Willemientje van de Mibafs Hoeve

 
Willemien is onze oudste, ze heette officieel Elquinta, maar wij vonden Willemientje beter bij haar passen.


Ze is geboren op 23 dember 2008 bij Lammy Hamelink van de Mibafs Hoeve.
 
Afbeelding invoegen

Willemien is een rustige en zachtaardige teckel en als we onze dagelijkse boswandeling maken zorgt zij dat de roedel bij elkaar blijft, wanneer een van de teckels achterblijft gaat Willemientje zitten en blijft daar tot ik de afdwaler weer bij me geroepen heb.

Ze is geen allemansvriend maar kent ze je eenmaal dan is ze de vriendin voor het leven, dit geldt zowel voor honden als mensen.

Ze heeft vooral een zwak voor grote honden en voornamelijk reuen, haar grote liefde is Tijn een chocoladekleur labrador als ze die ziet vergeet ze alles om zich heen. Dat wil heel wat zeggen hij is dan ook echt de enig liefde in haar leven (buiten eten).

Hoewel ze ook een zwak had voor Lester. Lester is hier geboren en is een broertje van Soiree. Nou ja broertje... Lester is een hele grote forse reu geworden en dat heeft duidelijk indruk gemaakt op Willemien. Hij heeft hier een dag of 10 gelogeerd en Willemien heeft zoveel met hem gespeeld dat ze echt een kilo was afgevallen.

Afbeelding invoegen 

 

Met Mon Ami speelt ze stoere spelletjes en we denken wel eens dat Willemien een hoog testosteron gehalte heeft ze is hier onze roedelleidster en beschermt haar roedel als ze belaagd worden door honden die weleens snode plannen hebben. Een blik van Willemien is meestal genoeg om zelfs de grootste schurk het Haze-pad te laten kiezen.

Willemien zal nooit vluchten, als er iets gebeurd gaat ze op haar mooie billen zitten en wacht af en tot nu toe zie ik alle agressieve honden ofwel terugkeren ofwel met een grote boog om Willemien heen lopen. Ik heb hier diep respect voor omdat ik tot nu toe nog nooit heb gezien dat ze gromt of haar tanden laat zien dus voor ons is ze de ideale roedelleidster en we houden dat dan ook in ere!!

Meestal loopt Willemien los ze heeft alleen de neiging om in mest te rollen dus daar moet ik wel alert op zijn, ze is de meest gewassen teckel hier in huis.

Jagen doet ze niet we roepen altijd dat ze een fast-food teckel is, het enige waar ze in geïnteresseerd is zijn in het voorjaar eenden-eieren en dat komt waarschijnlijk omdat deze niet weg kunnen lopen.

 

Willemien als pupje
 
 
 
Samen met Doedel in hun huis, tevens verzamelplaats van alles wat ze in de tuin zoal vinden, nootjes, dennenappels en natuurlijk botjes en alles wat maar eetbaar is.
 
 
 Terwijl de rest speelt is Willemien alert ze gaat vaak op het hoogste punt zitten zodat ze echt over haar roedel kan waken
 
 
Ook over de pupjes wordt gewaakt ze zijn helemaal veilig met Willemien in hun nabijheid, ze speelt en knuffelt ook met de pups het is een hele makkelijk lieve teckel!