Nestje Soiree

HOERA daar zijn ze dan eindelijk!!
 
Soiree is mamma geworden en Cacao dus Oma!!
 
We zijn verblijd met 3 pupjes... een reutje en twee teefjes en ze zijn prachtig!!
 
Alle drie zijn ze mooi chocoladebruin en Soiree heeft het fantastisch gedaan!! Ze is niet weg te slaan bij haar pupjes en boent net zo hard als haar mamma Cacao dus ze liggen er schoon en blinkend bij.
Het was wel een lange nacht, de pupjes kwamen vlot achter elkaar maar de aanloop naar de echte bevalling duurde een tijdje.
Dus nog geen seconde geslapen maar het is het meer dan waard. We zijn super blij met het drietal!!
En natuurlijk de eerste foto's ze zijn vannacht genomen dus niet helemaal scherp omdat de warmtelamp aan staat voor de kleintjes.
 
Wat heb je het goed gedaan Soiree we zijn TROTS op je!
Afbeelding invoegen
 
Soiree's mooie jongen 
Afbeelding invoegen
 
Moe maar ook heel blij met haar kids!! 
Afbeelding invoegen
 
06-07-2018
De eerste nacht voor de pupjes buiten de warme buik van Soiree en wat een heerlijke nacht, nadat ik gewoon een nacht heb over geslagen heb ik nu heerlijk kunnen slapen.
Natuurlijk wel dicht bij Soiree en haar kids maar ik heb ze niet gehoord (en ik hoor alles).
Dus een volledige nacht door kunnen slapen samen met Cacao en Haasje die er als de kippen bij zijn om zich tegen mij aan te nestelen.
Soiree heeft alles onder controle en ze heeft het natuurlijk een stukje makkelijker dan Cacao die altijd flinke nestjes had. Maar dan nog het is allemaal nieuw voor haar en ze waakt als een echt moederkloek over haar drie kleintjes. Gisteren heb ik haar tot twee maal toe moeten dwingen om even buiten een plas te doen omdat ze echt haar pupjes niet alleen wilde laten, vandaag ben ik een beetje gemeen geweest en heb gewacht tot ze het echt niet meer op kon houden en ze als een speer uit haar domein schoot richting de tuindeur en ja hoor meteen even een plas, ze heeft dat nu drie maal herhaald en daar ben ik echt blij mee want om een tegenspartelend moedertje bij haar pupjes weg te halen dat is niet echt leuk.
 
De pupjes doen het goed en ze zijn allemaal al aangekomen en dat is natuurlijk geweldig want ze hebben een avontuur achter de rug maar dankzij de gigantjes (melklijsten) van Soiree komen ze niets tekort.
Gisteren heb ik zelf een beetje melk bij Soiree af laten vloeien, het schoot niet echt op de kleintjes drinken wel constant maar de hoeveelheden die ze afnemen staan niet in verhouding tot dat wat Soiree geproduceerd heeft. Vandaag ziet het er al een stuk beter uit en nu willen de pupjes ook de achterste melkbusjes leegdrinken. Typisch dat pupjes altijd de voorkeur hebben voor de minst dikke borstjes, ik heb het ook bij Cacao meegemaakt maar die had natuurlijk 7 pups en dan komt het allemaal op.
 
Haasje is zich druk aan het voorbereiden op haar taak als super-nanny en probeert af en toe om het hoekje te gluren. Ze weet dat ik dat niet toe sta en dus probeert ze heel sneaky onder de tafel door te kruipen helemaal langs de muur om bij de werpkist van Soiree te komen, helaas voor haar hebben we daar natuurlijk een hekwerk om heen staan en deze is afgedekt zodat Soiree alle privacy heeft. Maar Haas is Haas en ze zal het blijven proberen totdat de pupjes groot genoeg zijn en Soiree het toe gaat staan. Tot die tijd zal ze geduld moeten hebben of eerlijk gezegd ik zal geduld moeten hebben met Haasje en haar toch iedere keer terug moeten sturen, dan ben ik in de ogen van Haasje de hele boze stiefmoeder die haar zeer ten onrechte op het matje roept.
 
Nu natuurlijk foto's van onze trots, de warmtelamp staat nog steeds af en toe aan al is het op halve kracht dus de foto's hebben een rode schijn, zodra de temperatur echt omhoog gaat mag de lamp overdag uit.
 
Zo vond ik de schone slapers vanmorgen
Afbeelding invoegen
 
Good Morning sleeping beauty
Afbeelding invoegen 
 
Het kleinste meisje
Afbeelding invoegen 
 
En meisje no. 2
 Afbeelding invoegen
 
07-07-2016
Het gaat goed.... de pupjes komen lekker aan en ik zie ze gewoon groeien. Vandaag kon de warmtelamp gewoon uit en dat is wel zo comfortabel voor Soiree.
Helaas hebben we hem 'snachts nog nodig, de pupjes zijn nog veel te klein en kunnen zich niet warm houden. Gelukkig is de werpkist groot genoeg zodat Soiree aan de andere kant kan gaan liggen maar helaas ik heb vannacht gemerkt dat als de pupjes onder de lamp kruipen Soiree er bij gaat liggen en dus gewoon alle warmte meekrijgt.
Dus vannacht maar een paar keer opgestaan en geprobeerd om haar aan de andere kant te krijgen nou dat lukt 5 minuten en dan zoekt ze haar pupjes weer op.
Mooi is wel dat ik het kan vergelijken met het eerste nest van Cacao dat ging precies zo en heb ik warmtematten aangeschaft. Helaas maakte dat niet uit als de pups op de warmtemat kropen kroop Cacao erbij dus ik laat het maar even zo over een tijdje als de pupjes hun temperatuur kunnen reguleren hebben we de lamp niet meer zo nodig.
 
Verder hebben we het vandaag rustig aan gedaan af en toe ga ik bij Soiree op de koffie en natuurlijk genieten van haar mooie kleintjes. Iedere keer verwonder ik me weer dat die kleine pupjes zo sterk zijn!! Ze tijgeren door de kist en tijgeren ook gewoon over hun moeder heen ze gebruiken haar zo'n beetje als glijbaan. Ook qua drinken zie je ze sterker worden. De melklijsten van Soiree zijn flink afgenomen en de buikjes van haar pups zijn mooi rond.
 
Morgen nog een druk dagje en daarna heeft Wil een weekje vrij, dat komt goed uit dan kan ik in ieder geval met ons roedeltje op stap voor mij heel fijn om er even uit te zijn en voor de meiskes en Mon Ami natuurlijk geweldig om eens flink uit hun dak te kunnen gaan.
Natuurlijk lopen ze wel, gisteravond heb ik nog een flinke ronde gemaakt en vanmorgen mochten ze met Wil mee. Zelfs Haasje loopt mee als Wil gaat. Ik hoor haar al loeien als ze in de deuropening staat en grinnikend heb ik ze uitgezwaaid want ik weet dat Wil onderweg zijn handjes vol gaat krijgen. Ze kennen hem door en door en vinden het fantastisch om lichtelijk misbruik van hem te maken.
 
Uitgeteld na "Happy Hour"
Afbeelding invoegen
 
Daar is hij weer onze knappe Adonis met een heerlijk moedermelk buikje
Afbeelding invoegen
 
En de twee meisjes (of eigenlijk de drie meisjes) heerlijk onder moeders vleugels 
Afbeelding invoegen
 
08-07-2016
Zo...... ben even bij Soiree op de koffie geweest en nu liggen de pupjes alweer te drinken dus neem ik even de tijd om het dagelijkse verslagje te maken.
Ze zijn alweer gegroeid en vooral onze heer kan er wat van hij ligt zeker elke uur wel even aan de bar en dat kun je duidelijk zien op de weegschaal wauw wat een schrokkertje.
Op de tweede plaats komt ons kleine meiske ik denk dat ze haar grotere zus wil evenaren en alls dit zo door gaat zal dat niet lang meer duren, een pittig klein ding is het maar ook een grote hulp. Na de geboorte waren de melklijsten van Soiree iets te vol en zus en broer weigerde om de volle flesjes leeg te drinken die hadden liever een slanker flesje dus met de kleine meid geprobeerd en ja hoor haar maakt de vorm niet uit en ook wat grotere borstjes schrikken haar niet af ze ging er vol voor.
Dus nu zijn Soiree's melklijsten prima in evenwicht dank je wel kleine meid.
Soiree wordt iets relaxter en komt nu wat vaker uit de werpkist en dat is natuurlijk heel goed want ik moest zelfs haar eten in de werpkist serveren omdat ze weigerde haar kroost alleen te laten. Ook moest ik het bakje onder haar neus houden en ervoor zorgen dat er geen pupje in haar buurt lag want dan keek ze naar het bakje en dan weer naar haar pup of ze wilde zeggen zo dadellijk knoeien we op de pup.
Vandaag heb ik een mandje bij de kist gezet en warempel ze heeft er een paar keer in gelegen, ook heb ik nu standaard water naast haar mand staan en zo mag Soiree nu zelf haar drinken gaan halen in plaats van dat ik haar constant bedien.
Ik vind het natuurlijk niet erg en ik bedien haar met alle liefde maar goed is het natuurlijk niet ze mag de teugels nu een beetje laten vieren en dat komt haar alleen maar ten goede. Ze is nog wel attent als ze haar mede-teckels hoort lopen ze mogen nog steeds niet in de buurt komen en iedereen respecteert dit behalve Haasje natuurlijk vandaag was ze buiten en ik was wat onkruid aan het plukken ik zie haar naar mij gluren en hopla ze ging naar binnen en na een paar seconden hoorde ik Soiree en stond ik achter Haas dat had ze niet verwacht dus oortjes naar achteren en ze ging er als een Haas vandoor die kleine meid is een echte teckel ze is een beetje eigenwijs.
 
Een paar keer per dag meestal als de pupjes slapen duwt Soiree de ren open en komt ze langs me staan ze komt me gewoon uitnodigen om even bij haar te komen zitten want zodra ik haar aanhaal loopt ze naar de ren blijft bij de ingang staan en kijkt even of ik volg als ik dat doe hupt ze de werpkist in en kijkt naar haar pupjes. Natuurlijk vertel ik haar dan dat ze de mooiste pups van de wereld heeft en je ziet hoe trots ze is.
 
Vandaag heb ik de papieren opgestuurd naar de Raad van Beheer voor de stambomen dus onze pupjes hebben nu een naam, morgen zal ik per pupje een foto maken en zal ik ze officieel voorstellen.
 
Ongelooflijk hoe sterk ze al zijn 
Afbeelding invoegen
 
Even uitbuiken
Afbeelding invoegen 
 
09-07-2016
Helaas geen update internet ligt hier plat dus nu even via de telefoon maar dat is werkelijk behelpen misschien later op de avond of anders hopelijk morgen lang leve het platteland!!!
 
Gelukkig het is opgelost opeens weer internet, TV, radio, etc. Niet dat ik het echt gemist heb de dames en kleine Mon Ami zorgen voor voldoende afleiding.Wel had ik beloofd om de pupjes voor te stellen en wat je beloofd moet je ook doen dus hier zijn ze dan!!
 
Als eerste geboren onze kleine danser hij krijgt van ons de naam Mr. Bojangles, als je pappa Mr Beluga heet dan gaan we zijn knappe zoon een waardige naam geven en deze past echt bij hem vier dagen oud en een enorm lief en sterk ventje!!
Afbeelding invoegen

 
 Als tweede geboren onze mooie Lorelei, het is een geduldig, lief en zacht meiske ik denk dat zij het meest op Soiree gaat lijken
 
Afbeelding invoegen 
 
Als laatste geboren onze kleine Lilou, de kleinste maar echt niet de minste schrikt nergens van weet wat ze wil dus voorlopig een pittig klein pupje ook qua bouw is ze net iets anders als haar broer en zus een klein vechtertje (in de goede zin van het woord natuurlijk)
 
Afbeelding invoegen
 
En als extraatje een foto van "Oma" Cacao die zich al helemaal in haar rol aan het inleven is "laat de kleinkids maar komen"
 
 Afbeelding invoegen
 
  
10-07-2016
Het is stil hier en heel erg warm tenminste buiten. Soiree en haar pups liggen comfortabel binnen bij een prettig temperatuurtje. Vanmorgen was ik heerlijk vroeg op en dan ga ik allereerst even bij Soiree en haar pupjes kijken. Je ziet ze nu groeien en dat is geweldig natuurlijk maar het gaat wel erg snel nu.
"sMorgens hebben we een vast ritueel en Soiree is daar al helemaal op ingespeeld. Even pupjes kijken, praatje maken met Soiree, zorgen voor het ontbijt voor alle teckels en voor Soiree een extra verwen ontbijtje.
Als de buikjes vol zijn gaat alles even uitbuiken, de pupjes kruipen weer tegen Soiree aan en ik ga even douchen.
Als ik beneden kom kijkt Soiree me al aan ze weet precies dat ik haar bed ga verschonen, even de pupjes bekijk en weeg, dus ze gaat keurig bij het pupmandje zitten zodat ik ze er een voor een in kan leggen terwijl zij ze bewaakt.
Dus iedere morgen een schoon bed, eigelijk niet nodig want Soiree is precies als Cacao een kleine poetsdame, er wordt geen vlekje getolereerd alles moet weggeboend worden gelukkig heb ik de pupjes niet hoeven te merken want ik weet zeker dat ze het prompt weer had verwijderd.
 
Alles ligt nu weer fris en vrolijk in de werpkist en de pups zijn alweer flink aangekomen als ze dit nog even volhouden verdubbelen ze niet alleen hun geboortegewicht maar gaan er ook nog eens dik overheen.
 
Dus een tevreden Soiree en tevreden pupjes, we horen ze alleen maar als ze een beetje dromen dan maken ze kleine piepgeluidjes en zie je ze rekken en strekken het lijkt of ze al flink aan het oefenen zijn om straks goed te kunnen sprinten.
 
 Vanmorgen kreeg ik ook nog een verassing... ik weet niet precies of Mon Ami ofwel Haasje ervoor gezorgd heeft dat ik een onthoofde pad voor de tuindeur mocht opruimen ik heb mijn vermoedens!!!
 
De mooie Lorelei 
Afbeelding invoegen
 
   
11-07-2016
Wat zijn ze leuk.... en lief..... en slim!!
Allemaal natuurlijk niet alleen de pupjes maar die hebben de komende weken alle aandacht al doe ik mijn uiterste best om de volwassen teckels ook aandacht te geven. Omdat het gisteren hier zo'n 30 graden was zijn we niet op pad geweest met het gevolg dat de teckels vandaag een beetje een overschot aan energie hebben. Wil zou deze week vrij zijn maar moest vandaag toch nog een dagje werken, dat betekent dat ik vanavond pas met de roedel op stap kan en dus heb ik de twee fitste teckels getrakteerd op een bad.
Ik geloof niet dat het hun idee was om energie te lozen maar ik ben heerlijk bezig geweest en heb ze nog een crèmespoeling kado gedaan.
Voor Mon Ami was het de eerste keer en hij moest even wennen aan de sproeier maar het inzepen vond hij geweldig.
Cacao vind het maar zo zo en laat het gewoon gelaten over zich heen komen.
Nu lopen hier twee heerlijk ruikende en blinkende teckels rond en ik heb me voorgenomen om morgenvroeg Haasje en Willemien ook even te trakteren.
Ik heb het ze nog maar niet verteld we willen de sfeer vandaag niet verpesten.
 
Met de pupjes en Soiree gaat het heel goed, vannacht heeft de warmtelamp niet aangestaan het was al warm genoeg en de pups hebben al een vetlaagje, kleine rolmopsen zijn het wat kunnen ze drinken en wat worden ze fantastisch verzorgd door Soiree.
Af en toe komt ze toch even een rondje maken door de huiskamer maar haar oortjes blijven gespitst en bij het minste geluid uit de werpkist sprint ze terug. Ook als ze buiten een onbekend geluid hoort is ze binnen een mum weer bij haar kids.
Aankomende nacht om 01.35 uur is het precies een week geleden dat Mr. Bojangles geboren is en hij werd al snel gevolgd door de rest. De week is omgevlogen, zo langzaam als de dagen gingen voorafgaande aan hun geboorte zo snel gaat het nu in een week zijn ze dubbel zo zwaar geworden en dat is ze aan te zien het zijn mooie stevige pupjes!
 
Lorelei en Lilou 
Afbeelding invoegen
 
Lilou
Afbeelding invoegen
 
Lorelei
 Afbeelding invoegen
 
 Een een stoere foto van Mr. Bojangles
Afbeelding invoegen
 
Jaaa Mon Ami bad-tijd!!
Afbeelding invoegen
 
    
12-07-2016
Een beetje jarig vandaag.... precies een week oud en lieve reus Mr Bojangles tijgert naar de 600 gram en dat is flink.
Ze doen het meer dan goed en gisteren zag ik bij Lilou haar staartje op en neer gaan, ze was aan het kwispelen. Ik merk ook dat ze al reageren op aanraking, ze vinden het heerlijk als ik ze even kriebel en dan krieblelen ze vaak mee door met een van hun pootjes mee te krabbelen. Wat fantastisch mooi is het weer om van de pupjes te mogen genieten en te zien dat ze helemaal gezond en sterk zijn.
Soiree zoekt nu af en toe wat afleiding. De pupjes zijn zo tevreden dat je ze nauwelijks hoort en ze slapen natuurlijk nog heel veel. Dus vanmorgen stond ze echt voor de garagedeur met een vastberaden blik ze wilde even naar buiten. Dus heb haar maar aangelijnd en ben richting kasteel gelopen en dat is nog geen 100 meter, halverwege draaide ze toch om, de keuze tussen even ontspannen en haar pupjes is moeilijk maar ze koos voor haar pups.
Het is nu even schipperen, over een aantal dagen als de oogjes en oortjes open gaan krijgt Soiree het wat drukker en heeft ze wat meer afleiding. Drie pupjes is makkelijk te controleren voor haar en ik begrijp dat het lastig is om 24 uur beschikbaar te zijn voor de pups dus we gaan haar af  en toe uitnodigen in de tuin zodat ze wat afleiding heeft.
 
Een kleine work-out van Lilou
Afbeelding invoegen
 
 
 
 Even uitbuiken denkt Lorelei
Afbeelding invoegen
 
Soiree houd de wacht bij haar pupjes als ik de werpkist verschoon
Afbeelding invoegen
 
Na het bad gisteren van Mon Ami en Cacao ben ik vast een oortje vergeten!!
Afbeelding invoegen
 
13-07-2016
8 Dagen oud... en je ziet elke dag weer verschil, vandaag bij het foto's maken viel me op dat ze al een aardig vachtje gaan krijgen. Nu zijn zowel Soiree en Mr Beluga gezegend met een dikke vacht en zo te zien gaan ze hun voorbeeld volgen.
Ook zag ik de aanzet van een baardje komen. Bij Lorelei gaan waarschijnlijk binnenkort de oogjes al open ik zag een klein kiertje.
Ze zijn snel met alles en misschien komt dat ook omdat ze pas op dag 66 geboren zijn wie zal het zeggen!!
De warmtelamp is niet meer aan geweest en ik heb ze niet gehoord. Bij kou, honger, warmte of andere ongemakken kunnen pupjes aardig gaan piepen, gelukkig hoor ik ze niet dus ze zijn "dik" tevreden.
Voor Soiree is dat wel zo comfortabel, buiten dat de lamp een rode gloed verspreid vind zij het veel te warm en helaas ik heb geprobeerd om haar uit te leggen dat ze gewoon aan de andere kant van de werpkist kan gaan liggen, nee hoor ze blijft dicht bij haar pupjes.
Cacao heeft gisteravond de hele avond bij de ren gezeten, ze vond dat het tijd was voor een eerste kennismaking, maar helaas Cacao nog even wachten.
 
Vanmorgen ben ik al vroeg met Willemien, Mon Ami en Cacao op pad geweest Wil is thuis dus we hoefden niet op de tijd te letten. Haasje bleef natuurlijk bij haar baasje dus die had een ATV-dag.
Het was lekker fris en dat was te merken, Cacao en Mon Ami hadden er aardig de vaart in zowel op de heen- als de terugweg hebben ze gerend en gekke bokkesprongen gemaakt.
 
Ik heb geprobeerd om ze alle drie op een rijtje te krijgen maar ze zijn te beweeglijk in ieder geval staat het mooie hoofdje van Lorelei er goed op
Afbeelding invoegen
 
Dus dan maar even een voor een.... Mr Bojangles, buikje vol, lekker dutten.
Afbeelding invoegen
 
 
Kleine Lilou.... dat viel niet mee ze is erg snel dus even gewacht tot ze sliep.
 
 Afbeelding invoegen
 
Lorelei... oogjes op een kiertje en hier kan je al echt zien dat haar vachtje aan het groeien is en haar roze neusje begint bruin te worden
 
Afbeelding invoegen
Even een kleine toegift kleine Lilou een week oud wil graag vliegen!
 
Afbeelding invoegen  
 
 
14-07-2016
Dag 9 alweer en het groeit als kool, zelfs Lilou komt behoorlijk aan en het zijn nu echt kleine rolmopsen. Dikke melkbuikjes, dikke poten en billetjes en gewoon alles is dik. Heerlijk puppy-vet en het ziet er zo mooi uit.
Het gaat dus prima al was ik nog steeds niet zeker van de temperatuur 'snachts. Het is nu wat kouder maar gelukkig hebben we vloerverwarming en deze houd de temperatur constant zomer en winter op 21 graden. Dat vind ik een beetje te kil voor de pupjes en de warmtelamp doe ik liever niet aan vanwege Soiree. Dus een dekentje maar wel een licht dekentje zodat ze eenmaal ondergestopt er ook weer onderuit kunnen en niet verstrikt raken.
Dus ik ben gaan slapen tenminste een poging gewaagd maar toch even checken.... gaat goed dus weer terug. Hé hoor ik een piepje??? Nee... blijven liggen Jet.
Maar helaas toch maar even kijken... alles is rustig en ze liggen lekker te slapen.
Zo ben ik vannacht vier keer opgestaan en maar toen toch in slaap gevallen. Uiteindelijk was dit helemaal niet nodig, de thermometer boven de kist gaf constant 24 graden aan en de thermometer in de kist achter de rug van mamma Soiree gaf gewoon 27 graden aan omdat de mamma natuurlijk ook warmte afgeeft.
Dus vannacht ga ik gewoon lekker slapen en ik sta niet op tenminste!...........!!!
 
Na de wandeling gisteren met de teckels (behalve Haasje die nam een ATV-dag) mocht Mon Ami gisteravond nog eeen wandeling maken met Wil en buurman René en dat is feest voor onze kleine man hij vind dat "mannen onder elkaar" gedoe helemaal fantastisch en wat schetst mijn verbazing... Haasje wilde ook mee!!
Dus de heren gingen met twee teckels op pad en helaas voor Haasje hadden de heren er zin in en hebben ze echt meer dan een uur gelopen zonder op een terrasje te zijn beland. Nou ze heeft er niets aan over gehouden hahaha maar ik heb haar wel gecomplimenteerd en gezegd dat ze waarschijnlijk enorme gespierde billen gaat krijgen.
 
Mamma Soiree met haar drietal, 3 kleine sumo-worstelaars!! 
Afbeelding invoegen
 
 
15-07-2016 
 10 dagen oud.... de oogjes staan nu echt op open gaan en ook de oortjes zijn bijna zo ver.
Ze zijn vandaag ook al aan het oefenen om te gaan lopen, kleine Lilou stond vandaag heel even op vier pootjes en dat was een heel grappig gezicht. Lilou met haar dikke pootjes en dikke buikje stond te balanceren als een prima ballerina waarna ze toch maar over ging om zich kruipend voort te bewegen.
Ongelooflijk hoe sterk ze zijn 10 dagen oud en ze proberen gewoon om alle pootjes te gebruiken.
 
Haasje is vandaag stiekem bij de pupjes geweest, ze weet dat het verboden terrein is voorlopig, maar ze heeft zichzelf verraden. Ik was even met Soiree in de tuin en bij terugkomst ligt Haasje lekker op een kussen met ...... de thermometer van de werpkiist in haar mond.
Om aan de thermometer te komen moet ze echt de werpkist in zijn gegaan en hoe ze hem los heeft gekregen das een raadsel. De meter zit vast met een zuignap en zelfs ik heb soms moeite om hem eraf te krijgen.
Kleine aap is het toch ik heb er maar niets van gezegd maar natuurlijk wel de thermometer afgepakt en dan kijkt ze met haar onschuldige oogjes heel verontwaardigd.
 
Willemien mag inmiddels wel de ren in, lieve Willemien gaat op een matje liggen voor de kist en bewaakt Soiree en haar pupjes, ik moet wel het eten van Soiree veilig weg zetten want Willemien ziet dat als beloning voor haar waakzaamheid.
Eergisteren kwam de buurvrouw even binnen om een snelle blik te werpen op de pupjes en Willemien was daar niet mee eens ze duwde de ren open en ging voor de werpkist liggen en sindsdien vind Soiree het prettig en veilig als Willemien haar plekje voor de kist inneemt. Geweldig zoals mijn dames met elkaar omgaan wat zal het straks feest zijn voor allemaal als de pupjes groot genoeg zijn om met de rest te kunnen kennismaken.
 
Mr Bojangles droomt zijn droompjes
Afbeelding invoegen
 
 
En kijk..... daar gaat Lorelei waarschijnlijk wil ze even kijken hoe warm het is.
Afbeelding invoegen
 
16-07-2016
 
Precies zoals ik voorspeld had, Lorelei heeft als eerste haar oogjes open, Lilou en Mr Bojangles houden hun luikjes er nog even voor maar dat zal niet lang meer duren.
 bij een oogje zie je het vlies nog een beetje zitten dat is ter bescherming en trekt straks helemaal weg
Afbeelding invoegen
 
Wat een dag... vanmorgen al vroeg op pad gegaan, Haasje bleef weer bij het baasje en ik heb het zo maar gelaten. Het heeft vast met de pupjes te maken, ze blijft nu pogingen doen om maar bij de pupjes te kunnen komen. Gisteravond heeft Soiree haar een paar maal  weggebromd en tot nu toe draait ze dan toch maar om.
Nu is het wachten totdat ze haar nieuwsgierigheid echt niet meer kan bedwingen.
Met Haasje weet je het maar nooit dus ik let nu een beetje extra op, Soiree bromt wel maar zal waarschijnlijk precies zoals Cacao niet echt de confrontatie aangaan en omdat ik er echt op sta dat Soiree de eerste weken mag genieten van haar pupjes zonder inmenging van de rest houd ik een oogje in het zeil.
Dat heeft zo z'n consequenties, Haasje zoekt een confrontatie op met mij, zo is ze gisteren terwijl ik met Soiree in de tuin was de pupjes bezocht en meteen de thermometer gejat. Vandaag heeft ze geprobeerd de grootste en oudste boom in de tuin uit te graven. Ze weet dat het niet mag en heeft het ook al heel lang niet meer gedaan. Typisch Haasje als haar iets echt verboden wordt gaat ze af en toe kijken of ze de grenzen kan verleggen.
Dus gat weer dicht gemaakt en ja hoor haar volgende plannetje de bloemetjes kortwieken!!
6x geroepen NIET DOEN Haas en de foto's spreken voor zich.
Een klein draakje is het af en toe maar natuurlijk wel een draakje die helemaal bij ons hoort en die we voor geen miljoen zouden willen missen.

 Niet doen Haas!!
Afbeelding invoegen
  
 
17-07-2016
Een lekkere rustige zondag met prachtig weer al was het vanmorgen met de wandeling wel een beetje benauwd. Willemien en Cacao hadden het erg warm dus ipv een flinke wandeling hebben we het vandaag maar wat korter gemaakt. Mon Ami had ook last van de warmte maar onze "jonge" kerel loopt gewoon in tempo door dat brengt zijn leeftijd met zich mee, gewoon Stoer doorstappen energie genoeg die kleine man.
 
De weegschaal sloeg vanmorgen weer fors uit, ik voelde het al bij het oppakken van de pupjes kleine betonblokjes zijn het. Vooral Mr. Bojangles kan er wat van hij heeft de hele dag honger.
De oogjes van Lilou en Mr. Bojangles zijn nog niet open, de kleine luierikken vinden het wel best zo en hebben besloten om zich op zondag niet al te moe te maken en de wereld wat later te gaan verkennen.
Lorelei heeft wel de hele dag haar oogjes open, tenminste als ze wakker is, dat is geweldig mooi om te zien dan heeft zo'n pup meteen uitdrukking en veranderd het hele hoofdje. 
 
Mr Bojangles, oogjes op een kiertje maar daar laat hij het even bij 
Afbeelding invoegen
 
En kleine Lilou, lekker PUH ik houd ze goed gesloten 
Afbeelding invoegen
 
 
18-07-2016
Pfff 31 graden en dat in de schaduw... ik weet het zeker want ik heb kleine Haas weer betrapt met de pup-thermometer en die gaf dat haarfijn aan.
Wat dat nu precies is met Haas en die thermometer geen idee, ik weet wel dat ze geen gelegenheid voorbij laat gaan om hem van de werpkist af te halen.
Ik heb haar tot nu toe nog niet kunnen betrappen ik vind ofwel de thermometer langs haar of ze heeft hem in haar bekje. Ze is zoooo slim!!
De pupjes doen het rustig aan, een beetje rondkruipen en VEEL bij Soiree drinken vooral Mr Bojangles kan er geen genoeg van krijgen.
De oogjes van Lilou en Mr Bojangles zijn nog steeds gesloten misschien wachten ze tot morgen want dan zijn ze precies twee weken oud.
Morgen en overmorgen wordt het tropisch warm dus geen weer voor lange wandelingen. Als het al te warm wordt ga ik meestal 'savonds lekker met ze naar het weiland dan kunnen ze hun eigen tempo bepalen en dat is prima om gewoon even lekker te graven en met elkaar te dollen. Mocht het gewoon heet worden dan gaan we natuurlijk voor een waterballet zorgen.
 
Mooie Lorelei, de kleur van de oogjes gaat natuurlijk nog veranderen, bij het opengaan zijn deze altijd blauw, de pupjes zullen echter groen/gouden oogjes krijgen dat is echt typisch voor een chocoladebruin teckeltje.
Afbeelding invoegen
 
Mr Bojangles doet ze nog even niet open!
Afbeelding invoegen
 
En ook Lilou houd het even zo!! 
Afbeelding invoegen
 
19-07-2016
Wat een warm dagje en een een lui dagje, tenminste voor de teckels. Ik ben niet zo'n zitter dus ik heb altijd wel iets te doen en als ik even tijd heb ga ik natuurlijk bij de pupjes en Soiree op bezoek, speel met de rest en probeer de dag zo aangenaam mogelijk voor ze te maken.
Helaas is het zwembad lek, ik heb me vanmorgen het ape-zuur geblazen tot ik erachter kwam dat mijn lucht er even hard uitliep als dat het erin ging.
Dus meteen een nieuw bad besteld, lang leve internet. Als het goed is wordt het morgen geleverd en kan ik ze trakteren op een koele duik en....misschien ga ik er zelf ook even in.
Vandaag weer een beetje jarig, de pupjes zijn precies twee weken en..... MR Bojangles heeft zijn oogjes open... Jawel!!
Wat is hij mooi hij was natuurlijk al mooi maar nu we zijn kraaltjes zien is hij om in te lijsten. Natuurlijk ben ik ontzettend bevooroordeeld maar het is een knappe vent.
 
Lorelei is vastbesloten om op vier beentjes te gaan staan, ze is een paar maal per dag aan het oefenen en niet zonder succes, natuurlijk loopt ze nog niet echt, maar ze staat wel op vier pootjes en dan zwaait haar hele lichaampje op en neer en plof even uit puffen en na een paar minuten ja hoor daar gaat ze weer.
Een dame met een missie dus en ze weet wat ze wil.
Ik krijg nu ook respons als ik ze even krabbel of aai, dan maaien ze een beetje met hun pootjes en gaan hun bekjes open het lijkt warempel of ze lachen. Heerlijk vinden ze het en ik ook het is zo'n grappig gezicht en tegelijk ontroerend.
 
en dan proberen om zijn kraaltjes op de foto te krijgen nou een oogje dan!!
Afbeelding invoegen
 
 Even zoenen met je mamma!
Afbeelding invoegen
The Girls
 
Afbeelding invoegen
 
 20-07-2016
PFFFF dit is even echt te warm, het zwembad is nog niet gearriveerd maar ze hebben me verzekerd dat deze vandaag nog wordt geleverd, dus misschien vanavond nog een duik voor de teckels en anders mogen ze morgen spetteren.
De pupjes en ook Soiree hadden het in de middag erg warm dus ik heb de ren vergroot. Het gezinnetje ligt Nu heerlijk op een matje te profiteren van de koele tegelvloer. Je ziet ze nu genieten en weer actief worden ze zijn te klein om zelf verkoeling te zoeken en ook Soiree wil graag nog steeds bij haar pupjes zijn en zo'n moederlijf geeft ook nog eens de nodige warmte en daar hebben we vandaag al genoeg van.
Prima opgelost nu en alles is weer tevreden.
Lilou heeft nu ook haar oogjes open en Mr Bojangles kijkt de hele dag in het rond zo grappig om te zien ze hebben een beetje verwonderlijke blik. Natuurljk kunnen ze nog niet echt scherp zien dat duurt nog een paar dagen. Vanmorgen bij het wegen een groots moment Mr Bojangles heeft de 1000 gram gepasseerd dus ons manneke is een echte kiloknaller wat gaat het toch snel volgende week lopen ze waarschijnlijk al en zal ik hun nageltjes moeten gaan knippen. Ik merk dat ze soms al een beetje blijven haken aan dekentjes en natuurlijk is het voor Soiree ook prettig dat ze bij het drinken geen handtekening achterlaten. Ben benieuwd hoe ze dat gaan vinden.
    
Lilou, de oogjes kunnen open maar ik heb haar maar niet wakker gemaakt tis te warm
Afbeelding invoegen
 
Lekker wat koeler, gewoon op een matje en mamma houd de wacht
Afbeelding invoegen
 
    
21-07-2016
Nou vandaag is het een stukje minder warm dan gisteren pfff we vonden het echt niet meer zo prettig. De pupjes en Soiree hebben gisteren de hele middag op de koele tegels gelegen en dat beviel prima tegen de avond heb ik ze weer in de werpkist gelegd en heb ik de tuindeuren tot 'snachts open laten staan, dat hielp , ik heb gemerkt dat tot een graad of 25/26 prima gaat maar als het warmer wordt hebben de pupjes er toch last van, je ziet het aan hun ademhaling. Vooral Mr Bojangles had het erg warm, nou is dat niet zo verwonderlijk onze vent heeft een lekker speklaagje dus dat werkt een beetje tegen met zulk weer.
Vandaag gaat het prima ze zijn levendig en hebben vandaag voor het eerst een speeltje gekregen, Lorelei was gisteren al flink op onderzoek en ze hapt in de oortjes van haar broer en zus en ook de staartjes zijn erg interessant. Leuk om te zien dat pupjes hetzelfde reageren als baby's alles wordt onderzocht met hun bekje.
Ze vinden het geweldig als ik even bij ze kom zitten en vooral het kriebelen op hun buikjes wordt erg gewaardeerd, hun hele lijfje gaat op en neer en ze maken zulke lieve geluidjes.
 Morgen is Wil thuis en dan zal ik per pupje een foto maken, alleen lukt even niet ze kruipen gewoon alle kanten op.
 
Vanmorgen heb ik voor de andere teckels het nieuwe zwembad opgezet dus er is al druk geplonsd door (natuurlijk) Haasje en ook Mon Ami is er nu aan gewend al heb ik hem er echt even in moeten zetten, hij vond het heel vreemd, Zelf even ook het water in, Mon Ami erbij en hij bleef stokstijf staan er was geen beweging in te krijgen. Ik er weer uit maar nog steeds geen beweging van Mon Ami dus heb ik Haasje maar even geroepen en die is overal voor in, eindelijk begon Mon Ami het leuk te vinden.
Raar eigenlijk dat ze de link niet kunnen leggen.... Mon Ami is een uitstekende zwemmer, sterker nog ik moet hem echt aanlijnen bij het kanaal want hij vind water heel moeilijk te weerstaan en zo'n badje is dan opeens iets engs.
 
Zo gewassen en gestreken, we gaan aan de dag beginnen
Afbeelding invoegen
 
 Afbeelding invoegen
 
Ons publiek..... mogen wij heel even kijken??? 
Afbeelding invoegen 
 
Ik verzet geen poot!!!
Afbeelding invoegen
 
Pff gelukkig daar is de kustwacht 
Afbeelding invoegen
 
22--07-2016
Vandaag zijn de pupjes alweer 17 dagen oud en vanmorgen zag ik Mr. Bojangles op zijn stevige billetjes zitten, later zag ik het Lorelei ook doen maar Mr. Bojangles had de primeur. Een heel koddig gezicht hij leek op een kleine boedha. Vanmiddag heeft ons manneke ook een paar passen gezet en hij steekt nu regelmatig zijn mooie hoofdje uit de werpkist, zijn oortjes zijn goed open hij hoort het al als ik eraan kom en dan zie ik een nieuwsgierig snuitje.
De meisjes zijn rustig vandaag, ze oefenen druk met lopen en zijn druk in de weer om in elkaars oortjes en neusjes te happen. Het lijkt of ze eraan gewend zijn om nu af en toe opgepakt te worden en even te spelen en ze vinden het prachtig.
 
Ik ben vanmorgen met de hele roedel (excl. Soiree) op stap geweest, het was wel warm of eerder benauwd maar het ging en dat was precies wat ze even nodig hadden, ze liggen tevreden in de tuin en zo dadelijk verwacht ik in ieder geval Cacao die precies klokslag 15.30 naar de keuken komt om te vertellen dat het etenstijd is.
Gisteravond hebben Willemientje en Mon Ami nog een extra ronde mogen lopen met Wil en buurman René. De volgende keer mogen de heren oefenen met drie teckeltjes want Haasje heeft de hele tijd dat ze weg waren bij de poort op Mon Ami zitten wachten, ze is inmiddels erg aan hem gehecht geraakt en dat wil wat zeggen.
 
Een dik uur heeft Haze moeten wachten
Afbeelding invoegen
 
Maar ze wordt even getroost
Afbeelding invoegen
 
 
Mr. Bojangles wordt wakker
Afbeelding invoegen
 
Even gapen
Afbeelding invoegen
 
Hij wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Soiree
Afbeelding invoegen
 
Lorelei.... echt een meisje
Afbeelding invoegen
 
Lilou, is wat moeilijker te fotograferen ieder keer als ik knip doet ze haar oogjes dicht of ze draait haar hoofdje om, nou ja ik wacht gewoon op het juiste moment!!
Afbeelding invoegen
 
 
 
23--07-2016
Weekend.... en dat is altijd wat drukker dan andere dagen, weekend staat hier voor vroeg opstaan, moeder en pupjes verzorgen, alles opruimen, de puppywas in de wasmachine (hoewel dat iedere dag gebeurt) en even eten, douchen, even een rondje met mamma Soiree en dan de tour met de rest van de teckels. Haasje bleef bij het baasje vandaag, ze had al lang in de smiezen dat ik van plan was om eens een lekkere lange route te lopen en daar heeft Haasje geen zin in want dat betekent stevig doorstappen, niet al teveel lummelen en kilometers maken.
Maar wij hebben ervan genoten het was heerlijk en bij terugkomst werden we begroet door Soiree en 3 wakkere pupjes die druk aan het oefenen zijn om strakjes de wereld te gaan verkennen. Ja hoor ze lopen en wel alle drie zowel de meisjes als Mr Bojangles lopen heel stoer een paar pasjes en dat betekent dat we morgen de ren weer gaan aanpassen en dat we een klein sportschooltje voor ze gaan maken. Het is zo'n heerlijk gezicht, drie kleine dikke pupjes die wankelend door het rennetje gaan en dan ook nog eens proberen om te springen. Natuurlijk lukt dat nog niet echt, Lilou lande vandaag op haar mooie kinnetje maar ik heb gezien hoe snel het gaat, nog geen drie weken en vol levenslust.
Vanmiddag natuurlijk boodschappen gedaan, een bezoekje aan de kapper gebracht waar mijn telefoon een hele ronde heeft gemaakt omdat iedereen de pupjes wilde zien.
Trots zijn we zowel op Soiree en op haar pupjes en natuurlijk ook op de rest, supernanny Haze kan niet wachten om aan het werk te gaan, oma Cacao ligt geduldig voor de ren te wachten, Willemien holt naar de ren als de bel gaat om er zeker van te zijn dat Soiree niet van streek raakt en Mon Ami is gewoon Mon Ami 14 maanden oud en een spring in het veld en heel nieuwsgierig maar ook vol repect voor Soiree.
 
Gisteren heeft de postbode ons verrast met een kadootje voor de pups en wat lekkers voor de roedel!! Een kadootje uit Friesland van Angela, Henry en Erik. Angela is het baasje van Guus en Guus is nu eigenlijk oom geworden hij is een pup van Cacao en halfbroertje van Soiree, al zou je denken dat het een volle broer is van Soiree want hij lijkt als twee druppels water. Ze zijn vorig jaar helemaal uit Friesland gekomen om ons en de pupjes een bezoek te brengen en we hopen natuurlijk dat ze dit jaar ook naar de pups van Soiree komen kijken.
We waren aangenaam verrast en morgen maak ik natuurlijk een foto van pups met hun kado. Vorig jaar met het nest van Cacao kwam er ook zo'n verrassing en natuurlijk krijgen de pupjes straks hun kadootje mee als ze naar hun nieuwe baasjes gaan.
 
Vandaag is het fotograferen er een beetje bij ingeschoten maar Lorelei wenst jullie allemaal een heel fijn weekend!!
 
Afbeelding invoegen
 
        
24-07-2016
Een drukke zondag maar wel heerlijk gelopen met de teckels. Het sportschooltje voor de pupjes gaan we morgen maken. De planning voor vandaag liep helemaal uit de hand omdat we terwijl Wil de auto aan het wassen was onverwacht bezoek kregen en dat is geen ramp maar Wil was vergeten de kraan uit te zetten en zo is de hele garage blank komen te staan inclusief schoenen, diepvries, kasten, etc etc.
Dus poetsen..... maar positief bekijken, de garage ziet er nu uit om door een ringetje te halen en is meteen helemaal opgeruimd, mijn wandelschoenen zullen wel even nodig hebben om weer droog te worden!!
Ik ga zo even quality time inhalen, lekker bij Soiree en haar pupjes zitten, even spelen, even knuffelen en we hebben zojuist nog  wat foto's genomen.
 
Het kadootje uit Friesland zo lief voor de meisjes een schaapje en voor Mr. Bojangles een stoere leeuw,
Angela, Henry en Erik heel erg bedankt!!
Afbeelding invoegen
Mr Bojangles was een beetje moe!! 
Afbeelding invoegen
 
Lief en stevig!!
Afbeelding invoegen
 
Lorelei is een fotomodel in de dop iedere foto is gewoon raak!!
Afbeelding invoegen
 
En helaas weer niet gelukt Lilou knijpt haar oogjes steeds dicht maar ik blijf proberen. Je kunt wel haar mooie lange wimpers zien dat hebben ze echt van Soiree en ook Lorelei en Mr. Bojangles  hebben echt mooie lange wimpers
Afbeelding invoegen
 
25-07-2016
 
Morgen zijn de pupjes 3 weken oud, en vanaf vandaag liggen ze overdag in het rennetje en 'snacht nog lekker bij Soiree in de werpkist.
Het sportschooltje is klaar en ze maken er gretig gebruik van, je ziet ze waggelen en een manier zoeken om zich snel te verplaatsen tot afschuw van Soiree die alles angstvallig in de gaten houd.
Vandaag heb ik ze ontwormt en dat vonden ze ietsjes minder leuk, als ik in het rennetje ga zitten komen ze al naar me toe geschoven ze herkennen me en willen graag even opgepakt en geknuffeld worden. Alleen vandaag kregen ze dus wat pasta in hun bekje gespoten en vooral Lorelei en Mr Bojangles waren flink aan het proesten. Wonder boven wonder gaf de kleine Lilou geen kik ze slikte alles keurig door en ging bij Soiree drinken.
Gelukkig heeft het geen consequenties gehad, ze hebben het me vergeven en komen nog steeds enthousiast naar me toe pfff.
Deze week worden ook de nageltjes geknipt en ik hoop dat ze dan ook zo vergevensgezind zijn.
 
Mr Bojangles heeft vandaag al twee keer zelf geplast, hij gaat er keurig bij staan en laat het lekker lopen. Vanaf hun geboorte heeft Soiree ze gestimuleerd om te plassen/poepen en ze ruimde het dus ook netjes op. Dat is nu afgelopen en nu begint mijn taak, het schoonmaken,  dus ik ga deze week de plasmatjes introduceren zodat ze snel leren om op een vast plekje hun behoefte te doen.
Ik ben vandaag beloond voor het spelen met Lilou, ze keek me recht aan en gelukkig had ik mijn telefoon bij de hand dus vlug een foto gemaakt, eindelijk een Lilou met de oogjes open die recht in de lens kijkt.
 
Afbeelding invoegen
 
Gelukkig heeft Mr Bojangles hele sterke beentjes want hij heeft heel wat weelde te dragen!
Afbeelding invoegen
 
 
26-07-2016
 
Lekker rustig dagje vandaag Soiree heeft alles onder controle.
Haasje en Mon Ami zijn nog even niet welkom in de ren maar......
Oma Cacao mocht vandaag op bezoek bij haar kleinkinderen. Cacao'tje ligt al dagen voor de ren, heel rustig en bescheiden lag ze daar te wachten en vanmiddag heb ik het deurtje open gedaan, ik zag de oogjes van Soiree meteen naar haar moeder gaan en het was goed, Cacao mocht het rennetje in.
Heel voorzichtig is Cacao naar haar kleinkinderen gaan kijken, ondertussen af en toe een blik op Soiree werpend maar Cacao mocht niet alleen op bezoek komen ze mocht ook echt kennismaken. Even snuffelen, even controleren of alles schoon is natuurlijk, een klein likje onder de staartjes, check van oogjes en oortjes en Cacao was in de wolken. Heel behoedzaam zoals ik Cacao ken ging ze met de pupjes om. En de pupjes vonden het heel normaal ze waggelde gewoon richting hun Oma.
Na de kennismaking is Cacao nog even in de ren blijven liggen ze hield de pups goed in de gaten en af en toe gingen haar ogen richitng Soiree.
Soiree gaf Cacao alle ruimte en na zo'n 10 minuten ging mamma een dutje doen terwijl Oma oppaste.
Fijn dat het zo goed gegaan is vooral voor Cacao, de volgende die bij de pupjes mag is Willemien, Haasje en Mon Ami zullen nog even moeten wachten tot Soiree zover is. Mon Ami is natuurlijk nog erg jong en de pupjes moeten eerst heel stevig op hun beentjes staan voordat Soiree het goed zal vinden dat hij een bezoekje brengt. En Haasje ..... jaaa dat is de vraag, Haasje is natuurlijk een typje die zal proberen om de rol van Soiree over te nemen dat heeft ze ook geprobeerd bij de pupjes van Cacao en Soiree voelt dat haarfijn aan dus Haasje jij zal ook nog een paar daagjes moeten wachten.
 
Morgen is Cacao jarig en dan mag ze samen met mij op pad, Cacao mag de route bepalen, nog eens bij de pupjes op bezoek en natuurlijk krijgt ze een feestmaaltje en trakteert ze de rest van de roedel. We gaan er een fijn teckel-feest van maken.
 
Een hele lieve Oma
Afbeelding invoegen
 
Even een likje voor Mr Bojangles
Afbeelding invoegen
 
En een kus voor Lilou
Afbeelding invoegen
 
 
 
27-07-2016
 
FEEST ........Vandaag vieren we Cacao'tjes 6e verjaardag
 
Afbeelding invoegen
 
Met kleinzoon Mr Bojangles
Afbeelding invoegen
 
       
Het was een hele leuke dag vandaag, Cacao heeft genoten van een lekker kippenborstje, en zojuist van een sucadelapje met een beetje pasta, Cacao is dol op pasta dus dat mocht vandaag niet ontbreken. Vanmiddag was er natuurlijk een flinke wandeling, het was prachtig weer, niet te heet en af en toe een lekker windje.
 
Alle teckels liggen nu heerlijk te kauwen op een bot en de pupjes hebben het na een dagje sportschool ook wel gehad.
 
Natuurlijk mochten de meisjes nog even op de foto!!
 
Lorelei en mamma Soiree
Afbeelding invoegen 
 
 
En natuurlijk zoekt Lilou ook regelmatig haar mamma op
Afbeelding invoegen
 
 En nog een keertje Lorelei, ze begint nu al een baardje te krijgen.
 Afbeelding invoegen
 
en ook Lilou zal een stevig baardje gaan krijgen
Afbeelding invoegen
 
Morgen meer foto's van Mr Bojangles, hij had het vandaag een beetje druk dus ik heb vnl. zijn achterkant gezien, maar wel heel veel knuffels van hem gehad dat dan weer wel!!
Afbeelding invoegen
 
28-07-2016
Grote stappen voor de kleintjes!!
Vandaag zijn alle nageltjes geknipt en het zijn stoere pupjes, geen kik hebben ze gegeven, ik heb ze een voor een even bij me genomen en heel rustig de puntjes er afgehaald en ze vonden het prima, allemaal een dikke knuffel en even drinken bij Soiree.
 
 
Nu kunnen ze vaart maken, die kleine nageltjes hadden echt een kromming en daar bleven ze mee haken, als je dan wilt proberen om te rennen en een pootje gaat niet mee vanwege het haken ja..... dan ga je om en dat is natuurlijk wel een grappig gezicht maar niet de bedoeling. Ook voor Soiree is het een stuk aangenamer bij het drinken gebruiken ze hun pootjes en ik zag al regelmatig een kleine handtekening.
Vandaag hebben ze ook een beetje melk gedronken uit een kommetje en dat vonden ze heel lekker. Ik ben ze aan het voorbereiden op het afspenen.
Vanaf volgende week krijgen ze geblendeerde tartaar met melk want ik voel dat de tandjes gaan doorkomen dus even oefenen nu.
Gelukkig heeft Soiree melk in overvloed en blijft ze keurig op gewicht dus het afspenen kan nog wel even wachten want er gaat natuurlijk niets boven moedermelk natuurlijk. Ik zorg er nu voor dat drinken uit een bord of kom gewoon normaal wordt dan is het eten straks een fluitje van een cent.
 
Als klap op de vuurpijl hebben ze kennisgemaakt met Willemientje en dat ging ook perfect. Willemien is hier de roedelleidster en het werd meteen geaccepteerd door Soiree, vol trots liet ze haar kleintjes zien. Willemien is uiterst voorzichtig met ze en ligt nu vol trots samen met Soiree de kleintjes te bewaken.
Haasje voelt zich een beetje gediscrimineerd en is een beetje aan het mokken. Morgen ga ik proberen om haar te introduceren zodra Willemien in de ren ligt haal ik Haasje er ook even bij. Soiree vertrouwt volledig op Willemien dus dat is al een rustgevende factor. Enfin we zullen het zien morgen.
Verder zijn de pupjes kleine duikelaars, ze beginnen steeds meer te spelen en ik zie hun staartjes regelmatig op en neer gaan, zodra ik in de ren ga zitten proberen ze op mijn schoot te klimmen en dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen.
Wil is onderweg naar huis, dus ik ga zo dadelijk met de teckels lekker uitwaaien en ik hoop dat Willemien ook meegaat want die heeft haar plek in de ren gevonden, het ziet er naar uit dat ze haar taak als moeders hoeder zeer serieus neemt.
 
Mr Bojangles heeft een nieuwe vriendin!
Afbeelding invoegen
 en hij is er trots op
Afbeelding invoegen
 
Even kennismaken
Afbeelding invoegen
 
Zo Soiree jij bent veilig
Afbeelding invoegen
 
 
Kon het niet laten, Lorelei is een waar fotomodel 
Afbeelding invoegen
 
Ja dan ook nog maar een plaatje van Lilou
Afbeelding invoegen 
 
 
 29-07-2016
Dag 24!!
Alweer 24 dagen oud en ze worden steeds leuker. Vandaag waren ze heel speels en ik heb dus wat speelgoed geïntroduceerd met geluid en dat werd erg op prijs gesteld door de pupjes wat een feest. Tot nu toe kijken ze nergens raar van op.
Piepend en ratelend speelgoed.... geen probleem ze stappen er dapper op af. Stofzuiger om de ren.... geen probleem, stofzuiger in de ren ook geen probleem. Grappig dat ze deze dingen gewoon vanzelfsprekend vinden ook het bezoek van Willemien en Cacao vinden ze erg leuk en ze hobbelen meteen overal op af.
Het introduceren van tante Haas stellen we uit tot morgen vandaag kwam het er gewoon niet van dus wordt vervolgd.
 
Soiree komt nu wat vaker uit de ren en gaat lekker bij me liggen, ook gaat ze 3x per dag even een klein rondje met me lopen zodat ze even de buitenlucht kan opsnuiven, ze stormt nog wel snel naar binnen als we terug zijn maar je ziet dat ze wat relaxter wordt.
 
Lilou gebruikt het plasmatje al, echt een slim meisje is het, Lorelei en Mr Bojangles doen het ook keurig op het matje maar dan moet ik ze er wel even opzetten anders laten ze het tijdens het spelen gewoon even lopen. Niet erg natuurlijk ik weet dat dat vanzelf goed komt, hoe meer ze de hele ren gaan gebruiken hoe schoner ze hem willen houden en dan wordt het matje een automatisme.
Nog een dikke week en als dan het weer meewerkt mogen ze naar buiten, dat is altijd een feest want alle teckels gaan dan van de pups genieten.
 
Oh ja en wat stofzuigen betreft, Mon Ami lag zo heerlijk op de mat voor de deur dat ik ook hem even gestofzuigd heb en wonder boven wonder bleef hij gewoon liggen, sterker nog ik vermoed dat hij het wel heerlijk vond. Dat zou ik bij Willemien nooit kunnen doen, Willemien en stofzuigers zijn als water en vuur ze haat stofzuigers.
Ik ben er nooit achter kunnen komen waarom ze zo'n hekel heeft aan zo'n ding maar als ik de stofzuiger pak wil Willemien naar buiten, ze komt pas binnen als ze ziet dat ik hem opruim.
  
Natuurlijk nog wat foto's van de pups
 
Mr Bojangles ligt het liefst bij Soiree
Afbeelding invoegen
 
Of gewoon over haar heen
Afbeelding invoegen
 
Moe van het spelen Lilou (onder) en Lorelei die zo op haar broer lijkt  
Afbeelding invoegen
 
 
 30-07-2016
Weekend en we gaan ervan genieten, de pupjes gaan in het weekend verhuizen van de werpkist naar de bench zodat ze daar aan kunnen wennen. Het plassen op de matjes gaat prima, ze maken er nu alle drie druk gebruik van (als ze niet afgeleid worden natuurlijk).
Het was vandaag een gezellige boel in de ren, Willemien, Cacao en ook Mon Ami zijn op bezoek geweest bij Soiree en haar kleintjes. Ik heb Haasje ook uitgenodigd maar die heeft haar neus ervoor opgehaald ze wilde niet. Ik ken het gedrag van Haasje natuurlijk en ze is nog zwaar beledigd dat ze de afgelopen dagen niog niet bij de pupjes mocht. Nu het mag wil ze even een statement maken!!
Komt goed, ik schenk er even geen aandacht aan en misschien vanavond of anders morgen zal Haasje haar nieuwsgieriheid niet kunnen bedwingen en dan gaat het vanzelf.
De pups krijgen nu ook hun eigen mandje zodat ze overdag gewoon in de ren slapen en''snachts in de bench zo leren ze elke dag wat bij allemaal stapjes naar de volgende grote sprong het zelf eten en natuurlijk buiten spelen.
 
Vandaag mochten ze heel even aan hun mandje wennen.
 
Lorelei!!
Afbeelding invoegen
 
Lilou
Afbeelding invoegen
 
Echte zusjes
 Afbeelding invoegen
 
31-07-2016
Juli zit er bijna op en de pupjes worden a.s. dinsdag al vier weken oud. Pff wat gaat dit ontzettend snel.
Vandaag hebben we voor de laatste keer de ren aangepast, de werpkist opgeruimd en vannacht slapen de pupjes in de bench.
Er staat een mandje voor overdag en de ren heeft nu zijn maximale grootte,
De pups hebben de ruimte want waar vorig jaar zeven pupjes van Cacao speelde hebben zij nu dezelfde ruimte met z'n drietjes. Dus er kan vaart gemaakt worden, er is ook ruimte genoeg om alle tantes en oom op visite te hebbem en zelf kan ik er ook nog bij.
 
De tandjes zijn door, tenminste bij Mr Bojangles, hij zag mijn elleboog aan voor een melkflesje en ja hoor ik voelde zijn tandjes.
Dus morgen ga ik toch maar beginnen met afspenen en krijgen ze hun eerste vleesmaaltje.
Dat zal een geklieder worden denk ik maar zorgt ook vaak voor hilarische momenten ik ben erg benieuwd hoe ze het gaan vinden.
Ik had vandaag foto's genomen van de nieuwe ren maar we hebben er een zeil ingelegd dat waarschijnlijk weerkaatst in de lens en bijna alle foto's zijn mislukt of hebben een waas.
Dus vandaag maar een foto van de nieuwe sportschool annex all inclusive hotel Le Grand Coeur.
 
Yes.... mogen we even een rondleiding??
Afbeelding invoegen
 
Deze foto is van gisteren de meisjes neusje aan neusje
Afbeelding invoegen
Een stoere vent met een zacht karaktertje
Afbeelding invoegen 
Afbeelding invoegen
 
01-08-2016
Augustus en het wordt een leuke maand, vandaag zijn we goed begonnen de pupjes hebben hun eerste vleesmaaltje gehad en ze vonden het heerlijk.
Een geblendeerd tartaartje met geitenmelk en dat lauwwarm maakte een klein feestje. Vonden ze eerder de melk maar zo zo de geur van het tartaartje was niet te versmaden.
Ik heb foto's gemaakt maar sinds het zeil er ligt zijn de foto's waardeloos. Daarbij had ik natuurlijk ook nog mijn handen vol want de pupjes hadden lak aan tafeletiquette, na lekker gesmikkeld te hebben werden ze wat brutaler en terwijl Lilou het grappig vond om haar lieflijke voetjes te dopen in al dat lekkers verloor Mr. Bojangles zijn evenwiicht en ging voluit met zijn snoetje in de brij. Op het laatst zat ik ook helemaal onder dus poetsen maar.
Gelukkig hebben wij een groot gevoel voor humor en we hebben er heerlijk om gelachten, ik weet dat binnen een paar dagen de pupjes keurig de schaal leeg eten maar nu is het gewoon even uitproberen en natuurlijk is er op dit moment ook nog hun moeder die de hele dag zorgt voor Happy Hours.
 
Ik ben verder nog heerlijk op pad geweest met Willemien, Mon Ami en Cacao en omdat Wil vandaag thuis werkte hebben we er echt van geprofiteerd. Haasje bleef natuurlijk bij haar baasje en bij de pupjes natuurlijk. Ze is ondertussen ook op bezoek geweest en Soiree vind het prima, Haasje likt natuurlijk alle pupjes schoon en steelt al het speelgoed. Heel stiekempjes hoor ik haar iedere keer de ren in en uit gaan en iedere keer heeft ze weer een ander stukje speelgoed bij zich. De speeltjes worden keurig in een bedje gedeponeerd waarna Haasje er bij gaat liggen. Ze kopieert Soiree en haar pupjes.
Gelukkig heeft ze haar gedrag aangepast want bij Cacao ging ze gewoon tussen de pupjes liggen en mocht Cacao'tje er niet meer bij, maar gelukkig Haasje is niet dom en ze weet dat Soiree dat niet gaat pikken dus zoekt Haasje een oplossing in de vorm van de speeltjes.
 
Deze week krijgen de pupjes voor het eerst bezoek van evt. a.s. baasjes we zijn benieuwd wat zij van de pupjes vinden en van de rest van de roedel natuurllijk daar ontkomen ze niet aan de teckels zijn gek met bezoek!!
 
Mr. Bojangles, hij is cool.... en vindt alles best dus het is heel makkelijk om even een foto te maken. De meisjes waren vandaag even te beweeglijk dus morgen gaan we het opnieuw proberen!
Afbeelding invoegen
 
Een slechte foto (ik geef het zeil de schuld) maar wel een lief plaatje van Oma Cacao die aan het spelen is met Lorelei
Afbeelding invoegen
 
Een mooi roze papje in de pup schaal helaas geen foto gemaakt van de afterparty
 Afbeelding invoegen
 
Even uitbuiken.... volgens Soiree pas ze best in een pupmandje en het andere pupmandje wordt gewoon gebruikt door Oma
Afbeelding invoegen
 
 02-08-2016
De pupjes zijn vandaag een beetje jarig, precies vier weken oud en heel slim.
Ik was echt verbaasd dat de bench zo keurig netjes bleef. Geen plasjes en geen poepjes en nu weet ik dat waarschijnlijk de eerste nacht Soiree alles heeft opgeruimd. Maar vannacht was ik aan de beurt, om de twee uur was er wel een pupje dat begon te piepen en dat ben ik niet gewend. De pupjes zijn vooral tevreden pupjes en dus echt geen piep-pupjes. Er was een goede reden voor, er moest geplast worden, dus pupje eruit, even op het matje zetten en ja hoor hoge nood.
Helaas voor mij vonden ze het niet nodig om allemaal tegelijk een plas te moeten en terwijl ik weer lekker sliep melde het volgende pupje zich.
Slaapdronken heb ik me niet gerealiseerd dat ik ze gewoon alle drie tegelijk op het matje had moeten zetten dan had ik waarschijnljk gewoon verder kunnen slapen dus als het vannacht weer gebeurd gaan ze alle drie eventjes.
Wel heel knap dat de pups met vier weken oud gewoon aangeven dat ze moeten plassen de ruimte van de bench is natuurlijk wat kleiner dan de werpkist en ze willen echt lekker schoon blijven dus ik sta gewoon netjes op totdat ze strakjes groot genoeg zijn om zelf de bench in en uit te gaan.
Het afspenen gaat soms goed en soms weer wat minder, Soiree wil heel graag haar pupjes nog voeden dus als ik met hun maaltje kom gaat Soiree er gewoon voor liggen en dan nemen de pupjes een paar hapjes en rennen weer lekker naar mamma. Ik maak er nog even geen punt van deze week krijgen ze nog echt de tijd om te wennen. Als Soiree volgende week nog steeds "roet" (oftewel melk) in het eten gooit zal ze de ren even moeten verlaten als ik de pupjes ga voeren.
 
Vandaag heeft het hier de hele dag geregend, dus geen wandeling voor de roedel maar wel heerlijk de tijd om met de pupjes te spelen. Alle teckels in de ren en de drie kleintjes hobbelen er tussendoor en hebben de tijd van hun leven, brutaal bijten ze in de oren, poten en staart van hun oom, oma en tantes. Af en toe komt er eentje naar me toegelopen om even opgepakt en geknuffeld te worden en dat doe ik natuurlijk met alle plezier.
Hopelijk is het morgen een beetje droger, in ieder geval moet ik morgen met Haasje naar de dierenarts, vorig jaar heeft ze ontstoken oogjes gehad en ik heb zo'n vermoeden dat Haasje allergisch is voor hars. Een paar jaar geleden heeft ze het ook gehad toen we nog in Waalre woonde. Daar in de bossen hadden ze gekapt en Haasje zit natuurlijk overal op en aan. Haar vachtje zat regelmatig onder plakkerige hars.
Nu staat hier in de tuin een boom en die lekt de laatste tijd ook hars en ..... bingo Haasje zit weer onder en heeft ontstoken oogjes.
Dus morgen maar even druppeltjes halen en dan is het met een paar dagen over tenminste als Haasje van de boom afblijft.
 
Vandaag hebben we ook een mail gekregen van de Raad van Beheer. De pupjes worden a.s. maandag 8 augustus gechipt.
Ik wen er nooit aan, een hele lieve mevrouw chipt de pupjes maar de naald is behoorlijk dik en je hoort hem door de huid gaan. Uit ervaring weet ik dat de pupjes geen kik geven maar ze kijken me altijd zo verwijtend aan.... en terecht.
 
De enige foto die is gelukt vandaag kleine Lilou mag even spelen met de vriendin van Mr Bojangles
Afbeelding invoegen
 
 
 
03-08-2016
Weer een regenachtige dag, dus we hebben ons binnen moeten vermaken. De pups zorgen natuurlijk voor de nodige afleiding maar toch willen de dames en zeker Mon Ami wel weer een flinke wandeling maken.
Nou ja, morgen wordt het in ieder geval beter en dan gaan we natuurlijk even op pad.
Vandaag met Haasje naar de dierenarts geweest, ze heeft oogdruppeltjes gehad en ach gossie helaas voor Haasje wordt de roodheid van haar oogjes eerst erger door de druppels voordat het beter wordt. Vanmiddag de eerste druppels gegeven en inderdaad haar oogjes zijn echt rood nu. Hopelijk duurt het niet al te lang het is zo'n zielig gezicht hoewel Haasje er volgens mij niet zoveel last van heeft behalve als ik even naar haar oogjes kijk dan is ze heeeeeel zielig.
 
Vandaag ook maar meteen een afspraak gemaakt voor de eerste enting en deze keer ga ik met de pupjes zelf naar de kliniek, normaal komt de dierenarts hier enten maar drie pupjes kan ik makkelijk in de gaten houden en dan kan ik meteen controleren hoe ze het in de auto doen.
 
Vandaag hebben we ook de buitenren naar beneden gehaald, het beloofd echt heel mooi weer te worden in het weekend dus dan mogen de pupjes voor het eerst buiten spelen en dat is natuurlijk feest!! Ik weet nu al dat alle teckels de hele dag naar de pups gaan kijken en dan kan supernanny Haasje de pups allemaal stoute dingen leren en weer afleren. Altijd een mooie tijd, het is echt genieten om te zien hoe de pups de wereld (nou ja tuin) gaan verkennen.
 
Mr. Bojangles vindt Lorelei om op te vreten, Lilou ligt verstopt
Afbeelding invoegen
 
Lief... ze lijken echt heel veel op elkaat
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk is Soiree altijd in de buurt
Afbeelding invoegen
 
En de pups worden dubbel beschermd want ook Oma Cacao is altijd van de partij
Afbeelding invoegen
 
Kleine olifantjes
Afbeelding invoegen
 
 
04--08-2016
Een droge dag.eindelijk en wij zijn 'm goed begonnen. Vanmorgen natuurlijk eerste de pupjes verzorgd een beetje eten gegeven een voor een want moeders melk is de ALLERBESTE. Nou ja Soiree heeft nog genoeg de pupjes groeien en ik ben tevreden als ze drie keer per dag een klein hapje vers vlees naar binnen werken, binnen een paar dagen zullen de pupjes precies als onze vorige nestjes gewoon aanvallen als het eten geserveerd wordt.
Ik denk dat het te maken heeft dat ze maar met z'n drietjes zijn en Soiree heeft een goede melkproductie dus honger kennen ze gewoon niet.
Met de oogjes van Haasje gaat het goed en ze blijft keurig zitten als ik ze moet druppelen, haar reactie na het druppelen is even woedend rond de tafel lopen en O wee als Mon Ami in de weg staat dan krijgt hij de volle laag van onze kleine drama-queen.
 
Vanmiddag heeft Lorelei visite gehad en dat betekent dat ze nu haar forever home heeft gevonden onze lieve en mooie Lorelei krijgt de prachtige naam Julliette en zal vast Juultje of Juillietje genoemd worden.
Het is nu even wennen want de weken gaan erg snel en haar toekomstige baasjes gaan waarschijnlijk druk aan het aftellen.
Ik ga nog even genieten van ons pupje en zal er voor zorgen dat ze mooi en stevig op haar pootjes staat zodat ze straks de wereld aan kan.
 
Dat betekent dat Lilou bij ons blijft ze is de kleinste en blijft lekker bij mamma Soiree.
 
 
Juliëtje en ..... ja hoor Lilou maar die is undercover 
Afbeelding invoegen
 
 
05-08-2016
Bijna weekend en het beloofd heel mooi weer te worden, vandaag heb ik uit voorzorg alvast de tuin gedaan zodat we morgen de pupren kunnen zetten.
De pupjes zijn stevig genoeg en worden steeds speelser dus tijd voor een lekker buitenruimte. Soiree begint nu echt te spelen met haar kleintjes en dat is zooooo vertederend om te zien! Ze gaat erbij liggen om zo voorzichtig mogelijk te zijn en dan zie je haar een pupje pakken met haar voorpoten en lieve likjes geven, je ziet de pupjes vrolijk worden en ze zakken door hun voorpootjes, kontje omhoog en dagen hun mamma uit. Als ik in de ren ga zitten proberen ze met een sprongetje op mijn schoot te komen, ze willen alle drie graag geknuffeld worden en maaien met hun pootjes heen en weer hun bekje gaat open en vaak knabbelen ze uit plezier op een van hun pootjes te lief is dit.
De keuze tussen de meisjes was een hard gelag ik heb er heel lang over gedaan om tot de conclulsie te komen dat ik gewoon niet kan kiezen, de dames zijn echt verschillend en beide zijn het hele mooie meisjes het verschil zit in het karakter en de ogen. Lorelei is lief en zacht van nature en Lilou is ook heel lief maar heeft een iets pittiger karakter en daarbij heeft Lilou de ogen van haar Oma (volgens Wil) en dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.
Dus gaat Lorelei nu door het leven als Juliëtje en zo noemen we haar ook al zodat ze kan gaan wennen. Ze wordt het vriendinnetje van een andere leuke teckel en krijgt een hele warme mand. 

Vandaag hebben we echt een flinke wandeling gemaakt en warempel Haasje vond het leuk om mee te gaan!! Ze wist vast niet wat ik van plan was maar ze heeft zich kranig geweerd ze heeft het tempo keurig meegelopen is NIET op de rem gaan staan en is ook niet gaan mokken. Thuisgekomen is ze de ren ingedoken en je zou haast denken dat ze een beetje para-abnormaal is, Ze is niet bij Lilou weg te slaan en is vast begonnen om haar op te voeden tenminste op Haasjes manier wel te verstaan.

Soiree accepteert het nu dat alle teckels de ren in en uit lopen en zelfs Mon Ami mag met de kleintjes spelen. Mon Ami met zijn 14 maanden doet even voorzichtig als de rest en dat zou je niet verwachten van onze jongeste spruit. Hij kan soms echt een beetje lomp zijn, dat hoort natuurlijk bij zijn leeftijd maar bij de pupjes is hij compleet anders, wat bof ik toch met zo'n stel.
Lilou blijft natuurlijk gewoon bij de rest en blijft Lilou heten, geen voorkeursbehandeling ze wordt niet apart genomen (behalve door Haasje dan) ze blijft gewoon pup onder de pupjes totdat Mr. Bojangles en Juliëtje uit gaan vliegen.
 
Lieve Juultje
Afbeelding invoegen
 
Mr. Bojangles is flink aan het sporten
 Afbeelding invoegen
 
Pff was zwaar hoor!!!
 Afbeelding invoegen
 
Supernanny Haze heeft nog een klein beetje last van de oogjes maar ze zijn gelukkig niet meer rood maar roze, ook dat zal wel met een paar dagen weg zijn en dan heeft ze weer gewoon haar brutale blik. Ze heeft geen tijd om in de ziektewet te gaan SUPER druk met de kleintjes
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Ja hoor een foto van Lilou en ook nog met open oogjes
Afbeelding invoegen
 
 06-08-2016
Ja hoor de pupjes zijn vandaag voor het eerst naar buiten geweest, in de voormiddag een uurtje en zojuist nog een uurtje.
Ik was in de veronderstelling dat ik ze op hun gemak zou moeten stellen maar niets hoor ze begonnen meteen te rennen en te spelen onder toeziend oog van Soiree en oma Cacao.
Dus stoere pups zijn het we zijn trots op ze. Morgen wordt het weer iets warmer en dan mogen ze wat langer buiten spelen en morgen komt er visite voor Mr Bojangles we zijn erg benieuwd wat ze van onze "reus" vinden.
Verder gaat alles goed hier druk met de pupjes en het afspenen en ik heb een poging gedaan Soiree te plukken want ze begint op een langhaar teckel te lijken maar helaas haar vacht is echt niet plukrijp dus we moeten nog even wachten.
Morgen een langer verslagje van het wel en wee van de Le Grand Coeurtjes!!
 
Even een slokje bij mamma
Afbeelding invoegen
 
Oma checkt of alles nog wel fris is!!
 
 Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Lieve Juliëtje komt even gedag zeggen 
 Afbeelding invoegen
 
07-08-2016
Zondag en we hebben vanmorgen bezoek gehad voor Mr. Bojangles, nu zijn alle pupjes officieel gereserveerd en Mr. Bojangles gaat Elliot heten.
Het leuke is dat hij bij zijn "oom" gaat wonen. Nelson is een pup uit Cacao's eerste nestje en dus een broertje van Soiree en hij lijkt enorm op Cacao ook qua karakter dus dat is boffen voor ons en voor Elliot.
Elliot heeft zelf ook een zachtaardig karakter is vrij rustig, een nadenkertje, verder is het een "coole" vent bekijkt eerst alles voordat hij de stoute schoenen aantrekt en is zeker geen bluffer. Natuurlijk speelt hij met zijn zusjes maar ja die zijn met z'n tweetjes en af en toe plagen ze onze "reus". Hij wordt in ieder geval een flinke teckel dat is hem nu al aan te zien van alle Le Grand Coeur pups is hij tot nu toe de zwaarste reu.
 
Vannacht heeft Soiree bij Cacao en bij mij geslapen en Haasje vond dit erg sneu voor de pupjes dus die heeft zich opgeofferd en de nacht doorgebracht in de bench met alle pupjes dicht tegen zich aan, ik had de ren open laten staan want met Haasje weet je het maar nooit maar ik vond haar vanmorgen samen met de drie pupjes nog steeds in de bench. Soiree liep de ren in en ja hoor Haasje vond dat de pupjes nu van haar waren maar daar hebben we natuurlijk even een "stokje" voor gestoken en Haasje vriendelijk verwijderd.
We zullen zien wat de dames vanavond van plan zijn maar ik denk dat Soiree haar plek in de ren weer reserveert.

 Morgen komt de Raad van Beheer "chips" uitdelen en een DNA monster afnemen van de pupjes en dus zullen we gaan zien wie nu echt de "stoerste" is dus wordt  morgen vervolgd.
 
 
 
Elliot (Mr. Bojangles)
Afbeelding invoegen
 
 
Juliëtte (Lorelei)
Afbeelding invoegen
 
En Lilou die gewoon Lilou blijft heten en straks op de site haar eigen pagina krijgt 
Afbeelding invoegen
 
 
08-08-2016
Pfff het zit erop, de pupjes zijn gechipt en geregistreerd.
De STOERSTE is Elliot (Mr. Bojangles ik heb goed ingeschat dat het een coole vent is hij heeft geen kik gegeven.
De meisjes hebben beide een gilletje geslaakt en dat gaat bij mij altijd door merg en been ik vind het altijd zo zielig het is natuurlijk maar even maar het is de eerste keer dat ze iets meemaken wat niet zo leuk is en toch na al die pupjes wen ik er nooit aan. De mevrouw die chipt zegt keer op keer dat ze meer met mij te doen heeft als met de pupjes.
Er is meteen DNA afgenomen maar dat doet geen pijn er wordt met een ragertje wat wangslijm genomen dus dat was zo gepiept.
De pups zijn het binnen een paar seconden vergeten ze kruipen even bij Soiree en daarna gaan ze weer lekker spelen. Ik denk dat het voor mij gewoon een gevoel is dat het de eerste stap is in het loslaten van de pups een stapje naar zelfstandigheid.
Volgende week krijgen ze alweer hun eerste enting en hun eigen paspoortje en daar heb ik dan weer niet zo'n moeite mee het is altijd die eerste stap zoals vandaag ze zijn plots baby af.
 
Helaas is het vandaag niet zo'n mooi weer en ik hoop dat vanmiddag het zonnetje doorkomt zodat de bende van drie eventjes naar buiten kan.
Mon Ami zat vanmorgen al om 07.00 uur te wachten bij de buitenren om met de pups te spelen maar helaas voor Mon Ami het was sowieso veel te vroeg, te koud en we moesten ook nog wachten op de chipster.
 
Nou we gaan ze vandaag extra verwennen laten lekker de boel de boel en gaan spelen en knuffelen.
 
Wachten op de chip
Afbeelding invoegen
 
En all done
Afbeelding invoegen
 
Even gerustgesteld worden door Soiree
Afbeelding invoegen
 
En ook onze supernanny stond klaar (of liever lag klaar) om te troosten 
Afbeelding invoegen
 
 
09-08-2016
Een gebroken nachtje.... pff de pupjes hebben de smaak te pakken, ze spelen volop alleen ze hebben een ritme te pakken van een half uurtje spelen, wat eten (vooral bij Soiree)  en dan twee uurtjes slapen. Helaas geldt dat ook voor de nacht!!!
Vannacht precies om 12.00 uur herrie in de ren, ik hoorde ze rennen en spelen dat is niet zo erg natuurlijk maar het is wel fijn als ze een dag- en nachtritme krijgen want precies om 02.00 uur waren ze weer wakker en begonnen ze flink te piepen. Ik dacht dat ze honger hadden want de melk van Soiree wordt natuurlijk op een gegeven moment wat minder dus ik ben toch maar even opgestaan want hongerige pupjes dat kan niet.
Dus melk opgewarmd, tartaartje geprakt en de ren in en daar vind je drie lolbroeken die je aankijken van BAH hier hebben we geen zin in, we willen spelen!!
 
Dus alles maar weer naar de keuken gebracht en mijn bed ingedoken en tot 05.00 uur kunnen slapen toen ben ik maar opgestaan. Ik ga zo dadelijk even een dutje doen ik heb het verdiend en heb gezorgd dat alle teckels een flinke wandeling hebben gemaakt inclusief Haasje en ook Soiree mocht voor de eerste keer weer mee. Ik duik zo op de bank met alle meisjes en ga de schade inhalen.
 Altijd lief maar vooral als ze slapen, nee hoor ik weet dat ze echt hun ritme gaan vinden tot die tijd neem ik af en toe een kleine siësta!
Afbeelding invoegen
 
10-08-2016
 
Hoera.... een hele nacht doorgeslapen.
Ik heb gisteren mijn maatregelen genomen en rond 23.00 uur de pupjes even wakker gemaakt en met ze gespeeld, gezorgd dat ze nog even bij Soiree konden drinken en daarna het licht uitgedaan en het heeft geholpen ik heb ze de hele nacht niet gehoord pas vanmorgen om 06.00 uur en dat is een grote sprong.
Nu maar hopen dat het niet eenmalig was ik ga het vandaag weer zo doen en dus nu maar hopen.
Soiree loopt gewoon weer mee met de roedel. Het afspenen van 3 pupjes kost wat meer moeite dan het afspenen van een groter nest. Soiree heeft natuurlijk genoeg melk en de pupjes vinden dat het aller lekkerst. Dus mamma wordt nu niet meer bijgevoerd en loopt lekker weer meer zodat de melkproductie wat afneemt en de pupjes wat makkelijker overstappen op vlees.
Er zijn natuurlijk andere opties zoals moeder weghalen bij haar pupjes maar daar moet ik niet aan denken ik probeer het zo natuurlijk mogelijk te houden zonder al teveel stres voor Soiree en haar pupjes.
In ieder geval geniet ze ervan dat ze weer mee mag, gisteren had ik de wandeling in twee delen gedaan want na weken in de ren en een heel klein rondje lopen wist ik niet of ze het aan zou kunnen maar dat ging prima. Dus vanmiddag heeft ze gewoon de grote ronde meegelopen en ze heeft er echt van genoten. Ook Cacao vind het fijn dat dochterlief weer van de partij is en heeft haar vandaag weer eens gepoetst.
 Haasje had geen zin vandaag en bleef als oppas achter samen met Wil.
Geen gekke dingen te melden de teckels zijn buitengewoon braaf ik verwacht dat het stilte voor de storm is want dat duurt hier nooit echt lang. Volgende week wordt het prachtig weer dus dan zullen de teckels hun kunsten vast laten zien aan de pups.
 
Toch nog even een zonnetje vanmiddag en Juliëtje komt me altijd verwelkomen
Afbeelding invoegen
 
Oeps plasmat je vergeten!!! Elliot is creatief dus pakt gewoon een ander matje, je moet toch wat
 Afbeelding invoegen
 
Ja je wordt sterk van al dat sporten
Afbeelding invoegen
 
Kleine hangjongere
Afbeelding invoegen
 
En Lilou kan ik alleen maar fotograferen als ze afgeleid is maar deze was RAAK
Afbeelding invoegen
 11-08-2016
Wat een druilerige dag!! Gelukkig was het hier vanmorgen droog en kon ik een flinke wandeling maken we hebben een dikke twee uur gelopen en ook Soiree was mee.
Vanmorgen hebben de pupjes een vol bord vers vlees gegeten ze hadden honger en ze vonden het echt lekker, dus dat is een opluchting drie pupjes zijn heel wat moeilijker af te spenen als een groter nest. Ze hebben volop te eten dus waarom zouden ze genoegen nemen met wat anders als je nog nooit in je jonge leventje honger hebt gehad.
 
Ik moet ze wel voeren voordat Soiree in zicht komt want moeder en pupjes zijn zeer aan elkaar gehecht en Soiree gaat ze gewoon voeden ondanks de scherpe tandjes. Maar het is gelukt de pups hebben nu echt de smaak te pakken en dat is weer een stap.
Soiree is een fantastische moeder die werkelijk alles over heeft voor haar pupjes en die zo leuk met haar kindjes speelt. Je ziet nu  dat ze een speelgoedje pakt en de pupjes uitnodigt om te komen spelen. Omdat we ons vandaag binnen moesten vermaken hebben we de flesjes en doosjes geïntroduceerd. Bij alle nestjes die hier zijn geboren zijn deze dingen favoriet het mooiste speelgoed kan niet op tegen een gewoon flesje of kartonnen doos.
Dus a.s. baasjes flesjes en dozen bewaren je doet ze er een groot plezier mee!
 
Ook de rest van de roedel heeft de pupjes vermaakt. het is zo leuk om te zien hoe voorzichtig ze met de kleintjes omgaan en dat ze speelgoed gewoon afstaan als de pupjes er aan gaan hangen.
Haasje vond het maar niets dat alle teckels in de ren waren, zij heeft liever het alleenrecht en dus heeft ze Lilou van de rest afgezonderd en ging met haar apart in een mandje liggen het blijft toch een echte diva onze Haze, natuurlijk hebben we Lilou bevrijd en Haasje gemaand om sociaal te zijn en ze is slim genoeg om zich dan aan te passen want ze weet dat ze anders even uit de ren moet.
Morgen wordt het beter weer en hopelijk kunnen de pupjes weer lekker naar buiten.
 
Willemien en Elliot (Mr. Bojangles)
Afbeelding invoegen
 
Lilou daagt Juliëtje (Lorelei) uit
Afbeelding invoegen
 
en Hopla
Afbeelding invoegen
 
Spelen met een doosje
 Afbeelding invoegen
 
Slimme Elliot probeert het van bovenaf
Afbeelding invoegen
 
Af en toe relaxen met Soiree en Supernanny
Afbeelding invoegen
 
 
12-08-2016
Een druk dagje vandaag met de pups gaat alles goed, laat in middag kwam het zonnetje door en konden ze nog even een uurtje naar buiten. Morgen beloofd een prachtige dag te worden dus dan is het een mooie gelegenheid om de pupjes weer even apart op de foto te zetten ze groeien nu wel erg hard en zijn op weg om prachtige teckeltjes te worden. Morgen meer over het wel en wee van de pups!!
 
Nog even wat vitamientjes opdoen. Wat een aandoenlijk hoofd heeft Elliot
Afbeelding invoegen
 
Heerlijk leventje, vooral drinken bij mamma, af en toe een hapje van Jet, beetje slapen en veel spelen en Oh ja we hebben vandaag geleerd om in plaats van melk aqua te drinken, water dus en dit is het eerste nest wat niet meteen begon te proesten ze doen het keurig en weten nu zelfstandig het waterbakje te vinden.
Afbeelding invoegen
13-08-2016
Eerste dag van de vakantie van Wil en een heerlijk zonnetje. We hebben de dag goed ingezet en ik ben met de roedel op stap geweest. Vanmorgen was het nog fris dus alles was lekker lollig en we hebben zo'n twee uur gelopen in een flink tempo en nog even in de boomgaard gezeten om op adem te komen.
De pupjes zijn vandaag in staking qua vlees eten en wilde alleen bij Soiree drinken het gaat een beetje op en af en daar is Soiree een beetje debet aan want die kan geen NEE zeggen tegen de pupjes. Enfin morgen een nieuwe dag de pupjes groeien goed en zijn speels en levendig dus ze lijden er niet onder. Ik wel want ik wil graag de melk echt afbouwen dus na het weekend zal ik echt streng moeten worden.
Ons drietal heeft de hele middag buiten gespeeld en van het zonnetje genoten, ik rommel dan wat in de tuin en ga af en toe de ren in om even te knuffelen en te spelen. Ook de rest is van de partij natuurlijk.
Vandaag maar even foto's genomen van ieder pupje apart. ze groeien en veranderen elke week weer.
 
Elliot (Mr. Bojangles) een beetje slaperig want hij lag heerlijk te zonnen
Afbeelding invoegen
 
Juliëtje of wel Juultje (Lorelei) is zo'n schatje ze is echt nu al heel sociaal en een enorme knuffelaar.
Afbeelding invoegen
 
Lilou de favoriet van Haasje, lief en nog steeds de kleinste van het trio
Afbeelding invoegen
 
Juultje met Mon Ami ..... dikke vrienden 
Afbeelding invoegen
 
Halloooooo wij willen samen op pad!!!!!
Afbeelding invoegen
  
14-08-2016
En zondag dus alle tijd voor pupjes, Wil en de roedel, dat betekent 'smorgens op pad en vandaag was dat 2,5 uur het was heerlijk weer en ik had alleen Mon Ami, Soiree en Cacao bij me en dat zijn bij ons de snelste teckels. Vooral voor Soiree is dit goed, losweken van de pupjes is wat ze nu nodig heeft.
Cacao heeft altijd haar pupjes met een week of vier afgeremd als ze melk wilde drinken, een toetje halen mocht maar voor de rest stond Cacao dat niet meer toe. Nu heeft Cacao natuurlijk altijd flinke nesten gehad dus dan ligt het even anders.
Maar het helpt, Soiree is vandaag niet de hele tijd bij de pupjes ze loopt graag mee en nu krijg ik ook de tijd en de rust om de pups te voeren zonder dat Soiree aan de andere kant van de ren een aria ten beste geeft en de pupjes hun moeder horen en zien en dus liever melk hebben.
Vandaag ging het tot nu toe goed, ik heb Soiree na het eten nog even mee genomen en de rest ook natuurlijk want die staan meteen klaar en zelfs Haasje is mee geweest.
We zijn door de aspergevelden gelopen maar dat was niet zo'n goed idee, de konijntjes schoten heen en weer en ik had vijf teckels (of eigenlijk vier) die dolgraag een sprintje wilde trekken. De vijfde teckel daar bedoel ik Willemientje mee, zij gaat echt niet achter een konijn hollen ze wordt pas enthousiast als ze het konijn gefileerd voor haar neus neerleggen.
 
Dus zo dadelijk ga ik de pupjes weer vlees aanbieden en daarna mogen ze nog een toetje bij hun mamma halen, hopelijk springen ze binnenkort naar het bord vlees en zijn we klaar met het afspenen.
Voor de rest hebben ze het prima naar hun zin, ze zijn vandaag grotendeels buiten geweest en ik kan de verleiding niet weerstaan om vaak eventjes de ren in te gaan of gewoon naar ze te kijken als ze hun gekke en dolle sprongen maken. Het zijn zulke blije pupjes dat je er zelf helemaal vrolijk van wordt.
 
Elliot en Juultje lekker onder de parasol
Afbeelding invoegen
 
Samen slapen en samen wakker worden
Afbeelding invoegen
 
Zo de batterijen zijn weer opgeladen 
Afbeelding invoegen
 
Helaas staat de spijl in het midden op de foto maar Elliot is er niet minder mooi door
Afbeelding invoegen
 
Lilou in diepe slaap
Afbeelding invoegen
 
 
15-08=2016
Ja hoor.... vandaag streng geweest en dat heeft geresulteerd in 4 bordjes vlees die verorberd zijn, vooral Juliëtje en Elliot hebben hun buikjes rond gegeten en die waren al behoorlijk rond en Lilou is nog niet helemaal overtuigd maar dat komt vast nog wel.
 
 Ik heb Soiree zoveel mogelijk buiten de ren gehouden zodat ze niet de hele dag konden drinken, er zijn nu vaste tijden dat de pupjes vlees krijgen en hebben ze dat gegeten dan mag Soiree voor een lekker toetje zorgen. Soiree heeft zich er bij neergelegd en ik geef haar zoveel mogelijk aandacht en afleiding, Dus het afspenen zit er bijna op,
Morgen ga ik met de pupjes een autoritje maken richting dierenarts, ik ben erg benieuwd hoe ze dat gaan vinden. Woensdag krijgen ze af en toe een halsbandje om zodat ze kunnen wennen en eind deze week ga ik een poging doen om samen met Soiree en Cacao de pupjes aan het lijntje te laten lopen.
De tijd vliegt en de kleintjes worden al aardig groot en sterk. Ze spelen langer en slapen wat minder maar...... 'snachts gaat het prima ik hoef niet meer om 05.00 uur op als ik wil kan ik gewoon blijven liggen tot 06.30 en dat is helemaal geweldig. Ze liggen 'snachts lekker in de bench en die staat natuurlijk open zodat ze eruit kunnen om hun behoefte te doen en dat doen ze keurig op het matje dus we zijn super trots op ze.
 
Juultje en Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
We gaan Mon Ami wakker maken!!
Afbeelding invoegen
 
En dan spelen natuurlijk
Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
16-08-2016
Vandaag hebben de pupjes hun eerste enting gehad en ook meteen hun eerste autoritje gemaakt.
Het ging fantastisch, de eerste drie straten was er wel wat gepiep van Elliot en Lilou maar zodra ze mijn stem hoorde waren ze stil als ik zweeg begon het weer dus ik heb maar een soort van verhaaltje verzonnen en dat werkte prima. Toen ik eenmaal flink door kon rijden heb ik ze niet meer gehoord en begonnen ze eraan te wennen ik ben zo trots op ze nog nooit in de auto gezeten en dat ook nog in een voor hun vreemde bench zonder hun mamma, kanjers zijn het.
Juliëtje heb ik helemaal niet gehoord die zat gewoon rustig rond te kijken als een klein koninginnetje.
Ze zijn met glans geslaagd niets in de bench gedaan, niet misselijk en op de terugweg heb ik ze helemaal niet gehoord.
 
Bij de dierenarts hebben ze zich voorbeeldig gedragen, Juultje mocht als eerste uit de bench, op de weegschaal, oortjes nakijken, oogjes checken, even onder het staartje kijken, hartje en longetjes beluisteren, bespiering checken ze vond het allemaal prima, daarna de enting en geen kik gegeven. Ondertussen ook nog een praatje gemaakt en natuurlijk moeten de  paspoortjes gemaakt worden en gelamineerd zodat er niet mee geknoeid kan worden dus dan ben je zo 15 minuten verder. Ondertussen hoorde we gesnurk uit de bench en ja hoor Elliot had besloten om heerlijk en dutje te doen en er eens flink bij te snurken echt een coole kikker.
Voor Lilou en ook voor Elliot geld hetzelfde verhaal ook beide geen kik gegeven en ze verleende alle medewerking ook de extra check bij Elliot om te kijken of de jongensgewichtjes op de goede plek zouden komen werd volledig geaccepteerd en het mooie nieuws is dat alles op zijn plek komt te zitten en dat Elliot echt zo stoer wordt als dat hij eruit ziet.
 
Bij thuiskomst mochten ze natuurlijk meteen even een slokje halen bij Soiree..... maar ze lieten me weer versteld staan voordat ze gingen drinken gingen ze alle drie even op het matje een flinke plas doen om zich daarna in aller ijl op mams te storten.
 
Elliot neemt even afscheid van zjn grote vriend
Afbeelding invoegen
 
Ik kom zo terug hoor!!
Afbeelding invoegen
 
 
 
Hallo wat gaat er gebeuren
Afbeelding invoegen
 
Oh daar is de dierenarts
Afbeelding invoegen
 
En ze kletsen maar dus Elliot doet gewoon even een dutje
Afbeelding invoegen
 
 
17-08-2016
Een drukke dag vandaag dus morgen weer een verhaaltje over het wel en wee van de pupjes, ze hebben vandaag de hele tuin mogen gebruiken zodat ze hun spiertjes kunnen versterken en natuurlijk eens flink kunnen rennen en spelen.
 
Hopla wij kunnen vliegen
Afbeelding invoegen
 
Even poseren
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk Oma Cacao en Willemien uitputten
Afbeelding invoegen
 
Even uit de zon en dutten, jij ook Juultje
Afbeelding invoegen
 
En ja hoor in coma
Afbeelding invoegen
 
 
18-08-2016
Een hele fijne dag, ik mocht vandaag uitslapen tot 07.00 uur en dat heb ik ook gedaan de pupjes hielden zich rustig en het is dat Soiree naar haar kindjes wilde anders hadden ze waarschijnlijk nog even geslapen.
Ze worden nu echte teckeltjes, vol energie, mooi en sterk en ze zijn gelukkig dat kun je zien en dat maakt ons weer blij natuurlijk Soiree begint haar pupjes nu een beetje op te voeden, wel op haar manier en dat is met hele zachte pootjes,
Vandaag hebben ze een kleine tunnel gekregen om mee te spelen, eerst wisten ze niet wat ze er mee moesten maar Soiree heeft keurig voorgedaan wat de bedoeling was. Zo'n keer of vijf liep ze er doorheen en telkens omkijken of een van haar pupjes wilde volgen dat was zo'n lief gezicht, wat is ze blij en trots op haar pupjes.
Gelukkig blijft Lilou hier dat maakt straks het afscheid wat minder moeilijk voor Soiree.
 
Vanmorgen hebben we heerlijk gewandeld al was het wel erg warm, ik ben met de teckels door het "stilte" gebied gelopen daar kun je alleen maar komen als het een tijdje droog is geweest want de grond is daar erg moerassig. Helaas was het dat vandaag ook nog en vooral Soiree haar voedselbankje had een waar kleimasker gekregen.
Dat werd dus thuis even afspoelen voordat de pups een toetje mochten halen.
 
Vanmiddag hebben de pupjes de hele middag op het terras gespeeld en dat is dolle pret, alle teckels kunnen er dan bij en hebben alle ruimte dus er wordt druk gerend en gerold. Af en toe een pupje vertellen dat ze geen plantjes moeten eten en dat doen ze ook eigenlijk niet het is meer nieuwsgierigheid maar het ligt nou eenmaal in mijn aard om alles te checken, tenminste wat de pupjes betreft.
 
Elliot vond het meteen leuk
Afbeelding invoegen
 
Juliëtje bekijkt het interieur
Afbeelding invoegen
 
Snelle Lilou houd van wat wildere spelletjes
Afbeelding invoegen
 
En dan boft ze maar met Mon Ami
Afbeelding invoegen
 
En als je als pupje heel moe bent dan is daar Willemien die er voor zorgt dat je rustig een dutje kunt doen
Afbeelding invoegen
 
20-08-2016
Gisteren was er geen update we hebben visite gehad en de pupjes vergen nu echt veel tijd. Eerst speelde ze een uurtje en sliepen dan twee uurtjes maar nu is dat omgekeerd de dames en heer zijn nu voor het merendeel wakker en op een leeftijd dat ze alles willen ontdekken en daar geven we ze alle gelegenheid voor, ik moet er wel bij blijven want de wereld ontdekken gebeurt met hun hele lijf en alles is interessant dus om te voorkomen dat ze zich bezeren houd ik toch liever een oogje in het zeil.
Natuurlijk grijp ik niet te snel in het mag een beetje pijn doen, ze mogen een beetje schrikken als ze iets stouts doen maar het moet wel veilig blijven en ze moeten zeer zeker geen trauma oplopen. Als ik even geen toezicht kan houden dan gaan ze in kamer-ren of in de buitenren maar het is nogal een verwend nest en ze willen het liefst in alle vrijheid door de tuin hollen.
Dus de komende tijd is alles afgestemd op de energie van de pupjes en we zijn ze klaar aan het stomen voor het leven bij hun a.s. baasjes. Vandaag heb ik opnieuw hun nagetjes geknipt en hebben ze voor het eerst een halsbandje om gekregen, Ze waren niet onder de indruk even krabbelen aan het riempje en ze holde weer lekker verder. Na het weekend gaan we op pad met de pupjes, waarschijnlijk mogen ze meelopen met Soiree en Willemien. Oma Cacao is de laatste tijd superfit en wil nog weleens een sprintje trekken en voor Willemien hebben ze heel veel respect en ze straalt complete rust uit dus we zijn erg benieuwd hoe ze het gaan doen,
 
Morgen krijgen we bezoek van Guusje (Babiche) hij komt helemaal uit Friesland samen met zijn baasjes om de pupjes te bewonderen.
 
Julultje en Lilou maken er een wedstrijdje van
Afbeelding invoegen
 
Helaas Lilou Juulte heef gewonnen
Afbeelding invoegen
 
Kleine flinkerd
Afbeelding invoegen
 
En onze aller kleinste
Afbeelding invoegen
 
Even de plantjes snoeien
Afbeelding invoegen
 
 Uitpuffen gebeurt altijd bij Willemien
Afbeelding invoegen
 
 
21-08-2016
Een leuke dag vandaag, ondanks de regen heb ik vanmorgen tussen de buien door toch even met de roedel kunnen lopen, lekker even uitwaaien. Bij terugkomst konden de pupjes ook nog even naar buiten en dat was ook echt nodig ze waren flink aan het oefenen ik hoorde de sopraantjes van de meisjes en de flinke bas van Elliot.
De pupjes zijn nu gewend dat ze 'smorgens en 'smiddags buiten mogen spelen en het interesseert hun niet dat het regent, Ze moeten af en toe hun energie kwijt kunnen en dat doen ze het liefst buiten.
Dus hoppekee naar buiten en hollen maar, als het weer niet mee zit blijf ik bij de pups en zorg dat ze in beweging blijven zodat ze niet nat en koud worden. Nou dat is geen enkel probleem bewegen dat doen ze.
 
Vanmiddag lagen de pupjes nog heerlijk te slapen en kregen we visite van Guus (Babiche) samen met Angela, Henry en natuurlijk Erik.
Altijd even feest zeker bij binnenkomst hahaha een oorverdovend lawaai van alle teckels die nieuwsgierig waren naar Guus en natuurlijk de kennismaking tussen Guus en Mon Ami. Twee volwassen heren (nou ja volwassen) die omgeven zijn van het vrouwelijk schoon dat is altijd even aftasten.
Dus Guusje maar meteen losgemaakt van de riem en even boksen met Mon Ami, een beetje kabaal en de heren konden gewoon samen door een deur, het ging prima binnen 10 minuten waren het vriendjes en werd er over en weer uitgedaagd.
Dus twee heren met een leuk en lief karakter en dat tussen een hele harem.
 
De teckels herkende Erik en gingen hem netjes begroeten, ik geloof dat hij heel wat likjes heeft gehad. Erik is een echte fan van onze roedel en zij zijn op hun beurt weer fan van Erik.
 
Na de dolle begroeting was het natuurlijk tijd om de pupjes te bekijken en ze hebben alle aandacht gehad, nu ligt alles op een oor, buikjes gevuld en zelfs Haasje ligt heerlijk te dromen.
De pupjes zijn heel erg verwend, ieder pupje heeft nu een eigen knuffelteckel en een eigen dekentje, natuurlijk gaan die strakjes mee als ze uit gaan vliegen. Heel hartelijk bedankt Erik, Angela en Henry morgen gaan de pupjes samen met hun vriendjes op de foto.
 
Ja hoor naar buiten Juliëtje als eerste
Afbeelding invoegen
 
 
De zusjes
Afbeelding invoegen
 
Elliot en Lilou
Afbeelding invoegen
 
Daar gaat Elliot
Afbeelding invoegen
 
22-08-2016
Het weekend is alweer voorbij en vandaag hebben we het rustig aan gedaan, vanmorgen even in de ren met de pupjes gespeeld want het regende hier en ze willen echt even bezig gehouden worden. Ik hoef niet veel te doen mijn aanwezigheid vinden ze al leuk, even knuffelen, even op schoot kruipen en af en toe touwtrekken of met de bal gooien en de pups zijn helemaal tevreden. Daarna natuurlijk de dagelijkse ronde met de "grote" teckels en als we terugkomen dan is het alweer etenstijd voor de pupjes.
Ze eten enorm goed, soms moet ik er nog een tweede bordje bijzetten en het toetje bij mama Soiree wordt steeds kleiner. 's avonds voor het slapen gaan krijgen ze nog een kommetje geitenmelk en dat vinden ze heerlijk voor de rest drinken ze gewoon water.
 
Tevreden pupjes dus, morgen wordt het warm en ik heb me laten vertellen dat woensdag de temperatuur boven de 30 graden stijgt dus een mooie gelegenheid om ons trio te laten wennen aan een klein badje.
Natuurlijk gaan we deze week leren om aan het lijntje te lopen mits het niet al te heet wordt want dat wil ik hun voetzooltjes niet aan doen, de bedoeling is dat ze gaan kennismaken met het verkeer en dat betekent dat ze een stukje over het asfalt zullen moeten lopen en bij meer dan 30 graden is dat gloeiend heet.
Er zal vast nog wel een moment komen deze week.
Morgen vieren we de verjaardag van Soiree en haar broertjes en zusje dus dat wordt een feestje.
 
Vandaag weer foto's per pupje
 
Stoere Elliot (Mr. Bojangles)
Afbeelding invoegen
 
 
Lieve Juultje met haar prachtige ogen (Lorelei)
Afbeelding invoegen
 
En snelle Lilou (nergens bang voor)
Afbeelding invoegen
 
En de drie teckeltjes helemaal uit Friesland met voor ieder pupje ook nog een bijpassend dekentje
Nogmaals bedankt Guusje, Angela, Henry en Erik
Afbeelding invoegen
 
23-08-2016
Hoera FEEST vandaag de pupjes uit het eerste nest van Cacao en Gordon zijn vandaag 4 jaar geworden. Dus Teun, Chaviv, Lester, Nelson en Jolie van
HARTE GEFELICITEERD
 
en natuurlijk hoort Soiree daar ook bij als laatste pupje geboren en de kleinste van het nest is uitgegroeid tot een mooie en hele lieve teckel die we voor geen GOUD zouden willen missen. Daarbij heeft ze ons getrakteerd op een heel mooi teckelmeisje ook de kleinste en als laatste geboren. Dank je wel Soiree voor zo'n mooi kadootje
 
Afbeelding invoegen
 
Natuurlijk is Soiree vandaag extra verwend en de rest ook want alles deelt mee in de feestvreugde ook de pupjes hebben vandaag hun allereerste snack gehad, een gedroogd kipfiletje en ze vonden het fantastisch en wij ook want ze waren er zeker een uurtje mee kwijt.
 
Het was een warm feestje dus hebben we de pupjes kennis laten maken met water, ze hebben vandaag geleerd dat water niet alleen is om te drinken (dat was het eerste wat ze deden toen ik een badje gemaakt had) maar dat je er leuk in kunt spelen. Nou dat hebben ze gedaan.
Ik wilde de pups niet afschrikken door het grote bad op te zetten maar heb  de onderbak van de bench gevuld met water zodat ze er voorzichtig aan konden wennen. Dat had ik niet hoeven te doen de pups vonden het water heel normaal en hebben geen moment angst getoond. Dat zijn toch de genen van Cacao en Soiree waarschijnlijk want beide dames kunnen zwemmen als de beste.
 
Vanavond hebben de teckels een extra lekker maaltijd gekregen, aan de ene kant van hun bordje gesneden rundvlees en de andere kant gesneden kip en een eitje.
 
Daarna had Soiree nog honger waarschijnlijk want terwijl ik de pupjes schoon en droog maakte heb ik haar betrapt staande op de tuinstoel tewijl ze een bakje kruidenboter stond te verorberen, nou ja de pupjes krijgen vandaag een toetje met knoflooksmaak.
 
Betrapt, de knoflook zit nog lekker in haar baard
(helaas is Soiree nog steeds niet plukrijp haar vachtje zit muurvast dus voorlopig loopt ze met een flink pruikje op haar hoofd)
Afbeelding invoegen
 
Vanmorgen feest met een mooi roze doosje uit Friesland, vooral Juultje kon de kleur waarderen
Afbeelding invoegen
 
De dames
Afbeelding invoegen
 
Kennismaken met een badje
Afbeelding invoegen
 
Kom maar Elliot tis lekker
Afbeelding invoegen
 
Elliot peilt de diepte
Afbeelding invoegen
 
Weet je wat ik neem een handdoekje mee het is wel erg nat
Afbeelding invoegen
 
En tussendoor altijd weer dollen
Afbeelding invoegen 
 
24-08-2016
Oef een warme dag en we waren heel vroeg uit de veren.
De dag begint natuurlijk met ontbijt voor de pupjes die als ze me horen meteen in de ren beginnen te piepen en springen en ik hoor HONGER HONGER.
Dus ik laat heel snel even Soiree bij de pups voor een heel klein slokje (meer staat Soiree ook niet meer toe) en dan kan ik heel snel even de poep/plasmatjes opruimen voordat ze in hun enthousiasma de salsa gaan dansen op de verkeerde plek.
Dan heel snel een bordje vlees want ze hebben tegenwoordige een flinke eetlust vooral 'smorgens.
Helemaal tevreden gaan ze dan wat drinken en even zitten zodat ik de rest van de roedel hun ontbijtje kan serveren want ook zij hebben HONGER!!
 Ondertussen spelen de pupjes in de ren, ze weten nu dat ik eerst heel snel ga douchen en aankleden en dan is het even tijd voor mijn ontbijt en dat doe ik staande in de keuken met twee kopjes koffie en dan kan ik de dag aan.
 
Hopla de pupjes mogen naar buiten en dan zie je ze rennen en hollen hun batterijtjes zijn de hele nacht opgeladen en dat moet er even uit. De hele roedel gaat mee alleen Haasje blijft bij mij. Haasje heeft zich deze keer niet meer met de pupjes bemoeit nadat ik Lilou bij haar heb weggehaald. Ze is nog steeds verontwaardigd en beledigd en ze wil zeker één pupje voor haar alleen en dat kan natuurlijk niet de pupjes zijn van Soiree en ze mag meegenieten maar ze mag ze niet afpakken en daar denkt Haasje heel anders over.
We zullen zien hoe dat straks gaat als Juultje en Elliot zijn uitgevlogen, dan zal de ren worden verwijderd en gaat Lilou opgroeien in de roedel we zijn erg benieuwd of Haasje een nieuwe poging gaat wagen maar eigenlijk weet ik natuurlijk dat Haasje NIET op gaat geven.
 Het is echt te warm om met de pupjes te gaan wandelen, maar ze mochten vandaag wel even op tafel, ik heb hun oortjes schoongemaakt en ze allemaal even gekamd, gewoon om ze daaraan te laten wennen meteen even naar de tandjes gekeken en overal even aanraken. Ze vonden het prima geen protest ze leken het leuk te vinden om even alle aandacht te krijgen.
Natuurlijk was er vandaag ook een badje en hebben de pupjes de hele dag buiten gespeeld, de buitenren wordt nauwelijks meer gebruikt ze lopen gewoon lekker los. Overal speelgoed en wat denk je..... een doos, een leeg flesje, een handveger, bezem, gieter dat alles is zoveel leuker.
 
Juultje is een grote hulp
Afbeelding invoegen
 
 
 
Lilou en Elliot steken ook een paar pootjes toe
 
 
 Afbeelding invoegen
 
Lilou doet een "GRONDIG" onderzoek
Afbeelding invoegen
 
Moe van het helpen.... Elliot is uitgeteld
Afbeelding invoegen
 
 
25-08-2016
 
Een late update terwijl er een zeer verontwaardigd Haasje naast me ligt!!
Haasje heeft vandaag besloten om zich toch maar weer met de pupjes te gaan bemoeien en wat was ze lief voor ze, ze speelt met Lilou en zorgt dat ze natuurlijk naar haar tante luistert en heeft Elliot en Juliëtje helemaal verzorgd, alles gewassen oortjes, oogjes, buikjes ze zagen er picobello uit volgens Haasje.
Ik vond haar zo lief en heb haar dat wel 10x verteld en ze groeide en groeide en was echt een TOP-Nanny.
Totdat buurman René en Wil samen een stukje gingen wandelen en ik Mon Ami meegaf dat was volgens Haasje helemaal de verkeerde beslissing want ZIJ had ook mee gewild.
Normaal mag ze ook mee want ook al laat Haasje het nooit blijken ze is ERG gesteld op Mon Ami, maar ik wilde haar sparen omdat het zo warm is.
Dus tijd voor WRAAK en terwijl ik even met de buurvrouw aan het praten was hoorde ik Haasje in de tuin loeien en er kwam geen eind aan ze bleef aan de gang.
Toen ik de tuin inliep was Haasje onder de sproeier gaan staan en heeft zich daarna gepaneerd in het zand en om alles netjes af te ronden heeft ze zich weer schoongemaakt op bankstel, bedjes etc, ook nog eens flink uitgeschud tegen de witte muren dus de chaos was kompleet.
Dus ik heb gemopperd op haar en ze keek erg schuldbewust ik heb alles meteen schoongemaakt inclusief Haasje en vond het tijd om even lekker in bad te gaan, de pupjes waren de hele dag buiten geweest en lagen nu te slapen in de ren dus even tijd voor mezelf.
Haasje lag weer fris in haar bedje dus alles veilig???
 
Nou dat had je gedacht na het bad kwam ik beneden en heeft onze DIVA gewoon alles herhaald er lag een vies modderig monster gewoon op de bank, de muren en bedjes waren weer smerig dus ik mocht weer aan de slag.
Ze heeft het vingertje gehad en ik heb haar verteld dat ik heel erg boos op haar ben en nu is ze heel erg verdrietig!
 
Met de pupjes gaat het heel goed ze zijn vandaag de hele dag buiten geweest, af en toe even in het badje om af te koelen en af en toe lekker wilde spelletjes waarna ze lekker onder de tuintafel in de schaduw uit gingen puffen. Ze liggen nu lekker koel in de ren en zo dadelijk krijgen ze nog een klein hapje en een beetje geitenmelk daar zijn ze dol op.
Morgen krijgen we visite ik zal mijn best doen om nog een update te doen maar misschien komt het er niet van.
 
Juultje en Elliot
 
Afbeelding invoegen
 
Elliot wordt geplaagd
 Afbeelding invoegen
 
Lilou aan het spetteren
Afbeelding invoegen
 
 
27-08-2016
Alweer weekend en iedere morgen als ik opsta en naar de pups ga zijn ze weer gegroeid. Het is raar maar  het lijkt wel of ze 'snachts extra groeien. Ze worden nu echt groter en sterker, ze beginnen steeds meer te eten en dat ga je natuurlijk zien. Alle drie de pupjes zijn gek op kip dus vandaag kip compleet van Carnibest en dat eten ze een stuk sneller dat de rund of lam variatie en dat is raar want de volwassen teckels hebben weer een voorkeur voor de laatste twee.
Het was vandaag echt drukkend warm maar de pupjes spelen gewoon door al nemen ze wel vaker een haze-slaapje en ze krijgen natuurlijk volop drinken.
Verder hebben ze heel veel met water gespeeld en we stonden versteld hoe stoer ze zijn een waterslang of sproeier vinden ze helemaal leuk, ze gaan er gewoon onder staan en als je er mee wegloopt volgen ze gewoon de straal dus water is ook geen probleem voor ze.
We zijn nog steeds niet naar de weg geweest vandaag was het helemaal erg warm dus we hopen op een beetje afkoeling zodat ze even aan het verkeer kunnen wennen al denk ik niet dat dat een probleem zal zijn.

Gisteren zijn we bezig geweest met een nieuw hondenhokje voor Cacao, Cacao'tje ligt soms graag in een hokje als we buiten zitten, als ze pupjes had dan zag je haar vaak even dutten in haar hokje samen met een of twee pupjes. Haar hokje had zijn beste tijd gehad dus gisteren hebben ze een nieuw hok gebracht en heeft Wil het in elkaar gezet samen met de pupjes natuurlijk die hebben ontzettend goed geholpen. Al het verpakkingsmateriaal vonden ze geweldig en ze zijn de hele middag bezig geweest om het te recyclen.
 
Cacao daagt Elliot uit
Afbeelding invoegen
 
 
 
Even knuffelen met Lilou
Afbeelding invoegen
 
Juliëtje bekijkt het interieur
Afbeelding invoegen
 
 
 
Lilou vindt het ook een prima huis
Afbeelding invoegen
 
Cacao's nieuwe villa 
Afbeelding invoegen
 
Juultje helpt met opruimen
Afbeelding invoegen
 
Dutten onder de tuintafel dicht bij Wil, onze reus Elliot heeft ondertussen de drie kilo dik gepasseerd
Afbeelding invoegen
 
 
 
Maar ook Juultje is een flinke dame zal niet lan meer duren voor zij over de 3 kilo grens gaat!
 
Afbeelding invoegen
 
28-08-2016
Een woelige nacht!!! Het heeft hier gestormd, heel flink geonweerd en fikse regenbuien en dat allemaal vannacht.
Ik werd wakker bij de eerste donder en het leek of recht boven ons hoofd de lucht explodeerde het was een enorma knal en de eerste gedachte was natuurlijk Oh de pupjes. Die zijn wel wakker geworden maar totaal geen paniek ze kwamen even uit de bench, keken rond, gingen een plasje doen en waggelde weer slaapdronken de bench in.
Ook de rest van de roedel keek even slaperig op en Mon Ami ging voor het raam staan nieuwsgierig naar de lichtflitsen.
Gelukkig duurde het maar zo'n drie kwartier maar het ging flink tekeer, kort na de eerste slag hoorde we ook de brandweer uitrukken dus het is waarschijnlijk toch ergens ingeslagen. Nou weten we in ieder geval dat ook deze pupjes onweer-bestendig zijn gelukkig.
 
Vandaag was het iets minder warm en heb ik toch een begin gemaakt met Juultje om aan het lijntje te lopen en even aan het verkeer te wennen, om paniek te voorkomen heb ik mamma Soiree meegenomen en met z'n drietjes hebben we een flink rondje gemaakt. Lieve Juultje liep dapper mee en bij de eerste auto schrok ze even, bij de tweede deinsde ze een beetje terug en bij de derde zag ik geen reactie meer dus Juliëtje past zich heel goed aan, natuurlijk heb ik haar doorlopend geprezen en even geknuffeld het is zo'n lief klein ding ze heeft een hart van goud.
Morgen gaat ze uitvliegen en dat is voor mij de allereerste keer dat een pupje met 8 weken al gaat. Maar dat hebben we natuurlijk in goed overleg gedaan, Juultje gaat strakjes samen met haar nieuwe teckelvriend Mr Robert mee naar het werk en zo kan Juultje in haar nieuwe huis even wennen voordat ze strakjes meegaat, dat is natuurlijk heel belangrijk eerst wennen aan huis, tuin, broer, en nieuwe baasjes en dan de volgende stap. Buiten dat is Juultje een flink meisje met een prachtig gewicht en eet ze goed ook dat zijn natuurlijk allemaal dingen die meespelen.
Het zal wennen zijn en we gaan haar missen, ze heeft het lieve karakter van Cacao en Soiree en als Lilou of Elliot zich pijn hadden gedaan dan was zij degene die ging troosten. Vandaar toch nog even het wennen aan het verkeer, het is een spannende dag voor haar morgen.
Elliot (Mr. Bojangles) blijft gelukkig nog even zo kunnen wij ook stapje voor stapje wennen aan het uitvliegen!
 
Maar we gaan Juultje vandaag nog even verwennen en natuurlijk zijn alle foto's vandaag van haar.
 
De laatste foto in het huisje van Oma Cacao
Afbeelding invoegen
 
Het laatste dutje bij mamma Soiree
Afbeelding invoegen
 
Dapper meiske
Afbeelding invoegen
 
Ja hoor Juultje je krijgt de tijd om alles in je op te nemen
Afbeelding invoegen
 
Je bent een geweldige teckel
Afbeelding invoegen
29-08-2016
Vandaag hebben we Juliëtje uitgezwaaid, vanmorgen lekker vroeg opgestaan en rustig de pupjes van een flink ontbijt voorzien. Pupjes worden hier bij voorkeur opgehaald in de ochtend zodat ze een deel van de dag en de avond kunnen wennen aan hun "forever" home voordat ze de nacht ingaan.
Dus zo ook bij Juultje, ik had vanmorgen toch even een zwak momentje en heb dus veel tijd doorgebracht in de ren. Dit komt vnl. door het feit dat een van de dames hier blijft en ik zo lang heb getwijfeld omdat beide meisjes zo leuk zijn. Uiteindelijk heb ik gewoon het karakter de doorslag laten geven. Juliëtje is gewoon wat rustiger en omdat zij vaak mee zal gaan naar het werk is zij het meest geschikt.
Dus de snelle Lilou blijft bij ons, ze is ontzettend lief maar ze heeft wat meer behoefte aan aandacht op dit moment is het een kleine fladeraar, maar natuurlijk wel een leuke fladeraar.
 
De baasjes van Juliëtje kwamen dus in de voormiddag en toen was mijn zwak momentje meteen weer over, je zag heel duidelijk dat Juultje zich helemaal op haar gemak voelde en dat was een fijn gevoel. Ik heb haar met een gerust hart meegegeven en weet zeker dat haar een zeer warm mandje wacht bij lieve mensen en een heel lief teckeltje.
Ze heeft van haar baasje een prachtig halsbandje gekregen het stond haar zo lief en mooi dat ik er een foto van heb gemaakt.
 
Dag Lieve Juliëtje je wordt gekoesterd, krijgt een fijn leven en wij gaan je zeer zeker niet vergeten
 
 Afbeelding invoegen
 
 
Na vertrek ben ik meteen met de roedel het buitengebied ingedoken, een mooie afleiding voor Soiree die verdacht stilletjes was, ook Cacao was even van slag maar een fikse wandeling heeft geholpen en natuurlijk het feit dat er nog twee pupjes rondlopen. De pupjes doen het saampjes heel goed ze hebben zich goed aangepast en Lilou en Elliot spelen gewoon lekker door.
 
Mon Ami is altijd in de buurt van de pupjes
Afbeelding invoegen
 
Waarom zou ik het speelgoed eruit halen?? Ik klim er gewoon in
Afbeelding invoegen
 
Cacao was ook een beetje verdrietig
Afbeelding invoegen
 
30--08-2016
Een rare dag zo zonder Juliëtje, aan de pupjes merk ik weinig behalve het feit dat Lilou nu het portie vlees van Juultje opeet. Vanmorgen heb ik gewoon een bordje klaargemaakt voor 3 pupjes dat ging helemaal routinematig en ik realiseerde me het pas toen ik zag dat Lilou ontzettend haar best deed om alles naar binnen te werken. Dat doet ze nooit. Lilou is (of was) een pupje dat een of twee hapjes at om vervolgens afgeleid te zijn en te gaan spelen om vervolgens na een tijdje weer terug te keren en te ontdekken dat het bordje leeg is. Heel vaak heb ik haar even apart moeten nemen om te laten eten en vanmorgen leek het of ze de plek van Juultje innam en ze probeerde zelfs Elliot af te troefen. Teckeltjes zijn soms een raadsel.
Soiree was gisteren erg stilletjes en ook Oma Cacao had een beetje last van Juultjes vertrek, gelukkig zijn ze vandaag weer vrolijk ze hebben volop gespeeld met Lilou en Elliot. Soiree wil nu wel wat vaker een toetje uitdelen en Lilou profiteert daar van die vind haar moeders melk nog steeds het allerlekkerst. Elliot slaat de toetjes over, alleen 'smorgens wil hij nog even bij Soiree maar gedurende de dag mag Lilou de hele bar voor zich alleen. Nu is het aftellen voor Elliot, hij zal in het weekend worden opgehaald en dan is de kraamperiode van Soiree voorbij en gaan we ons bezig houden met de opvoeding van Lilou en dat is natuurlijk ook een mooi vooruitzicht.
 
Nog een paar dagen Elliot we gaan je nog even verwennen
Afbeelding invoegen
 
Lilou, eigenlijk heel moe maar ze is bang om iets te missen
Afbeelding invoegen
 
Echt Oma's meisje
Afbeelding invoegen
 
   
31-08-2016
De laatste dag van augustus en die hebben we goed gebruikt. Drie pupjes verzorgen was voor ons natuurlijk een eitje en nu er nog maar twee pupjes zijn hebben we besloten dat ze mogen wennen aan huiselijk verkeer. Zo af en toe lopen ze gewoon rond in kamer en keuken en dat is voor hun weer een uitdaging en voor mij ook, ze zijn supersnel en verzinnen ieder keer weer stoute spelletjes. Nou is onze kamer wel behoorlijk teckelsafe daar hebben de teckels zelf wel voor gezorgd. Alles wat verbouwd is door kleine puppytandjes is gewoon in de loop van de tijd verwijderd en niet meer teruggekomen. Het interieur is gewoon sterk en pup-proof. Toch moet je een oogje in het zeil houden want Lilou was vandaag de bodem van de bank aan het verkennen en die wil ik toch graag heel houden.
De ren blijft nog even staan zodat ik rustig boven iets kan doen of in alle rust kan genieten van een welverdiend bad.
 
Vandaag hebben Lilou en Elliot verkeersles gehad, het lopen aan het lijntje ging van een "leien" dakje, ik al behoorlijk optimistisch want ik had eigenlijk verwacht dat Elliot zijn STOER zou  laten vallen en in paniek zou raken, maar daar had ik het even mis, onze Elliot wordt nu James Bond genoemd hij was geweldig, liep goed mee en heeft nauwelijks op het verkeer gereageerd. Maar dan Lilou...... van haar had ik verwacht dat ze gewoon fluitend langs het verkeer zou lopen want Lilou is een echt""haantje de voorste". Niets is minder waar ze liep echt lekker mee totdat de eerste auto voorbij kwam en ze echt in paniek de struken in dook, ze was echt van streek en dan kun je alleen maar op de knietjes en haar op haar gemak stellen. Aan de lijn trekken heeft geen zin, dan wordt de paniek alleen maar groter dus ik zorg dat er geen druk op komt te staan en praat haar gewoon naar me toe, bied haar iets lekkers aan maar helaas Lilou was teveel van streek.
Ik heb haar opgepakt en iets verderop is een bushokje daar ben ik samen met James Bond gaan zitten en zo hebben we met z'n drietjes naar het verkeer gekeken en dan zit je hier wel even want Grathem is maar een klein dorp en zoveel verkeer komt er niet, gelukkig wel veel boeren op tractoren en dat is een kabaal dus dat is mooi meegenomen.
 Op de terugweg heb ik Lilou gewoon gedragen tot bij de ingang van de hoeve en daar weer neergezet en ja hoor Lilou liep weer vrolijk mee. Morgen gaan we de sessie herhalen en nemen natuurlijk onze James ook weer mee wat een heerlijk manneke.
 
Even een dutje onder de tuintafel
Afbeelding invoegen
 
 
 
Samen spelen
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
 
 
Ook Soiree speelt mee
Afbeelding invoegen
 
Mijn naam is Bond...... James Bond
Afbeelding invoegen
 
En natuurlijk lieve Juultje die al helemaal op haar gemak is in haar nieuwe HOME
wat een plaatje, dank je wel Heidi voor de foto
Afbeelding invoegen
 
 
01-09-2016 
 

Het tweede nestje van Cacao vandaag 3 jaar van Harte Gefeliciteerd Bickel (Bonsoir), Guus (Babiche), Tsion (Baboo), Haasje (Bardot), Moos (Boes), Guus (Bébé), Brandal (Basta) en Bodhi (Brume

Wat was het leuk met jullie een pracht nest met een pracht moeder 

Afbeelding invoegen

We zijn de maand september ingegaan met pup Lilou en Elliot (Mr. Bojangles). Voor Elliot is het morgen zijn laatste dagje hier hij wordt zaterdag opgehaald en dan is het mooie avontuur voorbij. Tenminste niet helemaal want Lilou blijft bij ons en we gaan ons richten op haar opleiding.

Maar morgen gaan we nog lekker genieten van onze mooie Elliot en gaan we nog eens wandelen en spelen. we gaan hem natuurlijk even fris maken, oortjes schoonmaken, even wegen want hij wordt met de dag zwaarder en nog een keertje kammen zodat hij er picobello uitziet.

We hebben ondertussen ook hele mooie foto's mogen ontvangen van Juliëtje en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee, ze doet het prima en zo te zien heeft ze het erg naar haar zin en dat is de beste geruststelling die je als fokker kunt krijgen.

Juliëtje met haar nieuwe vriendje

Afbeelding invoegen

 

Wat een prachtig stel!!

Afbeelding invoegen

Nog twee nachtjes slapen en dan slaat Elliot de vleugels uit maar voorlopig helpt hij nog met het snoeiwerk

 Afbeelding invoegen

en houd hij zijn zusje gezelschap

Afbeelding invoegen 
 
Volgende week gaat Lilou voor het eerst mee met de roedel
Afbeelding invoegen
 
02-08-2016
Ik heb me vandaag afgevraagd of ik wel de juiste fokster ben, wat is het moeilijk om afscheid te nemen van de pupjes, Als je een nest hebt van 7 of 8 pupjes heb je het zo druk dat je er niet zo bij stilstaat maat een nest van drie is zo veel moeilijker. Ik heb vandaag tegen Wil gezegd dat ik liever een nest van 7 pups grootbreng dan een nestje van drie. Het is gewoon gezonder om een groter nest groot te brengen, je geniet van de pupjes zonder dat je met ieder pupje een hele sterke band krijgt. Je houdt van ze je brengt ze groot maar de band is toch anders dan bij zo'n klein nest.
Het voelt of dat het mijn allereerste nest is dat was gewoon genant bij ieder pupje dat vertrok was ik een ware waterval, na het tweede pupje heb ik mezelf tot orde geroepen maar het heeft niet mogen baten zodra de bel ging was ik in tranen. En natuurlijk onterecht want alle pupjes leven nog hebben lieve baasjes en krijgen veel meer aandacht dan ik ze ooit zou kunnen geven en toch.....
Maar ja aan de andere kant gaan nu drie pupjes een geweldig leven krijgen ze zijn zo gewenst en gaan een mooie toekomst tegemoet. En morgen vertrekt Elliot (Mr. Bojangles) en ik weet dat hij hele lieve baasjes krijgt en een geweldig lief broertje die zo op zijn oma Cacao lijkt dus dat is perfect. En ik weet ook dat Elliot zijn Oma en mamma evenaart, hij is een geweldig lief ventje, stoer en een enorme knuffel. Vandaag heeft hij weer laten zien dat hij keurig meeloopt hij geniet van onze wandelingen en hij heeft zusje Lilou ook enthousiast gemaakt dus dank je wel Elliot voor alle lieve en soms ook stoute streekjes en gewoon bedankt dat je Elliot was onze Mr Bojangles, onze kleine danser die is uitgegroeid tot een van onze grootste reutjes met een even groot hart.
We gaan je missen maar we zijn ook zo ontzettend trots op je!!
 
Even quality time met Oma
Afbeelding invoegen
 
Kleine lieve danser
 
Afbeelding invoegen
 
De plek van Mon Ami wordt vast ingenomen door Nelson
Afbeelding invoegen
 
En mijn benen worden vast vervangen door een ander stel
 
Afbeelding invoegen
 
 
03--09-2016
Elliot (Mr. Bojangles) is vandaag opgehaald door zijn nieuwe baasjes. Gisteren zag ik er nog zo tegenop om afscheid te moeten nemen maar vandaag is alles zo goed gegaan en werd ik blij verrast doordat de nieuwe baasjes van Elliot zijn nieuwe broer hadden meegebracht. De bel ging em ik zag daar een hele mooie chocoladebruine reu staan. Nelson (Ici) is een teckel uit het allereerste nest van Cacao. Ik had hem al die jaren niet meer gezien behalve op een foto.
Wat een prachtige vent, mooi gebouwd, mooie vacht en de mooie ogen van Cacao, ik wist opeens weer waar ik het voor doe.
Dank je wel Karin, Wim en Dries ik vond het geweldig om hem terug te zien.
En dan de is het ook weer zo fijn om te zien dat Elliot zo welkom is en hij gewoon een geweldig leven gaat krijgen.
 
Nelson de nieuwe grote broer van Elliot
 
Afbeelding invoegen
 
Dag lieve Elliot, je krijgt een fijn leventje net als Juultje ben je een BOF-teckeltje 
Afbeelding invoegen
 
Gisteren nog een hele lieve foto gekregen van Juliëtje, waar kun je nu beter liggen??
Afbeelding invoegen
 
Na vertrek heb ik meteen de ren opgeruimd en daarna Mon Ami, Cacao en Soiree aangelijnd. Willemien en Haasje bleven bij Lilou, de beide dames zijn niet echt snelheidsduivels en de eerste drie wel. Ik vond dat Soiree eens lekker moest kunnen rennen en Cacao en Mon Ami houden daar ook van dus we zijn ervoor gegaan en de teckels kwamen uitgeput maar tevreden terug.
Nu is Lilou bezig om een plekje te vinden, ze vindt het nog een beetje raar dat Elliot er niet is om met haar te spelen en dat er geen ren meer is maar dat ze gewoon net als de rest door de kamer loopt en her en der kan gaan liggen.
Maar..... nu ik met de update bezig ben liggen Haasje (jawel) en Lilou samen te slapen. Haasje is vanaf het begin bezig om Lilou te claimen en nu neemt ze haar onder haar hoede.
Morgen zal Lilou haar eigen pagina gaan krijgen.
 
Afbeelding invoegen