegen zich meteen naar haar wensen hoe mooi is dat ..... ik hoef niet in te grijpen, ik stuur een beetje en Soiree doet de rest.
Ze zorgt ervoor dat haar pups sociaal zijn/worden en prima met andere teckels/honden kunnen omgaan.
Precies zoals bij kinderen kan er weleens een driftbui zijn en als mensen eens zouden zien hoe een hondenmoeder dat oplost lijkt het zo simpel en bovendien werkt het meteen.
Buiten het opvoeden is er ook het sociale wat ze van de roedel meekrijgen en waardoor de pupjes zich vielig en geliefd voelen, ik heb geprobeerd om het op foto's vast te leggen:
 
Een knuffel van Lilou voor Marron
 
en even zijn oortjes schoonmaken
 
Marron geniet ervan
 
en dankjewel Lilou
 
Soiree bekijkt alles rustig en vertrouwd haar oudste dochter helemaal
 
Er wordt natuurlijk ook "gekeet" en Mon Ami is alweer door de ren gejaagd door acht kleine smurfen

 
 Pako en Pirouette proberen ook hogerop te komen
 
Kleine Pirouette is erg slim en gebruikt broer Beer als trapje
 
Het mooie achterkantje van Charlotte-Sophie die ook een poging waagt
 
Het doosje is bijna aan vervanging toe en Soiree besluit zelf om hem bodemloos te maken

 
17-03-2019
Zondag en we hebben het rustig gehouden, vooral omdat de pupjes vannacht een feestje hadden, niet allemaal tegelijk nee.... ze hebben elkaar afgelost. om 02.30 uur werd ik wakker van het gespring van vier vagebonden, wijs besloot ik niet te reageren want dan zou ik zeker uitgenodigd worden. Dus ik heb het maar laten gaan en na ee half uurtje werd het even stil. Dat duurde niet lang, na een kwartiertje begon het opnieuw de vier feestvierders waren in slaap gevallen maar de andere vier waren nu wakker en vonden het een fantatisch idee dus FEEST.
Dat hebben ze wel even volgehouden en om 05.00 uur ben ik toch maar even gaan kijken en daar stonden 8 pupjes die klaarwakker waren en niet van plan om te gaan slapen. Ik ben er maar even bij gaan zitten en na een half uurtje vielen de eerste pups in slaap snel gevolgd door de rest maar toen was ik klaarwakker.
Ben maar niet meer naar bed gegaan om 06.30 uur heb ik alle teckels wakker gemaaktom te ontbijten. Voordeel was wel dat de pupjes vrijwel de hele ochtend hebben geslapen en zo kon ik met de roedel weer eens een flinke ronde maken we hebben bijna teww uur gewandeld en Soiree heeft het keurig bij kunnen houden.
Vanavond vroeg naar bed en hopelijk was dit een incidentje .... kleine boeven zijn het.
 
Vanmorgen was het nog nat en koud maar vanmiddag toch even naar buiten. Lilou houd Beer in de gaten want die soliciteert als dozenbeklimmer
 
Kobus en Pirouette maken een dansje
 
Waar de pups zijn daar vind je Lilou
 
Innige omhelzing met Kobus
 
Ze houd alles in de gaten
 
Het opvoeden door Soiree is ook begonnen, ik heb haar vandaag voor het eerst een correctie zien geven, dit is natuurlijk heel belangrijk de pupjes zitten in een bijt-periode en Mam Soiree gaat ze nu leren dat dat niet gepast is.


 
16-03-2019
Hoera.... we hebben een droge wandeling gehad op een paar spetterjes na maar daar gaan we niet over zeuren. Soiree is weer mee geweest ze staat nu al allereerste bij de garagedeur zodat ik haar niet kan vergeten. Het was weer even fijn om droog thuis te komen, nou ja.... ik dan.... de teckels waren flink modderig want de Limburgse klei is veranderd in een glibberig goedje en overal staan flinke plassen. De meeste teckels lopen er omheen behalve onze Ada Kok (Cacao) en Lilou die vinden water geweldig en racen lekker door de plassen. Mon Ami vind het ook geen probleem maar hij loopt bij mij en ik probeer de plassen zoveel mogelijk te ontwijken en Ami'tje doet me keurig na evenals Soiree en Doedeltje.
De pupjes zijn vanmorgen en vanmiddag naar buiten geweest en dat was de hoogste tijd, ze hebben na hun slaapjes een enorme energie en buiten kunnen ze dat helemaal kwijt. Ik heb genoten van hun enthousiasme, er werd druk gerend en gespeeld natuurlijk onder leiding van Lilou en Soiree want die staan meteen paraat.
Mon Ami blijft nog even buiten de ren staan kijken hij heeft nog even geen zin om weer door acht pupjes gebruikt te worden als speldenkussen.
We zijn dik tevreden vandaag en de pupjes liggen nu heerlijk tevreden te slapen na een flinke maaltijd.
Hopelijk blijft het morgen ook wat droger en kunnen ze vanaf nu elke dag een "frisse" neus halen.
 
En daar gaan we dan.... we hebben er zin in
 
Guus met zijn varkentje en Kobus heeft een relatie met een puddingbakje
 
Deze twee speeltjes zijn echt gereserveerd voor het duo
 
Ik neem mijn varken overal mee naar toe
 
Het parmantige snoetje van Charlotte-Sophie 
 
Een lucky shot van Beer ... 
 
Moe en modderig en natuurlijk weer even de berm opgeruimd 
 
Lilou wacht keurig tot ze aan de beurt is om te ontmodderen 
 
Beetje voor beetje krijg ik mijn Soiree'tje weer terug, na de wandeling eerst naar haar pupjes en dan tevreden een dut in de mand


 
15-03-2019
Gisteravond ging de telefoon, nou is dat niet abnormaal ik heb de afgelopen dagen wel meer telefoontjes gehad zeker voor Dejavu. Plots hoorde ik een bekende stem die vroeg "je weet zeker wel waar ik voor bel"?" Het was het baasje van drie mooie teckeldametjes waarvan twee Le Grand Coeurtjes Jet (pup van Haasje) en Lotje pup van Cacao. In eerste instantie dacht ik dat misschien een van de dames zich bezeerd had o.i.d. Maar nee ze hadden besloten om Dejavu te adopteren. Ons manneke gaat dus deel uitmaken van een teckelgezin en hij krijgt meteen drie zussen hoe leuk is dat!
Natuurlijk moet hij nog wel even gekeurd worden en a.s. maandag krijgt hij bezoek, het gaat vast goedkomen het is een prachtige teckelman die zo op zijn mam Soiree lijkt. We weten ondertussen ook zijn naam al hij gaat Beer heten en dat past helemaal want het is een ware knuffelbeer.
Dus ook Dejavu krijgt een heel fijn thuis.
 
Vandaag alweer regen er ligt een enorm lek ergens daarboven, de roedel kan niet lui blijven dus toen de regen overging in miezer zijn we toch gaan lopen.... natuurlijk kregen we onderweg wel even een flinke bui want stel je voor dat we droog thuis zouden komen. Maar de teckels vonden het niet erg, Haasje en Willemien waren gelukkig lekker droog bij Wil,  dus dat scheelt enorm. We zijn lekker doorgelopen natter dan nat kan niet en daarbij was Soiree ook van de partij en ondanks het weer was ze zo aan het genieten. We hebben het bij een uurtje gehouden vanwege de buien maar ook vanwege Soiree die natuurlijk haar conditie weer op moet bouwen.
 
Thuis gekomen alle teckels droog gewreven en van modder ontdaan en er wachtte ons een warm welkom van acht springende pupjes die een enorme honger hadden. Daar wordt natuurlijk meteen wat aan gedaan en terwijl de wolfjes hun best deden kon ik snel even de garage opruimen en was Wil zo lief om even met Willemien en Haasje het Haze-pad te kiezen, ook zij hebben het niet droog gehouden maar tja Wil is wel Haasjes baasje en die krijgt echt geen verwijtende boze blikken dus de twee dames kwamen nat maar vrolijk terug.
Ik kon natuurlijk wel weer de garage voor de tweede keer dweilen want ook het duo bracht de nodige smurrie mee.
 
Alles weer spic en span .... gaat de bel en het is de vleesleverancier die gaat zorgen dat de diepvries weer gevuld wordt zodat de teckels niet omvallen van de honger en raad eens ..... de diepvries staat in de garage dus ik mocht na het vullen weer....... dweilen. Kom op Lente ik heb er zo'n zin in!!
 
Daarna heb ik tijd genomen om met de pupjes te spelen, ze liggen nu te slapen en zo dadelijk gaan we nog even rennen in de garage, alle speelgoedjes liggen al klaar, Lilou en Soiree gaan de pups vast entertainen dus dat komt helemaal goed.
 
Lieve Beer (Dejavu) heeft zijn plekje gevonden 
 
Er wordt druk gespeeld (Marron en Kobus)
 
Een nieuwe tunnel, de oude heeft het begeven want als ook de volwassen teckels zich er door heen wringen krijg je het als tunnel heel zwaar. Pirouette is er blij mee

 
Er gaan heel veel teckels in een doosje
 
en er kunnen er best nog wat bij


  
14-03-2019
Regen.... regen en nog eens regen. Het prieel is ook onder gelopen en de pupjes zijn nog te jong voor zwemles dus heb ik de garage annex schoonheidssalon voor teckels veilig gemaakt zodat de pupjes zich daar eens lekker konden uitleven.
De huiskamer is geen optie, hun ren staat daar en als ik  eenmaal het deurtje openlaat dan willen de pupjes niet meer in de ren met het gevolg dat ik constant alert moet zijn want het zijn er wel acht!
Dus dit was een prima optie, lekker de ruimte en natuurlijk lekker droog. Lilou was een grote hulp en voelde zich vandaag PUP tussen de pupjes.
Het is fantastisch om haar bezig te zien, zo voorzichtig en als ze met een of twee pupjes aan het spelen is houd ze rest ook nog in de gaten, bij het minste piepje van een van de boeven gaat ze even kijken of troosten. Soiree is natuurlijk ook van de partij, ze speelt met haar pupjes maar haar grootste passie is toch wel het verzorgen (poetsen) van haar achttal.
Dus de pupjes tevreden, Lilou en Soiree tevreden en helaas voor de rest geen wandeling, hopelijk is het morgen ietsjes beter weer zodat ik het goed kan maken.
 
Natuurlijk mag de tunnel niet ontbreken
 
Er wordt nog wel even gecheckt of Lilou ook melk geeft
 
 Dejavu is fan van Lilou
 
 en nodigt haar dan ook vaak uit voor een renpartijtje
 
Kobus is een echte ballen-jongen
 
terwijl Guus natuurlijk de komiek uithangt
 
Marron wil voortaan bruisend water 
 
 
 
Een dutje in de ren... en als het favoriete mandje van Charlotte-Sophie bezet is klimt ze er gewoon bovenop 

 

13-03-2019
Gisteren is de dierenarts geweest en zijn de pupjes geënt en natuurlijk allemaal gecheckt. Longetjes, hart, oortjes, gebit etc. alles is perfect in orde het zijn prachtige stevige pupjes, ik heb geen piep gehoord en ook tjdens het onderzoek bleven ze allemaal kalm en rustig staan.
Nu ze geënt zijn betekent dat dat Soiree weer mee mag met de roedel, ze heeft het opgegeven om toetjes uit te delen en dat is volkomen begrijpelijk want de heren en dames gaan niet al te zachtzinnig met hun moeder om. Buiten de scherpe tandjes rekken ze de melklijsten soms zo uit dat ik echt denk tjee mag het ietsjes minder.
Af en toe hoor ik een pupje nog even een piep geven als ze hun moeder voorbij zien komen.... de melk lonkt nog een beetje maar het wordt steeds minder. Ze hebben het ook echt niet meer nodig ze eten hun vlees als wolfjes en vandaag ben ik begonnen ze stukjes vlees te geven en dat was een geroot succes. Tussen de KVV had ik stukjes kip en kleine stukjes pens gedaan en die werden er meteen uitgepikt je zag de pupjes ook flink kauwen dus het was niet hap/slik/weg, zo kunnen ze mooi hun kaakkracht trainen.
Dus het was weer een enerverende dag voor de pups... gevolg is dat ze in de loop van de middag omtollen en ze hebben tot aan hun avondeten geslapen en dat betekende weer dat ze gisteravond topfit waren en hebben gespeeld tot 10.45 uur dus het was een latertje maar vanmorgen pas om 06.30 uur wakker dus dat was weer een meevallertje.
 
Vandaag weer een stormachtige natte dag... dus het is verplicht binnen blijven. De pupjes zijn toch heel even naar buiten geweest, ze moeten nu echt even flink kunnen rennen, ik blijf in de buurt en zodra ze aan het deurtje gaan staan haal ik ze op en gaan ze weer lekker naar binnen.
Ik zal blij zijn als het weer omslaat en de pupjes wat langer naar buiten kunnen het is zo fijn om te zien hoe ze het naar hun zin hebben, acht springende en rennende pupjes is een prachtgezicht ze inden het heerlijk om buiten te zijn.
 
Guus en zijn mam 
 
Pirouette test de doos en Charlotte-Sophie is op weg naar.... geen idee
 
Marron doet het werk van Pirouette nog eens dunnetjes over aangemoedigd door La Bohème
 
Nou dan kijk ik er ook maar even na denkt Pablo
 
Charlotte-Sophie neemt even pauze
 
La Bohème wil graag het varkentje?? 
 
Guus vind dat ze maar even een ander speelgoedje moet nemen
 
Gelukkig .... zo kan Guus verder met zijn varkentje wassen
 

 
12-03-2019
6 Weken oud, dus we hebben natuurlijk weer weekfoto's gemaakt. De pupjes zijn gisteren al vroeg gaan slapen en ik kreeg ze met geen mogelijkheid op de been. Gevolg dat ze vanmorgen al om 05.00 uur wakker waren, een beetje gepiep, veel speel geluiden maar verder bleven ze aardig rustig. Geen gezang omdat ze honger hadden, dus ik heb het gerekt tot iets voor 06.00 uur en dan is het feest. Acht pupjes springen meteen om me heen terwijl ik probeer om de ren schoon te maken en nieuwe matjes plaats. Dan tijd voor ontbijt en daar ze wel voor te porren, wat kunnen ze eten het gaat allemaal met smaak op en ik vul nog steeds aan tot er niet meer gegeten wordt.
Soiree staat inmiddels klaar om de eventuele restjes op te eten en haar kinderen te checken en te poetsen natuurlijk want Soiree'tje is precies als Cacao al de pupjes moeten superschoon.
Ze zijn heel eventjes naar buiten geweest maar er staat een hele koude wind dus dat was maar kort. We hebben alles opgeruimd en de pupjes zijn op de weegschaal geweest, de papieren voor de dierenarts liggen klaar dus we zijn er helemaal klaar voor.
 
Pirouette.... lief en ook erg slim, nog steeds onze kleine buitelaar
 
Charlotte-Sophie, zoooo lief en erg speels een stevig meiske die af en toe tussen het spelen door naar me toe komt voor een knuffel
 
La Bohème, ze doet me qua karakter aan haar oma Cacao denken, ze wordt onze kleinste maar voorlopig blijft ze natuurlijk gewoon pup onder de puppen
 
Beer... ons grootste reutje, speels maar neemt ook op tijd zijn rust hij is gewoon heerlijk relaxed
 
Marron kan met alles en iedereen, hij vind gewoon alles goed, lief en flink
 
Guus.... nog steeds onze kleine clown. Hij is een beetje een haantje de voorste.... maar als hij ergens van schrikt is hij als eerste bij me om getroost te worden
 
Kobus lief tot op zijn botjes, al heeft hij nu wel geleerd dat hij niet alles hoeft te pikken van zijn broertjes/zusjes ik vind hem heel elegant en het liefst zou je hem de hele dag willen zoenen 
 
Pablo .... een naam die heel goed past. Pablo speelt ontzettend graag hij oogt een beetje stoer maar dat is schijn want hij heeft een klein hartje

 

 
11-03-2019
Yess .... het is droog geworden in de loop van de ochtend, we hadden helaas maar 1,5 uur de tijd want de pupjes krijgen een soort van regelmaat, ze doen op bepaalde tijden een dut en krijgen zoveel mogelijk op dezelfde tijd hun eten. Ze zijn nu groot genoeg om hun ongenoegen te uiten als ik daar van afwijk. Een kwartiertje is niet zo erg maar honger is honger bij de pupjes en dat laten ze horen ook ze vormen een prachtig koor en dan wil je heel graag gaan serveren!!
We proberen ons er aan te houden dat is prettig voor de pupjes maar ook voor mij. In de tijd dat ze een dutje doen kan ik me bemoeien met de roedel en natuurlijk moet het huis ook aan kant, er moet gewassen en gestreken worden, de binnen-ren en de buiten-ren moeten schoon en er moet ook gekookt worden.
Druk maar ondanks dat genieten we enorm van het achttal, ze worden sterk, zijn prachtig en hebben zulke lieve karaktertjes dat je ze alleen maar wilt knuffelen en gelukkig vinden ze dat stuk voor stuk ook erg leuk. Soms ga ik even tussen de slapende pupjes zitten en vaak komen er dan een of twee pupjes die hun slaapje graag even op mijn schoot willen doen dat zijn hele mooie momenten en het geeft de pupjes een veilig gevoel.
Soiree geeft geen toetjes meer weg, ze is vastberaden dus ik heb haar voeding drastisch aangepast. Soiree maakt enorm veel melk aan en ik heb al twee dagen de druk van haar melklijsten moeten halen, eigenlijk zou ze wel wat extra gewicht mogen maar op dit moment zorgt extra voeding voor extra melk dus het is even wennen voor haar want na alle extra's is dit dieet een beetje karig.
Morgen krijgen de pupjes hun enting dus vanaf donderdag mag Soiree weer met de roedel mee naar buiten en dat zal ook flink helpen. Het gaat snel, morgen al zes weken oud en het losweken van hun mam gaat beginnen we gaan ze nu een tikje zelfstandig maken en vanaf volgende week zullen ze ook kennis gaan maken met een lijntje en hun eerste stapjes gaan maken buiten hun beschermde terrein tenminste als het weer het toelaat.
 
Vandaag zijn de pups ondanks de wind toch twee keer naar buiten geweest, ze hebben het echt nodig nu om even te rennen, te springen. Het is een prachtig gezicht al die blije bokkende pupjes en ook de roedel wordt er helemaal vrolijk van. Lilou vind het fantastisch en zit vaak als eerste in de buitenren, ze speelt echt zo leuk met de pupjes en het is heel grappig om al die pupjes achter Lilou te zien rennen.
Soiree is van mening dat de pups buiten niet genoeg speelgoed hebben en loopt dus heen en weer tussen de binnen- en buitenren om zo het speelgoed van binnen naar buiten te brengen dus zie ik iedere keer mam staan met weer een ander speeltje wat ze voor haar pupjes deponeert..... lieve Soiree.
 
Wij willen graag naar buiten
 
Hopla daar gaan we
 
Een doosje mag zeker niet ontbreken
 
Kleine Kobus zoekt het hogerop
 
 Lekker stoeien
 
 
En uitgeteld!


 
10-03-2019
Zondag en wat voor een. Regen.... regen en nog eens regen. We zijn vandaag niet buiten geweest het is niet te doen de weinige momenten dat het even droog is dan stormt het flink je hoort de wind gieren.
Ik heb vanmorgen nog heel even geprobeerd om de pupjes voor 10 minuutjes buiten te zetten maar ze waren er niet mee eens naar een paar minuten stonden ze allemaal aan het poortje te piepen met hun natte stampertjes want ook de bodem van het prieel is een beetje ondergelopen en onze pups vonden dat maar zozo.
Dus Hopla maar weer naar binnen en nu speel ik met ze tussen hun dutjes door, ik wissel de tunnel af met een kartonnen doos en natuurlijk wissel ik ook speelgoed af zodat alles leuk en spannend blijft voor ze.

De roedel heeft zich erbij neergelegd dat we vandaag binnen blijven en liggen allemaal lui te wezen, vanmiddag hebben ze allemaal een kippenvleugel gekregen en daar worden ze altijd enorm blij van dus ondanks het verplicht lui wezen toch een fijn momentje.
De pupjes zijn natuurlijk nog veel te klein voor zo'n lekkernij en met het oog op de afspraak met de dierenarts a.s. dinsdag heb ik ze ontwormd en wonder boven wonder ging het snel en soepeltjes, geen commentaar en geen geproest.
Morgen een rustige dag en dinsdag komt de dierenarts dus onze pupsels hebben een aardig programma.
 
Alle foto's zijn binnen gemaakt en met dit donkere weer niet al te scherp helaas.
 
We gaan verbouwen!
 
Moeder en dochter momentje (Charlotte-Sophie)
 
Nee...... ik kijk niet in de camera (Marron)


 
 
09-03-2019
Zaterdag ... en altijd druk natuurlijk. Maar vanmorgen ben ik eerst met onze snelle teckels op stap geweest en daarbij werden we verrast want de a.s. baasjes van Pirouette hebben bij een B&B de nacht doorgebracht en waren juist van plan om met Lobke en Floor een wandeling te maken, op het juiste moment want zo konden we gezamenlijk een route maken en gezellig bijkletsen.
Alleen Lilou was erg druk, schijnzwanger en had bananen in de oren, waarschijnlijk wilde ze gewoon voorop lopen want ze had ontzettende haast. Op het eind van de wandeling toen ik afscheid had genomen werd ze plots weer rustig dus wat de reden is geweest??? geen idee maar ze is keurig mee naar huis gelopen en dat is erg fijn want een wandeling afsluiten met een teckeltje wat om de een of andere reden erg ondeugend is vind ik echt naar en zo kwamen we weer allemaal blij thuis.
 
Vanmorgen zijn de pupjes even buiten geweest maar helaas vanmiddag was het erg slecht weer, flinke buien en flinke wind dus we hebben ons binnen vermaakt en de pups hebben bezoek gehad van buurmeisje Benthe dus dat was feest voor ze en voor mij want Benthe heeft heerlijk met de pupjes gespeeld en ook de roedel werd weer pup dus het was een dolle boel in de ren. Vanavond gaan we vroeg onder de wol want na het chippen van de pupjes gisteren hebben ze best veel geslapen waardoor ze vanmorgen om 04.00 uur helemaal wakker waren en waarschijnlijk dachten dat ik wel eventjes voor een flink ontbijtje zou zorgen. Nee dus, maar ik heb ook niet meer echt geslapen dus ik ga de pupjes vanavond zolang mogelijk wakker houden en hopelijk .............. nou ja dat zien we morgen wel weer.
 
 
Pirouette maakt kennis met haar nieuwe baas, nou ja de foto zegt alles !!
 
Even buiten dollen
 
Spelen met Benthe 
 
En heeeeeeel veel knuffelen 
 
Natuurlijk hoort Soiree er ook bij
 
En is Willemientje plots ook een pupje
 

  
08-03-2019
We gaan weer richting weekend en dit weekend doen we het nog even rustig aan, de pupjes zijn vandaag 3x naar buiten geweest ook eventjes wat later op de middag maar dat was maar kort want zonder zonnetje en een beetje wind wordt het al snel een beetje kil en de pups geven dat prima aan. Bij het eerste gebibber gaan ze lekker naar binnen tenslotte zijn ze pas een dikke vijf weken.
Vandaag heeft Pirouette bezoek gehad en voor ons is dat altijd heel leuk want we kennen de a.s. baasjes van Pirouette al een aantal jaren het wordt hun derde teckelmeisje. Ze zijn al in het bezit van Lobke en Floor, Lobke is een pup van Haasje en Floor van Cacao, daar komt nu een pup van Soiree bij de kleine Pirouette.
Lobke en Floor waren er natuurlijk bij maar hebben netjes in de auto gewacht en natuurlijk ga ik dan even kijken mijn hart gaat altijd een beetje sneller kloppen als ik mijn inmiddels volwassen pups terugzie het is een feest van herkenning.
 
Na het bezoek hebben de pupjes even een dutje gedaan en ja hoor .... de bel..... de chips mevrouw melde zich.
Ik begin er nu aan te wennen geloof ik het ging zo soepeltjes alle acht de pupjes hebben geen kik gegeven er is meteen DNA afgenomen en al het papierwerk voor de Raad van Beheer is ingevuld.
De pupjes vonden alles prima en besloten gewoon hun dutje af te maken, kanjers zijn het!!
 
Vanmorgen hadden we een lekker zonnetje
 
Ze kunnen hun energie lekker kwijt
 
Nobel kan vliegen!!
 
Chips??? Hebben we niets van gemerkt

 

07-03-2019
Raar weer.... het waait enorm maar buiten af en toe een paar flinke spetters hebben we heerlijk kunnen lopen. Het valt me wel op dat als het zo hard waait de teckels topfit zijn. Hun neuzen maken overuren en ze lopen een flink tempo. Soms wordt er even aan de lijn gedanst van vrolijkheid maar dat moet kunnen tenslotte loop ik niet alleen voor mezelf. De pupjes slapen nu lekker door en vanmorgen heb ik ze zelfs wakker moeten maken om 07.30. Ik ga altijd meteen de ren opfrissen want na een hele nacht ligt daar nog wel wat aan poepjes en plasjes en zo wil ik geen ontbijt serveren. Normaal staan de kleine boeven al voor het deurtje te springen maar vanmorgen gingen hun luikjes heel langzaam open. Ik heb nog even gevraagd of ze misschien een feestje hebben gehad vannacht waar ik NIETS van wist maar ze besloten wijselijk om toch maar in de pootjes te komen en te vragen om een groepsknuffel.
Het ontbijt gaat er altijd gretig in en ik heb vandaag 2x het buffet aan moeten vullen want het zijn stuk voor stuk goede eters. Ik geniet daarvan en vind het altijd een ramp als een drachtige dame in haar zogenaamde augurkenweek zit en bijna niets lekker vind. Geef mij maar een paar goede en gretige eters.
 
Vandaag zijn de pupjes twee keer naar buiten geweest, ze beginnen eraan te wennen en vanmiddag werd er druk gespeeld en gerend. De roedel doet graag mee en zo gaan de pupjes leren dat het niet gepast is om zomaar overal in te bijten en dat speelgoed gewoon gedeeld gaat worden. We hebben Haasje nog niet in hoeven schakelen want dat is een ster in het corrigeren van pups, ze doet gewoon iets stouts en als de pup het nadoet dan krijgt de kleine een correctie van haar dat is echt Haasje. Het gaat vast nog eens gebeuren maar voorlopig gedraagt onze supernanny zich voorbeeldig.
 
Morgen krijgt Pirouette bezoek en later op de dag wordt er chips uitgedeeld dus we gaan ons niet vervelen, hoewel dat met 8 pupjes natuurlijk niet moeilijk is.
 
Mon Ami wil graag toestemming om met de pupjes te spelen
 
 
en La Bohème nodigt hem uit
 
 Vanmorgen hebben ze gespeeld met een kartonnen doos en dat vinden ze helemaal geweldig. Dus a.s. baasjes.... doosjes sparen en oh ja, lege plastic flesjes vinden ze ook helemaal leuk
 
En ja hoor daar gaan we dan
 
het voetballen wordt neusballen
 
Wil je als pupje in de tunnel is die gewoon bezet
 
Lilou voelt zich ook helemaal pup
 
Kobus (ChinChin) probeert toch even of hij erbij kan terwijl Lilou aan het neuzen is 

 

 
06-03-2019
Helaas geen 16 graden maar de pupjes hebben toch even buiten lekker kunnen sporten en rennen. Ik blijf er wel bij tot ze het gewend zijn want ze gaan natuurlijk van een warme omgeving plots naar buiten dus als de "vaart" eruit gaat dan breng ik ze weer naar binnen want tenslotte zijn ze pas vijf weken.
Ze genieten ervan en merken alles op, dingen waar ik niet meer op let daar wordt ik nu op geattendeerd door de pupjes. Het leegmaken van de kliko's gaat altijd gepaard met herrie en normaal hoor ik dat niet maar de pupjes wel.... het spel wordt gestaakt en ze worden alert het is allemaal nieuw voor ze.
Gelukkig kan ik ze afleiden er ontstaat geen paniek even luisteren en we gaan weer door met spelen. Zo zullen ze stapsgewijs overal aan gaan wennen.
Natuurlijk helpt de roedel enorm.... ze hebben vanmorgen Mon Ami al lekker door de ren gejaagd. Mon Ami is gek op de pupjes en wil heel graag met ze spelen maar helaas denken de pupjes dat Mon Ami ook een melkbusje heeft en bij de vorige nestjes heeft hij al eens kennisgemaakt met hun scherpe tandjes dus hij was voorbereid.
Altijd een hilarisch moment als Ami in volle vaart door de ren vliegt met al die pupjes achter hem aan. Natuurlijk red ik hem (als ik uit-gegrinnikt ben).
Hij loopt er in ieder geval geen trauma van op want hij blijft proberen om met ze te spelen en daarbij kan Mon Ami wat extra beweging gebruiken want hij is de afgelopen weken een beetje uitgedeid en dat moet er weer af.

Het buiten zijn zorgt ervoor dat de pupjes veel meer honger hebben en hun vleeshap wordt daarop aangepast, Soiree geeft nu alleen nog maar een toetje weg dus ze gaan vanaf nu een extra maaltijd krijgen en zo krijg ik dadelijk mijn eigen Soiree'tje weer terug.
Het is nu druk, we poetsen veel plasjes en poepjes op, er zijn veel maaltijden en buiten het spelen in de binnenren gaan ze nu 3x even naar buiten om te sporten, maar het is het allemaal waard we genieten enorm van de acht springertjes.
"sMorgens wordt ik begroet alsof ik een wereldreis heb gemaakt en ga ik maar meteen even in de ren zitten voor een groepsknuffel want ze willen allemaal tegelijk even aangehaald worden.
Het wegen doe ik nu om de paar dagen, ze dansen de samba op de weegschaal en het is nu ook niet echt meer nodig ik zie ze groeien ze zijn mooi stevig dus dat zit helemaal goed.
 
Ze zijn stoer hoor!! 
 
Hun persoonlijk bodyguard heeft even een time-out 
 
Binnen wordt er ook druk gespeeld en ze hebben een "tunnel'gekregen. Charlotte-Sophie wil hem graag in de mand deponeren
 
Marron en Charlotte-Sophie
 
Er staat een file voor de tunnel
 
Dejavu wil graag jongleren
 
Pirouette doet een middagdutje
 
Goed idee .... ook Guus (Nobel) doet mee
 
Gisteravond vond ik Pirouette en Le Bohème in een innige omhelzing

 
 
05-03-2019
Een drukke dag vandaag, soms heb je verlplichtingen en vandaag mocht ik naar de mondhygieniste en dat is niet een van mijn favoriete bezigheden buiten dat het wat tijd kost want het is drie kwartier heen en drie kwartier terug en dan ook nog even in "de stoel". Ik heb het overleefd en was juist op tijd terug om voor de pupjes het eten klaar te maken. Wil past natuurlijk op maar het eten is toch wel een dingetje en ik wil altijd even kijken of elk pupje ook echt eet, soms zijn ze zo druk aan het spelen dat ze er de tijd niet voor nemen dus ik zorg dan dat ze later nog een hapje nemen.
 
Vandaag zijn ze 5 weken oud het gaat super snel, ze zijn vandaag heel even naar buiten geweest, het was maar even want er stond een koud windje. Even proeven en morgen gaan we wat langer want de weerman geeft 16 graden aan en alle pupjes hebben toch wel wat spek op de billetjes dus een mooie dag om te wennen aan het buitengebeuren.
Wil heeft het prieel afgezet, normaal mogen ze de eerste tijd gewoon in de tuin maar de taxushaag staat op dit moment in bloei en produceert een soort van stuifmeel, ik geloof niet dat dat heel gezond is dus veiligheid voor alles.
 
Natuurlijk heb ik week-foto's gemaakt
 
Lady's first
 
Charlotte-Sophie (Pour un Flirt) is gereserveerd
 
Pirouette is ook gereserveerd en blijft Pirouette heten
 
La Bohème blijft La Bohème en gaat Le Grand Coeur versterken
 
Ook Nobel is gereserveerd  en heet nu Guus
 
ChinChin = gereserveerd en heet nu Kobus
 
Marron is gereserveerd en blijft Marron heten
 
Dejavu is nog beschikbaar
 
en ook Bibiche is gereserveerd

 

 
04-03-2019
Ja ja ... we hadden weer prijs vanmorgen, de dag begon met hoosbuien en rond 09.15 kwam plots een zonnetje door, even op de buienradar Grathem gekeken en die gaf aan dat we om 12.00 uur pas weer getrakteerd zouden worden op een bui. Dus .... hopla in de schoenen gesprongen en met Doedeltje, Mon Ami, Lilou en Cacao op pad. Ze hadden er flink de vaart in dus ben ik naar het "racepad" langs het kanaal gelopen. Eenmaal daar kregen we echt storm en de bijbehorende hoosbuien en of dat niet genoeg was waaide (of is het woei??) het zo hard dat ook het water van het kanaal meedeed.
Door- en doornat zijn we geworden en in vliegende vaart zijn we richting huis gegaan. Gelukkig waren de teckels het met me eens en liepen fors door.
Bij thuiskomst vlug de teckels droog gemaakt en even de pupjes gecheckt maar die lagen nog lekker te slapen onder de hoede van Wil. Dus ik ben maar meteen even onder de douche gesprongen alle naat kleren in de wasmachine en we gaan deze ochtend gewoon vergeten.
 
De pupjes worden steeds leuker, ze spelen nu echt met mij, met elkaar met de andere teckels en met speelgoed. Ze zijn er aan toe om de buitenboel te gaan verkennen dus morgen gaan we het prieel omheinen zodat ze ook als het regent naar buiten kunnen.
 
Vanmiddag hebben we bezoek gehad en het was erg gezellig altijd even drukte met de roedel maar dat is maar even. Haasje heeft zich keurig gedragen (op haar manier dan)
 
Nobel en ChinChin 
 
echte broederliefde
 
Lekker slapen (Bibiche)
 
en spelen (Bibiche)
 
Pirouette wil even op schoot
 
La Bohème gaat een varkentje wassen
 
Soiree blijft moederen. Dat kleine dikkertje rechts is Pour un Flirt 

 


03-03-2019
Zondag en het weer is bar slecht. Desondanks ben ik zojuist toch met de (snelle clan) teckels naar buiten geweest al waren we na een uurtje alweer terug het regent en het stormt dus even de energie eruit en weer lekker naar binnen, naar de pupjes en Soiree, naar Wil, Haasje en Willemientje

De roedel ligt nu tevreden te wachten tot het etenstijd is want hoe diep hun slaap ook is als ze hun bakjes horen dan zijn ze allemaal alert, hoewel Lilou op dit moment soms met lange tanden eet haar schijnzwanger zijn zit haar behoorlijk dwars. Ik doe er niet moeilijk over het is geheel aan Lilou als ze even niet wil gaat haar bakje gewoon weer terug en vaak geef ik haar dan wat later op de avond een hapje.
 
De pupjes beginnen nu echt te spelen en Soiree stimuleert het nu ook, ze gaat speeltjes voor ze halen en nodigt ze uit vooral ChinChin, Pirouette en Nobel vinden het prachtig die zijn daar wel voor te porren. Het gespeel duurt niet lang ze kunnen zich nog niet zolang focussen maar de momentjes zijn er en het is heel erg leuk om ze bezig te zien.
Nu gaan we hopen op wat beter weer zodat ze komende week even naar buiten kunnen, mocht het bar slecht blijven dan gaan we het prieel afzetten zodat ze daar even de boel kunnen verkennen.
 
A.s. vrijdag komt de Raad van Beheer chips uitdelen en DNA afnemen van onze pupjes... altijd (voor mij) een oeps momentje. Het is voor de pups de eerste keer dat iets niet zo leuk is en ik heb er het altijd moeilijk mee. Ik ga ze natuurlijk zelf vasthouden en troosten als dat nodig is, Soiree zal er zeker bij zijn en dan kunnen ze meteen even bij hun mam een slokje halen.
 
Alles in diep rust voordat ik met de roedel vertrek (ChinChin)
 
Bij terugkomst wordt je zo verwelkomt .... en is het slaapje klaar!
 
La Bohème heeft haar broertje gevloerd
 
Spelen met Soiree


 
02-03-2019
Zaterdag altijd een dag waarin we heel aktief zijn en de pupjes hebben besloten om daarin mee te doen.
Vanmorgen was het al een dolle boel, ze slapen nu wel heerlijk de nacht door maar als ze me 'smorgens horen dan is het feest.
In pyama schiet ik de ren in en dan hangen er acht pupjes aan mijn broek, ze willen allemaal even opgepakt worden en geknuffeld.
Ondertussen balanceer ik tussen de poepjes en de plasjes want ook dat gaat 'snachts gewoon door., gelukkig ligt het merendeel netjes op de matjes dus het is snel opgeruimd en het emmertje Dettol staat klaar dus snel even opfrissen en even spelen, daarna is het tijd voor ontbijt wat in een mum op is.

Soiree geeft af en toe nog een toetje maar er zijn ook momenten dat ze de ren uitvlucht, het achttal heeft scherpe tandjes en gaan niet bepaalt zachtzinnig met haar melklijsten om door puur enthousiasme. Maar de pupjes zijn slim ik hoef ze niet te attenderen op de waterbak ze dokteren alles zelf uit dus daar ben ik reuze trots op.
 
Vandaag heb ik samen met  Wil  de werpkist uit de ren gehaald, hij werd niet meer gebruikt en nu hebben de pupjes een bench waar ze met achten makkelijk in kunnen, daarnaast staat een mand en het kleine pupmandje heben we laten staan want dat ligt toch wel erg lekker.
Ik sta iedere keer weer versteld dat de pupjes alles zo makkelijk accepteren, de bench werd gewoon meteen in gebruik genomen en ook de grote mand werd goedgekeurt want buiten dat het natuurlijk heerlijk slaapt kunnen ze er ook nog een beetje in spelen.
 
Alweer een stap gezet met de pupjes de tijd vliegt, volgende week mogen ze al eens naar buiten dus dat wordt een dolle boel.
 
Goedemorgen..... breakfast!!
 
Even gek doen.... 
 
Pour un Flirt is een speels meisje
 
Lilou inspecteert de bench
 
Pirouette doet haar hazeslaapjes nog even in het pupmandje
 
Buikjes om te zoenen!! 
01-03-2019
Maart..... en helaas is het hier echt donker weer, vanmorgen ben ik met Doedel, Mon Ami, Cacao en Lilou een flinke wandeling gaan maken het heeft wel de hele weg gemiezerd dus ik bracht weer vier mondermonstertjes thuis. Niet erg alles beter dan hoosbuien en hoe het weer ook is het feit dat het maart is maakt me al blij, ik houd enorm van de lente alles mooi lichtgroen en fris dan is de wereld op z'n mooist.
Vanmiddag hebben we weer bezoek gehad en het was gezellig, de pupjes zijn erg relaxed en natuurlijk is het heel goed voor ze om ook door andere mensen even opgepakt en geknuffeld te worden, Soiree blijft nog steeds bij haar pupjes in de buurt en ook Lilou is er als de "kippetjes" bij en laat duidelijk zien dat ze echt schijnzwanger is, ze presenteert haar melklijstjes aan de pupjes en van haar mogen ze best even drinken. Gelukkig hadden de pupjes hun buikjes vol dus helaas voor Lilou.... geen interesse.
Haasje heeft zich natuurlijk wel even voorgesteld maar heeft alleen een plastic flesje kunnen vermoorden want ik had de knuffels even in veiligheid gebracht.
Zojuist heb ik de pupjes getrakteerd op lamsvlees en dat was een groot succes en nu liggen ze zo'n beetje "uit te buiken" zodat ik even tijd heb om de site bij te werken.
Ik houd het kort vandaag want ik voel dat er een soort van puppie-speelstorm in de lucht hangt en ga zo meteen even meespelen.
 
Het worden nu toch echt teckels (Nobel)
 
Prachtig manneke ChinChin
 
Uit de oude doos..... mam Soiree als klein pupje samen met Doedeltje

 
28-01-2019
De laatste dag van de maand februari.... op naar de lente!
We mogen niet klagen we hebben de afgelopen dagen prachtig weer gehad, helaas was het vandaag wat donker weer maar hier binnen schijnen acht lichtjes dus dat maakt alles goed.
Vandaag hebben we weer bezoek gehad altijd een lekker "we doen even druk moment" voor de roedel, gelukkig kalmeert het allemaal snel en kunnen we de aandacht richten op de pups, je ontkomt niet aan de volwassen teckels ze willen zich allemaal even voorstellen.

Haasje heeft gisteren tijdens het bezoek een knuffel van de pupjes vermoord en ..... ja hoor vandaag heeft ze onze mascotte schade toegebracht, Ladypup (de knuffel die we al zo lang hebben) heeft een gat in haar hoofd. Ladyknuf is al meermalen geopereerd, bij voorgaande nestjes heeft Haasje al eens schade toegebracht aan haar staart en geprobeerd om een van haar pootjes te amputeren en nu moet de arme knuffel dus een facelift.
Het is aandacht trekken van de kleine meid want normaal gesproken is Haasje nu juist het teckeltje dat heel zuinig is op haar knuffels in tegenstelling tot de rest. Maar ja als iedereen de volle aandacht op de pupjes richt dan moet je toch wat.
 
De pupjes gaan goed om met het bezoek toch mooi hoe makkelijk het gaat, ook Soiree vind het best hoewel ze altijd meeloopt als we pupjes uit de ren halen maar ze is heel relaxed.
 
Morgen volgt het derde bezoekje, in het weekend houden we het even rustig en als het weer meewerkt ga ik de roedel trakteren op een lange wandeling met een forse pauze waarin ze een veldje mogen omploegen of gewoon doen waar ze zin in hebben terwijl Wil op de pupjes past.
 
Goedemorgen!!! Soiree blijft liggen want Pour un Flirt ligt heerlijk
 
 En een dutje met Pirouette
 
Even spelen
 

 27-02-2019

Vier weken en 1 dag en het was hier vanmiddag 20 graden dus heerlijk. De roedel heeft vanmiddag eerst van de zon geprofiteerd en we zijn pas laat op de middag gaan wandelen en nu liggen ze tevreden uit te puffen.
Ik ben druk aan het oefenen om de pupjes op het plasmatje hun behoefte te laten doen en in principe gaat dat goed alleen doen ze het ook op de zachte matjes die in de ren liggen voor hun comfort. Ach ja de kleintjes denken gewoon logisch een matje is tenslotte een matje dus daar moeten we toch nog even aan werken.
Soiree wil nog echt graag haar pupjes voeden maar ik merk dat de melk wel wat aan het teruglopen is dus de pupjes krijgen vanaf morgen vier maal per dag een vleeshapje en dat schroeven we langzaam aan op naar 5x. Als ze wat meer per keer kunnen eten gaan we dat in week 7 of 8 weer afbouwen naar 4x.
Het is leuk om ze zo enthousiast te zien als het vlees geserveerd wordt het zijn goede eters.Haasje probeert echt om de hele dag in de ren te gaan liggen ik vind het prima dat ze even op bezoek gaat maar ze heeft besloten dat ze in de werpkist gaat wonen en dat vinden we een beetje te dus ik heb haar vandaag toch een paar maal de deur moeten wijzen (van de ren natuurlijk).
 
Het lekkere hoofdje van Marron
 
Pour un Flirt in diepe slaap
 
Oma Cacao heerlijk in de zon
 
Lilou is schijnzwanger en wil zo graag ook de pupjes voeden

 

 
26-02-2019
Ons achttal vandaag 4 weken oud.... ze zijn ontzettend lief, beginnen nu ook speelgoed te ontdekken, ze plassen al op een matje (en er langs natuurlijk) hebben vanmorgen hun eerste rauwe vleeshapje gehad en morgen krijgen ze voor het eerst visite dus de jongens en meisjes maken grote stappen.
 
Een beetje jarig:
 
 
 
 
Een beetje last van de zon (zonnebrilletje?)
 
 
 
 

 
25-02-2019
Morgen zijn de pupjes alweer vier weken oud, natuurlijk gaan we weer portretjes maken. Vandaag heb ik tussen de bedrijven door het terras al schoongemaakt want als het weer zo lekker blijft mogen de pupjes volgend weekend al even een fris neusje gaan halen.
Ze beginnen steeds meer te spelen en wat ik al voorspeld had ben ik vannacht meermalen op moeten staan omdat er een pupje uit de werpkist klimt en er vervolgens niet meer in kan. Voordeel is wel dat ze netjes hun behoefte doen op het matje maar dan zijn ze ook wakker en willen spelen. Nu maar hopen dat het komende nacht wat beter gaat zodat ik toch een paar uurtjes achtereen kan slapen. Het komt goed soms duurt dit een paar dagen maar als ze eenmaal hun ritme hebben dan is het helemaal oké.
 
Vandaag zijn Willemientje en Lilou weer op bezoek geweest en dat vinden de acht boefjes helemaal leuk en natuurlijk genieten de dames ook van hun een op een momentje met de pupjes.
 
Na een behoorlijk chaotisch nachtje slapen de pupjes even uit....
 
Goedemorgen 
 
Bezoek van Lilou 
 
Zoenen met Willemien
 
Die pu
 
pjes ruiken natuurlijk heerlijk
 
Hoe lief!!!
 
 
En er wordt natuurlijk even gek gedaan  
24-02-2019
Wat boffen we met het weer.... het is heelijk wandelen nu en het is weekend dus we nemen de tijd. Voordat we gaan loop ik eerst even een rondje met Soiree zodat zij ook even kan genieten, voor die tijd hebben we natuurlijk al tijd doorgebracht met de pupjes. De ren en de werpkist worden schoongemaakt en 'smorgens en 'savonds krijgen de pupjes een schoon bed. Ze kunnen nu zelfstandig de werpkist uit, helaas erin is nog een probleempje dus ik voorzie dat ik vannacht een paar keer een verdwaald pupje weer in zijn bedje mag helpen. Het gaat zo ontzettend snel er wordt al flink gespeeld en ook flink gegeten het zijn stuk voor stuk lekkerbekjes en het is ze aan te zien.
 
Vandaag zijn ook Lilou en Mon Ami even in de ren geweest dat wordt allemaal geduld door Soiree alleen bij de jongste twee blijft ze er echt bij ze is waarschijnlijk bang dat ze wat al te wild gaan doen maar ik heb het volste vertrouwen zeker Mon Ami is heel voorzichtig.
 
Morgen ga ik het terras schoonmaken, als het volgende weekend ook zo'n lekker weer is dan mogen ze even naar buiten en dat is altijd een heel feest want de hele roedel gaat ze vast begeleiden. Haasje heeft zich niets aangetrokken van mijn waarschuwende vinger, toen ik even in de tuin was vond ik haar bij binnenkomst weer in de ren... niet in de werpkist maar ze was bezig om alles te inspecteren, plasmatjes etc. werden aan een grondige inspectie onderworpen en helaas voor Haasje had ik de knuffels bij de pupjes gelegd dus die heeft ze toch maar met rust gelaten. Toen ze me zag liep ze gewoon rustig de ren uit met een blik van pfff ze wil zich vast weer bemoeien.
 
We genieten enorm van de pupjes elke dag gaan ze op ontdekkingsreis en iedere dag zie je hun zelfvertrouwen wat toenemen.
 
Kennismaken met aqua (water) Soiree doet het even voor
 
Mams blijft nog erg belangrijk 
 
La Bohème, een stevig meiske en een echt liefje!! 
 
Het mooie edelen hoofdje van ChinChin
 
Dejavu ligt gewoon prinsheerlijk
 
Je kunt hier gewoon uren naar kijken
 
Het lieve hoofd van Marron 
 

 

 
23-02-2019
Weekend, altijd druk tenminste op zaterdag maar Wil is thuis dus ik heb hulp en oppas. Vanmorgen natuurlijk met de roedel gelopen begeleid door een heerlijk zonnetje maar wel een koud windje. Het kan de roedel niet deren zij vinden het geweldig buiten en we hebben ons goed vermaakt. Als we thuiskomen dan heeft Soiree netjes voor haar pupjes gezorgd en maak ik een vleeshapje voor ze klaar, een volle bak voor Soiree en een mooi bord voor haar pupjes.
Ze lagen nog in dromenland dus ik heb ze voorzichtig wakker gemaakt, een voor een zet ik ze op het plasmatje en ze beginnen het al een beetje te begrijpen na de plas wordt er gegeten en vandaag hadden ze aan een bordje niet genoeg, ze hebben de smaak te pakken, ik zorg ervoor dat ze toch nog een beetje honger hebben zodat ze bij hun mam ook gaan drinken, zo bouwen we langzaamaan haar melkgift wat af en blijft alles in balans.
Volgende week dinsdag gaan ze kennismaken met echt vlees dus geen pap van tartaar en melk maar kleine stukjes zodat ze een beetje moeten kauwen.
 
Haasje heb ik gisteren twee keer het waarschuwende vingertje moeten geven, de kleine meid had besloten om zich in de ren te installeren en er niet meer uit te komen, Soiree is te lief om haar de deur te wijzen dus ze liet het maar zo.... maar als je Haasje een vinger geeft dan pakt ze de hele hand oftewel ze ging tussen de pupjes zitten en vond dat ze de opvoeding wel kon overnemen.... Soiree mocht niet meer in de werpkist.
Ik heb het even afgekeken en toen ingegrepen een beetje bars riep ik haar naam en ze wist meteen wat ik bedoelde ik wees haar even de uitgang en daar ging ze haar staart hoog in de lucht kin omhoog en ERG verontwaardigd.
Maar Haasje is Haasje en vanmiddag heeft ze het gewoon weer geprobeerd, ze lag weliswaar niet in de werpkist maar gewoon op een kleedje in de ren, ik had een beetje medelijden met de kleine meid en Soiree lag rustig bij haar pupjes dus liet ik het zo maar even.
NOOIT doen bij Haasje ik had beter moeten weten, ik ben even met Soiree in de tuin, kom binnen en Haasje gaat voor de deur van het rennetje zitten om te zorgen dat Soiree er niet in kan pffff nou daar kwam dus het tweede vingertje en het deurtje blijft nu even gesloten voor onze SUPER-nanny.
 
Cacao en Willemientje zijn vanmiddag op bezoek geweest en dat ging zo goed, beide dames zijn supervoorzichtig kijken eerst naar Soiree en gaan heel rustig even snuffen aan de pupjes, zo lief om te zien daarna gingen beide dames in een hoekje van de ren liggen wachten tot de pups besloten om zelf kennis te gaan maken.
Ik heb twee heel gelukkige dames en vanaf nu mogen ze er elke dag even bij.
 
Ja ja .... op de goede plek geplast!!
 
Oma Cacao maakt kennis met Dejavu 
 
 Een vleeshapje en het beste van mam Soiree


 
Lekker soezen!!22-02-2019
Een zwaar nachtje.... de pupjes hebben vannacht feest gevierd, elke twee uur zelfs.
Ze worden sterk en ze hebben nog geen dag en nacht ritme dus vannacht waren ze om de twee uur wakker en de feestbeesten vonden dat ze ietsjes meer ruimte nodig hadden of ze wilden me uitnodigen maar er werd druk gepiept en gerommeld.

Ik ben het gewend bij ieder nest heb ik het meegemaakt, de pupjes worden sterker, krijgen meer energie en hebben nog geen idee dat je 'snachts behoort te slapen.
Ik ben rustig blijven liggen, een reactie mijnerzijds maakt het alleen maar erger. Iik hoorde mam Soiree af en toe de werpkist ingaan en dat kalmeert de zaak weer even want dan gaat de bar open en dat vinden ze helemaal geweldig, het zijn kleine hongerige wolfjes.

's Morgens is het ontzettend leuk acht druk kwispelende pupjes die even geknuffeld willen worden en na het weegmoment zet ik ze een voor een in de ren waar ze lekker kunnen sporten. De pupjes krijgen nu ook echt een teckelmodelletje, van kleine rolmopsen komt er nu een beetje lengte in.
Het gaat prima met ze ze komen lekker aan.
Vandaag hebben ze voor het eerst een vleeshapje gehad. Ik heb een tartaartje fijn geprakt en overgoten met warme geitenmelk, het was een groot succes ze vonden het heerlijk en binnen een mum was het op. Vanavond krijgen ze nog een beetje en de komende dagen gaan we dit herhalen, Soiree wordt echt heel slank en dat is logisch want als de pupjes willen drinken zegt Soiree geen nee dus ik ga haar wat helpen.
 
Vandaag hebben Lilou en Haasje de pups bezocht, ongenodigd weliswaar maar tot mijn verbazing vond Soiree het goed. Ze mogen alleen niet in de werpkist dat gaat een beetje te ver volgens haar maar ze mogen wel kijken, morgen gaan we kijken of de rest ook op de koffie mag, zeker Willemien en Cacao, zij wachten al dagen maar deze twee dames wachten netjes op een uitnodiging en zullen nooit zomaar de ren inspringen dus ik hoop dat ik ze morgen een groot plezier kan doen.
 
 Kleine voorproevers!
 
Maar niet lang want blijkbaar ruikt het lekker
 
De smaak te pakken
 
Soiree doet de afwas
 
Dan even uitbuiken bij mam (Pou un Flirt)
 
Soiree heeft voor het toetje gezorgd en ChinChin kan geen "pap"meer zeggen
 
Pirouette was geen fan van een beetje geitenmelk met honing maar het vleeshapje vond ze gweldig

 


 
21-02-2019
Alle pupjes liggen achter me te slapen, soms hoor ik een snurkje of een klein protest als een pup bovenop zijn broertje of zusje wil klimmen, er wordt soms ook gekwispeld in hun slaap dus ik neem aan dat ze zich prettig voelen.
En er wordt ook gekwispeld als ze me horen, vooral 'smorgens is het een leuk gezicht als ik ze goedemorgen ga wensen, de pupjes komen richting de uitgang van de werpkist, kijken omhoog en beginnen druk te kwispelen. Daar doen we het voor, tevreden maar vooral blije pupjes.

Gisteravond zijn de pupjes niet meer in de ren geweest, ze hebben de hele avond doorgeslapen, ik heb ze vannacht nog horen drinken bij Soiree maar verder hebben ze heerlijk geslapen. Het is natuurlijk ook vermoeiend voor de kleintjes, even sporten maar vooral nieuwe indrukken dat kost energie.
Vandaag hebben we het rustig gehouden, vanmorgen hebben ze ontbijt op bed gehad, hun eerste geitenmelkje met een beetje honing en alle pupjes vonden het heerlijk behalve Pirouette ik denk dat het niet haar smaakje is of ze vindt dat haar broers en zusjes slechte tafelmanieren hebben want zo'n eerste hapje dat moet gevierd worden natuurlijk dus er is links en rechts wel een duikje gemaakt.
 
Vanmiddag heb ik het nog eens herhaald maar dan op een groter bord omdat er zoveel liefhebbers waren en het ging netjes op tot verdriet van Soiree want die had ook wel wat gewild. Dat heb ik goed gemaakt voor haar staat er natuurlijk ook een schaaltje klaar.
 
Haasje is helemaal in haar element met de ren, ze kan nu heerlijk gluren en ik heb haar al tweemaal betrapt met speelgoed van de pupjes. Hoe ze het voor elkaar krijgt??? Ik denk dat ik af en toe het poortje niet goed dicht maak en Haasje kennende houd ze me haarscherp in de gaten, zodra ik uit beeld ben slaat ze toe.
Ze is ontzettend slim want als ze ergens roerloos ligt en ze reageert niet op mij dan weet ik dat ze een knuffeltje verstopt heeft, ze gaat er nl. bovenop liggen zodat ik het niet zie.... ik zeg het niet tegen haar maar ik bewonder de kleine meid om haar creativiteit en vooral haar doorzettingsvermogen.
 
Goedemorgen pupjes.... ontbijt op bed!
 
'smiddags een petit lunch
 
Er wordt al een beetje gespeeld!
 
Maar vooral nog veel geslapen
 


 
  
20-02-2019
Ja hoor de pupjes hebben nu een sportschool/racebaan. We hebben vandaag de kamer verbouwd zodat strakjes 8 pupjes lekker kunnen rondrennen en spelen. Natuurlijk mogen ze straks ook naar buiten maar ze moeten toch even wachten tot ze zo'n vijf weken oud zijn en als het slecht weer is moeten ze binnen ook hun energie kwijt kunnen.
Het was even een gepuzzel maar volgens Soiree hebben we goed werk verricht, ze is er helemaal happy mee.
Aan een zijde hebben we de ren nog even afgeschermd zodat ze toch nog wat privacy heeft, over een paar dagen zal dat niet meer nodig zijn ik vind haar aardig relaxt hoewel ze toch nog haar pupjes beschermd tegen al die fans.
En de pupjes.... die kijken er niet van op... het enige wat ze raar vonden was het zeil wat we op de tegels hebben gelegd en dat leverde wat komische situaties op want het zijn echte teckeltjes dus ze probeerden van de ene mat op de andere te komen zonder het zeil te raken, ik heb de matjes wat verder uiteen gelegd zodat ze toch hun pootjes op het zeil moesten zetten en binnen de kortste keren waren ze daar ook aan gewend.
Als ze morgenvroeg uit de werpkist willen kunnen ze meteen lekker op stap.
Morgen en overmorgen mogen ze lekker hun gang gaan en als alles goed gaat ga ik in het weekend eens kijken of oma Cacao en zus Lilou op visite kunnen.
Morgen gaan ze ook hun eerste geitenmelkje proeven, lekker warm met een beetje honing dus we gaan ze aardig verwennen.
 
Goedemorgen!!
 
Het pupmandje moet natuurlijk eerst door mams goedgekeurd worden
 
Ook broer konijn is geaccepteerd
 
De eerste kus van grote zus Lilou
 
En Willemien wordt er helemaal blij van
  
19-02-2019
Een klein beetje feest de pupjes zijn vandaag precies drie weken oud en ze worden steeds leuker. Het kost nu ook wat meer tijd want ze willen al een beetje spelen dus een paar keer per dag haal ik ze even uit de werpkist en gaan ze in het rennetje spelen samen met mij en alles onder toezicht van Soiree die haar kroost nog steeds graag onder haar "pootjes"heeft. Natuurlijk hebben we een soort van fanclub ... de roedel is hevig geïnteresseerd vooral Mon Ami en Lilou willen heel graag op bezoek. Haasje doet alsof het haar niet interesseert moor Oh Wee als ik even verdwijn dan staat ze meteen aan de ren om een glimp op te vangen. Doedel, Cacao en Willemien wachten rustig af, Willemien is de brom van Soiree nog niet vergeten en Cacao en Doedel zijn gewoon verstandig en hebben geduld ze weten precies hoe het werkt.
 
Vandaag dus weer nieuwe portretjes van de pups.
 
De Dames:
 
La Bohème.... ze doet me denken aan Soiree, ze is rustig en heel lief, een denkertje precies als haar moeder
 
Kleine Flirt..... wil graag aandacht en komt als een van de eerste aangekropen als ik in de ren ben, ze heeft een grappige uitstraling
 
 
Pirouette.... is lange tijd het kleinste meisje geweest tot ze besloot dat het welletjes was en nu zijn de dames best wel aan elkaar gewaagd, Pirouette is een kleine buitelaar ze wil graag snel zijn dus ze heeft de bijnaam Hopla omdat ze vaak een koprolletje maakt
 
Marron, heerlijk stabiel, het is een flink manneke en ontzettend lief 
 
Dejavu .... qua karakter vindt ik hem op zijn oma Cacao lijken en dat betekent dat hij waarschijnlijk een mooi, trots en zelfverzekerd reutje gaat worden
 
En Nobel ..... elegant en heel zachtaardig hij heeft prachtige ogen het zal heel moeilijk worden om hem iets te weigeren 
 
Bibiche .... heel vrolijk en een echte knuffelbeer hij vindt het heerlijk om even opgetild te worden
 
ChinChin... PRACHTIG, hij heeft de bouw van zijn pappa en is ontzettend lief, staat niet als eerste vooraan maar trekt daardoor wel vaak de aandacht omdat hij rustig afwacht!


 

 
18-02-2019
Begin van een nieuwe week en we gaan de pupjes deze week wat zelfstandiger maken, ze zijn vanmorgen al even in het rennetje geweest en Soiree reageert er goed op. De pupjes vinden het wel interessant en hobbelen een beetje rond ze reageren ook al op mijn stem, als een van de pupjes even de weg kwijt is en ik ga praten komen ze op me af. De ren was tot op heden afgedekt zodat Soiree en haar pupjes rust hadden en vandaag heb ik een schot opengemaakt zodat de roedel even kan gluren. Lilou kwam als eerste een kijkje nemen en Soiree reageerde er prima op, Willemien wilde ook even komen kijken maar dat was net ietsjes teveel dus die kreeg toch een brom van Soiree. Willemien is een heel makkelijk meisje dus ze draaide meteen om en ik weet dat ze nu gaat wachten totdat ik of Soiree haar uitnodigd.
Het is leuk om de pupjes zo rond te zien scharrelen ze zijn gezond nieuwsgierig en we hebben geen paniek-toestanden gehad. Woensdag gaan we de ren nog wat meer uitbreiden en krijgen ze hun eigen racebaan, voor nu is het groot genoeg voor ze en voor Soiree we doen het stapsgewijs.
Haasje doet nu een beetje nuffig en het lijkt of het haar niet interesseert maar als ik even boven ben dan zie ik haar de hele ren controleren op een opening waar ze eventueel door zou passen ik doe maar of ik het niet zie ik ga Haasjes ego niet kwetsen en als ze zo braaf blijft vinden we het prima. Ik ben wel erg benieuwd hoe Soiree op onze Super-nanny gaat reageren als zehaar nieuwsgierigheid niet meer kan bedwingen.
 
Goedemorgen.........
 
Bibiche komt me enthousiast begroeten
 
En ook Nobel is wakker
 
Marron is ook nieuwsgierig, het duurt niet lang meer en dan kukelen ze over de rand en vind ik ze 'smorgens in de ren
 
Lilou vind het geweldig en kan niet wachten om echt kennis te maken
 
Lieve Willemien 
17-02-2019
Zondag en aankomende dinsdag zijn de pupjes alweer drie weken oud, ze beginnen geluidjes te maken en protesteren als een broertje of zusje even te hard in hun oortjes of billetjes bijt ook staartjes zijn favoriet zeker als er beweging inzit dan is het natuurlijk heerlijk om dat rare ding te volgen en toe te slaan op het juiste moment, wat niet altijd in goede aarde valt en dat laten ze dan ook even horen.

Dinsdag zijn ze er wel aan toe om hun wereldje uit te breiden al weet ik nog niet hoe Soiree dat gaat vinden. Ik heb vanmorgen een nieuw speeltje (Konijn) in de werpkist gelegd en iedere keer als een van de kleintjes er op af ging nam mam dat stoute konijn bij zijn oren en werd hij uit de werpkist gegooid volgens Soiree was het een ongewenste gast. Ik heb hem iedere keer netjes teruggelegd en nu begint ze eraan te wennen. Ze is zo zuinig op haar pupjes maar aankomende week gaan we er aan werken dat ze ze een beetje los gaat laten.
 
We genieten van een zonnige zondag en ik ben vanmorgen met de roedel naar het mooie Bevers-land geweest en als toetje zijn we teruggelopen via het "stilte"gebied.
Dit gebied is wat moerassig en in het najaar en winter kom je daar bijna niet doorheen dus het was een beetje een gok van mij maar gelukkig een goede gok, de teckels kwamen er wel wat modderig uit maar ik heb me staande kunnen houden en ben niet weggezakt. Het is de moeite waard het is echt een stilte gebied we komen er bijna nooit iemand tegen (het ligt ook een beetje uit het zicht) en het is echt prachtig.
Dus een heel tevreden roedel die 3 uur rondgedwaald heeft en nu heerlijk van de zon geniet.
 
ChinChin soliciteert als hangjongere
 
Het lieve koppie van Nobel
 
Gelukkig zijn de nageltjes geknipt 
 
Dejavu heerlijk in dromenland
 
En als ik bij de werpkist zit dan is Pirouette er als de "kippen" bij om te poseren 


 
16-02-2019
En weer zo'n mooie dag.. 
Altijd druk op zaterdag maar er wordt gewoon tijd gemaakt voor Soiree en haar 8 pupjes. Gisteren was het al heerlijk zonnig dus ik had de warmtelamp wat hoger gehangen maar vannacht moest hij toch weer naar beneden want de pupjes vonden het niet echt aangenaam. Het had ook nog best gevroren dus voorlopig laten we het nog even zo zeker totdat ze drie weken zijn en dan gaan we het nog eens proberen.
De pupjes worden sterker er wordt al iets meer gespeeld en ze hebben nu door dat lopen zoveel makkelijker is als ze flink vaart maken. Heel komisch om te zien want ze zijn pas 2,5 week en dan besluiten ze zomaar om van links naar rechts te fladderen of meer vliegen, de eerste die het uitgevogeld had was ChinChin en mijn mond viel (bij wijze van spreken) open toen ik hem zag gaan zo'n klein mini-teckeltje dat gas geeft is even wennen.
Pour un Flirt heeft de uitgang van de werpkist onrtdekt en voordat ze fatsoenlijk kan lopen wil de kleine meid de wereld al verkennen. De opening van de werpkist is te hoog voor haar maar ze is een teckel en heeft gewoom Soiree als trapje gebruikt. Er liggen hier dus echt acht echte teckeltjes.
Dat zal volgende week LOL worden als ze hun sportschooltje krijgen. De roedel kan ook niet wachten want als de baby's gewens zijn mogen ze een voor een even kennismaken mits Soiree haar toestemming geeft.
 
Blijf nog maar eventjes veilig bij mam
 

 
Rollebollen 
 
Pour un Flirt aan het klauteren
 
En Hopla nieuwsgierig als ze is heeft ze de uitgang gevonden

 
15-02-2019
Bijna weekend en we genieten enorm van het lekkere weer. Vandaag de wandelingetjes met Soiree een klein beetje uitgebreid zodat ze kan genieten van het zonnetje en vitamientjes kan opdoen. Ze loopt graag mee maar als we richting huis gaan versnelt ze toch wat want haar pupjes blijven trekken.
Ze zorgt enorm goed voor ze en dat is te zien Dejavu en Marron hebben vandaag de 1 kilo grens overschreden en de rest van de pupjes zit er dicht bij. Dus we heben 2 kiloknallers.

Mon Ami blijft heel fit buiten en ik laat hem lekker gaan want een woord van mij en hij loopt weer netjes aan mij zijde en ik gun het hem zo hij is helemaal in zijn element. Bij thuiskomst heeft hij de hele middag heerlijk buiten in de zon gelegen (wel op de tuinbank natuurlijk het blijft een comfort teckel).
 
Vandaag was een drukke dag en ik ga zo nog even bij Soiree en de pupjes zitten, ik heb het vandaag moeten beperken tot bliksembezoekjes en ik vind het heerlijk om ze even te kriebelen en contact te maken. Ze worden steeds leuker er wordt al flink gespeeld met elkaar maar ook nog veel gegeten en gedut.
Ze nemen steeds meer melk af en het voer van Soiree wordt aardig aangepast zodat ze niet al te slank wordt dus de slager, poelier en viswinkel doen goede zaken en Soiree vaart er wel bij ze eet alles met smaak en als ze even in de kamer rondloopt vind ik haar weer vaak voor de snackkast met vragende oogjes. Nou ja in je kraamtijd mag je extra verwend worden dus ik ga regelmatig door de knietjes.
Natuurlijk heb ik toch even tijd gemaakt voor nieuwe foto's.

 Siësta
 
Afgewisseld met ....... eten!!! 
 
en ..... eten
 
La Bohème heeft zwaar getafeld
 
Pour un Flirt heeft broer Bibiche gevloerd 
 
Hoe schattig kun je zijn....

 


 
14-02-2019
Het lijkt wel voorjaar... heerlijk we hebben echt een hele fijne wandeling gemaakt. Wil werkt vandaag thuis dus ik heb de roedel getrakteerd op een hele lange route. Mon Ami was helemaal blij en heeft echt de stoere man uitgehangen (op Mon Ami''s wijze natuurlijk). Zijn hoofje in de wind en hij heeft zowel de heen als de terugweg langs me gerend en gekke bokkesprongen gemaakt. Ik wordt er altijd gelukkig van als ik zie dat ze zo enthousiast zijn en je ziet de dames en heer volop genieten. We zijn om 09.00 uur vertrokken en waren pas om 11.45 uur weer terug en het is omgevlogen.
Eenmaal thuis heb ik maar meteen een rondje gemaakt met Soiree, even van het zonnetje genieten en vitamientjes opdoen. Dan natuurlijk meteen even bij de pupjes kijken terwijl Soiree geniet van haar lunch. Dus al met al hadden wij een Happy Valentin's Day en dat is natuurlijk niet zo moeilijk met 8 kleine valentijntjes.
Vanmiddag wat gerommeld in huis en opgeruimd en heel even met Soiree in de tuin gezeten ( 5 minuten) tot ze weer snel naar haar pupjes wil.

Het gaat zo goed met de boefjes, het wordt nu echt leuk, ze herkennen me en beginnen een beetje met elkaar te spelen  er wordt druk gehapt in elkaars oren en staartjes en ze krijgen een beetje interesse in "Ladypup". Ladypup is een pluche labrador die we jaren geleden van de baasjes van Jetje (pup van Haasje) hebben gekregen en sindsdien is zij de mascotte van de pupjes. We zijn er erg zuinig op en als de pupjes straks sloopneigingen krijgen dan wordt ze weer netjes opgeborgen.
 
Nobel maakt kennis met Ladypup
 
Wij zijn aan het werk.... de eerste stapjes zijn een feit
 
Als het buikje vol is dan nog even lekker bij mamma hangen

 
 


 
13-02-2019
De vijftiende dag uit het prille leventje van de pupjes. Als ze zo door blijven drinken dan gaan ze in het weekend al een kilo of ietsjes meer wegen, het lopen lukt al een beetje en in de loop van volgende week gaan we de ren uitbreiden zodat de pupjes hun eigen sportschooltje hebben. De werpkist blijft nog even staan totdat ze vijf weken zijn dan gaan we over naar een bench en mandje, maar voorlopig blijven ze nog even onze baby's. De pupjes kwamen vanmorgen aangekrabbeld toen ik ze goedemorgen wenste en dat is natuurlijk een heel mooi begin van de dag, tel daarbij op dat we vandaag ook nog getrakteerd werden op zon, het kan niet meer stuk.

Heerlijk gelopen met de roedel en Soiree is vandaag ook al twee keer voor een klein rondje meegeweest. Ze geniet ervan om even rond te lopen en ik hoef haar niet meer te stimuleren ze geeft nu zelf aan dat ze er eventjes uit wil. Ik vind het gezellig om even met haar te lopen, ik maak een praatje met haar en we gaan samen de post halen. Daarna wil ze echt naar huis haar pupjes hebben een enorme aantrekkingskracht.
 
Morgen ga ik de nageltjes knippen van ons achttal, ze blijven nu aan de dekentjes haken en ik ben bang dat ze binnenkort een handtekening achterlaten op Soiree's melklijsten, ben erg benieuwd of ze ook zo stoer zijn als onze vorige pupjes.
 
Het weekend beloofd lenteweer en als het morgen al wat wat warmer is dan mag de warmtelamp uit tenminste overdag, 'savonds wordt er nog vorst voorspeld dus dan mogen ze weer lekker onder de zonnebank.

 
"savonds wordt het wat killer en dan wordt de warmte nog gewaardeerd, overdag kruipen de pupjes vaak al naar de andere kant van de werpkist

 
Echte teckeltjes ze vinden het heerlijk om onder een dekentje te kruipen
 
Marron en Pour un Flirt 
 
Dejavu is een heerlijk kussen
 
Sweet dreams

 
 
12-02-2019
Een beetje feest, vandaag zijn de pupjes precies twee weken oud en ze doen het Formidable!
We genieten enorm van ze en hebben intussen hun gewicht al verdrievoudigd en een beetje meer zelfs.
Vandaag heb ik Soiree voor het eerst weer voor een klein rondje meegenomen, ze ligt natuurlijk de hele dag bij haar pupjes en ik vond het tijd dat ze eens een frisse neus ging halen en eventjes haar benen kon strekken. De eerste meters gingen een beetje moeizaam ze twijfelde ofdat ze zomaar haar pupjes alleen kon laten maar met een beetje aanmoediging is ze toch meegelopen tot aan het parkeerterrein en ze wilde zelfs even met me mee om de post te gaan halen. Ik ga haar nu wat vaker uitnodigen zeker omdat er mooi weer wordt voorspeld.
 
Natuurlijk vieren we twee weken met een foto per pupje.
 
Natuurlijk eerst de dames
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
11-02-2019
Een vroege update.... we hebben vanmorgen gezamenlijk het huis aan kant gemaakt, ik heb altijd hulp. Haasje vind het heerlijk om zodra ik op mijn knieën ga om lage delen schoon te maken mijn oren te wassen terwijl onze vrolijke Lilou probeert om er met de stofdoek vandoor te gaan. Cacao vindt het heerlijk om op haar rug te rollen want ja... als je toch op je knieën zit wil zij wel even dat ik ook haar buikje stofvrij maak. Dus al met al maakt het het schoonmaken niet zo'n heel vervelend klusje behalve als je haast hebt natuurlijk.

Gisteravond heeft ook Pour on Flirt haar oogjes open gedaan, Soiree krijgt nog een hapje voordat ze gaat slapen want de pupjes eten ook 'snachts dus ze kan wel wat extra's gebruiken. Als ik haar bakje ga brengen ga ik ook altijd nog eventjes bij Soiree en haar pupjes zitten en meteen draaide kleine Flirt zich om en ja hoor twee open oogjes. Wie nummer drie is geworden weet ik niet want toen ik vanmorgen ging kijken werd er door 8 pupjes teruggekeken.

De pupjes zijn nu allemaal aan elkaar gewaagd qua gewicht, kleine Pirouette heeft vanmorgen Pour un Flirt ingehaald met jawel 2 gram. De klein meid was de laatste twee dagen erg haar best aan het doen en ChinChin heeft haar voorbeeld gevolgd hij was ook wat lichter dan de rest maar ook hij heeft dat nu ingehaald. De pups zitten nu allemaal op een lijn. Natuurlijk hebben we zwaar en minder zwaar maar dan praten we over grammetjes. 
 
Vanmorgen hadden we een zonnetje en heb ik heel even de lamp uitgedaan, komende dagen wordt het een beetje lenteweer en dan ga ik eens kijken of de pupjes overdag zonder lamp kunnen, 'snachts verwarmen we nog een beetje bij tenslotte zijn ze morgen pas twee weken.
 
Het wordt nu erg leuk om voor de pupjes te zorgen, 'smorgens bij het wegen kriebel ik even hun oortjes en hun buikjes en dat vinden ze geweldig, hun pootjes krabbelen lekker mee en hun bekjes gaan open je zou echt denken dat ze lachen, ze herkennen me nu ook, als ik bij de werpkist zit komen ze aangekropen en wordt er druk aan mijn handen gesabbeld. Gewoon genieten is dit!!
 
Soiree is druk met het poetsen van haar pupjes 

 
Er wordt flink getraind en ja hoor met resultaat de voorpootjes gaan mee doen 
 
En als je hard werkt moet er ook flink gegeten worden dus het buffet is dag en nacht tot hun beschikking 

 
 
10-02-2019
Zondag en we hebben een luie dag. Ik was vanmorgen wel lekker vroeg op want gisteravond wilde Soiree niet meer naar buiten en vanmorgen om 05.55 precies had ze hoge nood. Ik slaap natuurlijk nog steeds beneden en toen ik op stond om haar buiten te laten was de hele roedel wakker en blij want die dachten maar een ding ...... ONTBIJT.
Omdat Soiree het fijn vind als ik even met haar mee loop de tuin in was ik meteen klaarwakker dus we zijn maar aan de dag begonnen een hele regenachtige dag want het is hier nog niet droog geweest.
Na het ontbijt voor de roedel en het speciale ontbijt voor Soiree is het tijd voor het weegmoment van de pupjes en vanmorgen moest ik toch echt wel lachen want de pupjes waren vrolijk dus het wegen duurde ietsjes langer omdat ze moeite hadden om even stil te liggen.

Dat zal de komende tijd nog wel vaker gaan gebeuren, ze reageren steeds meer op mijn aanrakingen en ......... zojuist heeft La Bohème als allereerste haar oogjes open gedaan. Altijd een Oooooooh  moment het is zo leuk als zo'n pup je plots aankijkt. Natuurlijk ziet ze nog niet veel en kan ze waarschijnlijk nog niet goed focussen maar haar hele hoofdje heeft nu iets speciaals. Ik had bijna gewed dat ChinChin of Pirouette als allereerste hun luikjes zouden opendoen, zij zijn wat lichter van bouw en wat sneller en nu werd ik zomaar verrast door onze zwaarste dame.
 
De pupjes zijn druk aan het oefenen om te lopen, je kunt zien dat hun achterpootjes al sterk zijn die worden keurig onder hun dikke kontjes gezet maar die voorpootjes dat is een stukje moeilijker dus met omhooggeheven kontjes en hun kinnetjes op de grond stofzuigeren ze door de werpkist..... heel komisch om te zien hoe die kleine sumoworstelaars zich voortbewegen en ze gaan nog snel ook.
 
We gaan nu afwachten of er vandaag nog meer pupjes hun luikjes gaan opendoen ben erg benieuwd.
 
Jammer dat de lamp nog aan moet maar toch een mooi beeld van Pirouette
 
Dejavu heeft een een op een momentje met Soiree
 
Smelt!!!!
 
Pour un Flirt vindt het ook erg fijn bij haar mamma
 
Piep .... de mooie oogjes van La Bohème 
 
Hier kun je al goed zien dat de vachtjes gaan groeien, ik roep smorgens al vrolijk dat ze de "gel" niet moeten vergeten


 
09-02-2017
Een drukke dag, vanmorgen ben ik in alle vroegte al op pad gegaan met de roedel en het stormde flink. Het pad langs het kanaal was behoorlijk glibberig door het opspattende water maar we hebben het gered en het was leuk om te zien hoe de oren van de teckels wapperde door flinke wind.
Zaterdags moeten er natuurlijk boodschappen gedaan worden, gelukkig helpt Wil ijverig mee. Albert Heijn kwam de boodschappen aan huis bezorgen en dat vinden de teckels een enorm feest want nieuwsgierig als ze zijn proberen ze zich meteen in de krat te wurmen dus ik moet dan heel snel zijn voordat ze met vleeswaren o.i.d. aan de haal gaan. Dan nog een rondje bakker, slager en even langs de drogist en het zit er weer op. Het is plannen en zorgen dat je alles in huis hebt. Nadeel van het wonen in een klein dorp is dat er geen winkels zijn, voor ieder boodschapje heb je een auto nodig en moet je gewoon twee dorpen verder.
Voordeel is natuurlijk de prachtige natuur en mooie wandelgebieden en vooral de "Peel" is favoriet. Helaas is dat 'swinters niet te doen maar in het voorjaar gaan we zeker weer eens een paar uur (ver)dwalen.
 
Met de pupjes gaat het goed je ziet ze groeien, de luikjes zijn nog gesloten maar ik zag gisteren bij ChinChin een kiertje en vandaag heb ik het ook bij de andere pupjes gezien, nu wachten wie van de pupjes me als allereerste aankijkt.
 
Soiree komt nu wat vaker de kamer in, ze heeft nu graag wat aandacht en dat is heel begrijpelijk het is best zwaar om de hele dag als voedselbankje te dienen hoewel ze het met liefde doet, dus af en toe nodig ik haar ook echt uit om eventjes rond te lopen zodat ze haar beentjes kan strekken en natuurlijk ga ik ook af en toe koffie drinken bij moeder en kroost zodat ze wat afleiding heeft. Ik heb haar al verteld dat ze goed moet rusten want als er strakjes 8 pupjes gaan lopen en rennen dan krijgt Soiree'tje het nog erg druk en ik ook, maar wel leuk druk dus dan is het niet zo erg.
 
Een drukte van belang
 
Lekker onder de zonnebank  
 
Nu de luikjes nog even open!!
 
Niet echt lady-like La Bohème
 

  
08-02-2019
10 dagen oud en ik zag zojuist dat de oogjes van ChinChin op een kiertje staan ben erg benieuwd wanneer hij ze echt open gaat doen het geeft zo'n snuitje altijd iets extra's.
Vanmorgen ben ik met de roedel 2 uur op pad geweest we zijn lekker naar het Bevers-land oftewel door mij Beverswijk geweest en ze hadden het nodig er was een beetje een energie-overschotje. Nu liggen ze allemaal tevreden behalve Haas en Mon Ami want zij hebben besloten dat het tijd is geworden om met de pupjes kennis te maken. Haasje heeft vanmorgen al 2x geprobeerd om de ren zo te verschuiven dat ze haar bevallige achterste erdoor kan schuiven en Mon Ami logt gewoon rustig tegen de ren aan en telkens als ik langs loop kijkt hij me aan met van die ontzettende smekende oogjes.
Helaas, het gaat nog even niet gebeuren, Soiree krijgt minstens 3 weken de tijd om in haar uppie van de pupjes te genieten.
 
De heren en dames groeien lekker door ze hebben stuk voor stuk lekkere dikke billetjes en mooie ronde buikjes.
 
Ik heb vandaag geprobeerd om de reutjes te fotograferen maar het zijn geen fantastisch foto's geworden het bleek al snel onmogelijk om 5 reutjes tegelijk te fotogaferen marar ik heb mijn uiterste best gedaan. Dinsdag zijn de pupjes twee weken oud en dan zal ik per pupje weer een foto maken dat is zoveel makkelijker.
 
En dan blijven ze even liggen ..... krijg je gewoon niet al hun mooie hoofdjes erop!
 
Ja ChinChin..... de oogjes zijn bijna open en je hebt geen servetje gebruikt!!
 
Onze kleine beer Bibiche, je kunt nu al zien dat hij een dik vachtje gaat krijgen
 
En kleine tuimelaarster Pirouette  doet haar naam eer aan!
 
De "big" lady's Pour un Flirt en La Bohème


 
07-02-2019
Alle teckels liggen te slapen ook Soiree en haar pupjes, ze hebben zojuist genoten van hun eten en hebben nu allemaal een lekker plekje opgezocht om al dat lekkers te verteren.
Gisteren dacht ik even dat we niet konden gaan wandelen maar Wil was iets eerder thuis en daar heb ik maar even van geprofiteerd, ik ben meteen in mijn wandelschoenen gesprongen en de teckels stonden al met hun neusjes richting garage, dat was een plezierige verrassing.
Helaas gaat dat vandaag niet gebeuren en moeten we ons echt binnen bezighouden maar ik heb ze beloofd dat we morgen al heel vroeg op pad gaan.

Soiree ligt nog heel veel bij haar pupjes, gisteren is ze toch een paar keer de kamer ingelopen en heeft zelfs heel eventjes op de bank gezeten maar dat was dan ook maar heel even, je ziet dat haar oortjes gespitst zijn en om de paar minuten loopt ze toch naar de ren.
Dit gaat nog wel even duren, we wachten gewoon totdat de pupjes drie weken zijn en dan gaan we de pupjes voorstellen aan hun oma Cacao en tante Willemien, ook Lilou zal er wel snel bij mogen van Soiree want ze is erg gesteld op haar dochter. Lilou heeft gisteren weer een "ouderwetse" wasbeurt gekregen van haar mam Soiree, ik geloof dat onze kleine Lilou een beetje heimwee heeft naar haar mamma en ze is super nieuwsgierig naar haar kleine broertjes en zusjes.
Haasje heeft vandaag een luie dag of ze heeft de hoop opgegeven of ze is een plannetje uit aan het broeden om op een of andere manier bij de pupjes te kunnen, we weten het nooit met Haasje ze is een heel slim teckeltje.
 
Vandaag heb ik geprobeerd om de drie meisjes te fotograferen en dat valt niet mee, de meisjes schuiven van links naar rechts, kruipen onder elkaar door of tuimelen over elkaar heen maar het is toch een beetje van gelukt. Morgen ga ik het proberen met de jongens en dat zijn er natuurlijk vijf dus ben erg benieuwd of dat gaat lukken.
 
Links boven Pour un Flirt, rechts La Bohème en onderop Pirouette 
 
Mijn eerste blik op de pupjes vanmorgen.... dan begint zo'n dag toch heel goed!! 
06-02-2019
8 Dagen oud, pff ik wil nu even de tijd stil zetten, het zijn natuurlijk nog echte teckel-baby's maar de ontwikkeling gaat nu snel. Over een paar dagen zullen hun oogjes opengaan en als ook hun oortjes mee gaan werken dan hebben ze al hele grote stappen gemaakt. Gelukkig hebben we nog even voordat de pups nodig een sportschooltje nodig hebben al kan het volgens Mon Ami niet snel genoeg gaan want hij heeft gisteren een glimpje opgevangen en nu vind ik hem regelmatig bij de ren.
Ook Haasje begint zich nu een beetje meer te roeren en ze weet perfect hoe en waar ze even kan gluren, ze chaponneert Soiree bij iedere pas die ze buiten de ren zet en is er als de "kipjes" bij als Soireetje even naar buiten wil want dat kan natuurlijk niet zonder begeleiding van Haasje.
De thermometer leeft nog, ik was deze keer goed voorbereid en heb de ren Haze-veilig gemaakt en tot nu toe is het haar niet gelukt om in te breken.
Soiree is bijna helemaal geplukt gelukkig en dat scheelt echt een dik jasje voor haar het was toch echt heel warm onder de lamp, ze ziet er een beetje kalig uit omdat haar ondervachtje nog niet echt dik was maar comfort gaat voor alles en haar haargroei kennende staat er binnen een mum van tijd weer een vachtje op.
 
We hebben helaas vandaag geen oppas dus de roedel moet zich binnen vermaken en ze hebben zich er bij neergelegd ze liggen nu lekker lui op de bank, wel nadat ze een snack hebben gehad natuurlijk want zoiets moet gecompenseerd worden..... ze hebben me goed opgevoed.
 
"smorgens wordt de werpkist verschoont en gaan de pupjes even in een mandje, het wachten is op nog vier pupjes die de tijd namen voor een wel heel uitgebreid ontbijt 
 
Soiree lijkt kleiner maar schijn bedriegt, de pupjes worden groter 
 
Dejavu vind het heerlijk onder een dekentje, slaap lekker vent!
 
En daarom heet ze Pour un Flirt

 

 
05-02-2019
De pupjes zijn een beetje jarig vandaag ze zijn precies 1 week oud en wat is het snel gegaan. Vorige week zaten we nog wat in spanning en nu liggen hier 8 kleine rolmopjes, de dames en heren komen gestaag aan. Vandaag hebben drie pupjes de 500 gram grens overschreden en de rest zit er dicht tegenaan, als ik nu terugkijk naar vorige week.... pasgeboren en nog zo kwetsbaar dan is dat zo'n groot verschil.
Ze beginnen zich ook steeds meer te roeren en sinds gisteren vinden ze het geweldig als ik even over hun hoofdjes of hun buikje aai, dan gaan hun billetjes de lucht in en trekken ze "gekke" bekjes het wordt erg op prijs gesteld.

Een week geleden lag Soiree hier nog een beetje suf en nu rent ze gewoon weer lekker door de tuin ze bemoeit zich de hele dag met haar kroost en gisteren heeft ze gewoon even gezamenlijk met de roedel in de keuken gegeten.
Het gaat dus erg goed met mam Soiree en ik ga regelmatig bij haar op de koffie zodat we saampjes kunnen genieten van de dikke billetjes en grappige dikke melkbuikjes van haar kindjes.
Ik ben al gewend aan de namen en ik weet al precies wie .. wie is. Het was even wennen, zeker de donkere pupjes lijken heel veel op elkaar.
Vannacht heb ik zowel Soiree als pupjes niet gehoord, ze zijn tevreden en slapen lekker door dus dan geldt dat ook voor mij, ik ben vanmorgen lekker uitgerust opgestaan.

Soiree eet voor tien, ze heeft doorlopend honger en natuurlijk krijgt ze heel wat extra's. Vandaag heeft ze al gesmuld van kip, wat kalfsvlees, een deel van een riblap, wat runderhart, een zacht gekookt eitje en dat alles wordt aangevuld met een lepeltje levertraan en een beetje honing. Zo varieer ik elke dag, het vlees wordt afgewisseld met vis een beetje pens een kippenvleugel en wat groente zodat mam en pups alles binnen krijgen wat ze nodig hebben.
Het straalt van ze af, Wil vroeg vanmorgen of ik ze gepoetst had want de kleintjes blinken je tegemoet, heerlijk om te zien dat ze zo gedijen.
 
Bibiche... altijd in de buurt van zijn mamma
 
 
Pirouette en Pour un Flirt  worden lekker warm gehouden door Marron
 

 


 
04-02-2019
Ik ben weer lekker aan de wandel met de roedel, vanmorgen was het best koud maar heerlijk droog weer dus hopla de wandelschoenen aan en gaan!!
Heerlijk vond ik het en de roedel ook even een frisse wind om je hoofd en een frisse roedel die het geweldig vind om weer met me op pad te gaan.
Ik moest wel even her en der corrigeren want bij het baasje mogen ze echt heel veel, of eigenlijk laten de meisjes het baasje uit en dus bepalen zij alles. Mon Ami is een echte heer en zeker buiten luistert hij perfect en houd altijd rekening met het baasje of met mij een echte gentleman.
Het is de dames gegund hoor en ik vind het fantastisch dat Wil toch de afgelopen dagen gezorgd heeft dat de hele roedel lekker de velden in kon zodat hun teckel-energie konden lozen.
 
De pupjes en Soiree doen het erg goed, Soireetje is nu gewend aan de warmtelamp en dat heeft waarschijnlijk ook te maken dat ik haar deels geplukt heb, ze is nog niet helemaal klaar want zodra ze bij haar pupjes wil zijn dan laat ik haar gaan, het is haar laatste nestje en ze mag optimaal genieten van haar kleine spruitjes.
Ze ziet er nu een beetje raar uit, aan de voorkant kaal en haar mooie achterste zit nog volop in de vacht, hopelijk kan ik het morgen afmaken zodat ze weer een "modelletje" heeft.
De jongens en meisjes komen lekker aan het is druk aan de bar Soiree heeft de hele dag "Happy Hour" en ze maken er dankbaar gebruik van. Het is zo leuk om te zien het worden al een beetje teckeltjes er wordt druk getrappeld met hun pootjes om de melk te laten "schieten" en zodra dat gebeurt zie je hun staartjes de lucht ingaan en dan weet ik dat het prima werkt. Sommige pupjes hebben ook echt een voorkeur voor een bepaald melkbusje en Oh Oh als die al in gebruik is dan laten ze dat ook even horen of ze proberen hun "voorganger" gewoon weg te duwen. En dan zijn er de slimmerikjes die zich niet druk maken en gewoon even een dutje doen totdat de drukte voorbij is en dan in alle rust bij hun mam gaan tutten.
 
Dus we genieten enorm, het gaat echt snel, morgen is het al weer een week geleden dat de pupjes zijn geboren.
 
Het liefst heeft Soiree haar pups allemaal in haar pootjes!!
 
We zien ze groeien maar het zijn nog echte baby-teckeltjes
 
Stiekempjes worden hun vachtjes ook al wat dikker 
 
03-02-2019
Zondag en dus een mooie dag om de pupjes te portretteren en natuurlijk zijn ze gedoopt,
De groei zit er lekker in en Soiree laat de teugels een klein beetje vieren, ze loopt nu relaxt de tuin in, neemt de tijd om een beetje rond te snuffen en loopt rustig terug naar haar kindjes. Bij het nemen van do foto's bleef ze heel rustig bij me zitten.
 
Hier zijn ze dan de 8 mooie Le Grand Coeurtjes
 
Lady's first:
 
Beetje nieuwsgierig en heel charmant
 
Ze evenaart qua gewicht de jongens, een kleine berin!
 
Het kleinste meisje maar ze is heerlijk "rond" en toch heel sierlijk
 
En de little brownie's
 
Een nobel ventje en behoorlijk snel
 
De naam zegt het al, ik zie wat trekjes van oma Cacao dit wordt een prachtig manneke, een zwaargewichtje
 
Lieve Marron met zijn prachtige kleur
 
de mooie donkere wildkleur reutjes
 
ChinChin is erg elegant, qua uitstraling heeft hij wat van Soiree maar ook zeer zeker van pappa Nabucco
 
Bibiche, ook zo'n lekker zwaargewichtje, heerlijk rustig en houd enorm van eten en van zijn mamma


 

 

 
 
02-02-2019
Al mijn wandelplannen zijn letterlijk in het water gevallen. Het regent hier al de hele dag en soms valt er ook sneeuw, natte sneeuw.
Wil is toch vanmorgen met Lilou, Mon Ami en Doedeltje gaan lopen, dat zijn de teckels die het niet zo erg vinden als ze een nat pak halen en dat hebben ze inderdaad gehaald, doornat waren ze vooral Lilou want volgens Wil sprong ze in elke plas die ze tegen kwamen ...... jaaa het kan voor Lilou niet "gek" genoeg ze is een en al vrolijkheid.
Met Soiree en de pupjes gaat het prima, elke dag zien we de weegschaal in de goede richting uitslaan en dat is precies zoals het hoort, er is geen achterblijvertje het achttal is aan elkaar gewaagd. Ze maken nu ook van die leuke geluidjes als ze slapen, ik zou zo graag willen weten waar die kleintjes van dromen.

Morgen krijgt ieder pupje zijn stamboom-naam dus we gaan proberen om per pupje een foto te maken. Op dit moment zijn de foto's niet zo geweldig omdat ze nog echt behoefte hebben aan warmte en dus onder de wamtelamp kamperen morgen halen we ze er even onderuit natuurlijk met goedkeuring van hun mam Soiree.
Ik heb vandaag toch Soiree een beetje geplukt, ze heeft een ontzettende dikke vacht en puft en zucht omdat ze natuurlijk ook wat warmte meekrijgt van die rare lamp. Ze lag zo lekker bij haar pupjes dus ik heb een beginnetje gemaakt en nu ga ik elke dag een stukje doen zodat ze van haar warme jas verlost is.
 
Moederliefde is..... zelfs al heb je het warm verroer je je niet om je kind niet te storen 
 
De groei zit er flink in en ze zijn heel tevreden
 
Wat heerlijk om mee te maken!

 

 
01-02-2019
We genieten volop.... wat zijn we verliefd op de teckelbaby's, drie dagen oud en je ziet ze groeien en sterker worden. Zeker met het drinken bij Soiree zie je veranderingen, de eerste twee dagen hingen ze zowat de hele dag aan de bar maar nu eten ze hun buikje vol en gaan ze lekker onder de zonnebank liggen (warmtelamp natuurlijk) tot afschuw van Soiree want ze wil haar kleintjes dicht bij zich houden.
Het wordt nu even wennen voor haar want haar kleintjes schuiven nu van links naar rechts. Heel af en toe schiet ik Soiree nog te hulp maar houd maar eens acht pupjes bijeen dat valt niet mee dus Soiree moet er gewoon even aan wennen.
Je kunt nu ook precies zien wie zijn buikje vol gegeten heeft, hun zuigkracht is nu zo sterk dat ze dat in een korte tijd voor elkaar krijgen, voldaan zoeken ze dan een lekker plekje om even "uit te buiken" en dan begint alles weer van voor af aan.
Soiree heeft zeker melk voor 10 dus de bar is de hele dag geopend en dus hebben we hele tevreden pups.

Vandaag had ik geen oppas dus de roedel had een beetje pech want we laten Soiree en pupjes natuurlijk niet alleen, gelukkig namen ze me het niet al te kwalijk en ik heb mijn schuldgevoel afgekocht met een lekker bot zodat ze vanmiddag wat afleiding hadden.
Het gaat nu zo goed met de pupjes dat ik morgen weer zelf met de roedel op pad ga, de afgelopen dagen heeft Wil het van me overgenomen en dus heb ik nu een top fitte man. Dat betekende wel twee flinke wandelingen want Wil is niet gewend om met een hele roedel te lopen.
De dames vonden het prachtig want zeker buiten ben ik toch wat strenger dan Wil en nu hebben ze lekker een beetje misbruik kunnen maken van de situatie en dat betekent dat zij zelf mogen kiezen waar ze naar toe gaan, waar ze snuffelen en spelen en ze bepalen ook nog eens het tempo.
Dat zal morgen weer even wennen zijn voor mijn schalkse dames.
 
Zondag gaan we de pupjes dopen, de formulieren voor de Raad van Beheer moeten ingevuld worden dus hoog tijd dat elk pupje zijn/haar eigen naam krijgt.
Dan stellen we ze natuurlijk ook een voor een voor.
 
Tevreden pupjes
 
Soms ben je heel slim en wacht je tot ze allemaal gegeten hebben zodat je de hele bar voor jezelf alleen hebt 
 
Drukte bij het Happy Hour
 
Om te zoenen

 
31-01-2019
De tweede dag uit het leven van ons achttal.
En .... wat gaat het goed na de lange reis van de pupjes zijn ze nu helemaal in hun element en de weegschaal gaf vanmorgen ook aan dat het goede eters zijn.
Ik had het al gezien en gevoeld toen ik vanmorgen de werpkist ging verschonen in een blik kon ik al zien dat het hele "prille" eraf was en dat ze allemaal een prachtig melkbuikje hadden. Soiree hersteld wonderbaarlijk snel en is de hele dag met haar kindjes bezig ze heeft er haar pootjes aan vol. Ze houd prima bij welke pupje een plasje of een poepje moet doen en als er ook maar een pupje gebruik maakt van haar welgevulde voedselbank blijft ze liggen ook al moet ze zelf hoognodig even haar benen strekken of een plasje doen ze is een TOP-moedertje.

Het enige waar ze wat last van heeft is de warmtelamp, Soiree heeft een dikke vacht en ik heb haar niet geplukt omdat het ten eerste veel te koud was buiten en ten tweede vind ik het niet fijn om een hoogdrachtig teefje te gaan plagen met een metamorfose. Ik heb nu de vloerverwarming wat hoger ingesteld en de warmtelamp op halve stand gezet want Soiree weigert haar pupjes alleen te laten om even af te koelen.

Gelukkig gaat ze nu wel even met me de tuin in om haar behoeften te doen al gaat het nog steeds snel en met haar oortjes gespitst want ieder klein geluidje van de pups is een reden om haar supersnel te zien omdraaien en razendsnel naar binnen te rennen om te kijken of ze er nog allemaal zijn.
Soiree kan ook prima tellen, precies zo als haar mam Cacao weet ze perfect hoeveel pupjes ze heeft en als een pupje zich even verstopt heeft onder een dekentje en de rest bij haar aan het drinken is begint ze te piepen en moet ik even de verstekeling tegen haar aan leggen pas dan is Soiree tevreden.
Helaas gebeurt dit ook 'snachts dus ik heb vannacht een paar keer assistentie verleend bij het opsporen van een van de boeven. Ik doe het graag voor haar met een paar dagen wordt ze er wat relaxter in en komt het allemaal goed tot die tijd help ik haar eventjes.
 
We genieten volop van de mooie jongens en meisjes en ik ga nu zo even bij ze op de koffie.
 
Lieve Soiree

 
Kleine hangjongeren
 
Ongelooflijk hoe sterk zo'n pupje al is 


 

 
30-01-2019
En ja hoor daar zijn ze dan de pupjes van Le Grand Coeur Soiree en Nabucco Nebbiolo Absolute Originals
 
Gisteren zijn ze geboren, het zijn "Keizers" kindjes geworden. Na een lange nacht en ochtend bleek dat Soiree moeite had om sterke weeen te produceren die nodig zijn bij een geboorte en zijn we naar de kliniek gereden voor een check-up, omdat Soiree al zo haar best gedaan had en toch wel erg moe was hebben we besloten om de pupjes door middel van een keizersnede te halen.
Ik ben bij de operatie geweest en al snel bleek dat het niet om 4 of 5 pupjes ging maar dat Soiree 8 pupjes verstopt had. Ik had natuurlijk al wel een vermoeden dat ze wat meer pupjes droeg maar eerlijk gezegd dacht ik aan een zestal dus dat was een flinke verrassing. Ik heb samen met de assistente de pupjes opgevangen, droog gewreven, nagekeken en de navelstrengetjes afgebonden terwijl de dierenarts voor Soireetje gezorgd heeft.
Daarna gingen de pupjes de couveuse in zodat ze lekker op konden drogen en een dutje doen totdat Soiree weer bij haar positieven was.
Al met al een spannende dag.

Alles is heel goed gegaan en we zijn ontzettend blij, het zijn sterke pupjes met mooie gewichtjes en eenmaal thuis hebben we Soiree kennis laten maken met haar kindertjes ze lag nog een beetje na te dutten maar toen ik het eerste pupje bij haar bracht werd ze meteen alert met geen mogelijkheid mocht ik het pupje terug leggen dus hopla de rest er ook maar bij, Soiree heeft meteen de touwtjes in handen genomen en is SUPER trots op haar pups en wij zijn natuurlijk SUPER trots op haar ze heeft het geweldig gedaan en doorstaan en ligt nu lekker in de werpkist en heeft het erg druk om al haar pupjes te voeden en schoon te houden, het gaat haar zo goed af.
 
Oh ja .... het zijn 5 reutjes en 3 teefjes, eind deze week neem ik contact op met de mensen op de wachtlijst, voor nu nemen we even tijd om te genieten van de 8 pupjes en hun moeder.
 
Lekker onder de warmtelamp en natuurlijk wordt er aardig gebruikt gemaakt van de voedselbank
 
Zoooooooo geweldig gedaan Soiree, we zijn enorm trots op je 

 
 

 
22-01-2019
Yesss ..... de teckels zijn helemaal blij want er ligt sneeuw in Grathem. Ze zijn dol enthousiast en hebben heerlijk geglibberd en gerend in de tuin. Natuurlijk hebben we vanmorgen ook gewandeld dus er liggen nu een paar teckels heel tevreden te wezen.

Soiree is vandaag precies 8 weken drachtig en ze komt niet meer verder dan het hofje of een rondje naar de weg dus ze loopt (ofwel schommelt) samen met mij en we doen dit zo'n 3 of vier keer per dag. Het eten gaat weer een beetje moeizaam en dat is logisch want je kunt echt zien en voelen dat de pupjes nog hoog zitten dus ze krijgt weer gedurende de dag tapas hapjes, dat gaat prima en zo komt ze op het eind van de dag toch aan de hoeveelheid voeding die ze nodig heeft. Als de pupjes gaan zakken komt haar eetlust weer terug en dan gaan we weer "normaal" voeren.
De roedel vindt het reuze spannend al die hapjes die ze voorbij zien komen en ze snappen er helemaal niets van dat Soiree haar mooie neusje er soms voor ophaalt. Natuurlijk profiteren ze een beetje mee je moet wel heel stevig in je schoenen staan om al die smekende oogjes te kunnen weerstaan.
 
Het is druk in Soiree's buikje, je voelt de pupjes regelmatig bewegen, in het begin was dat heel zachtjes een soort van zwembewegingkjes maar nu nemen ze duikles en soms lijkt het of ze aan het voetballen zijn of een leuke party hebben georganiseerd. Het is prachtig om dit weer mee te maken, het verveelt nooit en we beginnen nu toch wel nieuwsgierig te worden naar de pupjes. We gaan nu aftellen maar ik denk dat Soiree gewoon haar dracht tot aan de laatste dag gaat uitdragen dus dat betekent toch nog een dag of 7 geduldig zijn.
 
 
YESSSS SNEEUW
 
en dan moeten de voetjes van de vloer
 
en daarna even bijkomen van de pret


 


 
19-01-2019
Wat een week.... we zijn deze week tot 3x toe getrakteerd op een bui en niet zomaar neeeeee van die buien die plotsklaps vallen en loodrecht naar beneden komen en als je denkt natter kan het niet dan komt de wind eens stevig mee doen en krijg je alles ook nog eens van links en rechts naar je toe geblazen. De teckels weten nu dat ik dan linea recta naar huis wil en braaf als ze zijn zetten ze flink de pas erin, schuilen is geen optie want we lopen tussen de velden en de bomen zijn kaal dus tandjes op elkaar en gewoon lopen.
Vandaag was het koud maar droog dus ik heb de roedel getrakteerd op een mooie en lange wandeling en omdat het vanmorgen glad was en ik me heel even een "prima Ballerina" voelde zijn we meteen de velden ingegaan dat loopt veilig als de wegen glad zijn (tenminste voor mij de teckels hebben er geen last van die zijn keurig in balans op hun vier pootjes).
Ik had het best koud maar het enthousiasme van de teckels maakt je vanzelf warm, als we de velden ingaan zorgt het "weidse" uitzicht ervoor dat de neusjes in de wind gaan en de voetjes van de vloer topfit zijn ze dan en ieder holletje wordt grondig gecontroleerd want volgens de roedel waren de "flappies" thuis.
Ik neem ze dan zo snel mogelijk mee het moet voor zo'n konijn erg eng zijn als er zo aan je deur wordt gebeld en voor de teckels en voor mij is het fijn als we er de vaart inhouden zodat we warm blijven.
 
Bij thuiskomst voor de teckels een snackje en voor mij een warme kop koffie en een smekend Soireetje want ook onze drachtige dame wil graag eventjes op pad. Ik kan echt niet tegen smekende teckel-oogjes dus een beetje opgewarmd snel Soiree aan de lijn en vooruit Doedeltje mocht ook nog even mee want Willemientje en Haasje waren al met Wil mee geweest. We zijn niet verder gekomen dan het parkje, onze dame is al erg rond en ze weet precies hoe ver ze van huis wil, bij het parkje trok ze de handrem aan dus even snuffelen en dan maar weer huiswaarts. Gisteren gaf ze al een beetje aan dat de ronde een beetje te ver voor haar was de terugweg ging steeds langzamer dus heel fijn dat ze zelf aangeeft hoever ze wil/kan gaan.
Gisteren had ze een beetje een pufdagje.... en ik moest weer tapas-hapjes voor haar maken want na iedere twee hapjes hield ze het voor gezien. Vanmorgen stond ik op en zag ik dat haar zogenaamde zadeltasjes bijna weg waren, de pupjes zijn aan het zakken en vandaag had ze ook weer meteen zin om te spelen en oogde ze een stuk fitter, ook haar eten was geen probleem dus ik denk dat ze nu wat meer ruimte heeft. Nadeel is wel dat haar buikje aardig richting grond gaat hopelijk groet ze niet meer al te hard.
We gaan aftellen, waarschijnlijk nog zo'n 10 dagen.
 
Koud, glad en mistig maar GEEN REGEN dus we waren helemaal blij
 
Ze hebben er zin in!!
 
Even controleren of er iemand thuis is

 
Op de terugweg een stukje over het fietspad en zo kan Cacao'tje meteen de berm opruimen 

 
De laatste dagen hebben we niet meer zoveel foto's gemaakt dus even terug in de tijd 
 
Soiree met de pupjes van Lilou
 
Soiree is een voortreffelijk mamma maar ook een erg lieve oma
 
 
en grappig!!


 
15-01-2019
Soiree is vandaag 7 weken drachtig nog twee weekjes te gaan en ze voelt zich prima. Ondanks haar toch wel flinke buik is ze nog aardig mobiel als ik met haar ga wandelen dan sta ik er iedere keer versteld van dat ze nog zo makkelijk beweegt. Ze lijkt op dit moment een beetje vierkant (van bovenaf gezien dan) haar mam Cacao kreeg altijd heel snel een flinke buik en daar zag je aan haar rug helemaal niets ze had tijdens haar gehele dracht ook gewoon een taille maar bij Soiree lijkt het of ze aan beide kanten een soort van zadeltasjes heeft je ziet aan alle kanten dat ze drachtig is.

Het springen op de bank wordt nu wat moeilijker en als ik in de buurt ben kijkt ze me vragend aan en help ik haar een handje, maar ben ik even ergens anders dan springt ze gewoon nog zelf dus ze kan het nog wel het is alleen niet meer zo makkelijk.
Ze is mijn kleine schaduw en volgt me overal en zodra ze mijn aandacht heeft dan draait ze zich op haar rug en moet ik even haar buikje bewonderen en even knuffelen natuurlijk.
 
Soiree gaat niet meer mee met de roedel ik loop 2x per dag een korte ronde met haar en 1x per dag gaat ze samen met Willemien en Haasje en dan lopen we o'n drie kwartier, op de heenweg loopt ze nog lekker te huppelen en te kwispelen en op de terugweg wordt er druk gesnuffeld en om snoepjes gebedeld want onze drachtige dame heeft nog steeds heel veel honger en vooral lekkere trek. Willemien en Haasje vinden dit natuurlijk helemaal geweldig, normaal ben ik niet zo van snoepjes/koekjes maar voor een drachtige dame maak ik een uitzondering en het is fijn dat ik haar aandacht kan trekken als ze aan dingen snuffelt waar ik geen fan van ben. De extra calorietjes die Willemien en Haasje nu naar binnen werken heeft wel als consequentie dat ze ietjes minder eten krijgen maar dat mag de "pret" niet drukken.
Dus ik ben druk met wandelen want de roedel gaat natuurlijk ook nog elke dag zo'n 1,5 uur naar buiten, ik ben topfit op dit moment.

Het zal waarschijnlijk de laatste week zijn dat Soiree nog een ronde kan maken van drie kwartier bij haar vorige dracht wilde ze de laatste week niet echt meer het terrein af, zodra ik richting weg liep dan trok ze de rem aan en wilde ze weer naar huis dus deze week ga ik nog even genieten van haar enthousiasme.
 
De werpkist staat nu in de kamer, de spullen voor de bevalling staan klaar dus we zijn voorbereid, gisteren heb ik de warmtelamp opgehangen en de teckels hebben hem even getest, Haasje heeft zich niet bemoeid met het in elkaar zetten van de werpkist wat op zich een beetje apart is maar dat heeft ze goed gemaakt bij het uittesten van de lamp ze sprong meteen in de kist samen met Mon Ami en tot mijn grote verbazing mocht haar prins blijven zitten en kreeg hij zelfs een knuffel van haar. Ze is echt onvoorspelbaar, ik had uit voorzorg toch maar even de de omgevingsthermometer bij me gehouden. Ik denk dat Haasje in de loop van de jaren zeker 5 thermometers gepikt heeft en natuurlijk blijft zo'n ding niet heel want Haasje wil er graag een ander modelletje van maken. Nu moet ik even oplettend zijn want ik heb er nu nog maar een dus deze blijft niet meer standaard in de werpkist hangen maar ik gebruik hem nu gewoon even om te checken en dan berg ik hem weer op.
 
Soiree samen met haar mam Cacao in de werpkist
 
Cacao'tje heeft al een beetje voorpret ze weet dat er pupjes gaan komen!
 
Haasje en Mon Ami testen de warmtelamp (natuurlijk heeft Haasje wel de regie) 
 
Haasje is tevreden met brave Mon Ami dus hij krijgt een dikke kus en mag blijven

 

 
10-01-2019
En alweer twee dagen voorbij gevlogen, Soiree is nu 45 dagen drachtig en heeft nog steeds enorme honger, nu is het zaak om haar een beetje af te remmen want we willen natuurlijk niet dat de pupjes zo zwaar worden dat het hun geboorte bemoeilijkt dus we houden alles keurig in balans, ze krijgt nu ongeveer 15 tot 20% meer aan voedng en ik houd feilloos in de gaten dat ze alles binnen krijgt wat nu zo belangrijk voor haar is. Bewegen hoort daar natuurlijk ook bij en sinds gisteren hebben we de drachtrondjes ingevoerd. Tot nu toe heeft ze lekker met de roedel meegelopen al ging het de laatste dagen ietsjes langzamer op de terugweg maar Soiree had gistermorgen al moeite om op de heenweg het tempo van de roedel bij te houden en is regelmatig op de rem gaan staan dus heb ik de wandeling afgebroken en ben naar huis gegaan zodat ze even een dutje kon doen. Ik heb wel mijn jas aangehouden en ben meteen daarna met Lilou en Mon Ami de velden ingegaan.
Wat hebben onze twee jongste genoten ze hadden er aardig de "speed" in en ik realiseerde me dat ze wel heel erg met Soiree meegeleeft hebben want nu mochten ze helemaal los en dat was genieten zowel voor de twee kleine sporters als ook voor mij, wat een kracht en snelheid zit er in hun lijfjes ik werd er über vrolijk van!!

Er gaat nu wel aardig wat tijd in het gewandel zitten want 'smiddags heb ik weer een rondje gemaakt met Soiree en Cacao, Haasje heb ik nog even thuis gelaten want ze had samen met Wil en Willemien al een forse wandeling gemaakt. Vanaf nu gaat Soiree 3x per dag een kleine ronde met Haasje en Willemien en met de rest van de roedel ga ik natuurlijk een fikse wandeling maken tenminste als het weer een beetje meewerkt.
 
Soiree wordt nu echt helemaal rond en ze ligt het liefst op de tegelvloer, ik denk dat ze in de mand of op de bank een beetje wegzakt en de vloer geeft wat meer steun, ze is wel nog steeds speels en erg aanhankelijk, waar ik ga daar vind je Soiree en regelmatig gaat ze voor me op haar rug liggen en nodigt me uit om toch vooral haar buik te aaien, Mon Ami wordt vaak uitgenodigd om even haar oortjes schoon te maken, wat hij natuurlijk ook doet, dus Soiree profiteert heerlijk van alle extra aandacht.
Haar vacht groeit enorm en mijn vingers jeuken om haar een beetje in model te brengen maar dat ga ik natuurlijk niet doen, ik ga haar het zo makkelijk mogelijk maken en lekker verwennen.
 
Samen met mam Cacao naar buiten, gewoon rustig aan, even het Limburgs dagblad lezen en genieten van een klein zonnetje

 


 
08-01-2019
De tijd gaat snel, Soiree is vandaag alweer 6 weken drachtig en je kunt er echt niet meer omheen.... haar buikje groeit aardig.
Ze is nu ook erg hongerig en in plaats van de tapas hapjes door de dag heen krijgt ze nu 3 maaltjes per dag en dat gaat prima, ze is 'smorgens ook niet meer misselijk en staat als eerste in de keuken uit te kijken naar een lekker ontbijtje.
Ze krijgt nu 1x per dag KVV en 2x maak ik zelf een verse hap voor haar, zo langzaam aan gaan we het aandeel vlees/bot wat terugschroeven en krijgt ze heel langzaam wat meer koolhydraten. Ik probeer zo te voorkomen dat Soiree weer een tsnunami aan melk gaat produceren want daar kan ze behoorlijk last van krijgen en ik heb bij haar vorige dracht heel vaak wat melk weg moeten masseren omdat de pupjes het zeker in de het begin als ze nog zo klein zijn onmogelijk op kunnen.
Ze is vrolijk en wil nog heel graag mee op pad, vandaag heb ik voor het eerst gemerkt dat ze op de terugweg wat langzamer ging lopen en dan passen wij het tempo gewoon aan,de komende dagen maken we de route ook iets korter zodat ze nog even met ons mee kan lopen en ik ben erg benieuwd hoe lang ze het vol gaat houden maar zeker is dat ze volgende week niet meer mee kan met de snelle roedel en dan gaan we VIP-rondjes maken.
 
Het wandelen is de afgelopen twee dagen niet echt een feest geweest, in plaats van een "frisse neus" was het meer een "natte neus" halen, het heeft konstant gemiezerd en eenmaal onderweg werden we ook tot 2x toe getrakteerd op een bui. Een natte boel dus en ik hoop dat het weer wat gaat veranderen, ik ben geen wintermens hoewel ik wel kan genieten van "droge vorst" zeker met een zonnetje.
De roedel past zich goed aan en ik zorg natuurlijk voor afleiding een doos en wat flesjes en af en toe iets lekkers doen wonderen.
 
In het weekend gaan we de werpkist weer opzetten en dat is altijd feest,,, de dames willen er altijd meteen in en Haasje zal zeer zeker de regie op zich nemen, de vorige keer mochten Cacao, Soiree en Lilou erin maar de rest werd keurig door Haasje de toegang ontzegd oftewel ze werden eruit gebonjourd, ik ben erg benieuwd of dit zich gaat herhalen.
 

Soiree en Haasje
 

 
 
04-01-2019
Een nieuwe pagina, alle schrijfsels en foto's zijn opgeslagen onder dagboek 2018 en we beginnen aan 2019.
We zijn erg benieuwd wat dit jaar gaat brengen en natuurlijk zijn we vol verwachting naar de pupjes van Soiree.

Het gaat prima, ze heeft wel een dikke week heel moeilijk gedaan met eten maar daar waren we op voorbereid de diepvries bevat een scala aan diverse vlees- en vissoorten en als dat alles niet helpt dan ga ik met Soiree picknicken en dat vindt ze geweldig hoewel het deze keer voor mij ietsje minder gezellig was want bij haar vorige dracht was het heerlijk weer en nu heb ik toch een paar maal met haar op een nat bankje in de kou gezeten maar wel met resultaat Soiree eet heerlijk uit mijn hand en ....... vandaag is haar gedrag helemaal veranderd en heeft ze plots verschrikkelijke honger en moet ik haar een beetje afremmen maar ik ben blij dat ze weer vrolijk wordt van een gevuld etensbakje en me niet meer walgend aankijkt als ik met haar eten aankom.

Haar buikje is nu duidelijk te zien, Soiree'tje ziet er echt drachtig uit, ze loopt nog aardig mee, ik heb de route een beetje aangepast want twee uur is teveel gevraagd maar een dik uur loopt ze nog met plezier. Het groeien van de pupjes gaat nu hard en ik verwacht dat ze in de loop van volgende week wel aan zal geven dat het te zwaar wordt en dan blijft ze samen met Haasje even thuis terwijl ik met de rest van de roedel flink ga stappen. Daarna neem ik Haasje en Soiree mee voor een aangepast rondje en ik weet dat Haasje dat uitermate leuk en vooral interessant vindt het is dat ze geen verpleegsterkostuumpje heeft anders trok ze dat aan want onze kleine meid leeft helemaal mee met Soiree en zelfs als Soiree een plasje in de tuin gaat doen wordt ze vergezeld door onze kraamverzorgster in spé.
 
Lilou zit ook vol medeleven en heeft besloten om schijnzwanger te zijn, precies zoals haar mam had ze ook last van een zogenaamde "augurkenweek" en wilde ze ook het liefst mee gaan picknicken. Ze past haar tempo aan en loopt tijdens het wandelen niet meer voorop, gelukkig speelt ze nog wel met Mon Ami.
 
Oud en Nieuw hebben we thuis gevierd, de buren hebben ons gezelschap gehouden en de teckels hebben geen last gehad van het geknal, ze zijn echt vuurwerkproof en iets lekkers rond 12.00 uur is voldoende afleiding.
 
Afscheid van 2018!! 
 
Mon Ami slaapt met zijn bal (de dames willen er graag mee vandoor) en Lilou wil spelen! 
 

Een nieuwe foto van Jet (ze ligt nog regelmatig onder het Le Grand Coeur dekentje)
 
Morisson tijdens de feestdagen!! 
 
Floor verwacht met deze dagen toch wel een extra ontbijtje 
 
Mon Ami tijdens de jaarwisseling, gewoon relaxed

 
Mr, Robert heeft een operatie achter de rug, hij had een deel van zijn baasjes leren schoen opgegeten en zo'n leren lap verteerd niet dus hij is vreselijk ziek geworden. Leon (Jazz) past goed op hem!
 
Oud en Nieuw ..... ook Willemientje leeft mee!!!

 

24-12-2018 
We hebben een echo gemaakt.
... eind januari gaan we (als alles goed gaat) pupjes krijgen.
 
De a.s. pappa is Nabucco Nebbiolo van Absolute Originals en we zijn weer heel blij dat Naomi de teckels vakkundig en lief begeleid heeft we zijn dolblij en kijken er naar uit, een goede start van 2019!

 
 
Natuurlijk wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een fantastisch 2019!
 
 
En om het af te sluiten kregen we gisteren nog een leuke foto van 2 van onze pupjes (die natuurlijk nu al volwassen zijn) !
 
Nelson en Ellioth, Nelson is een broertje van Soiree en Ellioth is een broertje van Lilou, je ziet zo duidelijk de familietrekjes, ik vind het een heel mooi span!!