Waarom voer ik vers

Ik voer mijn teckels vers en hoop dat u in de toekomst ook uw hond vers gaat voeren. Waarom:
 
 
Wat zit er in brokken? Nou, in de meeste brokken zit 4% vlees. Als de hond geluk heeft 20% vlees . En wat voor vlees???? Helaas bevatten de meeste brokken afval. Dingen die niemand meer wil eten. Kippenkarkassen, kippenkoppen, kippenveren, kippenpoten (niet de dijen, maar de klauwen). Of, afval van het rund of lam. DIE delen die wij niet meer moeten. Als deze delen erin zitten, dan heb je mazzel. Het kan nog erger....

In sommige landen gaan ze namelijk verder: daar zitten de afgekeurde dieren in die niet meer verkocht mogen worden voor menselijke consumptie. Dieren die op het boerenerf (door onduidelijke oorzaak) gestorven zijn. Dieren die afgekeurd zijn omdat er gezwellen in zitten. Of vreemde ziektes... Deze dieren worden opgehaald en gaan naar de destructie en vervolgens komt het in de hondenbrok.

Daarnaast zit er in brokken veel graan. Graan is een voedingsmiddel dat niet/nauwelijks voorkomt in de natuurlijke voeding van de hond. Wel in de brok. In grote hoeveelheden want graan is een goedkope energie leverancier. En dan te bedenken dat de hond een carnivoor is.. Granen, in deze hoeveelheden, veroorzaken bij de hond: schimmels, gisten (op huid en in de darm), darm en maag problemen en huid problemen.

In de meeste brokken zit ook vulmiddel. En bindmiddel. Niet omdat dit gezond is voor de hond, maar omdat men brokjes moet kunnen persen van afval. Het mag niet uit elkaar vallen, dus stoppen ze er bind en vulmiddel in. Dit is niet gezond en belast het lichaam van de hond.

In alle brokken zitten antioxydanten. Dit is om tegen te gaan dat de vetten in de brok ranzig worden. Als je geluk hebt, gebruikt de fabrikant natuurlijke antioxydanten zoals vitamine E en C. Als je pech hebt, dan gebruiken ze chemische antioxydanten zoals BHA, BHT, Etoxyquine, Prophylgalaat of andere rommel.  Veel van deze middelen zijn verboden in humane voeding. Andere middelen zijn verboden in voeding voor baby's en kleuters. Waarom mogen ze dan wel aan de pup of hond gevoerd worden?

In sommige brokken zitten kleurstoffen en smaakstoffen/geurstoffen. Waarom kleurstoffen? Om jou en mij te laten geloven dat er vlees in de brokken zit. Vandaar die mooie, rode kleur. Of dit gezond is voor de hond? 
Waarom smaakstoffen? Omdat sommige honden deze specifieke brok niet eet. Gewoon, omdat hij het smerig vindt. Smaakstoffen/geurstoffen zorgen ervoor dat de hond de brokken wel eet. Of het gezond is, dat valt zeer te betwijfelen.

Maar brokken bevatten ook vitamine! Ja. En daar heeft men een goede reden voor! Want, een brok bevat uitsluitend doodgekookte voedingsmiddelen.  Geen enkele vitamine overleeft dit avontuur! Dus, moet men achteraf, na verhitting, de vitamines aanvullen. Een soort multivitamine pil toevoegen. Niet alleen de vitamines verdwijnen door het kookproces. Alle goede bacterieen en enzymen worden ook door het koken vernietigd. Vandaar dat de meeste honden, op dit steriele voer, darm/maag problemen zullen ontwikkelen.

Naar mijn mening is een brok dus, welk merk je ook kiest, ongezond.  Er zijn merken die geen chemische antioxydanten, conserveringsmiddelen (om schimmelgroei tegen te gaan) en geur, kleur en smaakstoffen bevatten. Deze zijn beter dan de merken die dit wel gebruiken. Er zijn merken die geen afgekeurde dieren gebruiken. Deze zijn dus beter dan de merken die dit wel gebruiken. Maar, het is en blijft een brok. Een doodgekookte brok.

Als brokken dan niet gezond zijn, wat is dan wel gezond? VERS RAUW VLEES!!!!

Vers/rauw vlees bevat goede bacterieen en enzymen die de hond nodig heeft voor een sterke darmflora. 

1.Vers/rauw vlees bevat natuurlijke vitamines en mineralen
2. Natuurlijke vitamines en mineralen worden beter opgenomen door de lichaam van de hond. 
3,Het bevat geen antioxydanten/conserveringsmiddelen. 
4.Het bevat geen geur/kleur en smaakstoffen. Gewoon, omdat dit niet nodig is. Het is al lekker van zich zelf. 
5.Vers en rauw vlees bevat geen bind/vulmiddelen.

Doordat vers en rauw vlees (zelf samengesteld of kant-en-klaar) de goede bacterieen bevat en natuurlijke vitamines en mineralen en omdat het geen onnatuurlijk en belastende stoffen bevat, zal een hond gezonder leven. De hond zal:

1.Een mooiere huid en vacht hebben. 
2.Beter functionerende organen hebben. 
3.Mooiere en schonere tanden hebben . 
4.Een betere niet stinkende ontlasting hebben.
5. Maar vooral graag en met smaak eten en is dus gelukkiger.

Al met al: verse rauwe voeding is beter, misschien ietsjes duurder dan brokken maar daarentegen spaar je veel dierenarts kosten uit!  Om een hond een zo goed mogelijke start te geven, is het dus essentieel om rauwe en verse voeding aan de hond te geven. OOK aan de pup! Bij voorkeur worden honden al bij de fokker groot gebracht op vers/rauw vlees. Deze honden hebben, in vergelijk met brok-honden, een grote voorsprong op hun brok-etende vriendjes.
 
Wilt u nog meer weten surf dan eens op internet, of lees alles over dit onderwerp op de site Absolute Originals onder "filosofie"
 

PS, onderstaand bericht wil ik u niet onthouden,
 
Dierenartsen die verbonden zijn aan de Universiteit Gent slaan alarm omdat jonge puppy's epilepsieaanvallen kregen na het eten van bepaalde soorten hondenbrokken.

Het zou gaan om de brokken van Bento-Kronen, 'Lamb & Rice All Breeds Growth 8'. Het is nog niet bewezen of de aanvallen van de dieren in direct verband met het eten van de brokken staan, maar volgens dierenarts Sofie Bhati, kliniekhoofd neurologie aan de Unversiteit Gent, hebben alle getroffen puppy's de brokken gegeten.

Producent Versele-Laga is inmiddels ingelicht. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen noemt de zaak 'vreemd.' "We wachten het onderzoek af, maar mogelijk veranderde een leverancier de samenstelling zonder ons medeweten. Uit voorzorg hebben we besloten om de hondenvoeding die de laatste acht maanden is verkocht terug te roepen", zegt marketingmanager Ann Breugelmans.